2023-10-29
上環磅街有間新開既西餐廳,價位非常親民,而且製作用心,店員又有禮貌!最後叫左set dinner非常抵食!Burrata質地滑嫩,入口即化。蕃茄仔帶嚟嘅酸甜味道同醋汁一齊,令味道更加豐富,口感酸甜爽滑。香煎帶子好鮮甜,肉質彈牙,煎至金黃色,表面微脆。入口嘅感覺好鮮味,帶著淡淡嘅海鮮香氣,食落嘅口感滑嫩。豬肉眼肉係一個比較嫩滑嘅部位,帶天然嘅肥美口感。肉質食落鮮嫩多汁,肉質細緻,帶有豬肉獨特嘅香味,非常美味。M4 striplon豐富嘅脂肪紋理,肉質鮮嫩多汁,M4 striplon有著濃郁的牛肉香味,口感豐腴,肉質鬆軟,帶有微妙嘅嚼勁。士多啤梨雪芭濃厚嘅士多啤梨味道,口感冰涼爽滑,帶有微微嘅酸甜味,唔會死甜!雲尼拿雪糕味道香甜濃郁,口感濃滑。雲尼拿雪糕有著濃郁嘅香草香氣,入口後能夠在口腔中緩慢融化,帶來一種舒服的口感。