2023-01-31 509 瀏覽
Their sushi rolls were very fresh! But not a big fan of their fried dumplings 🥟 Must try the Gwei roll with crab meat, crab stick, avocado and cucumber!But personally think it’s a bit overpriced for the food

2023-01-26 341 瀏覽
lunch set $158 係中環來講都唔係話特別貴,味道不失不過,但試完之後,我唸下次應該無乜特別都唔會特登來。我寧願食其他立壽司,不過呢個餐係包保你會飽既一個lunch,只不過大家要來試來打卡的話,就唔好俾太多expectation。
2023-01-24 235 瀏覽
Lunch時間黎到呢間位於中環好多人打卡的手卷店,店內座位不多,坐在Bar枱,櫈底的儲物籃可放行李。分別試左三款手卷。Uni 🍙海膽份量好多,不過不算非常鮮甜,始終一分錢一分貨。說得上是大大件,打卡一流。Scallop 🍙加倍份量的帶子,上菜有澎湃嘅感覺,厚肉鮮甜,配上三文魚籽,美味可口。Gwen Roll 🍙底層係玉子同蟹柳,上面再放上很多蟹肉和蟹籽,賣相吸引,味道符合預期,不過不失。整體而言,餐點選擇不多,份量偏小,不過為左打卡可以一試。🙈

分別試左三款手卷。

Uni 🍙

Scallop 🍙

Gwen Roll 🍙

整體而言,餐點選擇不多,份量偏小,不過為左打卡可以一試。🙈
Uni
Gwen Roll
Scallop
2022-02-10
Uni
Scallop
2022-10-27 465 瀏覽
開起中環,今晚放工去試吓。有些hand rolls 喺好味,但有些食材不新鮮。例如吞拿魚。但係個炸雞皮餃子🥟好味😋!服務方便,廚師與客人名溝通,服務員還可以😌各有待改進
開起中環,今晚放工去試吓。

服務方便,廚師與客人名溝通,服務員還可以😌

各有待改進
2022-10-26
:/📍Rollie 中環呢一間次次經過附近買咖啡都成日話要試一次🥶bookmark了咁耐終於到有機會到訪!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 餐廳唔算好多位 要上網預約訂位才去會比較好( ̀⌄ ́)而且都叫坐得舒服 可以慢慢同朋友dating🤍✨一入到店舖會隨即附送一杯熱茶和小食: 柚子醃蕃茄🍅整體而言手卷的份量偏小,中午嚟食會比較花算,有lunch set可以使更多它們menus 上的特別款式(。ì _ í。)-🕯 Uni Fans🐟(hkd 98)呢個非常推薦!一定要order!佢嘅魚子好鮮甜 係唔會食到有腥味(◐‿◑)� 而且海膽亦十分新鮮🥹真係好少食到 仲要係佢份量十足 幾乎滿到流出嚟💦💘🕯 Edamame (hkd 48)佢有兩款口味俾你揀: sea salt / special flavour 今次我揀咗特別口味 店員有講到係香辣口味 感覺幾特別💥🔥 我比我想像中辣haha 味道有一種食緊熱浪薯片feel💫💦性價比高💡分量十足‼️🕯 Ex-Scallop-ur (hkd 88)Seared scallops • asparagus • garlic butter• salmon roe有點驚喜~ 帶
📍Rollie 中環

✨一入到店舖會隨即附送一杯熱茶和小食: 柚子醃蕃茄🍅

🕯 Uni Fans🐟(hkd 98)

呢個非常推薦!一定要order!

🕯 Edamame (hkd 48)

性價比高💡分量十足‼️

🕯 Ex-Scallop-ur (hkd 88)

有點驚喜~ 帶子充滿牛油香氣
而且有稍微煎煮過 味道比起刺身帶子更加香o(≧v≦)o 新鮮即叫即整紫菜也是非常新鮮脆脆的

🕯Rainbow Roll🌈🥑🍣 (hkd 88)

Salmon • avocado • tuna• thousand islands sauce
這個是典型美式壽司組合🤣
加入千島醬 令佢帶有一點酸甜味( ̀⌄ ́)

🕯Matcha Basque Burnt Cheesecake🍵🍰 (hkd 58)

