餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-16 59 瀏覽
🔸 驚喜二重奏   $258燒牛肉上枱係半生熟嘅,放喺一塊燒得好熱嘅石板上面,啲牛扒油脂仲係霹靂啪響,好香牛味,真有驚喜。如果想個牛扒嫩啲食,建議就馬上開動喇,因為塊石板真係好熱,如果一放耐咗,塊石板就會將啲牛肉灸到熟曬, 佢有個鉗畀你可以將啲牛扒返嚟返去,要那邊更熟都可以。 牛扒質素相當高級,好嫩口。另一邊就係啲炸雞,係原味嘅,有四大板,基本上就係半隻雞,有齊雞胸、雞膇、上髀肉同全隻雞翼,個雞髀就特別好食,咬落外面脆脆地,裏面雞肉係仍然好嫩滑嘅,韓國炸雞真係名不虛傳,因為佢外面嘅炸粉好有味,但係唔會好厚,薄薄地唔會蓋過雞皮,炸雞嘅火喉控制得相當好, 雞肉係完全熟曬嘅,但係又唔會柴。味道:8/10性價比:7/10🔸半半炸雞   $208半味炸雞係要咗一半係【大邱辣醬】,一半係【蔥蔥蔥】大邱辣醬係甜辣味嘅,濃濃甜蜜味食落係比較辣,食得辣才能選這個大邱。蔥蔥蔥就係香蔥雞,較淡口,但蔥味跟雞肉比較夾,好食😚炸雞都炸得好靚,特別鍾意食佢表面個炸雞皮,好香脆。基本上每樣都係四枚,有齊雞髀、雞翼、雞胸同上髀肉,半半加埋就係一整隻雞,食得好飽。 伴碟係用咗好多炸番薯條,都幾甜幾香。味道:7/10性價
🔸 驚喜二重奏   $258
味道:8/10
性價比:7/10

🔸半半炸雞   $208
半味炸雞係要咗一半係【大邱辣醬】,一半係【蔥蔥蔥】
蔥蔥蔥就係香蔥雞,較淡口,但蔥味跟雞肉比較夾,好食😚
炸雞都炸得好靚,特別鍾意食佢表面個炸雞皮,好香脆。
伴碟係用咗好多炸番薯條,都幾甜幾香。
味道:7/10

🔸 香蕉沙冰 $68
2023-10-28
  • 驚喜二重奏
2023-11-16 81 瀏覽
誤打誤撞,同朋友行完DONKI 之後周圍睇附近有咩食,見到呢間食肆門口好似個車站咁幾得意,雖然人唔多但環境好似幾正所以就入去試下。咁啱我地坐邊位,可以一邊望住窗外嘅草地同海,一邊傾偈,感覺好舒服。我地食咗一份半半炸雞、一份芝士蟹子蛋捲、一份年糕、一杯沙冰、一杯花茶。花茶唔記得影相,係正常嘅花茶味~間餐廳入面枱與枱之間都相距一段比較濶嘅距離,唔怕傾偈時嘈親人又或者聽到人地嘅對話,感覺好舒服。 枱上面有一個按鈴,如果有需要可以㩒個制就可以叫到服務員,非常方便我地2個女仔諗住未食早餐以為食得晒啲食物,點知最後都係要打包…因為份量比較多食唔晒朋友午聚,想搵一間坐得舒服、方便傾偈、食物質素唔錯嘅食肆呢間真係唔錯嘅選擇

