2018-11-11 195 瀏覽
Happy Meal 開心晚市二人套餐StarterDaily Soup忌廉菌湯質感稠度適中,忌廉香滑。Appetiger牛油果蟹肉多士牛油果軟滑配上鮮甜蟹肉,底下香脆香士,開胃。+38 燒美國肉眼扒(10OZ)配炸薯條整塊大大件,厚度適中,叫了五成熟,肉質結實牛味重,肥肉、筋部少,肉汁豐富,原汁原味。薯條熱騰騰上碟,口感香脆,惹味。Pasta香濃蕃茄燴牛肉醬蜆殼粉蕃茄汁雖不算濃稠,但味道不錯,味道鮮香,蜆殼粉大大粒, 口感煙韌有口感+48配特濃朱古力芝士缾朱古力味濃郁,入口軟綿有質感;配合香草雪糕同吃,口感豐富多元,兩種甜味非常搭調。額外單點大蝦扁麵, 碎蝦乾白酒汁扁意粉爽滑彈牙煙韌比較挺身,醬汁較濃郁帶碎蝦咸香味,碎蝦與大蝦仁混在意粉內,意粉粉量多,男生也夠飽。餐飲
Happy Meal 開心晚市二人套餐

Starter
Daily Soup
忌廉菌湯

質感稠度適中,忌廉香滑。

Appetiger
牛油果蟹肉多士

牛油果軟滑配上鮮甜蟹肉,底下香脆香士,開胃。

+38 燒美國肉眼扒(10OZ)配炸薯條

薯條熱騰騰上碟,口感香脆,惹味。

Pasta
香濃蕃茄燴牛肉醬蜆殼粉

+48配特濃朱古力芝士缾

額外單點
大蝦扁麵, 碎蝦乾白酒汁

餐飲

2018-11-09 164 瀏覽
閒日中午一點食lunch,餐廳門口有位講英文既侍應哥哥好nice咁介紹有咩食,叫我地可以入去睇睇先,又俾我地揀位坐. 我地兩位靠窗望住街景,又幾正喎~ 嗌左一份5成熟漢堡飽,同埋一份慢煮豬扒(個名好似係?!) 兩樣都好食,漢堡賣相吸引,食落都好味,豬扒好juicy. semi-buffet 形式,出面自己拎既食物就普通啦,有沙律,薯角,咖喱角,甜甜圈,牛角酥等等. 唯一扣分既係杯餐飲凍檸茶,冇乜味之餘又唔係好凍,好似一早沖定擺左喺度咁. 呢個價錢有呢個質素,已經絕對算係咁. 環境舒服,適合想邊食邊傾計既人士

2018-11-07
坐落於紅磡逸酒店一樓的一間餐廳,店員大多都係外籍人,態度親切輕鬆,加上餐廳播住的輕快音樂,整晚用餐感覺都好放鬆1. Salmon Kale Salad 三文魚藜麥羽衣甘藍沙律 $108 - 個芝麻醬幾香幾濃,帶點點花生醬的感覺,除了羽衣甘藍仲有其他沙律菜,鷹咀豆等,另外柚子肉加添咗份清新感,藜麥就似點綴下,真係唔係太覺眼,overall都ok嘅2. Calamari spaghetti 銀魚蕃茄醬魷魚意粉 $108 - 呢個係waiter強力推薦的意粉,一試又真係幾好味,有驚喜!墨西哥辣椒加上濃濃嘅蕃茄醬,酸酸辣辣,非常開胃醒神,味道調較得好好,意粉係相對較幼身,煮到仲,最畫龍睛精真係d銀魚仔,銀魚仔的咸香提升咗個意粉嘅鮮味,真係值得一試!😋😋😋3. Yamato bone in pork chop 燒日本活性水飼有骨豬鞍 $ 228 - 呢個係must try dish,果然無令我失望,燒到恰到好處,真係好juicy, 既有炭燒味又有豬味,真係好好味!薯條睇得出係原個切嚟嚟炸,粉漿不厚,幾好。😋😋😋4. Moreish punch $108 - 果汁味都幾重,加上少少雜莓5. Hom

