🍴 ROJO Set for 2 ($535)二人餐可以任選5款Tapas同一款主菜 仲有一款甜品🧆 Jamon Potato Salad黑毛豬火腿味道濃郁 幾好味😌蛋黃醬薯仔沙律就相對較為普通🧆Truffle Jamon Bikini多士烘得十分酥脆 半溶芝士加上黑毛豬火腿 鹹香十足黑松露亦都好香濃 推薦!😍🧆 Sauteed Mussel (+$18)青口隻隻都大大粒 好新鮮香檳忌廉汁相當好味 好味到係咁黎飲🤤同樣推薦!❤️🧆 Croquetas de Pumpkin Blue Crab Meat南瓜薯餅味道中規中矩同埋唔係好搵到蟹肉嘅蹤影比起其他tapas略為遜色一啲🥹🧆 Tortilla 店員好貼心咁等我影完相 再切開4份畀我地西班牙蛋餅嘅內餡有薯仔、軟臘肉腸 表層略嫌乾左少少切開中間會有流心蛋汁同邪惡芝士拉絲口感豐富 味道都唔錯👌🏻🐷 ROJO Suckling Pig (+$38)燒乳豬嘅豬皮十分香脆!😍切落去係會有“咔嚓”聲肉質軟嫩 帶點脂香就咁食或者蘸青蘋果蓉黎解下膩都同樣好味😋絕對推薦!!🙌🏻🍫 Churros甜品餐具以天鵝造型嘅器皿盛載 好靚Churros加上朱古力
🍴 ROJO Set for 2 ($535)
二人餐可以任選5款Tapas同一款主菜 仲有一款甜品

多士烘得十分酥脆
半溶芝士加上黑毛豬火腿 鹹香十足
黑松露亦都好香濃 推薦!😍

黑松露芝士風乾火腿比堅尼

🧆 Sauteed Mussel (+$18)
青口隻隻都大大粒 好新鮮

比起其他tapas略為遜色一啲🥹

炸西班牙蟹肉南瓜薯餅

🧆 Tortilla
店員好貼心咁等我影完相 再切開4份畀我地
西班牙蛋餅嘅內餡有薯仔、軟臘肉腸
表層略嫌乾左少少
切開中間會有流心蛋汁同邪惡芝士拉絲
口感豐富 味道都唔錯👌🏻

西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

🐷 ROJO Suckling Pig (+$38)
燒乳豬嘅豬皮十分香脆!😍

甜品餐具以天鵝造型嘅器皿盛載 好靚
Churros加上朱古力醬同雲呢拿雪糕 經典又好味☺️

煮青口
2024-03-22 1734 瀏覽
有好一段時間冇食西班牙菜,又掛住西班牙海鮮飯😍炮台山𝙍𝙊𝙅𝙊主推融入亞洲元素嘅𝙛𝙪𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙩𝙖𝙥𝙖𝙨同飲品,𝙏𝙖𝙥𝙖𝙨原來更系西班牙菜當中一個重要菜系同飲食文化。✿ 𝙍𝙊𝙅𝙊 𝙨𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝟮 $535餐廳最近推出咗新嘅二人套餐,菜式非常豐富,首先可以從𝙏𝙖𝙥𝙖𝙨中選5款,呢樣野相信系最吸引,主菜選1款,最後系甜品𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨。~ 𝙏𝙖𝙥𝙖𝙨 ~⭐️檸檬汁醃吞拿魚吞拿魚本身系刺身都驚腥,加埋檸檬汁好開胃🍋旁邊有脆片搭配,令口感更豐富。⭐️黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬黑毛豬火腿薄片,未至於太鹹,加埋薯仔沙律大大粒🥔⭐️炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅南瓜餅入邊好足料,食到軟綿綿嘅南瓜蓉🎃蟹肉亦好新鮮🦀可樂餅脆卜卜。⭐️炸黑松露野菌芝士可樂餅黑松露醬香氣四溢,有埋野菌香氣更明顯🍄有芝士好邪惡😈🧀⭐️西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅薯仔蛋餅系傳統西班牙前菜,蛋餅夠juicy,食到粒粒薯仔爽口口感🥔加上臘肉腸鹹香別有風味。~ 𝙈𝙖𝙞𝙣 ~主菜就叫咗西班牙海鮮飯🥘材料十分豐富,有虎蝦、蜆、青口、魷魚🦑蜆肉好新鮮冇沙吾腥,魷魚比我印象較深刻,因為食到佢地吸盤位,質感好爽口。~ 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 ~甜品就冇得揀,預設咗系𝘾𝙝

