2024-12-13
今日我同朋友上咗嚟食lunch Set!餐廳位於銅鑼灣中心地帶糖街25-31號Sugar+23樓!餐廳坐擁一望無際嘅銅鑼灣美景,喺度食lunch,心情都變得特別好!💕我哋每人叫咗一個3個course嘅lunch set $438前菜有兩款選擇,我哋各叫咗一款:⭐️韓國當造特色蔬菜、韓牛、新鮮肉、及自家大米15小時以上烹調傳統粥- 粥品好有肉味又煮得夠綿,而且材料十足,食得出製作好有心思!⭐海鮮清湯配烤釜山鮑魚- 鮑魚好新鮮,海鮮湯又清又甜主菜就叫咗🥩烤韓國頂級1++韓牛- 韓牛肉質好juicy,而且牛肉味勁濃🥓36小時慢煮濟州黑毛豬五花腩- 黑毛豬五花腩經過慢煮,肉質一啲都唔韌,而且每片都厚薄度適中,食埋酸酸嘅蘿蔔片一齊食,好滋味而且一啲都唔油膩!成個餐重點就係呢個:🍚釜山自家農田珍珠米飯配- 48小時鰻魚湯加五種時令特色釜山伴菜- 老闆喺釜山有個自家農,全部白米都係自己種植,口感比較黏廉,非常有米香味,真係好好食!(溫馨提示 : 如果大家覺得3個course唔夠喉,餐廳亦都有多一款選擇 HKD 538 for 4Courses)
餐廳位於銅鑼灣中心地帶糖街25-31號Sugar+23樓!
前菜有兩款選擇,我哋各叫咗一款:
⭐海鮮清湯配烤釜山鮑魚
- 鮑魚好新鮮,海鮮湯又清又甜
主菜就叫咗
🥩烤韓國頂級1++韓牛
- 韓牛肉質好juicy,而且牛肉味勁濃
🥓36小時慢煮濟州黑毛豬五花腩
成個餐重點就係呢個: