殷悅

YinYue
餐廳: 殷悅
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-30 0 瀏覽
滿心歡喜叫芋頭酥但原來入面有韭菜不過Menu好似冇寫🤔荷葉飯好食 香荷葉味 其他點心都一般蘿蔔糕都煎得唔好食腸粉皮厚 叉燒腸勁少叉燒奶皇包有熊貓公仔幾得意 盡顯Panda特色環境唔算嘈吵,坐得唔會太迫
滿心歡喜叫芋頭酥但原來入面有韭菜
不過Menu好似冇寫🤔
荷葉飯好食 香荷葉味
其他點心都一般蘿蔔糕都煎得唔好食
腸粉皮厚 叉燒腸勁少叉燒
奶皇包有熊貓公仔幾得意 盡顯Panda特色
環境唔算嘈吵,坐得唔會太迫
2024-09-30 0 瀏覽
黃豆生日🎂去左悅來酒店🏨慶生🎉 我地揀左30/F 既殷悅中菜廳飲茶🫖作結2日1夜既旅程😌紫菜蟹柳卷好似壽司🍣既外型😜用紫菜包住蟹柳肉 肉質彈牙🤓 上面加左蟹子增加口感😎家鄉韭菜粿平時唔食韭菜粿既豆爸都大讚好食👍🏻 韭菜粿餡料豐富濕潤 韭菜鮮蝦炒過香口爽脆🤩天鵝芋角酥✨必點✨打卡一流 天鵝🦢外型 餡料係香滑芋頭蓉 外面有一層薄薄炸粉定形 外脆內軟😍👍🏻墨西哥雞包✨必點✨唔好睇佢外表平平 😌原來禾稈冚珍珠 皮薄餡靚 外層甜甜鬆軟 個餡係白汁雞肉 好香好滑🤤黃豆食左一啖已經話要encore 🤭流心奶皇熊貓包✨必點✨吸睛既大熱熊貓🐼 重點係入面。。。超流心🤤🤤真係食10個都得 流心奶黃一啲都唔肥膩 而且熊仔包好鬆軟😍翡翠帶子腸粉第一次食帶子腸粉😅原來好夾好好食 最緊要帶子鮮甜 同腸粉夠滑😌😌熊仔楊枝甘露🛎️🛎️🛎️必點🛎️🛎️🛎️✨✨必食✨✨呢個無得輸 無論個樣定味道👅都滿分💯🐻🐻用芒果汁整成 加上楊枝甘露材料 自己加花奶😍就好似幫🐻🐻沖涼咁💕💕 等🐻🐻溶 就會有好濃既芒果汁👍🏻👍🏻我地3個爭食😂😂 下次要一人一個 唔該✌🏻