5. Homemade sangria $98 - 普普通通
2018-11-04
  • 銀魚蕃茄醬魷魚意粉
  • 燒日本活性水飼有骨豬鞍
2018-11-04 150 瀏覽
放工後很想找個地方浪漫一下閒日晚上食客比較疏落市區的一片小寧靜要了一件rib eye, medium well火喉剛好以這價錢可以吃到這種質素的牛扒滿意滿意整體上也很對胃口唯獨小配角餐湯&餐包餐湯水水的 好像不夠南瓜要溝水餐包hea左d 似嘉頓餐包 沒有麵包香有點不搭希望餐廳方面能留意一下小細節這夜是值得回味 牛扒是主打服務也100分 外藉waiter是位nice guy而且很重視女性 always ladies first有機會會再來呢
放工後很想找個地方浪漫一下
閒日晚上食客比較疏落
市區的一片小寧靜
要了一件rib eye, medium well
火喉剛好

而且很重視女性 always ladies first
有機會會再來呢
1K
2018-11-03 1228 瀏覽
平時去紅磡多數都係掃街為主,以平民食法。今次姊妹們帶我去“Moreish & Malt” ,餐廳在Sav Hotel 逸酒店1樓的餐廳,一反我平常掃街習慣,來一個酒店式享受。裝修設計很舒適,座位闊落, 兩邊全都是玻璃,十分開揚全無壓迫感。我們四位好姊妹點了餐牌上的四款食物來share,首先有Crabmeat Bruschetta 牛油果蟹肉多士,蟹肉沙律鮮甜香口,配上新鮮牛油果及三文魚魚子, 加少許黑醋點綴,令食物的味道推上更高層次。而多士外脆內軟,食材口感同味道都非常夾。跟住有Chicken Parmigiana 番茄帕瑪森芝士烤雞,雞扒配上番茄及帕瑪森芝士一起烤焗, 濃烈的番茄及芝士味芬香撲鼻,嫩滑的雞肉夾著醬汁一起入口,滋味無窮。我們至愛Classic Burger 經典自家製牛肉漢堡配炸薯條,牛肉漢堡打到肉質很鬆化,還保留著肉汁,十分 juicy,帶點微辣,相當惹味,漢堡迷必食推介。甜品都很出色,有Tofu Cheesecake 豆腐芝士蛋糕,第一口先帶來很清香的豆腐味, 隨後芝士味突出,點上黑芝麻醬汁更香,味道更夾,味蕾也可享受到每一個層次感,不要以為豆腐咁簡單,味道有驚喜。
平時去紅磡多數都係掃街為主,以平民食法。

飲品就點了Lychee Rose Mocktail,荔枝及玫瑰十足,當洛神花遇上荔枝及玫瑰, 滋補養顏 ,是女士恩物。

姊妹們都食得好滿意及大滿足,下次去紅磡不一定只會想起掃街,仲會去餐廳發掘一下其他美食。
2018-11-02 117 瀏覽
周日參加左nommy x moreish & malt 嘅活動! 本身比較少去酒店餐廳嘅我,今次嘅嘗試又唔錯。甘岩放哂萬聖節裝飾,勁有種開halloween party嘅氣氛。牛油果蟹肉多士自家調制嘅醬汁配埋粒粒牛油果增加口感,、蟹肉配三文魚子 ,咸香提鮮。自家制牛肉漢堡漢堡包外皮焗得幾酥脆,手打漢堡牛肉都幾紮實,加埋半溶芝士係正嘅。蕃茄帕馬臣芝士烤雞食落感覺有d 似pizza 味嘅烤雞,幾得意豆腐芝士餅配芝麻醬、秘製糖酥腰果豆腐芝士做得好綿滑、配芝麻醬有種凍日式豆腐感覺,中意唔太甜唔會膩。

