位於銅鑼灣美食如雲,常常路過希雲街都看到此店大排長龍,專程下午兩時多來試一試避開人龍在門外看到華麗的聖誕佈置,在店內也看到很多可愛的漢堡裝飾。已知道店主對這小店的用心…樣樣都想試但只有我一人,便選擇了一份All day breakfast❤️上菜了,整份早餐🥣擺盤很有技巧和心思☺️首先砌開大啡菇先吃一口,發現菇中釀入少許黑松露醬,令人胃口大開😋兩隻煎荷包蛋🍳上灑上小許香草🌿煎得香脆的煙肉卷😋煎蘆筍和蕃茄仔🍅炸到脆卜卜的薯餅,最重中之重的是那個迷你芝士牛肉漢堡🍔我習慣將漢堡壓偏後整個吃,同時有多種層次,但今次壓時肉汁從漢堡中流出,咬下去一點也不乾,非常juicy ❤️再加上微微溶掉的芝士可吞掉三大個⭐️用心誠意水準之作⭐️

上菜了,整份早餐🥣擺盤很有技巧和心思☺️

⭐️用心誠意水準之作⭐️
2021-12-13
2021-12-12 475 瀏覽
以前可能很多人不知道希雲街在哪,但随着不同的特式食肆進駐這條街後,人流就漸漸旺起來,而其中一間我很喜愛的就是P.B.S Burger, Burger除了高質外,亦很抵吃。店子座位不算多,但乾淨企理,牆上掛滿LED燈掛飾,還有很多以漢堡包造型的擺砌,十分可愛。menu除了有Lunch Set(Burger或Salad,配薯條或toast),還有9款特色burger和5款三文治可供選擇,另外仲有小食和 飲品。菠蘿芒果汁和桃汁$30(每樽)~純天然,少甜,酸酸甜甜好開胃。招牌至尊和牛漢堡$158~睇到都知材料真係至尊級數, 多到瀉。有番茄荷包蛋, 洋蔥,大啡菇,牛油果 ,青瓜,芝士,煙肉,生菜,緊係仲有主角M5澳洲和牛啦!竹炭包口感鬆脆,澳洲M5和牛鬆軟又juicy, 牛味香濃,洋蔥煮到好腍,好甜好入味,真係每一層都有驚喜,加入大蒜油蛋黄醬, 口感豐富有層次, 真係一個至尊級的享受。鴨肝和牛漢堡$148~除了M5和牛,還有鴨肝, 半溶芝士, 洋蔥,生菜和青瓜。鴨肝表面有少許焦香,口感柔軟,鴨肝味好香濃,配入大量好腍好入味的洋葱,半溶芝士,牛味香濃多汁的M5和牛,加入蒜油蛋黃醬,真係好味到不

鴨肝表面有少許焦香,口感柔軟,鴨肝味好香濃,配入大量好腍好入味的洋葱,半溶芝士,牛味香濃多汁的M5和牛,加入蒜油蛋黃醬,真係好味到不得了, 簡直係回味無窮。

2021-11-26
午餐
  • 招牌至尊和牛漢堡
  • 鴨肝和牛漢堡
偶爾我都喜歡發掘一吓漢堡包店,因為今時今日的漢堡包已經昇華不少,無論在食材、組合及賣相皆可以有別。 今午去了這家開了半年、位於希雲街的手工漢堡店,名叫 P.B.S Premium Burger & Sandwich,有少許驚喜啊!特色是港式製法,滿足香港人多心的喜好,例如集香脆軟滑及上乘食材於一身。因此,香惹美味,份量十足。  包身是脆的,有用黑炭包,下面塗上沙律醬;洋蔥先炒香,漢堡牛肉上下層皆沾上半溶芝士,以沙律菜隔開水份,不會沾濕麵包,組合及處理皆好,口感非常豐富及 juicy,但想真些,頗邪惡! 招牌至尊和牛漢堡 $158送上來即時有震撼的感覺,餡料層次應該是吃過中最多的,絕對沒有可能一口咬下去。 願望寶箱最喜歡的材料全部齊出現,有荷包蛋、牛油果、大啡菇、煙肉、洋蔥、芝士、蕃茄生菜、酸瓜、和牛漢堡。 組合如此多元卻又協調,令到漢堡不可能不美味;層疊有序,不會過濕。 而且因為材料豐富,吃起來如一份全日早餐,不只是漢堡。   全日早餐 $118可以比拼一吓全日早餐,材料類似,有兩隻荷包蛋,大啡菇、煙肉、茄汁豆、薯餅、生菜,最可愛有個小漢堡。  洋蔥圈 $58另一震撼場面,砌成一個小山