紫菜蟹柳卷

熊仔楊枝甘露
🛎️🛎️🛎️必點🛎️🛎️🛎️✨✨必食✨✨
呢個無得輸 無論個樣定味道👅都滿分💯

2024-09-05 611 瀏覽
一直都想帶屋企人去間質素高D嘅酒樓飲茶,見依間食評都ok就去試吓~果然好正!全層都係有落地玻璃窗,睇到荃灣靚景~食物方面有驚喜! 屋企人好嘴刁都話啲點心好好食~紫菜蟹柳卷外軟內脆口感好特別,潮洲粉果入面d料好足~仲有好多得意造型嘅點心同甜品!個流心奶黃包整成熊貓樣好趣緻~椰皇金沙燉鮮奶上面竟然有隻熊貓仔,都勁有心思~椰香奶濃入口順滑,細佬妹都勁鍾意食! 仲有個浴缸熊仔楊枝甘露,將D牛奶倒落隻熊仔度幫佢沖涼咁,好味又得意! 總括嚟講依度食品質素高、服務好、坐得又舒服,同埋個人參烏龍茶好正!之後都會帶屋企人再嚟!
2024-09-04
$100 (早餐)
2024-08-29 579 瀏覽
今日中午同同事到殷悦飲茶,食咗好多新點心同埋試咗好多甜品,坐低一陣開壺人參烏龍茶,估唔到飲落幾香想一飲再飲,點餐過程都算順利,服務員態度幾好,加單同添水好快手。潮州粉粿有芫茜嘅香味,又唔會搶晒味,仲有少少蝦米味,幾好食。紫菜蟹柳卷的話,紫菜同蟹柳的味道幾夾,鍾意食蟹柳嘅不妨一試。流心奶黃熊貓包就好香奶黃味,外形十分可愛得意,又味道又有外形。金銀蛋肉絲粥,粥底唔錯,再足料少少會好啲。亁炒雞絲銀針粉,夠晒鍋氣,味道唔錯。甜品方面,亦試咗好多款。萬壽椰香果酸酸甜甜,好開胃。黃金馬蹄條,鬆脆外層,加上糕條含有馬啼肉,吃落口感豐富。懷舊芝麻卷軟軟糯糯,好香芝麻味,推介。
2024-08-29
2024-08-09 847 瀏覽
位於高樓層中菜廳,景觀開揚,環境闊落,點心款式特別,整體食物高質杞子玉帶燒賣燒賣大大粒,帶子甜豬肉鮮,肉質結實,豬肉蝦肉比例剛好,口感豐富,有層次脆皮鮮竹蝦腸腸粉皮滑,煙靭不黏口;內裏鮮竹口感似油炸鬼,鬆脆不油膩;包住大大隻蝦,鮮肉鮮甜爽彈,鰹魚絲鋪面點綴,特別!本日最高分蕊心蝦春卷材料十足,外層春卷皮鬆化夠薄,同時又包住滿滿鮮蝦,加上蕊心,每口又爽又彈,又香又鮮,高質炸物蜜汁叉燒包包鬆軟,叉燒肥瘦適中,餡料飽滿,醬汁調味出色翡翠上素餃綠色外皮薄,餡料全部都係新鮮野菌,味道清清地,感覺健康芝士三文魚撻撻皮唔夠酥脆,質感鬆散易碎,但餡料豐富,用三文魚肉混入洋蔥粒,蟹籽,蘑菇同忌廉汁,加入芝士焗起味道香濃

脆皮鮮竹蝦腸

蕊心蝦春卷

蜜汁叉燒包
包鬆軟,叉燒肥瘦適中,餡料飽滿,醬汁調味出色

翡翠上素餃
綠色外皮薄,餡料全部都係新鮮野菌,味道清清地,感覺健康

2024-06-13
  • 蒜心蝦春卷
  • 脆皮鮮竹蝦腸粉
2024-06-10 1076 瀏覽
連假去飲杯茶食個飽坐低慢慢嘆,慢活一下。位處30樓的殷悅設計為兩邊落地大玻璃,視野廣闊開陽,枱與枱之間空間感十足。因為位於酒店內,價格比同區大部分酒樓略貴,但是以假期來說,可以訂位,環境舒適,食物有質素,真是對得起這個價錢。如果有會員咭,最高更可享75折優惠。推介:脆皮鮮竹蝦腸粉:大量彈牙的蝦肉以腐竹皮包住炸至香口,再用米漿腸粉皮卷好,入口沒有油膩感。龍蝦湯鮮竹卷:同脆皮蝦腸大同小異,走腸粉皮,多點腐竹皮,浸在濃稠適中的龍蝦湯中,熱辣辣趁熱食,腐皮微脆,超美味。咖喱豬皮土魷:豬皮和土魷各半,夠淋夠入味,每件都掛上濃厚的咖喱汁。杞子玉帶燒賣:重份量的燒賣,滿滿的豬肉和蝦,配上大大的帶子,再以紅杞子點綴,增強視覺效果。酥炸龍皇鬚:魷魚鬚時粗時幼,不過都好好味,點到即止的粉漿蒜心蝦春卷:長長帶有蒜香味的蝦春卷,春卷皮又香又微脆不會散。黃金馬蹄條:真材實料的馬蹄條,甜度剛好,披上香口鬆化的粉漿,食唔停口,一碟四條,定價$50,份量太少啦。殷悅的炸物真心得,不油不膩,推薦。藍莓叉燒酥和蒜香荷香蒸龍躉頭腩飯也同樣出色。
連假去飲杯茶食個飽坐低慢慢嘆,慢活一下。

