2021-10-10 21 瀏覽
「不如去荃新天地睇下?果度好似好多款揀。」佢建議。「都好喎,星期日就去party啦,仲未睇岩邊件好……」「快啲啦!我地行左2個鐘啦!好肚餓呀~」佢一邊催我,一邊拉住我行。星期日係一生人一次既畢業party,當然要著靚啲啦!辛苦左4年,一定要慶祝下!果日著白色短裙好,定連身裙好呢?「就呢件啦!」掙扎左半個鐘,終於係荃新天地買左條連身裙。好彩有消費劵!行左咁耐我同好姊妹都好肚餓,就去左附近既Vici Bar食西式晚餐。一行入去見到間餐廳燈光暗暗地,好有情調,座位好寬敞,坐得幾舒服。我地叫左個田園沙律、意粉同main course.「嘩!呢個田園沙律整得好好食,本身我自己唔中意食沙律,驚啲菜太硬太乾,但呢碟完全唔會,反而食落好清甜爽口,而且同個沙律醬好夾!」我一邊食,一邊驚訝,竟然搵到咁高質既沙律。「唔錯既~入面好足料,有粟米、青瓜絲、蕃茄、羽衣甘藍~」之後就食下呢個蒜香辣大蝦意粉!「唔算好辣喎~你又試下?有6隻蝦,我地一人有3隻!哈哈哈!」佢一邊講笑,一邊食得津津有味。「意粉煮得好入味,吸收晒個意粉汁,入味得黎唔會好膩~」最後就係萬眾期待既封鴨腿!點解話萬眾期待?好多朋友都推薦,所以我地都
「不如去荃新天地睇下?果度好似好多款揀。」佢建議。

「都好喎,星期日就去party啦,仲未睇岩邊件好……」

「唔錯既~入面好足料,有粟米、青瓜絲、蕃茄、羽衣甘藍~」

之後就食下呢個蒜香辣大蝦意粉!

「意粉煮得好入味,吸收晒個意粉汁,入味得黎唔會好膩~」

最後就係萬眾期待既封鴨腿!點解話萬眾期待?好多朋友都推薦,所以我地都忍唔住叫黎試下。

「正喎!啲肉好嫩滑,同埋配合沙律食唔會好滯。」

「啲肉好淋好易拆骨,同埋隻鴨腿都幾大隻,我地兩個女仔share岩岩好。」

最後,我地叫左個冇酒精既Happy Ending (Pineapple juice, Lime Juice, Passion Fruit Syrup, Soda Water).

「畢業後好耐冇坐係bar度傾下計~」光陰似箭,我地畢業後各有各忙,真係見面既時間都冇。

「希望你既畢業party有個happy ending啦!話時話,呢杯野飲如其名,熱情果味好香濃,而且唔會太甜,好清新,為我地呢餐畫上完美句號!」

下次同班舊同學聚會,一齊再嚟!
係荃灣距離8分鐘左右路程有一隻酒吧有提供西餐,超適合放工一站食飯加飲野!Bar裏面燈光非常昏暗,要影靚相就比較難~ 不過勝在氣氛夠好,地方闊落坐得舒服🌝打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸 /5Environment : 📸📸 /5 Price 💵 Cocktail🍸Passionate Kiss —— $ 78Pink Skeleton ——— $78價錢正常不過嘢飲都幾大杯,第一杯熱情果味嘅Cocktail比較推薦,第二杯就個杯幾靚不過味道小奇怪(°▽°) 呢度嘅Cocktail普遍酒精濃度都幾高,大家要注意啊~ Organic Green Salad —— $108沙律嘅底係用羽衣甘藍我覺得加分,正常發揮嘅沙律~ Japanese Style Seafood Piz ——— $138好似大阪燒嘅Pizza! 上面嘅配料都係以大阪燒做主型,芝士好香拉絲效果都唔錯~Roasted Lamb Rack ——— $248估唔到酒吧羊𣕧食! 旁邊仲有燒汁同多種配菜,🌝兩個人食份量都幾剛好~ 推薦值: ⚜️⚜️⚜️️/5 📍 荃灣鱟地坊32-36號地下A號舖