食落去又真係不是太甜💥
有抹茶的回金風味(/ω\)🍵‼️
紅豆蓉都算甜配上蛋糕 味道口感都不錯!🔥💫🫘 蛋糕軟硬度適中💘

不過有個地方我麻麻地🥶
就是可能為了外觀上更加吸引 見到加了綠色色素🥹而且食到一半見到裏邊色素分布不平均 有一點點深色的綠色‼️😳

🔓Rollie 中環

Address: 中環閣麟街32號美輪樓地下B號舖
2022-10-01
  • Uni  fans
2022-09-25 394 瀏覽
ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝 • ℝ𝕠𝕝𝕝𝕚𝕖 🍣📍𝟛𝟚 ℂ𝕠𝕔𝕙𝕣𝕒𝕟𝕖 𝕊𝕥, ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝:::::::::::::::::::::::::::::: 𝘈𝘮𝘦𝘳𝘪𝘤𝘢𝘯-𝘑𝘢𝘱𝘢𝘯𝘦𝘴𝘦 𝘏𝘢𝘯𝘥 𝘙𝘰𝘭𝘭 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪 𝘉𝘢𝘳 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘰𝘶𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘰𝘧 𝘊𝘰𝘰𝘬𝘪𝘦 𝘋𝘗𝘛  @cookie.dpt 🍪𝘈𝘷𝘦𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘫𝘢𝘱 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘣𝘶𝘵 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘥𝘦𝘢𝘭 𝘢𝘵 $158, 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘪𝘴𝘰 𝘴𝘰𝘶𝘱, 𝘢𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘴𝘦𝘳 (𝘒𝘢𝘳𝘢𝘢𝘨𝘦🍗, 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘚𝘬𝘪𝘯 𝘎𝘺𝘰𝘻𝘢 🥟) 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘸𝘰 𝘩𝘢𝘯𝘥𝘳𝘰𝘭𝘭𝘴. 𝘈𝘥𝘥𝘦𝘥 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘩𝘢𝘯𝘥𝘳𝘰𝘭𝘭𝘴 (+$38) 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘧𝘢𝘪𝘳.🍥 ᴇx ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ - ꜱᴇᴀʀᴇᴅ ꜱᴄᴀʟʟᴏᴘ, ᴀꜱᴘᴀʀᴀɢᴜꜱ, ꜱᴀʟᴍᴏɴ ʀᴏᴇ 🌊🟠🐉 ᴅʀᴀɢᴏɴ - ᴇᴇʟ, ᴛᴇᴍᴘᴜʀᴀ ᴘʀᴀᴡɴ, ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ, ᴛᴀᴍᴀɢᴏ 🍤🐟🌈 ʀᴀɪɴʙᴏᴡ - ꜱᴀʟᴍᴏɴ, ᴛᴜɴᴀ, ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ 🍣🥑𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘵
ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝 • ℝ𝕠𝕝𝕝𝕚𝕖 🍣
📍𝟛𝟚 ℂ𝕠𝕔𝕙𝕣𝕒𝕟𝕖 𝕊𝕥, ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕒𝕝

𝘐 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘴𝘵, 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘦 𝘩𝘪𝘨𝘩𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘪𝘴 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘭𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘉𝘢𝘴𝘲𝘶𝘦 𝘣𝘶𝘳𝘯𝘵 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 🍵 (+40) 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘊𝘰𝘰𝘬𝘪𝘦 𝘋𝘗𝘛, 𝘢 𝘨𝘪𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 𝘰𝘯𝘦!
2022-09-22 287 瀏覽
< Rollie >IG📸: myheasharings 美日式手卷🍣 普遍嗌既野質素都好高 餐廳唔算好多位 不過weekend晏就去唔算好多人 都叫坐得舒服😗 黎返個girls date✨-Uni Fans $98呢個一定要嗌!!好鮮甜同埋杯裝打卡好搶fo 😚 基本上都唔洗加豉油 成個海係個口咁既感覺🤣Tuna tartare $108本身吞拿魚同牛油果都已經好夠味 重口味既話可以再加隔離個汁食🥑 有陣麻油香 其實幾開胃 加埋蓮藕脆脆都好夾🤤 Yellow Fever $78Ex-Scallop-ur $88Rainbow Roll $88同朋友嗌左唔同既roll 一致認為全部都係好食🤣 但想特別啲既話 嗌Scallop個個會比較推薦🫶🏻-📍 Rollie中環閣麟街32號美輪樓地下B號舖
< Rollie >