推介:
脆皮鮮竹蝦腸粉:

龍蝦湯鮮竹卷:

咖喱豬皮土魷:
豬皮和土魷各半,夠淋夠入味,每件都掛上濃厚的咖喱汁。

杞子玉帶燒賣:

酥炸龍皇鬚:
魷魚鬚時粗時幼,不過都好好味,點到即止的粉漿

蒜心蝦春卷:
長長帶有蒜香味的蝦春卷,春卷皮又香又微脆不會散。

黃金馬蹄條:

殷悅的炸物真心得,不油不膩,推薦。

藍莓叉燒酥和蒜香荷香蒸龍躉頭腩飯也同樣出色。

2024-06-10
  • 脆皮鮮竹蝦腸粉
2024-06-10 904 瀏覽
餐廳既野食還好,但服務十分麻麻,服務其實似普通平價酒樓,對你粗聲粗氣。首先,野食還好,杞子笑、龍躉荷葉飯、蝦腸粉、鳳爪、燒賣味道唔錯同埋有特色,但唔會好驚艷到你,鮑魚糯米雞唔好食又唔抵食。另外,侍應服務差,我地一行5大1小,佢只比5個碗,最後埋單話計埋個小朋友,問一句佢就話要計埋架啦,但你都冇比到6 set 碗碟我,臨走問我地有冇渣車,最後又冇比free park個張單我地,要打翻去再拎。食一次,唔會有下次!
食一次,唔會有下次!

2024-05-21 805 瀏覽
今日約左朋友去左荃灣殷悅酒店入面飲個靚茶,入到去環境都寬敞 坐得舒服,仲要係30樓望住荃灣靚景黎飲茶都係第一次👍🏻我地叫左🌟芝味妃子笑(圖1)見佢外形幾得意入面係大大粒蝦膠夾流心芝士,爽口彈牙 食落啖啖肉香茜牛肉腸粉牛肉都足料,不過不失龍蝦湯鮮竹卷龍蝦🦞湯好濃郁,鮮腐竹炸到脆卜卜,好好味!蒜蓉荷香蒸龍躉頭腩飯龍躉魚好嫩滑,而且份量都好多整體水準都非常高,用料新鮮選擇亦多服務員都好好咁幫我地分好哂個生日蛋糕

我地叫左🌟芝味妃子笑(圖1)見佢外形幾得意
入面係大大粒蝦膠夾流心芝士,爽口彈牙 食落啖啖肉

香茜牛肉腸粉
牛肉都足料,不過不失

龍蝦湯鮮竹卷
龍蝦🦞湯好濃郁,鮮腐竹炸到脆卜卜,好好味!

蒜蓉荷香蒸龍躉頭腩飯
龍躉魚好嫩滑,而且份量都好多

整體水準都非常高,用料新鮮選擇亦多
服務員都好好咁幫我地分好哂個生日蛋糕
2024-05-20
2024-04-28 982 瀏覽
下雨天總要找個好地方歎下茶最愛去殷悅美景😻遙望大帽口胃口都好D枱之間距離闊落坐得舒適點心好食冇味精款式特別今日揀左燒腩仔脆卜卜蝦餃燒賣大大粒鳳爪咖喱魷魚夠入味叉燒包同馬拉糕岩哂小朋友仲有芝麻煎堆仔全部清哂會員七五折埋單$5xx CP 值高🙌🏻🙌🏻🙌🏻
下雨天總要找個好地方歎下茶

