2023-10-18 21 瀏覽
放假要減減壓,去咗位於銅鑼灣嘅《The Madhouse CWB》,餐廳以啤酒嘉年華為主題,配合手工啤酒和多款美食,帶給食客一個開懷舒壓嘅好地方餐廳於週末提供全日早餐系列,和多款獨家進口手工啤酒,而且擁有多達28個龍頭,確保啤酒質素💫餐廳最近做緊優惠,任何餐點加$198就可以享受 “HAPPY 120” 120 分鐘暢飲放題,放任咁飲盡特選手工啤酒、紅白酒、意大利氣酒及非酒精飲品等等🍴Marine All Day Combo - 有蛋、蝦、盲曹魚柳、煙燻三文魚、烤蕃茄、焗茄汁豆、鮮選生果和多士,份量非常豐富。主角之一嘅盲曹魚柳,肉質結實嫩滑,魚皮煎至脆口,配上自家製菠菜忌廉汁,和魚肉非常之夾味!🍴Omelette & Steak Combo - 奄列有3組餡料可選,我就揀咗煙三文魚和蕃茄,口感嫩滑,蛋香味濃,而且餡料豐富。主角嘅板腱牛扒,肉質結實有嚼勁,肉味亦非常香濃!另外+$10 轉了牛角包,食落酥脆可口,喜歡牛角包嘅不要錯過!🍴Happy Day Pancake - 自家製經典班戟,一共有4塊,入口軟綿,陣陣牛油香,配上雲呢拿雪糕、朱古力碎和朱古力醬,甜蜜滿滿!🍻Springwel

主角嘅板腱牛扒,肉質結實有嚼勁,肉味亦非常香濃!

🍻Springwell Pils - 來自英格蘭嘅一款手工啤,亦係lager,呈金黃色,酒精濃度5%,口感柔順,陣陣啤酒花香!

🍻FruitAge - 來自比利時嘅一款手工啤,亦係一種水果啤酒,酒精濃度3.9%,味道酸甜且帶有陣陣果香味,由於酒精濃度低,比較適合酒量淺嘅朋友仔!

午餐
銅鑼灣120分鐘任飲多款手工啤|The Madhouse每次經過The Madhouse都被佢色彩繽紛嘅裝修吸引🤩餐廳好有外國vibe。加上佢主打Taproom,有多款外國同本地手工啤揀。Weekend點選任何一款全日早餐食品就可以加$198,120分鐘開心暢飲特選手工啤酒,鮮斟雞尾酒,特選紅酒,特選白酒,有汽白酒,蘋果汁,橙汁,可樂‼️超抵飲呀🤩Weekend Brunch Menu 🍽️人均:$250🕰️時間:12-3Omelette & Steak Combo依個set包括3蛋奄列,我哋一個揀咗蘑菇 及忌廉菠菜,另一個揀咗煙三文魚同蕃茄,另外板腱牛扒就要咗5成熟。一份多士,另一份加咗$10 轉鬆脆牛角包🥐牛角包好唔錯👍🏻夠大夠脆🤩依個set overall嚟講好豐富👍🏻食一個真係飽成日。Happy Day Waffle🧇 the madhouse自家秘制窩夫配雲呢拿雪糕,朱古力碎及朱古力醬,一拎上枱就好香朱古力味。大件抵食!🍺Fruits of the Forest Honeycomb (Regular) Abv.有5.8%,有果味但酒味都冇被覆蓋,唔錯😆🍺Dragon Fruit S
銅鑼灣120分鐘任飲多款手工啤|The Madhouse

