2023-01-31 87 瀏覽
前日見天氣咁舒服就決定喺東涌海濱散下步,無意中喺Sheraton隔離發現左個高級嘅美食廣場,決定入去醫下肚🤰🏻The Upper Deck餐廳就快到開張兩週年,同一個集團下仲有提供唔同料理嘅姊妹店😎 A food plaza right next to Sheraton holds many western cuisine, one of which is The Upper Deck, who has opened for nearly two years. 呢間就主打西餐,大廚曾經做過唔少米芝蓮餐廳,對食材同擺盤都好講究👨🏻‍🍳 Menu上面超過90%嘅食物都係又頭做起,例如漢堡、甜品等都係自家製架👏🏼 依家終於有返live band,一路聽著音樂望著海景食飯真係好寫意❤️They specialise in western cuisine, led by a head chef who has worked in a handful of Michelin Star Restaurants, therefore most of the menu items are made fro

They specialise in western cuisine, led by a head chef who has worked in a handful of Michelin Star Restaurants, therefore most of the menu items are made from scratch. Nothing can beat a meal with a nice view and some live music.

特選沙律 $158
Upper Deck Special Salad
沙律菜有生菜同羽衣甘藍🥬 仲有橄欖、紅洋蔥、蛋、橙、合桃等配料,同埋唔少得嘅羊芝士,鹹香嘅味道另食材嘅鮮味更特出😉 淋上微辣嘅蜂蜜芥辣醬食落更醒胃🍯
Apart from lettuce and kale, there are also olives, red onions, egg, oranges, walnuts and feta cheese. The honey wasabi sauce added a nice kick into this appetising salad.

牛骨髓配多士 $168
Bone Marrow and Toast
牛骨髓烤焗後變得入口即溶,味道油美帶香🤤雖然望落去油令令,但加上酸甜嘅洋蔥果醬同埋阿根廷青醬變得香而不膩🧅 加上蒜蓉多士薄脆嘅口感就更有層次啦👍🏼
Bone marrow was so fatty and melted in my mouth straight away. The onion jam and Chimichurri sauce helped to alleviate the oiliness. Together with the crispy toast, the combination of texture was impeccable.

義大利煙肉、雞油菌全蛋幼扁麵$188
Tagliatelle
手工全蛋麵質地煙韌又重蛋味,又闊又厚嘅麵身令每條都掛著唔少醬汁🍝 特級初榨橄欖油味道清淡,加上巴馬臣芝士片後味道一清一濃,令鹹香味更為突出🧀 義大利煙肉同英式煙肉唔同,選用三層豬五花黎整,相對口感會更有層次😋 雞油菌具備獨特嘅杏香味同紮實嘅口感,同意粉一齊食就最啱啦🍄
This egg tagliatelle pasta had a unique bouncy texture, which held onto the sauce quite well. pancetta, chanterelle mushroom, shaved aged parmesan, extra virgin olive oil, fresh herbs

熱烤阿拉斯加 $108
Baked Alaska
將雪糕放喺海綿蛋糕底座上,外面再包一層厚厚嘅蛋白霜可以阻隔焗爐嘅熱度,令雪糕係烤焗嘅過程保持冰凍嘅狀態🥳 三者嘅口感、溫度同味道都截然不同,層次分明🍰
A thick layer of strawberry ice cream on top of sponge cake is covered by meringue, which can prevent the ice cream from melting when baking. The textures and flavours of this dessert was so special.

