Morton's of Chicago

2023-09-17 2092 瀏覽
大部份人都係慶祝先來 我都係我男朋友生日,所以我一個月前已經預訂窗口位又有打電話去餐廳要求窗口位 餐廳知道,但佢唔guarantee坐到前一日餐廳會WhatsApp再叫我哋reconfirm個booking 我又再要求坐窗口位 但餐廳都係講no guarantee 終於去到餐廳點知安排咗一個唔係好好嘅位置俾我 已經冇窗口位 安排咗出菜隔離張枱俾我仲聽到廚師同事們大聲講嘢 大家好忙碌 碗碟嘅聲音完全影響環境, 基本上成餐飯我都聽唔到我男友講咩 我男友亦都聽唔到我講咩 我過嚟係慶祝男友生日 當然想有個好好嘅環境氣氛講真,但今次好失望 同唔會再有下一次食物方面洋蔥包 冇人哋講到好好食 反而我鍾意食outback 黑糖麵包龍蝦湯 一般 味道可以喺自助餐都飲到生蠔 一般腰肉牛扒叫咗五成熟 不過不失 唔算出色Side dish : 蘑菇 ok松露炸薯條 同元氣一樣甜品 太甜唔啱食
大部份人都係慶祝先來 我都係
我男朋友生日,所以我一個月前已經預訂窗口位
又有打電話去餐廳要求窗口位
餐廳知道,但佢唔guarantee坐到
點知安排咗一個唔係好好嘅位置俾我
已經冇窗口位 安排咗出菜隔離張枱俾我
仲聽到廚師同事們大聲講嘢 大家好忙碌 碗碟嘅聲音
我過嚟係慶祝男友生日 當然想有個好好嘅環境氣氛
講真,但今次好失望 同唔會再有下一次

食物方面
松露炸薯條 同元氣一樣
甜品 太甜唔啱食
2023-09-17
2023-09-16 1461 瀏覽
我們第一次來,有很高的期望,因為以前聽了很多來過的人,都說很好,食物水準不錯,牛扒水準不錯,不過我建議肉眼扒,因為牛的味道和肉質非常之好,西冷扒吃到中部有啲差。服務態度極佳,服務員很細心,每一位服務員態度都很好。餐廳環境優美,但是窗口位很難預訂,如果訂到也可以看到維港景色。餐廳座位位置很闊落在這裏舉辦生日會首選。什麼也好,就是沒有泊車優惠,泊車真係很貴,最後$80一個小時,拍了兩個半鐘,一共成為$240。
2023-09-16
  • Bone-In Ribeye
  • 生蠔
2023-09-16 1167 瀏覽
環境:餐廳燈光偏暗,我同家人坐既位置非常暗,連睇menu 既內容都好吃力。如在係坐喺水晶燈下或射燈下的枱,可能光線會好d.服務:服務生都多笑容同行動快速。食物:整體都低於預期。1)招牌morton salad 仲衰過凱撒沙律。2)松露薯條好幼好硬,一半係得尾指咁短,食左幾條著薯條,磨到口腔上面都痛埋,食m 記薯條都好過佢。3)佢個忌廉菠菜好膩。regent steakhouse 同一菜式好食好多。4)龍蝦湯叫左2份,可以幫我地分4portion,呢個安排幾好,份量亦剛剛好。龍蝦湯飲到白酒酸味,比較特別。5) 4人份熟海鮮拼盤的帶子,焗蠔,蝦同crab cake 都無特別,要靠3款sauce 加重味道先有d 變化。6)dry age porterhouse 24oz, 正常發揮7)souffle 個sauce 同平時vanilla sauce 唔同,佢似加左酒整,味道唔錯,有surprise.
如在係坐喺水晶燈下或射燈下的枱,可能光線會好d.

