weekend同朋友一齊過大海🤓黎澳門行下順便食啲好嘢,隨心揀咗呢間「葡景軒」 食落真心唔錯👍🍽️芝士火腿拼盤都幾大盤,有幾種唔同嘅火腿,配脆麵包幹一齊食,鹹香酥脆🍽️白酒花甲清爽而又鮮味嘅前菜,花甲我本身就好鍾意,調味very good 而且好入味🍽️葡式海鮮湯飯料好足!海鮮俾得好多,有青口 魷魚🦑 花甲 蝦🦐等等,米飯粒粒吸滿鮮味湯汁,一啖滿足🍽️正宗葡式焗鴨飯呢個飯比海鮮嘅黎得更加紮實🥩幾片火腿肉 底下係油香滿溢嘅鴨油飯,鍾意食大肉嘅朋友揀呢個!👉仲點左薯蓉青菜湯,好特別。葡撻當然不能少!新鮮出爐熱辣辣,味道好正🉐——————環境 擺盤 味道都ok👍 黎澳門氹仔記得打卡啦!

🍽️芝士火腿拼盤
都幾大盤,有幾種唔同嘅火腿,配脆麵包幹一齊食,鹹香酥脆
白酒炒花甲

🍽️白酒花甲

🍽️葡式海鮮湯飯
正宗葡式焗鴨飯

🍽️正宗葡式焗鴨飯
葡式傳統薯蓉青菜湯

葡式蛋撻

——————
環境 擺盤 味道都ok👍 黎澳門氹仔記得打卡啦!
用餐優惠
試食活動
葡式蛋撻
2024-10-18 166 瀏覽
來澳門當然要食葡國菜,呢間朋友食過一次話唔錯,所以今次再來食,叫咗以下餐點,感覺都唔錯👍葡式傳統薯蓉青菜湯充滿地中海味道的薯蓉青菜湯,香濃中帶蔬菜清新 !個人好中意嘅,感覺又健康又飽肚,食完都冇乜負擔芝士火腿拼盤呢個配搭酒應該好正,優質黑毛豬及白毛豬火腿,以及精選軟硬芝士,加上草莓藍莓砌得好靚的拼盤蟹肉釀蟹蓋富有啖啖鮮甜蟹肉的蟹蓋,豐富口感,還特別加入少許忌廉及洋蔥提升味道層次烤乳豬烤豬看起來色澤紅潤,吃一口皮脆肉嫩味甘香。葡式海鮮湯飯不只有西班牙海鮮飯好吃,葡式一樣美味唷!食完好飽,下次再來食其他菜式
葡式傳統薯蓉青菜湯
蟹肉釀蟹蓋
烤乳豬
烤豬看起來色澤紅潤,吃一口皮脆肉嫩味甘香。
葡式海鮮湯飯
不只有西班牙海鮮飯好吃,葡式一樣美味唷!
食完好飽,下次再來食其他菜式
過大海食咩好,梗係要食葡國菜啦!喺香港都仲未搵到一間非常正宗,反而喺澳門就搵到呢一間心水。最令人懷念一定係葡國海鮮湯飯,海鮮嘅味道非常濃郁,而且海鮮鋪滿晒飯嘅面頭,米飯亦唔會太硬!小食方面叫左白酒炒花蛤同樣勁香,而且花蛤都唔細粒;八爪魚及黑毛豬柳串食落有炭火嘅味道,燒得啱啱好唔會太過過火,八爪魚非常之有嚼頭。仲有一份主食就揀咗正宗葡式焗鴨飯,喺香港真係好少好少聽,鴨肉嘅味道全部都已經滲落喺米飯之中,再加上少少肉腸嘅點綴,鹹鹹香香,好食!最後當然唔少得葡撻,外皮非常鬆脆~甜度啱啱好