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸 /5
Environment : 📸📸 /5

Price 💵

Cocktail🍸

Passionate Kiss —— $ 78
Pink Skeleton ——— $78

Organic Green Salad —— $108

沙律嘅底係用羽衣甘藍我覺得加分,正常發揮嘅沙律~

Roasted Lamb Rack ——— $248

推薦值: ⚜️⚜️⚜️️/5

📍 荃灣鱟地坊32-36號地下A號舖

2021-09-19 195 瀏覽
Vici Bar暈黃色的氛圍,spotlight照著舞台,令人嚮往週末晚上的live band表現,情調浪漫。客人可坐寬闊的沙發椅,摸著酒杯底,吃著牛油爆谷小吃,感覺很Chill!蒜香牛柳粒 $108牛柳粒表面焦脆,口感軟腍,表面鋪滿炸蒜粒,咬下時肉汁四濺,味道濃郁香甜,加上洋蔥絲,油潤香膩。西班牙油封鴨腿 $188份量十足,鴨腿以油封烹調,低溫加熱令鴨腿慢慢熟成,外皮酥脆可口,內𥚃肉質細嫩、一絲絲,油香散發口腔,著實不錯。伴碟有香脆薯塊及翠綠的羽衣甘藍,十分健康,啖啖窩心。蒜香大蝦意粉$118幼身意粉質感爽口,大蝦挺身彈牙,被蒜香完美提鮮。意粉咀嚼間,釋出惹味的蒜香,入口香而微辣,配搭薄脆蒜片、爽脆蘆筍,別有一番滋味。Passionate Kiss $98以民族風的杯子盛著,熱情果糖漿混合冧酒、橙汁、菠蘿汁,馥郁熱情果香,充滿熱帶氣息, 十分消暑解膩。Cinderella $78入口蜜甜,有石榴汁、菠蘿及红莓汁,味道清新香甜,杯邊灑滿糖果碎,令人甜絲絲。

蒜香牛柳粒 $108

西班牙油封鴨腿 $188

蒜香大蝦意粉$118

Passionate Kiss $98

Cinderella $78
2021-09-16 23 瀏覽
邊個話只有 Happy Friday 先可以去酒吧Relax 架? 我覺得 Blue Monday都可以去囉! 點解?咪因為星期一放工已經好屈悶, 要出來嘆返杯,大爆特爆一返先可以平衡返自己。仲有依家的酒吧好多已經有Dinner 食,所以就算 Monday 都可以來 😉。今次同好友來除左嘆返杯仲叫左以下d 美食實行一路飲一路食一路呻下:🥗 西班牙白蘆筍田園沙律 ~ 白蘆爽脆得來幾甜, 沙律有齊我喜歡的 superfood 紅菜頭,羽衣甘藍,藜麥,粟米,番茄真係好fresh 。🍕 風乾腸火腿簿餅 ~ 咸咸地的風乾腸加上油膩感的火腿下層滿滿芝士脆邊薄底我地好喜歡呢!🐟 醬油焗銀雪魚 ~ 魚怪的我最愛冇細骨的魚,啖啖肉仲要夠滑溜, 兩邊掛滿醬油味掂喎。🍹 Happy Ending ~ 呢杯係Mocktail ,因返屋企仲要睇功課所以唔飲酒了, 成份Pineapple , juice, lime juice, passion fruit syrup, soda water, 入口唔會太甜岩我。🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友愛酒緊要點返杯Cocktail, 佢杯味

