2021-11-20 12 瀏覽
Premium burger and sandwich 絕對值得支持的良心小店,而且食物質素相當高,幾位主理嘅年輕人都熱心熱誠。用心製作每一樣食品服務又周到。經典手工和牛漢堡 $108田園沙律(+$10 )梳打水(+$10)和牛漢堡十分Juicy,種食材的配合相當有層次,飽足又滋味,而且麵包煎得香脆,充滿油香,值得一試。BBQ烤豬肉三文治 $88炸番薯條(+ $20) 可樂(+$10 )洋蔥BBQ醬令烤豬肉很滋味有層次。而且麵包部份烘得香脆。炸番薯條焦香十足,甜香。炸魷魚 $68調味很好,魷魚炸得非常酥脆,魷魚肉身爽口。看到負責料理食物的年青人把新鮮炸完的魷魚加入辣味粉手搖調味,並不單是隨意的灑上面了事。*除漢堡或熱狗外,還有全日早餐可供選擇P.B.S. Premium Burger & Sandwich (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街12號地舖
Premium burger and sandwich

經典手工和牛漢堡 $108
田園沙律(+$10 )梳打水(+$10)

BBQ烤豬肉三文治 $88
炸番薯條(+ $20) 可樂(+$10 )

炸魷魚 $68

*除漢堡或熱狗外,還有全日早餐可供選擇

銅鑼灣希雲街12號地舖
手工和牛漢堡
炸魷魚
手工和牛漢堡
炸魷魚
  • 經典手工和牛漢堡
2021-11-19 4 瀏覽
希雲街呢間小店主打手工和牛漢堡💛我同bobo嗌咗嘅兩款burger都好好味🍔薯條仲要得到bobo嘅盛讚🍟真係要好好同大家分享🤩-🍄大啡菇素漢堡 $98可能係我食過最好食嘅vegan burger😳除咗有較常見嘅大啡菇同牛油果 佢仲夾咗蘆筍!!味道夾之餘令成個包多咗層爽脆嘅口感🤩加埋芝士 蕃茄同黑松露醬 真係超級yum🥰-🍔鴨肝和牛漢堡 $148黑色嘅charcoal bun賣相吸睛👀🖤鴨肝表層微微焦脆 同和牛漢堡一齊咬落口Juicy得黎帶有鴨肝豐富濃郁嘅味道🦆🤤另外一定要大力盛讚個洋蔥🧅👍🏻餐廳用上秘製醬汁去煮 令洋蔥略帶少少甜味同成個包非常配合 亦增加多一層口感😛-我地亦都加配咗芝士薯條同蕃薯條(+$20)🍟芝士薯條有芝士粉同燒烤粉 香脆惹味而蕃薯條就外脆內軟 濃濃嘅香甜蕃薯味🍠兩款嘅份量都好多 好滿足啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
希雲街呢間小店主打手工和牛漢堡💛
我同bobo嗌咗嘅兩款burger都好好味🍔
薯條仲要得到bobo嘅盛讚🍟
真係要好好同大家分享🤩
🍄大啡菇素漢堡 $98
可能係我食過最好食嘅vegan burger😳
除咗有較常見嘅大啡菇同牛油果 佢仲夾咗蘆筍!!
味道夾之餘令成個包多咗層爽脆嘅口感🤩

芝士薯條有芝士粉同燒烤粉 香脆惹味
而蕃薯條就外脆內軟 濃濃嘅香甜蕃薯味🍠
兩款嘅份量都好多 好滿足啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

2021-11-16 13 瀏覽
希雲街呢間burger都開左一段時間,終於搵到機會去試下😝進入餐廳第一個問題係:到底呢度有幾多個漢堡包🍔全店都用左大大小小嘅burger黎做裝飾,超誇張🤣🔆經典手工和牛漢堡$𝟙𝟘𝟠 本身見到menu張圖有洋蔥有點卻步,問左店員好彩可以走洋蔥☺️裡面夾住漢堡扒、芝士、煙肉、酸瓜、蕃茄同菜,用料豐富❤️手打漢堡扒食落肉質軟嫩但唔鬆散👍🏼burger下面墊的紙可以用黎包住食,好方便又乾淨😚🔆黑松露薯條+$𝟛𝟘 burger本身唔係套餐,要加配先可以跟薯條/沙律,仲有蕃薯條揀😳我地個薯條係配黑松露醬,個醬好香黑松露味🥰薯條本身都撒上了黑松露粉,但我自己淨係食個粉就食唔到有味🤣🐰整體覺得佢嘅burger份量真係好多,睇相唔覺實際係好大個包,配料都好豐富同用心,食落都係新鮮食材✨但注意通常會食得有點狼狽🤣

