隱蔽在觀塘工廠大廈之中,有一家以日系和木系北歐風簡約的裝潢的小店🌸以乾花裝飾,木製品和帶點和風窗戶計設作作為主題,餐牌也是木製的🌴門外有牌子註明食物不添加味精和採用日本鮮雞蛋。我有幸地坐在Bar枱,感覺十分舒服,店內環境令人可以效鬆心情😁和式全日早餐 $128蒲燒鰻魚 味噌炒蛋 紫薯蓉 香腸 沙律 牛油多士原生態養殖無激素鰻魚蒲燒鰻魚烤至外脆內軟 沒有腥味👍🏻味噌炒蛋很嫩滑不油膩,香腸味道適中不會太咸😆紫薯蓉帶有很香的紫薯和淡淡的甜味☺️很適合吃淡味的我。輕烘的牛油多士上印有店名,超可愛😌洋式全日早餐 $118早餐是放在木板上,很特別而且很美! 煙三文魚超香魚味🤩油膩不會太多 味噌芝士炒蛋有淡淡的味噌味道而當中芝士味很突出 配搭黑松露醬很香超讚的🥳酸種包很鬆軟,帶有淡淡的酸味 超適合喜歡吃酸的我,配搭特別的沙律菜 😍澳式鮮奶咖啡 $38香醇咖啡味道配上超美的愛心拉花,以美好的心情過一天🥰伯爵茶柚子梳打 $46梳打有淡淡的柚子味道帶點清新感覺,味道不會太重😌Concealed in the Kwun Tong Factory Building, there is a small shop

和式全日早餐 $128
蒲燒鰻魚 味噌炒蛋 紫薯蓉 香腸 沙律 牛油多士

洋式全日早餐 $118
早餐是放在木板上,很特別而且很美!
洋式全日早餐

澳式鮮奶咖啡 $38
香醇咖啡味道配上超美的愛心拉花,以美好的心情過一天🥰
澳式鮮奶咖啡

伯爵茶柚子梳打 $46
梳打有淡淡的柚子味道帶點清新感覺,味道不會太重😌

Concealed in the Kwun Tong Factory Building, there is a small shop with dried flowers, woodwork and windows in mixed Japanese and European style. The menu is also made of wooden 🌴There is a sign outside the door indicating that the food is not added with MSG and using Japanese eggs🌸 I was so lucky that sitting at the Bar, I felt very comfortable, and the environment was so relaxing😌
Japanese Style All Day Breakfast $128
Grilled Eel, Miso scrambled eggs, sausage, daily salad, toast with butter
The Eel is juicy and has no unpleasant smell of fish! 👍🏻The miso scrambled egg is tender and not greasy😍The sausage is not too salty and cooked moderately. It’s so cute that the restaurant name is printed on the lightly baked butter toast! 🤩

European Style All Day Breakfast $118
Smoked Salmon, Truffle Oil and Cheese with Miso Scrambled Eggs, Daily Salad, Sourdough Bread with Butter
The setting is so nice!☺️Smoked Salmon is not greasy. Miso cheese scrambled egg has lightly miso taste and the cheese taste is very mellow!🥳It is perfect match with truffle sauce. The Sourdough Bread with Butter is very soft. The texture is like muffin🤤
Flat White $38
The heart pattern is pretty. It brings you a good mood for the day🥰

Earl Grey Yuzu Soda $46
It is refreshing and is very citrusy!!☺️
❤️mylittle score: 8 🌺
❣️Will I be back? 80% reasonable price

洋式全日早餐
澳式鮮奶咖啡
  • 伯爵茶柚子梳打
2019-08-20 49 瀏覽
之前有到過鰂魚涌的感覺不錯呀! 今次嚟到觀塘店.始終我也是離不開All Day Breakfast 上次已經試過原生態養殖的鰻魚今次趁Weekend清清腸胃來個 .溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包 - $98朋友的order值得👍🏻是毫不嗇色的蟹肉
之前有到過鰂魚涌的
感覺不錯呀!
今次嚟到觀塘店
始終我也是離不開All Day Breakfast
上次已經試過原生態養殖的鰻魚
今次趁Weekend清清腸胃
來個 [素食]全日早餐 - $98
味噌炒蛋、大啡菇、秋葵、蕃茄、是日沙律🥗、吐司🍞
味噌炒蛋味道好特別
係足以令你食完想即時再食
味噌令蛋香味更為突出
田園沙律🥗又係會令人心心眼😍
除咗有大量新鮮沙律菜外 (沙律汁都好好味!)
旁邊既薯蓉加入青瓜 & 藜麥

