2024-01-18 14 瀏覽
一直唔知原來裕民芳有呢間幾chill嘅西餐廳,鍾意佢嘅裝修風格~個二人dinner set $368好抵,包湯、前菜、主菜、飲品全部各二。我地主食加錢嗌左炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條&新鮮波士頓龍蝦意粉,加埋都唔貴😚餐湯係忌廉湯,個味好濃同creamy!前菜嘅白鯷魚茄子蓉多士我地覺得好surprise,咬落係酸尾尾嘅味道架,好開胃兼好味!另外仲有一盤意大利風乾火腿拼盤啲牛大概六七成熟,色澤粉紅咬落juicy夠軟腍!粗薯條好夠熱同脆口!手工意粉係餐廳主打黎,值得一試呀!麵條比一般嘅更有咬口,龍蝦汁好入味。龍蝦亦夠晒大隻!我地另外又加錢嗌多個小食同甜品,有超香噴噴嘅脆炸魷魚圏同濃郁牛奶味嘅Panna Cotta🤩

2024-01-17
2024-01-16 23 瀏覽
第一次嚟到裕民坊食飯,估唔到平台花園有咁多新餐廳,感覺好處IFC頂樓一樣,都係咁寫意同埋有少少水池,喺度坐一日一定好chill!! 食西餐多數都唔會有揀錯,太多門口有個Menu寫有波士頓龍蝦意粉,二話不說就入咗去。一坐低,店員就送咗個餐包同埋醋、橄欖油醬汁。好肚餓嘅朋友起碼即刻有嘢落肚。見到燦白tao就忍唔住叫咗個是日餐湯,蘑菇湯,好有口感,個碗都好大,好抵飲!主菜龍蝦意粉,龍蝦肉煙韌有質地,蝦頭仲有啲膏添。手打意粉好新鮮,變身偏硬,如果鍾意食硬身意粉嘅朋友都值得推介。朋友就叫咗個青口,青口有三種醬汁揀選,我哋今次食嘅係酒煮青口。湯送上枱仲係熱辣辣!整體氣氛呢度環境及侍應熱情度一百分,食物味道都有八十分!

整體氣氛呢度環境及侍應熱情度一百分,食物味道都有八十分!

2024-01-16 59 瀏覽
落地玻璃望住花園平台,一入餐廳就見到中央酒吧,兩旁嘅石柱刻住「九龍官塘、手工意粉」!一坐低就送左餐前包配黑醋,好開胃!點左晚市二人套餐 $368,有哂2餐湯 +2前菜 +2主菜 +2飲品,好抵!👉🏻白鯷魚茄子蓉多士白鯷魚唔會腥,茄子蓉打到有少少似鵝肝蓉,配酸種多士,味道豐富多層次!👉🏻意大利風乾火腿拼盤有24個月巴馬火腿,風味豐滿,帶有淡淡嘅鹹味,配有提子一齊食!👉🏻新鮮波士頓龍蝦意粉 (+$100)半邊龍蝦勁香,肉質新鮮彈牙,手工意粉非常岀色,煙靭度同味道都一流,好入味!👉🏻慢煮牛面頰番紅花意大利飯(+$60)好大件牛面頰,好軟嫩,因為加入巴馬臣芝士,個意大利飯勁creamy!👉🏻奶凍配百香果醬 (+$38)非常滑溜,充滿奶香,配百香果醬,好清新!👉🏻MYSTICAL ROSA $88呢款mocktail 賣相靚,玫瑰花冰,結合芒果汁、菠蘿汁、橙汁、蘋果同梳打水,充滿果香又清爽!👉🏻PI DIRTY $78初初飲酒味勁濃,後黎就淡淡燕麥奶嘅柔滑,味道獨特!

一坐低就送左餐前包配黑醋,好開胃!

👉🏻白鯷魚茄子蓉多士

👉🏻意大利風乾火腿拼盤

👉🏻新鮮波士頓龍蝦意粉 (+$100)

👉🏻慢煮牛面頰番紅花意大利飯
(+$60)

👉🏻奶凍配百香果醬 (+$38)
非常滑溜,充滿奶香,配百香果醬,好清新!

