2024-07-08 205 views
今晚同朋友去旺角新開不久的四季椰林海南椰子雞開餐,國內有超過60間分店的人氣椰子雞煲專門店。裝修十分有氣派,卡位坐得闊落,碗碟用上仿青瓷,十分高雅。餐牌上除了椰子雞煲,還有其他火鍋食材可供選擇,真是好多選擇。原味椰子雞 - 用四左新鮮椰子水做湯底,不加水,還有椰子肉、紅棗、杞子、無花果等做湯底,味道超級好味。黑胡椒排骨煲仔飯 - 黑胡椒味道加麻排骨配合起來十分好味雪花牛小排 - 好似有個雪山雪住d牛,十分美麗潮汕老字號牛筋丸 - 爽口彈牙鮮牛肝菌 - 好友菇菌味皇帝菜 – 十分新鮮中山脆皖魚片 - 博博係一魚片,十分爽脆爽脆蘭花蚌 - 十分爽脆貴州紅托竹蓀 - 十分新鮮

黑胡椒排骨煲仔飯 - 黑胡椒味道加麻排骨配合起來十分好味

雪花牛小排 - 好似有個雪山雪住d牛,十分美麗

潮汕老字號牛筋丸 - 爽口彈牙

鮮牛肝菌 - 好友菇菌味

皇帝菜 – 十分新鮮

中山脆皖魚片 - 博博係一魚片,十分爽脆

爽脆蘭花蚌 - 十分爽脆

貴州紅托竹蓀 - 十分新鮮
2024-07-08 583 views
我最近去了這家餐廳用餐,整體來說是非常失望的體驗。首先,就餐過程中出餐速度極其緩慢。我們等待了接近 30 分鐘才終於拿到了自己點的菜品。再者,菜品的口味和質量也未能達到價格所對應的水準。主菜的烹飪可圈可點,雞肉難咬多碎骨 , 糯米飯不夠熱,菜非常老,只有椰子雞湯好喝。最後,這家餐廳的價格定位在同類型餐館的較高水準。大概100 塊一個套餐,我們不是吃火鍋,但需要醬料費… 每人額外付$16,但套餐圖片明明看到是有醬汁的,總感覺很奇怪。總的來說,我對這次用餐的整體感受是失望的。我建議大家在選擇這家餐廳就餐時要三思,做好充分的預期管理。