服務:服務生都多笑容同行動快速。

食物:整體都低於預期。
1)招牌morton salad 仲衰過凱撒沙律。

• soufflé
今次要介紹嘅係小編encore第2次嘅美式西餐廳🤩呢間餐廳係位於尖沙咀Sheraton入面,其實應該唔少人都聽過因為出晒名好啱慶祝節日去🤣通常都見到好多情侶嚟慶生或者係週年紀念~今次其實都係小編們攞一個好嘅藉口再嚟呢到食xd 如果好彩嘅話,request左坐海邊嘅都可能有機會被安排到添🥳整體而言其實係得五星級酒店嘅餐廳食物質素唔會差得去邊😂不過呢一間餐廳真係好適合慶祝節日,啲staff亦都會幫每一台慶祝嘅客人影相,然後送返張即影即有俾客人留念添。嚟緊男女朋友生日或者周年紀念,又多一個地方可以考慮下啦🥰

🧅洋蔥包
🦞Lobster Bisque
🦪Fresh Oysters on the Half-Shell
🥩Bone-in Ribeye 22oz
🥔Mashed Potatoes  &  🥬Creamed Spinach
🍨Morton’s Legendary Hot Chocolate Cake
紀念日
🥩Bone-in Ribeye 22oz
2023-08-14 1726 瀏覽
之前情人節已經諗住嚟morton据扒(因為我想食好嘅steak再配靚海景haha)但今次嚟有些少失望lu(。 ˇ‸ˇ 。)首先個景方面,如果你唔係request咗要坐𥦬邊嘅話你影嘅所有相都會有人頭😂冇嗰種睇住個海食飯好chill嘅感覺至於枱上得一份好厚嘅餐牌滿心期待入面有咩食但發現係wine menu🤧然後要舉手問waiter拎food menu先有…呢度默默扣咗少少分✧ Complimentary Onion Bread 未上個包之前望到人哋枱切開咗呢份嘢仲估緊係souffle定係wellington beef🫣個賣相其實幾特別的,其他steak house通常都係俾一籃包/幾塊包,好少係咁原個上🍞注意呢個係4人份,如果2人份係會切一半咁上其實我覺得洋蔥味唔太出🧅,個牛油🧈都好普通(但幾creamy,比較似margarine)✧ Morton’s Prime Ocean Platters - Baked (serves 3-4, $1,232)4個人每人有4款海鮮:Sea scallop wrapped in Bacon🥓,Jumbo Lumb Crab Cake🦀,Grilled
但今次嚟有些少失望lu(。 ˇ‸ˇ 。)

首先個景方面,如果你唔係request咗要坐𥦬邊嘅話
你影嘅所有相都會有人頭😂
冇嗰種睇住個海食飯好chill嘅感覺

至於枱上得一份好厚嘅餐牌
滿心期待入面有咩食但發現係wine menu🤧
然後要舉手問waiter拎food menu先有…
呢度默默扣咗少少分
✧ Complimentary Onion Bread
注意呢個係4人份,如果2人份係會切一半咁上
Complimentary  Onion  Bread
4個人每人有4款海鮮:Sea scallop wrapped in Bacon🥓,Jumbo Lumb Crab Cake🦀,Grilled Oyster Casino🦪,Jumbo Shrimp Alexander🦐
配上3個醬係配唔同嘅海鮮,呢個幾細心~
Morton’s Prime Ocean Platters
✧ Dry-aged Ribeye (16oz, $1088)
呢個擺盤我呆咗一呆🙃啲汁好似就瀉咁
老實說我覺得呢個level嘅扒房上碟應該要做好少少🥩
就算冇美式嗰種傾斜嘅熱碟都可以抹下先上…
Anyways個侍應都有叫我地小心碟好熱,但我哋郁隻碟諗住影相都完全唔覺熱
Dry-aged Ribeye
打橫影多張,個ribeye好厚😚
Dry-aged Ribeye
Medium-rare,crust都係just right
Dry-aged Ribeye
✧ Parmesan & Truffle Fries ($140)
是日全枱人都俾咗差評個薯條🍟
完全冇松露味的😮‍💨
佢係跟個茄汁咁上而唔係松露醬
嬲嬲豬跟住問下究竟有冇serve 錯,回應係餐廳用truffle oil嚟整呢個truffle fries所以個味唔會太重…好啦
(話說成餐飯得呢張相係睇到個景🤦🏻‍♀️)
Parmesan & Truffle Fries
✧ Jumbo Asparagus ($120)
Sorry手震😂睇得出本豬冇咩興趣haha
Jumbo Asparagus
Dessert!
✧ Souffle for four (Chocolate)
話說我哋struggle緊應該叫細定大
侍應就好funny咁promise我哋叫大份都唔會飽🤣因為入面都係空氣(食咗誠實豆沙包hahaha)
為咗show俾大家睇係有幾大份專登放埋cheesecake一齊影,係咪好巨型呢( ´▽`)