👉🏻MYSTICAL ROSA $88

👉🏻PI DIRTY $78
初初飲酒味勁濃,後黎就淡淡燕麥奶嘅柔滑,味道獨特!
2024-01-14 20 瀏覽
這間店之前是咖啡店, 但是生意關係做不住, 換來是主打意大利菜的Pentola, 在大埔薄有名氣來到觀塘市中心, 但依然不夠人流. 從侍應的服務態度可見, 並沒有因為沒有生意而失去熱誠, 這點值得表揚. 卡邦尼意粉夠正宗, 沒有加忌廉就是純粹的蛋黃香味, 意粉也夠彈牙, 百多元有飲品和餐前麵包, 其實還好. 甜品的檸檬撻更有驚喜, 酸度適中帶甜香, 外皮酥脆而不會碎裂, 微微烤過令內餡帶焦香, 味道也更易揮發. 純粹想支持它, 服務和食品水準也不錯, 而且在大型屋苑樓下, 值得更多人流.
2024-01-12 12 瀏覽
這間Pentola 樓底高,環境闊落舒服,主打手工意粉和特色雞尾酒。點菜前已送上軟熟麵包。炸魷魚圈,沒有厚厚的粉漿,炸得香口,配他他醬很好送酒。意大利燉海鮮湯,以番茄熬煮成湯底,再加蜆肉、青口、虎蝦及鱸魚等海鮮,並以番紅花和茴香提鮮。豬鞍大件,厚切,烤得剛好,仍然肉汁滿滿,配上薯蓉,蔬菜,很飽肚。意大利香草醬大蝦闊扁麵,用蝦味濃而又比較大隻的越南虎蝦,肉質爽口彈牙,手工闊扁麵有咬口,而且掛汁,配上自家調製的香草醬,好味。Mocktail 的Golden Hawaii 及Sunshine,味道都一樣清新,但前者用椰奶、檸檬汁和菠蘿汁調製,多唔份椰奶香,幾特別。

炸魷魚圈,沒有厚厚的粉漿,炸得香口,配他他醬很好送酒。

2024-01-10
2024-01-12 11 瀏覽
觀塘裕民坊都有手工意粉新店🍝 卡邦尼意粉偏幼細不過都彈牙 略嫌醬汁蛋香唔夠 不過加埋煙肉就算惹味🥓 而另一款意大利香草醬闊扁麵反而幾有驚喜 pesto醬汁夠清新 唔會好膩而且同闊扁麵口感幾夾~ 除左意粉仲有新鮮青口食 揀左茴香白酒汁 可惜蒜味太重搶得濟 好在夠青口鮮美彈牙 份量都好多👍🏻 沙律可以試下菲達芝士火箭菜沙律 芝士鹹香配上橄欖油都好refreshing🥗 整體食物質素真係唔錯,而且餐廳環境夠舒服 好適合一大班朋友聚會~

• 意大利香草醬扁闊麵
2024-01-08 350 瀏覽
今晚因為工作關係係裕民坊附近,咁岩又肚餓,就試下呢個商場餐廳,行左一輪,我地就揀定呢間西餐。我地諗左一陣,決定叫2人餐,再加1甜品share。餐湯係甘筍忌廉湯味道好濃郁,飲落好香甜!前菜有2款,第1樣係白鯷魚茄子蓉多士。呢碟前菜有兩份多士,首先多士係脆卜卜嘅酸種多士,上面白鯷魚同醬,咬落口層次好豐富,有酸酸甜甜嘅醬令乾身多士變得易入口,仲可以提升魚嘅鮮味,係好開胃嘅前菜。第2樣前菜係意大利風乾火腿拼盤。分別有24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿、新鮮水果。主菜我地揀左1)新鮮波士頓龍蝦意粉呢間餐廳主打手工意粉,非常欣賞佢嘅手工意粉韌度適中,加上意粉醬非常夾!而新鮮波士頓龍蝦亦厚肉,好易起啲肉夾意粉一齊進食!另一主菜就揀左2)炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條封門柳非常juicy、入味,最欣賞係粗薯條,份量亦好多!而旁邊亦有沙律菜,可以做番一個平衡!甜品揀左我地兩個都愛既提拉米蘇好重咖啡甜酒,cream打得好幼滑,又唔會過甜,入口香濃!餐飲我地揀左-檸檬茶估唔到西餐廳用左偏重錫蘭紅茶做茶底,仲有成四五片檸檬,加埋非常好飲!整體黎講,環境舒服,staff nice,值得下次再黎。