會員七五折
埋單$5xx

CP 值高
🙌🏻🙌🏻🙌🏻
今日係婆婆、舅父仔、哥哥仔生日飯🥰舅父一路都好想黎呢到飲茶😂不過之前打去悦來商場,佢哋就話要問返酒店,我哋心諗,應該唔平🤧🤧原來好抵😂最底講食物因為唔係我嗌,所以好多菜式都唔記得咩名🙏🏻🙏🏻瑤柱花膠燴雞絲呢個好好飲,佢嘅上湯好濃,哥哥同細佬都各添1至2碗🥹佢真係超足料,花膠好滑!同埋佢好香嘅瑤柱鹹味帶子滑蛋濕炒河我就覺得呢個麻麻哋,佢本身冇乜味,啲河粉癡到一嚿嚿…清蒸海斑呢條魚都好大條,肉質比較實淨…個蒸魚豉油好鮮甜!士多啤梨骨最受歡迎係呢一味餸🤡🥰🥰🥰佢唔會輸得過咕嚕肉,佢個士多啤梨味好出,但係又唔會過甜,最衰佢係骨🥲,好多舊都係大骨但總結呢個係值得encore金沙蝦球呢個淡淡鹹蛋沙,蝦球都好大,好彈牙食完金沙蝦,再食粒西蘭花,就會好解膩濃湯津菜海皇煲(唔知有冇錯)桂花糕呢個好清甜,佢應該係用大菜糕,所以一咬就脆..其他呢度個場都幾大,我哋講食個晚唔算多人,同埋佢食$400就可以免費泊車兩個鐘,日夜一樣,最好打電話去問返最update嘅優惠另外佢呢度都有得上Wi-Fi,不過就要問職員攞代碼

食物

因為唔係我嗌,所以好多菜式都唔記得咩名🙏🏻🙏🏻

瑤柱花膠燴雞絲
呢個好好飲,佢嘅上湯好濃,哥哥同細佬都各添1至2碗🥹

佢真係超足料,花膠好滑!同埋佢好香嘅瑤柱鹹味

帶子滑蛋濕炒河
我就覺得呢個麻麻哋,佢本身冇乜味,啲河粉癡到一嚿嚿…

清蒸海斑
呢條魚都好大條,肉質比較實淨…個蒸魚豉油好鮮甜!

士多啤梨骨
但總結呢個係值得encore

金沙蝦球
呢個淡淡鹹蛋沙,蝦球都好大,好彈牙
食完金沙蝦,再食粒西蘭花,就會好解膩

濃湯津菜海皇煲(唔知有冇錯)

桂花糕
呢個好清甜,佢應該係用大菜糕,所以一咬就脆..

