相信不少人也聽過Mother of Pizzas的大名,更有不少人聲稱是全港最好吃的pizza。這家餐廳也是長期大排長龍,所以要去的話要提早預訂哦~.🎈Mama’s Garlic Cheese Bread ($158)與其說是蒜蓉包,倒不如說是蒜蓉味的Pizza😂。餅底採用pizza底,表面鋪滿拉絲芝士及蒜蓉!蒜蓉味超級濃郁,可以加點蕃茄醬去除油膩感~這家餐廳的Pizza底都屬於比較煙靭一點,口感不錯👍推薦指數: 7.5/10.🎈13” Half & Half ($258)Mother of Pizzas 有售13吋及18吋Pizzas。如果會點蒜蓉包的話13吋已經非常足夠了,一份的份量頗大。這裏的特色是可以點雙拼的Pizza,一次可以嘗試到兩款味道。.👉Summer of Love 1967 賣相最吸引的Pizza😍,表面鋪滿新鮮菠蘿及谷巴火腿。味道吃起來甜甜的,因為加了蜜糖浸泡過的辣椒。推薦指數: 8/10.👉My Parma 顧名思義表面放滿Parma Ham,而且火腿的份量超級多!保證每一口都可以吃到滿滿咸香的火腿。份量誠意十足,唯味道稍為單一。推薦指數: 7.5/10.🎈總括

推薦指數: 7.5/10
🎈13” Half & Half ($258)

👉Summer of Love 1967
推薦指數: 8/10
👉My Parma
🎈總括而言
整體食物質素不錯,餅底煙韌,口味選擇多元化。(只是沒有預期中那麼好吃😂)座位尚算鬆動,店員的服務也不錯。

2022-05-12 302 瀏覽
為左食手工pizza而黎,門口有個半落地玻璃,比你見到一堆人係到搓緊面粉環境昏暗,幾有情調,枱與枱之間隔得好遠,唔洗被偷聽隔離枱傾偈落左撥打之後頭盤好快就上,而主菜可能因為手工嘅關係需時較耐,不過食完頭盤就啱啱好到,時間安排得幾好頭盤凱撒沙律一羅馬生菜好爽脆清甜主角手工pizza一我地叫左half n half,咁就可以試2個味喇今次叫左愛的夏天1967拼加拿大人,完全冇令人失望,係我鐘意既薄皮,啲配料好足,菠蘿用新鮮菠蘿好多汁好甜,好食到平時唔食pizza邊既我今次都忍唔住食埋

頭盤凱撒沙律一羅馬生菜好爽脆清甜

• Summer of Love 1967
  • 加拿大人
2022-05-11 391 瀏覽
呢排見到啲人成日外賣呢間店既pizza返屋企食,一直都好想試,終於都輪到自己試。店舖是暗暗的,黑黑的,一入去有部遊戲機同鋼琴,等候入座時可以用來消閒。右手邊是一個透明的廚房,可以直接睇到入面既pizza製作過程,實在是有趣。1️⃣Summer of love 店鋪的主打,但試過覺得有啲令人失望😞煙肉好咸,咸到有啲苦澀,唔好同啲菠蘿分開食,如果唔係更加咸。啲肉丸味道還可以。個pizza既麵包部分中間比啲餡料浸到濕晒,變成左粉團既質地,包的外圍又太乾。2️⃣意大利白酒肉丸意粉意粉好食,每一條都好有咬口,有橄欖油味、芝士味、蒜味及少許辣味。意粉入面既肉丸入味彈牙,和意粉撈左一起時味道十分令人滿意。我覺得整體來說,價錢偏貴。pizza買一塊既話無繩,難拎。裝意粉個袋有啲似裝名牌啲袋,甚有格調。另外,唔知係唔係外賣,所以塊pizza既包底先咁濕,如果係既話,咁外賣就有待改善。呢款pizza唔岩我口味,下次可以試吓其他,可能其他口味會好味啲既。#motherofpizzas #summeroflove #意大利白酒肉丸意粉 #外賣 #pizza #spaghetti