All  Day  Breakfast
溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包
1K
2019-08-19 1444 瀏覽
一直知道觀塘好多樓上餐廳都好高質素, 咁啱去附近開會, 就搵搵特式清新樓上小店試試!搵到呢間行文青風的, 沿走廊掛滿相片, 畫作! 店內光亮整潔 (我覺得太光) 掛滿乾花, 可共食客購買, 另外亦都有開班教插花, 咖啡拉花,,,etc, 我公司下次攪 workshop & gathering都可以考慮下呢度!洋式煙三文魚 All Day Breakfast $118 ~ 挪咸煙三文魚, 黑松露芝士味噌炒蛋, 沙律, 酸種包! 旁邊既紫薯球, 食落有點柚子味, 原來真係有加柚子密, 仲係每日新鮮製作, 不過老闆唔係日日有得食! 炒蛋好香, 配上好淡味既芝士, 誰也搶不了誰的風頭! 我特別欣賞個沙律汁, 開心果, 鮮橙汁製成的沙律醬, 好清新, 口感層次超豐富! 蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108 ~ 用上有証書原生態養殖的鰻魚, 魚肉好厚身, 重點係唔腥! 所以唔需要用上大量醬油去掩蓋腥味! 滑蛋加有赤味增去炒 (老闆唔講我堅食唔出), 小豆島日本蛋, 食橄欖長大的雞, 蛋味濃郁! Flat White ~ 咖啡係 house bland 既, 有三個國家既咖啡豆! 味道唔苦唔澀, 入口香醇濃郁

Flat White ~ 咖啡係 house bland 既, 有三個國家既咖啡豆! 味道唔苦唔澀, 入口香醇濃郁, 幼滑細膩, 睇下 d 咖啡圈圈就知有幾優質!
Piccolo (Oat Milk +$5) ~ 同事妹飲既, 我無偷飲, 不過聞到好香! 好欣賞呢度既器皿, 同樣係咖啡, 但係用唔同既杯同底碟盛載, 別具一格!
註: 飯用北海道七星米, 好有飯香! 老闆好熱心咁走埋嚟問食物如何, 傾計下發現原來老闆係咖啡師, 對咖啡子有研究, 而家咁有 heart 既小店老闆已經好少有喇! 嚟緊喺荃灣 D Park 開分店有甜品, 一定要再去試!
2019-08-18 1109 瀏覽
最近見到觀塘有間新開既cafe 店,weekend 約左友人一齊黎朝聖一下先,餐廳係工廈內,位置都近觀塘MTR,裝潢以北歐加上日系簡約主義為主題,餐廳不加味精,採用日本🇯🇵蛋及無添加麵包,menu 係用木刻劃的,很有特色,我地就點左:《 洋式 》全日早餐🥣:三文魚、黑松露芝士味噌炒蛋、是日沙律🥗、酸種包 $118: 餐廳選用挪威煙三文魚,卷成花之戀既形狀,脂肪條紋分佈平均,嫩滑帶點煙薰味道,入口甘香濃郁口感煙韌;另外個黑松露芝士味噌炒蛋好嫩滑,黑松露配合蛋,簡單又完美,底部仲有塊酸種包夾埋一齊食更脆口,仲有好多新鮮既沙律🥗菜,很健康既早餐🥣!蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108 : 配飯、味噌湯、是日沙律 ; 餐廳做用原生態養殖鰻魚,食得放心,薄燒鰻魚肉很厚身,肥美鰻魚啖啖肉,撈埋滑蛋送飯真係一流!定食仲有味噌湯加沙律🥗,份量足夠!伯爵茶柚子梳打 $46: 超新穎既飲品,伯爵茶梳打加上清新既柚子肉,夏日飲炎暑一流!仲用埋環保♻️飲管!熱泡沫咖啡 ☕️ $38: 拉花圖案拉得好靚,有一層眷戀既泡沫,滿載牛奶泡沫的Cappuccino溫和而不傷腸胃,咖啡味更濃郁! +++++++++++++++如果大