芝士蟹子蛋捲
2023-11-01
芝士蟹子蛋捲
  • 芝士蟹子蛋卷
#開餐好去處 ❣️荃灣海之戀韓國人氣手工炸雞專門店Yadllie Plate❣️荃灣真係一個美食天堂😍今次連韓國超人氣手工炸雞專門店Yadllie Plate進駐海之戀🌟作為韓國菜愛好者梗係即刻去打卡啦📸餐廳裝修充滿格調!每一個角落都係打卡位😍最重要係環境乾淨企理!又夠寬敞!唔會同人地背對背咁逼迫!可以輕鬆舒適品嚐美味大餐😝💟海賊王的寶物炸魚、炸蝦、巨型炸八爪魚、同洋蔥圈😍八爪魚真係超級巨大!而且爽口彈牙💟魚介湯鍋一個湯鍋有齊哂先韓國最地道既街頭小食🇰🇷魚糕、魚片、年糕、豆腐、雞蛋、蘿蔔、蔬菜等!份量十足🙌🏻💟 蜜味乳酪粉無骨雞 Yadllie Plate 手工炸雞用上🇰🇷韓國進口嘅韓國嫩雞🐓炸粉唔會過厚! 加埋乳酪粉係表面!鹹鹹甜甜好開胃!外鬆脆內肉質嫩juicy🤤最開心係去埋骨🦴一啖一件食得好方便💟白切五花腩韓國原條進口五花腩🇰🇷以秘製醬汁慢煮技術處理,肉質鮮嫩多汁🤤配搭埋韓國獨特醬料同新鮮生菜🥬一啖一口味蕾多重享受👅💟紫菜手抓飯滿滿的材料!紫菜、飯素、滿滿的蟹籽沙律、芝士🧀️正常食法係溝埋一齊搓成飯團!不過小俐俐鍾意成碗食😆💟百香果水果茶香濃百香果味!唔會好甜😍清新解膩💟芒果波蘿Moc

💟海賊王的寶物

💟紫菜手抓飯

💟百香果水果茶
香濃百香果味!唔會好甜😍清新解膩

💟芒果波蘿Mocktail
芒果、菠蘿味突出,酸酸甜甜好順口🍍🥭
草莓雪冰

💟草莓雪冰
雪冰堆到好似個雪山咁😍 山頂上面仲有雪糕球同埋士多啤梨🍓當然唔少得大量士多啤梨圍邊🥰雪冰刨得超級幼細!口感綿密,入口即溶🤤配搭埋士多啤梨醬!每一啖都多重口感!食到停唔到口!
Yadllie Plate有午市優惠😍

💁🏻‍♀️精明眼提提大家
Yadllie Plate有午市優惠😍 星期一至星期五12:00-16:30人座全單七折‼️‼️公眾假期除外❗️
2023-10-17
蜜味乳酪粉無骨雞
草莓雪冰
Yadllie Plate有午市優惠😍
2023-11-15 41 瀏覽
今日放假,想搵啲好嘢食,去咗荃灣海之戀嘅yadllie plate。入到餐廳,侍應安排咗我哋坐喺卡座。對住好大好高嘅大玻璃,望住出面綠油油景色,心情即刻放鬆左。我哋點咗以下嘅嘢食.生牛肉沙律:唔係每一間韓式食店都有生牛肉沙律嗌。難得呢度有梗係要嗌嚟食吓啦。沙律菜新鮮爽口,車厘茄皮薄多汁,醬汁味道有少少酸酸地,令人胃口大開。生牛肉色澤紅潤,加咗少少調味提升左牛肉味道嘅層次。火炙牛:有驚喜. 原來侍應會喺你面前將生嘅調過味嘅牛肉片用火槍燒下表面。牛肉片有少少焦香嘅味道。而牛肉經過火炙之後都令到牛油溶化。食落林滑易咬有油香。八爪魚煎餅: 唔會好厚粉,邊緣咬落去係脆脆的,八爪魚都多。Yadllie原味炸雞:一客有八件炸雞,佢另外仲配咗炸番薯條。簿簿嘅炸份包裹住炸雞,雞皮炸得好脆但入面仲保持到肉汁,就算連雞胸都係好juice. 原味炸雞冇太多嘅調味,清清地唔會太膩。炸番薯條幾清甜,份量都唔少。玫瑰牛肉炒年糕:芝士做到長拉絲嘅效果!年糕有兩款,一款係薄片的,另一款係小圓柱體的。佢入邊除咗牛肉之外,仲有好多唔同形狀嘅韓式魚蛋。都幾得意。百香果水果茶:覺得自己嗌呢個嘢飲嗌得好好。百香果汁加埋檸檬同茶,

我哋點咗以下嘅嘢食.