最後當然唔少得葡撻,外皮非常鬆脆~甜度啱啱好
澳門有好多間葡國菜選擇,呢間餐廳有葡萄牙🇵🇹風情,配上古董木椅裝飾舒服,員工好熱情招呼周到頭盤奉上餐包連牛油🪄酥皮蘑菇忌廉湯好耐冇食過,忌廉湯濃郁,有蘑菇味,口感香濃仲有好大塊酥皮,加埋忌廉湯煙靭韌好好食🪄 葡式傳統薯蓉青菜湯簡簡單單但係已經好入味,作為前菜真係唔錯🪄白酒蒜蓉炒蝦蝦仁鮮嫩而且爽口彈牙,用上葡式煮法配埋檸檬汁,作開胃小食,連蒜頭炒香口惹味 🪄烤葡式鱈魚”Lagareiro“風味鱈魚肉質好細膩,咬落去相當彈牙無腥味,食落濕潤鮮甜,加上橄欖油、大蒜作香草🌿調味,香味撲鼻。而且魚肉好大份有薯仔伴碟🪄葡式焗鴨飯招牌葡式焗鴨飯整體感覺好靚,焗到金黃色,色香味俱全,除咗表面嘅切片鴨胸,飯入面仲有有好多手撕鴨肉,飯米鴨香樸鼻🦆🪄葡景軒焦糖布丁(桌邊服務)布丁都好香蛋味,入口好滑,現場即燒灑上肉桂粉,令布甸更香🪄葡式水果酒西班牙🇪🇸葡萄牙都有嘅特色酒,入面用水果粒加紅酒🍷真係完美結合,果味好清新,飲落去口感相當輕盈,有層次感🪄 Alma Fruit Punch 葡景軒(綜合水果特調)女朋友唔飲酒,之後叫咗杯雜果賓治,同樣果汁好清新,最啱用嚟清清味蕾🚩葡景軒路氹城路氹填海區氹仔客商街23號

頭盤奉上餐包連牛油

🪄酥皮蘑菇忌廉湯

🪄 葡式傳統薯蓉青菜湯
簡簡單單但係已經好入味,作為前菜真係唔錯

🪄白酒蒜蓉炒蝦

🪄烤葡式鱈魚”Lagareiro“風味

🪄葡式焗鴨飯

🪄葡景軒焦糖布丁(桌邊服務)
布丁都好香蛋味,入口好滑,現場即燒灑上肉桂粉,令布甸更香

🪄葡式水果酒

🚩葡景軒
路氹城路氹填海區氹仔客商街23號

2024-09-21
2024-10-17 135 瀏覽
芝士火腿拼盤夠晒豐富,種類好多,份量充足,一次過試多幾款芝士火腿;葡式海鮮湯飯好足料,青口、蜆、魷魚、蝦,全部海鮮都好鮮味,成個湯飯吸收晒海鮮既精華,又濃味;八爪魚及黑毛豬柳串係小食,細細件好有口感,呢個配搭岩岩好,黑毛豬肉質柔嫩,八爪魚好爽口彈牙,口感豐富;正宗葡式焗鴨飯好夠味,好多鴨肉,飯粒又夠乾身、吸收到啲鴨香味,而且又唔會好油膩;葡式脆皮焦糖雞蛋布丁好香甜,仲會噴火,打卡一流,味道唔會太甜,啱啱好,完美甜品!
2024-10-16 139 瀏覽
📍 葡景軒 📍 地址:路氹城路氹填海區氹仔客商街23號最近探訪了位於路氹城的葡景軒,這家餐廳以其正宗的葡式料理和溫馨的氛圍吸引了不少食客。這次我們點了幾道招牌菜,真是一次味蕾的盛宴!首先,葡式牛肉串燒讓人驚艷,牛肉外焦里嫩,香氣四溢,每一口都充滿了濃郁的葡式風味。炙烤馬介休也是一大亮點,魚肉鮮嫩多汁,搭配特製的醬料,讓人一試難忘。葡式什錦海鮮扁麵則是海鮮愛好者的最愛,扁麵吸滿了濃郁的海鮮湯汁,每一口都能品味到大海的鮮美。芝司火腿拼盤是我們的開胃菜,芝士濃郁,火腿鹹香,兩者搭配得恰到好處。最後的葡式脆皮焦糖雞蛋布丁更是為這次用餐畫上了完美的句號,布丁口感滑嫩,焦糖脆皮香甜不膩,讓人回味無窮。葡景軒的每一道菜都充滿了葡式風情,無論是食材的選擇還是烹飪的手法,都能感受到廚師的用心。餐廳的環境也非常舒適,適合與家人朋友一起享受美食時光。如果你也喜歡葡式料理,不妨來葡景軒一試,相信你一定會愛上這裡的美食!
📍 葡景軒 📍 地址:路氹城路氹填海區氹仔客商街23號
自從上次踏上澳門的美食之旅,我一直對那美味的葡國菜念念不忘!這次恰逢學校假期,於是又一次出發去澳門享受美食!🥳我們來到了另一間葡國菜餐廳——葡景軒Alma,這裡的招牌菜如釀蟹蓋、非洲雞等,讓人垂涎欲滴!我們選擇了晚餐時段去,因為是平日晚上,人流不多,真是太棒了!我們點了主廚特製蟹肉釀蟹蓋🦀、葡式經典椰汁非洲雞🐓、葡汁白酒風味雜錦海鮮扁面和葡式沙甸魚多士,最後當然不能少了甜品——葡式木糠布甸❤️!主廚特製蟹肉釀蟹蓋🦀**:這道菜真的是重量級的蟹肉盛宴!蟹肉份量超足,還搭配了雞蛋🥚等多種配料,味道特別好,讓人一口接一口。 葡式經典椰汁非洲雞🐓**:我本身就超愛椰汁,這道非洲雞真是我的最愛!雞皮脆脆的,配上濃郁的椰汁,真想再點幾碗飯來配!🍚葡汁白酒風味雜錦海鮮扁面**:這個扁面帶有一點點辣,份量十足,有蝦又有蜆,絕對值得嘗試!😋葡式沙甸魚多士**:這道沙甸魚可是從葡萄牙直送過來的🇵🇹,如果你愛魚味,這道菜肯定會讓你滿意!我們這次一行三人(兩大一小)點的每一道菜都份量十足,大家都吃得樂而忘返😝!其實還有很多其他美食想嘗試,希望下次再來!✨