1️⃣Summer of love
店鋪的主打,但試過覺得有啲令人失望😞

2️⃣意大利白酒肉丸意粉

外賣自取
是日午餐之選🍽係我好想去試嘅Mother of Pizzas今天同朋友Lunch hour去食..竟然唔駛等位實在太amazing😱聽講夜晚係排長龍架,我真係好彩Lu 😌因為得2個人食,最後點左:1️⃣13寸Half Half Pizza🍕➡️Summer of Love 1967 ➕My Parma13”half half pizza每款有3件..共6件Pizza 全人手製作即叫即焗,落單預20分鐘左右就送到。Pizza個外皮脆脆地,食落口感好煙韌😋Summer of Love 1967有水牛芝士,新鮮菠蘿,肉腸等等。個新鮮菠蘿係賣點👍🏼佢地並唔係用普通罐頭菠蘿架😍My Parma 有大量Parma Ham 同火箭菜鋪滿係個Pizza上面,食極都係Parma Ham 😂不過個人覺得味道偏少鹹,之後我都要勁飲水解渴😅件件🍕都大大件,最後食唔晒要打包🥡2️⃣香菌派對意粉🍝Triple of Mushroom Creamy 得黎又好重芝士味,重點係勁多菇同埋黑胡椒粒,一啲都唔覺漏,最後我地2個人都KO晒😌總括嚟講係好好味嘅😋可以再encore👍🏼溫馨提示:最好就叫多幾個朋友仔一齊黎,咁就可以食多幾個
是日午餐之選🍽係我好想去試嘅
Mother of Pizzas

因為得2個人食,最後點左:

1️⃣13寸Half Half Pizza🍕
13”half half pizza每款有3件..共6件

2️⃣香菌派對意粉🍝Triple of Mushroom

總括嚟講係好好味嘅😋可以再encore👍🏼
溫馨提示:最好就叫多幾個朋友仔一齊黎,咁就可以食多幾個味嘅pizza同埋意粉啦😆
午餐
2022-05-08 265 瀏覽
홍콩 최고의 피자 레스토랑😍中文向下面👇🏻홍콩에서 젤 맛있는 피자집이래요🤩 회사 근처에 있는데 지날때 대기 줄을 진짜 길어요😱 오늘 점심약속이 있어서 여기 오기로 했다😍 점심시간이 지나서 가니까 대기 필요없이 바로 레스토랑 들어감🤣 오늘 메뉴: 반반피자(파인애플 햄 피자 + 파르마 햄 피자)₩38000얇은 편에 조금 타서 바삭하고 향기가 장난아님 ㅋ ㅋ ㅋ 토핑을 많이 넣어서 되게 만족스러워요😍 맛집이라 기대감 갖고 왔는데 넘 맛있어서 놀램👨🏻‍🍳 눈물 나도록 너무 맛있는 걸ㅜㅜ크림 버섯 파스타 ₩25000맛있는데 양을 좀 커지면 좋다고 생각하다 ㅋ ㅋ ㅋ파스타 소스가 많은 편을 아니지만 치즈랑 잘 섞어서 딱이다. 홍콩에서 이런 정도의 맛집을 진짜 많지 않아요據聞係全香港最好食嘅Pizza😱間舖頭喺公司附近,平時成日經過都會忍唔住買返上公司食🤣😍呢個真係我美食口袋名單頭幾名🌈舖頭平時一到收工時間就大排長龍,我哋都係要趁lunch time去食😂半半pizza🍕呢度啲Pizza可以雙拼🤣一次過滿足兩個願望!今日叫
홍콩 최고의 피자 레스토랑😍中文向下面👇🏻