Weekend Brunch Menu
🍽️人均:$250
🕰️時間:12-3

Abv.有5.8%,有果味但酒味都冇被覆蓋,唔錯😆

🍺Dragon Fruit Session Sour (Regular)
Abv.有5%,overall真係偏酸,鍾意飲酸嘅朋友可以試吓👍🏻

Bible rating: 9/10

📍地址:The Madhouse CWB | Taproom • Kitchen (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道29號華懋禮頓廣場地下2號舖
Dragon Fruit Session Sour
Dragon Fruit Session Sour
2023-10-17 24 瀏覽
平時同朋友飲杯野,食個飯,都會去係銅鑼灣呢間The Madhouse 手工啤酒專門店。鍾意佢夠chill同有好多唔同獨家進口嘅北歐手工啤酒揀。見到近期佢哋推出全新週末美式早餐系列American Style Breakfast,當然要約埋班friend試吓新嘢喇!Menu種類好多,最平嘅brunch item都只需$58👍🏻。另外,對於我哋呢啲酒👻嚟講,佢哋嘅“HAPPY 120“ 120分鐘暢飲放題相當吸引。任何餐點加$198就可以放任咁飲盡特選手工啤酒,紅白酒、意大利氣酒及非酒精飲品等等🥂。Marine All Day Combo2 Eggs, Shrimps, Sea Perch Fillet with Spinach Cream Sauce, Smoked Salmon, Grilled Tomatoes, Baked Beans, Croissant🍴呢個All Day Combo超大份,用料新鮮。Sunny side up 🍳 煎得好靚,流心蛋黃💯。Fillet煎得香脆,上邊既spinach cream sauce 幾特別。Croissant 焗到外脆內軟,夾smoked

Marine All Day Combo
🍴呢個All Day Combo超大份,用料新鮮。Sunny side up 🍳 煎得好靚,流心蛋黃💯。Fillet煎得香脆,上邊既spinach cream sauce 幾特別。Croissant 焗到外脆內軟,夾smoked salmon食超正。

鐘意食腸或者煙肉既朋友可以試吓Sausage Lover 同 Bacon Lover 。兩款都大大份,🥓煎到好香脆,加埋兩隻煎蛋、茄汁豆、沙律菜、多士 = Happy All Day Breakfast

Happy Day Pancake
班戟做得幾有囗感,有微微嘅蛋香味,加埋上邊嘅朱古力醬同雲呢拿雪糕,👍🏻👍🏻

🍻
HK Lovecraft MagicFest Festbier
啲款啤酒既theme係慶祝十月Oktoberfest。味道清香,唔苦,帶點焦糖同toasty既香味,好易入口。

North Brewing Co. Elemental
啲款English Porter 幾滑幾香,唔會太甜,幾well balanced。
  • Marine All Day combo
The Madhouse是香港首屈一指嘅手工啤酒餐廳,,主力為北歐手工啤酒,但排名no1 為香港本土的手工啤💪🏾💪🏾。一進餐廳,就看到吧枱位置,整個隱形遊樂場如圖9般呈現眼前,店家gastropub(美食酒吧)希望The Madhouse CWB能以啤酒嘉年華為主題裝飾,將遊樂場場景、手工啤酒同多元化美食配搭,為香港人帶黎一個舒壓開懷嘅好去處。最近我就去光顧了它們最新推出的週末美式早餐系列American Style Breakfast,傳統美式,大大份啱晒我呢個FatFat。🔹食物🔹🔸Mad house Grand All day 🔸全店最大份,一款滿足勁大胃口的你和我的Brunch ,包括2x肉腸,2x煙肉,2x雞蛋,煙三文魚,烤蕃茄,焗🥫豆,炸薯餅,生果粒(奇異果,青蘋果),脆煙肉的處理其實就可以看出厨師的功力,所以從其香脆度,油份之少,就可以為此評價為高分。評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑🔸Omelettes & Steak Combo Croissant 🔸 Brunch Time 就是要豐富,於是當然點牛扒🥩(當日為五成熟) 配3蛋奄列,板腱牛扒肉質嫩,很juicy ,並配上芫茜醬點牛

🔹食物🔹
🔸Mad house Grand All day 🔸

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

Brunch Time 就是要豐富,於是當然點牛扒🥩(當日為五成熟) 配3蛋奄列,板腱牛扒肉質嫩,很juicy ,並配上芫茜醬點牛肉,甚至大家可以用生雞蛋點牛肉。

🔹手工啤時間🔹

🔸CityBrew HK - Final Revery (#最後空想)🔸
(ABV :4.5%)