羽衣甘藍,藜麥,粟米,番茄真係好fresh 。

🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友愛酒緊要點返杯Cocktail, 佢杯味道同我差唔多但加左 rum 即時感覺唔同左。
2021-09-14 30 瀏覽
又去荃灣躝街街 呢排終於得閒啲 即刻搵間bar chill下 同朋友摸下酒杯仔 呢間bar好近荃灣西鐵站 地方就腳 熱死辣辣行少啲就最開心成間bar氣氛超好 仲要坐得超級舒服 瞓係到都仲得 今次坐係live band位附近 可惜今晚無 曬咗個握手位 一坐低已經有爆谷食 個人認為爆谷咸咸地 係偏脆嘅口感 送酒一流 $15可以無限refill 坐係到食下爆谷飲下酒 好抵〰️〰️〰️西班牙油封鴨腿鴨髀份量唔算多 但兩個人share啱啱好 怕漏嘅人 可以點蘋果醬 好清新 唔會太甜又唔會太酸 呢道菜最impress就係滿滿嘅配菜 有羽衣甘藍 小蕃茄 薯仔粒 重點係質素一啲都唔差 蕃茄仔超級juicy 咬一啖 啲汁就瘋狂滴 薯仔粒都係新鮮炸起 唔會超淋 〰️〰️〰️蒜香牛柳粒朋友推薦 雖然係一口牛 但粒粒都脹卜卜 好靚仔 重點係好嫩好juicy 除咗用生蒜炒 仲有乾蒜做點綴 超惹味 〰️〰️〰️蒜香辣大蝦意粉呢間個人私心大推 上枱首先見到嘅係5隻大蝦 唔會有雪藏味 完全係啖啖肉 再嚟會見到啲蘆筍仔 因為未食過蘆筍仔 有啲驚會有陣青味 點知 完全唔會 好嫩 意粉煮得啱啱好 唔會太硬或者淋 好似講緊廢話咁 但真心呢個意

呢間bar好近荃灣西鐵站 地方就腳 熱死辣辣行少啲就最開心

西班牙油封鴨腿
蒜香牛柳粒

蒜香辣大蝦意粉
呢間個人私心大推 上枱首先見到嘅係5隻大蝦 唔會有雪藏味 完全係啖啖肉 再嚟會見到啲蘆筍仔 因為未食過蘆筍仔 有啲驚會有陣青味 點知 完全唔會 好嫩 意粉煮得啱啱好 唔會太硬或者淋 好似講緊廢話咁 但真心呢個意粉 滿分10分佢會有17.56分 食食下朋友仔話因為啲意粉條條都有油 所以好好味 一言驚醒夢中人 真係條條都好掛汁 好夠辣 鐘意蘆筍嘅朋友 一定要試

Passionate kiss
Base係rum酒 加幾種唔同既水果糖漿 飲落偏甜 好適合女仔飲 同埋個杯好得意 好岩打卡 個人認為如果想飲甜啲既會建議passionate kiss

Cucumber spritzer
Base 係vodka 加青瓜 飲落比較fresh但又唔會飲到vodka個種苦 都易入口 想清新啲既朋友cucumber spritzer 係唔錯的!

整體嚟講 呢間係可以再encore 啲侍應態度好好 見到無曬爆谷都會主動加 雖然價錢偏貴 但食物質素對得住個價

2021-09-13 19 瀏覽
疫情持續清零,餐飲業已經回復正常,計一計,原來都好耐無去酒吧了。心念一動,就搵咗個friend 落去酒吧輕鬆下。呢間酒吧位於荃灣區的鱟地坊,裡面好大的,因為佢係佔咗兩個大舖位,是荃灣區極少有的,所以坐喺裡面,一啲都唔侷促,仲好舒服,一邊聽歌,一邊飲嘢,好enjoy 的。除咗飲嘢,呢度啲嘢食都好唔錯,多選擇之餘,仲好高質素。呢杯叫做 Mr. Hankey, 主要成份係 Brandy, Aperol, Lemon Juice等等,飲落幾易入喉,最特別係啲蛋白泡泡,好香滑。而呢杯就叫做 Paradise, 主要成份係Martini Rosso, Dark Rum 等等,最初飲落就有少少苦味,但係就覺得好醒神。Happy Hour 時段,每杯都係 $78,好抵飲!頭盤叫咗個西班牙白蘆筍田園沙律,好大碟的。裡面有羽衣甘藍、紅菜頭,青瓜、車厘茄、栗米粒、藜麥,同埋較少吃到的白蘆荀,呢個配搭很不錯,食落感到很清爽,很健康。另外叫咗個明太子帶子意粉。個汁好好味,意粉完全掛滿晒啲汁,超正!最重要呢就係啲明太子,咬落卜卜脆,鹹鹹香香的,好正!仲叫咗個德國豬手。好窩心,佢係切好咗先上碟的!絕對方便我哋呢啲懶

除咗飲嘢,呢度啲嘢食都好唔錯,多選擇之餘,仲好高質素。

Happy Hour 時段,每杯都係 $78,好抵飲!

最重要呢就係啲明太子,咬落卜卜脆,鹹鹹香香的,好正!

仲叫咗個德國豬手。好窩心,佢係切好咗先上碟的!

絕對方便我哋呢啲懶人。味道夠入味,外皮好脆口,配上特別的醬汁來食,真係無得頂。食埋伴碟的青瓜,油膩感都可以去除埋添!
2021-09-12 67 瀏覽
呢間餐廳有時行過荃灣都會經過,甘啱想同朋友搵個地方飲下野放鬆下😌同埋有朋友之前試過,覺得幾滿意,於是就揀左呢間試下😋一開始坐低,店員就俾咗個鹹爆谷,可以用黎送酒~墨西哥粟米片Nachos($108)配有幾種醬,有牛油果醬 cream cheese同埋酸辣醬,芝士鋪滿係nachos上面,好邪惡!而且仲會拉絲!不過少少偏鹹,份量多到我哋都食唔晒😆醬油焗銀雪魚🐟呢個係最得我哋歡心嘅其中一個菜式😆皆因銀雪魚好入味,咬落去好鮮嫩🤤配菜有蕃茄仔同蘆筍,都好好味👍🏻風乾腸火腿薄餅🍕Pizza餅底薄又好脆,風乾腸配埋Parma Ham真係perfect🤤仲有拉絲嘅芝士,完全係三重享受❤️Dancing grapes🍇(Gin, Kyoho Liqueur, Aperol, Lime Juice, Pineapple Juice)朋友叫咗呢杯飲料,甜甜地,聞落去好重提子香,唔飲烈酒嘅朋友就最啱,唔會太重酒味同太苦,幾適合女仔飲~Happy ending🥳(Pineapple juice, lime juice, passionate fruit syrup, soda water)我就叫咗杯無酒精飲料,以

一開始坐低,店員就俾咗個鹹爆谷,可以用黎送酒~

墨西哥粟米片Nachos($108)

墨西哥粟米片

醬油焗銀雪魚🐟

風乾腸火腿薄餅🍕

風乾腸火腿薄餅

Dancing grapes🍇

Happy ending🥳
我就叫咗杯無酒精飲料,以菠蘿、青檸、熱情果、梳打配制而成,完全係女仔都會心動嘅顏色,因為佢係漸變色🥰飲落去好fresh,酸酸甜甜,幾開胃,值得推薦~

餐廳燈光暗暗地,裝修好有style,行美式復古風,而且有播住歌,所以好有氣氛,我哋坐梳化位,幾闊落,可以舒服咁同朋友傾吓計,放鬆吓,見到有個live band位,有機會仲可以撞啱有駐場歌手唱live😚 有興趣嘅朋友可以嚟試吓~

