2024-08-14
約咗朋友去咗尖沙咀天文台圍果間人氣爆燈嘅SAKEH食串燒,一場嚟到當然要試吓佢哋嘅招牌菜啦!🤩🤩🤩餐廳環境好有日本居酒屋風味,坐得舒服,好啱同朋友傾吓計飲返杯!🍻🍻🍻一坐低就叫咗個海膽松葉蟹蓋甲羅燒($138),一上枱就聞到好香嘅蟹膏味!蟹膏鮮甜,加埋海膽真係鮮上加鮮,入口即溶,真係好正!😋😋😋睇完餐牌,真係好多款式都好吸引!我哋試咗雞肩肉($48)、免治雞肉棒($55)、雞皮($36)、荔枝豚肉卷($36)等等,全部都好高質!燒得好香口,肉質又嫩滑,調味啱啱好,完全唔會太鹹!特別係雞皮,真係好脆口,好食到停唔到口!🤤🤤🤤除咗串燒,我哋仲叫咗個三文魚燒飯團($48),飯團燒得外脆內軟,加上三文魚,口感豐富,都幾好食!整體嚟講,SAKEH嘅食物質素真係好高,環境又舒適,真係好啱同朋友聚會!😜😜😜Sake 叫咗秘幻新辛純米 720ml ($488)Openrice book位88折加送生蠔整體嚟講,SAKEH嘅食物質素真係唔錯,環境都幾舒適,坐得舒服真係可以同朋友傾多幾杯!🍻🍻🍻
Sake 叫咗秘幻新辛純米 720ml ($488)
Openrice book位88折加送生蠔