八爪魚煎餅: 唔會好厚粉,邊緣咬落去係脆脆的,八爪魚都多。

百香果水果茶:覺得自己嗌呢個嘢飲嗌得好好。百香果汁加埋檸檬同茶,酸酸地,好消滯。

蜜瓜雪冰:蜜瓜粒有大概10粒,蜜瓜新鮮。綿綿冰入口即溶,唔會太甜。佢仲有一支蜜瓜雪條喺入邊,好滑,有濃濃既蜜瓜。

下次如果同朋友想搵間靜靜哋嘅韓國餐廳食飯,會再嚟呢度。
2023-11-09
2023-11-14 58 瀏覽
今日同朋友兩個人出左去荃灣海之戀行街,行商場行到肚餓之後想食韓國菜,所以就去左商場內既Yadllie Plate韓國菜。入到去發現呢間餐廳裝修唔錯,而且餐枱夠闊夠大,叫好多野食都唔怕唔夠位放。其實同朋友係主要想食韓式炸雞,但發現呢間餐廳原來仲有好多野食,所以今次都忍唔住叫左幾多野食試下。首先我地叫左個半半炸雞試下,貪佢可以一次試兩種唔同口味,而我地就叫左蜜味乳酪同大蔥絲兩種口味配搭。炸雞屬於帶骨類型,有齊雞脾同雞翼位,整體感覺良好,雞肉嫩滑唔會乾,而且調味都做得幾好,好食!之後韓國控既我地叫左玫瑰牛肉炒年糕,佢屬於帶湯煮既做法,牛肉鮮嫩,而且年糕QQ,加埋芝士,又係好好味既一道菜。之後小食試八爪魚煎餅,店員跟上兩款醬汁,煎餅配合醬汁好出色,而且八爪魚俾得一d都唔手軟,抵讚!之後見到佢地有出部隊鍋,忍唔住叫返個試下,質素唔錯!部隊鍋應有既配料都有齊,而且湯頭出色,可以一試。最後,其實我地已經食到飽飽,但見到餐牌有一個幾得意既手抓飯,覺得幾得意,所以就叫埋佢試下,送到上黎先知道原來佢係會俾你自己將佢攪拌,再自己手工製作黎食,呢個好玩又好食!最後叫埋兩杯飲品,慢慢傾下食下飲下,咁就完成左愉快

最後叫埋兩杯飲品,慢慢傾下食下飲下,咁就完成左愉快既一餐。總括講,呢個餐廳款式多而且每一樣野既質素都高,值得推介同翻兜再食!

午餐
  • 半半炸雞
2023-11-14 31 瀏覽
平日晚上也高朋滿座,証明客人的眼睛是雪亮,好不容易安排到入座,原來店子内裏很寬敞,卡座空間舒適度完全可令人開懷暢聚。菜牌琳瑯滿目,除了首本的炸雞其餘的韓式年糕、煎餅和必選的朱腩肉,簡直樣樣都想試,最後選定了蜜味乳酪炸全雞,脆嫩多汁,真係名不虛傳,另一玫瑰牛肉炒年糕,芝士味濃配料十足,食到舐舐脷,而八爪魚煎餅就煙韌十足好正,當然最最正的就是白切五花腩,肉湯底蒸到腩肉香溢四濺,包生菜食超滿足,最後更試埋它的甜品士多啤梨雪冰雪糕,好有地道韓Feel,已Plan定下次再來捧場了。

2023-11-09
  • 白切五花腩
Yadllie Plate 喺海之戀嘅分店裝修得好靚,門面似係車站咁,入到去,枱同枱之間都有一定距離,唔會好迫。如果同一班friend 一齊去,建議book 定卡座,夠晒大,容易放食物又可以坐得舒服啲。睇返本menu 話Yadllie Plate係用緊韓國嘅蔬菜醃料同埋韓國嘅雞肉,相信品質同喺韓國食到嘅差唔多🤗🤗😆半半炸雞,葱葱葱同埋蜜味乳酪粉 $208🐥🐥一定要叫半半炸雞,可以食到兩種口味嘅炸雞!葱葱葱炸雞嘅外皮似塗咗一層蜜糖,雞皮炸得好脆,雞肉有肉汁,火喉控制剛剛好,非常嫩滑好好食。蜜味乳酪粉炸雞同樣食到有肉汁,表面白色嘅乳酪粉,酸酸甜甜咁減輕炸雞嘅油膩,唔怕食到兩舊👍🤪🤪白切五花腩 $288🐽呢個係一個必定要點嘅菜式!五花腩係肥瘦相間,花紋非常靚,但油脂似係完全溶化咗,食唔到肥肉嘅感覺。配合新鮮嘅生菜,蒜頭,辣椒醬同埋蝦醬一齊食,感覺好清爽,食到停唔到口😛👍🏻👍🏻玫瑰牛肉炒年糕 $128🐂芝士味非常香濃,年糕吸收曬所有嘅芝士精華,再配合埋香濃嘅牛肉同埋魚糕,整體一齊食真係非常好食,比平時常見嘅辣炒年糕更加惹味😁😁😁八爪魚煎餅 $128🐙估唔到八爪魚嘅份量都幾多,每一小塊入面都五四