+++++++++++++++

大熱天時係觀塘cafe涼冷氣食日式好西週末約了朋友到觀塘食下野兼hea下。這家The Artlab by favilla最近在網絡上頗受熱議,於是和朋友決定到來一試。餐廳設於工廈之內,花了不少時間我們才找到大廈的入口。餐廳非常容易找到,門外有不少關於香港的照片,頗有特色。餐廳內部不算太大,一眼睇哂。幾張餐枱和開放式的廚房,原木色和白色為主調的裝修,感覺柔和。和式全日早餐 ($63) Japanese Style All Day Breakfast (HKD63)和式早餐究竟有幾和式?主要係多了鰻魚,唔算頂級,不過未算太大片。整體份量都幾多,雞蛋都都大份,而且都算滑,不過未算好特別;多士都脆,印上了餐廳名,感覺頗特別;還有腸和沙律,沙律特別之處是用日式芥末醬,不過汁太少了。不算貴的價錢,不錯👍日式滑蛋自家咖哩牛肉定食 ($78) Homemade Japanese Curry Beef with Scrambled Egg Set Meal (HKD78) 套餐首先有餐味噌海苔湯,味道偏咸,但可以接受;另外還有紫薯沙律,不會太甜,感覺岩岩好!主菜是非常經典的日式咖哩飯,有咖哩、飯、雞蛋、
大熱天時係觀塘cafe涼冷氣食日式好西

日式滑蛋自家咖哩牛肉定食

主菜是非常經典的日式咖哩飯,有咖哩、飯、雞蛋、牛肉。咖喱味道香濃,略有辣味,牛肉煮得算腍,尚算鬆化入味;炒蛋據說採用日本蛋,口感滑但未至於和一般的雞蛋有很大差距;份量非足夠的,十分飽肚,抵食!

飲品篇:

鮮奶抹茶 ($47) Matcha Latte (Japanese Matcha) (HKD47)
鮮奶抹茶

抹茶鮮奶香滑,據朋友指還有綠茶粉增加口感,作為消暑飲品實在不錯。

伯爵茶柚子梳打 ($46) Earl Grey Yuzu Soda (HKD46)
伯爵茶柚子梳打

觀察到他們製作飲品的速度較慢,我們連主菜也吃完了,也等了一段時間才送到,梳打涼爽,還略帶茶味,還有柚子增加口感。

兩款主菜和飲品,食物質素不俗,環境也相當不俗,適合上黎傾下計,整體實在不錯,日後會再來!
日式滑蛋自家咖哩牛肉定食
2019-08-13 189 瀏覽
之前已經留意到鰂魚涌分店好受歡迎,已經好想試而家觀塘都有分店喇,黎開呢頭梗係要試下啦❗️位置喺一工業大廈入面,唔算難搵室內光猛,裝修簡約有文青味道,感覺relax見到有唔少花藝裝飾🌷🌸💐原來店鋪除左cafe之外仲會舉行workshop架All Day Breakfast粉絲嘅我當然要試下呢度嘅和式版本最特別係蒲燒鰻魚🐟皮燒得香口,肉質肥美炒滑蛋用左日本蛋🍳蛋味香濃蛋加入味噌調味,口感特別豐富仲有一大球紫薯沙律🍠香腸,牛油多士等等食完好滿足友人都好喜歡食鰻魚但又想有米飯落肚呢度都有鰻魚滑蛋定食滿足到定食一樣有蒲燒鰻魚同炒滑蛋,紫薯沙律等等配珍珠米白飯🍚粒粒分明另外仲配一碗日式餐湯,內有昆布,菇🍄友人話感覺清新🌱最後當然要嘆返杯咖啡鮮奶抹茶🍵好香表面有滿滿嘅綠茶粉增加口感底下係🥛鮮奶抹茶好滑至於凍嘅cappuccino咖啡味濃☕️係炎夏唔錯嘅選擇Cafe仲有其他嘅定食同甜點而且全店嘅食物都唔落味精相信實有機會再黎悠閒一番
之前已經留意到鰂魚涌分店好受歡迎,已經好想試