• 意大利手工全蛋幼扁麵
  • Baked Alaska
  • Tagliatelle
2023-01-30 72 瀏覽
想黎呢間餐廳打卡好耐喇📝 過年入黎大嶼山玩,即刻諗起要黎呢度食!餐廳位於東涌Sharaton旁邊既商場,去到搭lift上一樓就係Upper Deck。餐廳裝修極有空間感,整排落地玻璃窗將海景一望無際😍 用餐環境好chill~ 望住呢篇海景食brunch真係勁享受!星期六lunch time黎到仲有weekend brunch set,人均$248人就食到高質素三道菜,CP值極高✅ 又或者可以a la carte散叫,由前菜﹑沙律﹑肉類﹑漢堡﹑意粉﹑燴飯﹑甜品都應有盡有,選擇豐富。𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐞♢ 🍳𝑬𝒈𝒈 𝑩𝒆𝒏𝒆𝒅𝒊𝒄𝒕𝒔班尼迪蛋 ‧ 大大粒poached egg切落去好流心~ 蛋漿滿瀉,搽有黑松露芝士醬好香口,夾埋煙肉帶點鹹香,口感豐富!♢ 🍞𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒓𝒖𝒔𝒄𝒉𝒆𝒕𝒕𝒂經典意式烤麵包 ‧ 呢個前菜太有誠意了吧~ 份量多到好似去左cafe食早餐咁😂 麵包烤過熱辣辣,配上新鮮蕃茄﹑大蒜同羅勒。加埋新鮮沙律菜﹑小蕃茄伴碟,食完都飽左一半~𝐌𝐚𝐢𝐧♢ 🎣𝑭𝒊𝒔𝒉 𝒂𝒏𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒑𝒔經典炸魚薯條 ‧ 兩大片炸魚,份量絕不手軟!值得一讚係炸到幾乾身,外層香脆可口,內裡魚肉夠嫩滑~ 配埋

𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐞

♢ 🍳𝑬𝒈𝒈 𝑩𝒆𝒏𝒆𝒅𝒊𝒄𝒕𝒔

♢ 🍞𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑩𝒓𝒖𝒔𝒄𝒉𝒆𝒕𝒕𝒂

𝐌𝐚𝐢𝐧

♢ 🎣𝑭𝒊𝒔𝒉 𝒂𝒏𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒑𝒔
經典炸魚薯條 ‧ 兩大片炸魚,份量絕不手軟!值得一讚係炸到幾乾身,外層香脆可口,內裡魚肉夠嫩滑~ 配埋他他醬更添滋味! 連薯條都有用BBQ粉調味過,鹹香可口。

♢ 🍝𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑫𝒂𝒚
黑松露芝士雜菌闊條麵 ‧ 估唔到呢個廚師發辦既意粉咁有驚喜!意粉散發香濃既黑松露味道,配埋一片片巴馬臣芝士,香氣逼人,口感夠哂creamy!

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭

♢ 🥭𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑷𝒂𝒏𝒏𝒂 𝑪𝒐𝒕𝒕𝒂
芒果義式奶酪 ‧ 一個$200幾蚊既set,甜品都無hea你~ 擺盤超精緻,加以新鮮草莓點綴。頂層係真材實料芒果蓉,食落啖啖肉。中間係煮熱既忌廉,充滿奶油香氣,口感細緻。Panna Cotta為呢餐畫上完美句號,超級滿足🥰

自從離開咗機場✈️偶爾都好掛住飛機升降嘅風景😜今日俾我搵到間無敵海景餐廳🍴可以一邊食brunch一邊望住飛機起飛感覺真係好chill🤩餐廳位於Sheraton 附近環境非常寬敞➕自然光好充足😎我哋叫咗一個weekend brunch➕意粉🍝٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡Tagliatelle 意大利煙肉雞油菌幼扁面💗👍🏻一上枱已經聞到陣陣芝士香味大量芝士食落又無油膩感意粉似係新鮮手工制意粉口感煙煙韌韌好好味煙肉🥓粒同雞油菌嘅配搭好特別🤭雖然睇落配菜唔多但我覺得咁樣清清地仲好味🤤Weekend brunch 包左前菜.主菜.甜品🤗٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡前菜(3選1):Classic Bruschetta 經典意式烤麵包💗法包🥖烘得好香脆充滿着橄欖油香味上面再舖滿住去咗皮嘅蕃茄🍅碎雙重口感.食落感覺好清新👍🏻旁邊配上嘅沙律菜好新鮮帶有陣陣意大利香醋.好開胃٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡主菜(3選1):Fish & Chip🍟 魚片配炸薯條💗炸魚薯條即叫即炸架送到上嚟仲係熱辣辣出煙🤭炸魚好正.真正嘅外脆內Juicy魚肉保持到嫩滑口感炸魚同薯條嘅調味同香料亦都拾到好處好魔鬼.但又會食唔停口٩(
自從離開咗機場✈️

