2019-09-26 101 瀏覽
Finally拔草了! 支持黃店💛The Artlab by Favilla.一直想試favilla的咖啡☕️終於捉男朋友陪我來了我點了 溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包男朋友點了 蒲燒鰻魚滑蛋定食蛋是日本蛋,超香蛋味!鰻魚肥美無骨👍🏻我好喜歡這家的酸種麵包 口感很對我口味另外我還加了$10試它的吐司口感好特別,鬆軟得來有點咬口啊~我點的全部食材都好喜歡集我喜愛的於一盤喔💓不得不提它的咖啡☕️我試了Mocha用74% single origin dark chocolate~喝下去有可可的酸味蠻特別的!男朋友試了latte咖啡味十分濃香啊!我喜歡latte多點~觀塘工廈實在十分多隱世食店繼續慢慢發掘🤤.小店掛了藝術作品有關反送中的裝潢也十分小清新 一定要再訪💛
Finally拔草了! 支持黃店💛
一直想試favilla的咖啡☕️
終於捉男朋友陪我來了
我點了 溫泉蛋意式銀魚柳牛油果蟹肉酸種包
男朋友點了 蒲燒鰻魚滑蛋定食
蛋是日本蛋,超香蛋味!
鰻魚肥美無骨👍🏻
我好喜歡這家的酸種麵包 口感很對我口味
另外我還加了$10試它的吐司
口感好特別,鬆軟得來有點咬口啊~
我點的全部食材都好喜歡
集我喜愛的於一盤喔💓
不得不提它的咖啡☕️
我試了Mocha
喝下去有可可的酸味
蠻特別的!
男朋友試了latte
咖啡味十分濃香啊!我喜歡latte多點~
觀塘工廈實在十分多隱世食店
繼續慢慢發掘🤤
小店掛了藝術作品有關反送中的
裝潢也十分小清新 一定要再訪💛

2019-09-23 79 瀏覽
觀塘有不少餐廳都隱藏在工廈入面一個人想食得舒服少少的話可以試試這間 @favillacafe 成間餐廳都是文青風木質的擺設還有少少日本風的餐具感覺比較寧靜舒適.🍵 熱抹茶 $16(跟餐有半價優惠 原價$32).🥗 洋式全日早餐 $118店裡面有和式全日早餐是有鰻魚的而這份洋式就是比較平常食的有煙三文魚、黑松露味噌芝士炒蛋、薯蓉沙律和麵包雖然看起來份量不多但其實都幾飽整體都算滿意雖然覺得有少少貴不過他們是全日不收加一服務費所以可能跟朋友一起來慢慢坐就會覺得ok.The Artlab by Favilla📍觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
觀塘有不少餐廳都隱藏在工廈入面
一個人想食得舒服少少的話
可以試試這間 @favillacafe
成間餐廳都是文青風
木質的擺設
還有少少日本風的餐具
感覺比較寧靜舒適
🍵 熱抹茶 $16
(跟餐有半價優惠 原價$32)
🥗 洋式全日早餐 $118

店裡面有和式全日早餐
是有鰻魚的

而這份洋式就是比較平常食的
有煙三文魚、黑松露味噌芝士炒蛋、薯蓉沙律和麵包
雖然看起來份量不多

所以可能跟朋友一起來慢慢坐
就會覺得ok
📍觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
2019-09-21 187 瀏覽
來過開聯食野,但從來無去過B座。估唔到呢到開左間貴價餐廳。OpenRice book位有正價88折。去到有一半full,唔知係咪因爲太貴,所以星期五都唔使等位。要自己出去點餐,可以用八達通,credit card等付款。價錢唔平,最平都要78蚊鰻魚飯係同事叫的,睇個樣都唔錯,為獨碗飯有點兒細同埋俾漏餐湯,唔叫佢都唔記得左丫我叫左個素食All Day Breakfast除左無鰻魚外,鰻魚餐的其他野,呢個餐都有。Toast香脆,夠厚。如果唔係,下午應該好快肚餓。不過牛油唔香沙律菜新鮮,配左提子,番茄同橙。唔知係菜定啲sauce有種特別的香味炒蛋真係好滑個大啡菇好嫩Toast下面仲有球類似蕃薯整的沙律,無加太多調味料。好清淡,不過又食唔到蕃薯味以半價叫左個草莓荔枝綠茶。一大壺上枱,原來用茶包的。飲唔到有草莓味,但有少少荔枝味唔推介丫。。。但坐係度,成日都聞到有香味。不過又唔知係邊個餐喎所以會再來丫。
來過開聯食野,但從來無去過B座。估唔到呢到開左間貴價餐廳。