葡式經典椰汁非洲雞

葡式沙甸魚多士
葡式木糠布甸
  • 葡式經典椰汁非洲雞🐓
2024-10-16 140 瀏覽
嚟到澳門玩一定要食返至少一餐嘅葡國菜,呢間餐廳向官也街附近,都唔算難搵。酥皮蘑菇忌廉湯<$88> - 好creamy嘅湯每一啖都係蘑菇,如果係酥皮湯愛好者可以試試。炙燒葡式香腸<$138> - 即場向客人面前燒同處理,視覺同嗅覺上嘅享受,然後店員仲會切成一片片擺盤,佢嘅油脂味係完全適合配酒飲。烤乳豬配薯條及沙律<$289> - 烤乳豬相當出色,皮係超級脆,仲好juicy,肉質好嫰滑 而佢嘅配菜薯片係非常非常之好食!!炙烤馬介休 <$248> - 第一次食燒嘅馬介休,原來就係鱈魚,不過骨偏多,但清清地都算係唔錯嘅選擇。葡式海鮮湯飯 <$228> - 第一次向葡國餐廳食湯飯,佢嘅感覺係十分之驚喜,有少少似意大利飯,但佢比較濕潤,同埋酸酸甜甜好開胃會一啖接一啖咁食,佢嘅海鮮份量亦都相當多同埋新鮮。呢間餐廳暫時係澳門葡國菜嘅top3之一👍

呢間餐廳暫時係澳門葡國菜嘅top3之一👍

酥皮蘑菇忌廉湯

炙烤馬介休

酥皮蘑菇忌廉湯
炙烤馬介休
  • 葡式炙燒香腸
餐廳萄式裝修相當優雅,配上很多畫作點綴,令人非常舒服寫意,我們坐下首先點了兩杯飲品,一杯是葡式水果酒,酒內有大量雜果,一杯是無酒精的熱情果mocktail,加入了紅、青蘋果片,所以口感非常清新,配上確店自家製的芝士,同麵包橄欖一齊食,相當醒胃。而前菜我們楝選了主廚特製蒜蓉蝦及葡式炙燒香腸(桌邊服務),蒜蓉蝦濃淡適中,而灸燒香腸是師傅在顧客面前即時烤製及切片的,非常有儀式感。而主菜是炒豬肉配葡蜆伴馬鈴薯及葡式芝士風味海鮮扁麵,炒豬肉非常入味,配上葡蜆及粒狀馬鈴薯一齊食,非常匹配,而扁麵配上雜錦海鮮,例如:蝦、蜆等等,配合萄式芝士,顏色是黃金色,非常搶眼呀!最後甜點是焦糖布丁,廚師即藉在我們面前點火製造焦糖,超震撼視覺!

