因為有個好朋友喺多倫多回港,梗係要一班好友聚餐慶祝啦!🎉 今次揀咗呢間 超有格調嘅唐坊火鍋私房菜,一入門口,已經被吊住嘅 波波燈同 藍光吧枱吸引住,氣氛超靚,仲有 L 型間隔嘅設計,超適合一班人圍埋開心傾偈~ 最後一題佢哋送咗個椰子汁燕窩做甜品給我們!🍲推介美食:1️⃣ 椰子雞鍋:服務員即場用椰子水倒入雞湯,香味即刻飄滿整間房!雞肉嫩滑,湯底鮮甜,一定要試! 2️⃣ 海鮮拼盤:料足到爆,包括鮑魚、帶子,仲有啖啖鮮甜嘅蟹肉雲吞!🦀🥟 3️⃣ 牛魔皇拼盤:每件牛肉都切到剛剛好,入口即溶,肉香滿分!🐂 4️⃣ 凍檸賓:飲咗咁多汽水,竟然係佢哋嘅凍檸賓最出色!清新又解膩,強烈推薦!🍋✨ 🌟整體感受:✅服務超貼心,每樣食材都即叫即煮,質素保證! ✅環境有格調,適合影靚相打卡!📸 ✅性價比高,海鮮同牛肉質素超好,絕對值回票價! 📝 餐單一覽:前菜醬油@$15.0 x12 ($180.0)千篇一栗椰子雞鍋(椰子雞鍋) @$268.0 ($536.0)牛魔皇拼一拼(中)@$588.0($1,176.8)海鮮拼盤 ($498)手切雪花牛肩脊 (大) ($308)白鱔 ($128)鮮淮山($48)出前一丁

🍲推介美食:

🌟整體感受:
✅服務超貼心,每樣食材都即叫即煮,質素保證!
✅環境有格調,適合影靚相打卡!📸
✅性價比高,海鮮同牛肉質素超好,絕對值回票價!

📝 餐單一覽:
前菜醬油@$15.0 x12 ($180.0)
千篇一栗椰子雞鍋
(椰子雞鍋) @$268.0 ($536.0)
牛魔皇拼一拼(中)@$588.0
($1,176.8)
海鮮拼盤 ($498)
手切雪花牛肩脊 (大) ($308)
白鱔 ($128)
鮮淮山($48)
出前一丁 ($18)
花雕雞件(半隻)($138.0)
蟹肉雲吞 ($78.0)
自制雲吞 ($58.0)
菜心苗 ($38.0)
鮮冬菇 ($40)
鮮粟米 ($38)
炸枝竹 ($30)
鮮腐竹 ($30)
白蘿蔔片 ($30)
生根 ($30)
響鈴 @$68 ($136)
鴨血 ($68)
凍檸賓 @$21.0 ($84)
可樂 @$15 ($30)
藍妹 @$38 ($266)
7up ($15)
椰子汁燕窩@甜品 (免費)

📍唐坊火鍋私房菜
地址:油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓
🚇交通:港鐵油麻地站 A2 出口,步行約 2 分鐘

海鮮拼盤
牛魔皇拼一拼(中)
花雕雞件(半隻)
千篇一栗椰子雞鍋
椰汁燕窩 (免費)
2024-12-05
$464 (Dinner)
Celebration
Christmas
海鮮拼盤
牛魔皇拼一拼(中)
千篇一栗椰子雞鍋
椰汁燕窩 (免費)
  • 牛魔皇拼一拼(中)
  • 凍檸賓
「每日都係打邊爐時間‼️」呢間火鍋店格局有啲似私房菜,裝修同環境都幾舒服,好適合一班朋友聚會,食物方面都幾多元化:🔥煲冬瓜瑤柱美腿湯 $98最重要飲啖湯先,入面真係有粒粒金華火腿、好大舊嘅冬瓜、瑤柱同埋冬菇,味道都幾濃郁,飲落去有啖啖鹹火腿香氣,個湯底唔會太鹹,配搭唔同食材都唔會搶咗個味道,一邊打邊爐仲可以飲到個湯!🐃手切頂級霜降肥牛 $248呢隻「霜降」手切肥牛有明顯大理石花紋,油脂比例不太高,勝在薄切牛肉味香濃,入口感覺鮮嫩,淥幾秒就可以感受到香牛味!🦀蟹肉雲吞 $78雲吞皮厚重而好滑溜,餡料豐富,入面真係有粒粒蟹肉混合其他肉類,鹹鮮香味並重,仲感受到有少少油脂分布口腔內,幾好食!🦑🦐🐃三寶丸 $92一次過食晒我最鍾意嘅三款丸:🦐手打蝦丸同🦑墨魚丸用料都好足,充滿蝦肉同墨魚粒粒,入口彈牙濃郁!🐃🩷手打牛丸: 一咬入口已經感受到好Juicy,口感亦都豐富,牛肉丸質地唔會太實,又有少少筋位帶出煙靭咬口,味道亦好香濃,有口感之餘亦都真材實料。‼️重點 🐷橡果豬 $148全晚最好食,推薦!豬肉除咗脂肪分布均勻,仲有好股特別嘅味道(奶油香?),仲帶少少甜感,可能因為隻豬食橡果?!質地方面奶油般柔
「每日都係打邊爐時間‼️」

