如果你係好似我咁,好鍾意食有菠蘿嘅pizza🍍而同行嘅朋友係堅守傳統意大利pizza規矩嘅人🤌🏻嚟 mother of pizza就可以比到solution 你,因為佢哋嘅解決方法正正係:不如溝埋一齊做瀨尿牛肉丸呀笨🤪佢哋可以揀half half嘅口味,可以一次過試兩隻味。Pizza係厚批,which is 係我好鍾意嘅鬆軟口感。 ❝Pepperoni Super Saiyan❞辣肉腸脆,芝士超多,有大家最鍾意嘅 #邪惡拉絲 效果😌❝Summer of Love 1967❞鍾意食菠蘿pizza🍍嘅朋友應該會幾鍾意,因為佢係用新鮮菠蘿鋪滿pizza面,有更多自然嘅酸甜口感。overall嚟講,嘢食係唔錯嘅,不過坐得好迫,同埋成日見到要排長龍去等。如果路過見到唔多人嘅話可以一試。

❝Pepperoni Super Saiyan❞
辣肉腸脆,芝士超多,有大家最鍾意嘅 #邪惡拉絲 效果😌

❝Summer of Love 1967❞

2022-03-11 534 瀏覽
本來早收工..想直接落去食pizza ..去到先發現原來冇堂食…只好叫外賣攞上車食…唔係等咗好耐..大概10分鐘左右就已經整好..可能因為得我一個人等..最鍾意呢度嘅Pizza可以叫2隻唔同口味各一半啱晒同朋友share!而且價錢都好相宜$238..13寸我哋兩個女仔食..食唔晒仲要留返晚餐雖然要外賣..仍然不減熱度..邊皮依然係香脆可口..叫左兩種口味嘅Pizza分別係火箭兵團..同埋瘋狂芝士..火箭兵團就上面鋪滿晒蕃茄仔..個人唔係太喜歡食蕃茄仔..不過食落同火箭菜嘅味道都好夾..瘋狂芝士用五種唔同嘅芝士製作而成..唔同味道嘅芝士..令到成件事好豐富特別推薦!真係超級多芝士..非常之邪惡..絕對會再掛住😋😋😋一定會再返..
本來早收工..想直接落去食pizza ..
去到先發現原來冇堂食…
只好叫外賣攞上車食…
唔係等咗好耐..大概10分鐘左右就已經整好..
可能因為得我一個人等..

最鍾意呢度嘅Pizza
可以叫2隻唔同口味各一半
啱晒同朋友share!
而且價錢都好相宜$238..13寸
我哋兩個女仔食..食唔晒仲要留返晚餐

雖然要外賣..
仍然不減熱度..
邊皮依然係香脆可口..

叫左兩種口味嘅Pizza分別係火箭兵團..
同埋瘋狂芝士..
火箭兵團就上面鋪滿晒蕃茄仔..
個人唔係太喜歡食蕃茄仔..
不過食落同火箭菜嘅味道都好夾..

瘋狂芝士用五種唔同嘅芝士製作而成..
唔同味道嘅芝士..令到成件事好豐富
特別推薦!
真係超級多芝士..非常之邪惡..

