2021-08-26
☞ 講起去尖沙咀搵食,唔知大家第一時間諗起邊度呢🤣其實除咗大商場之外,尖沙咀都有好多樓上餐廳㗎,今次嚟到位於海港城對面嘅一間bar and restaurant,由於今次去食嘅時候仲未天黑,所以我哋今次就無飲酒,嗌咗幾個咸食同mocktail同朋友chill吓😆🍴四重芝士披薩 Four Cheese Pizza($98)❖ 佢係薄批!薄批!薄批!(好重要🤣)我自己就鍾意食薄批多過厚批🍕感覺無咁飽腹但又可以過吓口癮🤩批底脆卜卜勁香口,面頭鋪滿好多芝士😋🧀🍴意式西西里汁燴八爪魚 Grilled Octopus with Garlic Herbs & Bango Sauce($118)❖ 八爪魚份量正常,醬汁偏向酸酸甜甜,超級開胃😋配埋蒜蓉包食無得輸😆🍴挪威煙三文魚牛油果意大利飯 Norwegian Smoked Salmon Avocado Risotto($148)❖ Risotto來講佢份量都幾大份,食落非常creamy,飯粒唔會太硬,唔會有未煮熟嘅感覺,面頭鋪滿咗大約一整個牛油果,加上幾片煙三文魚,整體正正常常,可以一試👌🏻🍴Mocktail - Spring($78)❖ Orang
🍴Mocktail - Spring($78)
❖ Orange Juice, Grapefruit Juice, Rose, Lime Juice, Grenadine
🍴Mocktail - Autumn($78)
❖ Kiwi, Lime, Apple Juice, Ginger Ale
❖ 自己鍾意比較甜嘅mocktail,所以揀咗呢兩杯,甜度正常飲落好清新😋
☞ 餐廳仲有outdoor area,如果夜晚同朋友嚟飲酒傾計嘅話一定好chill🍻😆