✧ New York Cheesecake ($135)
我覺得呢個cheesecake都值得試的,因為佢食落係有燉蛋味!
2023-08-11
Dry-aged Ribeye
作為食肉獸,一向對扒房冇咩抵抗力。野食黎講,味道同埋菜色既選擇,算係幾滿意,而其中既龍蝦湯,我覺得幾有記憶點,係少有飲完會記得既味道。主菜點左龍蝦尾配牛柳,一次過滿足兩個願望。龍蝦尾如圖已經起左肉出黎,方便進食;牛柳medium岩岩好。訂位時列明左係慶祝生日,餐廳有係menu印上壽星既名,而menu亦可以拎走,係幾特別既安排!成餐都唔錯,美中不足係上甜品時漏左甜品既生日裝飾,不過店員都有拎返甜品去補寫happy birthday,算係咁啦!Overall 餐廳食物有水準,如果去記得一定要叫龍蝦湯🦞!
作為食肉獸,一向對扒房冇咩抵抗力。

2023-08-08 994 瀏覽
最近,我們有幸造訪了一家以扒房聞名的餐廳,並度過了一個充滿美味的用餐時光。在這篇食評中,我將分享我們在這家餐廳的用餐體驗,包括蒜蓉包、蝦沙律、龍蝦湯、肉眼扒、黑松露薯條、龍蝦和焗薯蓉等菜品。除了美食之外,我們也受到了出色的服務。 菜品評論:首先,他們送了一份蒜蓉包。這些蒜蓉包外脆內軟,每一口都帶來濃郁的蒜味,令人回味無窮。 接下來,我們嘗試了蝦沙律。新鮮的蝦調味料恰到好處。這道菜的口感清爽,是理想的開胃菜。 龍蝦湯是我們的下一道菜。這道湯濃郁而濃郁,龍蝦的鮮味充分展現。湯的質地滑順,每一口都讓人沉醉其中。 我們的主菜是肉眼扒,這是一道精心烹調的牛排。肉眼扒的外層煎至金黃色,內部保持嫩滑多汁。牛排的烹調程度完美無暇,每一切都是那麼的美味。 黑松露薯條是我們的配菜之一,這道菜為整餐增添了一份奢華感。薯條炸至金黃酥脆,並撒上黑松露醬,散發出獨特的香氣。令人吃不停。 接下來,我們品嚐了新鮮的龍蝦。龍蝦的肉質鮮嫩,讓人欲罷不能。每一口都散發著海洋的風味。 最後,我們品嚐了焗薯蓉,柔軟綿密。薯蓉的味道濃郁,與其他菜品完美融合。這時候已經超飽了! 服務評論:除了美食,這家餐廳的服務也給我們留下了深刻

除了美食之外,我們也受到了出色的服務。

菜品評論:

服務評論:
除了美食,這家餐廳的服務也給我們留下了深刻的印象。
 服務人員熱情友好,始終關注客人的需求。他們提供了詳細的菜單解釋和推薦,並確保我們的用餐體驗無懈可擊。他們迅速而有效地處理了我們的要求,讓我們感到無比的舒適和被重視。最後亦幫我們拍照留念!

