2022-07-16
On The Spot Cafe Bar Restaurant 餐廳位於天后金輪天地,環境唔大不過採光度十足,近窗位置仲有幾張半圓檯,坐得舒服又適合打卡😆餐廳不定時會轉menu📝午餐大約$138-$208,包前菜,飲品同甜品額外加錢,主菜都有六款選擇,包括有漢堡、意大利飯、鴨胸、西冷等🎃南瓜湯廚師都幾有心思,南瓜湯擺盤都幾靚🤣質感唔稠身但幾幼滑,南瓜味重過忌廉👍🏻飲完唔會覺得好膩飽肚🥗三文魚慕絲一份兩件三文魚吐司,吐司好脆😋上面有加左忌廉芝士、三文魚同刁草,一啖食都幾滿足,不過吐司上下層都有醬,稍嫌太多🍔醬燒白腰豆漢堡|$138漢堡可配洋蔥圈或薯條,我就揀左前者,相當豐富套餐,有4大件熱辣辣洋蔥圈😍好脆唔會好油膩,不過炸粉有少少厚,中間就係沙律🥗右邊就係白腰豆漢堡好值得讚係漢堡包外脆內鬆熟,雖然有加上醬汁,但冇令麵包變腍同濕,白腰豆整成素漢堡扒去煎,醬汁有點印度風味🤣而口感有點似食緊薯餅,味道不錯🥘北海道帶子意大利飯|$158飯粒有咬口又唔會太硬,粒粒吸滿湯汁精華🤤幾creamy,帶子兩邊焦香,煎至七成熟,而且飯內仲有好多蘑菇☺️🍰甜品|$30各要一份Tiramisu同rollcake,
🎃南瓜湯
🥗三文魚慕絲
🍔醬燒白腰豆漢堡|$138
漢堡可配洋蔥圈或薯條,我就揀左前者,相當豐富套餐,有4大件熱辣辣洋蔥圈😍好脆唔會好油膩,不過炸粉有少少厚,中間就係沙律🥗右邊就係白腰豆漢堡 好值得讚係漢堡包外脆內鬆熟,雖然有加上醬汁,但冇令麵包變腍同濕,白腰豆整成素漢堡扒去煎,醬汁有點印度風味🤣而口感有點似食緊薯餅,味道不錯
🥘北海道帶子意大利飯|$158
🍰甜品|$30
各要一份Tiramisu同rollcake,Tiramisu酒味同咖啡味都比較薄弱,小朋友應該會幾鍾意食😆rollcake朱古力反而好濃郁,仲加左開心果碎碎,我比較喜歡呢款多d❤️