當日朋友點了人氣no1 的本土 (支持本土💪🏾),#香港城釀 生產的手工啤 ,此品牌以生產純蜂蜜的氣泡酒為名,此款口味為微醒的青檸和清新香茅,口感偏少甜多潤。

評分 : 🌕🌕🌕🌕🌑

🔸Amundsen Brewery - Double Apocalypse 🔸
(ABV : 8.5%)

麥味偏重的挪威啤酒,平時在外買的售價都頗高,所以都點了這款,麥味,啤酒花味重,典型鬼佬啤,口感都順滑,不會太苦 ,很適合遊樂場氣氛的Madhouse 🙂。

🔹後感🔹

Madhouse 其實在旺角已有一定名氣,主打啤酒(精釀啤酒)及手工生果汽酒體驗。特點是有多達20個生啤龍頭,銅鑼灣店則主打gastropub概念(全方位服務的餐廳,專注於獨特的精釀啤酒和精心製作的舒適食品)

銅鑼灣店除了有23個啤酒龍頭,都多了不同款式Brunch ,整體不錯,很適合一大班朋友週末一大早來一個啤酒Brunch之旅,由朝飲到晚🤩🤩。

加$198有 120分鐘暢飲放題,(包括手工啤酒,紅白酒、意大利氣酒及非酒精飲品)

Mad house Grand All day
CityBrew HK - Final Revery
2023-09-24
Mad house Grand All day
CityBrew HK - Final Revery
  • 踢屁股雞翼
  • Madhouse Grand All Day Combo
  • Steak & Eggs
【Chill正暢飲手工啤/紅白/氣酒🍻 嘉年華裝修歡樂感UP✨】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 平時我好少飲啤酒,但如果想飲,就一定會搵手工啤專門店✨ 店員會好細心介紹各款手工啤嘅產地同特色,亦會根據個人喜好同口味去推薦返🥰 所以每次都會飲到合心意嘅味說🍻 呢間位於銅鑼灣嘅手工啤專門店有好多獨家進口嘅北歐手工酒🌎 亦有少量特別嘅港式口味🇭🇰 依家點餐+$198就可享120分鐘暢飲放題🍻 飲盡手工啤、紅白酒、意大利氣酒同非酒精飲品🔥 配埋美式ALL-DAY BREAKFAST,chill住brunch🩷🐟 Foot Long Fish & Chips外皮非常酥脆、係屬於空氣感重嘅輕薄形炸粉👍🏻內裡魚柳比較重胡椒調味,所以唔洗點醬都夠晒味薯條都好香脆可口,比一般都重薯仔綿密感😻🍽️ Smoked Salmon Lover水波蛋我用圖片說明一切,滿分🥹💯 Waffle底外脆內軟,粉感剛好唔會密度太高🙌🏻 比起一般配toast都更濕潤軟綿,唔錯✨ 🥞 Joyful Pancake好經典嘅士多啤梨+忌廉配搭,有時真係平淡是福🩷Pancake係偏蛋糕感、帶回彈力嘅口感✨ 配埋糖漿甜

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○

———

🐟 Foot Long Fish & Chips
外皮非常酥脆、係屬於空氣感重嘅輕薄形炸粉👍🏻
內裡魚柳比較重胡椒調味,所以唔洗點醬都夠晒味
薯條都好香脆可口,比一般都重薯仔綿密感😻

🍽️ Smoked Salmon Lover

🥞 Joyful Pancake
好經典嘅士多啤梨+忌廉配搭,有時真係平淡是福🩷
Pancake係偏蛋糕感、帶回彈力嘅口感✨ 配埋糖漿甜度適中,所有細節都係恰到好處🥰