半半炸雞,葱葱葱同埋蜜味乳酪粉 $208🐥🐥

白切五花腩 $288🐽

玫瑰牛肉炒年糕 $128🐂

八爪魚煎餅 $128🐙
估唔到八爪魚嘅份量都幾多,每一小塊入面都五四五粒八爪魚,八爪魚爽口彈牙而煎餅軟糯香口🤩🥳

藍橙荔枝梳打 $48🫐
唔會過甜嘅梳打,叫呢杯梳打係因為藍色睇落好靚,飲落其實都幾好飲啊😘😘😄

蜜瓜雪冰 $88🍈
呢個係正宗嘅韓國Bingsu雪冰,Bingsu好綿蜜,匙羹一掂就變做蜜瓜汁,感覺好得意。旁邊圍住好多新鮮蜜瓜粒,好甜好食,仲有一條蜜瓜雪條插喺個邊。份量其實都夠兩至三人一齊喺飯後share🤭🤭🌟🌟
感覺非常滿足就算喺香港都可以食到高質素嘅韓國菜
2023-11-08
  • 蜜瓜雪冰
2023-11-14 37 瀏覽
去完韓國韓國🇰🇷旅行之後愛上了食冷面 見到哩間韓國餐廳有冷面食 所以就決定book哩間同朋友慶祝生日🎂 新開張 餐廳環境都好整齊乾淨 燈光💡好適合影食物 佢地唔洗加切餅費💰 仲會提供寫左韓文和英文生日快樂字眼嘅碟 幾有氣氛 適合慶祝生日🎂✿ 大邱辣醬炸雞 ✿[$188]份量足 但普普通通 沒有特別出色 而且朋友們都話太辣🥵 如果食唔到辣就要叫其他味啦✿ 芝士辣炒雞 ✿[$128] 辣炒雞份量較少 係二人份量左右 不過好惹味 yummy🤩 一致認為係今餐最好食嘅 推薦👍✿ 魚介湯鍋 ✿[$238]湯鍋有好多串魚糕 魚糕都有好多款 湯底都好清甜 但價錢相對較高✿ 淑女辣椒醬炒年糕 ✿[$108]年糕唔太入味 但用石鍋可以keep住個溫度冇咁快凍 入面仲有魚糕🤩✿ 水冷麵 ✿[$88]本身好期待個冷麵 餐廳係用芥末醋做調味 但調味相對較淡 加左醋都係唔太夠味🥲地址➸荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖★好食指數★:3.5/5★服務態度★:4/5★有加一★

✿ 大邱辣醬炸雞 ✿[$188]

★好食指數★:3.5/5
★服務態度★:4/5
★有加一★
2023-11-14 27 瀏覽
如果講到食韓國嘢,炸雞一定係係首選!呢間韓式菜主打多種風味既無骨炸雞🍗......▪️蜜味乳酪粉無骨雞 $128甜甜的炸雞,配上香酥的薯條,幸福滿足▫️香辣芝士八爪魚 $138以為是普通的小食,現場加熱炒起,把芝士融入八爪魚,拉𢇁▪️ 韓式牛肉蛋捲 $128厚實的蛋捲,配上牛肉,飽滿▫️卡邦尼年糕 $108▪️白切五花腩 $288單食,包生菜、加蒜頭或加韓式辣醬都得🥰▫️蜜瓜雪冰 $88粒粒蜜瓜,加埋忌廉,絕對邪惡
▪️蜜味乳酪粉無骨雞 $128
甜甜的炸雞,配上香酥的薯條,幸福滿足
▫️香辣芝士八爪魚 $138