Ex-Scallop-ur $88
Rainbow Roll $88
📍 Rollie
中環閣麟街32號美輪樓地下B號舖
之前喺中環返工嗰陣睇住呢間餐廳由裝修到開張,今次終於嚟食lunch~Set lunch ($158pp) 包麵豉湯、前菜同2款自選手卷~我同朋友就揀咗炸雞Karaage with Sriracha Mayo同雞皮餃子Chicken Skin Gyoza,炸物都炸得幾酥脆,一啲都唔油膩,幾有水準🥟不過手卷方面就有啲失望,其實嚟之前都知佢係fusion啲嘅手卷但冇諗過咁🫣 手卷不論係魚生定飯嘅份量都偏少,細食嘅女仔可能都係啱啱夠飽⋯ Classic Scallop Handroll (+$5) 帶子完全冇味😅 Rainbow Roll (+$5)賣相就吸引啲,有三文魚、牛油果同吞拿魚,配千島醬有返少少味🫢 成餐飯最驚艷係佢哋嘅甜品Matcha Basque Burnt Cheesecake with Red Bean (+$40)!係 @cookie.dpt 出品,抹茶味香濃,cheesecake食落口感creamy同埋都幾大件🍵🍰

Rainbow  Roll
2022-08-27 228 瀏覽
New American-japanese fusion restaurant in Centeal! To be honest im quite disappointed because the quality and the quantity are both not that good!!!! Good vibe though and the cake is yummy! Other than that i rather u go to a proper japanese restaurant for jap foodAveraging $600 pp
Averaging $600 pp
Rollie @rollie.hk 📍:中環閣麟街32號美輪樓地下B號舖🚗:香港地鐵C出口 步行7分鐘📞:+852 2845-9244💲:~HKD120/head for lunch Food quality✔️:Karaage, Tomato👌🏼:Scallop Handroll❌:Yellow Fever Handroll總結:😨一間完全overpriced嘅美式壽司🍣店 壽司質素就係爭鮮同壽司郎中間 但賣緊仲貴過壽司朗嘅價錢 so唔太推薦😨佢嘅yellow fever真係好難食下 上碟已經睇落唔吸引 食落都同睇冇咩大分別 賣成78蚊一件食嘔吐物不如去爭鮮買件10蚊手卷仲好食🧐 呢件係扣分之最😨人手唔太夠 十幾個客但得一個壽司師父整 所以上菜都好慢下 而且啲嘢又唔好食 最尾食咗人均百二蚊但好似冇點食過咁都寧願埋單留肚食第二間都唔想再叫其他嘢試🤨😨當日去食好多嘢都冇 得tick咗嗰啲有 所以選擇好少 如果人手唔夠就請多個人吧 午市去食餐牌一半嘅嘢都冇 最值得試嘅rollie Handroll 八件得兩件有貨 咁好難唔中伏嘅🥲🤔️Scallop手卷就中規中矩啦 唔夠鮮味 仲要切得幾薄下 5
Rollie @rollie.hk
📍:中環閣麟街32號美輪樓地下B號舖
🚗:香港地鐵C出口 步行7分鐘
📞:+852 2845-9244
💲:~HKD120/head for lunch

Food quality
✔️:Karaage, Tomato
👌🏼:Scallop Handroll
❌:Yellow Fever Handroll

總結:

🤔️Scallop手卷就中規中矩啦 唔夠鮮味 仲要切得幾薄下 58蚊畀啲咁嘅嘢我寧願去食街邊手卷店🧐30幾蚊人哋都有海膽食

🤔️我見佢閒日lunch menu 相比下較抵 夜晚或週六日原價價錢就真係唔多值🙏🏼

🤔️壽司飯冇咩特色 醋味亦唔夠 但公道啲講就正常味道嚟👋🏼

😋全餐最好食就係佢前菜蕃茄 好鮮甜 炸雞都好食 嗰千島汁十分畫龍點睛 可惜價錢亦係略貴

• Tomato
  • Karaage
2022-08-07 344 瀏覽
💬 見到最近多人去呢間打卡因為喺中環返工所以決定book平日lunch去一試店舖位置方便好容易就搵到裝修簡潔同埋因為唔算開咗好耐所以都乾淨企理$158 set lunch食日本嘢價錢喺中環唔算貴套餐除咗跟麵豉湯同starter,都會包一個前菜,一個Classic手卷,再加一個Rollie手卷 另外都會包一杯綠茶 🍵🥑 Starter: avocado purée with deep fried lotus root個人唔太喜歡食蓮藕但係因為炸咗所以好似薯片加埋牛油果醬覺得咁幾好食🥟 Appetizer揀咗餃子味道唔錯果汁都好香口但係餃子可以再煎脆啲🍣 Classic Handroll: minced toro + uni & tamago + uni 海膽需要另外加$48食材新鮮海膽都好鮮甜 但唔算係超驚喜🍣 Rollie Handroll: Ex- scallop & rainbow roll 比較有驚喜反而係帶子,因為係seared有輕輕煮過所以味道更香,加埋三文魚子兩種味道好夾 本身兩個classic Handroll 都tick咗要加海膽頭兩張圖係未加,之後店員幫手叫廚房加返態
💬 見到最近多人去呢間打卡
因為喺中環返工所以決定book平日lunch去一試
店舖位置方便好容易就搵到
裝修簡潔同埋因為唔算開咗好耐所以都乾淨企理

$158 set lunch食日本嘢價錢喺中環唔算貴
套餐除咗跟麵豉湯同starter,
都會包一個前菜,一個Classic手卷,
再加一個Rollie手卷 另外都會包一杯綠茶 🍵

牛油果醬配炸蓮藕片

個人唔太喜歡食蓮藕但係因為炸咗
所以好似薯片加埋牛油果醬覺得咁幾好食

Beef  tempura  gyoza  with  tsune  mayo

🥟 Appetizer揀咗餃子
味道唔錯果汁都好香口
但係餃子可以再煎脆啲

海膽需要另外加$48
食材新鮮海膽都好鮮甜 但唔算係超驚喜

比較有驚喜反而係帶子,因為係seared有輕輕煮過
所以味道更香,加埋三文魚子兩種味道好夾

頭兩張圖係未加,之後店員幫手叫廚房加返
態度都好好同埋都好快處理好

🍰 最後加咗甜品
Matcha basque burnt cheesecake with red bean
cheese cake好食綠茶味唔會太苦
紅豆夠甜同埋個口感好好
口感適中唔會太淋亦都唔會太硬

💁🏻‍♀️ 個人覺得整體唔錯
無論係食物,環境,定係服務態度都幾好
食物同地方都係一個唔錯嘅打卡餐廳
我哋大概12:30左右開始食,兩點前離開
見到1:30之後都仲有食客陸陸續續嚟
所以建議訂位會比較好
見到Menu晚餐食嘅嘢都差唔多,
相信lunch應該比晚餐抵食👍🏻
2022-07-08
牛油果醬配炸蓮藕片
2022-07-30 197 瀏覽
若然你是無飯不歡、熱愛新奇食法,那麼Rollie值得去嘗試一下。餐廳名字直奔主題,卷物是主打菜式。這個卷物不是一如既往的Roll,而是新式Roll。好處是材料一覽無遺,賣相引人入勝,加上味蕾能夠品嚐出主要食材的質感,令鮮甜更為集中。當中比較出彩的有二:(1) Uni Fans 海膽杯材料有拖羅魚蓉、三文魚子及厚厚一層海膽。賣相吸引,味道比起Classic Handrolls更有層次。然而,拖羅魚蓉相對地沒有鮮味,更比醃漬時間較長的三文魚子蓋過味道。不過,整體味道咸鮮味美。(2) Matcha Basque Burnt Chessecake 抹茶巴斯克芝士蛋糕如果是第一次作出嘗試的你們,感覺挺微妙。外皮焦脆並散發奶香,厚實的芝士帶有點點流心,口感濕潤而不會把忌廉芝士打發過久。再有完美搭檔紅豆,減低不能夠吃苦的朋友。店內位置比想像中狹小,較為適合兩三人作伴同行。其次,師傅將每次下單的食材都準備妥當,能及時送上。假設食客聊天到忘形,已準備的食材便在壽司枱上閒置,店內的溫度感覺未能保持到食材的最好狀態。最後,比較失色的一點是打著旗號的Classic Handrolls未能比其他食品更震驚。總而