✿ 𝙍𝙊𝙅𝙊 𝙨𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝟮 $535

~ 𝙏𝙖𝙥𝙖𝙨 ~

⭐️檸檬汁醃吞拿魚

⭐️黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬
黑毛豬火腿薄片,未至於太鹹,加埋薯仔沙律大大粒🥔

⭐️炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅

⭐️炸黑松露野菌芝士可樂餅
黑松露醬香氣四溢,有埋野菌香氣更明顯🍄有芝士好邪惡😈🧀

⭐️西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

~ 𝙈𝙖𝙞𝙣 ~

~ 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 ~
甜品就冇得揀,預設咗系𝘾𝙝𝙪𝙧𝙧𝙤𝙨。肉桂油條沾上朱古力醬香甜美味🍫
2024-03-18
  • 西班牙海鮮飯
1K
🍴ROJO Set For 2二人餐 $535🍴黑松露芝士風輪火腿比堅尼 (5/10)原來係多士,火腿加黑松露醬,多士香脆,但焗得太燶,個底黑咗,味係鹹香!🍴 西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅 (6/10)臘肉香辣,欣賞佢少薯仔,蛋餅紮實比較乾身,正常。🍴煮青口,香檳忌廉汁 + $18 (7/10)食得出青口係新鮮嘅口感係有彈性,香檳汁比較鹹,但真係溶咗忌廉!🍴炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅 (7/10)香脆唔油,滿滿南瓜,但唔係好食到蟹肉🤣🍴燒薯仔,芝士,蒜茸泡菜醬(7/10)薯仔食落有薯香,食唔到芝士,個汁就辣辣哋。🍴西班牙海鮮飯(虎蝦,蚬,青口,魷魚),豬腩肉 +$38 (3/10)呢個飯唔正宗,唔可以講好食😂個蜆有啲腥,其他海鮮正常,個飯有少少味但唔重,一般啦。🍴西班牙肉桂油條,朱古力醬 雪糕 (0/10)個油條腍咗又凍,食落有啲油膩,完全冇沾糖同肉桂粉,唔係正宗又唔好食,食咗一啖冇食了。推薦指數: 3/10真係好普通又唔正宗😂 只可以講係港式西班牙菜,餐廳9點last order,10點就要走,食得好急好趕?間餐廳自稱酒吧收早,飲得唔盡興囉🤪
🍴ROJO Set For 2二人餐 $535

🍴黑松露芝士風輪火腿比堅尼 (5/10)

🍴 西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅 (6/10)
臘肉香辣,欣賞佢少薯仔,蛋餅紮實比較乾身,正常。

🍴煮青口,香檳忌廉汁 + $18 (7/10)

🍴炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅 (7/10)
香脆唔油,滿滿南瓜,但唔係好食到蟹肉🤣

🍴燒薯仔,芝士,蒜茸泡菜醬(7/10)
薯仔食落有薯香,食唔到芝士,個汁就辣辣哋。

🍴西班牙肉桂油條,朱古力醬 雪糕 (0/10)

推薦指數: 3/10
2024-03-21 1056 瀏覽
好耐冇食過西班牙嘢心郁郁想去食,朋友就推薦咗天后嘅ROJO🥰 ROJO二人餐 ($535)店長同我哋講新出咗一個二人餐,可以揀五個tapas,一個Main,仲有甜品添🥰 我哋見到幾抵食就揀咗佢啦😎Tapas 🌮黑毛豬火腿薯仔沙律🥔薯仔沙律係帶少少硬親嗰隻,係我鍾意嘅口感,再加埋火腿嘅鹹香🥰黑松露芝士風乾火腿Bikini🥪咬落去好脆身,食到陣陣嘅松露香❤️青口,香檳忌廉汁🍾青口好新鮮仲帶陣陣海水味,加埋個忌廉汁好香滑😎西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅🥚蛋餅一切開裏便仲係留心嘅,仲有少少芝士拉絲,入邊仲有西班牙辣肉腸,辣辣地好惹味🫶🏻檸檬汁醃吞拿魚🐟吞拿魚多士,多士好香脆,再加埋檸檬同埋蕃茄做調味,酸酸地好開胃🤤Main西班牙海鮮飯🥘西班牙海鮮飯,食落好香蝦膏嘅味道好,仲有好多海鮮,蝦🦐墨魚🦑青口蜆同埋腩肉,材料相當豐富👍🏻Dessert 🍨 西班牙 churros呢個係每次食西班牙嘅必點嘅甜品🥰飲品🍸Virgin Mojito Shirley Temple我哋另外仲嗌咗兩杯Mocktail❤️

ROJO二人餐 ($535)

Tapas 🌮
黑毛豬火腿薯仔沙律🥔

黑松露芝士風乾火腿Bikini🥪
咬落去好脆身,食到陣陣嘅松露香❤️

青口,香檳忌廉汁🍾
青口好新鮮仲帶陣陣海水味,加埋個忌廉汁好香滑😎

西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅🥚

Virgin Mojito
Shirley Temple
我哋另外仲嗌咗兩杯Mocktail❤️
5天前 0 瀏覽
好一段時間冇食西班牙菜今次同朋友去左間位於炮台山Fusion西班牙餐酒館,主打具亞洲元素Tapas,西班牙海鮮飯等。餐廳裝潢走型格風設計,燈光偏暗,環境氣氛都不錯。ROJO Set for 2 $669TapasHamachi Tartare +$18油甘魚他他配牛油梨 以油甘魚、紫洋蔥、甜紅椒、牛油果調製而成既他他,味道帶一點酸,十分開胃。配香脆多士一齊食,層次多樣!Jason Potato Salad黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬加左黑毛豬火腿多左份咸香,令整個味蕾昇華!Tortilla西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅西班牙蛋餅係一道以馬鈴薯、雞蛋同埋洋蔥製作而成既西班牙傳統料理。食親西班牙菜我都會點😍! 呢款蛋餅加左軟臘肉腸令口感豐富多樣,厚度十足,增添一份咸香感。Croquetas de Pumpkin Blue Crab Meat炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅可樂餅炸得好酥脆,一咬係滿滿既蟹肉絲,南瓜蓉軟滑鮮甜,非常足料!Truffle Jamon Bikini +$18黑松露芝士風乾火腿比堅尼三文治烘到香脆,夾埋松露醬、西班牙火腿同埋芝士,仲有少少拉絲🧀,邪惡❤️。MainSeafood Pae
好一段時間冇食西班牙菜
餐廳裝潢走型格風設計,燈光偏暗,環境氣氛都不錯。

ROJO Set for 2 $669

Tapas
Hamachi Tartare +$18
油甘魚他他配牛油梨

Jason Potato Salad
黑毛豬火腿,薯仔沙律,蛋黃醬
加左黑毛豬火腿多左份咸香,令整個味蕾昇華!

Tortilla

Truffle Jamon Bikini +$18

Main
Seafood Paella (King Prawn, Clams, Mussels, Squid)w/Pork Belly +$38
海班牙海鮮飯 (虎蝦,魷魚,青口,蜆) 豬腩肉
海鮮飯顏色鮮豔,賣相超吸睛!虎蝦彈牙仲食到蝦膏、青口都好鮮甜。米飯煮得岩岩好,唔會太軟糯,加入豬腩肉,令味道更多層次,非常有西班牙既風味!

Dessert
Churro外脆內軟,口感唔錯,配朱古力醬同埋曲奇雪糕食,滿足了!

2024-08-31 14 瀏覽
服務非常友善。不斷主動添水。燈光加音樂坐得舒適。服務時面帶笑容。食物選擇多。南瓜飯超美味。芝士蛋糕不會像一般的過濃過甜。剛剛好。乳豬很脆厚多肉。不錯。午餐理想地方。餐湯足料。
食物選擇多。
午餐理想地方。餐湯足料。
  • 西班牙海鮮飯
  • 西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯
2024-08-29 0 瀏覽
It's actually not easy to find Spanish Tapas in HK which isn't overpriced and made the dishes too bland. Rojo is a comfortable restaurant in Tin hau, liked the patatas bravas, toast with anchovies. Mussel a bit plan tho. So you choose 5 Tapas to share which is quite fun to choose, also the jam on croquettes worth trying. Service was good especially the manager who was friendly Paella was a top choice, lots of seafood. They have a great value dinner set even on weekend which is appreciated. As we

Paella was a top choice, lots of seafood. They have a great value dinner set even on weekend which is appreciated. As well as a free flow wine option. Chilled atmosphere, recommended

The churros was also really tasty & crunchy.

2024-08-21 184 瀏覽
話說,天后有間 ROJO,是人氣西班牙菜館,對於我這種地膽來說,餐廳的地點是很易找得到,但對一些區外人來說,是不是隱世小店,就因人而異。這間餐西班牙餐廳,出名平靚正,專玩新派fusion西班牙餐,主廚係出名門,保證有驚喜。餐廳的經理,親民又有禮,他的推介也十分信得過,當晚就吃了個他推介的二人套餐。首先Tapas可以從12中選5,下面係我嘅選擇:西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅,西班牙蛋餅聞名於世,蛋餅不容易煮得好,這店的就煮得很不錯。炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅, 這個 fusion 意識很強,融合了東西方的烹調煮法,有創意我鍾意,大人小朋友都愛吃。黑松露芝士風乾火腿比堅尼,聽個名就知有新意,看似三文治的,以為普普通通但味道超級有驚喜。煮青口。香檳忌廉汁,青口新鮮彶嫩口,配上個好味到天花板的香檳廉汁,這個味道好味到,我要回想一下究竟上次食到這樣好味的青口,究竟是在何年何月。燒薯仔。芝士。蒜蓉泡菜醬,薯仔燒得很好吃,味道上夠驚喜,吃得出廚師很用心去煮。主菜係一系列中選其一:西班牙燒乳豬。青蘋果茸。燒新薯,好考功夫的燒乳豬,皮好脆肉好滑,配了蘋果蓉就不會感到肥膩,一食就知廚師的功夫了得。甜品:西班牙肉桂油

首先Tapas可以從12中選5,下面係我嘅選擇:

主菜係一系列中選其一:

西班牙燒乳豬。青蘋果茸。燒新薯,好考功夫的燒乳豬,

甜品

西班牙肉桂油條。朱古力醬。雪糕,油條炸得夠透,肉桂味道不會過搶,味道好自然,好好味。

• 西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯
  • 油甘魚他他配牛油果
2024-08-16 130 瀏覽
本小姐都好耐冇寫文,今晚同個姊妹去明食咗好西,幾大就幾大,老虎蟹就老虎蟹,點都要出嚟介紹一下!今晚去咗 天后 一間餐廳叫 ROJO,係新派Fusion西班牙餐酒館。入到餐廳,睇到啲menu,五花八門,我又有選擇困難症,都唔知食乜好,就叫咗個二人餐試下啦。1) 油甘魚他他配牛油果,好精緻, 好有fine dining嘅feel,好好味,又食得又睇得。2) 蕃茄銀魚柳多士,睇落都好靚,味道好特別,對西班牙認識好少,淨係知道有球隊叫西班牙隊,我好少食西班牙嘢,感覺好新奇。3) 西班牙臘肉腸片,通常會食parma ham,但係西班牙腸就真係第一次食,感覺又唔似中國臘腸,又唔似泰國臘腸,但係有鹹鹹地又香,好特別。4) 炸西班牙青椒蒜頭粒,一講到炸青椒,第一時間我就諗起煎釀三寶嗰啲嘢,不過食落又唔係嗰啲味,好特別!原來青椒係甜,唔係辣嘅。5) 黑毛豬火腿+薯仔沙律+蛋黃醬, 成個組合好特別,食落好好味,我覺得黑毛豬火腿比parma ham仲好味。以上嘅5道菜係Tapas,然後就有主菜。西班牙海鮮飯,呢個我知呀,好出名嘅西班牙菜式!亞洲人都鍾意湊米氣,原來老外都鍾意湊米氣;呢個飯有好多材料,有虎蝦、

以上嘅5道菜係Tapas,然後就有主菜。

西班牙海鮮飯,呢個我知呀,好出名嘅西班牙菜式!亞洲人都鍾意湊米氣,原來老外都鍾意湊米氣;呢個飯有好多材料,有虎蝦、蜆、青口、魷魚、豬腩肉,味道好香又好味又惹味,超級好食,仲好大盆。

之後就有甜品,我哋就揀咗西班牙肉桂油條,真係冇諗過原來老外都有油炸鬼呢一樣嘢!不過味道就唔同,又鬆脆又香又甜,配合啲雪糕,好鬼好食。

今餐超級超級滿意!

2024-08-12 117 瀏覽
一直好鍾意熱情嘅西班牙🇪🇸今次就約咗好朋友嚟到天后呢家西班牙餐廳食飯Rojo set for 2 ($535)Tapas to start我地揀咗炸西班牙火腿可樂餅😍炸得外脆內軟~而蕃茄銀魚柳多士則口味特別,酸酸甜甜配上酥脆嘅外皮好正!main course我地➕$38嗌咗西班牙海鮮飯,有虎蝦/蜆/青口/魷魚同豬腩肉😂都幾多選擇👍🏻Pastre會送上我最愛嘅churros🧡佢哋嘅朱古力醬係黑朱古力,唔似平日嗰啲咁甜~又會配上雪糕中和翻口味

Rojo set for 2 ($535)

2024-08-10 2065 瀏覽
有個老友話一直好想試西班牙菜,就為佢揀咗幾間心水嘅,最終決定嚟到炮台山嘅「ROJO」,因為食過好幾次,覺得水準穩定,加上近期發現店家推出咗二人套餐,覺得抵食喎,就扑鎚嚟呢度。印象中,餐廳嘅環境無乜點大變,一室以黑白灰為主調,摩登時尚,喺多咗好些植物點綴吓!知道佢哋嘅西班牙小食有好多選擇,主菜亦都唔錯,不過,因為今次主要都喺睇啱佢個二人餐「ROJO Set for 2」,西班牙小食12款中揀5款,主菜就6揀1,不過,要留意部分菜式需要另外加錢,仲包埋一款指定甜品。成個餐折實定價$535,小食方面,似乎加入咗少少亞洲元素,例如油甘魚、可樂餅、泡菜。Cool Mint $60、Pineapple Juice $36近排天氣熱焫焫,所以,我哋都先嗌番杯凍飲。老友就唔飲得酒,所以,揀杯菠蘿汁,而小弟對酒亦興趣不大,就揀呢杯Cool Mint,因為加咗大量薄荷葉,飲落真喺涼透心,下面仲有少少荔枝肉咬下。黑毛豬火腿、薯仔沙律、蛋黃醬先嚟一道沙律開胃吓,你可能會話薯仔沙律普通料啦,喺嘅,做得正正常常唔會有咩特別嘢,不過,加咗富油香嘅黑毛豬火腿,立時升咗幾個層次,雖然唔知啲火腿熟成幾多個月,但睇閃爧爧嘅