我最近去了這家餐廳用餐,整體來說是非常失望的體驗。

2024-07-05 4373 views
國內有超過60間分店的人氣椰子雞煲專門店「四季椰林海南椰子雞」,在旺角MOKO新世紀廣場開了新分店,今天來到嘗嘗特色的椰子雞煲。餐廳在商場L4,裝修有氣派,卡位坐得闊落舒適,碗碟用上仿青瓷,份外高雅。餐牌上除了椰子雞煲,還有其他火鍋食材可供選擇,真是琳琅滿目。“椰子湯底”,用四個新鮮椰子水做湯底,不加水,還有椰子肉、紅棗、杞子、無花果等做湯底,味道超級鮮甜。“海南文昌雞半隻”,雞塊下鍋後,用精緻沙漏計時五分鐘,剛熟的雞肉特別美味。由海南運到的文昌雞,肉質嫩滑而帶些爽口,完全滲入椰香,果然是招牌菜式。“鮮珍山菌拼盤”,四款珍貴菇菌,各有千秋,讓人口味一新。鮮牛肝菌,不僅外貌似肉,連口感味道都有幾分肉的感覺。雪山松茸,菇味香濃。雞樅菌,香、爽口感。繡球菌,白色通透,口感像海蜇,爽爽滑滑。“海南香辣文昌雞珍”,川味麻辣,微辣惹味。“心形粉”,麵質爽口彈牙,亦帶濃濃的椰香味,非常特別。“嫩雞毛菜”,翠綠鮮嫩,爽脆口感,有椰子肉湯滲透,味道更上一層樓。調味三寶:薑蓉、辣椒、青檸,吃火鍋不能缺少的調味料。“厚切和牛雪花牛肉”,外形獨特,火山一般,下面冰鎮,保持新鮮。和牛肉肉色紅潤,雪花紋理清晰,口
“鮮珍山菌拼盤”,四款珍貴菇菌,各有千秋,讓人口味一新。
鮮牛肝菌,不僅外貌似肉,連口感味道都有幾分肉的感覺。
雪山松茸,菇味香濃。
雞樅菌,香、爽口感。
繡球菌,白色通透,口感像海蜇,爽爽滑滑。
“海南香辣文昌雞珍”,川味麻辣,微辣惹味。
“心形粉”,麵質爽口彈牙,亦帶濃濃的椰香味,非常特別。
調味三寶:薑蓉、辣椒、青檸,吃火鍋不能缺少的調味料。
“厚切和牛雪花牛肉”,外形獨特,火山一般,下面冰鎮,保持新鮮。和牛肉肉色紅潤,雪花紋理清晰,口感腍軟,牛肉味濃。
“非遺鮮龍鬚筍”,特別爽脆,龍鬚滲滿湯汁,份外滋味。
“中山脆鯇魚片”,新鮮魚片,去骨,肉質爽滑。
薄荷青檸水,餐廳提供的飲用水,一樣一絲不苟,壺內有薄荷葉和青檸,味道清新宜人。
餐廳果然是名不虛傳,以後在香港也可吃到美味而富特色的椰子雞煲了。
  • 椰子雞煲,
  • 鮮珍山菌拼盤,
  • 厚切和牛雪花牛肉,
  • 非遺鮮龍鬚筍
2024-07-05 265 views
午市套餐用兩隻雪藏雞翼充數,每個人都有雞翼配四舊雞件,絕對不是新鮮雞,既無雞味亦無椰子味.湯肥膩不堪,絕對不含椰子水,每位仲要收$114,所以千祈唔好幫襯!都你要北上,別無選擇!
2024-07-04 307 views
朋友推介,在旺角新開不久的四季椰林開餐,一間國內已經超60間分店的過江龍火鍋店,相信實力非凡。環境新簇企理,清潔整齊,有金屬特式層架,提供擺放食物空間 👍👍,在寸金尺土的香港地,的確是一個好安排。餐前小食,香辣文昌雞胗,香多辣少,挺合口味,連不好內臟的小妹,也連吃幾口 🤣🤣🤣點了四季椰林的招牌原味椰子雞鍋,店家堅稱用了四個椰子水,做成一個鍋湯,不加一滴水,原汁原味!椰子雞鍋的雞用上海南文昌雞,肉質彈牙,雞有雞味!半隻文昌雞一推而下,煮五分鐘,雞肉剛剛熟,久違的有咬口的纖維感,好食!只是煮了幾分鐘的湯底,已相當好味,有驚喜!鮮珍山菌拼盤,有四款很特別的菇菌,分別是鮮牛肝菌、雞樅菌、雪山松茸及繡球菌。最愛牛肝菌,味道嫩滑爽脆,營養美味。雞湯底煮出一鍋雜菌湯,好味道!雪花小牛排,賣相有氣勢,餐牌介紹是穀飼料300天的牛肉,食材用料認真。中山脆肉皖魚片,賣相同樣吸睛,魚片鮮嫩脆滑,薄切易熟,口感軟硬適中,不會一煮即散,也不硬柴柴的,值得一讚!人工採摘鮮龍須筍,有荀味,口感嫩滑爽脆,有特式的食材,還是頭一回吃到,很有新鮮感。嫩雞毛菜,同樣未有在其他地方品嚐過,真是充滿新嘗試的一頓火鍋晚餐。

椰子雞鍋的雞用上海南文昌雞,肉質彈牙,雞有雞味!

雞湯底煮出一鍋雜菌湯,好味道!