🔥煲冬瓜瑤柱美腿湯 $98

🐃手切頂級霜降肥牛 $248

🦀蟹肉雲吞 $78

🦑🦐🐃三寶丸 $92
一次過食晒我最鍾意嘅三款丸:

‼️重點
🐷橡果豬 $148
全晚最好食,推薦!
豬肉除咗脂肪分布均勻,仲有好股特別嘅味道(奶油香?),仲帶少少甜感,可能因為隻豬食橡果?!質地方面奶油般柔軟,比平時嘅豬肉更嫩滑,豬肉即使熟到全熟亦不會太硬,口感方面層次亦都較豐富,好食到想再encore!

🥬皇帝菜 $40
營養價值超高,菜葉都保持翠綠,並不算太苦,即使我本身好怕茼蒿味道,亦都可以入口!

🥥椰子水 $15
味道唔會太甜,清熱又解渴,打邊爐必嗌!

✨呢間火鍋店走高檔優質路線,以上食材全部都優質,🐷橡果豬最好食,雖然價錢比較高少少,不過一班朋友ꜱʜᴀʀᴇ都唔貴!(*´∀`)~♥
  • 橡果豬
  • 冬瓜瑤柱火腿鍋
  • 三寶丸
  • 手切頂級鮮牛
2024-08-25 4668 views
呢間喺油麻地商廈23樓嘅火鍋私房菜,位置非常之方便,最開心嘅係大部份嘅枱都係靠窗,可以欣賞城市嘅夜景🎑,一邊食一邊同朋友傾偈一邊欣賞景色,非常之好冰鎮秋葵 $48估唔到佢都有秋葵食,而且份量非常多,作為前菜係一個唔錯嘅選擇😎蟲草花茶樹菇養生湯 $108叫咗個比較養生湯,飲落去好清甜🫣🫣,而且入邊材料好豐富有好多嘅蟲草花同埋茶樹菇,甜湯令到食物鮮味更加出出手切頂級鮮牛(小)🐮 $248打邊爐一定要食牛,呢款牛係即切即上,牛味濃郁,呢款部位入口比較有咬口黑墨滑 $98呢個係手打嘅墨魚滑加咗好多蟹籽,食落去好彈牙,而且有蟹籽令到口感更加豐富鵝肝雲吞,拼蟹肉雲吞 $78鵝肝雲吞🥟幾特別,食落去真係有原粒鵝肝,其實都幾夾蟹肉餃充滿着蟹肉嘅鮮甜味🦀,而且明確咁樣見到有啲蟹肉娃娃菜 🥗$38蔬菜都清甜,而且份量足夠,邊爐一定要食下菜紙豆腐 $28呢款非常之特別嘅食物,長條型而且好薄,放入湯底幾秒鐘就可以食得食落去好似腐竹一樣,但比較甜少少幾特別三寶丸(牛丸、蝦丸同埋墨丸)$92食得出佢係全部手打丸🍡,非常真材實料,每粒嘅肉都實淨,最鍾意食牛丸,非常之有肉汁而且夠彈牙牛乳椰汁雪燕餐廳竟然附送甜品,好有