我地諗左一陣,決定叫2人餐,再加1甜品share。

餐湯係甘筍忌廉湯
味道好濃郁,飲落好香甜!

前菜有2款,第1樣係白鯷魚茄子蓉多士。

主菜我地揀左
1)新鮮波士頓龍蝦意粉
而新鮮波士頓龍蝦亦厚肉,好易起啲肉夾意粉一齊進食!

另一主菜就揀左
2)炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條

甜品揀左我地兩個都愛既提拉米蘇
好重咖啡甜酒,cream打得好幼滑,又唔會過甜,入口香濃!

餐飲我地揀左-檸檬茶

整體黎講,環境舒服,staff nice,值得下次再黎。

• 白鯷魚茄子蓉多士
  • Tiramisu
  • 提拉米蘇
2024-01-08 21 瀏覽
其實我真係好中意食手工意粉🍝🥹🫶✨記得以前飛✈️意大利🇮🇹食過新鮮製嘅意粉質感texture食完係再食唔番普通意粉的..👉👈所以經常都會搵吓香港有咩地方會有手工意粉食九龍觀塘裕民坊有喇除咗手工意粉 呢度仲有Draft Beer同house wine, cocktail等等 甜品都唔錯💕🥣Soup of the day係忌廉湯配埋小多士食~ 而前菜🍞白鯷魚茄子蓉多士嘅個組合好特別✨白鯷魚配上口感綿密嘅茄子蓉橄欖油同酸種多士 口感好特別 酸味令人好開胃 仲有🥓意大利風乾火腿拼盤 配青提子🍇嚟到呢度就要order吓酒啦 老公叫咗🍺少爺draft beer 味道幾fresh唔會太濃澀 而我呢杯就係🍸Oolong Breeze 有我中意嘅Oolong Tea Infused Gin 加上Citrus好fresh嘅味道✨到主角手工意粉喇!! 🦞🍝新鮮波士頓龍蝦意粉有成半隻龍蝦啖啖肉😋 同醬汁好夾 意粉比較粗身同彈牙 老公好中意 🍅🫒🍝意大利香草醬闊扁麵 手工闊扁面質感好好👍新鮮好味 完全係我中意嘅口感🥰 加埋pesto sauce夠哂開胃甜品方面🍮 奶凍配百香果醬 奶凍好香滑 而🌰 Tiramisu
其實我真係好中意食手工意粉🍝🥹🫶✨
記得以前飛✈️意大利🇮🇹食過新鮮製嘅意粉
質感texture食完係再食唔番普通意粉的..👉👈
所以經常都會搵吓香港有咩地方會有手工意粉食
九龍觀塘裕民坊有喇