招牌至尊和牛漢堡 $158

招牌至尊和牛漢堡

而且因為材料豐富,吃起來如一份全日早餐,不只是漢堡。

全日早餐 $118

全日早餐

洋蔥圈 $58

另一震撼場面,砌成一個小山,由小圈至大圈,別於一般!即點即炸,香脆熱騰!

鵝肝和牛漢堡 $148

加了鵝肝,更加 juicy,而最基本必備的和牛漢堡扒,本身肉質香嫩有汁。

BBQ 烤豬肉三文治 $88

意料之外,味道很好,醬汁燶郁、豬肉香脆,最想唔到是用豬油渣炸成脆條,倍添口感。

可樂 $10

特色汽水 $30

多款選擇。
特色汽水

值得支持的小店。

整體平均分:3.5

2021-11-28
2021-11-28 13 瀏覽
餐廳環境,不算太大,有機會可能要等位。裝修用左好多飾物,枱上面仲有好治癒漢堡玩具。鴨肝和牛漢堡招牌手工和牛配左竹炭麵包,食落感覺比傳統麵包清爽。配料有已調味洋蔥、生菜、芝士加鴨肝,口感倍增👍🏻手工和牛自家製,一咬開勁juicy,爆多料,朋友食到全手爆汁😂不過舖頭有提供濕紙巾👍🏻食完都要去洗手藍芝士流心和牛漢堡可能和牛漢堡既肉全是自家製,一樣都係勁Juicy,而且藍芝士好濃郁,如果芝士迷一定要食,成個漢堡係舖滿藍芝士薯條就必叫👍🏻味道都比出面集團既好食,餐廳用左連皮薯仔即叫即炸再加左少少7味粉,不錯。

鴨肝和牛漢堡

薯條就必叫👍🏻
2021-11-27 9 瀏覽
👉🏽原隻龍蝦三文治見到隻龍蝦原隻砌到靚一靚真係好興奮👅 一開始以為個三文治係熱食,但原來係凍,因為佢係龍蝦沙律setting!! 入面有埋少少沙律醬同青瓜,搭埋多多龍蝦肉,係幾fresh 得黎又唔會遮曬龍蝦味!加上!真係見到好多龍蝦肉!!食落口真係啖啖肉,好爽🤭一次過食到咁多龍蝦😋😋😋仲要食得出個三文治有龍蝦膏撈埋入面,真係好濃龍蝦味,一啲都冇浪費隻龍蝦😚😚👉🏽經典手工和牛漢堡呢個和牛漢堡我比較鐘意食,舊和牛扒勁厚,加上有少少caramelised 洋蔥,甜得黎又唔會好膩,食落口有小小咬口,好好食🤤🤤美中不足係想佢多啲洋蔥!burger仲有pickle同番茄,但我唔鐘意 pickle,所以挑走左既🤪同埋值得一讚既係個burger包上下2塊都有用牛油煎到煎,好香牛油味,又唔會整到好乾,軟度岩岩好😚👉🏽番薯條/薯條佢薯條會配茄汁,番薯條就配蛋黃醬想講佢邊款薯條都係粗薯,個人就偏愛粗薯!食落都爽啲同埋有咬口啲😙😙份量都算多,食極都有咁🧟‍♀️🧟‍♀️好彩啲薯條都係即叫即做,所以真係辣口架!好值得一推(同埋佢薯條跟餐叫都只係加10蚊;番薯條加20蚊咋!唔貴得黎又好食🤪🤪
👉🏽原隻龍蝦三文治