🍺 Lemon Tea Sour Saison
呢款香港產手工啤🇭🇰比較易入口,好似cider咁,適合女孩子們👧🏻✨ 入口好氛香而熟悉嘅檸檬茶味,好特別🤍

🍺 Best Bitter
呢款來自英格蘭🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 麥味非常重🌾 入口相對苦,係麥田味愛好者嘅選擇!
2023-10-02 50 瀏覽
每到週末就想歎返個慵懶Brunch 🥐而Brunch嚟講呢度選擇好多 仲有全素健康版餐廳牆身色彩繽紛壁畫 以啤酒嘉年華作主題最平嘅brunch item都只需$58 性價非常高!!.🍳 Madhouse Grand All Day蛋 | 腸 | 煙肉 | 煙燻三文魚 | 烤蕃茄 | 焗茄汁豆 | 鮮選生果 | 炸薯餅 | 多士選擇困難症揀呢個就啱哂 好大份 非常豐盛睇見都覺得好開心 男士食都一定會食得飽 .🥩 Steak & Eggs Croissant五成熟板腱牛扒 | 蛋 | 酥脆牛角包見隔離枱個熟客都食緊都知冇死牛扒煎烤過 保持肉質柔軟 入口鬆軟綿密肉汁充足 配搭香草醬更有層次感蛋香滑嫩 牛角包金黃酥脆 充滿牛油香.🥞 Joy Pancake有4大件班戟 相當厚實有咬口 散發淡淡蛋香牛油味不會太濃郁 少許奶油 楓糖漿亦不甜 再配酸甜士多啤梨及少許糖霜 食落感覺健康.🍺10. Seasons Reverse | 22. Weiss Pils主打獨家精釀手工啤點可以唔試試佢10號來自英格蘭 非常容易入口 果味較重 就算女士平時無飲開酒都會接受到22號來自香港 麥芽味較重 微妙苦味 高
每到週末就想歎返個慵懶Brunch 🥐
而Brunch嚟講呢度選擇好多 仲有全素健康版
餐廳牆身色彩繽紛壁畫 以啤酒嘉年華作主題
最平嘅brunch item都只需$58 性價非常高!!

🍳 Madhouse Grand All Day

就算女士平時無飲開酒都會接受到
22號來自香港 麥芽味較重 微妙苦味 高口感
愛喝麥啤的一定會喜歡這款
✨加$198仲可享用2小時任飲 超抵啊!✨
22. Weiss Pils | 10. Seasons Reverse
午餐
  • Marine All Day combo
  • Steak & Eggs
2023-10-02 26 瀏覽
銅鑼灣嘅madhouse係一間以手工啤酒為主打嘅餐廳,除咗有多款精釀啤酒之外,佢哋嘅brunch set都值得一試。Madhouse Grand All Day combo,入面有三隻太陽蛋蛋、三條紐倫堡腸、三塊煙肉、烤蕃茄、焗茄汁豆、生果、炸薯餅同多士。呢個combo可以話係一次過食晒所有美式早餐嘅經典元素,份量十足,太陽蛋蛋煎得剛好,蛋白熟透但蛋黃仲保持流心,配埋多士一啖就爆出黃金色嘅蛋汁。紐倫堡腸同煙肉都烤得香口,肉汁豐富。烤蕃茄同焗茄汁豆都幾清新,可以中和下油膩感。炸薯餅係我最鍾意嘅一樣,外層香脆,入面仲有芝士同馬鈴薯泥,好似食緊芝士漢堡一樣。生果方面就有士多啤梨、香蕉同奇異果,都幾新鮮甜美。Omelette & Steak Combo:用三隻蛋做嘅奄列、三成熟嘅板腱牛扒同多士。呢個combo比起上一個就細少少,但都幾適合想食牛扒嘅人。奄列做得幾滑溜,入面有芝士、香腸同火腿粒,味道唔錯。牛扒方面嫩滑多汁,而且非常多肉汁。Joy Pancake:有自家經典班戟、士多啤梨同鮮忌廉。班戟做得幾厚實,但唔會太乾或太硬。表面灑左少少肉桂粉增加香氣。士多啤梨切得幾大件,都幾新鮮甜美。鮮忌廉

Joy Pancake:有自家經典班戟、士多啤梨同鮮忌廉。班戟做得幾厚實,但唔會太乾或太硬。表面灑左少少肉桂粉增加香氣。士多啤梨切得幾大件,都幾新鮮甜美。鮮忌廉就唔太甜,可以平衡下班戟嘅甜度。