2024-07-04 161 views
內地已經超過60間分店的椰子雞煲店「四季椰林」首度進軍香港,在旺角開設香港首間分店,女兒非常喜歡,立刻同我過嚟試吓!餐廳裝潢設計時尚,環境優雅,卡式座位坐得舒適,牆上掛着「不加1滴水,4個椰子一鍋湯」、「只在山林放養、海南文昌雞」字句,品牌保證。入去座後送上薄荷檸檬水,選用優質青檸和薄荷葉製作而成,味道香甜,帶有清涼的感覺。原味椰子雞鍋:用全天然椰子水(4個椰子一鍋湯,不加一滴水),椰子水滾後,店員會加入正宗海南走地文昌雞,待數分鐘後即可食用,首先飲湯,湯底原汁原味,味道鮮甜。文昌雞肉滲入了椰香味,皮脆肉滑,雞味濃郁,肉香而不油膩。火鍋配料都有好多選擇,除咗用料新鮮,擺盤亦很精美。配搭秘製醬油、青檸、辣椒和沙薑,味道更佳。雪花牛小排:牛小排大理石斑紋的油花分布均勻,肉質軟滑,牛味香濃。中山脆皖魚片:切片刀功精湛,片片厚薄均一,在純椰子水內灼一灼,除咗鮮嫩脆滑,還帶有椰子的香味。鮮珍山菌拼盤:鮮牛肝菌:肉質肥厚,聞起來有淡淡的堅果香氣,吃起來口感脆嫩,味道非常鮮美。雪山松茸:松茸貴在香氣,味道鮮甜。繡球菌:菌香濃郁,肉質脆嫩,又可以盡吸湯底精華。雞樅菌:肉厚肥碩,味道鮮甜香脆。鮮龍鬚荀:

鮮珍山菌拼盤:
雪山松茸:松茸貴在香氣,味道鮮甜。
繡球菌:菌香濃郁,肉質脆嫩,又可以盡吸湯底精華。
雞樅菌:肉厚肥碩,味道鮮甜香脆。

鮮龍鬚荀:鮮甜爽脆。

鮮活水培菜:蔬菜在室內環境中,利用清潔的水進行水耕種植, 確保每棵蔬菜的品質。其中試過嫩雞毛菜,雞毛菜是小白菜的嫩苗,口感和質地更為柔嫩,味道清香。

椰林心形粉:粉條做成心形,除咗有心思還可以給客人打咭,食落口感煙靭帶椰香味。

香辣海南文昌雞珍:只用海南文昌雞的雞珍做成,口感特別爽脆,味道帶香辣,十分惹味。
2024-06-24
Type of Meal
Dinner
2024-07-03 92 views
而家唔使去深圳都食到正宗嘅椰子雞啦,呢間喺大陸有超過60間分店嘅四季椰林椰子雞喺旺角新世紀廣場嘅分店終於開啦,堅持四個椰子一鍋湯,一滴水都唔落。原味椰子雞 $208/半隻店員會幫手將雞件落鍋,5分鐘就食得,有提供沙漏,唔使驚過時。椰子雞湯好鮮甜清香,依度嘅雞係用海南文昌雞,皮脆肉嫩,好有雞嘅鮮味。海南香辣文昌雞胗 $38等湯滾嘅時候可以先食呢個前菜,用上海南雞嘅腎,少少麻辣好開胃,雞腎切得薄薄,爽爽的口感幾好。厚切和牛雪花牛肉 $198牛肉好靚,雪花分布好平均,原來係用上澳洲M5和牛,淥三幾秒就食得,肉質鬆軟牛味濃郁。竹苼蝦滑 $98呢個配搭未食過,用蝦膠釀竹笙,食嘅時候竹笙吸滿湯汁,爽嫩爽嫩,然後裏面係新鮮爽口嘅蝦滑,感覺清新輕盈。鮮珍山菌拼盤 $78有齊四款喺香港比較少食到嘅菇菌,鮮牛肝菌、繡球菌、雪山松䇯同埋雞樅菌,感覺呢盆菇菌好養生。每款都有唔同嘅爽脆質地,菇菌味最濃我覺得係雪山松䇯。嫩雞毛菜 $28雞毛菜好鮮嫩,有啲似通菜,一啲渣都冇,淥幾淥就食得好。椰林心形粉 $48/份未食過呢隻粉,粗身嘅椰汁粉煙煙韌韌幾軟糯,口感好得意,仲有淡淡的椰子清香。呢間四季椰林椰子雞仲同內地一樣

