和兒子在銅鑼灣吃晚餐,我們兩個「西餐愛好者」當然是要選擇一間西餐廳了。之前在Tipsy吃了brunch,今晚我們母子倆就要吃最愛的Risotto和海鮮了。Spanish Garlic Shrimp with Chilli Garlic Oil西班牙蒜香蝦配辣蒜油蝦非常新鮮大隻,肉質彈牙,令人垂涎。蒜油的香氣濃郁,搭配蝦的鮮味,讓整體口感更加升華。辣味的口感平衡增添了層次感,我們吃得津津有味,一口接一口。Swimmer Crab Cake with Red Pepper Chutney & Sriracha藍花蟹餅配紅椒醬和士拉差辣椒醬蟹肉的份量頗多,形成一個很飽滿的蟹餅。蟹餅的調味恰到好處,入口啖啖蟹肉,蟹肉亦非常鮮甜。紅椒醬的酸甜味道與士拉差辣椒醬的辛辣相互輝映,十分出色。Wild Mushroom Risotto with Marinated Abalone野生蘑菇意大利燉飯配醃製鮑魚米粒煮得非常正宗,外軟內有咬勁,口感極佳。鮑魚有輕微的煙燻味,而且非常厚肉,大小也適中,而且彈牙入味有嚼勁,和意大利飯的柔滑形成完美的對比。Charcoal Grilled Wagyu M6 Ribe

西班牙蒜香蝦配辣蒜油

藍花蟹餅配紅椒醬和士拉差辣椒醬

個人認為滿分的肉眼扒。一端上桌,炭燒的香氣撲鼻而來。外脆內嫩的口感令人難以忘懷,肉汁四溢,色澤粉紅,切開後的肉質滑嫩,讓人一口咬下便愛上。火喉控制得極佳,保留了最佳的生熟度,邊位焦脆而內裡則嫩滑,令人一吃難忘。

無論small plate還是 main course ,在味道、口感、擺盤上都是高水準的食物,每一道都值得細細品味。我們實在吃得非常滿足,仍然期待下一次再來品嚐另外的菜式。
  • Charcoal Grilled Wagyu M6 Ribeye 300g
  • Wild Mushroom Risotto with Marinated Abalone
  • Swimmer Crab Cake with Red Pepper Chutney & Sriracha
  • Spanish Garlic Shrimp with Chilli Garlic Oil
2024-09-05 1893 瀏覽
呢間餐廳裝修有情調,離遠見到個building已經覺得好靚,所以被吸引去食🥰Taro Chips ($88)平時好少見呢種芋頭脆片咁大塊,而且夠薄!配一個牛油果醬,新鮮既醬中和左脆片既油膩,係好好既前菜👍🏻Mushroom Risotto ($198)呢個Risotto 好濕潤,鮑魚細心咁分開上,幫我哋切埋片,方便入口😍每啖都係濃濃既蘑菇汁味道Asparagus 及 Broccolini (各$78)同行友人為素食者,所以點左兩個菜,雖然份量唔多,但留意到餐廳選用新鮮食材,唔會油膩,味道岩岩好生蠔🦪 ($10一隻)每人最多只可點5隻,最後小編用埋友人既quota,一共食左8隻!證明真係超高質,好大隻生蠔,仲要勁鮮甜🥰Apple crumble ($88)蘋果肉豐富,有香脆嘅金寶,配埋雲呢拿雪糕,兩個女仔分岩岩好味道:4/5服務:5/5(店員殷勤)環境:4/5性價比:4/5

Taro Chips ($88)

Mushroom Risotto ($198)

Asparagus 及 Broccolini (各$78)

生蠔🦪 ($10一隻)