整體來講好香.有口感.唔係死甜
加埋擺盤.我就好鐘意喇❤️

好鍾意餐廳環境氛圍
真係好適合放假入黎放鬆一下
聖誕節本身同男朋友book左八點。七點幾去到等到九點。餐廳安排極度混亂。收左勁多人嘅deposit,最後去到得個等。就黎九點鐘先搬左門口兩張檯凳俾客人入去坐。仲要坐埋d噏耷位。 望5到個景之餘,音樂好大聲。食物都非常一般,steak又老又韌。嘢食等勁耐,本身唸住食完就走,之後買單又係搞勁耐。整體非常5抵食,好彩叫左一個飽肚嘅linguini 可以頂住個肚仔。個氣氛完全破壞曬,見好多個客人因為咁差嘅安排都好嬲。。
2022-12-24
120 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
2023-01-29 57 瀏覽
位於東涌裏面嘅灣景薈🌊都係第一次去,原來呢度嘅餐廳眾多,佢哋餐廳嘅主題都係以休閒度假風為主,我呢一間⭐️The Upper Deck⭐️,佢係西餐扒房,裏面嘅裝修好有歐美風格,面積都大,一覽無遺,落地玻璃突出空間感,出面嘅景色令人身心舒暢,係一個好chill既地方💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️以佢哋嘅lunch set都好抵,我哋叫咗兩個set:Chef’s Salad🥗 + Rigatoni Amatriciana🍝 $168 另外配一杯餐飲,我哋叫咗咖啡☕️佢哋嘅沙律🥗食落去幾特別,暫時係第一次食嘅一種味道,佢裏面嘅配料係有生菜,紫洋蔥,粟米,甜椒,綠橄欖,菠菜,橄欖油同香醋等,沙律菜都非常新鮮,特別在於佢有酸甜嘅味道,又有橄欖,食落好開胃😋Rigatoni Amatriciana🍝 : 呢款通粉,味道唔錯,材料有,Rigatoni 長通粉、煙肉、洋蔥辣椒片,番茄醬,煙肉嘅意思其實係臘肉腸,本身通粉咸度適中,如果唔係連埋臘肉腸一齊食就會更加鹹,份量適中,通粉嘅熟度剛好,所以咬落都有啲煙靭👍🏻👍🏻🥩Rib Eye Steak $208: 肉眼扒配薯條,分量比較少,唔太厚身,但佢煎到微紅,肉質幾爽,好有牛

🥩Rib Eye Steak $208: 肉眼扒配薯條,分量比較少,唔太厚身,但佢煎到微紅,肉質幾爽,好有牛味😆

另外杯咖啡係有驚喜,咖啡味都幾濃郁,奶又滑😉
2023-01-24 103 瀏覽
相信餐廳老闆已轉手,以前侍應生多為外籍人士現在已變為本地人士,其中一位男侍應態度劣等,似乎唔想做生意。Anyway, 餐廳除景色依然良好,食品、服務質素、餐廳氛圍都比較差等。點了牛扒、三文魚扒, 基本上沒有牛味,三文魚扒味道亦一般,side dishes 點咗 Mac & Cheese 通粉沒有彈性。餐廳由以前燈光較暗改為燈火通明,氛圍已被破壞。而餐廳其中特色桌球枱亦已不準客人使用,由此亦看見餐廳對客人態度已轉變。所以,來之前,食客請要有心理準備。

所以,來之前,食客請要有心理準備。

2023-01-24
📍 The Upper Deck (東涌)餐廳位於東涌世茂喜來登酒店旁邊🏨 窗口位有無敵大海景🌊仲可以望到機場飛機升降🛫環境氣氛都好chill☕️仲有桌球枱可以俾客人玩🎱係一個好relax既午餐☺️午市套餐仲要好豐富🍽️性價比高👍🏻午市套餐包括-前菜🥗➕主菜🍽️➕飲品/甜品☕️🍰✨前菜set 1- 洋蔥湯🥣好多洋蔥🧅好香又唔會太咸✨前菜set 2- 芝士配櫻桃番茄🥗新鮮 Burrata 芝士🧀成粒波咁⚪️外皮煙煙韌韌🤤一切開慢慢流出濃郁既芝士, 好香芝士味但又唔會太漏👍🏻櫻桃番茄&蔬菜新鮮🌿配香醋好食😋✨主菜set 1- Rigatoni Amatriciana🍅 $168番茄醬香濃🍅 有紅椒粉及香草味🌿長通粉少少煙韌有口感😁加上即磨既芝士片好好食😋✨主菜set 2- Chicken Parmigiana🐓$188用麵包裏雞胸肉🐓 雞胸肉入面仲有帕爾馬火腿和馬蘇里拉芝士🧀幾特別👍🏻炸粉偏薄但香脆易咬😁✨飲品set 1- Latte☕️ 咖啡味香😋奶滑🥛仲有個心心拉花💕✨甜品 set 2- 🍰擺盤靚😍上層Cream好滑😋中間好香焦糖味但唔會太甜👍🏻加上脆既威化餅作餅底😁好好食🤤📍 The Upper
📍 The Upper Deck (東涌)