到主角手工意粉喇!! 🦞🍝新鮮波士頓龍蝦意粉

甜品方面🍮 奶凍配百香果醬 奶凍好香滑 而🌰 Tiramisu都唔錯~食完意粉配埋Tiramisu真係好滿足🥰
2024-01-06 33 瀏覽
裕民坊商場食肆林立 天台空中花園聖誕氣氛一流 仲有大型北極熊佈置 我地就揀左Pentola 🍝 餐廳提供二人套餐 包括餐湯 前菜 主菜同飲品 價錢都只係368起 相當抵食 👍🏻💛餐湯每日不同 是日係蕃茄忌廉湯 酸甜醒胃 非常香濃 🍅💛前菜白鰻魚茄子蓉多士白鰻魚調味有d 酸同辛辣嘅刺激口感 配搭清甜嘅茄子蓉中和 設計有層次 酸種麵包做嘅多士亦很酥脆🥖💛意大利風乾火腿拼盤有3種風乾火腿 包括廿四個月巴馬火腿以及莎樂美腸同埋寇帕火腿 風乾左24個月嘅parma ham 脂肪少 無筋 口感細緻 鮮味得嚟帶甘香餘韻 寇帕火腿擁有大理食紋嘅油脂 油脂的香滑配上瘦肉的甘甜 自然營造出不同層次的豐富口感 香印青提甜度高 中和火腿嘅鹹味 🥓💛主菜新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100龍蝦新鮮之餘 多肉爆膏 因為開咗邊,用叉吉黎食就得 好方便 就連龍蝦鉗都拆埋肉 超細心 啖啖肉 餐廳招牌大大隻字寫住手工意粉 軟硬適中 條條分明 又特別掛汁 🦞💛炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90封門柳非常珍貴 一隻牛只有一條 係位於牛的橫膈膜的肌肉 特點係肉質鬆軟 唔韌 而且牛肉味極濃 炭燒到7成熟 表面焦香 仍然保留到肉汁 燒

💛餐湯
每日不同 是日係蕃茄忌廉湯 酸甜醒胃 非常香濃 🍅

💛前菜
白鰻魚茄子蓉多士

💛意大利風乾火腿拼盤

💛主菜
新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100

💛炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條 +$90
封門柳非常珍貴 一隻牛只有一條 係位於牛的橫膈膜的肌肉 特點係肉質鬆軟 唔韌 而且牛肉味極濃 炭燒到7成熟 表面焦香 仍然保留到肉汁 燒汁薯條新鮮炸起 非常惹味🥩

💛甜品
奶凍配百香果醬 +$38
奶凍可以搖得郁 奶味突出 同百香果嘅咪道都好夾 🍮

🍽️Pentola (裕民坊YM²) (觀塘)
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖
2023-12-27
  • 新鮮波士頓龍蝦意粉
裕民坊商場除了小食檔之外,原來平台花園都有好多餐廳,夜晚黎好chill好有feel🤩$368起就可以食到二人餐,包括餐湯、沙律、主食同埋飲品,好抵食!呢度手工意粉嘅飯糰摻入九龍麵粉廠同埋義大利嘅麵粉,有質感而且有特色😙----------------------------餐湯:椰菜花忌廉湯餐湯幾rich、口感順滑。醋漬白鯷魚茄子蓉多士鹹香冇腥味嘅白鯷魚同埋軟綿腍身嘅茄子味道豐富,加上七味粉,令成道前菜更惹味。多士都好脆身義大利風乾火腿拼盤食義大利菜一定唔可以冇parma ham同新鮮嘅提子😚如果擺盤精美少少就更好!新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100一定要試下呢度嘅手工意粉!意粉軟腍得黎幾彈牙,小編好鍾意😝 醬汁嘅basil同埋車厘茄味道突出,濃稠度啱啱好。龍蝦雖然得半隻,但係都好多肉🦞迷迭香檸檬烤雞(半隻) $80香草味雞皮脆身但肉質超級嫩滑,好juicy,好有驚喜!Tiramisu (+$38)本身幾鍾意pici嘅tiramisu,呢度嘅tiramisu有九成相似😍😍 忌廉順滑,而ladyfingers 濕潤度啱啱好,酒味濃郁。

