2023-12-03
觀塘裕民坊開咗咁耐都未行過,今晚就去咗一間有美景相伴嘅手工意粉餐廳品嚐下~朝鮮薊田園沙律配意大利陳醋 $118朝鮮薊獨特既口感配上陳醋、車厘茄發沙律菜,味道開胃得黎又豐富脆炸魷魚圈配他他醬 $98炸炒厚度適中,即使食完其他菜品再食都仍然保持到脆口,單食魷魚圈已經十分美味,配上他他醬能帶出不同既風味,可根據個人口味選擇新鮮青口配茴香酒汁 $128新鮮既青口以及良好既火喉控制,煮完出黎既青口十分飽滿同鮮嫩,茴白酒汁吸收了青口鮮味既精華,直接品嘗或以麵包沾上再品嘗都能帶出不同既感覺意大利香草醬大蝦闊扁麵 $158手工闊扁麵被香濃既香草醬包裹住,配搭上黑水欖、蕃茄等配料味道十分豐富慢煮牛面頰番紅花意大利飯 $168慢煮過既牛頰肉十分軟熟,意大利飯味道調味偏重奶凍配百香果醬 $48奶凍質地十分軟滑,濃濃既奶香加上清新既百香果係令人意想不到既美味配搭
朝鮮薊田園沙律配意大利陳醋 $118
脆炸魷魚圈配他他醬 $98
新鮮青口配茴香酒汁 $128
意大利香草醬大蝦闊扁麵 $158
慢煮牛面頰番紅花意大利飯 $168
慢煮過既牛頰肉十分軟熟,意大利飯味道調味偏重
奶凍配百香果醬 $48