🔆經典手工和牛漢堡$𝟙𝟘𝟠

🔆黑松露薯條+$𝟛𝟘

2021-11-16 8 瀏覽
門外已經見到好多漢堡包裝飾貼滿牆身!可愛又有趣🍔店舖唔算好大,估唔到漢堡包咁高質,稱得上實力店!原隻龍蝦三文治龍蝦鉗做裝飾很奪目!龍蝦肉口感非常鮮美,肉感Q彈,嫩度啱啱好!麵包很軟熟,像甜餐包,加少少沙律醬,仲有爽脆青瓜,非常推介!經典手工和牛漢堡澳洲和牛和美國頂級安格斯牛製成漢堡扒,用料上乘,吾怪得牛味咁香濃!內餡層次豐富,原片濃香芝士、酸瓜、爽口生菜及鮮甜蕃茄片、黑椒洋蔥🧅,讓您感受美式漢堡的威力🤩當然不少得我最愛嘅蘋果汁和橙汁啦,香甜中帶點微酸的口感,burger除咗配汽水🥤,果汁都一樣可以!😚餐牌仲有好多其他款式,每款都想吃,下次一定要再來吃呢!

經典手工和牛漢堡

餐牌仲有好多其他款式,每款都想吃,下次一定要再來吃呢!
2021-11-16 411 瀏覽
銅鑼灣一向美食林立,位置雖然相比市中心嘅餐廳遜色,勝在有吾少餐廳搭夠,去到吾驚冇野食。最近原來戈度新開咗一間burger店,又可以試新野喇。裡面環境吾算大,設計都花咗吾少心思,有colourful嘅燈牌。仲有吾同漢堡包嘅公仔🍔好得意😆牛肉都唔係一般嘅牛肉,餐廳採用和牛配burger,更有鵝肝、藍芝士等高級食材。更加特別嘅係有各款三文治,都幾健康美味。小食方面有黑松露薯條、炸芝士條等特色小食,估吾到仲有all day breakfast。🧀🍟 芝士薯條 (套餐+$20)首先試咗個芝士薯條,味道都比想像中濃烈,原來系好多芝士粉加薯條,味道出奇地系甜甜哋😆但其實幾好食,作為薯條控嘅我表示一食就食到好多條。🖤🍟 黑松露薯條 (套餐+$30)跟住系黑松露薯條,呢家都有吾少cafe有呢道菜式,就咁睇已經見到好多黑松露粉喺表面😍本身仲配埋黑松露醬,黑松露醬味道比黑松露粉明顯,中意黑松露嘅一定吾可以放過。第1款系經典手工和牛漢堡,都系一般burger有嘅配料,洋蔥、蕃茄、生菜、芝士、煙肉,另外加錢加咗煎蛋,太陽蛋又靚又新鮮😙手工和牛好juicy,質感都好軟稔,果然系高質素牛肉。煙肉都吾會太乾身,亦吾會

🧀🍟 芝士薯條 (套餐+$20)

🖤🍟 黑松露薯條 (套餐+$30)

第1款系經典手工和牛漢堡,都系一般burger有嘅配料,洋蔥、蕃茄、生菜、芝士、煙肉,另外加錢加咗煎蛋,太陽蛋又靚又新鮮😙手工和牛好juicy,質感都好軟稔,果然系高質素牛肉。煙肉都吾會太乾身,亦吾會太油膩。
經典手工和牛漢堡