總的來說,我們在這家扒房享受了一次美味的用餐體驗。蒜蓉包、蝦沙律、龍蝦湯、肉眼扒、黑松露薯條、龍蝦和焗薯蓉等菜品都呈現出精湛的烹飪技巧和新鮮的食材。而優質的服務更是為這次用餐增添了一份溫馨和舒適。如果您正在尋找一家提供高品質菜品和出色服務的餐廳,我誠摯地推薦這家扒房,讓您的味蕾和用餐體驗都獲得極大的滿足。
2023-08-07
2023-07-31 1169 瀏覽
今年男友生日帶他來這間好評食店吃牛扒,好開心餐牌印了他的名字和桌上裝飾!非常之開心,另外食物都非常滿意!尤其是個洋蔥包,龍蝦湯都好好味,牛扒就叫咗份兩份食,因為我不太吃牛,侍應生介紹我哋要medium rare肉質剛剛好!其實食完嗰個洋蔥包同湯我都好飽了!洋蔥包真係好香好外脆內軟!推介!由於我哋係叫過Set 餐!另加了個ocean platters,個crab cake 啖啖肉好好味!我哋嗌咗個House wine 好易入口waiter介紹的!每上一個菜佢哋都會介紹!不過都係用英文介紹!我一頭霧水,多數外國侍應生,好彩點菜時叫咗個講中文人嚟!唔係就雞同鴨講!哈哈!但服務真係好好!最後有張即影即有相片留念!所以生日之選是無錯!想book窗口位!但係無位,都是坐出一張枱,可望到窗!其實窗口位都是少少海景,所以都無咩所謂!
2023-07-27
  • Jumbo Lump Crab Cake
  • ribeye
呢間係Sheraton 入面既海景扒房,所以細節位都做得唔錯。因為一早講咗係慶祝生日,所以由一入門口就有待應講生日快樂😂 Menu亦都會印左生日個個既人名,同埋送一張即影即有既相用作為留念。另外,餐廳有提供生日既decoration,不過偏貴,其實只係係張枱攞happy birthday 既字同埋有d 閃片,就唔算太值🤔 同埋成晚有好多個侍應都問覺得呢餐飯點,有冇咩覺得唔好食,感覺都幾注重客人意見😊⭐️ 洋蔥包 - 圖4 (每枱都會送一個)個包好大個,咬落去暖暖地,勁香洋蔥味,但係又唔會食到洋蔥,麵包口感鬆軟,好食!如果食唔晒嘅話,侍應會問打唔打包走,記得要拎走!🤓⭐️ 香辣帝王三文魚扒配甜椒醬 $418點菜嘅時候,侍應會問甜椒醬係要on the top 定係on the side,因為我驚會辣,揀左on the side,點知嚟到嘅時候都係擺咗係三文魚扒上面,侍應睇到之後即刻話同我換😊三文魚扒本身已經好濃油脂味,好香好肥美,就咁食已經好好食。如果再加上甜椒醬,味道上更加多層次👍🏻至於側邊嘅椰菜花,有少少偏乾⭐️ 肉眼牛扒 $788咬落去口感好淋,好juicy,不過牛味唔係好濃,可能因為唔係

⭐️ 洋蔥包 - 圖4 (每枱都會送一個)

⭐️ 香辣帝王三文魚扒配甜椒醬 $418

⭐️ 肉眼牛扒 $788
咬落去口感好淋,好juicy,不過牛味唔係好濃,可能因為唔係最貴嗰隻。份量好大,好厚,所以都值得食😜
2023-06-13 7010 瀏覽
♨️Morton’s Of Chicago尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店4樓@mortonssteak ♥️ Morton’s of Chicago 於1978年美國芝加哥創立第一間餐廳,現在全球有70幾間分店,主打美國最上乘熟成穀飼牛扒及各地海鮮。我嚟到一見到張枱已經悉心佈置好加上印制好自己個名嘅menu及海景位已經加滿分,食物高質甜品精緻,全院滿座好熱鬧,絕對係慶祝、拍拖、朋聚好地方🥰🔷洋蔥軟包頭咁大個洋蔥包外脆內軟,好香洋蔥味熱辣辣出晒煙,配自家製牛油冇得彈,唔敢食晒因為怕太飽🔷龍蝦湯濃郁龍蝦湯味,夠滑又香仲有真龍蝦肉,彈牙鮮甜🔷新鮮生蠔生蠔來自南非清甜爽口,有幾款自家製醬汁更特顯鮮味🔷上等腰肉牛扒 24oz 第一次食熟成porterhouse steak 一條T骨分隔兩個部位,一邊係西冷一邊係牛柳,因為肌肉運動量嘅關係肉質各有特色,西冷嫩滑有咬口牛味濃,牛柳差唔多入口即溶超級正,絕對推薦呢個牛扒👍🏻🔷芝士松露炸薯條🔷忌廉菠菜Main course 之餘我哋仲加咗少少配菜就係黑松露薯條同忌廉菠菜,薯條超香脆,忌廉菠菜好漏🤣🔷甜品拼盤迷你紐約芝士蛋糕法式焦糖燉蛋朱古力原粒草莓榛子朱古
♨️Morton’s Of Chicago
尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店4樓
@mortonssteak