----------------------------
餐湯:椰菜花忌廉湯
餐湯幾rich、口感順滑。

醋漬白鯷魚茄子蓉多士
醋漬白鯷魚茄子蓉多士

義大利風乾火腿拼盤
義大利風乾火腿拼盤

新鮮波士頓龍蝦意粉 +$100
椰菜花忌廉湯

迷迭香檸檬烤雞(半隻) $80
香草味雞皮脆身但肉質超級嫩滑,好juicy,好有驚喜!
迷迭香檸檬烤雞
迷迭香檸檬烤雞

Tiramisu (+$38)
Tiramisu
朋友喺附近返工 知道觀塘裕民坊「Pentola」有個抵食二人套餐 跳樓價$368就試到🤩✨湯🥣蕃茄湯超濃郁 有點兒像咬緊蕃茄嘅感覺🍅✨前菜兩款💥白鯷魚茄子蓉多士白鯷魚鹹鮮十足 茄子蓉幼滑口感 酸種多士脆卜卜 做得不錯👍🏿💥意大利風乾火腿拼盤選用24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿配埋爽甜多汁提子🍇 好鬼夾🫰🏻✨主菜 (七選二)💥慢煮牛面頰番紅花意大利飯+$60牛面頰軟腍黏口 滿滿骨膠原😍意大利飯Al dente 令人一口接一口😛💥新鮮波士頓龍蝦意粉🍝+$100波士頓龍蝦爽口彈牙 手工意粉掛汁力強 大愛🙆🏻‍♀️✨飲品檸檬茶加配甜品+$38奶凍配百香果醬香滑奶凍配酸百香果醬 互相發揮 一試愛上🥰新鮮青口配辣番茄汁$118新鮮青口彈牙多汁💦配辣椒蕃茄醬好開胃🤤

✨湯🥣
蕃茄湯超濃郁 有點兒像咬緊蕃茄嘅感覺🍅

✨前菜兩款
💥白鯷魚茄子蓉多士

💥意大利風乾火腿拼盤

✨主菜 (七選二)
💥慢煮牛面頰番紅花意大利飯+$60

奶凍配百香果醬
香滑奶凍配酸百香果醬 互相發揮 一試愛上🥰

新鮮青口配辣番茄汁$118
新鮮青口彈牙多汁💦配辣椒蕃茄醬好開胃🤤
♡ 觀塘高質抵食西餐|Pentola ♡-好耐都冇行過嚟裕民坊~ 今日嚟到呢間性價比高嘅西餐廳 @pentolahk 呢度嘅手工意粉好出名😍氣氛都唔錯 而且服務態度都幾好我哋揀咗個晚餐2人Set 套餐😍- ♡ 餐湯 - 南瓜忌廉湯 ♡ 口感特別幼滑 ~ 湯底香濃。呢個湯好滿意👍-♡ 前菜 ♡ ✨意大利風乾火腿拼盤24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿、新鮮水果火腿鮮味好突出,口感有嚼勁。連同新鮮水果一齊食更加豐富味道,真係好開胃。✨ 白鯷魚茄子蓉多士白鯷魚、茄子、橄欖油、酸種多士鯷魚嘅鮮味同茄子嘅濃郁口感好夾,個多士煎到金黃酥脆,外脆內軟,真係好好食。-♡ 主菜 ♡ ✨ 炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條🍟安格斯牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,炭燒嘅香氣更加增添口感。配上香脆嘅燒汁薯條🍟✨ 新鮮波士頓龍蝦意粉 🍝(2人餐+$100)新鮮波士頓龍蝦、羅勒、車厘茄、手工意粉味道鮮甜香濃。手工意粉煮得剛好彈牙,同龍蝦嘅鮮味完美結合,食落好過癮。-♡ 甜品 ♡ (每項+$38)✨ 奶凍配百香果醬奶凍柔軟滑溜,搭配酸甜的百香果醬,味道鮮明,非常清爽。✨ Tiramisu 濃郁嘅咖啡味 ~ 一口咬落去,真係令
♡ 觀塘高質抵食西餐|Pentola ♡
好耐都冇行過嚟裕民坊~
今日嚟到呢間性價比高嘅西餐廳 @pentolahk
呢度嘅手工意粉好出名😍

氣氛都唔錯 而且服務態度都幾好
我哋揀咗個晚餐2人Set 套餐😍
♡ 餐湯 - 南瓜忌廉湯 ♡

口感特別幼滑 ~ 湯底香濃。
呢個湯好滿意👍
♡ 前菜 ♡
✨意大利風乾火腿拼盤

24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿、新鮮水果

火腿鮮味好突出,口感有嚼勁。
連同新鮮水果一齊食更加豐富味道,
真係好開胃。

✨ 白鯷魚茄子蓉多士

白鯷魚、茄子、橄欖油、酸種多士

真係好好食。
♡ 主菜 ♡
✨ 炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條🍟

安格斯牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,
炭燒嘅香氣更加增添口感。
配上香脆嘅燒汁薯條🍟