而家觀塘都有分店喇,黎開呢頭梗係要試下啦❗️
位置喺一工業大廈入面,唔算難搵
室內光猛,裝修簡約有文青味道,感覺relax
見到有唔少花藝裝飾🌷🌸💐
原來店鋪除左cafe之外仲會舉行workshop架

All Day Breakfast粉絲嘅我
當然要試下呢度嘅和式版本
最特別係蒲燒鰻魚🐟皮燒得香口,肉質肥美

炒滑蛋用左日本蛋🍳蛋味香濃
蛋加入味噌調味,口感特別豐富
仲有一大球紫薯沙律🍠香腸,牛油多士等等
食完好滿足

友人都好喜歡食鰻魚
但又想有米飯落肚
呢度都有鰻魚滑蛋定食滿足到
定食一樣有蒲燒鰻魚同炒滑蛋,紫薯沙律等等
配珍珠米白飯🍚粒粒分明
另外仲配一碗日式餐湯,內有昆布,菇🍄
友人話感覺清新🌱

相信實有機會再黎悠閒一番

蒲燒鰻魚滑蛋定食
泡沫咖啡
2019-08-12 49 瀏覽
🍴溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包 $98🍴和式全日早餐 $128.偶然會到訪觀塘工廈尋覓特色cafe 👣而今次就決定去試呢間日系cafe,主打一系列無添加味精的菜式,其實之前已經去過鰂魚涌分店,覺得食物質素是不錯的☺️觀塘分店空間感較大,裝潢富藝術氣息,環境的確比鰂魚涌更好!.牛油果蟹肉酸種包非常足料,一層厚厚的蟹肉鋪上牛油果上,口感豐富之餘,味道仲特別清新,絕對是夏日必試菜式之一😆一切開溫泉蛋,蛋黃瞬間流出,是完美的流心狀態啊😻原來當蛋黃液滲入了底層的酸種包,食落會更濕潤,質感配搭好有驚喜❗️不過,個人不太喜歡面頭的銀魚柳,因為嚐起來味道偏鹹🙊.小店必點菜式之一和式全日早餐~蒲燒鰻魚、味增炒蛋同紫薯蓉是菜式亮點,因為好少係全日早餐食到😛個人挺欣賞味增炒蛋,炒蛋嫩滑,處於半流質狀,不過味增的味道可以更突出☺️紫薯蓉由原粒薯仔磨成,加入青瓜粒,口感實在,與平常吃的薯蓉不一樣😉鰻魚肉質紮實不鬆散,同炒蛋一齊食就最適合不過😆可惜份量偏少,二人吃的話一定唔夠飽😂.飲品方面,個人極度推介這裡的鮮奶抹茶❗️抹茶味非常濃郁,即使加入牛奶和冰粒都沒有沖淡抹茶味💓我想茶控們一定會更喜歡這種抹茶拿鐵吧🙊.整體來
🍴溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包 $98
🍴和式全日早餐 $128
整體來說,cafe環境裝潢一流,食物質素不俗,唯獨地點對於港島人來說比較遠👀
2019-08-10 97 瀏覽
今日去到開聯工業中心發現左一間文青風既cafe,裝修以木為主,配以乾花裝飾,感覺都幾舒服,門口仲有可能係旁邊stuido 既攝影作品,藝術風格十足鋪頭主打all day breakfast, 雖然下午會有便當供應,但係我地差唔多5點先黎到就無機會試啦all day breakfast有和式,洋式同素食可以揀,我地就叫左個洋式全日早餐份量唔多但非常精美,包括左沙津,煙三文魚,黑松露芝士炒蛋,黑松露一d都唔少架,蛋仲非常滑配埋酸種包,味道非常唔錯除左all day breakfast佢仲有好多唔同既輕食,而我地就叫多左個招牌雙迷你自家製漢堡試下牛肉漢堡就成日食,呢到個雙迷你漢堡,除左一個牛肉,仲有個係鰻魚架😍 食過先知原來蒲燒鰻魚做漢堡都幾好食,鰻魚仲燒到岩岩醬汁入哂味,值得一試架野飲方面,當然唔少得拉花啦,呢到都有好多咖啡選擇,而我地就試左個鮮奶抹茶,抹茶味都夠香濃,又夠奶味,不過飲到最後就有d粉未溶,略為失色另外我地仲叫左杯特飲伯爵茶柚子梳打,酸酸甜甜又帶有淡淡既茶香都幾特別