🔷洋蔥軟包
🔷龍蝦湯
濃郁龍蝦湯味,夠滑又香仲有真龍蝦肉,彈牙鮮甜
🔷新鮮生蠔
生蠔來自南非清甜爽口,有幾款自家製醬汁更特顯鮮味
🔷上等腰肉牛扒 24oz
🔷芝士松露炸薯條
🔷忌廉菠菜
🔷甜品拼盤
迷你紐約芝士蛋糕
法式焦糖燉蛋
朱古力原粒草莓
榛子朱古力慕絲
甜品拼盤一次過滿足晒所有願望,全部都好好食,最為特別係超大粒士多啤梨朱古力比較清新

食物:9/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #生日蛋糕 #finedining #porterhouse #牛扒關注組 #birthdaydinner #happybirthdaytome #好好吃 #seaview
2023-06-09 5847 瀏覽
又到一年一度慶祝嘅日子每年嘅今日老公都會同我嚟到依到食飯❤️雖然年年食嘅都係咁上下,但依然好味😋首先梗係有包痴嘅我最鍾意嘅洋蔥包啦!每年都要為咗主菜忍口唔食咁多其實好辛苦㗎😅 麵包大大個,內裡又鬆又綿仲有陣陣嘅洋蔥味,食包嘅時候一定要落提供嘅自家製牛油,口感滑得嚟又香。由於個餐前麵包大大個,每次我都會take away 第二朝做早餐🥣之後就到前菜,首先今年食之前無食過嘅Grilled Oysters with Garlic Herb Butter , 焗蠔唔算細隻而且味道非常鮮甜,上枱時熱辣辣感覺好温暖,蠔上嘅 garlic herb butter 同蠔嘅鮮味好夾,睇嚟下年可以再 encore ❤️Morton Salad 係每年嘅例牌菜🥗 蔬菜好新鮮, salad dressing 嘅份量啱啱好,我最鍾意嘅係佢有 blue cheese 🧀,係我最鍾意嘅沙律配搭👍🏻主菜Dry aged Porterhouse通常我哋都會叫 porterhouse share 嚟食,因為佢大大件,見到都開心❤️ 今次就貴多幾百蚊食佢嘅 Dry aged Porterhouse。 牛扒熟度適中又夠厚度,咬落超
又到一年一度慶祝嘅日子
每年嘅今日老公都會同我嚟到依到食飯❤️
雖然年年食嘅都係咁上下,但依然好味😋

主菜Dry aged Porterhouse
通常我哋都會叫 porterhouse share 嚟食,因為佢大大件,見到都開心❤️ 今次就貴多幾百蚊食佢嘅 Dry aged Porterhouse。 牛扒熟度適中又夠厚度,咬落超有口感。表面有煎香味,而且內嫩多汁。絕對無令我哋失望!