2021-09-08
墨西哥粟米片
風乾腸火腿薄餅
2021-09-10 14 瀏覽
Chill chill with my little sis. 🍹排完戲放飯又想喝杯嘢,就嚟咗。第一次喺度食埋嘢,估唔到好有驚喜👍🏼強烈推介日式蟹肉炒飯,足料夠鑊氣,用上日文米,令炒飯更煙韌。另外西班牙油封鴨腿,都係必試,皮脆肉滑。似食緊燒乳豬仔咁。Vici cocktail Pink Skeleton $78(HH)Dancing Grapes 78(HH)日式蟹肉炒飯$128西班牙白蘆筍田園沙律 $108西班牙油封鴨腿 $188

排完戲放飯又想喝杯嘢,就嚟咗。
第一次喺度食埋嘢,估唔到好有驚喜👍🏼

另外西班牙油封鴨腿,都係必試,皮脆肉滑。
似食緊燒乳豬仔咁。

Vici cocktail
Pink Skeleton $78(HH)
Pink skeleton

Dancing Grapes 78(HH)
Dancing grapes

日式蟹肉炒飯$128
西班牙白蘆筍田園沙律 $108
西班牙油封鴨腿 $188
Dancing grapes
2021-09-09 10 瀏覽
呢日係荃灣揾左間酒吧餐廳同朋友食個飯傾下計🍹餐廳間中會有live band,夠晒chill。Nachos $108墨西哥粟米片表面鋪滿芝士,經烘焗香味超濃郁,好惹味!🤤🤤🤤 沾上牛油果醬食,多左一點小清新嘅味道,食到停唔到口🥰 推介👍🏻Baked Soy Sause Cod Fish $188銀鱈魚鮮甜肉質嫩滑,入口醬油味香濃😚 幾鐘意用醬油腌製再焗嘅烹調方式,食落夠juicy😍 伴碟仲有炒蔬菜,不過略嫌有小小油膩😶Buffalo Cheese Pizza $128餅底薄脆,芝士味香濃,啱晒鐘意食芝士嘅我🤤Happy Ending $58漸變色好啱打卡🤩 入面有菠蘿汁,熱情果汁,青檸汁同埋梳打水~ 上層熱情果味好突出,而下層就係菠蘿汁比較突出,味道層次豐富~ 再加埋梳打水,好清爽🤩 推介👍🏻Cindarella $58入面有石榴汁,菠蘿汁,蔓越莓汁同埋檸檬汁~ 入口石榴味比較突出,甜甜地😚 對比之下,Happy Ending味道會豐富啲~

Nachos $108

Baked Soy Sause Cod Fish $188

Buffalo Cheese Pizza $128
餅底薄脆,芝士味香濃,啱晒鐘意食芝士嘅我🤤

Happy Ending $58

Cindarella $58

2021-09-06 17 瀏覽
荃灣係美食天地, 兩個女仔都唔知去邊度食好 , 只係好想去一個地方chill 下, 傾下心事講下是非, 行行下突然聞到一陣撲鼻嘅羊香, 而且餐廳環境十分優美,於是把心一橫同朋友決定入去試下, 結果又係一間隱世餐廳!餐廳入面環境十分有情調,入邊有live band, 雖然沒有樂手在場, 但係鼓聲四起, 因為個個聞到香氣嘅時候肚都打鼓起黎。店員隨即送上大大碗爆谷, 再點兩杯特色cocktail ,passionate kiss and Mr hankey, 飲咗兩啖cocktail之後,high high哋, 食慾大增, 再嗌咗個green沙律, 好fresh, 好green, 好healthy風乾腸火腿薄餅, 薄餅好圓好熱, 作為外貌協會會長, 未食個pizza已經流曬口水, 鹹鹹嘅火腿味, 加上齒頰留香嘅芝士, 薄餅底酥脆可口, 令味覺昇華上另一個層次終於都講到個主菜啦, 羊架羊肉味濃, 有十萬隻羊係舌尖上奔跑緊, 彷彿進入蒙古大草原, 一時忘記了原來自己,呢啲羊架帶我穿過咗時間嘅限制。朋友一聲埋單唔該將我從蒙古大草原帶返香港呢個國際大都會,完。

