2022-11-12 59 瀏覽
心思思想食生蠔🦪,見到OpenRice呢間餐廳有個生蠔放題,叫埋朋友一齊試下抵唔抵食😙🦪時令生蠔放題(468/2小時)一坐低侍應已經會放低一盤凍海鮮,生蠔放題除咗生蠔,仲有得食埋凍蝦同螺😊 放題仲包主菜三選一,同埋有黑糖麵包、煙三文魚同埋是日餐湯😉🍞前菜周打蜆肉海鮮湯口感好滑,入面仲有啲蜆肉同埋魷魚,煙三文魚捲到好似玫瑰咁上枱,食落有煙熏味但唔會好鹹,黑糖麵包好軟熟,配埋牛油食好正😽🦪🦐生蠔拼盤上枱嘅時候啲乾冰係咁噴出嚟🤣 生蠔size中等但隻隻都好飽滿肥美,食落好鮮甜有海水味,洗得好乾淨,唔使驚食倒蠔殼😋 凍蝦爽口彈牙,螺都好新鮮👍🏻 🥩美國西冷牛扒牛扒叫咗五成熟,份量都算多,唔會好韌,一切開啲肉汁即刻流出來🥹 仲配咗黑椒汁同薯角,薯角炸到好香脆,忍唔住一嚿接一嚿食😚🐑紐西蘭羊架羊架未到唔會好騷,食落好juicy,個調味食落甜甜地有啲蜜糖味,同埋好軟熟好易同骨分開🤣🍍Pinna colada呢杯cocktail係加咗椰汁同埋菠蘿,酒精濃度唔算好高🍷Long Island ice tea Long Island嚟講呢杯算幾易入口😝 -整體來講呢個生蠔放題好高質,有得任食生蠔而生蠔嘅質素

🦪時令生蠔放題(468/2小時)

🍞前菜

🥩美國西冷牛扒

🐑紐西蘭羊架

🍍Pinna colada
呢杯cocktail係加咗椰汁同埋菠蘿,酒精濃度唔算好高

🍷Long Island ice tea
Long Island嚟講呢杯算幾易入口😝

整體來講呢個生蠔放題好高質,有得任食生蠔而生蠔嘅質素係唔差,餐廳size唔算好大所以唔會好多人,適合同朋友坐低飲番杯😚鍾意食生蠔嘅朋友唔好錯過😊
味道: 9/10
服務: 9/10
環境: 9/10
回頭率: 8/10
總評: 9/10
💰人均消費: $500
2022-11-12 36 瀏覽
好耐無耐食生蠔,見到呢間酒吧做生蠔放題推廣,又可以加$98任飲紅白酒,幾吸引。裝修簡約,位置都闊落,位處高層所以看到遠處銅鑼灣景,感覺開楊,兩個大螢幕都顯示播放的歌曲,氣氛唔錯。我見大部份客都係點生蠔任食套餐,所以佢哋有個專人不停手開蠔,基本上都唔需要等好耐,剛剛食完一盤,都好快可以上第二盤。套餐有齊頭盤湯,麵包加上煙三文魚。主角係生蠔還有凍蝦及翡翠螺,生蠔有兩款,兩款都唔錯,我比較喜歡外殼比較細嘅生蠔,感覺比較肥美。之後仲有主菜,我選擇了羊架,質素唔錯。