本身比較少去酒店餐廳嘅我,今次嘅嘗試又唔錯。

牛油果蟹肉多士

自家制牛肉漢堡
漢堡包外皮焗得幾酥脆,手打漢堡牛肉
都幾紮實,加埋半溶芝士係正嘅。

蕃茄帕馬臣芝士烤雞
食落感覺有d 似pizza 味嘅烤雞,幾得意

豆腐芝士餅配芝麻醬、秘製糖酥腰果
2018-10-28
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2018-11-01 115 瀏覽
屋企係好,但有時都會想有私人空間,加上自己又是酒店業的小書僮,所以本人亦有Staycation的習慣。早兩晚太累了之下,費時又花個幾兩個鐘回到家鄉的屯門,就在網上平台Book間酒店抖抖,又見呢間紅磡Boutique酒店600多仲有自助早餐,咁抵玩咪試試佢!朝早一起身梗係要飲杯熱野先,咖啡就最岩我。不過呢度就有幾多野飲揀,除左咖啡,熱茶、鮮奶、果汁,多多都有由細至大都好鍾意食脆片加乳酪做早餐,甜甜地好味又健康(題外話:有因為佢地用趣緻的公雞碗,所以食多碗💁🏻‍♀️)!旁邊乳酪仲有綠色植物區,素食者最愛!好了食完第一輪,繼續叉電!作為包痴的我,這裡還算不俗,雖然餐廳地方不大,但包款竟有四五款之多,Scone 同 Crossiant 都有,用個焗爐整返熱,即刻香哂!有包,就有蛋(我認為)。不過呢度的蛋樣就麻麻地,但勝在多款。係呢度隨手拼個All Day Breakfast ! Easy Job!當然啦!For返內地遊客,基本的炒麵、煙肉等飽肚野當然不少得。我就簡單地選了幾款,拼到靚靚,打完卡再食!正如頭先話,蛋唔多得,唔熱又太熟,熱香餅烘熱後加Mable Syrup 正野健康食茄汁下豆加番茄,
有包,就有蛋(我認為
健康食茄汁下豆加番茄,健康又美味!又飲多杯咖啡!你話幾開心呢
一日之計在於晨!係咁好的環境、天氣食早餐,返工點會冇精神
2018-10-30 120 瀏覽
今次到了紅磡的這間餐廳,不僅環境舒適,餐廳更採用高質食材!.牛油果蟹肉多士  $95   脆脆的多士上配上已混合的牛油果蟹肉,上層更配上三文魚籽!好fresh又鮮味!.經典自家製牛肉漢堡·炸薯條   $132     牛肉主要用牛肩肉及牛淋肉,確保肉質及口感!漢堡包面更微微一煎太包面更脆,增加漢堡咬下的口感,咬下去一軟一脆更有肉汁,非常Juicy!.豆腐芝士餅配芝麻醬·秘製糖酥腰果   $68    這個豆腐芝士餅有驚喜!很少餐廳可以做到芝士餅又不失豆腐的清香。值得一讚!..
今次到了紅磡的這間餐廳,不僅環境舒適,餐廳更採用高質食材!