鰻魚飯係同事叫的,睇個樣都唔錯,為獨碗飯有點兒細
同埋俾漏餐湯,唔叫佢都唔記得左丫

我叫左個素食All Day Breakfast
除左無鰻魚外,鰻魚餐的其他野,呢個餐都有。
素食all  day  breakfast

炒蛋真係好滑
個大啡菇好嫩

唔推介丫。。。
但坐係度,成日都聞到有香味。不過又唔知係邊個餐喎
所以會再來丫。

2019-09-20
2019-09-20 61 瀏覽
今日心情幾好,自己一個都唔食頹lunch,揀咗嚟呢間試下預先喺openrice book位,有88折間店雖然幾細,但裝修得幾靚,好日系不過啲燈有少少太光,可以暗返少少叫嘢食落單係自己去收銀嗰到落單,落完即刻俾埋錢我揀咗日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食,飲桂圓紅棗茶嘢飲到先,個樣好靚咁樣一大壺都好多好快個餐嚟埋,落完單聽到我呢份係最後一份,好彩麵豉湯幾好飲,嗰舊細細舊圓碌碌就唔知係咩凍凍地,有啲似薯蓉但應該唔係,好似有啲紅蘿蔔?呢個麻麻地,我食咗幾啖就冇食輪到咖哩飯,呢個咖哩味道好食,如果多啲汁就好;個蛋都好滑反而啲牛肉就麻麻地,唔夠入味,但份量就好多,隔離枱係咁話抵食呢到環境真係幾舒服,同好乾淨嘅感覺,下次嚟會試埋其他嘢食
今日心情幾好,自己一個都唔食頹lunch,揀咗嚟呢間試下
預先喺openrice book位,有88折
間店雖然幾細,但裝修得幾靚,好日系
不過啲燈有少少太光,可以暗返少少
叫嘢食落單係自己去收銀嗰到落單,落完即刻俾埋錢
我揀咗日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食,飲桂圓紅棗茶

桂圓紅棗茶

嘢飲到先,個樣好靚
咁樣一大壺都好多
好快個餐嚟埋,落完單聽到我呢份係最後一份,好彩

日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食

麵豉湯幾好飲,嗰舊細細舊圓碌碌就唔知係咩
輪到咖哩飯,呢個咖哩味道好食,如果多啲汁就好;個蛋都好滑

呢到環境真係幾舒服,同好乾淨嘅感覺,下次嚟會試埋其他嘢食
桂圓紅棗茶
日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食
小弟喺觀塘返工,大家可能成日都聽觀塘又幾幾多好嘢食,又多工廈小店,平時一定大飽口福云云。但事實上返工日子又邊得閒慢慢歎好西,lunch通常求祈茶記hea食搞掂sosad 所以呢間位於開聯工業中心嘅Cafe,小弟只係去過鰂魚涌分店,今次都係第一次作客觀塘店。 The Artlab by Favilla,如同其他分店,日式木系、走文青風、掛滿乾花,有四人枱有小吧枱,星期六冇咗平時大群上班族所以幾靜幾舒服。主打健康和洋式料理,望望木刻Menu,樣樣都想食,All Day Breakfast分日式及洋式(好似仲有素食?),分別應該在於前者有鰻魚後者有煙三文魚,小弟唔太好鰻魚就揀後者啦。 一塊木板上桌,黑松露芝士味噌炒蛋夠滑溜,味噌淡淡的,黑松露醬更為突出,配酸種多士自然係perfect;沙律清新、花花煙三文魚肥美味濃,仲有一團帶柚子清香嘅紫薯蓉,口感相當實在,超滿足! 想嗅米氣就當然揀日式定食,二話不想叫咗明太子釀雞翼定食,小弟向來對釀雞翼呢味嘢情有獨鐘,呢度出品就完全滿足到我,雞翼煎得香口微脆,裡面塞面惹味明太子,大大啖咬落去都咪話唔過癮。定食包埋紫薯球沙律同菌菇湯,飽晒。 Faviila咖