至於飲品方面,我就揀咗兩款啤酒試吓。

第一杯係由Amundsen Brewery所出嘅Helles Good Lager,呢杯啤酒係一種德國風格嘅淡色拉格,顏色金黃,味道清爽,苦度中等,酒精濃度5.5%。呢杯啤酒適合任何場合飲用,唔會太濃烈或太複雜。

第二杯係由Brouwenj Rodenbach所出嘅FruitAge,呢杯啤酒係一種比利時風格嘅果汁啤酒,顏色紅紫,味道酸甜,苦度低,酒精濃度3.9%。呢杯啤酒入口有濃濃嘅莓果香氣,好似飲緊果汁一樣,適合想飲啲清新嘅人。
2023-09-25 60 瀏覽
The Madhouse係香港首屈一指嘅手工啤酒專門店 主打獨家進口北歐手工啤 店鋪以啤酒嘉年華做主題 好特別呀🎡最近推出全新週末美式早餐系列 傳統正宗口味😌.📌Marine All Day combo $128。大滿足全日早餐系列。盲槽魚柳煎香過 魚皮微脆 肉質嫩滑🐟幾鍾意個菠菜忌廉汁 唔會太濃稠杰身 忌廉比例唔多 似菠菜蓉 幾清新 不過有啲草青味🥬三隻蝦仁好爽彈 冇雪藏味🦐煙燻三文魚肥美厚肉 鹹香鮮嫩🍣半個烤蕃茄酸酸地 好juicy多汁🍅多士烘到脆卜卜 咬落帶點鬆軟煙韌 好重麵包香🍞但外層偏乾硬 配埋半熟太陽蛋就最啱🍳旁邊仲有焗茄汁豆, 生果粒同沙律菜 超級豐富 真係大滿足🍍🥝🥗.📌Portobello Mushroom Lover $86。班尼迪蛋系列。大啡菇唔算厚肉 但多汁濃菌香 迷迭香調味 更香口🍄水波蛋熟度剛好 切開蛋黃流晒出嚟🥚牛油果好軟滑🥑荷蘭醬份量唔多 冇乜存在感 相對輕盈😆自家窩夫外脆內鬆軟 最有驚喜係竟然有濃郁芝士鹹香 提升番配料嘅淡口🧀️🧇另外仲有牛油生菜同沙律菜🥗.📌Joy Pancake $72自家經典班戟好有咬口 厚實得嚟鬆軟Q彈🥞牛油味唔濃 味道唔甜 帶淡

📌Marine All Day combo $128
。大滿足全日早餐系列。
Marine All Day combo

。班尼迪蛋系列。
大啡菇唔算厚肉 但多汁濃菌香 迷迭香調味 更香口🍄

📌Joy Pancake $72
自家經典班戟好有咬口 厚實得嚟鬆軟Q彈🥞牛油味唔濃 味道唔甜 帶淡淡蛋奶香 感覺好健康🥚🥛鮮忌廉軟滑香甜 份量唔多 再加啲糖霜 食落完全唔會漏🤍士多啤梨酸酸甜甜🍓淋上香甜楓糖漿 幾好食🍁

📌120分鐘暢飲放題+$198
可以飲盡特選手工啤酒, 紅白酒, 意大利氣酒同非酒精飲品✨
1️⃣Fruitage(Regular) $98
酒精濃度低 冇酒苦味 啖啖果香酸甜 好fresh🍸
Fruitage(Regular)

