元朗站📍魚眾不同酸菜魚-新一年祝大家身體健康,日日有食神😚😋年廿九嘅元朗多人到爆,搵到有車位就係附近泊低食個快飯🍚蕃茄濃湯鯛魚($70+$6)唔係第一次食呢間酸菜魚,琴日係屋企食左酸菜魚,今日就叫蕃茄湯轉下口味😍蕃茄湯好濃郁,配菜揀咗萵筍同埋娃娃菜,魚片都係一貫咁滑冇骨,啖啖肉,好多舊🐟👍🏻今次主食就揀咗薯粉,撈埋落啲湯度吸晒啲味,正!另外加咗$6要杯凍檸茶,大大杯最後都飲唔晒。酸菜金湯鱸魚($70+$6)女朋友中意食酸菜魚,所以即使食幾多餐佢都會揀酸菜魚💁🏻‍♀️鱸魚冇鯛魚咁滑,不過彈牙d,配菜揀咗薯仔片同埋豆腐皮,配埋個白飯,撈埋酸菜魚湯飽到嘔🤤另外加$6要咗杯凍奶茶🥤上次去天水圍分店食,環境就比較迫啲,今次元朗呢一間分店坐得舒服,枱櫈嘅間距亦都比較闊落😌 70蚊大大兜,搞到今晚團年飯都食唔到幾多😹
元朗站📍魚眾不同酸菜魚
新一年祝大家身體健康,日日有食神😚😋

年廿九嘅元朗多人到爆,搵到有車位就係附近泊低食個快飯🍚

蕃茄濃湯鯛魚($70+$6)

酸菜金湯鱸魚($70+$6)

蕃茄濃湯鯛魚
酸菜金湯鱸魚
2022-01-31
$76 (Lunch)
蕃茄濃湯鯛魚
酸菜金湯鱸魚
2022-01-24 104 views
忽然想食酸菜魚,但朋友想食煲仔飯,於是去左公司附近的魚眾不同酸菜魚。呢間酸菜魚店有四間分店(九龍灣、馬鞍山、天水圍和元朗),元朗分店雖然面積唔大,但乾淨企理,價錢合理。點了🐱老壇酸菜鱸魚 $70一人份量的酸菜魚可自選鱸魚、生魚片、鯛魚或龍利柳,風味湯底都有八種,有辣、有唔辣,仲附有兩款自選材料(我揀了豆腐、白蘿蔔)和主食1款(我揀了薯粉)。份量挺多,老壇酸菜湯底標示了一隻辣椒,湯底挺清甜、微辣,我喝了半碗湯也不覺得口渴。鱸魚沒有骨、挺滑,豆腐、白蘿蔔和薯粉吸了湯汁很入味!🐱豆豉排骨煲仔飯$65煲仔飯是即叫即整要等半小時。喜愛飯焦必點,滿滿一整層都係香脆的飯焦。排骨挺多,配豆豉很有風味。加配一般凍飲$6,加配一般熱飲$5,價錢合理。

點了

🐱老壇酸菜鱸魚 $70

🐱豆豉排骨煲仔飯$65

加配一般凍飲$6,加配一般熱飲$5,價錢合理。
2022-01-19 783 views
📍 魚眾不同酸菜魚 (紫荊樓)魚眾不同嘅酸菜魚係唔係真係與眾不同呢?今日朋友同我講話呢間酸菜魚嘅評價都幾好性價比極高‼️所以我就嚟會一會佢🤫今日入到餐廳嘅時候侍應都幾熱情去招待我哋,餐廳位置幾寬躺,安排咗我哋坐沙發卡位。細心介紹俾我哋聽佢哋最抵食嘅一人餐!估唔到60幾70蚊就可以食到一大碟酸菜魚😱睇完餐牌之後我哋認為最抵食嘅就係呢個一人餐🤫一人餐係可以叫一樣主題+湯底+配菜x2+主食,我同朋友叫咗兩款唔同嘅試吓😏1️⃣新推出彈牙鯛魚片+老壇酸菜魚湯+娃娃菜+蘿蔔+紅薯粉 $70鯛魚片係餐廳嘅新出嘅菜單,比一般嘅鱸魚片較為彈牙,有細骨,食時要小心⚠️ 湯底酸菜味十足,有微微嘅辣椒香,又有花椒嘅香味😍仲見到有辣椒乾🌶睇得出湯底係有落心機去熬製😎娃娃菜同埋蘿蔔吸收晒湯底嘅味道😍超級正,蘿蔔好甜唔會有渣!紅薯粉係另上,可以分批加入湯內😚2️⃣精選肥牛+麻辣濃湯+豆卜+金菇+白飯 $66麻辣湯底餐牌寫住有🌶🌶🌶,但係感覺老壇酸菜湯比較辣🤫個湯底都好香!好有舊時係大陸食嘅風味🤣少少嘅麻味😚肥牛亦唔會煮到老哂!牛味重唔似係cheap野,比想像中好食😋識識吓店員都有埋黎問我哋邊一個餐好食啲,我同朋友二話不說一齊指
📍 魚眾不同酸菜魚 (紫荊樓)