牛油果蟹肉多士  $95

經典自家製牛肉漢堡·炸薯條   $132

豆腐芝士餅配芝麻醬·秘製糖酥腰果   $68

2018-10-30 116 瀏覽
“Moreish & Malt” 🎉 地方開揚,部分位落地玻璃望到街景,環境夠chill, 同lounge位夠長,朋友一班fd飲下野食個好西,咬個burger最合適不過Crabmeat Bruschetta, 三文魚魚子大大粒,咬落爆漿~正, 蟹肉沙律足料新鮮,牛油果獨特微微的果香入口很滑,多士外脆內軟,咬下去哥野很爽Chicken Parmigiana, 蕃茄芝士搭上烤雞扒,普通中帶點特別,帕瑪森芝士果然能與任何食材完美配搭Classic Burger, 牛肉打得很綿密,牛味濃厚 juicy又惹味微辣, 漢堡包底加工過面脆口特別,Tofu Cheesecake豆腐芝士cake就是食豆腐花的味道很清很fresh配以芝士制成後調芝士味漸漸滲出層次感Green Tea cocktail, Lychee Rose mocktail-Homemade綠茶gin配上cucumber,綠茶的丹寧則影響入口味道增添了茶香,cucumber則提升了整體的清新感覺,-荔枝玫瑰mocktail,洛神花加荔枝配上rose,清香脫俗,女士不能不試!
“Moreish & Malt” 🎉

-Homemade綠茶gin配上cucumber,綠茶
  • mocktail
  • 牛油果三文魚籽蟹肉脆餅
2018-10-26 918 瀏覽
是夜與雙親慶祝結婚周年結念,問了位信得過的朋友,推薦了這質素有保證的餐廳,便帶他們來一試!*推介*有營燒雞胸胸沙律$108,含粟米、車厘茄、牛油果、羽衣甘藍,雞胸燒得異常嫩滑,ranch dressing 和芝士絲調味剛好,加上甜的紫洋蔥絲,中和了羽衣甘藍的草青味,不會太濃和太多醬汁,實在歇恰到好處。燒牛脷配焦糖洋蔥蛋黃醬$78,自家調配的醬料果然與別不同,大片牛脷油香四溢,蘸點帶甜味的醬汁味道配搭新鮮。*推介*自家製炸意大利餃子$78,自家製蕃茄醬,吃下去是一啖啖酸得過癮的蕃茄蓉,味道醒胃,餃子雖小但絕對足料,是滿滿的蟹肉絲,鮮味十足。牛油果蟹肉多士$95,意大利陳醋加上三文魚子舖面,沙律醬偏多掩蓋了牛油果味,多士稍有點軟身。香煎帶子什菌忌廉意大利飯$138,飯的軟厚度適中,濃厚忌廉包裹著菇類和意大利飯,咬一口多汁嫩滑的半熟帶子,味蕾很滿足啊!燒日本活性水飼有骨豬鞍$228,旁邊side dish 的mac and cheese 芝士蜆殻粉才是亮點,一勺便拉起了長長的芝士絲,邪惡到不得了,芝士味不過咸,蜆殻粉比通粉更淋身易嚼,效果出眾。甜品拼盤$168便試到三款自家製甜品,大家一齊s

甜品拼盤$168便試到三款自家製甜品,大家一齊share食,很抵吧!豆腐芝士餅用上糖酥腰果配以芝麻醬,豆腐味比芝士味濃,就算怕芝士味的人都不會抗拒。士多啤梨慕斯蛋糕,由多層不同餡料製成,口感豐富,粉嫩色澤迎合女士口味。最後一款是合桃杏仁巴菲,是我果仁狂魔的最愛,巴菲冰凍creamy又有nuts香味,yummy!
2018-10-23
今日又去romantic下喇,揀左酒店西餐廳撐枱腳平時去酒店多數食buffet,呢次就選擇咗食美式餐廳 酒店位置處於紅磡,地點就腳,交通方便餐廳裏面光線柔和,頗有情調!而且地方寬敞,座位寬闊,適合情侶用餐或者朋友聚會.....餐牌食物種類豐富,有soup,salad, appetizer,burger,sandwich,pasta risotto同埋dessert等等... 坐低冇幾耐,侍應就先上餐前麵包。麵包好鬆軟,醋嘅味夠濃好開胃飲品都有好多選擇呀,我哋叫咗non alcohol。呢杯係arctic peach, 成分包括pineapple juice,peach,lemon juice同埋syrup... 味道好清新,果味濃郁 另外呢杯係Deep frozen... 成分係lychee,blueberry同埋syrup荔枝味好出,配埋藍莓味道好夾鍾意荔枝嘅朋友可以一試 main course嚟喇,American ribeye USDA choice。牛扒燒得色澤均勻,叫左5成熟,肉質幼嫩好juicy,亦夠甘香,而且唔會有好多筋,正喔配粗薯條,即炸薯條熱辣辣好脆喔牛扒啱啱好五成熟
今日又去romantic下喇,揀左酒店西餐廳撐枱腳
平時去酒店多數食buffet,呢次就選擇咗食美式餐廳