2️⃣Fizzy Fruit Tea(Regular) $78
有氣水果茶夠晒清爽 不過飲落冇乜水果味 似微碳酸氣泡茶咁🍹
Fizzy Fruit Tea(Regular)
Joy Pancake
Fruitage(Regular)
Fizzy Fruit Tea(Regular)
2023-09-14 36 瀏覽
一向知道手工啤專門店 Madhouse Taproom 是主打獨家代理的手工精釀啤酒,之前亦在不同的啤酒節試過今之到訪的銅鑼灣店更是近跑馬地的chillax 好去處。手工啤有多款選擇, 就不需我多講~想評一下食物。𓂁 Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨 上網看推介都說豬肋骨肉質軟嫩,但我吃的那份rib很像柴皮一樣, 乾之餘肉質硬,吃起來很狼狽。但秘製BBQ sauce是美味的!而燒魷魚則十分有驚喜, 燒魷魚醬汁美味, 亦很彈牙爽脆~ 份量亦很足夠至於煮硯就正常發揮, 醬汁用以配面包則有些清淡~總括而言, 手工啤是非常正但今次對招牌慢煮BBQ豬肋骨有的真點失望~
之前亦在不同的啤酒節試過
今之到訪的銅鑼灣店更是近跑馬地的chillax 好去處。
手工啤有多款選擇, 就不需我多講~
想評一下食物。
𓂁 Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨

至於煮硯就正常發揮, 醬汁用以配面包則有些清淡~
總括而言, 手工啤是非常正
但今次對招牌慢煮BBQ豬肋骨有的真點失望~
燒魷魚
Madhouse 招牌慢煮BBQ豬肋骨
2023-09-13
  • 燒魷魚
2023-08-25 27 瀏覽
呢間餐廳之前已經食過,印象幾好,知道佢哋最近轉左a la carte Menu,對佢哋嘅食物質素都有信心,所以就再同朋友過嚟整個happy Friday night 今次試嘅新菜式都好好味,好滿足:Kick ass wings 呢個雞翼雞脾炸得好香脆,咬開雞肉嫩滑而且juicy,最重要係佢嗰個自家製蜜糖芥茉醬,夾埋一齊食好邪惡,但味道超夾同好味海鮮大燴飯用料豐富,有青口,大蝦,魷魚,辣肉腸,車厘茄同洋葱,燴飯用咗鮮甜嘅龍蝦汁熬製而成,濕度岩岩好而且食落粒粒分明,入味之餘亦都令到成個飯嘅味道提升Madhouse招牌慢煮BBQ豬肋骨份量勁多,有四大條豬肋骨,而且每件都啖啖肉。豬肋骨用慢煮方式烹調,表面微焦烘得香脆,肉質軟嫩,加埋秘製BBQ醬勁香口惹味,呢個係必叫甜品係士多啤梨牛奶布甸,牛奶味好香而且布甸夠滑溜佢哋嘅手工啤酒都係佢地其中一個signature,款式好多有差唔多30款,我哋今次叫咗店員幫手推介,recommend左兩款手工酸啤酒,分別係2號Vault City Brewing同3號Vault City x Amity,兩杯都好重果味,而且後者仲有好強烈嘅雲呢拿餘香,酸酸甜甜咁幾

今次試嘅新菜式都好好味,好滿足:

甜品係士多啤梨牛奶布甸,牛奶味好香而且布甸夠滑溜

佢哋嘅手工啤酒都係佢地其中一個signature,款式好多有差唔多30款,我哋今次叫咗店員幫手推介,recommend左兩款手工酸啤酒,分別係2號Vault City Brewing同3號Vault City x Amity,兩杯都好重果味,而且後者仲有好強烈嘅雲呢拿餘香,酸酸甜甜咁幾開胃好飲

總括而言餐廳氣氛好好,裝修靚有大壁畫,又坐得舒服,啱晒同一班朋友過嚟輕鬆吹吓水,同飲吓手工啤
2023-08-23 16 瀏覽
星期日同友人係銅鑼灣行街,下午行到有d攰,就係呢間專做手工啤店坐低飲下啤酒食個tea 我叫左一杯充滿berry味既手工啤,好girlish的味道,有點少女感覺🙈 好易入口😊另外,我地叫左nacho & 椒鹽粟米😋 個nacho醬好重芝士味好creamy,一拎高個container d 醬好洶湧咁流晒出黎🤩視覺享受一流💃🏻 正! 個粟米就岩晒我呢d懶人,因已經去左個芯,就咁食粒粒都又甜又椒鹽味,好惹味😋