2️⃣精選肥牛+麻辣濃湯+豆卜+金菇+白飯 $66

少少嘅麻味😚肥牛亦唔會煮到老哂!牛味重唔似係cheap野,比想像中好食😋識識吓店員都有埋黎問我哋邊一個餐好食啲,我同朋友二話不說一齊指住肥牛🤣 豆卜未係好淋,金菇就正常,用麻辣濃湯撈飯超級正,避咗啲油健康啲❤️

如果大家想另外叫飲品,需另+$6-12,不過佢嘅飲品都算幾大杯,所以抵叫👍🏻

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$148
2022-01-19
$70 (Lunch)
2021-11-13 201 views
好耐無食過酸菜魚 突然間好想好想食餐廳有兩層 座位寬闊 有不少卡位老壇酸菜生魚片薯粉+凍檸茶($76+$6)一人套餐既酸菜魚 有鱸魚片或者生魚片 之前試過爐魚片 厚肉但鬆散 所以今次試試生魚片 口感完全吾同 嫩滑且結實 個人鍾意生魚片多啲另外仲可以揀兩種免費配料 豆卜 豆腐皮 額外加芽菜(加8蚊)豆卜同芽菜吸晒酸酸濃濃嘅湯底 好好味 豆腐皮好有咬口 食晒所有配料同魚片 已經好飽 根本食唔落啲薯粉  薯粉只好外賣拎走 唔好嘥💭💭 記得下次要少蒜蓉 蔥同辣椒 太多了
好耐無食過酸菜魚 突然間好想好想食

餐廳有兩層 座位寬闊 有不少卡位

老壇酸菜生魚片薯粉+凍檸茶($76+$6)

💭💭 記得下次要少蒜蓉 蔥同辣椒 太多了

2021-11-07 199 views
我係嗌火鍋餐(係要湯同餸返屋企自己煮)我唔理平日嗰啲湯份量如何,但一個火鍋餐咁嘅湯合理?我之前食過幾次,湯份量並唔係咁.自換左餐牌,樓面嘅人之後.服務態度大大下降.,質量亦變差.支持左咁耐,非常失望,唔會再食
TakeAway
-魚眾不同🐟繼續在家工作系列~所以都係近近地去元朗食個lunch☺️食完先番去準備開會😏 爽呢~突然好想食個酸菜魚 但係一個人其實好難搵咁岩見到呢間有一人份套餐 就入去試下了✨一人份系列:可以揀湯底 魚類 配菜同野飲~🐟老壇酸菜魚($56)湯底有陳年老江酸菜 酸菜味十足 鮮甜✨可能因為有乾辣椒 聞落好香 流晒唔水又真係幾似以前係大陸食酸菜魚既味道配左既係金菇 同萵荀 好吸到湯汁 好正☺️揀左海鱸魚係冇骨的 可以放心食用✨不過嗌左少辣既我 都係覺得太辣🌶️(利申: 食開譚仔 糊辣湯底)🐟麻辣味魚($56)呢個一放低已經聞到勁香既麻辣味👍味道同配料都好正宗 香濃有齊蒜 辣椒 八角 蔥 花椒 同多種香料好辣但又會好想繼續食落去 都辣得幾過癮🤤同樣揀左海鱸魚 無骨而家肉質嫰滑✨而呢度既薯粉係偏向幼身 少啲煙韌的整體黎講 呢度既魚真係好唔錯❤️如果想食到正宗味道既可以一試重點係 一人份酸菜魚冇幾多地方有🤤有陣突然想自己黎食都唔洗嗌大大碗!
魚眾不同🐟

繼續在家工作系列~
所以都係近近地去元朗食個lunch☺️
食完先番去準備開會😏 爽呢~
突然好想食個酸菜魚 但係一個人其實好難搵
咁岩見到呢間有一人份套餐 就入去試下了

✨一人份系列:
可以揀湯底 魚類 配菜同野飲~

🐟老壇酸菜魚($56)
湯底有陳年老江酸菜 酸菜味十足 鮮甜✨
可能因為有乾辣椒 聞落好香 流晒唔水
又真係幾似以前係大陸食酸菜魚既味道
配左既係金菇 同萵荀 好吸到湯汁 好正☺️
揀左海鱸魚係冇骨的 可以放心食用✨
不過嗌左少辣既我 都係覺得太辣🌶️
(利申: 食開譚仔 糊辣湯底)

🐟麻辣味魚($56)
呢個一放低已經聞到勁香既麻辣味👍
而呢度既薯粉係偏向幼身 少啲煙韌的

整體黎講 呢度既魚真係好唔錯❤️
如果想食到正宗味道既可以一試
重點係 一人份酸菜魚冇幾多地方有🤤
有陣突然想自己黎食都唔洗嗌大大碗!