Apple crumble ($88)
蘋果肉豐富,有香脆嘅金寶,配埋雲呢拿雪糕,兩個女仔分岩岩好

味道:4/5
服務:5/5(店員殷勤)
環境:4/5
性價比:4/5
📍大坑有格調西餐廳‼️• 必食海膽意粉😆 — Tipsy Restaurant & Bar🥂·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_大坑#pigfoodiexhk_西餐=============================前幾日同朋友嚟咗位於大坑嘅Tipsy,餐廳環境昏暗好有格調,好適合同朋友嚟傾下計😆店員嘅服務都好周到👍—————————————————————-⭐️Yellowfin Tuna Tartare with Watermelon $168 (4/5)吞拿魚蓉份量慷慨,配埋西瓜又幾清新!🤪·⭐️Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roesnd Fennel Foam $288 (4.5/5)一定要試嘅意粉!🤩海膽汁非常濃郁鮮甜,意粉煙韌有咬口♥️加咗飛魚子更添鹹香🤤·⭐️Charcoal Grilled M6 Wagyu Sirloin $398 (4.4/5)西冷牛柳軟腍juicy,帶陣陣炭香味!!加埋mustard醬仲正👍·⭐️Apple Crumble with Ice cream
#pigfoodiexhk_大坑
#pigfoodiexhk_西餐
=============================
—————————————————————-

吞拿魚蓉份量慷慨,配埋西瓜又幾清新!🤪

⭐️Apple Crumble with Ice cream $88 (4.1/5)

蘋果crumble香脆富牛油香~加埋雪糕一熱一凍好好味🤤
——————————————————————
賣相:3.8/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:4/5
——————————————————————
📍Tipsy Restaurant & Bar @tipsy.restaurant.bar
大坑銅鑼灣道98號1樓
  • Sea  urchin  pasta
本來book 咗20/8 7 pm晚餐三位,諗住放工同朋友relax吓、食餐好嘅,結果得到一次不愉快嘅經驗,餐廳位粉紅色T恤員工態度唔好又冇service。我準時7 pm到,朋友都係7:10 pm到達,5分鐘後即刻響職員落單,其中包括三個主菜及三杯cocktail。等到7:30 pm 陸續見到隔離遲過我哋嚟嘅客人都收到食物或者酒,但係我見我哋點嘅係主菜同埋需要調教嘅cocktail,所以就繼續等。7:50 pm 向粉紅色T恤員工跟進我哋嘅order,佢就話:「嚟緊㗎啦。」之後就行開咗去個電腦度篤機。我心諗,唔係而家先嚟落單呀嘛。我之後揮手叫佢過嚟,問佢係咪而家先幫我哋落單,佢話:「啱啱有位同事落漏咗單,而家幫你哋落咗單。」所以你哋餐廳係唔會跟進客人嘅情況?我哋三個人飲咗水大半個鐘係正常?加上,落單嗰個就係粉紅色T恤員工,麻煩你唔好推卸責任。我最嬲嘅就係粉紅色衫員工毫無歉意,覺得啱啱幫你落翻就搞掂,我哋等咗40分鐘以上,一句唔好意思、少少歉意都冇。笑死,之後我哋決定離開,一個完全冇Service嘅地方係一定唔會幫襯。最後佢openrice仲要話缺席 😹😹 搞返清楚先,係你哋冇比到orde

笑死,之後我哋決定離開,一個完全冇Service嘅地方係一定唔會幫襯。最後佢openrice仲要話缺席 😹😹 搞返清楚先,係你哋冇比到order我哋,唔係我哋冇嚟。

2024-08-04 1571 瀏覽
*《#大坑 兩個女仔係有情調既餐廳撐個靚枱腳👭🏻》話說朋友想一齊撐個枱腳🤣撐下撐下就去左大坑喇🤗為左食 可以去到幾盡🥹.🔸Agnes beef 🥩 cube teriyaki with crispy garlic🧄 $168🔸嘩😳幾有feel既石鍋網上的安格斯牛🐮食落味道唔錯的🫶🏻適中既軟腍度再配脆蒜🧄係上面一齊食個味道會出d🤣.🔹Sweet Potato 🥔 Fries with Honey 🍯 Yogurt $78🔹登登!就係見到個sauce幾特別就叫左甜薯條🍟喇🫶🏻果然冇令人失望既sauce 😍 完全減輕油膩感再自我感覺健康🤣 甜薯條🍟就不過不失😂.🔸Pumpkin 🎃 scallop risotto with soybean pinenut $198🔸去到呢個risotto 前已經飽左一大半luuuu🤣我就可能太飽既關係 食左幾啖就皮已收🪅朋友就覺得整體味道唔錯👍🏻.🔹Classic Tiramisu with Bailey's Foam $88🔹最後甜品胃就出來了🍮叫左個好classic ge tiramisu 出黎🥰Sor我都係太滿足食左幾啖但已足夠😂食完就會有種返去古典時
《#大坑 兩個女仔係有情調既餐廳撐個靚枱腳👭🏻》