• 葡式炙燒香腸
每次來我都會想念著那葡國腸和海鮮飯,深深唸了一段時間,今天終於可以吃上了葡式八爪魚黑毛豬串燒 ,有海鮮+黑毛豬同時夾著葡式面包一起吃口感非常之豐富啊,炙燒葡式香腸,是用火焰著把香腸烤一烤,整個烤腸的過程中,好像在表演一樣,精彩,里脊牛扒佐秘制波特酒醬配薯條,配上店裡秘製的酒醬,為牛扒增添不少鮮味,當然如果不喜歡醬汁,也可以不加的,葡式海鮮湯飯,有魷魚,大蝦,帶子,青口等,滿滿的一大盤

2024-10-04 433 瀏覽
在大三巴那邊玩了一天,就坐車到氹仔那邊我預訂了【葡景軒】,位置氹仔舊城區,很容易找到餐廳門口裝修很漂亮🤩以藍白色以主調,好有葡式風味室內也很好氣氛很寧靜,好有fine dining feel🔸前菜▪️葡式八爪魚黑毛豬串燒 $109八爪魚是半生熟,好大舊好新鮮好juicy又有彈性,加上黑毛豬有返啲咸味,好開胃🤤▪️炙燒葡式香腸 $238侍應是即場在你面前炙燒,好有gimmick,燒好就切一片片擺靚靚遞上,是視覺享受😎這款香腸有點像臘腸,硬中帶香🔸主菜▪️里脊牛扒佐秘制波特酒醬配薯條 $238牛扒好重牛味,口感是普通正常的配上獨帶醬味點綴了牛扒味道,變得好食😋薯條要讚,是熱辣辣新鮮炸出來,是大條粗身的好惹味!▪️葡式海鮮湯飯 $228它是湯飯不是燴飯所以會比較濕,但也好食因為個湯底酸酸甜甜,令飯變得開胃最豐富的是有好多海鮮,例如有青口,蜆,魷魚,蝦,帶子份量多到好誇張,差不多是1:1的份量~超抵食啊🔸甜品 ▪️葡富軒焦糖布丁最後以甜品作總結,侍應會在你面前燒布丁表面的焦糖,令焦糖變脆糖,布丁好香蛋味好滑🔸飲品 ▪️葡式水果酒 $79我選擇了紅酒🍷因為侍應話比較甜有驚喜的因為都幾大杯,裡面全都是水果好豐
在大三巴那邊玩了一天,就坐車到氹仔那邊
我預訂了【葡景軒】,位置氹仔舊城區,很容易找到
餐廳門口裝修很漂亮🤩以藍白色以主調,好有葡式風味
室內也很好氣氛很寧靜,好有fine dining feel

🔸前菜
▪️葡式八爪魚黑毛豬串燒 $109

▪️炙燒葡式香腸 $238

🔸主菜
▪️里脊牛扒佐秘制波特酒醬配薯條 $238
牛扒好重牛味,口感是普通正常的
配上獨帶醬味點綴了牛扒味道,變得好食😋
薯條要讚,是熱辣辣新鮮炸出來,是大條粗身的好惹味!

▪️葡式海鮮湯飯 $228
它是湯飯不是燴飯所以會比較濕,但也好食
因為個湯底酸酸甜甜,令飯變得開胃
最豐富的是有好多海鮮,例如有青口,蜆,魷魚,蝦,帶子
份量多到好誇張,差不多是1:1的份量~超抵食啊

🔸甜品
▪️葡富軒焦糖布丁

🔸飲品
▪️葡式水果酒 $79
我選擇了紅酒🍷因為侍應話比較甜
有驚喜的因為都幾大杯,裡面全都是水果好豐富

▪️葡景軒Fruit Punch $70
是有氣的,好易入口,不會太甜,好fresh

總括來說,服務質素好好,侍應好斯文有禮,食物都高質素,價錢唔算貴,我覺得約會/紀念日可以來慶祝!
之前去左澳門玩,去左呢間鄰近官也街嘅葡景軒食 正宗葡國菜,裝修好有葡式殖民地裝修風格,別具特色,打卡一流🩵前菜:🦀主廚特製蟹肉釀蟹蓋以滿滿嘅蟹肉伴上蛋沙律釀進蟹蓋,餡料豐富!仲配搭香脆嘅多士同沙律菜,夾埋一齊食更滋味!🐟沙丁魚柳佐秘制葡式醬汁沙丁魚柳加上秘制葡式醬汁,味道香濃,魚柳鮮嫩,加上多士一齊食,好開胃!主菜🍝葡式白酒風味什錦海鮮扁麵扁麵以葡式白酒作為基調,配上多款新鮮海鮮,味道鮮甜,扁麵亦煮得剛剛好,夠彈牙!🐥葡式經典椰汁非洲雞好經典嘅菜式,雞肉嫩滑,椰汁味好香濃,啱晒用嚟送飯食呀!甜點:💛葡式木糠布丁木糠布丁層次分明,質地滑順,個cream好香滑可口,甜而不膩,口感好好!😻

