2022-04-22
@mortonssteak 味道平庸的海景扒房🤡價錢抵食,面對海景,更會自製印名MENU、主動幫食客拍照、寫上簽名祝福卡,唔出錯嘅節日之選啦🤓但味道就真係好普好平實,普通食下就好啦,不過唔享受慶祝服務,追求食物素質都係推薦唔好黎!😂Steak & Lobster Menu $788 +10% Per Person🥣 Starter:Lobster Bisque🦞👌🏻上台聞落好香,但實際入口湯龍蝦味未算太濃郁,反而係好creamy~點埋餐包就鹹度剛好,但齋飲就略鹹,勝在湯内有一大舊龍蝦肉,咬落爽彈,加分嘅~☺️本身唔太中意太勁龍蝦味的我就覺得正常啦不過不失,🧐但若好中意龍蝦湯的話就會好失望了~🤧🥩Entrées: Mignon with Lobster Tail/Crab Cake👍🏻Mediam Rare免翁牛柳外皮焦脆,内裏好軟熟無筋,係幾有水準地好食!~🤧👌🏻Lobster Tail 🦞厚肉得來爽口彈牙,正常好味~🤗👎🏻Crab cake 🦀蟹肉滿滿但調味欠奉,不加一旁的醬汁食落就無咩味,落多點鹽應該會更好😇🍟Side Dishes👍🏻Truffle Fries: 薯條愛好者表示超級
價錢抵食,面對海景,更會自製印名MENU、 主動幫食客拍照、寫上簽名祝福卡,唔出錯嘅節日之選啦🤓但味道就真係好普好平實,普通食下就好啦,不過唔享受慶祝服務,追求食物素質都係推薦唔好黎!😂
🥣 Starter:Lobster Bisque🦞
👌🏻上台聞落好香,但實際入口湯龍蝦味未算太濃郁,反而係好creamy~ 點埋餐包就鹹度剛好,但齋飲就略鹹,勝在湯内有一大舊龍蝦肉,咬落爽彈,加分嘅~☺️本身唔太中意太勁龍蝦味的我就覺得正常啦不過不失,🧐但若好中意龍蝦湯的話就會好失望了~🤧
🍟Side Dishes
👍🏻Truffle Fries: 薯條愛好者表示超級出色!😽幼身的芝士松露薯條,炸得外脆內軟但全不油膩,😋淡淡的芝士味,松露味分佈得好均匀之餘味道又突出,份量夠曬兩個人Share~ 大推薦黎到必定要食!🤤
👌🏻Jumbo Asparagus:普通嘅幾條蘆筍,有咩好講?🤡
🍰 Dessert 🍮
👌🏻Cream brûlée:法式焦糖布甸表面的焦糖燒至脆身,而下層的布丁質地軟綿、蛋香味和雲尼拿香味交匯得正好,入口即溶的感覺幾出色,🫣但坦白講坊間做得出色的法式焦糖布甸真係好多,所以都係普通地好食,唔會令人特別驚艷和心動。😂
👍🏻Key Lime Pie:青檸批幾有驚喜~😈鬆散的批皮與軟身的内餡搭配融洽,調味甜中帶酸,🍋不會過分地酸反而是酸得有層次,實在不錯~但可惜在太大舊了,🤧份量小啲,點到即止就更好味。(¬︿̫̿¬☆)
📝可一試但唔食都無損失,無咩期望去食就最好,🫠坦白講若以慶祝來講餐廳係安排得幾好,價錢幾適中,人均一千有找~💸 慶生紀念可以作爲其中一個選擇,呢個價錢絕對會有更好選擇🤠不過呢間臨急抱佛腳都有位~😂會Suggest重要日子提早book定其他好過^ ^
論食物味道就係平庸地好食,但份量真係好多,不出錯都無咩眼前一亮的地方,最好食都係薯條😚🍟
😵💫論服務都係一般般,雖然其他位都做得幾好,嗌咗枝水個Staff幫我地開咗之後就放低走咗,出哂問號❓水都唔會斟埋我真係打出個突😂
😴三點入坐但都幾多人,所以整體都幾嘈下,可以聽到附近台講野⋯咩事,可能主打親民行線😧(6/10)