2018-07-02
星期一至五工作勞累,每當星期六至日休息時,我和老公都會瞓得好晏,瞓醒時已經係下午十二時或一時,而且仲好肚餓,這時食Brunch最適合不過,今日便來到朋友推薦既Oui Oui Bistro。雖然係下午時間來到,但當進入餐廳時,仍能感受那浪漫既氣氛~柔和既燈光、悦耳既音樂、貼在灰色牆壁上既大大小小而又精緻既碟、坐在黑色梳化及櫈上既客人都好斯文,細聲交談,還有一個窗口可看到廚師製作美食,我好鍾意這裡既環境,給我輕鬆、自在、有情調既感覺。我兩口子看完餐牌,決定要一個All Day Breakfast及老公至愛既班尼迪蛋配龍蝦,各自一杯drink。All Day Breakfast($108)這個CP值極高,牛角包外皮鬆脆,充滿牛油香 ; 薯角夠熱夠脆,甘香惹味 ; 德國腸好味 ; 英式鬆餅配上香脆煙肉及流心蛋,超yummy。班尼迪蛋配龍蝦($198)大大隻及已去殼既鮮甜龍蝦,配合温泉旦、荷蘭醬及脆边又厚厚既鬆餅,再加上咸香既風乾火腿,口感豐富又一流。Strawberry and Apple Soda($18)好有層次,好好飲,現在天氣又焗又熱,飲完成個人舒服晒。Iced Mocha Coffe
All Day Breakfast($108)
班尼迪蛋配龍蝦($198)
好有層次,好好飲,現在天氣又焗又熱,飲完成個人舒服晒。
Iced Mocha Coffee($18)
咖啡味道濃醇,好香,別有一番風味。
總括而言,每個部份都有水準,食物熱騰騰上碟,賣相靚味道正,店舖給人一種優美寧靜既感覺,真係食得好開心、好滿足。