洋式all  day  breakfast

蒲燒鰻魚漢堡

Matcha  Latte
2019-08-03
洋式all  day  breakfast
Matcha  Latte
  • 洋式全日早餐
隨住越嚟越多公司搬進觀塘之後,呢一區真係越開越多餐廳,當中cafe更佔大多數。上星期阿叔又跟朋友嚟到觀塘去咗間隱世日系文青cafe☕️。呢間cafe唔單止提供咖啡同日式料理🍱,網上搵資料,先知佢仲有鮮花🌷、保鮮花💐、絲花🎋等賣,而且更會定期攪藝術展覽添!.Cafe主打健康飲食,所有料理都不加味精。今次嚟食咗 #蒲燒鰻魚滑蛋定食 ($108),選用原生態養殖無激素嘅鰻魚,肥美夠厚身🤤;蒲燒醬汁調教得剛剛好,不會太甜。#慢煮封門牛柳定食 ($108),牛柳肉牛味濃郁,慢煮過後肉質更鮮嫩,真正啖啖肉。👍🏼.除咗日式健康料理,呢度嘅mocha ($42)亦好值得推介,用咗74%黑朱古力沖調出嚟嘅咖啡☕️,味道香醇帶點苦澀,但更濃郁,更有層次味。😙
2019-08-08 77 瀏覽
之前係鰂魚涌食過印象幾好,今次嚟觀塘見到有就梗係唔好錯過。回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑價格:HKD160/pal◆Summary◇觀塘店環境比鲗魚涌店寬敞好多,食物選擇亦略有不同。食物搭配超健康,每份食物都會配紫薯同沙律,觀塘店嘅沙律菜同紫薯都有混入自家製開心果沙律醬,味道酸酸地略帶芥末籽的辛辣☘️而鰂魚涌店則是加入蘋果粒,兩間店味道略有不同———————————————————◆和式All Day Breakfast🍳◇ HKD128All Day Breakfast有三種,其中和式最熱門,鰻魚軟而無骨,滑蛋超嫩,至於多士就建議轉成酸種包,之前食過酸種包覺得好煙韌,結構比多士要好。◆辛口明太子雞翼定食🍗◇HKD98份量其實唔算大,但每隻雞翼都爆晒餡超多明太子,可惜就略嫌乾身左少少,好在有菌菇湯搭救。◆Coffee Oatmilk Latte◇HKD43Favilla整開咖啡,咖啡當然有保證,入口好順滑,偏nutty的咖啡豆搭配燕麥奶好正🥰◆伯爵茶柚子梳打◇HKD48至於唔飲咖啡的朋友都可以試下呢款梳打,茶味同柚
之前係鰂魚涌食過印象幾好,今次嚟觀塘見到有就梗係唔好錯過。

