2020-10-26
上次係Tapa Room慶祝左生日,今次又黎食好野la😘真係樣樣都咁正,無論食物外表定味道都俾101分啊,真係超級正,大家如果要食Tapas,真係十級推薦依間🤤佢drink list都好多款式,而且成日見門口好多人夜晚係度影相打卡,下次要試下夜晚黎chill chill先🤩小明為食餐單: 烤煎US PRIME肉眼牛扒配粉紅胡椒忌廉汁伴薄煎薯餅🥩 $218我揀左7成熟既牛扒,塊扒勁靚😍牛扒煎得啱啱好好有肉汁鮮嫩唔會硬🤤仲好細心咁切開左1小塊一小塊咁方便客人食😘上面舖左d粉紅胡椒粒同香草,睇落好似草地同紅苺咁,好似一幅畫咁靚🤩牛扒點一點忌廉汁食好香帶出牛扒既肉味🤤最底有薄煎薯餅,薯餅夠曬香味😋蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒🌶 $98兩件大甜紅椒釀左滿滿既蟹肉忌廉芝士,一食真係好滿足,有少少微辣再有好足料既蟹肉,仲混埋忌廉芝士,好creamy又好味😋凍切拼盤-西班牙火腿 曼徹格芝士 紅酒燴梨🥓 $88咸香火腿、芝士既奶酪味、燴梨既微微紅酒😋好match,飲紅酒食依個拼盤一流😋西班牙薯仔蛋餅🍳 $78上次食得太飽無試到依個好多fd都話必食既薯仔蛋餅,今次終於試左la😍真係超仲意啊😍脹脹既薯仔蛋餅新
小明為食餐單:
蟹肉及辣忌廉芝士釀烤甜紅椒🌶 $98
凍切拼盤-西班牙火腿 曼徹格芝士 紅酒燴梨🥓 $88
西班牙薯仔蛋餅🍳 $78
上次食得太飽無試到依個好多fd都話必食既薯仔蛋餅,今次終於試左la😍真係超仲意啊😍脹脹既薯仔蛋餅新鮮出爐,面頭有d忌廉,切開有滿滿既薯仔忌廉,外皮蛋餅又煎得好靚😋食依個係好飽肚ga又正😋
薄切慢煮八爪魚🐙 $78
薄薄既八爪魚好新鮮好有口感,加上好match既sauce,凍食八爪魚原來都咁好食ga😘
棒棒鵝肝🍡 $78
上次食過棒棒鵝肝愛上左,今次都要encore😋整成小球既鵝肝好精緻,一啖食個粒鵝肝,滿口好香鵝肝🤩
西班牙肉桂多士配新鮮雜莓🍓 $58
兩大個肉桂多士金黃脆卜卜,表面舖左d糖粉,切開好鬆軟,好似入口即溶咁🤤外皮就非常香脆😎好好好正既西班牙甜品😋
The Classic🍹 $75
由lime, lemon, jumper berris調成既drink🙂飲落有d酸酸甜甜,微微檸檬味,好開胃又解渴🙂
Green Garden🍹 $75
由green apple, basil調製而成既drink😉蘋果清香,杯面頭有一小扎羅勒香草,几fresh🙂