酒店位置處於紅磡,地點就腳,交通方便

飲品都有好多選擇呀,我哋叫咗non alcohol。
味道好清新,果味濃郁

另外呢杯係Deep frozen...
成分係lychee,blueberry同埋syrup
荔枝味好出,配埋藍莓味道好夾
鍾意荔枝嘅朋友可以一試

配粗薯條,即炸薯條熱辣辣好脆喔

牛扒啱啱好五成熟,火候控制得好好...

Seared scallops mushroom risotto
賣相非常靚,有三粒大大嘅帶子。醬汁夠濃厚,配埋雜菌食非常美味! 另外有一塊大大嘅芝士脆做點綴,睇得之餘仲食得呢

甜品方面店員推薦咗我哋呢個 tofu cheesecake...
wow, 係有驚喜架!豆腐cheesecake個感覺好特別,冇諗過豆腐可以做cheesecake呢,而且非常好食!!唔止店員推介呀,試過之後我都極力推介
堅得

呢餐好滿足喔,餐廳環境格調同埋食物質素都非常好!!店員又親切熱情,係呢道度過左一個好愉快嘅晚上丫
  • 燒美國肉眼扒配炸薯條
2018-10-09 128 瀏覽
又係時候同老公二人世界,每星期一次食好西拍下拖都唔係好過份姐今次揀左同事介紹位於紅磡既一間酒吧西餐廳,係逸。酒店1樓。一入到餐廳就感受到員工既親切同熱情,十分nice!更會好詳細咁介紹及推薦餐廳既主打菜式,仲好好傾Snacks Platter小食拼盤$158三款主打小食包括:Buffalo wings 水牛城辣雞翼雞翼大大隻帶點微辣,好入味,真的是十分出色!Fried Cuttlefish 炸墨魚條墨魚條炸得金黃,炸粉薄薄的,一點都唔厚亦唔會太喊Crabmeat avocado bruschetta 牛油果蟹肉多士呢個多士口感十分特別有點似吞拿魚,蟹肉加上魚籽既鮮味,令蟹肉十分特出!Meatball spaghetti 香濃番茄自家制肉丸意粉 $128番茄味夠濃郁,唔需要再額外加調味已經好夠味,真係好想大大啖咬粒肉丸肉丸肉質嫩滑彈牙!好好食Sangria Red $68 & Sangria White $68兩杯都mixed左水果既CocktailsRed帶點甜White帶點酸甜兩杯都好岩我口味,加上同我地點既食物都好夾到!Yamato Bone in pork chop 燒日本活性水
今次揀左同事介紹位於紅磡既一間酒吧西餐廳,係逸。酒店1樓。

Snacks Platter
小食拼盤$158
三款主打小食包括:
Buffalo wings 水牛城辣雞翼
雞翼大大隻帶點微辣,好入味,真的是十分出色!

Fried Cuttlefish 炸墨魚條
墨魚條炸得金黃,炸粉薄薄的,一點都唔厚亦唔會太喊

Meatball spaghetti
香濃番茄自家制肉丸意粉 $128

肉丸肉質嫩滑彈牙!好好食

兩杯都mixed左水果既Cocktails
Red帶點甜
White帶點酸甜
兩杯都好岩我口味,加上同我地點既食物都好夾到!