前菜:

🦀主廚特製蟹肉釀蟹蓋

🐟沙丁魚柳佐秘制葡式醬汁

主菜
🍝葡式白酒風味什錦海鮮扁麵

扁麵以葡式白酒作為基調,配上多款新鮮海鮮,
味道鮮甜,扁麵亦煮得剛剛好,夠彈牙!

🐥葡式經典椰汁非洲雞
好經典嘅菜式,雞肉嫩滑,椰汁味好香濃,
啱晒用嚟送飯食呀!

甜點:
💛葡式木糠布丁
木糠布丁層次分明,質地滑順,
個cream好香滑可口,甜而不膩,口感好好!😻

2024-09-29 337 瀏覽
氹仔有唔少葡國菜餐廳,今次就試吓呢間以藍白色為風格嘅葡景軒。呢塊蒜蓉牛油設計得 very good👍🏻🌟精選芝士&冷肉拼盤擺盤誠意十足,份量亦非常豐富。蒜蓉多士蘸香橙醬汁,味道好合襯🧡🌟葡式牛肉串燒串燒牛肉非常厚身亦好鮮嫩,甜椒令牛肉變得清爽不油膩。🌟酥皮蘑菇忌廉湯酥皮焗得好靚又夠金黃脹卜卜🫶🏻忌廉湯非常熱辣辣又濃稠,每一口散發出原始嘅菇菌香😋😋🌟炙烤馬介休 – 烤葡式鳕鱼“Lagareiro”風味呢塊魚扒好厚,食落啖啖肉♡入口有微微嘅咸香,肉質相當結實。蘸點橄欖油會令魚塊變得更滑身👍🏻🌟葡式白酒風味什錦海鮮扁麵帶點辣味嘅扁意粉煮得軟硬適中,配料有唔少嘅蜆、魷魚圈&大蝦,非常豐富。用白酒煮過嘅意粉更添一份香氣,再加入適量嘅芝士碎,更加香濃惹味。🌟葡景軒焦糖布丁呢度嘅焦糖布丁做法創新,表面除咗有一層薄薄焦糖脆面,仲會加入適量嘅酒精,揮發後嘅酒精令布丁整體味道更濃郁突出。