👉🏽經典手工和牛漢堡

👉🏽番薯條/薯條
佢薯條會配茄汁,番薯條就配蛋黃醬
2021-11-27 16 瀏覽
喺黃店林立嘅希雲街,有一間零負評嘅漢堡小店 -- Premium Burger & Sandwich (P.B.S.),當然要嚟試吓~👀店內設有幾張枱,充滿各種漢堡包裝飾同擺設,並以微暗嘅光線營造氛圍。所有餐點都係即叫即製,等大概10分鐘就有。😊🍔 經典手工和牛漢堡 $108💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 非常漂亮嘅橫切面~和牛鮮嫩多汁,配合生菜、蕃茄、芝士等,每啖都可以食到滿滿嘅新鮮食材。煙肉唔會太鹹,再脆少少就完美喇~😍🍔 藍芝士流心和牛漢堡 $118💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 超邪惡但唔試唔得~藍芝士香軟濃郁,拉絲效果滿分!冇切開直接狠狠咬落去,漢堡厚得層次分明,入面仲有菇菇令成個包更惹味!😋🥗 大蝦沙律配紅石榴莎莎 $78💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 大份又健康嘅選擇~有4隻以胡椒簡單調味嘅大蝦,肉質唔會嚡口,加埋紅石榴莎莎同黑醋醬酸酸甜甜,清爽開胃相對上冇乜負擔。😌留意返周末冇午市套餐提供,樣樣款式睇落都好吸引,良心食肆值得一試!有機會再幫襯,希望品嚐吓大啡菇同三文治~😝

🍔 經典手工和牛漢堡 $108
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)

🍔 藍芝士流心和牛漢堡 $118
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)
🥗 大蝦沙律配紅石榴莎莎 $78
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
大蝦沙律配紅石榴莎莎
2021-11-27
10 分鐘 (堂食)
午餐
大蝦沙律配紅石榴莎莎
  • 大蝦沙律
2021-11-27 11 瀏覽
銅鑼灣一向食肆林立,有高價的亦有廉價的,而今次本人介紹的是位於希雲街的美式漢堡包店「P.B.S. Premium Burger & Sandwich」,餐廳主打手工和牛漢堡、龍蝦三文治、芝士薯條等炸物小食,食物款式選擇多而且份量十足😜.經典手工和牛漢堡🍔使用澳洲和牛和美國頂級安格斯牛製成漢堡扒,配煙肉、芝士、洋蔥、蕃茄、生菜和酸瓜,非常豐富,漢堡包烤後入口微脆,有點牛油香,和牛肉味香濃,與其他配料一起吃更令味道增添層次😋.Bio Sicilia Limonata🍋雖然不是自家製飲品,但由於本人對此品牌有點愛的關係所以都介紹下啦😆來自意大利西西里的天然特飲,選用當地的有機橘子水果,入口味道帶點果香之餘又非常清爽😛
經典手工和牛漢堡🍔
Bio Sicilia Limonata🍋
2021-11-26 18 瀏覽
Finally trying this burger shop in Causeway Bay that uses wagyu beef patty with budget prices.👀The beef patty was extremely juicy and was cooked to perfection!💯As they used a selection of wagyu beef, the flavour of it was quite strong as compared to some other burger shops.🤫🐮Premium Burger 158HKDThe premium burger is humongous with a topping of avocado🥑, egg🍳 , bacon 🥓 and portobello mushroom🍄. Definitely enough to fill you up for a long day! 💙Blue Cheese Burger 118HKDFirst time trying out blue