Pineapple Juice、Cool Mint
黑毛豬火腿、薯仔沙律、蛋黃醬

先嚟一道沙律開胃吓,你可能會話薯仔沙律普通料啦,喺嘅,做得正正常常唔會有咩特別嘢,不過,加咗富油香嘅黑毛豬火腿,立時升咗幾個層次,雖然唔知啲火腿熟成幾多個月,但睇閃爧爧嘅色澤及油脂,已經知喺高質嘢,食落鹹香油潤,肉質柔韌中有細膩。
黑毛豬火腿、薯仔沙律、蛋黃醬
油甘魚他他配牛油果 +$18

再嚟多一道帶和風嘅開胃菜,將油甘魚切成粒粒,再混入紫洋蔥、紅甜椒、牛油果造成他他塔,賣相非常之精緻,又好有立體感,配以香脆嘅百吉包,味道多層次,酸香醒胃,確實唔錯。不過,配多兩片百吉包就仲好!
油甘魚他他配牛油果
油甘魚他他配牛油果
黑松露芝士風乾火腿比堅尼

名字改得好鬼馬,簡簡單單加入黑松露醬、西班牙軟芝士及風乾火腿,因為用料上乘又十足,堅多黑松露醬,加上麵包刻意用上薄薄嘅方包,仲將包面煎香過,入口時達至焦脆嘅口感,味道鹹香再加黑松露獨特幽香,成件事就變得更正。
炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅

簡單嚟講,就喺炸肉丸球,之但喺,用上蟹肉,自然升多一級,雖然唔算話有好重蟹味,但食得到一絲絲蟹肉;仲有,餡心嘅南瓜蓉搓得軟滑粉香,而外層炸到脆而不膩,整體嚟請,仍覺得成唔錯。
西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

呢個唔使多介紹喇,西班牙蛋餅絕對喺西班牙小食中嘅經典。厚厚嘅蛋餅煎得金黃,份外吸引,啲蛋入口好軟熟嫩滑;內裡填滿好多薯仔粒,更加有軟滑溶透嘅芝士、鹹香嘅西班牙軟臘腸,夠咬口,味道又豐富,令口感、食味都唔單一。
西班牙海鮮飯 +$38

西班牙海鮮飯其中一個大特色就喺「大鑊飯」,飯面鋪滿海鮮食材,包括虎蝦、大蜆、青口、魷魚,加上啲海鮮幾靚,可謂甚有睇頭,而呢個份量,大概可以預2-3人享用。 不單只啲海鮮好有鮮味,飯底加入蕃紅花、海鮮湯去煮,並混入少少豬腩肉,除鮮香之外,更有份鹹香嘅惹味,且入口微微濕潤,飯粒卻好分明,的確好好食。
西班牙玉桂油條、朱古力醬、雪糕

套餐所包嘅甜品喺指定嘅西班牙油條,呢一款甜品亦喺西班牙菜嘅經典。油條炸得金黃,脆而不膩,裡面好軟綿,灑咗唔少玉桂粉,多啲就更好,沾上朱古力漿,再配少少雪糕,份外美味,更有冰火嘅感覺。
西班牙玉桂油條、朱古力醬、雪糕
再訪ROJO果然夠穩陣,啲食物保持到水準,怪唔之得就算今晚只喺閒日星期三晚,都可以咁旺場啦。
2024-08-10 109 瀏覽
朋友推介左一間西班牙菜餐廳,裝修風格以灰黑色為主調,氣氛有情調。餐廳有多款融入亞洲元素既Fusion Tapas同埋飲品,每次去西班牙菜餐廳都必點Tapas,西班牙一個重要菜系。🍽️二人餐 ($535)✨Tapas 12選5✨黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬黑毛豬火腿既鹹香味,與薯仔綿密口感完美結合,蛋黃醬既濃郁為沙律增添了豐富既層次。炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅外層炸至金黃酥脆,內餡蟹肉鮮美,南瓜香甜。煮青口,香檳忌廉汁(+$18)青口新鮮爽口,配搭creamy香檳忌廉汁,香氣濃郁。黑松露芝士風乾火腿比堅尼外層麵包焗至香脆,黑松露既香氣與芝士既濃郁互相融合,風乾火腿的鹹香味為整到菜増添豐富既口感。西班牙薯仔軟臘肉蛋餅經典西班牙菜Tapas,必試之選,蛋餅口感柔嫩,每一口都感受到薯仔既綿密和軟臘肉既香氣。✨主菜✨西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯(+$38)燒乳豬外皮酥脆,内裡鮮嫩多汁,搭配清甜既青蘋果茸的和燒新薯既香氣,讓整道菜的風味更加豐富。✨甜品✨西班牙肉桂油條,朱古力醬,雪糕肉桂油條酥脆,可以加少少濃郁既朱古力醬一齊食,配埋順滑嘅雪糕帶來清爽嘅感覺。