叫左個好classic ge tiramisu 出黎🥰
Sor我都係太滿足食左幾啖但已足夠😂
食完就會有種返去古典時期既味道😋

🔸Apple Fizzy $118🍎🔸
野飲方面我就叫左apple fizzy, 入面有Lychee Liqueur, Prosecco, apple🍎 Juice
味道我覺得sweet d😍

🔹Sunset Moment $108🌅🔹
朋友就叫左sunset moment, 入面有Rosemary Infused Aperol, Citrus🍋‍🟩, Prosecco, Flamed orange🍊
佢覺得酒味比較重d🤣
✩•‿• ♡ 〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍽️ 𝓔𝓵𝓮𝓿𝓪𝓽𝓮𝓭 𝓓𝓲𝓷𝓲𝓷𝓰 𝓔𝔁𝓹𝓮𝓻𝓲𝓮𝓷𝓬𝓮 @ 🌟 Tipsy Restaurant & Bar 🌟.💁‍♀️ 圖片顯示美食為:Summer Lobster Salad HKD 148Grilled Octopus HKD 198Tipsy Signature Roasted Spring Chicken HKD 328Braised Whole Sea Bass HKD 288Lavender Crème Brûlée HKD 78.👽 大坑旺中帶靜,係搵食好地方。呢間西餐廳起精品酒店入面,係約埋朋友仔飲嘢食嘢聚下嘅好選擇。.🦞 夏天熱辣辣,叫個「核桃橙子醋汁夏日龍蝦沙律」開下胃。龍蝦肉都幾嫩,配上香脆核桃,同甜香嘅橙,仲有啲醋汁嘅酸味,好清新!.🐙 另一個頭盤係「腌甜菜根燒八爪魚拼辣味蛋黃醬」,八爪魚肉質唔韌,配埋酸甜嘅腌甜菜根,仲有辣味蛋黃醬,味道鮮明又有層次。.🐔 主角係「Tipsy招牌黑松露烤春雞」,上檯好特別,起一個煙燻箱入面,一打開滿滿煙燻味。春雞烤得香脆,雞肉嫩滑多汁。而且仲有黑松露嘅香氣,好滿足!.🐟
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片顯示美食為:
Summer Lobster Salad HKD 148
Grilled Octopus HKD 198
Lavender Crème Brûlée HKD 78

Summer Lobster Salad

Grilled Octopus

🐟 仲有「燉茴香薑黃湯汁燴全魚」,全條魚上檯視覺享受一流。魚燴得肉質滑溜,茴香同薑黃燉煮嘅湯汁,同魚肉相融合。

Braised Whole Sea Bass

🍮 最後叫左「薰衣草焦糖燉蛋」做甜品,焦糖燒得焦香鬆脆,滑溜嘅燉蛋。質感綿密,仲有一絲絲薰衣草嘅芳香,甜而不膩。

Lavender Crème Brûlée

😊 呢度可以舒舒服服嘆美食,同朋友仔嘆一個悠閒嘅晚餐。

📍 大坑銅鑼灣道98號1樓
Grilled Octopus
Braised Whole Sea Bass
Lavender Crème Brûlée
2024-07-04 1358 瀏覽
今日同朋友黎到一間係港島充滿格調、感覺高貴既西餐廳,但重點要highlight 既係價錢算親民相宜🫣🫣淨係食環境,同朋友、三五知己係度飲野、吹水、約會、happy hour,都好抵好有feel~~ 而且佢既食物質素亦有餐廳裝潢既水準,可以話係酒店餐廳/扒房既質素,正常港島西餐廳既價錢😶‍🌫️😶‍🌫️今次同朋友叫左個小食(炸番薯條)、頭盤(生蠔)、2個main course(燒豬仔骨+M6肉眼牛扒)、再開埋酒飲🙊🙊都係人均$500左右,以咁既環境+食物質素真係值得大推薦!!-Potato chips (炸番薯條)炸到金黃色脆卜卜嘅番薯薯條~~再配埋自家製嘅忌廉醬,香口爽脆得黎,有忌廉醬平衡返惹味又唔會太漏-Oyster (生蠔)$10隻既新鮮生蠔,肥美大隻,鮮味十足,唔敢話係最高級嘅檔次,但以咁嘅價錢絕對係超級抵食!!!-M6 Ribeye (M6 肉眼牛扒)超級推介嘅main,好明顯係選用質素幾高嘅肉眼牛扒。今次叫咗medium rare,熟透程度啱啱好,咬落去超級Juicy,肉味濃厚,而且質感十足!!上碟已經切開成一塊塊,炭燒完之後表面燒出好靚坑紋,中間肉質呈粉紅色,油脂分佈非常均勻,絕