🐮Premium Burger 158HKD

💙Blue Cheese Burger 118HKD
First time trying out blue cheese burger and I am in love with it!🥰The sharp flavour of the cheese and its naturally saltier flavour definitely gave the burger a strong flavour that you would want to go back for it🤩The lettuce at the bottom might help you to alleviate some greasiness if you can’t handle strong flavours🤫

🧀Cheese fries +20HKD
The fries were definitely crispy on the outside without being too dry. Cheese powder was sweet and salty, super appetising🤩🤩

🍟Sweet Potato Fries +20HKD
As for the sweet potato fries, it was average quality as you would expect to get from burger shops. I personally prefer it with ketchup as it adds some acidity and some additional sweetness to it😋

2021-11-26 7 瀏覽
今日約老公去銅鑼灣睇梅艷芳,因時間都趕,就在附近搵餐廳醫肚先行過一條街比間店擺設吸引住,成店都係放漢堡包🍔,好得意,就試吓我就簡佐經典手工和牛漢堡🍔配芝士薯條🍟老公就鍾意食魚,所以點特式炸魚漢堡🍔配沙律菜🥗好快就有得食,話漢堡包真又厚又大,好多料一口都咬唔晒😆,塊和牛真係好juicy,食一口肉汁留出來,夾雜香脆煙肉及洋蔥青瓜,真係同連鎖店冇得比,份芝士薯條🍟仲有驚喜,熱刺刺又香口,芝士有啲咸味,老公話好似有啲咸蛋黃口感,好好味😋至於特式炸魚漢堡,雖然唔知咩魚,但食落就似英國的fish and chip 加秘制沙律醬及青瓜,配上冰凍可樂,正😋食完包食番啲沙律菜,感覺清新好多。店員都係年輕人,有熱誠,服務認真,值得推介👍

我就簡佐經典手工和牛漢堡🍔配芝士薯條🍟
老公就鍾意食魚,所以點特式炸魚漢堡🍔配沙律菜🥗

加秘制沙律醬及青瓜,配上冰凍可樂,正😋
食完包食番啲沙律菜,感覺清新好多。
店員都係年輕人,有熱誠,服務認真,值得推介👍
2021-11-23 15 瀏覽
係銅鑼灣希雲街有一間專係做漢堡包嘅小店入面好多用漢堡包做嘅裝飾如果係漢堡包fans真係會好鍾意呢度可以係咁打卡黎得做burger專門店當然會對佢嘅burger有啲期望叫咗佢哋過往有鵝肝burger同埋法國藍芝士burger🍔🍔🍔藍芝士係真係有一種好強嘅芝士味🧀🧀🧀配埋佢普通黃色嘅芝士感覺都好特別好農cheese 味🧀🧀🧀第一件佢黃色嘅芝士流晒出嚟就知道好邪惡好好食啦而鵝肝Burger真係有一嚿鵝肝有少少油但唔算膩仲好Juice添講返burger本身舊牛肉 🥩 係用和牛同美國牛肉製成而且經過手打肉質煙韌油香同肉味平衡得好好加配嘅薯條🍟🍟有加咗七味粉正呀沙律亦都有落黑醋 10分開胃

係銅鑼灣希雲街有一間

加配嘅薯條🍟🍟有加咗七味粉

正呀
沙律亦都有落黑醋

10分開胃
繼上次灣仔新開嘅舊式美國快餐店後,阿叔👨🏾又繼續食漢堡自肥喇🐽!今次嚟咗呢間位於銅鑼灣希雲街嘅手工漢堡店,咪睇佢哋舖頭細細,但呢度嘅漢堡款式都幾多,和牛🐮、炸雞🐔、炸魚🐟連素牛都有,全部即叫即做,包保新鮮熱辣。😋😋😋🍔經典手工和牛漢堡 ($108),餐廳推介之一,漢堡以澳洲和牛牛肉同安格斯牛肉🐮混合而成,加上全人手手打,所以肉味特別濃郁,而且仲好多肉汁添😋!漢堡包除咗和牛外,仲夾有雞蛋🍳、生菜🥬、酸瓜、煙肉🥓、洋蔥🧄、蕃茄🍅同芝士🧀,加埋晒足足有成5吋咁厚,可以話誠意十足,非常足料。☺️🍟黑松露薯條 ($30),新鮮熱辣嘅炸薯條🍟,面頭沾上味道濃郁嘅黑松露醬,夠晒惹味!😋😋😋