Yamato Bone in pork chop
燒日本活性水飼有骨豬鞍 $228
超厚肉既豬鞍,超有口感超多肉汁,超好食
肉質嫩滑不痴牙,CP值十分高!食完十分滿足!
配上粗薯條真係絕配,不用點番汁已經夠好味

2018-10-08
  • 香濃番茄自家製肉丸意粉
  • 燒日本活性水飼有骨豬鞍
2018-10-02 99 瀏覽
尼排工作壓力非常大,所以好朋友決定帶我去食好野。佢揀左係紅磡SAV酒店入面既西餐廳-Moreish&Malt,餐廳環境都幾雅緻,燈光微暗。雖然服務員全都是外籍人士,但唔駛擔心溝通唔到,佢地識少少中文,人又nice,好識搞氣氛,所以成餐飯都食得好開心好relax!首先我地order左兩杯特飲🍹分別係香茅檸檬梳打、菠蘿蜜桃檸檬沙冰,飲落口好fresh,好冰涼。果醋凍尤魚沙律甜中帶微酸既醬汁,配上爽脆既蔬菜🥗,既淸新又開胃,令人食指大動。美國肉眼扒配羽衣甘藍碎果仁今次我地order 左7成熟既燒美國肉眼扒微微既焦香而牛味香濃,肉質鮮嫩多汁,鍾意味濃既人可以加入調味醬一齊食,但個人認為用少少鹽同香草已經好好味。甜品拼盤分別有香滑既豆腐芝士餅🍮,香純特濃朱古力芝士餅,甜而不膩既蜜糖合桃芭菲🍨,但略嚴合桃碎太多,食落口有少少乾,食完個甜品真係覺得好滿足。

首先我地order左兩杯特飲🍹

果醋凍尤魚沙律

美國肉眼扒配羽衣甘藍碎果仁

甜品拼盤
2018-10-01 189 瀏覽
約了朋友去紅磡食晚飯,他帶了我去這間在酒店內的R&B - Moreish & Malt,店員服務熱情有禮,又會問下你對食物的意見,比顧客一種賓至如歸的感覺。坐下後會送上餐前麵包配油醋汁。點了兩個小食送酒,水牛城雞翼比較細隻,但醃得入味,帶點辣但又不會太咸,十分惹味,旁邊還配上芝士醬用來點西芹。另一個送酒極品墨西哥玉米片,配上番茄醬、牛油果醬及忌廉芝士醬,各有不同風味,加上半溶芝士舖在脆片表面,咸咸地送酒至正。主菜要了香煎帶子雜菌忌廉意大利飯,意大利飯軟硬適中,忌廉汁口感豐富,不會過多或過少醬汁,帶子煎至外面微焦裏面刺身狀。另一個主菜是經典自家製牛肉漢堡炸薯條,炸粗薯香脆且薯味濃郁,牛肉煎至七成熟而且肉汁豐富,配上芝士、生菜、番茄等。朋友點了cocktail - Moreish Punch,有豐富的果香味,不過酒精濃度較高;我就飯返傳統的Hoegaarden過下口癮。

坐下後會送上餐前麵包配油醋汁。
餐包

水牛城雞翼

Drinks
餐包
水牛城雞翼
Drinks
2018-10-01 1551 瀏覽
早前已有朋友給我介紹這間位於觀塘區的餐廳,說是味道不錯,而且菜式特別,其他地區很難找到相同款式。也得知餐廳在紅磡區也有新店,於是約同附近工作的好友,一同來品嚐一下味道。來到紅磡區這酒店,來到一樓,餐廳位於酒店大堂右方,看來相當不錯,而門前也細心的擺放著餐牌。從餐廳內走來一位外籍人士,操作純正的英語,說是歡迎光臨,感覺相當友善。餐廳的裝修不錯,稍為暗黃的燈光,有著自家一套的格調。這位外籍店員,為我們送上餐牌清水,簡單介紹後,先送上一份小食和蠟燭。這份小食是自家制作的麵包,還配著合適的黑醋。這份小食入口軟軟,雖不知是如何制作,麵粉味香,味道濃香,比一般為特別,若沾一點黑醋,則令麵包的味道更為提升。在我們看看餐牌時,也留意到,放在卓前的餐碟很特別,每一隻都有自己的花紋圖案,可見店主非常精心。最後要了兩個主食,飲品及甜品。制作需時,正好有自家制作的麵包,讓我們邊吃邊談。燒美國肉眼扒American Ribeye, Usda Choice配焗芝士蜆殼粉MAC & Cheese,肉眼扒份量相當不錯,白色的焗芝士蜆殼粉,色彩上顯得非常突出。肉眼扒上油脂非常多,這種油脂香已經散發著香氣,令人唾涎,令人

