2017-11-02
除左日本菜,最愛既就係韓國菜,特別係韓燒,選擇多,即燒即食又夠惹味。韓舍係我最愛既韓燒之一,第一次光顧係三年前,難得可以一直保持水準。鋪頭空間感同時代感十足,乾淨企理。有3款基本醬料,自助吧亦有多款調味料選擇。凍櫃有多款精美甜點選擇,小朋友最愛彩色啫喱,我就最欣賞忌廉泡芺,泡芺鬆軟,忌廉夠綿滑。 沙律吧同壽司吧雖然選擇唔算多,但食物新鮮有質素,仲有一大盤冰凍住,保持新鮮。曲奇同蛋糕,細細件一啖一件,鬆軟香脆,又唔會過甜,真係唔覺意食多左都唔覺。熟食區有多款選擇,咖哩角春卷外脆內軟,好香口,咖哩豬皮魚蛋有驚喜,好有車仔檔風味。主角韓燒區,食材眾多選擇,款款望落到飽滿多汁,好吸引。魷魚非常非常驚喜,爽口入味,唔覺意燒耐左都唔會乾爭爭。豬扒鬆軟多汁,肥瘦適中。金沙骨醃得好惹味,味道甜甜辣辣,正!值得一讚係個抽氣系統,外型時尚,最緊要係抽油煙一流,唔會攪到成臉油煙。食物水準依然,店員亦非常細心有禮,呢餐真係抵食又開心。
韓式醬料
有3款基本醬料,自助吧亦有多款調味料選擇。
甜品凍櫃
沙律吧
壽司冷麵
西式甜點
中式小菜
煎炸食品
韓燒食材
主角韓燒區,食材眾多選擇,款款望落到飽滿多汁,好吸引。
韓燒食材
魷魚非常非常驚喜,爽口入味,唔覺意燒耐左都唔會乾爭爭。
韓燒食材
食物水準依然,店員亦非常細心有禮,呢餐真係抵食又開心。