週末假期梗係出去同朋友出去食好西,chill一chill,荃灣一向都係好多野食同餐廳既地方,今次chill下先,試左一間環境幾岩同三五成群既朋友坐底既bar & restaurant,坐係沙發上面傾下計食個飯一坐低waiter 放底一碗鹹嘅爆谷俾我哋食住先,食落幾脆,鹹鹹地俾我哋過下口癮🍿我同朋友仲見到餐廳有個位置有live band🎤🥁🎸🎷,我諗定期會有啲活動會係度舉行。好清新既一個前菜,一份沙律入面有兩條幾大條既白蘆筍,之前未食過白蘆筍,食落味道好特別,有啖啖甜味,口感煙煙韌韌,同平時食既綠色蘆筍好唔同😙入面仲有超級食物架,羽衣甘藍食落新鮮,口感爽脆,好食😋入面仲有啲青瓜絲同麻醬撈埋一齊食,成個食落唔會好乾。一上黎就見到一隻幾大隻飽滿既帶子,食落軟林林,唔似係雪藏急涷煮出既,意粉用左明太子醬去煮,明太子份量唔會太多,食落唔會過咸。意粉食落有彈性,唔會煮得太耐,唔錯唔錯!好驚喜嘅焗銀雪魚,用咗醬油調味煮,食落甜甜地。廚師用焗嘅方法煮,食落好柔軟好軟熟,食落去嘅肉質唔似係急凍既魚,好推介🌟🌟🌟伴碟仲有幾大份嘅炒蔬菜,食完都幾飽😋唔飲酒嘅我哋叫咗兩杯mocktail 😙第一眼望落去俾個顏
週末假期梗係出去同朋友出去食好西,chill一chill

唔飲酒嘅我哋叫咗兩杯mocktail 😙第一眼望落去俾個顏色吸引住,由粉紅色漸變落去黃色❤️🧡💛好靚打卡一流😌,飲落去味道幾好,唔會覺得係藥水味,食落去有新鮮嘅果汁味,入邊有菠蘿汁、熱情果糖水、青檸汁同埋梳打水,夏天飲好消暑架🍹

杯嘢飲個名好優雅、好靚咁。飲落去都真係幾唔錯,都係有幾種唔同嘅果汁組合,有菠蘿汁、檸檬汁、紅莓汁同埋蕃石榴汁,飲落酸酸甜甜咁,好開胃嘅一杯嘢飲🍸另外呢一杯嘢飲冇加任何糖漿、糖水,啱晒健康嘅你🍍🍋

整體黎講:
食物質素唔錯,環境舒服,啱晒同班朋友坐係到耐一耐飲嘢傾偈食飯。
免費爆谷
Cinderella
西班牙白蘆筍田園沙律
明太子帶子意粉
2021-09-01 170 瀏覽
LIVE BAR • LIVE IN THE MOMENT🎈Vici Bar/Wish everyone of you has a happy ending, and remember that the end is just a new beginning./於陰暗環境之中一邊聆聽著悠閒嘅音樂 一邊摸住酒杯底平日抑壓嘅心情藉此時此刻 釋放出黎啦水牛芝士薄餅 Buffalo Cheese Pizza ($128)薄底pizza屬於薄底pizza 餅底脆身 有滿滿嘅芝士混合體鋪係表面 但單食pizza可能會太鹹 如果用黎餸酒 應該就會啱啱好啦西班牙白蘆筍田園沙律 Organic Green Salad ($108)沙律材料好豐富呀 由羽衣甘藍做底最特別係有紅菜頭同白蘆筍 比想像中好食 羽衣甘藍唔會苦 好似食緊蔬菜片咁白蘆筍清涼有汁 紅菜頭同粟米都好甜用羽衣甘藍呢種superfood配搭埋藜麥黎做沙律成個感覺即刻清新健康左🥰香草焗羊架 Roasted Lamb Rack ($248)焗羊架好吸引呀 配上甜甜地嘅薄荷醬羊架脂肪分佈平均 唔會太韌 亦完全食唔到羶味加上伴碟上既焗薯同蔬菜 黎酒吧
LIVE BAR • LIVE IN THE MOMENT