絕對會再掛住😋😋😋
一定會再返..
火箭兵團+瘋狂芝士
外賣自取
火箭兵團+瘋狂芝士
2022-03-09 396 瀏覽
😊 Summer of love 1967+ My parma (Half n half)13‘‘ $248Summer of love1967有水牛芝士、新鮮菠蘿、蕃茄、肉腸、火腿等等,每份配料都超大件!醬汁有少少辣加埋蜜糖,食落酸酸甜甜少辣,非常開胃。不過意大利人見到呢個pizza應該會激屎🤣 但係小妹好中意pizza加菠蘿咁食😛😛My Parma 有水牛芝士、Parma Ham、火箭菜等等,用上特級初榨橄欖油,食落吾會太膩。Parma ham亦超大件,一啖pizza一啖肉不是夢! 不過Parma ham 偏咸,要飲好多水😣 另外pizza係人手整,所以都要等20分鐘左右,可能師父太急趕出貨,餅底都偏濕,烘多一陣就會岩岩好啦~抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐⭐環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐
食物質素:⭐️⭐️⭐️
員工態度:⭐️⭐️⭐⭐
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
2022-02-27 510 瀏覽
今次想品評下有香港Pizza屆大佬之稱嘅Mother of Pizzas🍕相信大家都見過唔少網民大推呢間餐廳,心郁郁想去朝聖一次,而我都唔例外,但一試過後就知中伏了🥲🌟有晚市堂食嗰陣長期排長龍,建議提早book位,入座後起計75分鐘後交台,因為長期滿座所以上菜速度都慢,導致用餐時間較短,如果想慢慢chill同朋友吹水嘅就唔係咁啱了😞🌟餐廳裝修頗Vintage,以黑色同木啡色為主調,場內環境偏暗,幾有情調,打卡一流👍🏼🌟餐廳主打義大利拿坡里傳統薄餅,size有13寸同18寸(超大份😂),toppings有分一款同half half。薄餅製作過程非常講究,每個薄餅都係全人手製作,麵糰需要經過48小時發酵,再放入800度嘅烤爐烤,所以食落唔會好濟✅麵糰必須受用Type 00/0高蛋白麵粉🍕番茄醬係San Marzano番茄嘅鮮榨醬汁,無添加味精🍅非常欣賞佢地對披薩品質嘅執著👍🏼我地4個女仔根據網民嘅推薦嗌左1個18寸pizza,1個意粉同手工啤🍺滿心期待去試,但係....💁🏻‍♀️18‘ half half My Parma & Meat de Carvemen $228一個pizza有6塊,

一個pizza有6塊,每塊都大過隻手掌,份量十足👍🏼薄餅餅底偏硬,硬到有啲唔係幾咬到,部份位置好燶,燶到苦苦地😢Toppins材料非常充足,尤其是My Parma個part,啲ham同火箭菜舖滿曬成part薄餅,所以好鹹。以為肉丸pepperoni嗰part會冇咁鹹,點知都係差唔多,整體而言係典型嘅高血壓餐😥可能我地食慣香港嘅pizza所以接受唔到呢種口味啦🤧

💁🏻‍♀️義大利肉丸肉醬意粉 $158
意粉口感偏淋,唔太煙韌,番茄肉醬味唔太突出,淨係食到肉丸嘅鹹味🥲

💁🏻‍♀️各款手工啤酒🍻
呢間係我地試過嘅手工啤之中最苦嘅一間,苦到好難入口,飲完啲苦澀味一直停留係口腔內久久不散,啲苦味cover曬啲果味,我地飲幾啖就放棄了🤧

👻整體而言,期望越大,失望越大,餐廳食物勝在份量夠多,用料豐富,但實在太鹹了,冇網上講到咁好食,唔太worth queuing😵

😍整體評分
instagrammable:🌟🌟🌟🌟

Mother of Pizzas
地址:銅鑼灣禮頓道13-19號地舖
2022-02-26 413 瀏覽
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍Mother of Pizza (CWB)🍴呢間世一pizza 店真係食極都唔會厭😍,身邊啲朋友仔未食過所以聖誕節要搵地方食飯嘅時候就即刻決定帶佢哋去朝聖,為食妹又可以食多幾款唔同味道嘅pizza,正呀🥳~ Mama’s garlic cheese bread ($148)🍴必食starter!!! Pizza dough上面塗滿鹹香嘅蒜蓉醬同舖滿拉絲芝士,超級邪惡惹味🤤,點埋中間帶少少辣嘅鮮茄醬增添風味,食一小塊絕對唔夠😤,不過份量都幾多,建議一大班朋友仔一齊share 先可以留肚食pizza 🤫~ Caesar salad ($128)~ Mother salad ($148)🍴兩款沙律都好新鮮,caesar salad 有煙肉碎、脆脆麵包粒同巴馬臣芝士片,而mother salad 就有幾塊parma ham、車厘茄、青瓜同feta cheese,兩款沙律dressing味道差唔多,味道唔算特別,只係為嚟緊嘅邪惡食物帶來一點健康,減低少少罪惡感🙈~ My parma X Summer of love 1967 ($238)~ Canadian X Meat de ca
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍Mother of Pizza (CWB)