原隻龍蝦三文治雖然系睇落貴啲,但真系感覺值呢個價錢呀。原隻龍蝦呈現眼前😍龍蝦肉十分新鮮,中間夾雜住啲生菜絲同埋沙律醬,使得三文治口感更豐富。
原隻龍蝦三文治

叫咗杯特飲——血橙梳打,之前喺另一間西餐廳都飲過類似嘅飲品,味道好甜,呢間就冇咁,香橙味更鮮。
2021-11-06
2021-11-14 5 瀏覽
呢日黎到銅鑼灣,撞岩萬聖節,條街好多鋪頭都有萬聖節既裝飾超有氣氛!因為想食burger所以我揀左黎呢度試試佢~估佢唔到有氣氛之餘又好食~一入到餐廳就已經見到有好多萬聖節既裝飾,枱面仲痴滿左burger~~真係好生鬼!我地叫左經典同至尊和牛burger,另外加左個蕃薯條同埋黑松露著條,野飲就叫左梳打水,好中意佢有梳打水呢個選擇,因為食burger都已經好邪惡,仲要飲氣水真係會變肥仔~~~黎到呢度我覺得一定要試下D burger~~佢既經典同至尊burger都好大份,估唔到個包咁特別,為左配合萬聖節都變左成個做橙色既包!真係好surprise!仲要送左塊for萬聖節既曲奇餅,誠意分十足!味道都有100分!食親burger都會食到成面同成手都係,今次都唔例外但真係好值得,包入面夾滿左煙肉,而D酸瓜夠哂大塊可以中和D油利感~舊肉真係好足料,我最後雖然都食哂,但真係超飽勁滿足!佢既黑松露薯條鋪滿左松露粉,食入口都真係好滿足同食到好香既松露味,蕃薯條夠哂足料真係100分!

2021-11-14 7 瀏覽
今晚係銅鑼灣食晚餐🥡但不是於商場林立嘅街道上覓食而係經過利園,走到希雲街呢道感覺遠離繁囂。其中有一間漢堡小店🍔🍟亮著霓虹燈牌 P.B.S. 店內牆壁分佈了大大小小漢堡擺設。我們分別叫了一個漢堡,再加一客小食分享。藍芝士流心和牛漢堡 $118即叫即製嘅漢堡 剛端上就見到藍芝士流出來和牛咬落多汁肉嫩 藍芝士味道強烈 微酸和咸香 食畢也感齒頰留香。特色炸魚漢堡 $98炸魚好厚肉,外層炸衣包裹著嫩滑魚肉。特別在加上了七味粉,讓味覺有驚喜。炸魷魚 $68香脆嘅炸魷魚加上少許檸檬汁,好味而不膩。魷魚彈牙。份量都不少。【P.B.S. Premium Burger & Sandwich】📍銅鑼灣希雲街12號地舖

今晚係銅鑼灣食晚餐🥡
但不是於商場林立嘅街道上覓食
而係經過利園,走到希雲街

店內牆壁分佈了大大小小漢堡擺設。
我們分別叫了一個漢堡,再加一客小食分享。

藍芝士流心和牛漢堡 $118
即叫即製嘅漢堡 剛端上就見到藍芝士流出來

特色炸魚漢堡 $98

炸魷魚 $68

📍銅鑼灣希雲街12號地舖
2021-11-13 23 瀏覽
After I have finished my appointment, I planned to have a quick dinner before heading back home. I walked past P.B.S. Premium Burger & Sandwich and was attracted by their presentation. It was located at Haven Street, several minutes walk from Causeway Bay MTR.They offered a wide range of burger and sandwich, as well as snacks and drinks etc.  They offered few choices for their soft drinks, which goes well with the burger. Cheese fries - It was of thick texture and fried till soft and crispy. Che

Cheese fries - It was of thick texture and fried till soft and crispy. Cheese powder helped to make it cheesy, with ketchup provided at the side.