冰鎮秋葵 $48

蟲草花茶樹菇養生湯 $108

手切頂級鮮牛(小)🐮 $248

黑墨滑 $98

鵝肝雲吞,拼蟹肉雲吞 $78
鵝肝雲吞🥟幾特別,食落去真係有原粒鵝肝,其實都幾夾
蟹肉餃充滿着蟹肉嘅鮮甜味🦀,而且明確咁樣見到有啲蟹肉

娃娃菜 🥗$38
蔬菜都清甜,而且份量足夠,邊爐一定要食下菜

紙豆腐 $28

三寶丸(牛丸、蝦丸同埋墨丸)$92

牛乳椰汁雪燕
餐廳竟然附送甜品,好有驚喜🤩食飽飽仲有甜品,非常之滋潤養

唐坊火鍋私房菜 (油麻地)
油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓
Type of Meal
Dinner
2024-08-07 4185 views
想要跟朋友開心聚餐食好野,揀間不嘈吵有氣氛又唔會被人催埋單交檯的餐廳好重要!這間位於油麻地商廈23樓的火鍋私房菜,交通位置方便,沒有放題火鍋店的喧鬧,座位舒適又有落地玻璃窗可欣賞城市夜景,氣氛非常有格調。叫得做私房菜,野食當然偏精緻,有選擇困難症的可以點他們的套餐,因為單點的話,他們湯底都有近十七款。於食火鍋前,先來個餐前小食麻辣桂花蚌,肉質脆嫩,入口酸酸辣辣好開胃。然後正式開餐食火鍋,我們選了招牌特濃沙嗲鍋,當湯底滾起時飄來濃濃沙嗲香,入口少少偏鹹,證明真係十級濃。首先推介一款叫紙豆腐的火鍋料,放入湯底幾秒索滿湯汁就食得,質地像食腐竹一樣,好好食。花雕雞件雖然只點了半隻,但份量都幾多,兩個人夠食,雞肉亦嫩滑。火鍋主角當然少不了手切頂級鮮牛,店員即切即上,油花好靚,肉味濃郁,入口有嚼勁。三寶丸(墨魚丸、鮮蝦丸、鮮牛丸)食得出真係新鮮手打製成,用料好足,每一粒入口都好彈牙。最後食埋清脆爽口的皇帝菜,飲完解渴的椰子水,兼嘆碗自家製糖水,清甜滋潤的椰汁燉碎燕,今餐都算幾滿足。

2024-08-05
2025-01-12 141 views
與一眾好朋友光顧此店吃火鍋。埋單時,大家發現賬單上多了一碟菜式,於是告訴一名男夥計。該夥計堅稱我們一枱的碟上有該食物的骨頭和渣滓,認定我們有吃過該菜式。回想起當晚,隔離的一枱曾大聲對伙記稱漏了一碟該菜式,而當時那位男夥計對上司堅稱説已正確地送上了該菜式到客人的枱上。他們是否免得蝕錢,於是稱我們的一枱吃掉了??食物是okay的,沙冰卻是大小冰粒加上清淡的利賓納,甜品有酸味,服務態度欠奉,工作效率緩慢。
2025-01-07 191 views
原本一大班人去慶生同慶祝生日,我們去到低已經覺得冷氣不足,但店員我開了冷氣又說會很凍!結果真的。先說個湯底湯小到擺落去湯殼已經到底。食物的份量,少得離奇!感覺不是很新鮮。可能其他食店是用新鮮的餃子做他的餃子是冰的,所以已經大打折扣。相信不會再幫襯。我都好少對食物投訴,今次也實在忍唔住了!
先說個湯底湯小到擺落去湯殼已經到底。