~ Caesar salad ($128)
~ Mother salad ($148)

~ Canadian X Meat de cavemen ($238)
~ Pepperoni I’Americano X Hawaiian Coco ($238)

🍴全部pizza 都以意大利San Marzano蕃茄醬同水牛芝士做底料,而為食妹最愛嘅toppings就係my parma 同 canadian 😆

My Parma 嘅parma ham 份量慷慨,加埋火箭菜、巴馬臣芝士片,充滿鹹香同parma ham獨有嘅油脂香,呢款係pizza店少有嘅款式,超級推薦👍🏻👍🏻👍🏻

Canadian 有pepperoni、大蘑菇片同巴馬臣芝士片,蘑菇片焗完都係勁juicy,加埋芝士簡直係絕配,唔係濃味之選但係一定一試難忘,一樣超級推薦👍🏻👍🏻👍🏻

Summer of Love 1967 嘅配料有capicolla 谷巴火腿、意大利肉腸、新鮮菠蘿同辣椒蜜糖,最特別之處係平時其他薄餅店嘅菠蘿通常都用罐頭菠蘿細細粒又有假甜味😣,但係呢間係用新鮮菠蘿,焗完嘅新鮮菠蘿勁juicy 同更鮮甜,連平時唔鍾意食有菠蘿嘅pizza嘅為食妹試過一次之後都愛上咗🤩

Meat de Cavemen 就啱哂食肉獸嘅朋友仔喇,配料有capicolla 谷巴火腿、意大利肉腸、pepperoni同紫洋蔥,三款火腿為食妹就覺得膩咗少少,好彩有辣辣哋嘅紫洋蔥中和吓😌

Pepperoni I’Americano 係薄餅店一定有嘅經典口味,配料就非常單一,就係超多嘅pepperoni同基本底料,鹹香十足,加埋芝士一齊食真係好邪惡😈

Hawaiian Coco 同summer of love 都幾相似,一樣係有capicolla 谷巴火腿同新鮮菠蘿,唔同嘅就係呢款加咗pepperoni同椰絲,有少少可惜係為食妹唔係好食得岀有椰絲味🥲,如果椰絲份量多啲應該會更有風味更特別

🍴佢哋嘅pizza dough係全人手製作,再經過48小時發酵,所以麵團特別鬆軟有嚼口,為食妹食pizza 通常都唔會食埋條邊🙈,唯獨呢間舖頭嘅pizza皮邊係為食妹一定會食哂😋仲要覺得係唔會太乾同滯,強推大家要連邊都食埋呀!!!