原味椰子雞 $208/半隻

海南香辣文昌雞胗 $38

厚切和牛雪花牛肉 $198

竹苼蝦滑 $98

鮮珍山菌拼盤 $78

嫩雞毛菜 $28
雞毛菜好鮮嫩,有啲似通菜,一啲渣都冇,淥幾淥就食得好。

椰林心形粉 $48/份

呢間四季椰林椰子雞仲同內地一樣唔使收加一添,感覺幾抵食,食物質素都好好,下次再約朋友一齊食。
Type of Meal
Dinner
2024-07-03 123 views
夾唔到時間北上,但又好想食椰子雞,姪女發現香港都開了這間國內已經超60間分店的四季椰林, 「4個椰子1鍋湯, 不加1滴水」,雞隻是用上海南文昌雞🤓先點了主菜「椰子雞鍋」 滾水後煮5分鐘,先飲淡湯水🤗 嘩嘩嘩!超正呀!十分清甜,不能停口的飲,再食埋文昌雞,雞肉爽口,好幸福喔😊「椰子粉」 上台時係心型好靚架,初時以為係烏冬🤣 放上鍋後突然發帳😂🤣 口感似啫喱有椰子味🤗「中山脆鯇魚片」以片狀上台,外觀華麗,啖啖肉😉「雪花小牛排」 有牛味😊 而且好入口!「鮮珍山菌併盆」 不同的菌類☺️「香辣雞腎」香辣味剛好👍🏻而且配上雞腎好野味🥰「鮮龍須筍」又是一款特別菜料,將須筍尾部切開絲,食的口感似韭黃🤗 備註:🔺服務員跟內地分店一樣,十分有禮貌🥰

「中山脆鯇魚片」以片狀上台,外觀華麗,啖啖肉😉
「雪花小牛排」 有牛味😊 而且好入口!
「鮮珍山菌併盆」 不同的菌類☺️
「香辣雞腎」香辣味剛好👍🏻而且配上雞腎好野味🥰

備註:
🔺服務員跟內地分店一樣,十分有禮貌🥰
2024-07-01 120 views
之前去深圳都有食過四季椰林,喺國內已經超過60間分店,而最近在香港旺角區開設首間分店😍隨時隨地都可以食到啦!🐔原味椰子雞(半隻)$208店鋪標榜用4個椰子🥥1鍋湯,不加一滴水!先飲啖湯真係好清甜😋雞隻係用上海南文昌雞,店員會幫忙放湯然後約3-4分鐘可以撈起,雞肉有啖啖椰子香味,而且肉質好肥美又嫩滑👍🏻🌶️🐔香辣文昌雞珍$38麻辣香味十足,爽口惹味!🐮雪山牛小排$168賣相擺到成座雪山🏔️未食都覺得好吸引🤩牛肉味濃郁,口感柔軟。🐟中山脆鯇魚片$58打邊爐我必點鯇魚片,同樣賣相好吸引!輕輕烚一烚就食得,脆口又冇骨,正👍🏻🍄鮮珍山菌拼盤$78鲜牛肝菌、雞樅菌、雪山松茸及繡球菌,菇味都幾出眾及爽口,平時少食既菌類都幾特別✨🎍鮮龍須筍$58 第一次食,口感脆嫩,鮮香爽口,營養都豐富!🥬嫩雞毛菜$28入口質地柔嫩,味道清香。🤍椰林心形粉外形似魚麵,口感煙煙韌韌,有淡淡的椰子🥥香味。由5月28日至6月30日惠顧四季椰林海南椰子雞仲有八折優惠添,千祈唔好錯過呢個優惠啊

🐔原味椰子雞(半隻)$208

🌶️🐔香辣文昌雞珍$38
麻辣香味十足,爽口惹味!