✨ 新鮮波士頓龍蝦意粉 🍝

(2人餐+$100)
新鮮波士頓龍蝦、羅勒、車厘茄、手工意粉

甜品 ♡ (每項+$38)
✨ 奶凍配百香果醬

奶凍柔軟滑溜,搭配酸甜的百香果醬,
味道鮮明,非常清爽。

✨ Tiramisu

濃郁嘅咖啡味 ~
一口咬落去,真係令人回味無窮。
♡ 飲品 ♡ $49
✨Gingerbread Polar Bear Latte

拉花公仔好可愛 👍😍😍

⇢店鋪資料:
Pentola (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X觀塘
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 白鯷魚茄子蓉多士
  • Tiramisu
餐廳位於商場花園平台 剛開業不久 位置不算很多 大部份靠窗落地玻璃 感覺不會侷促 環境幽靜 當日剛好有wine tasting 活動 侍酒師每一道菜都會介紹一款酒品做wine pairing 成個體驗好歡愉 過咗一個好開心嘅星期五晚上🥰晚市二人套餐 $368包括餐湯+前菜+自選主菜+飲品✨餐湯是日餐湯為南瓜湯🎃 南瓜味香甜 軟綿綿 好開胃✨前菜🐟 白鯷魚茄子蓉多士白鯷魚帶鹹鮮味加上攪拌橄欖油的茄子 夾住香脆酸種麵包 口感豐富 🐖 意大利風乾火腿拼盤風乾火腿帶鹹香 配搭清甜提子同白酒配襯 剛好平衡一下 ✨主菜🥩 慢煮牛臉頰蕃紅花意大利飯 (+$60)牛臉頰肉慢煮處理 肉質軟淋 忌廉同巴馬臣芝士混合意大利飯 creamy 味道香濃🦞 新鮮波士頓龍蝦意粉 (+$100)龍蝦半邊頗大隻 肉質爽彈 以九龍麵粉廠混合製成的手工意粉 軟硬適中帶有適當的韌度 好掛汁 醬汁濃稠 帶蕃茄同羅勒香 ✨甜品 🥛百香果醬奶凍 (+$38)上枱好動L😆 酸酸甜甜的百香果醬同滑溜既奶凍好配搭🫶🏻☕️Tiramisu (+$38)忌廉豐盈幼滑 咖啡味突出 甜度剛好 配搭甜酒就完美既句號☺️🍽️ Pentola (裕民坊YM

晚市二人套餐 $368

🐟 白鯷魚茄子蓉多士

🐖 意大利風乾火腿拼盤
風乾火腿帶鹹香 配搭清甜提子同白酒配襯 剛好平衡一下

✨主菜

🥩 慢煮牛臉頰蕃紅花意大利飯 (+$60)

🦞 新鮮波士頓龍蝦意粉 (+$100)

甜品
🥛百香果醬奶凍 (+$38)
上枱好動L😆 酸酸甜甜的百香果醬同滑溜既奶凍好配搭🫶🏻

☕️Tiramisu (+$38)