之前為食妹有試過兩款意粉都覺得味道普通,建議大家都係留番啲quota 食pizza會開心啲😌

舖頭有好多唔同口味嘅pizza 任君選擇,一定有一款啱大家,真心強推大家一定要試一次😙,溫馨提示人多嘅話最好早啲打電話訂咗枱先,就咁walk in 要排好長龍未必食到㗎😉
—————————
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
💲💲💲
  • My Parma
  • 加拿大人
  • 香蒜芝士焗麵包
2022-02-19 3723 瀏覽
THE MOTHER OF PIZZA創辨人最初喺温哥華嘅“小意大利”學識整拿坡里pizza。他並不是意大利人。他將正宗pizza底加上紐約式配料造成現在餐廳賣的pizza。餐廳門口清楚睇到廚房內整pizza嘅過程,店內就佈滿李小龍/成龍等嘅裝飾,全是香港喺外國人眼中嘅樣子。 呢度嘅一大特色係可以叫雙拼pizza。餐牌函蓋十多款pizza款式,仲有意大利粉/小食/沙律,同最好送pizza嘅啤酒啦。 Summer of love 1967+My parma 13” $248 賣相就好靚仔,有明顯突起嘅麵團,聞落有少少麵粉香。雙拼嘅兩款口味分得好明確,價錢就有少貴,但品質就非常之好,而且超級大份,最後都要打包走。 根據意大利拿坡里pizza嘅“法律”,有幾樣野必定要遵守嘅。1. 番茄醬必須要用SAN MARZANO蕃茄。2. Pizza 必須喺pizza爐上高温焗60-90秒先至可以做到突起嘅外皮。3. 麵團必須用上Type 00/0高蛋白麵粉。如果唔係,絕對會被意大利人話,而呢度都做足哂以上嘅原則。 麵團外皮脆身,內裏空氣感高,偏厚,煙韌軟熟,又有淡淡嘅粉香。外皮有少少燶位,但其實係可以

1. 番茄醬必須要用SAN MARZANO蕃茄。
3. 麵團必須用上Type 00/0高蛋白麵粉。
如果唔係,絕對會被意大利人話,而呢度都做足哂以上嘅原則。

麵團外皮脆身,內裏空氣感高,偏厚,煙韌軟熟,又有淡淡嘅粉香。外皮有少少燶位,但其實係可以食嘅。呢隻pizza本身真係咁嘅(除非焗得太燶)。呢個算係近排食過最正pizza底,但又未去到網上所講嘅神級。

summer of love 1967

蕃茄醬均匀分布,酸甜適中,冇乜多餘調味。當中半個pizza係以傳統拿坡里pizza都會有水牛芝士佐底,菠蘿嘅份量多到絕對係比意大利人鬧爆,但就好甜,不過我個人一向都唔鍾意食菠蘿。響菠蘿下面有層微脆而帶有蜜糖甜蜜嘅parma ham,辣肉腸,肉丸(下文詳述)。成個味道都好make sense,特別欣賞加有蜜糖嗰部分。

my parma

另一半pizza嘅巴馬火腿品質唔差,唔會太dry。配上橄欖油同鮮刨嘅parmasan cheese,火箭菜,充滿咸香而有層次感,油潤香口,我就鍾意呢個多D。

GARLIC CHEESE BREAD$148

GARLIC CHEESE BREAD

Size根本係成底pizza咁大,面頭仲有少少拉絲,聞落有好重嘅蒜/牛油香。一咬入口,就品嚐到厚厚一層芝士嘅香濃,微微嘅蒜粒,而仲有層脆皮。麵包底目測係pizza底黎嘅,但呢隻更厚身而更加煙韌軟糯,推介。(麵包中間只係層pizza番茄醬,好smooth,但有少少凍,味道較淡,襯唔起呢個熱辣辣嘅包)

意大利白酒肉丸意粉$158

白酒肉丸意粉

份量係外國人size,意粉麵條口感al dente,均勻掛上忌廉汁。忌廉汁香滑,好smooth,唔會黏埋一舊,脂香感高,加埋巴馬臣芝士同紫洋蔥則是絕配。肉丸切到好碎,香料嘅調味甚重,肉味重而帶有肉汁,我就非常之鍾意。

$184.6 (午餐)
summer of love 1967
  • 意大利白酒肉丸意粉
  • Garlic cheese bread
  • My  Parma
2022-02-19 345 瀏覽
聽講呢間pizza店都好出名,今日喺銅鑼灣附近就嚟試吓。今次叫咗個13‘’ 既Half Half,價錢方面就$238,但勝在可以一次過試兩隻味。咁我叫咗超級撒亞人肉腸同埋椰香夏威夷人。個椰香夏威夷人pizza 都屬於偏甜既感覺,好似有啲蜜糖味咁,甜甜酸酸咁幾開胃。另一面,超級撒亞人肉腸就正常發揮,同一般辣肉腸冇乜分別。但總括黎講個pizza都好好味,夠哂熱同埋好juicy。如果唔洗排隊就好了,未試過又見到唔洗排好耐既朋友可以一試😂
2022-01-10
15 分鐘 (堂食)
2022-02-11 444 瀏覽
講到食pizza,今日就想介紹下一間喺銅鑼灣嘅Pizza店,就係呢一間pizza嘅媽媽!!呢度嘅薄餅真係好好食,我好鍾意呢度嘅超級撒雅人肉腸!非常充足嘅餡料,而且呢度嘅薄餅嘅餅底亦都好好食,薄薄嘅餅底,非常香脆!而且一啲都唔貴,性價比絕對好好,推介鍾意食Pizza嘅人都可以去試吓!