成個感覺即刻清新健康左🥰

焗羊架好吸引呀 配上甜甜地嘅薄荷醬
羊架脂肪分佈平均 唔會太韌 亦完全食唔到羶味
加上伴碟上既焗薯同蔬菜 黎酒吧都可以均衡飲食㗎😆

Happy Ending ($58)
係一杯non-alcoholic drink黎
唔係太想飲酒嘅朋友可以考慮吓
入口酸甜 熱情果味重
另外帶有青檸同菠蘿汁嘅味道

Passionate Kiss ($78)
呢杯cocktail好易入口
係含酒精版本嘅happy ending💗
味道同樣酸甜 但相比起另一種結局
呢個開心得黎 會更加偏向清新自然

• 香草焗羊架
  • Passionate  Kiss
2021-08-30 18 瀏覽
假期約咗好朋友見面,佢嘅工作都幾忙,都差唔多兩三個月無見呢個朋友,襯佢今日放假,約佢食吓嘢、飲吓嘢傾吓計輕鬆吓😊——————————-我哋今日又去咗荃灣沿着天橋嘅商場shopping 、行街買嘢就最開心😃到咗差唔多食晚飯時間,我哋就去咗呢到坐底食嘢飲嘢,呢到嘅環境唔錯⋯⋯坐位舒適,音樂柔和、傾計一流,唔知係咪耐無見,兩個女人都變咗一個墟咁雞啄唔斷😅😅😅😅😅—————————-🔺飲品:Cocktail:Paradise:Dark Rum:Martini Rosso,Drambuie,Bitters:黑Rum酒、馬天尼紅葡萄酒、帶甜又帶苦味的酒😊帶甜又帶苦,天堂與地獄之間我日日都係happy hour,當然係每一日都好似天堂咁開心,好一杯Paradise🥳——————————🔺飲品:Mocktail:Cinderella:Grenadine,Pineapple 🍍Juice,Cranberry🍓Juice,Lemon Juice🍋好香的石榴味、菠蘿🍍香甜、紅莓和檸檬的酸甜、味道配搭,又好飲、又解喝。灰姑娘話唔飲得酒,咁溝曬果汁🍹就真係好貼切的一杯飲品名稱Cinderella 😋——————

——————————-

🔺飲品:Cocktail:
Paradise:
黑Rum酒、馬天尼紅葡萄酒、帶甜又帶苦味的酒😊
帶甜又帶苦,天堂與地獄之間

——————————
🔺飲品:Mocktail:
Cinderella:

🟩西班牙白蘆筍田園沙律🥗:
(白蘆筍、羽衣甘藍、粟米🌽、藜麥、紅菜頭、青瓜、車厘茄)
好清爽又清甜嘅白蘆筍,食落去好甜,羽衣甘藍呢一種菜好清新亦好爽口、加有粟米🌽紅菜頭、青瓜、車厘茄,令到成個沙律入面都充滿晒健康,沙律菜全部係用有機嘅蔬菜,加上黑醋汁食,成個沙律又健康又天然😇👍😋