希雲街不嬲都多好野食,不過都有一段時間無嚟呢邊,都唔知道開咗間漢堡包店,環境都幾好,好多燈飾同裝飾,食完就知份份burger都勁大份!餐牌 經典手工和牛漢堡 $108勁足料,入面配料有煙肉、蕃茄、生菜、芝士,我仲加咗菠蘿($10)。一口可以話好難先咬得到,要約心儀對象食得斯文就難啲啦!手工和牛漢堡好juicy,邊食邊有肉汁流出來,再配埋咁多配料,口感好豐富! 水牛城炸雞漢堡 $98估唔到水牛城炸雞咁大塊,好似平時見到果d大大塊炸魚柳咁,但呢個係炸雞。個汁好惹味,有時水牛城會好辣,呢到唔會,塊炸雞食上去仲會出煙熱騰騰,而且肉質嫩滑,加上本身配料已經有菠蘿,必食!另外加咗個薯條+$10,都唔錯。

餐牌

經典手工和牛漢堡 $108

水牛城炸雞漢堡 $98
水牛城炸雞漢堡
薯條

水牛城炸雞漢堡
薯條
2021-11-21 238 瀏覽
今日在港島行完山,去銅鑼灣搵野食補充體力。勁肚餓下,好想食邪惡的漢堡包和薯條,於是在希雲街搵到間食漢堡包的店舖。首先,舖頭四周都舖滿漢堡包的公仔,好得意。台面有好多細細粒的漢堡包,仲有個減壓的漢堡包。我同朋友分別叫左一個漢堡包和全日早餐。經典手工和牛漢堡($108)經典手工和牛漢堡內有酸瓜、洋蔥、蕃茄、生菜、煙肉和手工和牛。餡料勁豐富,勁滿足。手工和牛勁濃牛肉味,且勁JUICY,一點都唔乾。麵包烘焙出輕脆口感 好鬆軟。P.B.S全日早餐($118)全日早餐好豐富,有好得意的迷你漢堡包、砌得好靚的花花煙肉、煎雙蛋、薯餅、茄汁豆、JUICy 的大啡菇、新鮮的車厘茄、蘆筍同埋沙律菜。迷你漢堡包真係好得意,細細粒適合食得唔多野的朋友,仲可以比佢試下手打漢堡扒。偷食左一啖大啡菇,內有芝士、蒜和黑松露,都非常JUIC;偷食左一啖薯餅煎得香脆,餡粒亦非常滿。芝士薯條($20)炸的酥脆內軟,每一條都充滿左好香濃的芝士粉味。非常夠味,旁邊的蕃茄醬都唔洗掂。Italian Soda Lemonade ($30)Italian Soda Red Orange($30)食完BURGER 飲返一個幾FRESH
今日在港島行完山,去銅鑼灣搵野食補充體力。

首先,舖頭四周都舖滿漢堡包的公仔,好得意。

台面有好多細細粒的漢堡包,仲有個減壓的漢堡包。

我同朋友分別叫左一個漢堡包和全日早餐。

經典手工和牛漢堡($108)
經典手工和牛漢堡

手工和牛勁濃牛肉味,且勁JUICY,一點都唔乾。
經典手工和牛漢堡

麵包烘焙出輕脆口感 好鬆軟。
經典手工和牛漢堡

P.B.S全日早餐($118)