其他

另外佢呢度都有得上Wi-Fi,不過就要問職員攞代碼

2023-08-28 4124 瀏覽
如果鍾意同屋企人飲茶嘅朋友,可以去荃灣悅來酒店(又稱熊貓酒店)嘅中菜廳----「殷悅」試吓,佢係2015至2018年更獲譽為「米芝蓮推介餐廳」,我哋同屋企人試過幾次,品質都相當唔錯,如果有做熊貓酒店會員,大部分點心都可享七至八折,十分抵食!.🌟杞子玉帶燒賣 HKD54蝦餃燒賣都係飲茶必食嘅點心!依度嘅燒賣零舍大粒,入面大大粒鮮蝦,上面又有帶子,雖然帶子片得稍為薄啲,但係👩🏻覺得已經好足夠,賣相一流,而且都好好味。.🌟露筍鮮蝦餃 HKD54依度嘅蝦餃同樣都好大粒,入面有成兩三粒蝦仁,粒粒都好彈牙,餡料仲有露筍,食落爽脆,同出面嘅蝦餃好唔同,皮薄餡靚,好味。.蟹肉賽螃蟹餃 HKD68蟹肉賽螃蟹餃外皮紫色,賣相睇落特別,但依個顏色擺喺食物度就唔太吸引,但蟹肉都幾彈牙同足料,另外入面有少少薑絲可能用嚟辟腥味,薑味都幾明顯,👩🏻就唔太鍾意啦。.🌟芝士三文魚撻 HKD50👩🏻好鍾意食依個,芝士三文魚餡料味道好Balance,份量細細件唔會膩。.姬松茸灌湯餃 HKD50一籠有兩隻,灌湯餃爆晒汁,湯汁都好鮮甜,但就無咩太大驚喜。.豉汁蒸鳳爪 HKD36正正常常。.🌟龍蝦湯鮮竹卷 HKD54👨🏽‍🦱同👩
🌟杞子玉帶燒賣 HKD54
🌟露筍鮮蝦餃 HKD54
蟹肉賽螃蟹餃 HKD68
🌟芝士三文魚撻 HKD50
姬松茸灌湯餃 HKD50
一籠有兩隻,灌湯餃爆晒汁,湯汁都好鮮甜,但就無咩太大驚喜。
豉汁蒸鳳爪 HKD36
正正常常。
🌟龍蝦湯鮮竹卷 HKD54
👨🏽‍🦱同👩🏻至愛,鮮竹卷新鮮炸起,入面有蝦仁,蘸埋龍蝦湯好好味。
🌟紅米紫菜素腸粉 HKD54
入面除咗有紫菜,仲有木耳絲同甘筍絲等,食落好有口感,我哋每次都必點依款腸粉。
🌟蒜心蝦春卷 HKD50
同上,蝦仁大大粒,好食。
蜜汁叉燒腸粉 HKD54
正正常常。
🌟脆皮鮮竹蝦腸粉 HKD54
有蝦肉嘅點心全部都有大大粒蝦仁,依款蝦腸粉都唔例外,上面仲有啲鰹魚絲點綴下,好味。
西班牙火腿煎蘿蔔糕 (無圖) HKD50
蘿蔔糕正正常常,無太大驚喜,但西班牙火腿就帶俾我哋驚多過喜。因為本來以為蘿蔔糕入面嘅臘味會用西班牙火腿取代,點知就咁撻上去,兩者味道就唔係太夾🚁。
🌟蒜蓉荷香蒸龍躉頭腩飯 HKD208
屋企人鍾意食蒸魚,叫依個蒸龍躉頭腩飯就啱晒。龍躉頭腩魚味濃,嫩滑肥美,魚皮仲有厚厚膠質,撈埋有蒜香嘅荷葉飯食,啖啖肉好滋味。份量仲好多,次次都食唔晒要打包走先得。
🌟石鍋蔥香鵝肝和牛炒飯 HKD228
依個炒飯嘅鵝肝同和牛份量就唔算好多啦,但都食得鵝肝嘅油脂香,炒飯炒得好有鑊氣,👩🏻鍾意食依個。
🌟脆皮燒腩肉 HKD148
脆皮燒腩肉名符其實,脆皮夠香脆,油脂分佈得唔錯,唔會一大嚿都係肥豬肉。
🌟七味脆豆腐 HKD70
豆腐外脆內軟滑,好食。
點茶可以試下人參烏龍,我哋次次都指定飲依款,入口回甘,飲得出係靚茶葉。嘢食普遍都相當唔錯,如果做埋會員其實同出面靚少少嘅茶樓都差唔多價錢,以酒店嘅中菜廳嚟講真係好化算,環境又舒服可以眺望荃灣市景,我哋一家人都去過三、四次慶祝節日㗎!

露筍鮮蝦餃
石鍋蔥香鵝肝和牛炒飯
脆皮燒腩肉
七味脆豆腐
2023-08-27 2271 瀏覽
今日做完運動約咗朋友去咗荃灣✨殷悅✨飲茶😋我地叫咗:⭐️西班牙火腿煎蘿蔔糕⭐️芝士三文魚撻⭐️蜜汁叉燒腸粉⭐️流心朱古力熊貓包⭐️蟹肉帶子石榴粿⭐️姬松茸花膠灌湯餃環境乾淨✨點心上枱速度快,食物質素中上整體高質👍🏻用匯豐卡埋單仲有85折優惠
今日做完運動約咗朋友去咗荃灣✨殷悅✨飲茶😋我地叫咗:

⭐️西班牙火腿煎蘿蔔糕
⭐️芝士三文魚撻
⭐️蜜汁叉燒腸粉
⭐️流心朱古力熊貓包
⭐️蟹肉帶子石榴粿
⭐️姬松茸花膠灌湯餃

2023-08-26 1689 瀏覽
好耐冇食點心,約左fd去飲個靚茶👩🏻‍❤️‍👩🏻係熊貓🐼酒店入面中菜廳飲茶🫖,環境十分舒服同寧靜☺️可以坐係到慢慢飲茶傾計吾會比人趕💬我地叫左6款點心,2個人食啱啱好,又吾會過飽👍🏻揀左人蔘烏龍茶,好飲又特別,飲完喉嚨都好舒服😌點心好有特色,吾同傳統茶樓,結合左新式食物落點心到,真係好有創意又好味🤤✨整體水準我覺得非常好,用料新鮮,點心選擇多,座位舒適,地方很寬敞,有落地玻璃可以俯視整個荃灣景色,侍應好服務👍🏻好適合係到慢慢嘆茶傾計🫖蟹肉帶子石榴粿$54流心朱古力熊貓包$46蜜汁叉燒腸粉$54芝士三文魚撻$50西班牙火腿煎蘿蔔糕$50姬松茸花膠灌湯餃$68
好耐冇食點心,約左fd去飲個靚茶👩🏻‍❤️‍👩🏻
係熊貓🐼酒店入面中菜廳飲茶🫖,環境十分舒服同寧靜☺️
可以坐係到慢慢飲茶傾計吾會比人趕💬
我地叫左6款點心,2個人食啱啱好,又吾會過飽👍🏻
揀左人蔘烏龍茶,好飲又特別,飲完喉嚨都好舒服😌

蟹肉帶子石榴粿$54

流心朱古力熊貓包$46

蜜汁叉燒腸粉$54

芝士三文魚撻$50

西班牙火腿煎蘿蔔糕$50

姬松茸花膠灌湯餃$68
2023-08-25 1868 瀏覽
一直都想去呢間飲茶,屋企人又鍾意飲茶,所以就揀呢間係悅來酒店30樓嘅中菜廳。被安排坐係角落靠窗位置,境觀非常開揚,雖然隔離係醫院,不過成30樓,高過晒晒附近嘅樓,所以視平線睇係好ok嘅。因為人手唔夠,客人又多,想俾點餐紙都要d時間。墨西哥雞包 $46雞批味嘅包,有好多洋蔥係入面,雞肉夠淋,最重要係唔太鹹,ok。椒鹽九肚魚 $128 外脆內軟,d肉無炸到好乾,岩岩熟晒,夠熱,所以唔腥,非常好。泡菜煎薄罉 $50少少辣,正常野。紅棗桃膠燉雪燕 $50唔記得咗叫起,第一樣出現,食完其他野先食已經凍晒,好多桃膠同雪燕,唔算太甜,味道唔錯。蜜汁叉燒腸粉 $54呢個係唔會再食選項,個皮好厚好粉,完全唔滑,叉燒麻麻地,肉質好似煲湯肉咁,鞋鞋地又散散地。

因為人手唔夠,客人又多,想俾點餐紙都要d時間。

墨西哥雞包 $46

椒鹽九肚魚 $128

泡菜煎薄罉 $50
少少辣,正常野。

紅棗桃膠燉雪燕 $50

蜜汁叉燒腸粉 $54

2023-08-06
生日
用餐優惠
信用卡優惠
2023-04-26 3951 瀏覽
我近日去了一家餐廳,非常喜歡它,下面給大家分享一下我的感受。首先進入餐廳,我被它的裝修風格所吸引,簡約卻不失格調,讓人感到舒適放鬆。服務員也非常友善,迎接我們並幫忙安排座位。菜單上的選擇也非常豐富,從美式漢堡到泰式燜肉飯,還有各種各樣好吃的小點心。我點了一份燒鵝和片皮鴨,味道非常美味。還點了其他菜式,都是非常好吃的。總體而言,這家餐廳的食物是相當優秀的,價格也很合理,服務也很好。如果你還沒去過,我強烈建議你去體驗一下,你一定不會失望。