當中比較出彩的有二:
(1) Uni Fans 海膽杯
Uni Fans

總而言之,味道並不能夠在回憶中盪漾,賣相只屬曇花一現。希望Rollie日日復月月,月月復年年,做一個好好的卷卷。
題外話/補充資料: 我在官網預約,亦在Remarks中提及友人生日,希望有較好的景致以及蛋糕有蠟燭。 其一,店員大聲朗讀Best view,似是嘲笑未顯應有的專業,令人尷尬。 其二,蛋糕並沒有任何額外裝飾。 總結是,預訂的Remarks沒有任何事先準備,若未能滿足食客的期許也不要緊,但至少應回覆沒有上述等安排。這等於網上的Remarks形同虛設,沒有任何意義。
2022-07-30
生日
Uni Fans
  • Matcha Basque Burnt Chessecake
恨左去呢間fusion sushi bar好耐㗎啦🎉 今日終於肯搭車過海食 相當期待係因為佢係COOKIE DPT嘅姊妹店🙈 COOKIE DPT咁受歡迎 ROLLIE啲食物質素應該有返咁上下掛?!🤣🤣一去到見到間餐廳已經忍唔住WOW一聲🚀 單係個門口裝修得好靚 而且坐喺吧枱有食緊omakase嘅感覺🥳 本身冇book位但係好好彩比我同朋友執到雞🐣 所以今次坐唔到吧枱都唔緊要啦~ 有得就咁walk-in都已經好感恩㗎喇🙏🏼lunch set🥂($158)呢個價錢係中環地段嚟講 都算合理嘅😼 除咗指定嘅starter之外 每人可以自選多一個前菜同埋兩個卷物🌮 🥢seasonal starters🥣炸蓮藕片配毛豆泥🪷 係一個相當有驚喜嘅配搭😋 炸蓮藕片好似食緊薯片咁脆卜卜!! 但係根本冇油份所以唔會膩😻 另外亦都跟一碗麵豉湯 裏面有小小昆布 唔錯的😗🥢appetiser: karaage with sriracha mayo🍗個名咁鬼長 其實係唐揚炸雞一份🤣 雞肉炸得酥脆又juicy!! 🥢appetiser: beef tempura gyoza with tsune mayo🥟天婦羅牛

lunch set🥂($158)

🥢seasonal starters🥣

天婦羅牛肉餃子🥩 裏面嘅餡料係滿滿嘅牛肉 餃子外皮薄 炸得好香脆🥳 食完超滿足~ 呢個小食比起唐揚雞翼更加推薦✅

🥢classic handroll: minced toro🍣
成個手卷都係蔥拖羅蓉 十分鮮甜💓 份量亦都慷慨~

🥢rollie handroll: philly cheese🧀
手卷裏面有自家製芝士醬同埋照燒牛肉🥩 芝士醬對我嚟講太杰同鹹得滯🧐 不過因為係我朋友嗌嘅 佢就覺得幾唔錯~ 睇嚟真係各有所好🙈

🥢rollie handroll: ex-scallop-ur🐚
手卷有蘆筍🌱帶子同埋三文魚子🤤 當時啲餡堆到瀉出嚟咁濟🤣🤣 我覺得呢個配搭幾fresh 小小嘅mayonnaise同海鮮好夾💯

其實仲想嗌埋個抹茶巴士克芝士蛋糕🍰 見到隔籬枱食緊 覺得好吸引🤪 不過食晒呢個set lunch都已經飽飽地~ 有緣再試啦!!

overall: 呢一餐真係食得幾開心🥳 因為試到更加多fusion配搭嘅手卷🇯🇵🇺🇸 希望下次嚟嘅時候可以肚餓啲 咁就可以食埋甜品先走🤩
2022-06-08
  • ex-scallop-ur🐚
2022-07-05 3243 瀏覽
之前見過有人食過呢個酷似食梗omakase嘅日本餐廳!原本仲想係bar枱打卡,點知比店員帶咗上高一層原來有更多座位呢!呢度嘅Set Lunch $158包括Appetizer + Classic Handroll + Rollie Handroll🍣▪️牛油果配炸蓮藕片牛油果puree酸酸地幾開胃,蓮藕片略顯有點over cooked太硬同埋唔脆🥑◼️Appetizer ▪️Karaage with Sriracha Mayo⭕️推薦推薦⭕️唐揚炸雞炸得脆而不膩🍗咬落雞肉嫩滑爆油,調味甜甜地好味😋▪️Beef Tempura Gyoza with Tsune Mayo呢個相當邪惡,大阪燒風情嘅炸牛肉餃子🥟▪️Cauliflower Karaage with Aioli外皮酥脆香口,咬落鮮嫩爆汁!醬汁頗辣好惹味🌶️◼️Classic Handroll▪️Minced Toro 我地三個不約而同揀選咗拖羅蓉!我就再貪心少少🤭加多咗$48要海膽,海膽鮮甜creamy配合得天衣無縫👍🏻▪️Gwei Roll配料十分豐富!面頭可以見到唔少蟹棒絲🦀️、蟹膏、蟹肉、青瓜🥒、煎蛋捲!食落口感豐富👍🏻▪️Rainbow Rol