P.B.S全日早餐

偷食左一啖大啡菇,內有芝士、蒜和黑松露,都非常JUIC;
P.B.S全日早餐

偷食左一啖薯餅煎得香脆,餡粒亦非常滿。

芝士薯條($20)
芝士薯條

Italian Soda Lemonade ($30)
Italian Soda Red Orange($30)
食完BURGER 飲返一個幾FRESH 既氣泡水,解渴和好味。
2021-11-21
芝士薯條
𝑷.𝑩.𝑺. 𝑷𝒓𝒆𝒎𝒊𝒖𝒎 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 & 𝑺𝒂𝒏𝒅𝒘𝒊𝒄𝒉 _🍟 Truffle Fries🍔 Foie Gras Wagyu Beef Burger🍔 Classic Wagyu Beef Burger希雲街充滿霓虹燈的Burger Shop💛出奇地冇人排隊!入到去店員十分好客!店舖需小但個環境好chill,慢慢同朋友一路飲下啤酒傾下計,食下啲snacks都幾好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)首先Truffle Fries即叫即炸,新鮮脆卜卜!外邊係脆但內裡又有足夠既薯蓉٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 每條薯條都沾上黑松露配紫菜既味粉,係出色的,再加上truffle source on side!不過略嫌松露味未夠突出~到店舖主打既手工burger, 需要讚下!因為每個包都係烘過,係細心既表現!普通wagyu beef同Foie Gras Wagyu Beef Burger十分足料,所以食落有啲狼狽!Foie Gras 既Buger係竹炭包,裡面十分豐富,上層既foie gras 做到外脆內嫩,入口既溶!作為一間burger餐廳好難得做得好味!而且選材好,令鵝肝又滑又嫩!到wagyu beef!煎得剛剛好,唔會
_
🍟 Truffle Fries
🍔 Foie Gras Wagyu Beef Burger
🍔 Classic Wagyu Beef Burger

希雲街充滿霓虹燈的Burger Shop💛
出奇地冇人排隊!入到去店員十分好客!
Truffle Fries
Foie Gras Wagyu Beef Burger
Foie Gras 既Buger係竹炭包,裡面十分豐富,上層既foie gras 做到外脆內嫩,入口既溶!作為一間burger餐廳好難得做得好味!而且選材好,令鵝肝又滑又嫩!到wagyu beef!煎得剛剛好,唔會太熟,大約係medium rare,外脆而且好鎖肉汁十分juicy!!
Classic Wagyu Beef Burger
Classic Wagyu Beef Burger仲有埋煙肉添!但個人覺得有Foie Gras既味道更豐富!
P.B.S既價錢一定唔係街外連鎖店既價錢,呢間sell既絕對係心機錢,同材料錢!值得繼續支持*\(^o^)/*

📍12 Haven Street, Causeway Bay

#jcfoodgasm @premium.burger.sandwich
Foie Gras Wagyu Beef Burger
Classic Wagyu Beef Burger
2021-11-20 8 瀏覽
週末同朋友去呢間位於銅鑼灣希雲街嘅Premium Burger & Sandwiches chill 吓. Premium Burger & Sandwiches 主打漢堡包三文治同全日早餐.我試咗全日早餐同藍芝士流心和牛漢堡.藍芝士流心和牛漢堡: 坊間一般漢堡以 American Cheese, Cheddar Cheese, Swiss Cheese 為主. 藍芝士 Blue cheese係第一次見.鬆軟嘅漢堡包新鮮嘅蔬菜同厚實嘅和牛漢堡扒配上味道較重嘅流心藍芝士, 味道幾特別嘅. 重口味嘅朋友不妨一試!全日早餐:同坊間一般嘅全日早餐一樣有煙肉煎蛋芝士啡菇沙律菜同薯餅以外,仲有迷你漢堡.適合咩都想試吓嘅朋友!全日早餐嘅味道唔錯加上迷你漢堡包分量十足!兩杯飲品,透心涼呢間餐廳價錢不貴,值得一試啊!

我試咗全日早餐同藍芝士流心和牛漢堡.

適合咩都想試吓嘅朋友!

全日早餐嘅味道唔錯加上迷你漢堡包分量十足!

兩杯飲品,透心涼

呢間餐廳價錢不貴,值得一試啊!