自家制作的麵包

燒美國肉眼扒American Ribeye, Usda Choice配焗芝士蜆殼粉MAC & Cheese,肉眼扒份量相當不錯,白色的焗芝士蜆殼粉,色彩上顯得非常突出。肉眼扒上油脂非常多,這種油脂香已經散發著香氣,令人唾涎,令人增加食慾。

焗芝士蜆殼粉

切開後,中央仍是粉紅色,看上去就知道質感很柔嫩。

燒美國肉眼扒

質感果然柔嫩,很容易就被切開,燒烤味香濃,令肉眼扒肉味進一步提升,肉味香濃,肉質香軟,假使吃到根膜部份,亦都不是太難咀嚼,肉中含有油脂,油脂香與肉香在口中溶在一起的感覺,非常豐富。蜆殼粉本身不乾,軟硬度剛好,配合芝士香,令整個粉又香又滑,令人吃不停口。

煙薰意大利風乾肉卡邦尼闊蛋麵 Pappardelle
Carbonara,闊闊的闊蛋麵,混合了卡邦尼醬汁,顯得更黃更突出,粒粒的意大利風乾肉,襯托起來非常不錯。

煙薰意大利風乾肉卡邦尼闊蛋麵

卡邦尼醬汁不是一般的濃厚,相反是清香清淡,闊蛋麵的麵粉味濃,配合醬汁很有口感,帶出更香的味覺享受,醬汁又不會過多,非一般的鮮味味濃,從中的意大利風乾肉很有咬感,而且有著獨特的香味,兩者一起帶出豐富的立體感。

煙薰意大利風乾肉卡邦尼闊蛋麵

主食過後,就是飲品及甜品

Couleur Chocolate(block tes,choco chips, almond,orange),是由黑茶、朱古力碎片、果仁及橙組成,色彩比一般紅茶較深。黑茶的味道較濃,沒有很香的茶味,朱古力碎片及果仁的香味很突出,非常特別的茶飲。

Couleur Chocolate

Apple Tea,普通的一個茶包,散發著很香的蘋果味,茶包招紙上說明三至五分鐘即可,假使浸泡過久,依然香而不澀的茶味。

Apple Tea

甜品則要了豆腐芝士餅配芝麻醬,秘制糖酥腰果homemade sesame dressing, candied cashews,海鹽香蕉太妃批Banoffee Pie,兩個甜品也從未聽過及品嚐過,很期待。

送上後,先被碟子吸引了,想不到是以色彩豐富,圖案特別的碟子送上。

豆腐芝士餅好友說豆腐味很香濃,就有如在吃濃香味道的豆腐花一樣,豐富的豆香,細膩嫩滑,糖酥腰果甜度剛好,酥脆可口,餅底若再厚一點就更加吸引。

豆腐芝士餅

海鹽香蕉太妃批,上半部份香滑,質感有點如慕絲與軟滑的蛋糕混合一起,下半部則是香蕉作底,香甜的香蕉味豐富,當中帶著點點的鹽味,令整個批的味道更提升一個層次。

海鹽香蕉太妃批

在紅磡區的酒店不多,可是藏身於酒店當中的美食,一向不能忽視,要找到一間價格較相宜又高質真的很難,這店真值得一再推薦。

焗芝士蜆殼粉
Couleur Chocolate