Faviila咖啡一向有保證,熱飲嘅咖啡會用個好似日本居酒屋裝清酒嘅四方木盒一齊上,心心拉花就基本啦,加埋隻靚靚銅色匙羹。74% Dark Chocolate做底嘅熱Mocha,入口順滑, 朱古力同Espresso味道平衡,不錯。

同行朋友唔飲啡,伯爵茶柚子梳打都係唔錯選擇,帶淡淡茶香,梳打清爽,底層柚子醬酸甜清新, 咬開了絲絲柚子皮,比一般柚子梳打層次更豐富。
2019-09-19 56 瀏覽
朋友係觀塘區返工介紹我哋去咗一間樓上Cafe一入去見到入邊裝修非常文青連啲餐牌餐具全部都好靚一定係相機食先我同朋友都叫左全日早餐一個係和式 一個係洋式和式既全日早餐平時比較小見我個人推薦呢一set因為個鰻魚煮得好好食!煮得好軟滑 又無食到骨 好正朋友叫左個洋式全日早餐個黑松露炒蛋好香 同埋入邊有芝士咖另外個薯蓉都幾夠味!不過我自己就中意日式多d飲品方面我哋兩個都叫左鮮奶抹茶一個係涷飲 一個係熱飲熱飲果杯綠茶味好夠濃凍飲果杯綠茶味就比較淡唔知係咪關啲冰融左事整體飲品食物質素都唔錯環境好岩聚會傾計因為無限時 D野食又靚慢慢影下相傾下計非常好
朋友係觀塘區返工

我同朋友都叫左全日早餐
一個係和式 一個係洋式

和式既全日早餐平時比較小見

我個人推薦呢一set
因為個鰻魚煮得好好食!
煮得好軟滑 又無食到骨 好正

朋友叫左個洋式全日早餐
個黑松露炒蛋好香 同埋入邊有芝士咖
另外個薯蓉都幾夠味!
不過我自己就中意日式多d

環境好岩聚會傾計
因為無限時 D野食又靚
慢慢影下相傾下計非常好

2019-09-13 65 瀏覽
對於經常出入觀塘既我觀塘工廈既鋪頭真係一個唔錯既用餐選擇今次介紹一間環境唔錯,走日式西餐廳風格門口,牆身,甚至餐牌都有採用木既元素坐喺度會有種休閒既感覺.除左裝備有花心思,亦會選擇無添加食物,同埋絕不用味精__________🔹日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食 $78👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑本來係想食封門牛柳,可惜無貨...真係epic sad揀左同樣係牛既咖哩牛肉,可以話係瘦既牛腩無煮到好淋,但一啲都唔韌,略有咬感食落有香料味,比個咖哩汁出色咖哩汁唔甜又唔辣,比較普通.滑蛋採用日本鮮雞蛋唔似落左忌廉牛奶,望落都厚厚地,但食落又幾滑下.跟餐都會有一舊紫薯球,佢唔好滑果種,無將紫薯打成蓉加忌廉,反而係天然既紫薯隨性咁切成細粒做成球,好raw👍🏻.🔹和式All Day Breakfast $128👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑主菜係蒲燒鰻魚,炒滑蛋配菜係提子,蕃茄仔,烘麵包,沙律菜,紫薯球.鰻魚好鮮嫩,油脂豐腴,有種食東玻肉既錯覺,可惜唔夠厚身,同無處理啲魚骨,要小心食.滑蛋品質同牛肉定食一樣.烤麵包加左牛油烤,唔係烤得好脆,但幾有麵包味
對於經常出入觀塘既我
觀塘工廈既鋪頭真係一個唔錯既用餐選擇
今次介紹一間環境唔錯,走日式西餐廳風格
門口,牆身,甚至餐牌都有採用木既元素
坐喺度會有種休閒既感覺
除左裝備有花心思,亦會選擇無添加食物,同埋絕不用味精
__________
🔹日式滑蛋自家製咖哩牛肉定食 $78
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑

本來係想食封門牛柳,可惜無貨...真係epic sad
揀左同樣係牛既咖哩牛肉,可以話係瘦既牛腩
無煮到好淋,但一啲都唔韌,略有咬感
食落有香料味,比個咖哩汁出色
咖哩汁唔甜又唔辣,比較普通
滑蛋採用日本鮮雞蛋
唔似落左忌廉牛奶,望落都厚厚地,但食落又幾滑下
🔹和式All Day Breakfast $128
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑

主菜係蒲燒鰻魚,炒滑蛋
配菜係提子,蕃茄仔,烘麵包,沙律菜,紫薯球
滑蛋品質同牛肉定食一樣
烤麵包加左牛油烤,唔係烤得好脆,但幾有麵包味
2019-09-11 35 瀏覽
Japanese All day breakfast $128😋無論在香港還是日本,好像也很少見到有和式全日早餐。清新的沙律菜、鮮甜的小蕃茄、惹味的香腸、嫩滑的味噌炒蛋、滿是香濃燒汁的無骨蒲燒鰻魚,再配上印有店名、四邊香脆又帶著牛油香的吐司,還有難得在全日早餐中登場的爽甜青提,加上一杯漂亮又香濃的抹茶鮮奶,實在是非常圓滿的午餐😌慢煮封門牛柳定食 $108 🐂封門牛柳肉質軟嫩,牛味香濃,連同秘製醬汁配珍珠米,送飯一流🍚昆布湯內有好多昆布和菇菇,味道不會太鹹👍🏻薯仔沙律富有口感,可咬到薯蓉跟薯粒🥔Mocha和Green tea latte味濃又好看👍🏻👍🏻👍🏻

慢煮封門牛柳定食 $108 🐂

2019-08-17
午餐
2019-09-10 173 瀏覽
平日粗粗魯魯都想扮下文青嘅🤣今次黎到觀塘嘅工廈 食返個brunchThe artlab by favilla 裝潢好日系餐牌亦特別地用上木板 更顯特色MY BOSS 叫左個和式 All day breakfast ($128)包括蒲燒鰻魚,味噌炒蛋,香腸等材料豐富得黎夠飽肚 加埋玫瑰普洱茶 ($42)係幾咁文青嘅一件事😎而我就要左慢煮封門牛柳定食($108)牛柳肉味是整隻牛最濃厚 加上慢煮烹調完美保留牛的鮮味 而自家制燒汁令味道更突出😋我個人都推薦伯爵茶柚子梳打 ($46) 幾清新👍🏻________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
平日粗粗魯魯都想扮下文青嘅🤣
今次黎到觀塘嘅工廈 食返個brunch
The artlab by favilla 裝潢好日系
餐牌亦特別地用上木板 更顯特色
包括蒲燒鰻魚,味噌炒蛋,香腸等
材料豐富得黎夠飽肚 加埋玫瑰普洱茶 ($42)
係幾咁文青嘅一件事😎
而我就要左慢煮封門牛柳定食($108)
牛柳肉味是整隻牛最濃厚 加上慢煮烹調
完美保留牛的鮮味 而自家制燒汁令味道更突出😋
我個人都推薦伯爵茶柚子梳打 ($46) 幾清新👍🏻
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
和式all  day  breakfast
和式all  day  breakfast
2019-09-08 42 瀏覽
其實之前已經去過呢間既鰂魚涌店 當時就覺得呢間cafe既飲品食物質素唔錯😚 而前幾個月 佢地係觀塘既分店開左啦😍 除左環境更闊落 食物選擇更多 店裡面仲加入唔少藝術元素 例如有相展 花藝區等等 將咖啡 美食 藝術 結合為一😚_{日式全日早餐 $128 🍳}呢度既日式全日早餐基本上係必嗌😝 除左炒蛋 香腸 沙律 重點係仲有大大舊原生態養殖蒲燒鰻魚😍 鰻魚肉質紮實緊緻 軟稔多汁 燒汁味道亦調得啱啱好!香濃但唔會冚咗鰻魚本身既鮮味😚 炒蛋都唔係普通貨色!炒得嫩滑就不在話下 最特別係佢入面加入味增 所以味道特別香😚另外記得記得將toast轉做牛角包!雖然要加錢 但絕對值得!鬆化酥脆 牛油味香 唯獨今次食覺得味道偏鹹🤔 但整體呢個牛角包以cafe呢講真係唔錯💓_{日式滑蛋咖喱牛肉定食 $98 🍛}另外呢個滑蛋咖喱牛肉定食係觀塘店既限定~ 鍾意呢度既咖喱比平時既日式咖哩冇咁甜 反而多左香辣既味道 食落更惹味😋 配埋炒蛋 撈飯一流😚 仲有炆到稔一稔既牛腩😻 如果可以多幾舊就好啦😆_{黑朱古力 $47 🍫}{氣泡濃縮咖啡 $48 ☕️
{日式全日早餐 $128 🍳}