以為是普通的小食,現場加熱炒起,把芝士融入八爪魚,拉𢇁
▪️ 韓式牛肉蛋捲 $128

厚實的蛋捲,配上牛肉,飽滿
▫️卡邦尼年糕 $108

▪️白切五花腩 $288
單食,包生菜、加蒜頭或加韓式辣醬都得🥰
▫️蜜瓜雪冰 $88

粒粒蜜瓜,加埋忌廉,絕對邪惡
2023-11-13 143 瀏覽
第一次食呢間炸雞嘅荃灣分店,環境比兆萬嗰間更寬敞舒適,估唔到質素都更好蜜味乳酪粉炸雞($188)係個人必點,食落每件都多肉又juicy,加上最愛嘅乳酪粉係無得輸,另外炸蕃薯條甜甜地都惹味驚喜二重奏($258)牛扒有炭燒味,上枱時生生地,鐵板燒到岩岩好,有牛味又唔會韌。炸雞係原味但有bbq醬點卡邦尼年糕($108)重奶香味,年糕有兩個形狀:條狀同扁狀,口感煙韌,足料但唔會滯八爪魚煎餅($128)味道不俗,加上有辣醬同辣汁點,點左會更開胃蜜瓜雪冰($88)質地好綿又幼滑,每一啖都好重蜜瓜奶味,仲有原條蜜瓜雪條巨峰提子乳酸梳打($48)多汽又夠味,估唔到仲有爆珠!海鹽焦糖沙冰($68)甜度適中,面頭仲有cream好邪惡另外仲飲咗桃味果汁($15)總結係咁耐冇食呢個牌子嘅炸雞,估唔到有驚喜

蜜味乳酪粉炸雞($188)
蜜味乳酪粉炸雞

驚喜二重奏($258)
驚喜二重奏

卡邦尼年糕($108)
卡邦尼年糕

八爪魚煎餅($128)
味道不俗,加上有辣醬同辣汁點,點左會更開胃
八爪魚煎餅

蜜瓜雪冰($88)
質地好綿又幼滑,每一啖都好重蜜瓜奶味,仲有原條蜜瓜雪條
蜜瓜雪冰

巨峰提子乳酸梳打($48)
多汽又夠味,估唔到仲有爆珠!
巨峰提子乳酸梳打

海鹽焦糖沙冰($68)
甜度適中,面頭仲有cream好邪惡
海鹽焦糖沙冰

另外仲飲咗桃味果汁($15)
桃味果汁

總結係咁耐冇食呢個牌子嘅炸雞,估唔到有驚喜
2023-11-06
午餐
巨峰提子乳酸梳打
海鹽焦糖沙冰
桃味果汁
2023-11-13 49 瀏覽
同朋友嚟到海之戀商場一間韓式餐廳,間餐廳好大,但平日夜晚都要等位,可見呢間餐廳好受歡迎,我哋排咗半個鐘左右。首先嗌咗個有得玩又有得食紫菜手抓飯,戴上膠手套整飯球,啲餸嘅份量好充足,加埋芝士落去好好食!嗌咗個海軍醬油湯鍋,食到一般部隊鍋唔會食嘅餸,隻八爪魚超大隻,爽口彈牙,大推🐙芝士蟹籽蛋捲好大塊,切到6件,啲蟹子十分多,朋友覺得呢碟最好食!淑女辣醬炒年糕超大鍋,份量好勁,辣度你預係譚仔5小辣呢個level。半半炸雞嗌咗「蔥蔥蔥」同埋「蜜味乳酪粉」,估唔到仲配番薯條,食到好飽!嘢飲嗌咗香芋沙冰同埋藍橙荔枝梳打,2杯都大杯又解渴!