🐮雪山牛小排$168

🐟中山脆鯇魚片$58

🍄鮮珍山菌拼盤$78

🎍鮮龍須筍$58
第一次食,口感脆嫩,鮮香爽口,營養都豐富!

🥬嫩雞毛菜$28
入口質地柔嫩,味道清香。

🤍椰林心形粉
外形似魚麵,口感煙煙韌韌,有淡淡的椰子🥥香味。

2024-07-01 123 views
係內地食過覺得好正,費事搭一、兩個鐘返內地食,諗住近近地回味下。叫左半隻雞、腐肉同筍。呢半隻雞真係好細隻,而且冇咩肉🥲🥲係內地食完雞已經開始飽,香港食完好似冇食過咁😩😩二百幾蚊半隻雞連湯底真係好唔值🙁但湯係正嘅,啲腐竹充滿住啲湯汁真係一流,啲筍就冇咩特別。下次都係返內地食好過🙂
叫左半隻雞、腐肉同筍。
下次都係返內地食好過🙂
2024-06-30 92 views
早前同朋友去咗四季椰林海南椰子雞,國內已經超60間分店,而家香港都有得食。呢間餐廳以100%椰子水無添加湯底聞名,一踏入門口就已經聞到陣陣椰香。佢哋最出名嘅當然係唔加一滴水嘅椰子水湯底,四個椰子一鍋湯,真係非常特別。一滾起即刻飲啲湯,真係好清甜,椰子香氣濃郁但唔會過重,入口非常清爽滋潤。呢個湯底夾埋啲雞一齊食,真係滋補又美味。原味椰子雞係我哋嘅主角,湯滾起之後,啲雞肉即刻可以食。呢隻雞係正宗走地文昌雞,肉質嫩滑多汁。每一啖雞都充滿椰子湯嘅香氣,味道香甜好味。我哋仲叫咗M5和牛雪花肥牛,和牛雪花分佈均勻,肉質嫩滑,入口即溶。放入滾熱嘅椰子湯中輕輕一撈,吸收咗湯底嘅清甜,味道更加豐富。中山脆肉鯇魚片亦都係一個驚喜,魚片切得薄而均勻,放入湯中輕輕一煮,肉質鮮嫩彈牙,毫無腥味。鮮珍生菌拼盤有牛肝菌、雞樅菌、雪山松茸、繡球菌。每種菌都有自己獨特嘅香氣同口感,放入湯中吸收咗椰子水嘅清甜,味道更加鮮美。椰林心形粉非常特別,形狀可愛之外,仲有淡淡嘅椰子味,口感煙煙韌韌。嫩雞毛菜係我哋嘅配菜,口感唔錯。小食方面,我哋叫咗香辣雞腎。雞腎煮得適中,口感爽脆,香辣調味非常惹味。四季椰林海南椰子雞真係無論味道定