回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑

◆辛口明太子雞翼定食🍗◇HKD98

Oat Milk Latte

◆Coffee Oatmilk Latte◇HKD43

◆伯爵茶柚子梳打◇HKD48
至於唔飲咖啡的朋友都可以試下呢款梳打,茶味同柚子味平衡得唔錯,同平時飲開嘅柚子梳打相比更添一份茶味的醇厚。

💁🏻‍♀️因為撈左開心果醬紫薯食落會酸酸地,一開始真係有啲唔慣😅不過接受左又ok,紫薯味道濃郁之餘略帶酸味頗開胃
和式all day breakfast
Oat Milk Latte
  • 和式全日早餐
2019-08-08 39 瀏覽
每逢假日lunch總想食好啲,試新嘢!今日過咗觀塘工業區搵食😋試咗呢間日式小店🌿favilla cafe☘️,淨係聽個名已經好relax😌餐牌選擇都多,要左🔸日式滑蛋自家制咖哩牛肉定食 $88呢個飯我見好多檯都有叫,賣相好靚,上菜一刻即刻心心眼左😍咖哩接近甘口,牛肉係牛腩粒,好淋好入味👍🏻仲有薯仔同紅蘿蔔,十分日式的味道!滑蛋真係超滑,呢個配搭簡直完美🤤🔸豚肉生薑卷定食 $78豚肉卷中間係生薑絲,豚肉店家話係日本直送,果然係靚肉!生薑絲唔太辣,岩岩好中和返肉嘅膩,加埋酸酸甜甜的醬汁,唔小心清曬啲珍珠米同肉😫仲話夏天要減肥⋯⋯🔸熱抹茶latte $42個拉花又令我心心眼左😍同埋好貼心有個木架放住唔會辣親手!飲落好重抹茶味,抹茶控一定唔會失望😉好滿意的一餐!上網睇原來有下午茶,仲幾吸引,希望下次試埋佢地的下午茶!期待下星期再搵新餐廳🏃‍♀️🏃🏼
餐牌選擇都多,要左
🔸日式滑蛋自家制咖哩牛肉定食 $88

🔸豚肉生薑卷定食 $78

🔸熱抹茶latte $42

期待下星期再搵新餐廳🏃‍♀️🏃🏼
2019-08-08 1105 瀏覽
行到邊食到邊~觀塘-護膚品差不多用光了,又來了觀塘補貨。買完東西後在附近找到一間🈶️少見的和式all day breakfast 🤩樓上Cafe。馬上衝去食🤣-門外註明是採用日本🐔蛋-HK$128和式全日早餐~蒲燒鰻魚烤至外脆肉嫩,味道剛剛好又沒有魚腥味。看👀餐版原來註明鰻魚是原生態養殖,怪不得比其他餐廳好吃幾倍。味噌炒蛋有一陣淡淡的味噌味但又沒有搶走蛋原本的香味。炒蛋滑流伴著熱烘烘的多士🤤。腸仔不是太鹹適合怕水腫的我。-HK$108慢煮封門牛柳定食~慢煮牛柳有挺香的牛味,肉質細嫩,肉汁飽滿。牛柳的醬汁醒胃與珍珠飯一起吃👍🏻。這裡的薯仔沙律濕潤而薯仔有些是粒狀又些是蓉帶出兩種不同口味😆-來多張大🈴️照-HK$48 72% Dark Chocolate ~呷一口朱古力是濃郁,完全是我的🥰。-HK$38 Cappuccino ~ 香醇咖啡配上綿密泡沫,為All day breakfast 畫上完美句號。-飲品餐牌是木的內在環境:-🍽:The Artlab by favilla 📮:觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
行到邊食到邊~觀塘