▪️牛油果配炸蓮藕片

◼️Appetizer
▪️Karaage with Sriracha Mayo

呢個相當邪惡,大阪燒風情嘅炸牛肉餃子🥟

外皮酥脆香口,咬落鮮嫩爆汁!醬汁頗辣好惹味🌶️

◼️Classic Handroll
▪️Minced Toro

▪️Gwei Roll

▪️Rainbow Roll +$5
超級colourful成條彩虹咁嘅rainbow roll有唔少魚生:三文魚、吞拿魚;另外仲有牛油果🥑以及千島醬做個sauce👍🏻
  • Karaage with Sriracha Mayo
  • Cauliflower Karaage with Aioli
  • Beef Tempura Gyoza with Tsune Mayo
  • Minced Toro
Rollie 🍣🥢……….呢間係位於中環嘅一間日本餐廳,主打就係手卷!餐廳位置不多,只得bar枱,最好預先係網上book定位,想walk-in都未必有位。餐廳入面都係木系簡約嘅設計,設有吧枱可以見到壽司師傅即場製作handrolls,好似食緊Omakase嘅感覺,食物方面雖然份量有點細,但味道都不錯,食材新鮮😋……….🍽Set Lunch $158 includes•Starters•Appetizer •Classic Handroll •Rollie Handroll 呢個係Lunch time時間得Set lunch揀,係包括Starters有枝豆蓉,蓮藕片和麵豉湯,Appetizer就係四選一,Classic Handroll同Rollie Handroll各一卷。一set份量唔算多,如想加多一卷就要額外加錢,Classic handroll加$28,或Rollie handroll加$38。另外係Handroll上亦可加配料,例如有海膽($48)和魚子醬($88)都可以😛……….🍽枝豆蓉同蓮藕片(Starter)•炸蓮藕片炸得好脆,好似食薯片咁,唔油膩,再配埋枝豆蓉,仲有啲飯
Rollie 🍣🥢

🍽Set Lunch $158
includes
•Starters
•Appetizer
•Classic Handroll
•Rollie Handroll

……….

🍽枝豆蓉同蓮藕片(Starter)
•炸蓮藕片炸得好脆,好似食薯片咁,唔油膩,再配埋枝豆蓉,仲有啲飯素調味,好fresh好易入口🤣

🍲麵豉湯(Starter)
•有昆布係入面嘅麵豉湯😜

🥟Beef Tempura Gyoza with Tsune Mayo (Appetizer)
•天婦羅牛肉餃子,炸得香脆唔油膩,皮薄餡多,入面有滿滿嘅牛肉餡,好滿足☺️

🐥Karaage with Sriracha Mayo (Appetizer)
• 唐揚炸雞炸得好酥脆juicy,皮薄,有適量嘅調味,不錯😝

🍣Classic Handroll- Minced Toro (+Uni $48)
•拖羅蓉加海膽夾埋嘅味道和口感都好夾,十分鮮甜,推薦🤤

🍣Classic Handroll - Salmon (+Uni $48)
•三文魚同海膽夠新鮮,但拖羅蓉加海膽夾d😝

🥢Rollie Handroll - Gwei Roll
•呢款Handroll食落比其他fresh同鮮甜,入面有蟹肉,蟹籽,蟹柳,牛油果,青瓜同玉子,我覺得係三個Rollie Handroll入面最好食,推薦🥰

🥢Rollie Handroll - Dragon Roll
•呢款整體就係甜味,因為有好多照燒汁調味,入面就有鰻魚,天婦羅蝦,牛油果同玉子。材料新鮮,天婦羅蝦夠香脆🤪

🥢(Extra) Rollie Handroll (+$38) - Wil.l. Roll
•呢款手卷主要嘅味道就係辣,入面有辣吞拿魚,牛油果同醃黃蘿蔔,有炸蒜同芝麻油調。辣味有點蓋過了吞魚魚嘅鮮味,不同嘅食材食落口感豐富嘅😙
……….

💰人均 $250 /per person (2人)