午市套餐包括-前菜🥗➕主菜🍽️➕飲品/甜品☕️🍰

✨前菜set 1- 洋蔥湯🥣
好多洋蔥🧅好香又唔會太咸

✨前菜set 2- 芝士配櫻桃番茄🥗

✨飲品set 1- Latte☕️
咖啡味香😋奶滑🥛仲有個心心拉花💕

甜品 set 2- 🍰

📍 The Upper Deck (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓101號舖
環境氛圍好chill好舒服,服務亦非常好,侍應會貼心地比碟盤客人分享食物,亦會細心留意客人完成上一道菜,先再上下一道菜。食物全部亦非常高質好食,推介! 週末早午餐 $248/餐(包1前菜、1主菜、1甜品)Weekend Brunch $248/set (1 entree, 1 main, 1 dessert)*前菜 Entree*經典意式烤麵包Classic Bruschetta 👍🏻個包幾脆口!好香橄欖油味、蒜蓉香、羅勒葉味,又 fresh 又好食!煙肉蛋鬆餅Egg Benedict 👍🏻個蛋好流心,又好香黑松露味!煙肉好似火腿嘅味道,有好香濃嘅煙燻香味又夠厚身!好食又好抵呀!*主菜 Mains*肋眼牛扒 配薯條 (+$108)Rib Eye Steak with Fries 👍🏻薯條好新鮮,薯香好重!牛扒超香牛味,同有好明顯嘅燒烤香味。肉質結實但係唔會韌!正!是日意大利麵 (茄醬長通粉)Pasta of the day (Rigatoni Bolognese) 👍🏻新鮮即製熱辣辣!麵質煙煙韌韌好有口感,有濃郁芝士同蕃茄醬香草味。好食!*甜品 Dessert* 是日甜品Dessert

週末早午餐 $248/餐
(包1前菜、1主菜、1甜品)
Weekend Brunch $248/set
(1 entree, 1 main, 1 dessert)

*前菜 Entree*

經典意式烤麵包
Classic Bruschetta 👍🏻

煙肉蛋鬆餅
Egg Benedict 👍🏻

*主菜 Mains*

肋眼牛扒 配薯條 (+$108)
Rib Eye Steak with Fries 👍🏻

是日意大利麵 (茄醬長通粉)

*甜品 Dessert*

是日甜品
Dessert of the day 👍🏻
勁香甜好好食!!上面布甸有拖肥味道,而餅底亦好香。加埋清甜嘅士多啤梨,成件事又 fresh 左!好食!

2023-01-17 46 瀏覽
環境開揚舒適,食物質素不錯的餐廳 餐廳位於東涌世茂喜來登酒店內,面向機場景,環境寬敞,大部分是4人枱,也設有BAR 枱,坐得非要舒服。 當天是假日去,客人不算太多,waiter 帶我哋坐窗口位,見我地知叫咩好仲主動為我地介紹菜式,最後我哋叫左兩個SET LUNCH。 廚師精選沙律(前菜)沙律份量很多也很新鮮,除咗有一般的沙律菜之外,仲有配紅椒,豆芽等,感覺挺FRESH。 經典意式烤麵包 (前菜)面包烤得好香口,上面配上鮮番茄粒的醬汁,很好吃!肋眼牛排配薯條 (主食)加左108元吃牛排,肉質很JUICY 肉味都算濃,薯仔就係普通鮮炸薯仔,整體都唔錯。 芝士蘑菇意粉 (主食)芝士味剛剛好,配埋鮮蘑菇,簡簡單單但好味。朱古力蛋糕一般蛋糕店的質素,都OK。
環境開揚舒適,食物質素不錯的餐廳

廚師精選沙律(前菜)

經典意式烤麵包 (前菜)
面包烤得好香口,上面配上鮮番茄粒的醬汁,很好吃!