呢塊蒜蓉牛油設計得 very good👍🏻

🌟精選芝士&冷肉拼盤

擺盤誠意十足,份量亦非常豐富。
蒜蓉多士蘸香橙醬汁,味道好合襯🧡

🌟葡式牛肉串燒

串燒牛肉非常厚身亦好鮮嫩,
甜椒令牛肉變得清爽不油膩。

🌟酥皮蘑菇忌廉湯

酥皮焗得好靚又夠金黃脹卜卜🫶🏻
忌廉湯非常熱辣辣又濃稠,每一口散發出原始嘅菇菌香😋😋

🌟炙烤馬介休 – 烤葡式鳕鱼“Lagareiro”風味

🌟葡式白酒風味什錦海鮮扁麵

帶點辣味嘅扁意粉煮得軟硬適中,
配料有唔少嘅蜆、魷魚圈&大蝦,非常豐富。

🌟葡景軒焦糖布丁

2024-09-27 549 瀏覽
這間西餐廳位於澳門氹仔舊城區客商街,鄰近官也街,周圍擁有很多特色景點,主打地道正宗的葡國菜。店內環境寬敞舒適,裝潢以高貴優雅的白色為主調,牆身掛上壁畫及採用花紋牆磚,充滿異國風情。午市及晚市等繁忙時段晚晚滿座,建議提早預約座位,非常適合約會或多人聚會。餐包每日新鮮烘焙的法包外脆內軟,伴以自家製的香草牛油及橄欖。主廚特製蟹肉釀蟹蓋比起一般蟹蓋大足足兩倍,釀滿香甜多汁的新鮮蟹肉,伴以紅椒及沙律醬,還鋪滿蛋白及蛋黃碎,可配搭金黃酥脆的牛油多士,或沙律菜平衡膩感。葡式炙燒香腸侍應會提供桌邊服務,席前以烈酒炙燒,葡式香腸由葡萄牙直送,高溫逼出甘香的油脂,香脆的外衣帶點焦香,陣陣香料氣味更加濃郁,更切成一小片方便進食。炒豬肉配葡蜆伴馬鈴薯來自葡萄牙新鮮海蜆份量十足,帶有陣陣海水的鹹香味,處理妥善不帶半點沙;葡式豬肉嚴選優質的伊比利亞黑毛豬,大理石紋的油花分佈,軟腍多汁,肉味濃郁回味甘香;馬鈴薯切粒油炸,香脆可口。葡式芝士風味海鮮扁麵煙韌彈牙的扁麵好掛汁,黏著濃稠的芝士同時,又吸飽香濃馥郁的葡汁,帶點黃薑、咖哩及椰奶味,完全不覺膩,還有不少葡萄牙蜆肉更顯鮮味。葡式木糠布丁葡萄牙傳入澳門的甜品之一,由
餐包
餐包
每日新鮮烘焙的法包外脆內軟,伴以自家製的香草牛油及橄欖。
葡式木糠布丁
葡萄牙傳入澳門的甜品之一,由打發好的柔軟鮮奶油和清爽的餅乾碎逐層逐層交疊而成,雙重交錯的口感濃香細滑,還有士多啤梨及藍莓等新鮮水果。
Alma Fruit Punch
Blueberry Cooler & Alma Fruit Punch
Alma Fruit Punch
招牌無酒精雞尾酒之一,有酸甜的香橙、菠蘿汁及石榴等新鮮果汁製成,口感層次非常豐富。
Blueberry Cooler
Blueberry Cooler
酸酸甜甜的藍莓汁有獨特的莓香味,梳打水充滿清爽的碳酸氣泡。
2024-09-21
2024-09-23 437 瀏覽
餐廳充滿葡國風情,播上柔和嘅歌曲,坐得好舒服,而且設計好有格調!餐前麵包🥖暖粒粒好鬆軟😋配埋牛油,好香口!前菜✨ 蕃茄濃湯配手工酥皮卷✨ 酥皮蘑菇忌廉湯兩個湯都各有特色。蕃茄濃湯嘅蕃茄味好濃郁,甜酸味道適中,相當開胃。酥皮蘑菇忌廉湯真係打卡一流,金黃色嘅外表相當靚仔。個湯相當足料,飲落唔會好鹹,配埋酥皮食啱啱好!✨ 葡式炒牛柳粒牛柳粒熱辣辣,入口質感軟熟,牛味十足!主菜✨ 葡式炭烤八爪魚配香蒜橄欖油醬及馬鈴薯時蔬兩條大大條嘅八爪魚鬚份量十足,入口軟熟,配埋橄欖油嘅味道,令成個菜式嘅味道更有層次!仲配有馬鈴薯及蔬菜,解膩又健康!✨ 里脊牛扒佐秘制波特酒醬配薯條里脊牛扒一上枱已經吸引到我嘅眼球!非常厚身之餘,切落去之後見到嘅色水非常靚!食落去每一啖牛味都滲透出嚟,絕對係喜歡食牛嘅朋友必選!配埋秘製醬汁,帶少少酒味,配埋牛扒本身嘅肉香,成個味道更有層次,係另一種嘅味道!仲要值得一提嘅係,薯條都唔失色,炸得金黃香脆,熱辣辣,好好食!甜品✨葡式手工蛋塔 熱辣辣嘅酥皮香脆,入口蛋香十足既,絕對為今餐嘅美食畫上完美嘅句號!飲品✨Fresh Lemonade ✨橙汁叫咗兩杯好fresh嘅飲品,飲完更開

餐前麵包🥖暖粒粒好鬆軟😋配埋牛油,好香口!

前菜
✨ 蕃茄濃湯配手工酥皮卷

✨ 酥皮蘑菇忌廉湯

✨ 葡式炒牛柳粒
牛柳粒熱辣辣,入口質感軟熟,牛味十足!

主菜
✨ 葡式炭烤八爪魚配香蒜橄欖油醬及馬鈴薯時蔬

✨ 里脊牛扒佐秘制波特酒醬配薯條

甜品
✨葡式手工蛋塔

飲品
✨Fresh Lemonade

✨橙汁
叫咗兩杯好fresh嘅飲品,飲完更開胃!