我都好少對食物投訴,今次也實在忍唔住了!
2024-12-19 301 views
羊腩煲收$488卻只有10塊左右 配料又少 味道一般 想加羊腩又話賣晒 伙記黑口黑面 無精打采 完全無乜招呼 叫其他火鍋食材又貴份量又少 用料又一般 完全不值得再回頭 這間可以忽略
2024-11-03 942 views
呢排晝夜溫差都幾大,夜晚涼涼哋,啱晒打邊爐。之前聽朋友講呢間私房菜餐廳好正~今次試咗二人套餐極濃蝦鍋湯底揀左極濃蝦湯湯底,入面已經有好多隻蝦熬製而成。無論味道賣相都好似龍蝦湯。開頭味道會清清地。之後煮左啲高級食材,慢慢變左濃郁嘅蝦湯咁,又清甜又好飲。同埋唔會好似出面啲邊爐咁愈煮愈油。個湯底已經高質又健康。刺身拼盤刺身好新鮮,三文魚光澤十足,油脂分布平均,章魚爽口彈牙,特別讚賞個魷魚,味道好鮮甜,而且口感很Q,新鮮到十足韭菜餃及蟹肉餃兩款餃子的外皮都好有彈性,係新鮮包既餃子先會有既口感,同急凍餃子不同。個人覺得蟹肉餃比較特別,因為唔多地方有手切特級牛呢個必點,每一塊既色澤同油脂分布一睇就知係好嘢,肉嘅質感嫩滑,牛味好濃郁,唔夠食可以用追加優惠,加五十蚊食多盤😍2人海鮮盤海鮮全部又大份又新鮮,有大粒原隻爽口鮑魚,爽口彈牙的大蝦,原隻新鮮北寄貝,仲有大蜆和脆肉鯇。全部靚海鮮,好滿足😌手打烏冬打邊爐打到最後加烏冬應該係常識,可以吸晒所有湯汁。由於我哋個湯底係蝦湯,烏冬最尾索晒濃郁蝦湯,真係超級正!低糖果汁西柚汁幾清爽,可以解一解油膩~

手打烏冬

低糖果汁
西柚汁幾清爽,可以解一解油膩~
椰汁雪燕
低糖西柚汁
椰汁雪燕
低糖西柚汁
2024-10-28 833 views
今日收工同同事嚟打邊爐先較好個醬濃蝦湯蕃茄鍋 $168一上枱已經聞到 濃濃嘅蝦味橡果豬 $148食橡果嘅豬係唔同啲🐷肉質好嫩滑 而且仲會自帶點香味三寶丸 $92(手打牛肉丸 | 手打蝦丸 | 手打花枝丸)牛丸幾有驚喜 牛味好香濃又juicy蝦丸同花枝丸就正常發揮啦 都幾爽口彈牙蟹肉雲吞 $78好大隻好足料 紙豆腐 $28都係第一次食 又幾得意有啲豆香味 淥一淥就浸晒啲湯雜菌拼盤 $68稻庭烏冬 $38椒鹽粟米 $68椰子水 $15最後仲送咗個甜品食物唔錯 又坐得幾舒服
今日收工同同事嚟打邊爐
先較好個醬
濃蝦湯蕃茄鍋 $168
一上枱已經聞到 濃濃嘅蝦味
橡果豬 $148
食橡果嘅豬係唔同啲🐷肉質好嫩滑 而且仲會自帶點香味
三寶丸 $92
(手打牛肉丸 | 手打蝦丸 | 手打花枝丸)
牛丸幾有驚喜 牛味好香濃又juicy
椰子水 $15
最後仲送咗個甜品
食物唔錯 又坐得幾舒服
2024-10-26 712 views
今日又去左油麻地揾食啦,朋友話有間bookmark左嘅餐廳想試下,襯住佢生日即刻一齊去食下啦!唐坊係譽發廣場最高嗰層,個景真係好靚喎。 我地叫左個2人套餐。呢個餐包左一個刺生拼盤,厚切又新鮮,讚!湯底要左煲東瓜瑤柱美腿煱,湯底好足料,待應仲叫我地食之前飲下個湯先。果然係清甜又冇味精,好好味。2人海鮮盤,有蝦,帶子,鮑魚,蜆同埋鱔,驚喜,個海鮮盤好新鮮,隻蝦好彈牙,鮑魚都好好食。橡果豬,豬肉冇騷味,而且好有咬口,唔係普通街市貨。韭菜餃及蟹肉餃,餃子好實正,我覺得口感非常好。田園雜菜籃,好多款菜,啱晒鍾意食菜嘅我。手打烏冬,仲有2杯椰子水。椰子水打邊爐真係好配,清熱又解渴。最後餐廳仲有2碗椰子煲雪燕比我地,非常滋潤,啱晒呢個乾燥天氣。

呢個餐包左一個刺生拼盤,厚切又新鮮,讚!