海軍醬油湯鍋

芝士蟹籽蛋捲

半半炸雞

嘢飲嗌咗香芋沙冰同埋藍橙荔枝梳打,2杯都大杯又解渴!
香芋沙冰+藍橙荔枝梳打
2023-11-08
30 分鐘 (堂食)
海軍醬油湯鍋
芝士蟹籽蛋捲
香芋沙冰+藍橙荔枝梳打
  • 芝士蟹籽蛋卷
2023-11-11 44 瀏覽
正值平日午市時間到訪海之戀商場的Yadllie Plate,餐廳空間感大,外面看上是一格深藍色列車,大玻璃窗引入室外自然光,筆者與友人選了近窗邊位置,享用了一頓舒適的午膳時光。🍗首先當然選鎮店之寶—炸雞半半炸雞:大邱辣醬、蜜味乳酪粉$208炸雞是賣點,用上韓國秘製配方作醃料,官網:「Yadllie為打造健康炸雞。每份Yadllie 炸雞均是用人手在腌製好的雞肉上,一件一件撲上薄薄一層的秘製乾粉。」 不像出面吃的佈滿一層厚厚麵粉,雞肉肉質軟滑多汁,吃上去不會一嘴都是肥油。個人推薦大邱辣醬口味,甜甜辣辣的,非常惹味。而蜜味乳酪粉也很新奇,帶有甜甜的蜜糖芝士味,同樣香脆可口又不感油膩。淑女辣醬炒年糕$108年糕熱辣辣地端上,淑女辣度只是微辣,岩曬怕辣又想食少少辣的人!因為年糕一定要有點辣才好吃!年糕也有分兩款,軟軟糯糯,大小形狀令口感不同,鍋巴香脆!芝士蟹籽蛋卷$128份量很多的蛋捲,夾滿拉絲芝士🧀,是芝士控必選!蛋捲夠厚實。海賊王的寶物$238筆者是因為菜單名稱夠特別所以下單(One piece😂)其實是炸物籃,有炸魚柳、炸魷魚、炸蝦跟炸洋蔥圈😍炸漿薄脆,筆者獨超炸魚柳,一梳梳魚肉,外脆內

🍗首先當然選鎮店之寶—炸雞

半半炸雞:大邱辣醬、蜜味乳酪粉$208

淑女辣醬炒年糕$108

芝士蟹籽蛋卷$128
份量很多的蛋捲,夾滿拉絲芝士🧀,是芝士控必選!蛋捲夠厚實。

海賊王的寶物$238
筆者是因為菜單名稱夠特別所以下單(One piece😂)其實是炸物籃,有炸魚柳、炸魷魚、炸蝦跟炸洋蔥圈😍炸漿薄脆,筆者獨超炸魚柳,一梳梳魚肉,外脆內嫩。

香芋沙冰$68
味道似雀巢香芋雪糕,好彩不是太冰凍,不錯。

玫瑰蜜桃果茶$42
酸酸甜甜的蜜桃果茶,放上玫瑰花乾,健康養生之選。
2023-11-09 33 瀏覽
Yadllie Plate(荃灣海之戀店)的食物太棒了!👉🏻芝士蟹籽蛋卷造型很有誘惑力,金黃滑嫩的千層蛋卷包裹著一顆顆飽滿而鮮亮的蟹籽,輕輕一咬就爆裂融化在口中,實在太美味了!!👉🏻玫瑰牛肉炒年糕聞一下,妙不可言。吃一口,汁香四溢,這牛肉,好吃絕了!年糕即有嚼勁又滑嫩!👉🏻火灸牛另一種口味的牛肉!!大片大片的厚墩墩的牛肉哇!最喜歡這種口感了,吃一口,滿滿的牛肉,越嚼越香,太棒啦!想吃肉肉的心瞬間被填滿!酥爛味美,肉香濃郁。回味無窮!好像再多的詞用它身上,都不為過!果斷加到我以後的必點菜單上!👉🏻蜜味乳酪粉無骨雞喜歡吃雞的必須要嘗一下,沒有骨頭,全是雞肉,適合大口大口吃!大自然奉送的絕妙雞肉,味道好的忍不住舔手指頭呀!吃一口,感覺能幹掉一大碗飯!對了,還有裏面的炸薯條,沒想到小小配菜,也是好吃的一點都不含糊哦!👉🏻海賊王的寶物是的,就是海鮮!鮮美的蝦和肥碩的魷魚腿!蘸料也是一絕啊!味道非常獨特!份量足夠大!好吃的停不下來!喜歡吃魷魚的朋友,千萬不要錯過!👉🏻玫瑰蜜桃果茶喝的不是滋味,是獨特的優雅品味!絲絲香,濃濃愛,玫瑰果茶,喝出幸福的味道,味道久久回腸,茶香情濃!
Yadllie Plate(荃灣海之戀店)的食物太棒了!