2023-08-19 24 瀏覽
位於銅鑼灣嘅「The Madhouse CWB」主打獨家進口北歐手工精釀啤酒,選擇豐富共有28款之多😍加上精彩繽紛嘅嘉年華主題設計,俾人一種既歡樂又愉快嘅氣氛,誠意推介✨🔸踢屁股雞翼($93)先有秘製炸雞翼作頭盤小食🐣入口香脆肉嫩,配搭蜜糖芥末醬份外惹味👏🏻🔸招牌BBQ豬肋骨($288)自家慢煮慢烤乾醃BBQ優質豬肋骨,肉質軟腍多汁,表層帶微微焦香🐽毫不吝嗇嘅份量,食完飽肚感滿滿🎉🔸海鮮大燴飯($188)龍蝦湯燴意大利飯,海鮮用上蝦、魷魚同青口🦐再加入辣肉腸、車厘茄、洋蔥等配料,味道層次瞬間昇華😽最後以鮮甜龍蝦湯作醬汁,令人一試難忘💋🔹Tayberry Session Sour➰Style: Fruited Session Sour➰ABV: 4.1%➰IBU: N/A蘇格蘭手工啤酒,味道帶果香酸甜🍺酒精度偏低,適合新手品嘗🙆🏻‍♀️🔹True Rosegold➰Style: Citra & Simcoe NE Pale Ale➰ABV: 5%➰IBU: N/A嚟自威爾斯嘅手工啤酒🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿果香味濃且無苦澀,清新易入口🍀

🔸踢屁股雞翼($93)

🔸招牌BBQ豬肋骨($288)

🔸海鮮大燴飯($188)

🔹Tayberry Session Sour
➰Style: Fruited Session Sour
➰ABV: 4.1%➰IBU: N/A

🔹True Rosegold
➰ABV: 5%➰IBU: N/A
再次嚟到Madhouse,唔多唔少都係因為想試多啲佢哋嘅手工啤🍺 今次三人行,仲叫多咗嘢食添😆 ➿ 凱撒香茅雞沙律 ($138)雞肉除咗有香茅味,仲有少少炭燒味,肉質都嫩滑,沙律份量都幾多,三個人好夠食啊🥗🥗🥗➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑩𝑩𝑸 𝑹𝒊𝒃𝒔 ($288)Ribs比想像中大條得多呢,厚肉啊,正😆 燒烤醬味道甜甜辣辣的☺️ 有啲似韓式個種~ 而且都好入味呢👍🏼➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑱𝒂𝒎𝒃𝒂𝒍𝒂𝒚𝒂 ($188)龍蝦湯sauce濃厚啊🦞 海鮮份量都幾多,有魷魚🦑 青口、蝦仁🦐 意大利飯帶點咬口~ ➿ 意大利奶凍 ($58) 奶凍重奶香🥛有帶點酸味嘅時候芒果果醬平衡甜味👍🏼 奶凍質感幼滑~手工啤方面交俾鐵飯腳講講😆🍻由於有成28種手工啤,真係選擇困難症,同職員講我哋想飲fresh d 同冇咁苦就推介咗呢2款好啱夏天嘅啤酒。➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒊𝒏𝒈 𝑬𝒓𝒓𝒐𝒓 Abv 5.2% Ibu:N/A第一口酸酸地,好開胃,再落係清新嘅百香果香,口感柔滑。➿ 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝒘𝒐𝒐 𝒘𝒐𝒐 2022Abv 9% Ibu:N/A原來呢款啤酒加入咗果醬,所以有好香士多啤梨甜味同埋好sharp 嘅紅色。
➿ 凱撒香茅雞沙律 ($138)

➿ 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑩𝑩𝑸 𝑹𝒊𝒃𝒔 ($288)

➿ 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑱𝒂𝒎𝒃𝒂𝒍𝒂𝒚𝒂 ($188)

➿ 意大利奶凍 ($58)