橡果豬,豬肉冇騷味,而且好有咬口,唔係普通街市貨。

韭菜餃及蟹肉餃,餃子好實正,我覺得口感非常好。

田園雜菜籃,好多款菜,啱晒鍾意食菜嘅我。

2024-10-25 630 views
經朋友介紹,今日嚟咗呢間店舖打邊爐,裏面環境優雅舒適,又可以望到出面嘅夜景,感覺非常好。湯底:麻辣香濃~裏面有豆卜同實淨嘅鴨血、 辣辣地好入味。湯底:冬瓜瑤柱火腿鍋~非常足料,味道好清甜。手切雪花牛頸脊(大)$308牛味唔夠濃,但肉質嫩滑手切新鮮本地牛 (大) $388牛味香濃,有咬口脆肉鯇腩:爽脆鮮甜 $88白鱔:肉質細嫩 $128水魷鬚:新鮮,口感爽口,彈牙$78卜卜蜆:玩小遊戲~用兩隻手撈到幾多就免費食幾多,粒粒鮮甜厚肉田園雜菜:新鮮 $88紅薯粉:煙韌,彈牙 $38手打花枝滑:口感鮮甜,扎實,彈牙 $96豬腰:爽口,冇尿餲味 $68鵝腸:味道鮮,口感脆 $108鵝肝雲吞:肉味濃,薄皮,有少少鵝肝味 $78雲吞拼水餃:肉味濃,薄皮 $72

湯底:麻辣香濃~裏面有豆卜同實淨嘅鴨血、
辣辣地好入味。
湯底:冬瓜瑤柱火腿鍋~非常足料,味道好清甜。

手切雪花牛頸脊(大)$308
牛味唔夠濃,但肉質嫩滑

手切新鮮本地牛 (大) $388

鵝腸:味道鮮,口感脆 $108
鵝肝雲吞:肉味濃,薄皮,有少少鵝肝味 $78
雲吞拼水餃:肉味濃,薄皮 $72

2024-10-17
$500 (Dinner)
2024-10-24 574 views
這家餐廳,提供了一個相當豐盛的 4 人套餐,相信係小型聚會的好去處!原條火灸魚(金目鯛刺身)新鮮的魚肉有鮮嫩的口感!色泽透亮,精致!3.6 牛乳豬骨鍋湯底濃郁,肉質軟嫩。非常適合在涼爽的天氣下享用!4人海鮮盤新鮮的海鮮品種豐富,涵蓋了各式生猛海鮮,比如蜆、鮑魚、蝦等等,無疑是聚會上的一大亮點!韭菜餃及蟹肉餃餃子餡料豐富,口感鮮美,咬下去爆汁、而且份量都幾多!是一道美味的選擇!除此之外 餐廳仲送左甜品,係牛奶燕窩!好滋補

原條火灸魚(金目鯛刺身
新鮮的魚肉有鮮嫩的口感!色泽透亮,精致!

3.6 牛乳豬骨鍋
湯底濃郁,肉質軟嫩。非常適合在涼爽的天氣下享用!

4人海鮮盤

韭菜餃及蟹肉餃

除此之外 餐廳仲送左甜品,係牛奶燕窩!好滋補

2024-10-23 514 views
呢間火鍋位置喺油麻地,好方便我哋兩個人叫左呢個二人套餐👍🏻 推.先係有個 2 人刺身拼盤😆 佢啲三文魚超肥美同埋厚切,每啖都好幸福.鍋底我地簡左煲冬瓜瑤柱美腿鍋,通常啲湯底一係就重口味,一係就太清;呢個湯底清得黎,重瑤柱味同金華火腿獨有既鹹香😍 食到食材本身既味道之餘,仲有金華火腿既天然調味😆.重頭戲係呢個海鮮盤😆 啲海鮮好鮮同大隻,啲貝殼類上碟前係冇打開,之前聽,其實冇打開先新鮮;其中最出色係個蚌😍 好大隻,一咬佢哋個肚係爆汁😍 超肥美;另外蝦同鮑魚都好鮮😆.打邊爐一定要唔可以無牛,呢隻手切特級牛,唔會好肥,偏重肉味既😆 30秒左右,肉質柔軟順滑.仲有啲配菜,包括韭菜餃同蟹肉餃,個蟹肉餃比較少見,真係有好香嘅蟹味👍🏻 另外仲有大量嘅新鮮時菜同烏冬😆 我哋將啲食材煮晒先,再落烏冬,個烏冬索晒啲「精華」,超正😍.最尾仲配埋個桃膠糖水,好足料,每斤都有桃膠😍 甜甜地,為成個火鍋做咗個完美嘅結尾
呢間火鍋位置喺油麻地,好方便
我哋兩個人叫左呢個二人套餐👍🏻 推