🍽️二人餐 ($535)
✨Tapas 12選5✨

炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅
外層炸至金黃酥脆,內餡蟹肉鮮美,南瓜香甜。
炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅

煮青口,香檳忌廉汁(+$18)
青口新鮮爽口,配搭creamy香檳忌廉汁,香氣濃郁。
煮青口,香檳忌廉汁

✨主菜✨
西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯(+$38)
西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯

• 西班牙燒乳豬
  • ROJO suckling pig
  • 西班牙蛋餅
2024-08-04 134 瀏覽
好耐冇食西班牙菜,今次黎到朋友介紹依間西餐廳位於天后,餐廳主推融入亞洲元素的Fusion Tapas及飲品,環境舒適食物高質,而家Dinner有二人Set,惠顧Set For 2可以優惠價加$154飲(750ml)Cava 壹瓶,美酒配美食非常一流😝💛ROJO Set For 2💛Tapas To Start (12款任選5款)💛黑松露芝士風乾火腿比堅尼💛上碟已經聞到陣陣松露香氣,松露令鹹香乾火腿昇華了不少,多士烘得十分酥脆加入半溶芝士十分香濃可口😁💛黑毛豬火腿配薯仔沙律蛋黃醬💛黑毛豬火腿味道濃郁,滿滿蛋黃醬融入薯仔沙律邪惡又好味💛煮青口配香檳忌廉汁💛大大隻青口鮮味十足,配以香檳忌廉汁層次豐富相當好味💛西班牙薯仔軟臘腸肉腸蛋餅💛軟綿綿既煎蛋包住薯仔同鹹香軟臘肉腸,味道十分惹味💛炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅💛酥脆外皮包住甜甜既南瓜蟹肉內餡豐富,香脆可口Plato Principal (6款任選1款)💛西班牙燒乳豬配青蘋果蓉燒新薯💛乳豬必點之選!廚師與慢火烤至皮脆肉嫩,搭配蘋果蓉酸甜既味道平衡倒乳豬油膩感,令人回味Postre💛西班牙肉桂油條朱古力醬雪糕🍦💛外酥內軟既churros,沾上香甜巧克