-Potato chips (炸番薯條)

-Oyster (生蠔)

-M6 Ribeye (M6 肉眼牛扒)
超級推介嘅main,好明顯係選用質素幾高嘅肉眼牛扒。今次叫咗medium rare,熟透程度啱啱好,咬落去超級Juicy,肉味濃厚,而且質感十足!!上碟已經切開成一塊塊,炭燒完之後表面燒出好靚坑紋,中間肉質呈粉紅色,油脂分佈非常均勻,絕對拍得住酒店級水準,加埋份量絕對足夠(300g),但價錢都只係$398,

-BBQ Ribs (燒豬仔骨)
另一個抵食之選:燒豬仔骨,菜式用左baby spare 既ribs去燒,成個ribs燒得超級入味,而而成功燒到骨肉好易分離,但又5會太冧無咬口。令成個口感同質感非常吸引,輕鬆食!同一時間用左自己調製嘅燒烤醬,甜甜地得黎又帶有燒烤味,再加埋調製手法令舊Ribs入晒味。另外菜式無論口感定味道都係上乘之選~~

2024-07-03 1178 瀏覽
從以前就對大坑有情意結,以前要行經大坑渠先入到去(唔小心暴露咗年齡嘅秘密)首先我好樣衰甘去錯餐廳,最近去得日本太多忘記左1/F 要上一層加上入口原來要係後面搭lift 真係樣衰到想搵窿捐。今次朋友推介一齊食brunch 因為見個brunch menu 好扺食比平時銅鑼灣、中環餐廳平成半所以決定試吓。食物方面:份量足夠,前菜出色、主菜正常發揮味道唔錯以依個價錢雖然無驚喜但合格有餘。環境方面:裝修有外國feel ,涼天係outdoor 位置應該唔錯。服務方面: 較失色個場唔算大,伙記都夠不到都無留意到我地有揮手。另外上brunch set 甜品之前問我地係咪唔需要a la carte 甜品,係我哋要求高?想知道set menu 甜品係咩先決定。侍應先生回應,唔知道需要問廚房,但他冇打算問直接同我地講即係唔需要。所以我哋都冇勉強佢繼續追問佢