{日式滑蛋咖喱牛肉定食 $98 🍛}

{黑朱古力 $47 🍫}
{氣泡濃縮咖啡 $48 ☕️}
除左食物 呢度飲品都唔錯!熱朱古力用74%單品朱古力沖成 甜度啱啱好😚 不過個人就偏好朱古力比例再高啲 再濃郁啲既😛 仲有espresso soda 飲落零舍清新😚
_
整體黎講 從食物 飲品 裝修 理念 都睇得出呢間係好有誠意既小店😚 值得支持喔💓💓💓
2019-09-01 203 瀏覽
走簡約清新風格,主打健康的和洋式料理,食物即叫即製,並且標榜不加味精。裝潢設計以木為主調,連餐牌也是木製,簡約柔和色調,營造悠閒輕鬆的環境氣氛,令人感覺舒適。黑朱古力咖啡 ($42)入口綿滑,咖啡採用巴西的咖啡豆,味道較為甘甜。朱古力方面是用74%黑朱古力磚沖製而成,而非用朱古力粉,味道濃郁但不會過甜。蒲燒鰻魚滑蛋定食 ($108)用上無激素的原生態養殖鰻魚,肉質軟腍滑溜,魚骨去得乾淨,且醬汁甜蜜味美。店舖採用日本雞蛋,味噌炒蛋非常嫰滑,甚有蛋香。慢煮封門牛柳定食 ($108)肉質軟腍鬆化,鮮嫩富肉汁,牛味濃郁;加上自家制燒汁,令味道更為突出。

黑朱古力咖啡 ($42)
黑朱古力咖啡

蒲燒鰻魚滑蛋定食 ($108)
蒲燒鰻魚滑蛋定食

慢煮封門牛柳定食 ($108)

黑朱古力咖啡
2019-09-01 37 瀏覽
今次同姥姥👩🏻‍🦳去咗小儀開嘅隱世工廈Cafe,今次就冇試到佢地嘅All Day Breakfast 🍳 啦!1️⃣蒲燒鰻魚滑蛋定食 $108肥厚嘅冇骨蒲燒鰻魚非常惹味,滑蛋嘅牛油香氣四溢,飯量岩岩好。配菜仲有沙律菜🥗,蕃茄仔同薯蓉撈青瓜🥒。🙆🏻‍♀️美味指數:7.45/102️⃣慢煮封門牛柳定食 $108將白蘿蔔蓉擺少少係牛柳上面,味道有些許偏鹹,牛柳肉質尚算嫩滑。不過一啖牛柳一啖白飯🍚就岩岩好。🙆🏻‍♀️美味指數:7.25/103️⃣黑朱古力咖啡🍫☕️ $42用咗74%嘅黑朱古力同咖啡調配而成,呢個組合真係超有驚喜,口腔第一下會環繞著濃濃的黑朱古力香氣,之後就喝到咖啡☕️嘅苦澀味刺激住味蕾👅層次感滿分💯,令我再三回味。🙆🏻‍♀️美味指數:7.62/104️⃣黑朱古力🍫 $42都係用咗74%嘅黑朱古力,唔係好似平時喝到果d用可可粉咁,味道香醇濃郁。🙆🏻‍♀️美味指數:7.51/10💡整體來講,黑朱古力咖啡🍫☕️最有驚喜😍不過定食都唔錯,而且坐得好舒服😬真係坐成個晏就都得The Artlab by Favilla 地址🐾: 觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
[觀塘~The Artlab by Favilla]
4️⃣黑朱古力🍫 $42
🙆🏻‍♀️美味指數:7.51/10
地址🐾: 觀塘開源道55號開聯工業中心B座6樓602A室
2019-08-28 2198 瀏覽
之前我同朋友都去過鰂魚涌店,亦知道官塘開左分店都一段日子,可惜我地一直都夾唔到時間去!!!咁岩呢日陪朋友出開黎,我地就決定我地既午餐喺到解决啦~~~一入到去見到有唔少客人,好彩咁岩有一檯食完,我地唔洗等就可以入座!!同之前係鰂魚涌店一樣,有幾款全日供應既all day breakfast ,1200-1500仲有定食供應,而且全日免收加一服務費~~~本身想試下呢度既定食,可惜我地坐低之後店員就通知我地當日既定食(飯)經已沽清!!!既然係咁,我同朋友最後都一樣要左份“和式全日早餐”HKd$128~~呢份all day breakfast 最吸睛既當然係個塊肉厚肥嫩又無骨既鰻魚啦!!!但鰻魚下面既味噌滑蛋都不容忽視啊~~滑溜之餘又重蛋香!!!印上店名既厚多士經過加烘後塗上牛油,簡單既滋味就應如此~~澱粉女孩仲有一球天然實在既蕃薯蓉當做甜品添♥♥♥叫左食物就可以半價加配飲品!!!食完一份豐富既和風早餐之後......再嘆埋呢杯順滑回甘既抹茶鮮奶就是滿足喔ヽ(´▽`)/