手工啤方面交俾鐵飯腳講講😆🍻
➿ 𝑯𝒖𝒎𝒎𝒊𝒏𝒈 𝑬𝒓𝒓𝒐𝒓
Abv 5.2% Ibu:N/A
第一口酸酸地,好開胃,再落係清新嘅百香果香,口感柔滑。

➿ 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒘𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝒘𝒐𝒐 𝒘𝒐𝒐 2022
Abv 9% Ibu:N/A
原來呢款啤酒加入咗果醬,所以有好香士多啤梨甜味同埋好sharp 嘅紅色。sour base 啤酒,飲落濃郁而清爽。

Madhouse 嘅手工啤會定時更改,所以唔好怕羞將你地想試嘅口味同職員講,佢哋會樂意推薦俾你。

2023-08-14 27 瀏覽
一心諗住同朋友開開心心咁食番餐,點知遇上一男一女立即變黑面嘅年輕侍應。搞到我同朋友掃晒興,我哋食咗2個鐘,落單一次過,只係之後我加多一杯飲品。我哋完全唔明白,又冇成日煩到佢哋。如果唔想做咪唔好做囉,做服務行業基本待客態度都欠。問攞餐牌,係「車」𠹺嚟,佢自己走埋嚟收「吉」碟,我睇住佢哋笑住咁企喺吧頭,一離開吧頭立即變黑。好彩間舖仲有兩個正常一個年長少少,另外一個年輕靚女。個老細要自求多福。點都好我同朋友都唔會再幫襯。
2023-08-06 504 瀏覽
放工想飲番杯有質素嘅手工啤酒,和朋友可以舒舒服服傾吓偈食吓飯,銅鑼灣有咩好選擇?我一定會去位於禮頓道既「The Madhouse 」,已經第二次到訪,之前食過佢哋 Sunday Brunch 非常唔錯,而且鍾意呢度嘅環境好輕鬆,可以坐室內和室外,飲番杯佢哋獨家嘅手工啤酒就至嘆👍🏻🍗▪️踢屁股雞翼 $ 93 個名好得意,就算唔食都有好奇心,想知道乜嘢係踢屁股,原來係秘制脆炸雞翼配自家調配蜜糖芥末醬,雞翼每一隻好大隻,炸至外皮好香脆,肉貨Juicy 又入味,精粹就係個醬汁,好惹味🐷▪️招牌BBO豬肋骨 $ 288自家慢煮慢烤乾醃BBQ優質豬肋骨,唔好睇佢外層好似好乾,醃料原來係用上自家製嘅BBQ粉,豬肋骨味道好入味,肉質夠腍有咬口,肋骨每條啖啖肉,用手拎住大啖大啖咁咬,不需顧及儀態,再飲啖啤酒,超正🧆▪️松露牛肝菌意大利飯 $ 188雖然係素食,但味道是意想不咁驚喜,意大利飯用上松露、牛肝菌、蘑菇、忌廉,味道超濃既黑松露味道,醬汁包圍着每一粒飯,口感好濃郁又Creamy ,牛肝菌口感濕潤香氣馥郁,最鍾意就烤過嘅芝士,焦脆又煙靭,真係好味到呢💜🍧▪️意式奶凍 $ 58自家製嘅意式奶凍,奶味香濃,超級

🍗▪️踢屁股雞翼 $ 93

🐷▪️招牌BBO豬肋骨 $ 288

🧆▪️松露牛肝菌意大利飯 $ 188

🍧▪️意式奶凍 $ 58
自家製嘅意式奶凍,奶味香濃,超級香滑,配上士多啤梨醬和新鮮藍莓,清新又好食

🍺▪️Tayberry Session Sour $ 98
Fruited session Sour ABV:4.1%
我哋點嘅兩款手工啤酒都係店員推介,這杯是帶紅色的,味道帶梅味果香的甜酸,好易入口

🍻▪️Deluxe Edition $ 108
Single Hopped IPA (El Dorado) ABV:7%
我喜歡這款,麥芽味特別濃,味道帶甘,酒味比較濃,配合食物豬肋骨,非常夾

• 踢屁股雞翼
  • 松露牛肝菌意大利飯