💛ROJO Set For 2💛

Tapas To Start (12款任選5款)
💛黑松露芝士風乾火腿比堅尼💛

💛黑毛豬火腿配薯仔沙律蛋黃醬💛
黑毛豬火腿味道濃郁,滿滿蛋黃醬融入薯仔沙律邪惡又好味

💛煮青口配香檳忌廉汁💛
大大隻青口鮮味十足,配以香檳忌廉汁層次豐富
相當好味

💛西班牙薯仔軟臘腸肉腸蛋餅💛
軟綿綿既煎蛋包住薯仔同鹹香軟臘肉腸,味道十分惹味

💛炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅💛
酥脆外皮包住甜甜既南瓜蟹肉內餡豐富,香脆可口

Plato Principal (6款任選1款)
💛西班牙燒乳豬配青蘋果蓉燒新薯💛

Postre
💛西班牙肉桂油條朱古力醬雪糕🍦💛
外酥內軟既churros,沾上香甜巧克力醬,配埋雪糕衝擊味蕾,甜品完美地為依餐畫上完美句號
2024-07-21 235 瀏覽
炮台山站,西班牙菜料理,想食好耐,呢次約埋幾個朋友,一齊享受二人套餐叫兩份,四人享受。 西班牙二人套餐,前菜12選5,主菜選1,份量好夠,人均400,性價比好高,晚膳一餐滿意非常!1,番茄鳳尾魚吐司 (2片)有番茄配料,油脂都變美食,相配得宜,入口爽脆香甜。 2,香腸(套裝)二客八片,清脆味甜,脆熱有口感。 4,韃靼油町(套餐)油炸清脆,入口油脂滿口腔,味覺醒過來。 11,炒青口(套餐) 一鍋上嚟我哋四個人,食得非常開心,淡淡肉! 9,松露火腿比基尼(套裝)相配得宜,美景當然盡快入門,唔係口感份遜色差遠了。 8,南瓜克羅。  (2個) C,乳豬(套)皮光肉脆入口燒烤味濃,配菜清甜可口。 F,海鮮飯(套餐)一窩端上,海鮮迎面,有睇頭,味道濃郁,入口脆爽。
炮台山站,西班牙菜料理,想食好耐,呢次約埋幾個朋友,
一齊享受二人套餐叫兩份,四人享受。

西班牙二人套餐,

1,番茄鳳尾魚吐司 (2片)

有番茄配料,油脂都變美食,相配得宜,入口爽脆香甜。

2,香腸(套裝)
二客八片,清脆味甜,脆熱有口感。

4,韃靼油町(套餐)
油炸清脆,入口油脂滿口腔,味覺醒過來。

11,炒青口(套餐)

一鍋上嚟我哋四個人,食得非常開心,淡淡肉!

9,松露火腿比基尼(套裝)
相配得宜,美景當然盡快入門,唔係口感份遜色差遠了。

8,南瓜克羅。  (2個)

C,乳豬(套)

皮光肉脆入口燒烤味濃,配菜清甜可口。

F,海鮮飯(套餐)

一窩端上,海鮮迎面,有睇頭,味道濃郁,入口脆爽。

2024-07-19 240 瀏覽
今晚同老公去咗天后食西班牙餐 ROJO呢間西餐酒吧晚市二人餐一啲都唔貴 而且仲做緊Happy hour特價 環境又舒適個餐可以揀五款Tapas 一款主食 最尾仲包埋甜品Tapas 蕃茄銀魚柳多士 味道非常之有驚喜 超鬆脆嘅多士面頭放上酸酸甜甜嘅鮮製蕃茄粒醬汁 再加埋少少鹹嘅銀魚柳 合味道非常夾炸西班牙青椒 面頭灑上炸蒜粒 好容易不知不覺就食曬西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅 蛋餅裏面包咗臘肉腸同薯仔 係非港式嘅味道 炸西班牙火腿可樂餅 新鮮炸起 非常香口燒薯仔配芝士 蒜蓉泡菜醬 啱曬我呢啲鍾意食薯條嘅朋友 因為佢啲薯仔似係走過油 所以加埋芝士食食落非常香口邪惡西班牙海鮮飯 裏面有虎蝦蜆青口魷魚 啲飯除咗有茄汁燴過之外 仲撈埋豬腩肉 可以吸到啲肉嘅油脂令到個飯更加香口最後仲有甜品西班牙肉桂油條配朱古力醬雪糕 為呢餐畫上完美句號同時我哋叫咗60mins FREE FLOW 可以揀House White Wine/ House Red Wine/Cava /Moscato 只係$90一位 適用於12:00noon-3:00p.m., 5:00p.m.-7:00p.m 老公大讚呢度嘅酒以呢個價錢嚟 質素

個餐可以揀五款Tapas 一款主食 最尾仲包埋甜品

Tapas

炸西班牙青椒 面頭灑上炸蒜粒 好容易不知不覺就食曬

炸西班牙火腿可樂餅 新鮮炸起 非常香口

同時我哋叫咗60mins FREE FLOW 可以揀House White Wine/ House Red Wine/Cava /Moscato 只係$90一位 適用於12:00noon-3:00p.m., 5:00p.m.-7:00p.m 老公大讚呢度嘅酒以呢個價錢嚟 質素可以話係非常唔錯