🍽️ Pentola (裕民坊YM²) #觀塘sis
📍 觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖
🚆 觀塘站A1出口,步行約3分鐘
2023-12-31 19 瀏覽
特別推介 #新鲜波士頓能蝦意粉 🦞觀塘裕民坊 YM² PENTOLA ,晚市二人餐性價比好高,有湯有前菜,加錢有甜品。難得拍拖食好啲🥰之選。🍽️前菜⭐白鯷魚茄子蓉多士第一次食白鯷魚,香料帶有一點辛辣的感覺,中和白鯷魚的腥味,配上🍆茄子蓉多士,令人胃口提升。⭐意大利風乾火腿拼盤風乾火腿好香口,可以試到幾隻唔同嘅意大利風乾火腿,食得好過癮,另外青提子好甜。🥣是日嘅餐湯係洋蔥薯仔湯淡淡香甜洋蔥味,加埋薯仔,飲得好舒服😌⭐黑松露薯條薯條炸得香脆,黑松露濃郁撲鼻。推廣優惠,只要加$88就可以換青口我哋要咗:⭐️新鮮青口配茴香酒汁估唔到呢個價錢玩嘅青口可以咁肥美,每一粒都好有肉,第一次食茴香酒汁,好重茴香味,酸種多士沾上有青口鮮味嘅茴香酒汁,好味。🍽️主菜⭐ 慢煮牛面頰番紅花食大利飯
牛西頰慢煮得入味又軟腍、巴馬豆芝士🧀️令意大利飯好香,兩者味道好夾。#新鲜波士頓能蝦意粉半隻波士頓龍蝦已經起肉,鮮味彈牙,手工意粉🍝好有咬口,醬汁均勻黏着意粉,原本食完前菜、青口及湯已經飽咗七成,但係意粉太好味🤤,就算好飽都全部清晒!🍧甜品⭐奶凍配百香果醬奶凍牛奶味好重,配百香果醬感覺冇咁滯,而且有幾夾。⭐ TIRAMISU
特別推介 #新鲜波士頓能蝦意粉 🦞

🍽️前菜

⭐白鯷魚茄子蓉多士

⭐意大利風乾火腿拼盤

🥣是日嘅餐湯係洋蔥薯仔湯

淡淡香甜洋蔥味,加埋薯仔,飲得好舒服😌

⭐黑松露薯條
薯條炸得香脆,黑松露濃郁撲鼻。

推廣優惠,只要加$88就可以換青口

我哋要咗:

⭐️新鮮青口配茴香酒汁

🍽️主菜

⭐ 慢煮牛面頰番紅花食大利飯

#新鲜波士頓能蝦意粉

🍧甜品

⭐奶凍配百香果醬

奶凍牛奶味好重,配百香果醬感覺冇咁滯,而且有幾夾。

⭐ TIRAMISU
睇上去好似飲品,其實係一個TIRAMISU~

淨係呢一餐食得好開心,使用嘅醬汁全部都好有心機調配,而且手工面整得好好味,係下次都會再encore嘅餐廳🥂
2023-11-29
  • 新鲜波士頓能蝦意粉
2023-12-31 21 瀏覽
同朋友食左$368/2人晚餐套餐 性價比唔錯我哋升級咗主菜,仲另外加咗甜品🍮首先送上黑醋、橄欖油以及香噴噴又鬆軟的麵包!白鯷魚蓉茄子蓉多士特別嘅開胃菜。醃製嘅白鯷魚有少少酸味肉質彈牙,茄子蓉好滑🐟🍆豆意大利風乾火腿拼盤有三款唔同品種嘅火腿,同提子一齊食好好味🍖迷迭香檸檬烤雞半隻+$80聖誕食烤雞感覺好正。呢款烤雞有驚喜,皮脆口感十足,雞油慢慢滲出,入口滑嫩。🍗😋慢煮牛面頰紅花意大利飯牛面頰肉味濃郁,肉質超軟,意大利飯汁唔會太膩好夾🥩🍚Panna cotta奶凍超滑,奶味濃郁!同百香果醬一齊食最岩啦!🍮🍓

同朋友食左$368/2人晚餐套餐 性價比唔錯
我哋升級咗主菜,仲另外加咗甜品🍮

首先送上黑醋、橄欖油以及香噴噴又鬆軟的麵包!

白鯷魚蓉茄子蓉多士
特別嘅開胃菜。醃製嘅白鯷魚有少少酸味
肉質彈牙,茄子蓉好滑🐟🍆

豆意大利風乾火腿拼盤
有三款唔同品種嘅火腿,同提子一齊食好好味🍖

迷迭香檸檬烤雞半隻+$80

慢煮牛面頰紅花意大利飯
牛面頰肉味濃郁,肉質超軟,意大利飯汁唔會太膩好夾🥩🍚

Panna cotta
奶凍超滑,奶味濃郁!同百香果醬一齊食最岩啦!🍮🍓