📮:觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
2019-08-07
慢煮封門牛柳定食
2019-08-06 22 瀏覽
今日去左觀塘做文青 呢間cafe 喺工廠區上到去俾人感覺好舒服 簡簡單單 有北歐簡約風gei 感覺飲品menu 係木制 食物menu 都係配上大地色 清新簡約我地一人叫左一個lunch set 朋友仔揀左慢煮安格斯牛柳飯 - 牛柳食落軟滑 因為用左慢煮 肉汁包住晒喺牛柳入面醬汁佢都係用返日式燒汁 簡單得黎好味配上香軟珍珠米 好有去左日本gei 感覺鰻魚滑蛋定食 - 鰻魚又肥美又夠厚身再配上香濃惹味鰻魚燒汁 令人食指大動佢個炒蛋好香滑好香滑好香滑 而且生熟控制得剛剛好軟滑帶點蛋汁 真係要一啖又一淡 停唔到口套餐仲有一個日式清湯同一個香滑蕃薯蓉 飲品 我地都叫左抺茶 一個凍一個熱飲品都係香濃好味 熱飲咁仲好有心機拉花添
我地一人叫左一個lunch set
軟滑帶點蛋汁 真係要一啖又一淡 停唔到口
套餐仲有一個日式清湯同一個香滑蕃薯蓉
飲品 我地都叫左抺茶 一個凍一個熱
飲品都係香濃好味 熱飲咁仲好有心機拉花添
👭The Artlab by Favilla(觀塘)👭1⃣招牌雙迷你自家製漢堡(鰻魚+牛肉) $88漢堡包皮烘得好香脆,兩款漢堡嚟講38比較鍾意牛肉口味,牛肉漢堡咬落好多汁,而且個底有啲青瓜,兩者夾埋好match😍。鰻魚漢堡則有芝士同青瓜作配料,味道都唔差但唔夠牛肉漢堡令38有驚喜😆2⃣蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108鰻魚比較瘦削,份量都較少約有1/4條鰻魚,對38黎講食得唔夠喉🙈,鰻魚醬汁較清淡唔會好濃,而湯都係一貫清淡口味,令38驚喜既係有勁多海帶😍。呢個set岩啲食野係清淡口味既朋友😂3⃣黑朱古力(凍) $4775%濃度既朱古力,帶有微微朱古力獨有既苦味,而且過後有點回甘,鍾意黑朱古力既朋友值得一試👍🏾4⃣伯爵茶柚子梳打 $46開頭38以為 呢度嘅柚子梳打會同一般舖頭嘅一樣都係比較偏甜,點知完全唔係呢回事😳 飲落係好香嘅茶味中帶有微微柚子甜味,食到最底仲有啲柚子添,成個感覺好fresh好夏日,正呀😍推薦度:7/10🏠觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室🕐Mon-Sat 12:00noon-7:00pm
👭The Artlab by Favilla(觀塘)👭

1⃣招牌雙迷你自家製漢堡(鰻魚+牛肉) $88

2⃣蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108

3⃣黑朱古力(凍) $47

4⃣伯爵茶柚子梳打 $46

推薦度:7/10

🏠觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
🕐Mon-Sat 12:00noon-7:00pm
「和式全日早餐🇯🇵🍳($128)」好特別!有蒲燒鰻魚同味增炒蛋 配上紫薯蓉同有d乾嘅芥末香草沙律🥗唯獨嫌牛角包🥐(+$15)唔夠香脆 小編建議大家轉酸種包(+$12)「溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包🥑🦀🐟($98)」有驚喜!食材配搭好match 酸種包超香脆!「黑朱古力咖啡☕️($42)」用左74%朱古力 超濃朱古力味 大推👍🏻💕!「抹茶🍵($32)」就普普通通🙊注意⚠️:有d難搵 提提你 工業中心係係中銀隔離入去-The Japanese-style All Day Breakfast🇯🇵🍳($128) is delicious! It is served with grilled eel and miso scrambled eggs. The purple potato salad is good while the salad with vinegar and mustard is too dry🥗. It is recommended to pay an extra $12 for additional sourdough. The Hot Spring Egg and Ita

注意⚠️:有d難搵 提提你 工業中心係係中銀隔離入去
The Japanese-style All Day Breakfast🇯🇵🍳($128) is delicious! It is served with grilled eel and miso scrambled eggs. The purple potato salad is good while the salad with vinegar and mustard is too dry🥗. It is recommended to pay an extra $12 for additional sourdough. The Hot Spring Egg and Italian Anchovy Fillets Sourdough Bread with Avocado and Crab🥑🦀🐟($98) is surprisingly good! The ingredients are perfectly matched with the slices of crispy and aromatic sourdough! In terms of drink, I recommend the Mocha☕️($42) which is made of 74% chocolate👍🏻💕. The Matcha🍵($32) is normal.🙊
Reminder⚠️:This restaurant is hard to find. Hint: the enter of the building is near Bank of China
價錢price:$100 - $160
地址address:觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
性價比CP value:🤤🤤🤤⚪️⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤⚪️
味道taste:🤤🤤🤤🤤⚪️
環境environment:🤤🤤🤤🤤⚪️
服務service:🤤🤤🤤🤤⚪️
Score:88/100🔖(bookmark)
用餐優惠
試食活動