2024-10-22 491 views
朋友介紹左呢間精緻火鍋私房, 今日就呢試下, 佢地喺楝大廈最高層景色宜人. 環境地方舒適開揚 枱距好, 好寬敞. 兩個人坐4人枱一流. 店員介紹左個2人套餐. 都好多野食就揀佢啦. 唔使諗點咩食. 之後隨即送上醬料盤, 調製自己口味既混醬. 先上鍋底 (4選1)鍋底有幾款 - ( 煲冬瓜瑤柱美腿鍋丶唐泰北蝦冬陰公湯鍋、極濃蝦鍋及酸菜三文魚骨腩鍋) 揀咗極濃蝦鍋,個湯底好香 , 材料有好多隻蝦 , 蕃茄,未滾已經陣陣蝦香,個湯一滾我地即飲左兩碗仲食埋D蝦好大隻, D肉係爽口家. 新鮮! 2人刺身拼盤三文魚、北寄貝、希靈魚、八爪魚,全部都好鮮味 , 食材新鮮 !2人海鮮盤海鮮盤有 極大隻鮑魚、北寄貝、大蝦、蜆同脆肉鯇,店員有提示要只需淥5 分鐘個鮑魚好細心,爽口彈牙北寄貝超大隻啖啖肉,蜆好鮮甜。 一食就知有幾新鮮高質! 橡果豬(細) - 超香. 肉嫩, 我朋友平時唔太食肉都話正. 我地再加左個 手切特級牛(細)塊塊油花平均, 厚度適中,入口夠嫩腍 牛香重, 好味. - 無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248- $100一碟手切特級牛(大)原價$308韭菜餃及蟹肉餃大

之後隨即送上醬料盤, 調製自己口味既混醬.

先上鍋底 (4選1)

2人刺身拼盤

2人海鮮盤

北寄貝超大隻啖啖肉,蜆好鮮甜。 一食就知有幾新鮮高質!

我地再加左個 手切特級牛(細)

塊塊油花平均, 厚度適中,入口夠嫩腍 牛香重, 好味.

- 無限追加$50一碟手切特級牛(細)原價$248

- $100一碟手切特級牛(大)原價$308

韭菜餃及蟹肉餃

大大隻兩款都好食, 足料 !

田園雜菜籃 - 有三款菜, 粟米蕃茄

店員介紹左 $30邪惡響鈴(細) - 勁邪惡超多芝士. 勁香脆 .

手打烏冬/ 公仔麵 - 揀咗烏冬,好彈牙, 吸曬D蝦湯正 !

呢餐好滿意又好滿足。 店員服務好到位。食物高質 !

【旺角唐坊私房菜】@tongfong2023

旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓

TEL:5296 7186

2009 views

唐坊火鍋私房菜(油麻地)地址:油麻地彌敦道560號譽發廣場23樓唐坊火鍋私房菜位於油麻地譽發廣場的23樓,這裡的視野不錯,可以邊看風景邊吃火鍋,感覺挺好的。環境還行,氣氛也蠻有feel,不過燈光有點暗,可能是為了營造氛圍吧。來說說吃的東西。三寶丸真的不錯,感覺是手工打的,挺新鮮,吃起來Q彈。椒鹽粟米是我第一次試,但覺得一般般,可能不太對我的胃口。雲吞和白菜餃還蠻好吃的,煮的時候不容易散開,餡料很多,皮也不厚。特長蟹柳真的很大塊,很實惠。紙豆腐很有特色,看上去像紙一樣捲著,其實是豆腐,燙幾秒就能吃了,第一次吃感覺挺新奇。最好吃的當數頂級手切肥牛了,肥瘦剛好,吃起來很嫩。整體來說,這裡的裝潢和氛圍都不錯,特別是能從23樓看到外面的夜景,邊看邊吃火鍋真的很享受。