套餐有齊頭盤湯,麵包加上煙三文魚。

之後仲有主菜,我選擇了羊架,質素唔錯。
2022-11-10
2022-11-11 38 瀏覽
公司同事萬聖節攪咗個活動,就係齊齊去食生蠔放題,Starry Night餐廳酒吧萬聖節佈置得好有氣氛,現場有玩有食。每人一個生蠔任食套餐。入座後即送上餐湯、煙三文魚、黑糖麵包。雞肉忌廉湯順滑濃稠,啖啖湯都食到雞肉。黑糖麵包美味鬆軟,點些忌廉醬味道更佳。煙三文魚砌成一朵花,色澤鮮艷美麗,魚肉帶濃濃煙熏香,鮮甜美味。跟住就係食生蠔,侍應首先做咗煙霧效果,再放上一大盆生蠔,仙境一樣,煙霧散得好快,記得打咭要快手啲!生蠔品種供應係跟時令,今日有韓國和愛爾蘭蠔。還有新鮮彈牙嘅凍蝦和翡翠螺。韓國蠔:蠔肉厚身好肥美,蠔身綿滑, 鮮甜並帶點海水味。愛爾蘭蠔:海水味濃,蠔味鮮甜,肉質爽口。主菜三選一,(有美國西冷牛扒/紐西蘭羊架/卡邦尼意粉),卡邦尼意粉濃厚香滑,麵煮得剛好,有嚼口及彈牙,Creamy的汁香濃得來不膩。Cinderella:呢款咁精緻嘅雞尾酒係由多種生果調教出來,味道清新,飲落酸酸甜甜,果味十足。
雞肉忌廉湯順滑濃稠,啖啖湯都食到雞肉。

黑糖麵包美味鬆軟,點些忌廉醬味道更佳。

韓國蠔:蠔肉厚身好肥美,蠔身綿滑, 鮮甜並帶點海水味。
愛爾蘭蠔:海水味濃,蠔味鮮甜,肉質爽口。

2022-11-10 49 瀏覽
120分鐘時令生蠔放題($468)除咗任食生蠔,仲有黑糖麵包、餐湯、每人一客煙三文魚同主菜。餐湯係粟米雞湯,濃郁creamy,而煙三文魚新鮮厚切!主菜我嗌咗紐西蘭羊架,一份兩件份量都幾足!羊架應該用蜜糖香烤,食落甜甜地幾juicy,肉質軟腍😛重頭戲梗係生蠔喇!時令生蠔係法國同愛爾蘭,第一round上碟仲有埋噴煙effect超fancy🤩 雖然係任食,但生蠔嘅質素都唔錯,絕對有返咁上下size🤪 餐廳環境偏暗,喺度飲杯野嘆生蠔,係幾chill嘅~

餐廳環境偏暗,喺度飲杯野嘆生蠔,係幾chill嘅~
2022-11-10 57 瀏覽
Me and my girlfriend were impressed by the music and atmosphere there, very relaxing and romantic. A good place also for buddies to chitchat after work. The waiters were nice and helpful, offering us their bartenders special cocktail, laichi-peach flavour with a base of gin. Despite the rosy taste, it has a colour of frozen lake, deep greeny blue snowed with white soder power. Quite beautiful it looks! My girl's was a aperitif named Autumn Dream, we were told, as a fusion of whisky and lame juic

My girl's was a aperitif named Autumn Dream, we were told, as a fusion of whisky and lame juice. A bit stronger and more spirity, and still manageable.

Oysters were from Korea, France and Ireland. Personally I favoured the French oyster more, the bigger ones, coz they tasted more creamy and much fatter. But it is really nice that we can try shrimps and oysters and some sort of shellfish together in one go. Visually exciting as well when the plate was put on a smoky little volcano.

As for the two main dishes we had ordered a ribeye steak and Carbonara (plasta), acceptably delicious. Nice temperature. But my favourites was the clam chowder, not the fake chowder, I mean the real one, with dices of octopus tentacles, garlic, onion, clams and fish. Perfectly creamy and well seasoned. A surprise and a big plus to our seafood night

Not a bad choice for people who wanna hang out.
2022-11-10 57 瀏覽
阿女知道我喜歡食生蠔,帶咗我去一間位於銅鑼灣嘅樓上餐廳酒吧,叫Starry Night,餐廳新開不久,主打生蠔放題。因為近萬聖節,餐廳內掛滿應節飾物,配合柔和的燈光,甚有氣氛!生蠔放題是一個套餐,限時120分,除了生蠔任食外,還有餐湯、煙三文魚、黑糖麵包、主菜三選一。忌廉雞湯,足料濃郁,口感creamy。煙三文魚有著淡淡的煙燻味,味道鹹香。黑糖麵包有濃濃黑糖味,口感鬆軟,配忌廉醬更美味。任食生蠔,首先來一盤韓國蠔,生蠔即叫即開好新鮮,蠔身雪白飽滿,肉肥美爽滑,味道鮮甜並帶點海水味。另外有翡翠螺和凍蝦也是任食的,翡翠螺肉質彈牙有口感,隻隻新鮮飽滿又肥美。凍蝦肉質爽口紮實,味道較鮮甜。再來一盆愛爾蘭生蠔,形狀比較扁,蠔味夠濃,其帶子位極甜,有強烈的回甘,細膩的口感,帶有濃濃海水味。紐西蘭羊架,肉厚不膩,肉質軟嫩,肉味濃郁,不會太羶。菠蘿汁冰凍香甜。

忌廉雞湯,足料濃郁,口感creamy。

煙三文魚有著淡淡的煙燻味,味道鹹香。

黑糖麵包有濃濃黑糖味,口感鬆軟,配忌廉醬更美味。

紐西蘭羊架,肉厚不膩,肉質軟嫩,肉味濃郁,不會太羶。

菠蘿汁冰凍香甜。
2K
2022-11-08 75 瀏覽
🦪抵食任食生蠔🦪喺銅鑼灣行完街 經過時代廣場附近見到有間oyster bar有生蠔放題好似幾吸引 本身都係鍾意食蠔嘅人 見到任食真係零抵抗力☺️ 兩小時放題$468仲可以加$98有紅白酒生啤free flow😙-🦪2小時放題 $468 (+$98 free flow)成個set包咗餐湯 黑糖麵包 煙三文魚 同兩杯嘢飲-🥣周打忌廉魚湯有別於一般餐廳serve嘅罐頭湯 佢落咗好多蒜頭 而且真係有魚肉 夠哂真材實料👍🏻-🥖黑糖麵包單食黑糖味都幾出 暖暖地配上忌廉牛油好香好creamy-🐟煙三文魚每人仲會有一客煙三文魚玫瑰花 油脂都幾香 而且擺盤好靚 用嚟打卡一流 真係見到已經好開心😚-🦪生蠔拼盤跟住落嚟就係重頭戲生蠔拼盤 一放上嚟係個火山造型嘅底盤 入面仲有乾冰噴出陣陣神仙氣😂 今日嘅生蠔幾飽滿 食落有海水味但唔會太鹹 配上檸檬汁好提到鮮味😍 仲要任食當然要叫多幾round 開蠔速度都幾快手 抵讚👍🏻-🍽️主菜 美國西冷牛扒 紐西蘭羊扒 或卡邦尼意粉我同朋友就揀咗牛扒同羊扒 牛扒上到嚟一切已經見到流出好多肉汁 不過個面可以再煎香多至少少焦香就更好啦🐮 羊扒有用蜜糖風味嘅甜甜醬汁預先醃製 有羊味得
🦪抵食任食生蠔🦪

🦪2小時放題 $468 (+$98 free flow)
成個set包咗餐湯 黑糖麵包 煙三文魚 同兩杯嘢飲

🥣周打忌廉魚湯

🥖黑糖麵包
單食黑糖味都幾出 暖暖地配上忌廉牛油好香好creamy
🐟煙三文魚

🦪生蠔拼盤

🍽️主菜 美國西冷牛扒 紐西蘭羊扒 或卡邦尼意粉
我同朋友就揀咗牛扒同羊扒 牛扒上到嚟一切已經見到流出好多肉汁 不過個面可以再煎香多至少少焦香就更好啦🐮 羊扒有用蜜糖風味嘅甜甜醬汁預先醃製 有羊味得來唔會太騷🐑

🥂Cocktails
食開生蠔又點可以唔配酒 我哋叫Bartender推介嘅兩杯Cocktail 1️⃣Pina colada 飲落係嘅濃濃菠蘿味 有酒味得來又好易入口2️⃣Strawberry Mojito ,比起一般Mojito甜多少少同冇咗薄荷味 飲落好似果汁咁 女仔容易一唔小心可能飲多咗㗎

📍 Starry Night
銅鑼灣耀華街38號The Zing!16樓

2022-11-08 45 瀏覽
本人好鐘意食生蠔 今次呢間確實有驚喜呢到環境係酒吧feel 有beer pong 玩 啱放工一大班人嚟Starter 嘅煙三文魚 麵包同湯跟住有跟一個main 有牛扒 羊架 同意粉揀我就揀咗牛扒 肉質嫩口 煎得好好!嚟到重頭戲。生蠔除咗生蠔之外仲有凍蝦同埋田螺生蠔有唔同品種 個人覺得大隻個款甜美啲同行朋友就種意 細隻個個海水味十足但係同樣嘅係好新鮮 全部都係既開 凍蝦都好有鮮味 又爽口 👍田螺肉亦都好大舊又爽口之後我哋再加點四盤 全部都好高質素 唔會呀之後續盤個啲冇咁靚最值得一提係 服務員好細心見你食完之後即刻幫你執好啲海鮮殼
本人好鐘意食生蠔 今次呢間確實有驚喜

Starter 嘅煙三文魚 麵包同湯

跟住有跟一個main 有牛扒 羊架 同意粉揀
我就揀咗牛扒 肉質嫩口 煎得好好!

嚟到重頭戲。生蠔

凍蝦都好有鮮味 又爽口 👍
田螺肉亦都好大舊又爽口

最值得一提係 服務員好細心
見你食完之後即刻幫你執好啲海鮮殼
銅鑼灣樓上時令生蠔放題🤍-👀沒有立場資訊-🦪時令生蠔放題 ($468/2小時)呢個生蠔放題除咗有生蠔、凍蝦同螺,仲可以係三個主菜入面揀一個,再附送黑糖麵包、煙三文魚同埋是日餐湯😋-🦪時令生蠔唔同時候嚟可以食到唔同種類嘅生蠔,包括有法國、日本、南非同愛爾蘭生蠔🦪味道幾鮮甜,完全唔腥,都幾大隻,以生蠔放題質素嚟講真係唔錯😍另外都好乾淨,食落完全冇沙,小編忍唔住一隻接一隻咁食🫡🧆凍螺咬落幾爽口,一樣幾新鮮冇腥味🥰-🦐凍蝦肉質爽口唔會’霉’,啲蝦膏好多好鮮甜,正🤣-🥩美國西冷牛扒我地叫咗五成熟,牛扒熟度適中,切開係幾靚嘅粉紅色,咬落有牛香又多汁🥰配上濃厚嘅黑椒汁,味道更加有層次😚配菜有脆薯角,食落外脆內軟,味道好香口,食落好滿足🫶🏻🐏紐西蘭羊架未食已經聞到好香,羊架表面煎得好靚,呈現金黃色🤓食落唔會太羶,辛香料嘅香味恰到好處,羊架食落好多汁,口感嫩滑😙🍲周打蜆肉忌廉湯嗰日嘅餐湯係蜆肉忌廉湯,口感幾滑,味道香濃☺️同埋都好足料,除咗有蜆肉,仲有彈牙嘅魷魚肉,而且蜆肉大大粒,肉質唔會散晒,唔錯🤓🐟煙三文魚以玫瑰擺盤上菜,望落幾精緻😋食落唔油膩亦都唔會太鹹,作為前菜啱啱好~🍞黑糖麵包咬落好鬆軟,食落微
銅鑼灣樓上時令生蠔放題🤍
👀沒有立場資訊
🦪時令生蠔放題 ($468/2小時)
🦪時令生蠔
另外都好乾淨,食落完全冇沙,小編忍唔住一隻接一隻咁食🫡

🧆凍螺
咬落幾爽口,一樣幾新鮮冇腥味🥰
🦐凍蝦
肉質爽口唔會’霉’,啲蝦膏好多好鮮甜,正🤣
🥩美國西冷牛扒
配上濃厚嘅黑椒汁,味道更加有層次😚
配菜有脆薯角,食落外脆內軟,味道好香口,食落好滿足🫶🏻

🐏紐西蘭羊架
未食已經聞到好香,羊架表面煎得好靚,呈現金黃色🤓

🍲周打蜆肉忌廉湯
嗰日嘅餐湯係蜆肉忌廉湯,口感幾滑,味道香濃☺️

🐟煙三文魚
以玫瑰擺盤上菜,望落幾精緻😋
食落唔油膩亦都唔會太鹹,作為前菜啱啱好~

🍞黑糖麵包
咬落好鬆軟,食落微甜,配上口感好滑嘅牛油,食完意猶未盡🤩

🍹Long Island Iced Tea
呢間嘅long island相對易入口但又唔會太甜,味道真心唔錯😗
🍍Pina colada
呢杯酒精濃度同味道都會冇咁濃,冇咩酒味,如果想飲酒但又唔鍾意酒味不妨一試😛

餐廳燈光同氣氛都好好,有高枱都有梳化可以坐,仲可以book包廂,無論係同情人、屋企人或者三五知己都好適合😉
而且以呢個價錢同埋味道嚟講真係幾抵食,嘢飲都唔錯,鍾意食生蠔嘅朋友記住去試下啦🫶🏻

味道 8/10
服務 9/10
環境 8.5/10
回頭率10/10
總評 8.75/10🤩🤍
人均消費 $468💰
📍 Starry Night
銅鑼灣耀華街38號The Zing!16樓

#米食銅鑼灣 #米食放題 #米食生蠔 #米食西餐 #米飲嘢 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
2022-11-08 24 瀏覽
一直播著九十後流行曲的歌作背景,有種唱k的感覺,放工後上黎放鬆,chill下都幾舒服任食生蠔拼盤🦪包括有法國水中花🇫🇷同韓國生蠔🇰🇷鮮蝦加東風螺作陪襯,偏向海水味重Fleur des Eaux,來自法國南部Brittany的海域,有「水中花」的美名。 口感爽口清新,蠔味鹹甜味道平衡,先是一段海水鹹味,之後甜味再慢慢滲出,餘韻長久。⭐️重點是用乾冰出煙效果,氣氛不錯前菜雞肉忌廉湯配黑糖麵包煙三文魚主菜炭燒紐西蘭羊架,羊肉鮮嫩,帶有油香美國西冷牛扒,肉質厚實Whiskey Sour招牌Starry night

任食生蠔拼盤🦪

⭐️重點是用乾冰出煙效果,氣氛不錯

前菜
雞肉忌廉湯配黑糖麵包

主菜
炭燒紐西蘭羊架,羊肉鮮嫩,帶有油香

美國西冷牛扒,肉質厚實

招牌Starry night

2022-11-07 60 瀏覽
香港每次有餐廳推出任食生蠔,基本上我都會去試。今次嚟到呢間餐廳,真係有驚喜。其他做任食生蠔嘅餐廳,基本上啲生蠔都係好細隻,而且唔新鮮,有好多已經變咗色,相信係因為大量入貨,賣唔晒,所以先至會做任食。但係呢間餐廳睇得出係好有誠意,因為佢每一隻生蠔都係即場開,而且全部好肥美,無論顏色,香味,都睇得出係好新鮮。基本上淨係需要落檸檬汁,已經好夠味,你食得出有海水嘅味同埋生蠔嘅鮮味。每一隻都啖啖肉,脹卜卜,鍾意食生蠔嘅朋友,一定會非常喜歡。然之後我哋再嗌咗個主菜,分別係牛扒,同埋羊架。牛扒我叫咗五成熟,上枱非常嫩滑,聽老闆講係靚貨,難怪咁好食。仲有羊架都係非常好食。平時我係好怕食嘅,因為我好怕佢好大浸味,但係今次反而冇咁大陣味,食完我仲想再食添,不過個肚唔爭氣,已經飽晒啦。鍾意食生蠔嘅朋友一定要嚟呢一間餐廳,因為佢係可以任叫任食,包你食到飽!價錢唔貴,而且食物係有質素,所以大家唔使擔心。

然之後我哋再嗌咗個主菜,分別係牛扒,同埋羊架。

2022-11-06 58 瀏覽
👨🏻‍🍳食物:120分鐘時令生蠔放題包括: 餐湯, 黑糖麵包, 前菜煙三文魚, 主菜 (牛扒/ 羊架扒/卡邦尼意粉); 飲品 (橙汁/蘋果汁)及主打任食生蠔 (其實係生蠔, 蝦, 螺拼盤) 首先上左粟米忌廉湯&似Outback 的黑糖麵包&煙三文魚; 飲完熱湯先開始上主打的海鮮盤。生蠔係即叫即開, 今晚係食法國蠔, 海水味唔算重, 比較清甜! 唔知係咪疫情關係, 好多酒店都無左即開生蠔!所以鍾意食蠔的朋友, 唔好錯過! 上海鮮盤時記得相機食先, 海鮮盤放上扮火山盤, 放左乾冰&水製造煙冒效果, 好靚, 加分!食完第一盤海鮮盤, 就上主菜。 羊扒燒得好香& 牛扒都燒到medium rare啱啱好! 好嫩,好易切!🏙環境: 位于銅鑼灣旺中帶靜的耀華街。Starry Night 係一間西餐,酒吧集於一身的餐廳! 地方闊落, 有梳化位及高椅bar枱。 一出𨋢就見到吸睛的beer pong 枱。 🤵🏻服務:夠細心, 見到有蠔殼, 骨頭就好快過嚟清走D骨同殻!💰價錢: 放題$468/位; 可另加$98 任飲指定紅白酒。 晚餐過後,仲可以留低點下cocktail飲, 唔使轉場玩足全晚!😋抵食:

食完第一盤海鮮盤, 就上主菜。

😋抵食: ⭐️⭐️⭐️
Unlimited Oysters🐚🐚🐚 All you can eat🍴..呢日趁住朋友放工想輕鬆chill 下,搵左一間樓上酒吧餐廳想食下生蠔、飲杯酒,黎左銅鑼灣Zing! 既樓上餐廳聚一聚!呢間新開餐廳係朋友介紹,因為佢鐘意食生蠔🐚,又想飲下野,環境不大但氣氛都唔錯喔!🔸生蠔放題 $468 head120 mins 即叫即開時令生蠔🐚 (產地由法國、日本、南非都有),不算肥美但屬新鮮貨識,滿有海水味。每位仲會跟 【黑糖麵包】 配忌廉醬、【煙三文魚】 (滿有咸香鮮味)、【餐湯】雞肉忌廉湯 (炸蒜香)。而主菜方面3選1【美國西冷牛扒】【煙肉卡邦尼闊條麵】【炭燒紐西蘭羊架】,都算抵食啊!飲品方面,Bartender recommendation 【Orange juice Apple】【Whiskey sour】,當然亦可以+$98 任飲生啤、紅白酒,配生蠔 & 主食都不錯配喔!食飽餐廳仲提供設備可以同朋友玩下games, 確係其中一個gathering 之選呢!跟朋友聚聚吧!..×××××ש銅鑼灣耀華街38號The Zing!16樓..

🔸生蠔放題 $468 head

×××[Starry Night]×××