Buffalo chicken burger - The portion was very huge and tall in size, looking sinfully delicious. Chicken patty was deep fried till very crispy and juicy, with avocado and pineapple included in it. I added on sauteed mushroom and bacon, which were chewy and flavourful, going well with the burger. The bun was toasted till soft and crispy at the outside.
P.B.S. Premium Burger & Sandwiches📍銅鑼灣💛🐥水牛城炸雞漢堡 $98炸雞份量超大,水牛城汁酸酸辣辣,配埋牛油果同菠蘿中和返好開胃🥑炸雞好Juicy,一路咬一路有汁流出來😛🍔藍芝士流心和牛漢堡 $118呢個係必食,芝士味道好濃郁,手打嘅漢堡亦都好多汁🤤入面夾住嘅pickles大大片,味道好classic🥴成個包食落好濕潤,令人忍唔住一啖一啖咁食落去🥰🍟黑松露薯條 +$30薯條充滿黑松露粉,連跟餐嘅醬都係黑松露醬🍄但係個人認為黑松露嘅香味唔係好突出,不過薯條來講都算炸得好香脆😋🧀炸芝士條 $68炸芝士條配左茄醬同埋沙律醬,外皮偏厚,食落會拉絲🤪

🐥水牛城炸雞漢堡 $98

🍔藍芝士流心和牛漢堡 $118

🍟黑松露薯條 +$30

🧀炸芝士條 $68
炸芝士條配左茄醬同埋沙律醬,外皮偏厚,食落會拉絲🤪
2021-11-12 324 瀏覽
星期日去咗銅鑼灣行街食晏,我同朋友都鍾意去希雲街搵食,皆因嗰度有好多小店。我哋揀咗「P.B.S. Premium Burger & Sandwich」,之前已經想幫襯,但奈何放工去食要等位😓。小店座位數量少,好彩啱啱有人走,所以即刻有枱!雖然店舖細細,但設計上都有花上心思,例如四周圍都有漢堡包嘅擺設🍔,好可愛。餐廳食啲乜?顧名思義,就係食漢堡包同三文治,另外仲提供多款小食。我認為定價屬中等水平,嗌主食就可以用優惠價加配小食👍。P.B.S.全日早餐($118),上面講漏咗呢度仲有All-day Breakfast食😛,早餐內容好豐富,包括有迷你漢堡包、煙肉、煎雙蛋、薯餅、茄汁豆、大啡菇、車厘茄、蘆筍同埋沙律菜,佢哋各樣食材都處理得幾好。🐮迷你漢堡包讓我哋一嚐佢嘅手打漢堡扒,肉扒牛味幾突出,並富有彈性。🥓煙肉有三塊,唔會太鹹或太乾;🍳煎燶邊荷包蛋好完美;🍄大啡菇估唔到會配上芝士拎去焗;🥔薯餅煎得香脆;而我亦好喜歡佢加入咗蘆筍。BBQ烤豬肉三文治($88),潛艇三文治幾大隻🥪,麵包經過烘烤,所以帶點微脆同牛油香。餡料堆到滿滿的,當中涵蓋咗兩款豬🐷,分別係手撕豬肉同炸豬皮。手撕豬以BBQ燒烤醬
P.B.S.全日早餐
BBQ烤豬肉三文治
BBQ烤豬肉三文治($88),潛艇三文治幾大隻🥪,麵包經過烘烤,所以帶點微脆同牛油香。餡料堆到滿滿的,當中涵蓋咗兩款豬🐷,分別係手撕豬肉同炸豬皮。手撕豬以BBQ燒烤醬調味,底部更配以焦糖洋蔥,夾埋一齊食,非常惹味,而肉質亦都唔嚡,幾正😋。豬皮配麵包食幾特別,亦令人覺得似食緊泰式Fusion菜,哈哈。
黑松露薯條
黑松露薯條(加配價$30),🍟薯條份量幾多,佢並唔係脆炸得好厲害嗰種,相反佢係偏軟身同冇咁熱氣。薯條本身已經灑上唔少紫菜粉,所以幾夠味,沾埋黑松露醬食能夠進一步提升滋味。
飲品方面🥤,我哋要咗可樂($10)同蘋果汁🍎($15),定價算合理。
總括嚟講,呢間漢堡包X三文治專門店唔錯,食物味道不俗,並能夠吸引客人再次到訪😜。再者,佢仲係一間良心小店,值得大家多多支持💛。
2021-11-07
P.B.S.全日早餐
BBQ烤豬肉三文治
💖去銅鑼灣食嘢,見呢間漢堡包店整修幾得意,牆上🧱同檯面上都好多漢堡包仔,入去試下😺。除左漢堡,仲有得食三文治🥪、all day breakfast🍳同各款小食🦑。1⃣️經典手工和牛漢堡🍔 $108💖試下佢地嘅Classic!好厚身,有煙肉🥓、和牛漢堡扒🥩、焦糖洋蔥🧅、蕃茄🍅、生菜🥬同芝士🧀。漢堡包烤得香酥微脆,有微甜嘅牛油🧈香。煙肉焦脆,和牛厚身、肉味香,再搭配清新嘅生菜同番茄、香甜嘅焦糖洋蔥同濃香微溶芝士,果然係經典🤤。份量其實幾大,夠曬飽肚🤰🏻。2⃣️芝士薯條🍟 $20💖見個個都好推薦佢地嘅薯條,梗係要試吓!不過我今日驚食唔曬,所以叫佢比少啲😂,但都係好多,好generous😂。落左好多芝士🧀粉,粉末細膩,味道香濃,仲可以搭配酸甜嘅茄汁🍅,味道豐富。薯條外皮香脆,入面綿密。3⃣️Pineapple Juice🍍$15💖佢地有果汁🍹、italian soda🇮🇹同汽水🥤。我要左酸甜嘅菠蘿汁,仲有細碎嘅果肉。💖唔收加一 ,而且份量幾大,係幾有heart❤️嘅小店。佢地嘅鵝肝🦢和牛🐂漢堡包、龍蝦🦞三文治同黑松露⚫️薯條都好吸引,經過銅鑼灣嘅朋友仔可以去食下!