2021-11-03
$56 (Lunch)
  • 老壇酸菜魚
2021-11-04 132 views
無飯主婦繼續大西北覓食🤗今日老公突然想食酸菜魚,就搵搵附近有乜選擇呢度有九款湯底揀😍仲有雞煲、田雞、煲仔飯等等好多款都想試😍$70老壇酸菜鱸魚米線🍜配料揀咗生菜🥬芽菜☺️湯麵充滿蒜蓉🧄🤤🤤鱸魚唔會切到好薄🤤啖啖肉👍🏻魚片份量比我想像中多🤤肉質非常滑👍🏻$68花膠濃湯雞煲配絲苗白飯🍚呢度除咗有魚食,仲有雞食🐥湯頭好甜,雞肉嫩唔鞋口😋花膠有三細舊🤤製作需時,要靜心等待⌛️飲品跟餐+$6🧋諗住會好辣好辣係咁飲野😂但太大杯最後飲唔哂😂總括而言,店舖提供的酸菜魚比其他舖頭溫和得多👍🏻如果突然口痕想食酸菜魚,呢度絕對滿足到你需求👍🏻貼心提供一人份量🥰

呢度有九款湯底揀😍仲有雞煲、田雞、煲仔飯等等好多款都想試😍
老壇酸菜鱸魚米線

$70老壇酸菜鱸魚米線🍜
配料揀咗生菜🥬芽菜☺️湯麵充滿蒜蓉🧄🤤🤤

$68花膠濃湯雞煲配絲苗白飯🍚
呢度除咗有魚食,仲有雞食🐥

飲品跟餐+$6🧋
諗住會好辣好辣係咁飲野😂但太大杯最後飲唔哂😂

$75 (Dinner)
老壇酸菜鱸魚米線
花膠濃湯雞煲配絲苗白飯
今日係元朗做完gym之後,近近地食個快lunch,見呢個鋪都坐滿人,就試下呢間啦呢到無lunch set,全日都係一個menu,除咗有一人份系列各款唔同口味嘅酸菜魚外,仲有煲仔飯、迷你雞煲等等,價錢大概$5x-7x左右一人份系列:先選湯底,再選一款主食,兩款配菜,仲有飯/米線/薯粉*不辣老壇酸菜湯 鱸魚🐟配豆卜、生菜🥬 $70*朋友食唔到辣,都可以試到酸菜魚嘅風味,大大碗酸菜魚配料豐富,完全唔辣,岩晒佢,聞到酸菜魚嘅香味,已經胃口大開,魚肉嫩滑、無腥味、又無骨,豆卜吸晒酸菜湯嘅精華👍🏻*麻辣濃湯 墨魚片 配萵筍、黑木耳 $79*朋友試酸菜魚,我就揀第二款味試下,麻辣湯底餐牌上有三級辣,我平時譚仔食開小辣,就覺得呢個湯底夠晒辣。紅噹噹一上枱已經聞到好香嘅麻辣味,墨魚片好多塊,食落爽口,食到後來,越食越辣,就知道米線分開上嘅好處喇🤣其實呢個價錢喺元朗食lunch嘅話都有啲小貴,不過味道真係唔錯嘅,下次可能會夜晚嚟食

*不辣老壇酸菜湯 鱸魚🐟配豆卜、生菜🥬 $70*

*麻辣濃湯 墨魚片 配萵筍、黑木耳 $79*

▪ 一人份系列▪️🧍🏻‍♀️🍽主題配搭 : 唔同既魚🐟 / 墨魚片 / 毛血旺🐷 / 牛肉🐃🥣湯底 : 有9️⃣種可以揀,有酸 / 有辣🌶 / 有唔辣🧆配料 : 包左2️⃣款,如額外再加每款(加$8)🥢主食 : 手打薯粉🍠 / 米線 / 白飯🍚.▫️青花椒酸菜鱸魚($70) 💚🌶🐟海帶 • 豆腐皮 • 手打薯粉🍠鱸魚🐟好滑身🧏🏻‍♀️(滑到想夾起黎都有難度🥢要用匙更🥄)厚薄適中🤏🏻,好大塊🙆🏻‍♀️又唔會有腥味。海帶同豆腐皮都係🔪切條,但係口感就好唔同,海帶💚係爽既,豆腐皮🤍係有咬口。.▫️山城毛血旺 ($69) ❤️🐷🍲萵筍 • 蘿蔔 • 米線🍜好豐富🤩,本身入面已經有好多配料🤗(豬紅 • 豬腸 • 毛肚 • 火腿腸 • 大豆芽......)豬紅 & 豬腸都唔會🙅🏻‍♀️有騷臭😌火腿腸好好食🤪萵筍同蘿蔔都係🔪切件,沾晒辣湯🥵.▪️野飲▪️▫️ 凍❄️檸茶🍋 (+$6)▫️ 凍❄️鴛鴦🥤(+$6)野飲夠晒大杯,岩晒食辣野💃🏻💃🏻.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺雖然MENU上會有標明辣度🌶,但落單時,店員會問你💁🏻‍♀️需唔需要更改辣度📝🔺店員好有禮貌,會細心詳細介紹🗣野食,(