真係樣衰到想搵窿捐。

所以我哋都冇勉強佢繼續追問佢
2024-06-22
慶祝紀念
生日
係網上見到好多好評,於是遠道前來,黎呢間餐廳食野。一入到餐廳,燈光暗暗地,好有氣氛,只係位置唔多,好快滿座。d野食好好味,服務又好好!野食係按次序上枱,唔會一次過上哂,一黎張枱放唔哂,二黎野食會好快凍哂,當你食完前菜,先會上主菜。而我地就叫左個炸魷魚圈,海膽意粉,同埋豬仔骨,同埋甜品tiramisu。魷魚圈同豬仔骨夠淋,唔會煙韌難咬,而海膽意粉好好味,食完下次會想再黎食,非常推薦呢個海膽意粉!食完飯,整體都非常滿足!
2024-06-30 1189 瀏覽
今日嚟咗維園參加活動,朋友帶咗我去大坑食飯,只係需要行幾分鐘就到,哩度附近周圍好多特色餐廳,今次我地揀左tipsy restaurant。升降機上一樓就直接喺餐廳,孤型大吧枱好靚,看來老闆都係愛酒之人,店內擺放左好多各式各樣的珍藏紅酒。呢度環境好好,服務也一流,作為一家高端餐廳,Tipsy Restaurant & Bar的價格雖略高於普通餐館,但對於追求精致美食和高品質用餐的顧客而言,呢個價格非常合理,性價比係高的。
2024-06-24
fresh green & tutti frutti
taro chips with avocado smash
truffle toast with parma ham and mozzarella
charcoal grilled wagyu M6 ribeye
wild mushroom risotto with marinated abalone
  • TruffletoastwithParmahamandmozzarella
  • CharcoalGrilledWagyuM6Ribeye
  • wildmushroomrisottowithmarinatedabalone
  • charcoalgrilledwagyuM6ribeye
  • truffletoastwithparmahamandmozzarella
  • tarochipswithavocadosmash
  • freshgreen& tuttifrutti
  • Ribeye
2024-06-25 980 瀏覽
放假食好西,今次去左大坑一間好型格的酒吧餐廳Tipsy餐廳環境好有格調,坐得好舒服,仲有吧枱同戶外位,無論happy hour 飲兩杯,情侶拍拖至一大班朋友都啱天氣好熱,飲返杯梳打嘆下先,左邊係lemon tree以熱情果同檸檬梳打炮製,好香熱情果味,感覺好清爽,右邊係tutti frutti,以士多啤梨、青蘋果同橙汁製作,酸酸甜甜夏天飲好舒服😌夏日龍蝦沙律這是一道清新爽口的沙律菜餚。新鮮的龍蝦肉與脆口合桃、酸酸甜甜的橙肉、石榴子配微酸的醋完美融合,為夏日帶來清涼爽爽的感受。非常適合炎熱夏日的開胃前菜。海膽意粉配魚子和茴香泡沫這道菜色溫馨柔和,層次豐富。海膽的鮮甜與魚子的鹹香互相呼應,茴香泡沫為其增添清新柔和的口感。麵體煮制恰到好處,入口滑嫩有勁,與濃郁細膩的餡料完美搭配。整體口感豐富,層次分明,讓人回味無窮。這道菜顯示了廚師出色的烹飪技藝和對食材的精湛把握。炭火烤和牛M6肉眼扒這道和牛肋眼牛排無疑是一絕。肉質鮮嫩多汁,入口即化,肉香四溢。炭火烹飪賦予了牛肉獨特的香燒味,恰到好處的火候使牛肉外酥內嫩,口感極佳。配以適量的調料,突顯了和牛本身的優異品質。無疑是一道極具層次感的主菜,是鑄就
放假食好西,今次去左大坑一間好型格的酒吧餐廳Tipsy

夏日龍蝦沙律

海膽意粉配魚子和茴香泡沫

炭火烤和牛M6肉眼扒
這道和牛肋眼牛排無疑是一絕。肉質鮮嫩多汁,入口即化,肉香四溢。炭火烹飪賦予了牛肉獨特的香燒味,恰到好處的火候使牛肉外酥內嫩,口感極佳。配以適量的調料,突顯了和牛本身的優異品質。無疑是一道極具層次感的主菜,是鑄就完美用餐體驗的關鍵所在。

2024-06-18
  • Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roe and Fennel Foam
  • Summer lobster salad with walnut
  • orange & vinegar
2024-06-21 663 瀏覽
🌨️黃雨嗰日冇帶遮走到入嚟Tipsy Restaurant and Bar真係好似走入一個充滿美食嘅Safa haven咁~😌呢度主打高級西式食品,但有合理嘅價錢💲,location係大坑,非常chill嘅area!!🌌Truffle toast with Parma ham and mozzarella 🧀濃濃嘅黑松露味再加Parma ham同mozzarella芝士,偏咸但唔會太咸,脆脆嘅toast加煙韌嘅芝士係個好配搭!👍🏻🎃Pumpkin Scallop Risotto with Soybean & Pinenut好creamy嘅一道菜,淡味啲但南瓜味好出,pinenut脆嘅同個creamy risotto有個contrast! 👏🏻🍖U.S. Baby Spare Ribs with Barbeque Sauce勁軟嘅肉質,bbq調味好入味,啖啖肉好爽!Mashed Potato with Black Truffle Coulis黑松露配薯蓉係我至愛❤️,呢個配搭cannot go wrong!Freshly shucked oysters 🦪 每人食咗五隻😆每隻都好fresh好

勁軟嘅肉質,bbq調味好入味,啖啖肉好爽!