Parmesan and Truffle Fries
Keep得住水準嘅薯條,不過今年好似少咗啲😅食落淡淡黑松露味道唔洗點醬汁都超好味。

酒店非常好,除咗餐牌上會有我同老公個名寫住慶祝事宜外,亦會送上甜品 Lemon Soufflé 再幫我哋影張相為今餐作個完美句號。
  • Porterhouse Steak
  • Crab  cake
  • 芝士松露薯條
2023-06-06 1474 瀏覽
老公生日想食扒當然要去試呢間一直bookmark左要去試嘅扒房,果然無令我失望. 我係經OpenRice 訂枱, 兩日前就收到餐廳WhatsApp 確認, 如果要求special occasion set menu 有埋decoration 就要預早安排, 值得一讚係經WhatsApp溝通一一回覆我嘅問題非常快.之前remark左窗口位, 但佢當時話唔一定會有. 可能我哋book左6:00入到去冇乜人,佢哋安排係酒吧入面間房嘅窗口位,間房入面有三張兩人枱,如果多人可以book到間房真係唔錯有個90c度view 又靜. 一坐低枱上已經放左印有生日個位名嘅ala carte menu. 之後職員主動幫我哋影相📸️原來最後佢會print返出嚟連埋一張簽左名嘅card送俾生日個位壽星🎂. 食物方面網上好平嘅龍蝦🦞湯果然係名不虛傳, 龍蝦味道非常濃郁creamy仲有龍蝦肉, 配上佢地個非常軟熟嘅洋蔥🧅包真係無得輸😂呢個真係要必點.我哋最後一人叫左一個3 courses set, 老公upgrade 塊16oz ribeye🥩我就要左三文魚扒配深海龍蝦尾🦞. Side dish 就要左蘆荀同松露芝
係經WhatsApp溝通一一回覆我嘅問題非常快.

🎂.

我哋最後一人叫左一個3 courses set, 老公upgrade 塊16oz ribeye🥩我就要左三文魚扒配深海龍蝦尾🦞. Side dish 就要左蘆荀同松露芝士炸薯條🍟.

16oz 肉眼牛扒🥩medium well 好有質感唔會乾同有grill香味.
龍蝦尾啖啖肉,三文魚扒比想像中大塊好嫩滑.
蘆筍可以選擇grill or steam, 我哋要grill但入面都會乾啱啱好.
黑松露芝士炸薯條🍟有驚喜, 外面鬆脆入面粉粉地質感,仲有松露香味,我食到停唔到口

甜品🍧我地選擇朱古力心太軟, 配埋個雪糕味道就剛剛好,如果就咁食就偏甜少少.

2023-05-27
  • 芝士松露薯條
  • 深海龍蝦尾
  • 心太軟
2023-06-03 6406 瀏覽
今日honey 帶我去五星級酒店內的一家老牌扒房吃午餐。餐廳的裝修充滿貴氣,迎面是高雅的水晶燈,黑白色調,還有窗戶透視著維港景色。餐牌有Al carte, Lunch set$938+10%, 和special weekend lunch $698+10%我們點了special weekend lunch $698+10%/person,麵包是熱的,軟乎乎Starter: Morton’s salad這招牌沙律有鹹魚、旦白、生菜等,沙律菜很清爽,但沙律汁的味道比較淡。Honey 的starter: Caesar salad這沙律菜十分清爽,沒有什麼配料,但芝味濃郁的沙律汁,味道不錯。6 oz fillet with “ Black and Blue” Savory Onion Marmalade, Bleu cheese butter這牛扒是厚切的,有六安士,烤至medium rare, 肉質軟嫩又juicy, 加上濃香的藍芝士牛油和濕軟的洋蔥,味道頗有特色,和平日吃的牛扒不一樣。Jumbo asparagus 這露筍大大條,份量十足,烤至表面微焦,口感軟身多汁。Desserts: N