1⃣️經典手工和牛漢堡🍔 $108

2⃣️芝士薯條🍟 $20

3⃣️Pineapple Juice🍍$15

2021-11-08 12 瀏覽
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️話說上次食完sliders挑起左食burger嘅癮,所以就搵咗間專食漢堡喺銅鑼灣嘅「P.B.S. Premium Burger & Sandwich」💁🏻‍♀️ 估唔到咁·鬼·好•食!️💯不得了,一定要推介俾大家📢⭕️ 經典手工和牛漢堡第一次嚟就梗係要試吓佢嘅classic啦😏麵包外層輕脆內裡鬆軟,而重量級嘅餡料係由澳洲和牛同美國頂級安格斯牛煎成,牛味濃郁充滿油脂,咬落去肉汁仲爆哂出來💦超級邪惡😈漢堡仲加入炒洋蔥、芝士同煙肉去豐富味道,再用生菜、蕃茄同酸瓜平衡油膩感,配埋酸甜開胃嘅特製醬汁,成件事夾到無朋友🤤好耐冇食過咁正嘅漢堡,真係好食到即刻想encore!⭕️ 水牛城炸雞漢堡拎上手已經感受到嗰份重量,炸雞香脆可口仲要勁厚肉,水牛城醬汁香而不辣😍配料亦配合得絕妙,菠蘿烤完後超級香甜又爆汁🍍加上軟糯順滑嘅的牛油果蓉令整體口感味道更有層次同突顯到炸雞嘅滋味,如果唔鍾意食牛漢堡呢個絕對可以係一個好好嘅選擇✅⭕️ 炸魷魚魷魚炸得啱啱好,炸粉唔會太厚又唔油,魷魚食落彈牙爽口。仲配咗兩款醬點,無論點唔點都好食,小食質素一啲都唔馬虎👏
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽🐽

⭕️ 經典手工和牛漢堡

⭕️ 水牛城炸雞漢堡

⭕️ 炸魷魚
魷魚炸得啱啱好,炸粉唔會太厚又唔油,魷魚食落彈牙爽口。仲配咗兩款醬點,無論點唔點都好食,小食質素一啲都唔馬虎👏🏻

⭕️ Italian Soda(Lemonade)
餐廳提供市面好少見嘅意大利梳打,叫咗lemonade味,顏色清晰通透,味道清爽酸甜,而且酸同甜嘅比例啱啱好,配埋漢堡一絕🙆🏻‍♀️👍🏻
2021-11-08 10 瀏覽
好耐無食burger,今日去staycation之前搵地方醫肚,見到呢間裝修超級靚,就入去試下勁多漢堡包公仔!好得意🥳叫左個招牌至尊和牛漢堡($158)加芝士薯條有荷包蛋、兩塊煙肉、兩層牛肉、兩塊蕃茄、生茶、芝士、醃青瓜同牛油果醬,多料到係唔會一啖食到🤣🤣漢堡係黑炭麵包,較有口感,唔會咁易淋👍🏻芝士薯條每條都好均勻咁沾滿芝士粉,同埋炸得好香脆😛藍芝士流心漢堡($138)啲藍芝士多到滿瀉,食果陣要諗吓點樣「處理」個burger先食得無咁狼狽🤭藍芝士同牛肉真係perfect match,牛肉香得黎又juicy🥰🥰
勁多漢堡包公仔!好得意🥳

叫左個招牌至尊和牛漢堡($158)加芝士薯條

芝士薯條每條都好均勻咁沾滿芝士粉,同埋炸得好香脆😛
藍芝士流心漢堡($138)

2021-11-08 4 瀏覽
係銅鑼灣既大街小巷都有林林總總既美食,平時經常去Hysan或者sogo行街,今日就決定去小巷覓食!由地鐵站F出口行出黎,大約5分鐘就見到呢間專門食burger既小店。一入到去見到餐廳既佈置好精緻,牆上有手繪餐牌,旁邊有好多burger形狀既公仔或攬枕,連每張枱都有burger既擺設!我同朋友叫左經典手工和牛漢堡同埋激辣火山和牛漢堡,其中一個轉set,有薯條同汽水。一見佢地既賣相就覺得好靚,配料好多,而且一睇就見到塊和牛好大好厚🥰一咬落去好juicy,啲汁好似爆出黎咁!最深刻係塊和牛,牛肉味好突出,而且食得出係新鮮既牛肉。其他配料有芝士、蕃茄、生菜、煙肉、酸瓜等等。咬落好有層次,其他配料唔會蓋住和牛既味道,真係數一數二好高質既burger!激辣火山和牛漢堡唔算太辣,加左辣醬好惹味,入面既配料同樣好豐富,有辣肉腸、辣椒、車打芝士,最底仲有菠蘿!菠蘿好清甜,令成個漢堡唔會太過膩,同辣醬配合得剛剛好。仲要推薦埋薯條!即炸既薯條好香好脆,上面放左香草襯托出薯條既香味。薯條跟餐只需加$10,而且薯條份量好多!真係超抵食。

銅鑼灣嘅希雲街有唔少人氣餐廳,其中呢間主打漢堡包嘅P.B.S. Premium Burger & Sandwich就係我哋近期最愛!因為餐廳嘅漢堡包款式夠多之餘,仲真正即叫即做,夠晒新鮮熱辣!加上牛肉漢堡係人手手打,非常juicy,絕對係必食推介。經典手工和牛漢堡餐廳嘅代表作當然就係經典手工和牛漢堡啦!漢堡以澳洲和牛牛肉同頂級安格斯牛肉混合而成,加上全人手手打,所以食嘅時候爆晒汁,肉味濃郁,非常juicy!漢堡包入面仲加入雞蛋、生菜、酸瓜、煙肉、洋蔥、蕃茄、芝士用埋蛋黃醬,成個漢堡包非常足料大大個,大口如M佬嘅都唔可以一大啖咬落去,但絕對係口感豐富!至於麵包亦唔係馬虎了事,餐廳特登搜羅本地麵包鋪嘅高質麵包,並預先烘烤,所以我哋食嘅時候就非常香脆。雞肉凱撒沙律三文治除咗漢堡包,餐廳亦有多款三文治,最深得我心嘅就係雞肉凱撒沙律三文治。三文治上面有唔少雞胸肉,食得健康之餘,雞肉仲唔會太乾太嚡。凱撒沙律有好多蔬菜,加上沙律醬汁,非常惹味。黑松露薯條薯條即叫即炸,非常香口!每一條薯條都佈滿黑松露味粉,加埋秘製醬汁,好好味!

雞肉凱撒沙律三文治

2021-11-05