2022-02-07 409 瀏覽
見個個都大讚好食,個價錢都唔平,就以為應該幾好食啦,點知食落令我非常失望,完全唔好食。首先嗌咗碟意大利白酒肉丸意粉,佢係完全冇味嘅,啲汁又稀。而個pizza食落都好普通,稱唔上好食,唔會再有下次。
2022-01-05
20 分鐘 (堂食)
身為一個幾鐘意食pizza嘅人一直都好想食呢間嘅pizza仲聽人講成都好多人排隊😳不過今次真係好好彩可以唔洗排隊就食到🥳🐤一句總結:Pizza迷一定要試🍕不過小編就覺得唔算特別出色嘅~😎會回訪嗎: maybe等候時間: ~5mins (平日下午1:00PM)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋👉🏻13” 𝐇𝐚𝐥𝐟 & 𝐇𝐚𝐥𝐟 $238 啱曬嗰啲唔想食兩個大pizza飽死同時又唔想淨係食一隻味(・ω<)☆一嚟到真係比個大細嚇襯呢個size 4個人先勉強食得曬wor🤤本來想食個意粉見到個份量都冇再叫🤣至於個pizza底邊皮部分較為脆甚至有點燶所以有啲焦香去到中間就開始冇左個脆嘅口感再加上燶嘅位置有啲多🥲 😍𝘚𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘰𝘧 𝘓𝘰𝘷𝘦 1987 ▶️ 8/10 配料有水牛芝士 意大利San Marzano Tomato 谷巴火腿 意大利肉腸 新鮮菠蘿 同埋辣椒Infused蜜糖 可見真係好多好多料🤩菠蘿同意大利肉腸特別多 菠蘿夠甜呈長方形 意大利肉腸口感淋淋地肉味濃佢地仲要排得好整齊 有強迫症😂谷巴火腿就墊係菠蘿同意大利肉腸上面而佢嘅蕃茄醬令到整個pizza嘅蕃茄味幾重🥰不過失望個位係個
身為一個幾鐘意食pizza嘅人
一直都好想食呢間嘅pizza
仲聽人講成都好多人排隊😳
不過今次真係好好彩可以唔洗排隊就食到🥳

😎會回訪嗎: maybe
等候時間: ~5mins (平日下午1:00PM)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋

芝士味都唔係好出😢
Canadian

😍𝘾𝙖𝙣𝙖𝙙𝙞𝙖𝙣 ▶️ 7.25/10
蘑菇控必叫🤟🏻真係超多超多菇🍄
有水牛芝士 意大利San Marzano Tomato 美式肉腸 大蘑菇同帕馬森乾酪芝士
比較多嘅係大蘑菇切成一片片然後排得好靚

不過如果好凍嘅話因為冇門唔知會唔會凍😂

😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐤/5

😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5
等得有啲耐應該大約15-20分鐘
整體員工都幾有禮貌嘅~

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐣🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
佢哋挺特別嘅係個pizza真係好大個
食完真係好飽好飽
但係味道方面唔算好特別( ˃̣̣̥᷄⌓˂̣̣̥᷅ )
Pizza控一定要去