👉🏻芝士蟹籽蛋卷

👉🏻玫瑰牛肉炒年糕

👉🏻火灸牛

👉🏻蜜味乳酪粉無骨雞

👉🏻海賊王的寶物

👉🏻玫瑰蜜桃果茶
2023-11-09 67 瀏覽
蜜味乳酪粉炸雞真係好大份啊 外層炸至得啡金色🤩仲有一層白雪雪既乳酪粉 好靚呀❄️拎上手炸熱辣辣 咬落去鬆軟香脆 雞肉質感嫩滑😋卡邦尼年糕鍾意食卡邦尼醬既必點😍芝士香氣十分濃郁 每條年糕都咬口彈牙😋八爪魚煎餅煎餅加咗蔥 再配上口感豐富嘅八爪魚🐙驚喜二重奏食扒好定食炸雞好?呢個餐就滿足哂你🥳佢係用熱石煎香牛扒🥩可以自己調節熟度 但我唔想食牛嗰陣仲可以食側邊嘅炸雞😛莫索里拉芝士排骨被厚厚既芝士包住排骨🤩入口味道甜甜辣辣 十分惹味😋@yadllie_plate #yadllieplatehk #荃灣美食 #韓式烤雞 #YadlliePlate #海之戀美食 #香港美食 #香港韓國菜 #yadllieplate # #yadllieplatehk #荃灣美食 #香港探店 #荃灣探店 #香港必食餐廳

真係好大份啊 外層炸至得啡金色🤩

被厚厚既芝士包住排骨🤩入口味道甜甜辣辣 十分惹味😋

@yadllie_plate
#yadllieplatehk #荃灣美食 #韓式烤雞
2023-11-09 35 瀏覽
放假出黎行下海旁順便chill住咁嘆下個lunch,咁岩比我揾到呢間有午市優惠,竟然全單7折!!抵好多喎,吾唸啦!一於試下佢!呢度環境氣氛真心吾錯,座位夠闊落,卡位又多,朋友多都吾怕坐得迫會吾舒服,待應安排坐窗邊,哇!可以望到個海嫁,重有青馬大橋,成餐飯都覺得身心好舒暢,如果黃昏黎既話就好啦,重可以睇埋日落同夜景講反野食先,嗌左幾款,原來都幾大份嫁白切五花腩好有韓國風味,同圖片一樣配埋紅椒青椒同蒜片,五花腩吾會太肥加埋蔥絲一齊食,吾會肥膩無咁有罪惡感半半炸雞簡左大邱辣醬+大蔥絲炸雞,每隻口味有4大件,炸粉好薄,炸得好香脆,而且雞肉十分嫩滑,大邱辣醬真係十分推介愛食辣人士,有別於一般甜辣炸雞,係越食越辣,好惹味淑女辣醬炒年糕有大量拉絲芝士係面,十分邪惡,年糕都有2款,各有不同口感,煙韌軟糯,還有少量魚糕,整體不算好辣八爪魚煎餅八爪魚份量好多,每啖都會食到,煎餅食落較薄身軟糯,所以吾怕會好濟香芋沙冰芋頭味好濃好香,配埋cream,好smooth藍橙荔枝梳打打卡必備飲品,顏色好靚,荔枝味好香,酸酸甜甜,飲落似乳酸梳打,口味清新蜜瓜雪冰好正既綿綿冰,每啖都有蜜瓜味,蜜瓜好甜,重有蜜瓜雪條,2個

講反野食先,嗌左幾款,原來都幾大份嫁

香芋沙冰
芋頭味好濃好香,配埋cream,好smooth

藍橙荔枝梳打

蜜瓜雪冰
好正既綿綿冰,每啖都有蜜瓜味,蜜瓜好甜,重有蜜瓜雪條,2個人share真係好滿足

荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