肋眼牛排配薯條 (主食)

芝士蘑菇意粉 (主食)
芝士味剛剛好,配埋鮮蘑菇,簡簡單單但好味。

朱古力蛋糕
一般蛋糕店的質素,都OK。
前菜
主食
前菜
主食
2023-01-15 58 瀏覽
有時遠離下市區,去新界離島感受下比較寧靜的環境都唔錯😄,今次去左東涌outlet行街,又唔想食入面啲餐廳,就搵左一間附近的西餐廳,有海景,望住機場好chill咁食左一個lunch😊,仲坐左好耐 覺得好舒服,成個人放鬆晒😚WEEKEND BRUNCH $248前菜:煙肉雞蛋鬆餅佢地的蛋切開係流心的,面頭有啲類似黑松露味,又有啲蜜糖芥末醬嘅感覺,酸酸地咁,好開胃,配埋煙肉同鬆餅一齊食,好夾😜主菜:是日意大利麵當日的意大利麵係番茄長通粉黎的,食落去同平時食的長通粉唔同,佢地的長通粉係比較煙韌有咬口😚醬汁方面,番茄醬有啲紅椒粉的香味,好吸引,面頭仲有啲即磨的芝士片添😎甜品甜度唔算好高的甜品黎,面頭有啲脆香的餅碎,中間似慕絲蛋糕,焦糖味,然後仲有個餅底🤗配埋士多啤梨🍓同士多啤梨醬一齊食,幾清新好食😝The American BLT $188呢個burger 佢會問你揀幾成熟,我就揀左5成熟🤗黎到聞到好香的肉味,切落有好多肉汁流晒出黎🤤佢地呢款肉唔會話好油的,食落唔會好滯😎入面仲會有炸洋蔥🧅生菜🥬番茄🍅芝士,煙肉😋勁厚,勁大份,勁足料🤓同時佢地會配埋炸薯條,佢哋炸得啱啱好,唔會好乾,面頭落左類似燒

WEEKEND BRUNCH $248
前菜:煙肉雞蛋鬆餅

主菜:是日意大利麵

甜品

The American BLT $188
同時佢地會配埋炸薯條,佢哋炸得啱啱好,唔會好乾,面頭落左類似燒烤粉嘅嘢,食落有啲獨特香味,好香🤤

The Upper Deck (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈
2023-01-07 64 瀏覽
今天是聖誕節,其實剛剛吃完午餐,但又不想晚餐周圍搵餐廳,於是決定來個即興early dinner! 門口佈置很有聖誕氣氛下午四時許,店內客人不多我們沒有叫set,全部散叫煎帆立貝,不過不失 生蠔蟹餅,略為太乾 周打海鮮湯牛骨髓,味道不錯,可惜性價比不高虎蝦意大利扁麵,味道ok煙熏牛腩,全餐最滿意的一碟餸,牛腩很軟,入口即浴,味道濃郁可能是我們點的餐都不是招牌菜,感覺很一般,除了牛腩之外全部沒有驚喜,而且價錢比較貴,下次還是試別的餐廳吧!

門口佈置很有聖誕氣氛

下午四時許,店內客人不多

我們沒有叫set,全部散叫

煎帆立貝,不過不失

Scallop  and  Pangetta

生蠔

生蠔

蟹餅,略為太乾

蟹肉薯餅

周打海鮮湯

周打海鮮湯

牛骨髓,味道不錯,可惜性價比不高

牛骨髓和吐司

虎蝦意大利扁麵,味道ok

King Prawn Linguni

煙熏牛腩,全餐最滿意的一碟餸,牛腩很軟,入口即浴,味道濃郁
Smoked  brisket

Smoked  brisket
2023-01-04 65 瀏覽
位於東涌的和藏 The Upper Deck是一間隱世海景西餐廳🌟😋 餐廳坐落東涌海濱長廊旁邊,有180度落地玻璃,最適合在室內邊吃邊欣賞外面的海景 🌊💕 餐廳內不但有桌球枱,而且周六更有限定 Live Band Show,最啱weekend帶埋一班朋友去Chill下🥳💯 當日最欣賞佢哋嘅🥩 US PRIME RIB EYE牛扒生熟程度拿捏得剛剛好,粉紅嫩心,入口肉質軟滑,肉味濃郁,好正呀🥰 怕油膩的朋友亦可以試蘸著半熟煎蛋的蛋黃液吃,更能體會到牛肉的鮮嫩多汁🙊