9:幾好食wor推介👍🏻
9.5或以上:深刻難忘一定要試😍
Summer  of  Love  1967
2022-02-02 332 瀏覽
平時都會食開某幾間大型連鎖店既pizza, 其實都食到有d麻木, 食親都係為食而食, 飽肚就得, 冇咩期望可言😐有時夜晚經過銅鑼灣時代廣場一帶, 見到有間非連鎖pizza店每次都會排晒長龍, 間舖既位置老實講有d隔涉, 可以每次都咁多人黎食搞到我都想試試, 睇下係咪會有咩驚喜🤔排左一個鐘左右, 終於有得入!我地叫左個"愛的夏天1967"(即係菠蘿肉粒)+"超級撒亞人辣肉腸"13吋pizza雙拼🥰pizza係即叫即整, 一烤好就即刻上碟, 所以一定熱辣辣!我地一見到個pizza已經wawa聲, d料鋪滿成個pizza, 十分足料, 絕對比出面既大型連鎖店既pizza多!🤩d料多得黎, 用料都幾新鮮, 咬落多汁。個餅底厚度岩岩好, 唔會太薄太厚影響pizza口感👍整體pizza質素好高, 價錢合理, 就咁食一個pizza唔叫其他野食都夠兩個人飽, 而辣肉腸質素比菠蘿肉粒更勝一籌。不過野飲就偏貴, 所以我地見冇叫啦。

2021-05-22
60 分鐘 (堂食)
  • 超級撒亞人肉腸
2022-01-19 667 瀏覽
Mother of pizza Mother 👩🏻係銅鑼灣好有名氣嘅pizza店🥰 今次試左Summer of love & My Parma 🍕兩者之間會比較喜歡summer of love🍕由細到大食pizza都覺得一定要有菠蘿🍍可能呢個既定印象就令我自動幫呢款pizza加左分😁滿滿嘅菠蘿多汁又香甜😇 配埋蕃茄/火腿/意大利肉腸呢個pizza不敗組合👻加上帶點兒煙韌感嘅餅底的確係相當不錯😋My Parma 其實都好食嘅🙂一拎上手d配料係多到跌晒落碟咁滯😲要對摺嚟食先搞得掂😜Parma ham夠晒薄身👍🏻只係略嫌未夠重口味🤐下次嚟試埋佢地大熱嘅garlic cheese bread🤤🤤

2022-01-17 412 瀏覽
之前返工成日都會經過呢間Mother of Pizza,今日終於有機會同朋友黎試下。可能係星期五既關係,我地排咗大概30分鐘先入到去食,如果想去食既朋友,可以早少少去排隊!大家等緊既時候可以係玻璃窗欣賞下廚師整pizza既過程,由搓麵團到放入碳火到燒,都幾過癮!呢間餐廳既pizza有13吋同18吋比大家選擇,而且大家亦可以自由配搭2款不同口味,人多可以食大啲既size,人少都可以拼多1至2款口味。我地一行四人,叫咗2個pizza,一個意粉。Queen Margherita (18” 348$)呢個pizza係素的,材料主要有蕃茄,羅勒香草,水牛芝士,意大利牛奶芝士同埋木橄欖油。首先,pizza個餅底好乾身,唔會一拎上手就成手油。佢既厚度屬於中等,唔會厚到面包咁,又唔會太薄(好脆果種)。包既質感好煙韌,本人幾鐘意。 pizza既芝士香味略嫌唔夠,但已經好唔錯。Summer of Love 1967 (18” 428$)呢個pizza材料有蕃茄,火腿,新鮮菠蘿,同意大利肉腸。 呢個pizza最吸引我既係個辣椒infused蜜糖醬。整體個pizza味道好豐富。甜,酸,辣味道都好分明,每啖都

我地一行四人,叫咗2個pizza,一個意粉。

Queen Margherita (18” 348$)

呢個pizza材料有蕃茄,火腿,新鮮菠蘿,同意大利肉腸。 呢個pizza最吸引我既係個辣椒infused蜜糖醬。整體個pizza味道好豐富。甜,酸,辣味道都好分明,每啖都會食到少少既辣味,而家蜜糖味好明顯,兩種味道好夾,鐘意蜜糖既朋友一定要試。