Freshly shucked oysters 🦪
每人食咗五隻😆每隻都好fresh好新鮮,slide入我口🤣

Lavender crème brûlée 🍮
真係有薰衣草味!!好特別嘅味道,crème brûlée滑滑的~
A Night of Delicious Bites at Tipsy:   Tonight, we went to a restaurant on Zuo Hong Kong Island that has an atmosphere and excellent service😆. Let’s talk about the environment first, sit comfortably, drink in the sun and talk about your concerns.    👉🏼Oyster $10 and the restaurant has a tight promotion, 10 oysters per oyster, I call it half a dozen, the oysters🦪 are big and worth eating😆   Truffle Toast $88 One bite of toast is convenient and easy to eat, sandwiched with crispy bread Fragrant Bl
   Truffle Toast $88 One bite of toast is convenient and easy to eat, sandwiched with crispy bread Fragrant Black Truffle & Cheese🤩
  🥗Smoked Salmon Caesar Salad This Caesar Salad is not only filled with various dishes, but also filled with a lot of delicious food. The portion of smoked salmon 😍 is not small at all, and there is a lot of cheese powder sprinkled on the noodles.

2024-06-02
早餐
用餐優惠
試食活動
2024-06-16 407 瀏覽
經過到大坑好多次🍴🤤見到tipsy好似都唔錯~終於去試一下撞上生蠔優惠🦪新鮮即開生蠔每隻💲🔟~系超級抵既😛唔洗自己開😂😂😂試左幾隻都未有伏🦪🈵🈵海水鮮味肉質都爽甜✨牛扒🥩本身帶有濃郁肉香💨表層有燒烤的焦香味🔥牛扒內肉質保持粉紅色🩷肉質柔軟有嚼勁~火喉控制得相當不錯馬糞海膽飛魚子意粉🍝馬糞海膽濃郁鮮甜海味🌊意粉夠彈牙爽口💫加配搭上飛魚子點綴~口感充分豐富層次感🤤味道配搭亦唔錯~
經過到大坑好多次🍴🤤見到tipsy好似都唔錯~終於去試一下

2024-06-08 379 瀏覽
大坑“Tipsy”高級西餐廳,餐廳以歐陸式高級典雅裝飾,富有情調,而有個大酒吧,座位有室內和室外,餐廳選用新鮮高質食材,廚師用心烹調食物,服務員殷勤招待.生蠔:餐廳推介優惠生蠔$10/隻今晚是No 2西班牙生蠔,非常新鮮清甜真的超值🍹Tutti Frutti Strawberry , Green Apple, OrangeJuice,Soda$78🥩Angus Beef Cube Teriyaki with Crispy Garlic $168香蒜炸得非常香脆放在牛肉粒上面,牛肉燒得有條紋小小焦香,肉質嫩滑又唔韌,好惹味😋🦐Spanish Red Prawns Pasta (2pcs) $388香煎西班牙紅蝦肉質爽口,蝦頭仲有好多蝦膏非常濃香,意大利粉彈牙,索晒蝦油蝦膏蕃茄味,濃香到完全停唔到口👍Wild Mushroom Risotto with Marinaded Abalone $198鮑魚經過秘製醬汁煮成,軟腍滑有糖心鮑魚feel 好入味,意大利飯小小煙韌加入野菌芝士,非常creamy濃稠香口.
大坑“Tipsy”高級西餐廳,
餐廳以歐陸式高級典雅裝飾,
富有情調,而有個大酒吧,
座位有室內和室外,
餐廳選用新鮮高質食材,
廚師用心烹調食物,
服務員殷勤招待.

生蠔:
餐廳推介優惠生蠔$10/隻
今晚是No 2西班牙生蠔,
非常新鮮清甜真的超值

🍹Tutti Frutti

香蒜炸得非常香脆放在牛肉粒上面,
牛肉燒得有條紋小小焦香,
肉質嫩滑又唔韌,好惹味😋

香煎西班牙紅蝦肉質爽口,
蝦頭仲有好多蝦膏非常濃香,
意大利粉彈牙,
索晒蝦油蝦膏蕃茄味,
濃香到完全停唔到口👍

鮑魚經過秘製醬汁煮成,
軟腍滑有糖心鮑魚feel 好入味,
意大利飯小小煙韌加入野菌芝士,
非常creamy濃稠香口.