咁岩呢日陪朋友出開黎,我地就決定我地既午餐喺到解决啦~~~

既然係咁,我同朋友最後都一樣要左份“
和式全日早餐”HKd$128~~

但鰻魚下面既味噌滑蛋都不容忽視啊~~
滑溜之餘又重蛋香!!!

印上店名既厚多士經過加烘後塗上牛油,簡單既滋味就應如此~~

澱粉女孩仲有一球天然實在既蕃薯蓉當做甜品添♥♥♥

叫左食物就可以半價加配飲品!!!

食完一份豐富既和風早餐之後......

再嘆埋呢杯順滑回甘既抹茶鮮奶就是滿足喔ヽ(´▽`)/
午餐
2019-08-25 70 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知觀塘工廈有一間小清新風嘅cafe😚 以為會冇乜人,因為都要花啲腳力,點知都幾受歡迎,假日午飯時段差不多full哂👭 餐廳走日系簡約風,有個open kitchen 之餘仲有個角落喺擺放乾花比大家打下卡咁🌹-蒲燒鰻魚滑蛋定食($108) & 和式全日早餐($128)兩個分別不大,只喺定食多個飯同味噌湯,少左個牛油吐司同香腸😌 鰻魚應該係餐廳主打同依到最受歡迎嘅食材⭐️ 佢哋聲稱採用原生態養殖嘅鰻魚,所以唔怕有激素🤓 食落幾厚肉而且鰻魚汁幾香,外皮帶少少微脆。炒蛋採用日本鮮雞蛋,口感細滑且蛋香味濃🥚,仲有落到麵鼓醬去炒,代替鹽嘅鹹味,味道豐富左,唔錯~最後泥多杯用木製盒子裝住鮮奶咖啡($38)☕飲落唔算香濃,但有拉花加分👌🏽

2019-08-10
2019-08-22 56 瀏覽
The Artlab for Favilla- 花藝Cafe門面用淺木色木板而成的特色牆,內裡環境貫徹門面的設計,木地板和木桌子,周遭都放著植物和乾花,花藝般的咖啡廳,工廈中截然不同的小天地。和式全日早餐原生態養殖鰻魚的蒲燒鰻魚、濃濃的鰻魚汁加上肉質嫩滑的鰻魚肉;味增炒蛋,滑蛋口感正又香,採用的是日本蛋;香煎德國腸、牛油吐司和沙律。洋式全日早餐擺出花形狀的煙三文魚,採用挪威優質三文魚,魚油豐富,濃味的黑松露加上拉絲芝士味增炒蛋、酸種包和沙律。泡沫咖啡再加一杯熱騰騰的咖啡,渡過一個懶洋洋的下午。

和式全日早餐

洋式全日早餐

泡沫咖啡
再加一杯熱騰騰的咖啡,渡過一個懶洋洋的下午。