最後我地叫多咗個意大利白酒肉丸意粉。呢份意粉份量都幾大,意粉幾彈牙,而個醬汁都食到好香白酒味,唔想齋食pizza,可以叫返個意粉中和下。
2022-01-17 324 瀏覽
等候時間⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️星期日12:30去到,即刻入座,坐低之後就開始好多人排隊等。因為佢多人排,用餐時間只有75分鐘,不過佢出餐尚算快,所以可以接受。服務⭐️⭐️⭐️⭐️內部氣氛幾好,店内人員全部後生仔,不過點餐嘅時候,我哋落完嘢食,店員問需唔需要嘢飲,我擰咗頭,但老公講緊 我想…佢就收到餐牌走咗。不過整體來講服務態度都幾好。食物Pizza (超級薩瓦人肉腸&愛的夏天1967)⭐️⭐️Pizza細嘅都13吋,所以我覺得佢嘅優勝之處係可以half half,而烤焗方式係用石爐,所以餅底會有一種焦味,亦幾幾煙韌。可惜在兩種味道都有些少令人失望,超級撒亞人味道單調,偏油膩;愛的夏天整體味道配搭其實唔錯,但因為菠蘿,令Pizza整體偏瀑,久唔久會食到有少少嘅辣味,唔平均,而且上面肉丸偏鹹。意大利肉丸肉醬意粉⭐️⭐️⭐️意粉質地偏硬,不過好睇過人喜好,我同老公都鍾意偏淋身嘅意粉。最滿意係肉醬亦可以掛喺意粉上面,唔會兩樣分離。味道亦唔係港式普遍嘅肉醬意粉,整體味道中規中矩。總結論氣氛格局來講唔錯,亦睇得出係Pizza配搭上面有發揮過創意,雖然今次只有試到兩款,但係食完唔會有種衝動令人想再次來試其他,食完有啲唔滿足。叫咗
等候時間⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️
食物
Pizza (超級薩瓦人肉腸&愛的夏天1967)⭐️⭐️
意大利肉丸肉醬意粉⭐️⭐️⭐️
總結

論氣氛格局來講唔錯,亦睇得出係Pizza配搭上面有發揮過創意,雖然今次只有試到兩款,但係食完唔會有種衝動令人想再次來試其他,食完有啲唔滿足。叫咗個13吋Pizza一碟意粉,$500埋單,價錢正路,不過港島區會有更加好嘅選擇。
超級撒亞人肉腸&愛的夏天1967
意大利肉丸肉醬意粉
2022-01-16
2022-01-14 364 瀏覽
又到左Friday night 食好西今次食好耐冇食嘅mother of pizza 🍕一間次次都排長龍嘅店所有食物唔使形容 一個字 正羅密歐與茱麗葉芝士Parma拼盤🥗 帕爾馬風乾火腿和意大利谷巴火腿配上芝士車厘茄羅勒香草 絕對野味又開胃山洞人啖啖肉🍕 配料勁多 真係啖啖肉 啱晒食肉獸Mother of pizza🍕 蒜味辣味配搭有驚喜 加上雞肉又有一種清新感覺 十分有趣超級撒亞人肉腸🍕 係重口味之選 啖啖辣肉腸 係酸咸中帶點刺激香蒜芝士焗麵包🥖 一定唔可以錯過 唔食pizza都一定要食佢 濃濃嘅蒜味 配合厚厚嘅芝士 極邪惡之選咩原因叫啲人排30-60分鐘去食pizza?除咗好食我都諗唔到點解
又到左Friday night 食好西
今次食好耐冇食嘅mother of pizza 🍕
一間次次都排長龍嘅店
所有食物唔使形容 一個字 正
山洞人啖啖肉🍕 配料勁多 真係啖啖肉 啱晒食肉獸
咩原因叫啲人排30-60分鐘去食pizza?
除咗好食我都諗唔到點解