오늘 메뉴:
반반피자(파인애플 햄 피자 + 파르마 햄 피자)
₩38000

크림 버섯 파스타 ₩25000

據聞係全香港最好食嘅Pizza😱

半半pizza🍕
呢度啲Pizza可以雙拼🤣一次過滿足兩個願望!今日叫咗菠蘿辣肉腸pizza同埋Parma Ham火箭菜pizza🤤

真心冇得輸,屋企人第一次嚟都食到話一聲😂除咗呢兩個選擇,個人都大推三重芝士pizza,呢個啲芝士味真係濃到不得了❤️❤️❤️

Triple mushroom pasta
呢度個蘑菇意粉又係人間美味😂佢唔係話特別多汁嗰隻,不過條條意粉都染到啲芝士醬真係不得了。

呢間舖頭Pizza好抵食,不過其他嘢就真係偏貴,月頭出完糧大家過嚟食非常推薦🤣🤣🤣

好多人推薦呢間Mothers of pizza,真係超人氣,pizza 即叫即焗,薄餅麵團自己手工製作,而且Pizza可以叫雙拼口味,唔使淨係食一個味咁單調。🍴summer of love 1967 (雙拼口味) 13吋$238 (8.5/10)13吋嘅Pizza有六塊,份量好足好多料!有水牛芝士,蕃茄,谷巴火腿,意大利肉腸,新鮮菠蘿,辣椒蜜糖。Pizza有厚度,唔會好似紙咁薄但亦都唔會太厚,好似淨係食緊餅皮,比較煙靭,外脆內軟!因為用火爐焗所以有啲位都燶咗少少,可以搣走窿嘅位因為好苦🤣非常鹹香,火腿冇咁鹹,意大利肉腸鹹好多,真心偏鹹咗少少🤏🏻加埋芝士蕃茄真係好惹味,菠蘿喺後期放上去冇焗過嘅,非常之酸甜,成個Pizza感覺因為有菠蘿而冇咁油膩,整體來講都幾好食!兩個人食一個pizza已經好飽🤣🍴超級撒亞人肉腸 (雙拼口味) 13吋$238 (7.5/10)呢個相對上冇咁多料🤣有水牛芝士,蕃茄,羅勒香草,美式肉腸,牛奶芝士,香蒜,呢個Pizza冇咁好食,餡料上面冇咁豐富,味道都比較淡少少,可能係美式肉腸唔夠香,羅勒香草嘅味道比較淡啲,整體來講係味道上清淡啲!唔會建議大家叫呢一個嚟食,因

13吋嘅Pizza有六塊,份量好足好多料!

呢個相對上冇咁多料🤣有水牛芝士,蕃茄,羅勒香草,美式肉腸,牛奶芝士,香蒜,呢個Pizza冇咁好食,餡料上面冇咁豐富,味道都比較淡少少,可能係美式肉腸唔夠香,羅勒香草嘅味道比較淡啲,整體來講係味道上清淡啲!唔會建議大家叫呢一個嚟食,因為冇菠蘿嗰個咁驚喜!

🍴意大利白酒肉丸意粉 $168 (8/10)
肉丸有成八九粒,上面有層芝士,撈勻咗之後好好香,意粉硬度適中口感比較粗,好掛汁,有白酒嘅香亦都有忌廉嘅濃,相對上係比較Ceamy啲同埋奶味重少少,肉丸都係比較鹹,質感比較鬆散少少,唔知係自己整定本身個質感係咁,係一粒鹹鹹地嘅香草肉丸🤣但整體來講嗰啲粉都幾好食,意式風味!

推薦指數: 8.5/10
雖然有菠蘿就唔係意大利傳統嘅口味,意大利人見到會激死🫢但呢度嘅Pizza同係意大利食嘅餅底係類似,焗法都好相似,味道上都比較接近,Pizza同意粉都算幾好食幾高質,雖然有少少貴但個份量真係好足,兩個人食一個13吋嘅Pizza真係都飽,加埋個意粉係好飽好飽🤣不過見到好多人都係嗌一個Pizza一個意粉,推薦大家放心去食啦~
2022-04-27 501 瀏覽
🍴13” half&half pizza HKD 238Pizza 有得揀一半一半 就緊係要試兩款唔同啦😝pizza只有批邊係比較厚少少 咬落似麵包口感🍞中間就係薄身既 而配料我地就揀左撒亞人肉腸同Margherita🍕因為Margherita都係菜同芝士為主🧀所以最大分別就係一邊鋪滿左辣肉腸😂相對就惹味好多啦🤫如果想整體再滿足啲 亦可以額外再加配料阿🤟🏻🤟🏻🍴意大利肉丸 HKD 128好好食👅覺得佢唔係一般既肉丸😂係超濃郁既茄醬又帶有芝士香🥫個醬出色到🧜🏻‍♀️👧🏿💩都拎哂去搽落pizza到一齊食😂雖然肉丸唔係好大粒 但咬落都係肉汁滿滿既👍🏻
🍴13” half&half pizza HKD 238