🟧日式蟹肉炒飯:
面頭鋪滿晒蟹肉,又有大大隻嘅蝦🦐,裏面仲有啲海鮮配左喺飯入邊,飯煮得有咬口又帶煙煙靭靭嘅感覺、做得非常好食😋

🟫德國鹹豬手:
碎上已經切好曬的鹹豬手,一口豬食落口啱啱好,皮脆卜卜,肉又嫩滑,加上配有芥辣味道嘅調味,原來芥辣配落鹹豬手食係非常之好食😋

—————————
一個又優雅又舒適嘅地方,在這裏食嘢、飲酒、賞心樂事、享受😎
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————-
西班牙白蘆筍田園沙律 ($108)藜麥、白露筍、粟米、青瓜絲、車厘茄、羽衣甘藍、紅菜頭配千島沙律醬。藜麥煙韌有咬口,整體食好夾。清新開胃,蔬菜都清甜爽口𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉 🌿德國腸拼盤 ($188)🖤墨魚腸,有海鮮鮮味,充滿嚼勁。🧡芝士雞肉腸,咬落芝士會爆汁,正宗德國風味 🇩🇪 ❤️辣肉腸,口感微辣,肉味豐富均以香草調味,伴以沙律菜、芝麻醬、茄汁 。香草焗羊架 ($248)肉味非常濃郁,肉質不韌,咬下去滿口肉汁,生熟程度控制得好。另有薄荷醬,清新味蕾。喜愛吃羊的朋友值得一試。餐廳裝修超級靚,八點後燈光調暗,適合放工之後飲杯鬆綁一下 🥃 酒水款式多,部分仲比較少見,新舊世界的酒到都有選擇。Mocktail - 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘪𝘯𝘨 菠蘿、梨、熱情果梳打水。熱情果味好重,微甜。顏色由紅黃漸變,打卡一流,餐廳熱門推介。Cocktail - 青瓜伏特加 酒味重,食重味的食物夾得好好。最特別係呢度有駐場𝒍𝒊𝒗𝒆 𝒔𝒉𝒐𝒘 🎶 結他自彈自唱 🕺🏻𝒈𝒐𝒐𝒅 𝒎𝒐𝒐𝒅 ♥︎🅻🅸🆅🅴 🆂🅷🅾🆆𝗪𝗲𝗱 - 𝟵𝗽𝗺𝗙𝗿𝗶 𝗻 𝗦𝗮𝘁 - 𝟵:𝟯𝟬𝗽𝗺
西班牙白蘆筍田園沙律 ($108)

德國腸拼盤 ($188)
🖤墨魚腸,有海鮮鮮味,充滿嚼勁。
🧡芝士雞肉腸,咬落芝士會爆汁,正宗德國風味 🇩🇪
❤️辣肉腸,口感微辣,肉味豐富
均以香草調味,伴以沙律菜、芝麻醬、茄汁 。

香草焗羊架 ($248)

Mocktail - 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘪𝘯𝘨

Cocktail - 青瓜伏特加
酒味重,食重味的食物夾得好好。

🅻🅸🆅🅴 🆂🅷🅾🆆
𝗪𝗲𝗱 - 𝟵𝗽𝗺
𝗙𝗿𝗶 𝗻 𝗦𝗮𝘁 - 𝟵:𝟯𝟬𝗽𝗺
2021-08-26 13 瀏覽
新開的情調酒吧!荃灣新開的情調酒吧,原來就係我屋企附近,同朋友幫襯下。叫左兩杯無酒精飲品。Happy ending :$68,以菠蘿味為主調,酸酸甜甜,幾清新。另一杯Cinderella :$78則水果溝左薄荷,好fresh !沙律羽衣甘藍配白蘆筍,粟米粒青瓜絲,好健康,夏日清涼菜式!海鮮薄pizza,好多芝士配埋蝦肉!脆皮豬手,送啤酒一流,可惜我吾飲得酒!下次再約一大班朋友利先,可以坐耐d欣賞埋live band !
新開的情調酒吧!
荃灣新開的情調酒吧,原來就係我屋企附近,同朋友幫襯下。

沙律羽衣甘藍配白蘆筍,粟米粒青瓜絲,好健康,夏日清涼菜式!

海鮮薄pizza,好多芝士配埋蝦肉!

脆皮豬手,送啤酒一流,可惜我吾飲得酒!