嫩雞毛菜係我哋嘅配菜,口感唔錯。

四季椰林海南椰子雞真係無論味道定服務都令人滿意。每一道菜都充滿椰子嘅清香,同時保持住食材嘅原味,非常健康滋補。

凡於5月28日至6月30日惠顧四季椰林海南椰子雞,即享八折。
每次去深圳,我都要吃椰子鸡,因为在香港很难吃到好吃的椰子鸡,也没有一家做椰子鸡的专门店,现在竟然在香港新开在旺角东Moko,叫四季椰林,招牌格外的注目,而且价格还超轻民,以深圳的价格竟然能在香港吃到同等质量的椰子鸡,真的是太hi了! ☑️值得一提的是,这里真的四个椰子打开里面的汁来当锅底,真的没有加一滴水哦。百分百椰子🥥汁和鸡一煮,加上无花果,真的清甜可口,健康好吃!🐔鸡的口感真一级棒,国内的走地鸡就是不一样。跟香港的冰鲜鸡相比,口感更有弹性,也很有嚼劲,鸡味更重! 🐟我们另外点了一份脆皖鱼,鱼很新鲜,沾上酱油和少于辣椒🌶可以撇去腥味!这鱼的口感是偏爽口,配火锅还是不错的选择! 🦬吃火锅怎么少的了牛肉,点了原切和牛雪花❄️牛肉,一大块牛肉,肥瘦相间,质量好高,和牛的牛味还是很不一样,口感特好,肥瘦也刚好! 🍅我们另外点了蔬菜和菌菇拼盘等等配料,很推荐这个菌菇拼盘,四中菌菇拼在一起,各有各的味道,黑色的菌味比较重,白色的比较爽口,这样拼着吃不容易吃腻! ☑️主食我们点了最好吃的是这个椰子面,一点点椰子的味道,很爽口,有点奶香奶香的椰子味❗️ 整体的感受真的是

整体的感受真的是一百分,还有很多有关椰子的饮品甜品,我真的爱了,以后我再也不用去深圳吃椰子鸡🥥拉!
國內好出名既椰子雞係香港開左分店,國內已有超過60間分店,口碑好好,今晚特登排隊試吓。宜家餐廳做緊優惠,有8折優惠,直至6月30號!原味椰子雞一鍋湯用左四個椰子,不加一滴水,椰香撲鼻,湯底清甜,上海南文昌雞肉質鮮嫩,每張枱都有一個漏斗,跟足時間雞肉嫩度岩岩好。鮮珍山菌拼盤一次過試晒4種珍貴既山菌,每一種菌類都有獨特風味和口感。鮮牛肝菌:菌肉厚實,略帶彈性。雪山松茸:口感細膩而富有層次,質地略帶脆感。綉球菌:微微脆感,口感獨特。雞樅菌:略帶嚼勁,香氣獨特。海南香辣文昌雞胗雞胗入口脆嫩彈牙,香辣味濃郁。雪花黑豬肉賣相吸晴,砌到好似一個火山,雪花黑豬肉肉質細膩,脂肪分布均勻,入口油脂香豐富。非遺鮮龍須筍峨眉非遺特產,人工採摘,保證品質,鮮龍須筍囗感脆爽,椰子雞湯底清甜椰香味滲透進筍中,筍味道更豐富。嫩雞毛菜葉片翠綠,口感爽脆,質感鮮嫩。貴州紅托竹蓀質地細緻,入口滑嫩,而且營養價值高,健康之選。椰林心形粉造型可愛,粗身麵條入口煙煙韌韌,吸收哂椰子雞湯精華。

鮮珍山菌拼盤
一次過試晒4種珍貴既山菌,每一種菌類都有獨特風味和口感。
鮮牛肝菌:菌肉厚實,略帶彈性。
雪山松茸:口感細膩而富有層次,質地略帶脆感。
綉球菌:微微脆感,口感獨特。
雞樅菌:略帶嚼勁,香氣獨特。