今日honey 帶我去五星級酒店內的一家老牌扒房吃午餐。

2041 瀏覽

麵包是熱的,軟乎乎

Starter: Morton’s salad

Honey 的starter: Caesar salad

Jumbo asparagus

這露筍大大條,份量十足,烤至表面微焦,口感軟身多汁。

Desserts: New York cheesecake, blueberry compote

這new York cheesecake表面有焦糖脆面,口感香滑,芝味十足,加上輕甜藍莓醬和滑滑忌廉,不錯。

Honey 點的Double chocolate mousse

這雙重朱古力慕絲口感香滑,有著濃濃的朱古力風味,是牛奶朱古力口味,大大杯,沒有太甜膩。

P.s: 雖然這餐廳位於五星級酒店內,但沒有太拘謹的感覺,店員服務殷勤,味道是ok,雖然沒有驚喜,但食物水準平穩。

2023-06-03
2023-06-01 934 瀏覽
因為我生日,所以屋企人同我去慶祝就揀咗呢一間喜來登嘅扒房,呢間扒房嘅牛扒真係好出名,所以真係要去試吓呢度嘅慶祝生日嘅服務真係好好,佢會預先幫你設計一個Menu Menu上面印你個名寫你個英文名,再加Happy birthday,喺個Menu上,而且係送俾你嘅,好有心思,令到你入去嘅時候已經見到枱面有你嘅名字出現喺Menu上面,好窩心,呢一個做法係我食過咁多間慶祝生日嘅唯一,一間會做嘅,跟住我哋就點餐前,嘅佢會送一個洋蔥包俾我哋食,嗰個麵包非常非常好味,而且熱辣辣,佢有好香嘅洋蔥和芝麻味,外面很鬆脆,而且熱騰騰的,我很喜歡,全個麵包都食埋,記得加牛油一齊食,仲好味,跟住我哋叫咗生蠔,生蠔非常新鮮很鮮甜,吃出來很有海水味很不錯,然後我們點了一份肉眼扒,因為佢加錢可以令到個肉眼嘅份量加大,於是我哋就加錢叫咗,果然呢個牛扒名不虛傳,吃上來非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁會流出來,而且仁份量好大,開頭以為唔夠食,但係原來叫一份已經兩個人可以吃飽了,因為佢另外仲會送一個薯條俾我哋,講個薯條,熱辣辣配埋茄汁就真係絕配,我哋另外仲叫咗一碗龍蝦湯龍蝦味,十足顏色,也非常豐富,味道好香濃,飲落去好似淡
個麵包都食埋,記得加牛油一齊食,仲好味,跟住我哋叫咗生蠔,生蠔非常新鮮很鮮甜,吃出來很有海水味很不錯,然後我們點了一份肉眼扒,因為佢加錢可以令到個肉眼嘅份量加大,於是我哋就加錢叫咗,果然呢個牛扒名不虛傳,吃上來非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁會流出來,而且仁份量好大,開頭以為唔夠食,但係原來叫一份已經兩個人可以吃飽了,因為佢另外仲會送一個薯條俾我哋,講個薯條,熱辣辣配埋茄汁就真係絕配,我哋另外仲叫咗一碗龍蝦湯龍蝦味,十足顏色,也非常豐富,味道好香濃,飲落去好似淡淡食緊龍蝦一樣呢碗湯一定要叫,是成餐飯所有食物,全部都好好味,而且服務很好,環境坐得好舒服,兩個人他們也安排了我們坐了一張大梳化,影相又靚,而且服務又好好,很喜歡呢間餐廳 非常推介呢間餐廳做慶祝生日的地方。
  • 芝士松露炸薯條
  • Bone-In Ribeye
2023-05-13 1273 瀏覽
餐廳係5星級酒店入面 裝潢都襯托返酒店格局高級華麗既門面 今次係週年紀念 ❤️餐廳好多時full book要提早訂位 🍽️因為係高級餐廳 所有餐廳侍應都係講英文既一坐低會送上大洋蔥包 大到其實唔會食得哂不過外皮好脆 但包入面好軟熟 但會好飽我地坐低點左5成熟Rib eye beef🥩Highlight用紅色煮 所以食落有陣紅酒香味味道唔錯 唔會好韌 易入口另外點左芝士松露炸薯條🍟薯條係岩岩炸起 所以仲好熱身外脆內炸到熱又軟 而且有好重既松露味呢個冇點錯 😋之後仲叫左一碟蟹餅呢到係超級好味 🤤因為全份都係挑出黎既蟹肉製成🦀每一啖都係蟹肉 無得輸😍最後仲有舊好大舊既疏乎厘蛋糕做完結☺️🧁感覺好滿足 好開心😁呢舊蛋糕好似係叫左我地點既dinner set先會有但我見每台都有呢個蛋糕🎂所以點餐時候可能留意下🤍
餐廳係5星級酒店入面 裝潢都襯托返酒店格局
高級華麗既門面 今次係週年紀念 ❤️