🍴意大利肉丸 HKD 128
2022-04-27 375 瀏覽
同朋友去左cwb 搵嘢食 黎左依間想試好耐嘅pizza 入到去環境偏暗 但個vibe都幾適合吹水/拍拖。見到menu 主要有pizza / pasta / salad / Drinks 我朋友之前食過 分量都偏多 我哋又唔係好叫左個half half pizza (crazy cheese/超級撒亞人)上碟都幾靚仔/pizza 個皮係做得好soft 面粉發酵係有落過功夫 味道整體係中上 (8/10)另外佢有好多Beer 揀 都幾得意 我叫左杯Peroni 幾smooth $79人均消費:200幾$
同朋友去左cwb 搵嘢食 黎左依間想試好耐嘅pizza

人均消費:200幾$
2022-04-18 577 瀏覽
已經有好耐食過mother of pizza啦~一直都要點名返嚟再食以前可以一片片咁order,但今次去就只可以一個/雙併,有啲失望。而且因為無堂食嘅關係,我哋又住得遠,所以拎完就即刻上車食,仲係熱辣辣~~今次揀咗超級撒亞人肉腸mix瘋狂芝士講咗超級撒亞人肉腸先:juice濃厚嘅蕃茄醬,肉腸片唔會乾爭爭,有咬口,就算得半份都都落夠肉腸片,唔孤寒,每一啖都食到瘋狂芝士:真係勁勁勁勁濃嘅芝士,每一啖都可以拉絲,但兩人食多有啲滯,都係一班朋友嚟先好試,好彩咁啱男朋友好肚餓食得哂(唔該哂食物焚化爐^^)希望下次嚟有返一片片咁叫啦,我哋兩個都好想試埋其他味道,一定會再返嚟食

超級撒亞人肉腸mix瘋狂芝士
今次揀咗超級撒亞人肉腸mix瘋狂芝士

講咗超級撒亞人肉腸先:

題外話/補充資料: 今次等咗15-20分鐘,都算快。 門口音樂好嘈好趕客,落order時聽得唔清楚,但啲職員好似對音樂視若無睹咁,希望佢哋唔會職業性失聰。 我就頂唔順啦,企得好遠等外賣
2022-04-15
15 分鐘 (外賣自取)
超級撒亞人肉腸mix瘋狂芝士
  • 超級撒亞人肉腸
2022-04-18 453 瀏覽
之前已經堂食過幾次,今次就帶朋友仔嚟買去野餐食~原來一塊$45咋!抵到痴線!Order完之後佢哋會烘熱返先再包比我哋👍🏻 個Staff都好貼心,可能見我哋拎好多嘢,問我哋係咪野餐,仲話驚綁得個結太緊,我哋會解唔開🤣➼ 山洞人啖啖肉呢個真係食肉獸必點,真係好多肉㗎!我食過幾次都係食呢個🤣餅底係帶煙韌嘅口感,味道方面算係偏鹹,平時食得淡味啲嘅朋友仔可能會唔鍾意。➼ Summer of Lave 1967雖然我唔鍾意食菠蘿,但都要讚下呢個Pizza上面啲菠蘿係新鮮菠蘿嚟㗎!唔係罐頭嗰啲!非常有誠意呢~➼ Carbonara Capicola反正都係,就分享埋之前堂食食過嘅意粉啦~老實講真係麻麻地,就係普通Carbonara一個~好彩係同朋友仔Share,Feel到食多幾啖就會覺得漏,真心建議大家留返個肚食Pizza🤣➺ 小分享:之前仲有夜晚堂食嗰陣,晚晚都好多人排隊,我仲試過早成個幾星期Book先有位🤣證明佢哋真係好受歡迎㗎~其實堂食會好食好多😢如果有機會大家一定要試吓,不過建議多啲人去,因為原個Pizza真係好大個😂

➼ 山洞人啖啖肉

➼ Summer of Lave 1967

➼ Carbonara Capicola

反正都係,就分享埋之前堂食食過嘅意粉啦~

Carbonara Capicola

➺ 小分享:

山洞人啖啖肉

山洞人啖啖肉
  • Summer of Love 1967
2022-04-11 391 瀏覽
今日試summer of love, 一開盒已經睇到個餅中間勁濕,我唔知呢個款係咁定我黑仔。用新鮮菠蘿係贊,但菠蘿份量太多吧。味道係好嘅,有dd 辣,如果唔係咁濕就好喇
用新鮮菠蘿係贊,但菠蘿份量太多吧。
味道係好嘅,有dd 辣,如果唔係咁濕就好喇
summer  of  love
2022-04-11
15 分鐘 (堂食)
2022-04-09 396 瀏覽
要食火爐烘烤的薄餅,非Mother of Pizza 莫屬!回想起來,有一段日子沒有食Mother of Pizza 了!雖然疫情關係比較少出門去港島區,可是這家店的pizza 太讓我想念了!留待外賣時不留神沒有看時間走會店面,超人情味店員友善的在車窗經過,原來他們超好的拿過來了!讓我超不好意思呢!太好了啦~回程路上那薄餅皮烤香的味道簡直充斥到車裡每一個角落! 回家馬上拍照食!超愛熱pizza的她她有再預熱焗爐再加熱一下!omg! 超可以! 料超多!Meat de caveman : 愛肉的人就是這個了!Mother of pizza : 少少香蒜,少少辣…再加少少想像力🤣🤣好啦!我要說少少想像力的Mother of pizza是我暫時的最愛,口感和味道超豐富!

Meat de caveman : 愛肉的人就是這個了!

Meat  de  caveman
Mother of pizza
Meat  de  caveman
Mother of pizza
2022-03-29 567 瀏覽
📍Mother of Pizzas銅鑼灣禮頓道13-19號地舖味道 🍽️🍽️🍽️🍽️價錢 💵💵💵賣相 👀👀👀👀環境 💒💒💒服務 🛎️🛎️🛎️相信大家對呢一間位於銅鑼灣嘅pizza店應該唔陌生 咁難訂位的確有原因! 巨型pizza除咗賣相值得打卡之外 手工薄餅皮都非常出色 唯一可以挑剔嘅係薄餅皮邊焗得有少少燶 如果食厭咗pizza連鎖店可以嚟呢度換一換口味!

📍Mother of Pizzas
銅鑼灣禮頓道13-19號地舖

味道 🍽️🍽️🍽️🍽️
價錢 💵💵💵
賣相 👀👀👀👀
環境 💒💒💒
服務 🛎️🛎️🛎️

全香港最好吃的Pizza?今次叫左外賣試一試到底係名副其實還是名過於實🤣不過我幾欣賞係可以叫halfhalf pizza,一次過試哂兩款味道,因為款式都有十多款,樣樣都幾吸引,可以揀13吋或18吋🧄Garlic Cheese Bread|$158蒜蓉包已經分好12份,外形似pizza,麵團經開48小時發酵,包幾有彈性,每一件都鋪滿蒜蓉芝士🤤仲有意大利番茄醬汁,都幾濃味🍕Meat De Cavemen + Beautiful Chick|$198薄餅邊位同底部都有豹紋的燶邊和氣泡,應該係拿坡里特色,味道冇苦澀味,帶點煙韌,pizza口味揀左山洞人啖啖肉同雞味濃🥰兩者配料都幾豐富,前者有兩款肉腸同谷巴火腿,每啖都係肉香😝後者醬汁比較濃,白汁配烤雞,如果想食pizza本身味可以揀前者,如果重口味人士可揀雞味濃

🧄Garlic Cheese Bread|$158

2022-03-26
10 分鐘 (外賣自取)
2022-03-27 329 瀏覽
晚餐又要買外賣坐街邊食😢 今日仲要落毛毛雨 但今晚嘅晚餐都超好食✨13" Summer of love + Pepperoni Super Saiyan $238Summer of love 上面有菠蘿同谷巴火腿 水牛芝士 蕃茄 勁多料 而且啲料食得出係好高質 菠蘿超甜 應該係新鮮而唔係罐頭嘅 火腿都好香 Pepperoni Super Saiyan 就超多pepperoni 同埋好香芝士味都好好食 佢個pizza 嘅餅底就完全唔脆嘅 係好軟熟嗰啲 而且好香麵粉嘅味道 👍👍我覺得係我地咁耐以黎食過最好食嘅pizza 唔怪知得要等成粒鐘先有得攞 不過都係值得嘅👍👍 絕對要試一次味道❤️❤️❤️❤️💔價錢❤️❤️❤️服務 (外賣)環境 (外賣)💰晚餐人均~$120

味道❤️❤️❤️❤️💔
價錢❤️❤️❤️