海南香辣文昌雞胗
雞胗入口脆嫩彈牙,香辣味濃郁。

嫩雞毛菜
葉片翠綠,口感爽脆,質感鮮嫩。

貴州紅托竹蓀
質地細緻,入口滑嫩,而且營養價值高,健康之選。

椰林心形粉
造型可愛,粗身麵條入口煙煙韌韌,吸收哂椰子雞湯精華。
椰林心形粉
原來四季椰林喺國內已經超過60間分店,喺香港旺角MOKO商場開設首間分店,就算平日夜晚時間過嚟,都好多人等緊位,證明椰子雞火鍋對於香港人嘅魅力十足,唔使過關都可以相約一大班朋友過嚟打邊爐餐廳裝修走簡約時尚嘅路線,以卡位為主,就算兩個人嚟打邊爐都可以安排到二人卡位,坐得非常舒服,而家5月28日至6月30日惠顧四季椰林海南椰子雞,即享八折,絕對唔可以錯過✨原味椰子雞(半隻)$208餐廳標榜4個椰子1鍋湯,不加1滴水,打邊爐之前先飲一碗椰子水,非常清甜解渴,雞用上海南文昌雞,文昌雞是一種優質育肥雞,肉嫩,顏色白白滑滑,喺香港食到嘅少數優質靚雞,湯底仲加上新鮮嘅椰子肉,愈煮愈清甜✨香辣文昌雞珍$38調味一流,麻辣味十足,好香花椒八角的味道,雞珍爽爽脆脆的口感✨中山脆鯇魚片$58佩服餐廳師傅嘅刀功,厚薄大細都非常統一,魚片好新鮮而且冇碎魚骨,食起上嚟好方便✨雪山牛小排$168賣相非常吸引,成座山咁大盆,牛小排油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具彈性,牛油脂超香✨鮮珍山菌拼盤$78見到幾特別就決定試吓,分別有繡球菌,牛肝菌等個牛肝菌超特別,口感細緻滑脆,繡球菌吸埋湯底嘅精華,都係必食推介✨鮮活水培菜$

✨原味椰子雞(半隻)$208

✨香辣文昌雞珍$38

✨中山脆鯇魚片$58

✨雪山牛小排$168

✨鮮珍山菌拼盤$78

✨鮮活水培菜$38
上菜方式好特別,菜連根部一齊上,職員會俾埋手套摘菜,保證蔬菜係最新鮮嘅

✨嫩雞毛菜$28
係小白菜的嫩苗,口感非常柔嫩,味道清香

✨椰林心形粉$48
口感有少少似薯粉,非常煙韌彈牙,由於用椰子水整成,食落係帶少少椰香嘅味道
2024-06-26 82 views
國內已經超60間分店既四季椰林海南椰子雞係香港都有分店喇!仲要係人氣太子moko商場入面!今日趁收工就去左潮聖~餐廳綠色為主,好有活力!一坐低侍應即刻比左檸檬水,另外調味料有小柑桔,辣椒同沙薑椰子雞湯係由4個椰子1鍋湯, 不加1滴水敖製,水滾後,侍應就會落上海南文昌雞,有精美漏斗計時,5分鐘後就食得!一飲個啖精煉而成嘅湯,10分清甜,又解渴,係真材實料嘅味道;上海南文昌雞好滑溜,肉質鮮嫩,雞皮彈好,用料上乘!鮮珍山菌拼盤由4種菌類組成既拼盤,新鮮牛肝菌我都係第一次食,菇菌盡吸湯底精華火山肥牛肥牛好嫩滑,牛味濃郁,打邊爐點可以唔叫九秒脆毛肚淥九秒就食得,夠爽好,沾醬汁好好食鮮龍鬚筍好爽口,好特別,好有特色既配菜,平時好少見,但原來好好食海南香辣文昌雞胗呢個前茶香香辣辣,好惹味!埋單先知有新店優惠,6月30日前惠顧四季椰林海南椰子雞,仲有8折!
今日趁收工就去左潮聖~
餐廳綠色為主,好有活力!
一坐低侍應即刻比左檸檬水,另外調味料有小柑桔,辣椒同沙薑
火山肥牛
肥牛好嫩滑,牛味濃郁,打邊爐點可以唔叫
九秒脆毛肚
淥九秒就食得,夠爽好,沾醬汁好好食
鮮龍鬚筍
好爽口,好特別,好有特色既配菜,平時好少見,但原來好好食
海南香辣文昌雞胗
呢個前茶香香辣辣,好惹味!