🥩 US PRIME RIB EYE
位於東涌喜來登酒店旁邊商場餐廳 👉🏻「The Upper Deck」今次揀呢度 因為朋友生日慶祝同埋好鍾意佢嘅裝修風格無敵大海景 睇住食lunch真係心曠神怡呢度仲有桌球枱同live Band🎶約埋三五知己嚟呢度嘆一個週末 都好鬼正🤟🏻🤩午市嘅套餐大概$150-$200左右包括前菜沙律/餐湯+主菜+甜品/餐飲今次前菜嗌咗沙律🥗👇🏻👇🏻+南瓜餐湯Burrata cheese with cherry tomatoes 布袋芝士配櫻桃番茄🍅出面嗌呢款沙律 我記得起碼都要接近$100😱呢個唔使額外加錢 真係好正🤝沙律菜用左香醋代替橄欖油 酸酸地食落去更加開胃芝士成隻蛋咁大🤩 好軟滑 奶味就淡啲雖然我比較鍾意食鹹芝士 不過如果咁大舊會好膩🙈南瓜湯味道非常濃郁 感覺好重料💯再配左一件脆多士 有營養又好味道🎊RIB EYE STEAK $208主菜就嗌咗肉眼扒 我本身嗌左五成熟不過嚟到應該已經有八成哈哈哈哈但係都冇影響到佢嘅味道 再配埋薯條 其實一個lunch真係好飽肚OSSOBUCO ALLA MILANSE $208份量十足既慢煮牛仔膝 牛膝肉質軟腍牛味濃郁 入口嫩滑再配搭香草調味 味道跟豐富濃
今次揀呢度 因為朋友生日慶祝

口感輕盈軟滑 超級滋味😋

SELECTION OFICE $68
雲呢拿加草莓雪糕 再配曲奇餅碎
再加士多啤梨同紅梅 作為今日嘅完結
黎到東涌呢間海景餐廳,環境浪漫有氣氛,岩曬三五知己同情侶黎食飯。餐廳環境寬敞舒適,窗邊嘅座位仲望到海景,環境唔錯!🔹SEABASS 鱸魚🐟 $218呢個香煎鱸魚魚柳配上美式粟米沙律🥗同海鮮醬汁,酸酸甜甜幾開胃!一大塊香煎鱸魚魚柳,適合兩個人分享食用😋鍾意食魚嘅朋友可以試吓呢個。🔹THE AMERICAN BLT🍔 $178百分百美國自家製牛肉漢堡配上煙肉、車打芝士同炸洋蔥等配料,食落好好味。麵包食落好香脆,厚厚嘅牛肉叫左Medium,食落剛剛好。香脆嘅薯條佈滿椒鹽粉,食落更加惹味可口!

🔹SEABASS 鱸魚🐟 $218

🔹THE AMERICAN BLT🍔 $178

2022-12-25 55 瀏覽
TRUFFLE BEEF TARTARE 松露韃靼牛肉Wagyu beef tenderloin, classic tartaresauce,quail egg yolk and country toast用和牛牛柳、他他醬汁,鵪鶉蛋同香脆多士(US Prime with season truffe)(美國優質配時分松露)Truffle Beef Tartare $258呢個個人覺得好正宗,細嫩香甜,原汁原味。入口食到牛肉鮮甜,配埋鵪鶉蛋黃入口順滑帶甜,牛肉內有微微生洋蔥,微微爽口辛辣增加口感,亦都配有松露,增加獨特香氣,極推薦!如果多士多d就好了😜KING PRAWN LINGUNI香烤虎蝦意大利扁麵 HKD198虎蝦大隻,肉質爽彈有汁。值得一講嘅係,佢個汁蝦味非常濃郁,好似龍蝦湯咁,扁意粉掛汁好食!GHICKEN BURGER 雞肉漢堡 $168包表面脆香熱辣辣,雞扒夠厚炸皮夠薄,配埋蕃茄生菜,係一個好好食嘅美式漢堡。炸薯條夠粗夠香,又唔會太多鹽,份量亦足夠,可以一試。
TRUFFLE BEEF TARTARE 松露韃靼牛肉
用和牛牛柳、他他醬汁,鵪鶉蛋同香脆多士
Truffle Beef Tartare $258

KING PRAWN LINGUNI