▪ 一人份系列▪️🧍🏻‍♀️
🥣湯底 : 有9️⃣種可以揀,有酸 / 有辣🌶 / 有唔辣
🧆配料 : 包左2️⃣款,如額外再加每款(加$8)
🥢主食 : 手打薯粉🍠 / 米線 / 白飯🍚
▫️青花椒酸菜鱸魚($70) 💚🌶🐟
海帶 • 豆腐皮 • 手打薯粉🍠
鱸魚🐟好滑身🧏🏻‍♀️
(滑到想夾起黎都有難度🥢要用匙更🥄)
厚薄適中🤏🏻,好大塊🙆🏻‍♀️又唔會有腥味。
海帶同豆腐皮都係🔪切條,但係口感就好唔同,
海帶💚係爽既,豆腐皮🤍係有咬口。
豆腐皮

▫️山城毛血旺 ($69) ❤️🐷🍲
萵筍 • 蘿蔔 • 米線🍜
好豐富🤩,本身入面已經有好多配料🤗
豬紅 & 豬腸都唔會🙅🏻‍♀️有騷臭😌
火腿腸好好食🤪
萵筍同蘿蔔都係🔪切件,沾晒辣湯🥵

▪️野飲▪️
▫️ 凍❄️檸茶🍋 (+$6)
▫️ 凍❄️鴛鴦🥤(+$6)
野飲夠晒大杯,岩晒食辣野💃🏻💃🏻
❄️凍檸茶❄️凍鴛鴦

🔺雖然MENU上會有標明辣度🌶,
但落單時,店員會問你💁🏻‍♀️需唔需要更改辣度📝
🔺店員好有禮貌,會細心詳細介紹🗣野食,
(見隔離枱客人話第1️⃣次食,問有咩推介?🙋🏻‍♂️
店員💁🏻‍♀️可以講得出唔同魚🐟既特點👏🏻)
🔺環境光猛,地方乾淨✨✨
(野食準備中,出餐前會先蓋住)
🔺免加一服務費🙆🏻‍♀️
2021-08-12 374 views
作為一個元朗人已經想試呢間酸菜魚好耐,今日男友放假我收工之後就返元朗同佢係屋企附近食晚飯😎我哋驚兩個都叫辣會食唔到,所以叫左一個唔辣👉不辣老壇酸菜湯跟鱸魚片,配萵筍白蘿蔔同白飯,另外一個青花椒酸菜湯(1.5/3隻辣椒)跟生魚片,配金菇黑木耳同米線,仲有一杯凍檸水走冰~不辣老壇酸菜湯酸酸地幾開胃,萵筍煮得啱啱好,白蘿蔔都夠淋👍青花椒酸菜湯好香花椒味,相對惹味好多,但對我地黎講都真係幾辣🙈 好彩叫咗一個唔辣嘅湯底中和番😂 金菇索晒湯底都係一個唔錯既選擇👏生魚片同鱸魚都好滑!!😋 生魚片相對黎講魚肉細舊啲同顏色剔透啲鱸魚就厚肉同實淨啲,但有好少量骨同埋口感方面生魚比鱸魚再滑多少少,個人黎講比較中意生魚片😂呢度嘅湯底同魚類其實好多選擇,除左呢啲一人鍋仲有唔同既炒飯,煲仔飯同小食,下次如果男友唔得閒要自己孤獨食飯果陣我都可以一個人過嚟解決下間唔中就翻發嘅酸菜魚癮🤣

不辣老壇酸菜湯配鱸魚,蘿蔔,萵筍,白飯

不辣老壇酸菜湯酸酸地幾開胃,萵筍煮得啱啱好,白蘿蔔都夠淋👍
青花椒酸菜湯配生魚片,金菇,木耳,米線

金菇索晒湯底都係一個唔錯既選擇👏

生魚片同鱸魚都好滑!!😋
青花椒酸菜湯配生魚片,金菇,木耳,米線

生魚片相對黎講魚肉細舊啲同顏色剔透啲
不辣老壇酸菜湯配鱸魚,蘿蔔,萵筍,白飯

2021-08-11
$72 (Dinner)
  • 萵筍
  • 生魚片
  • 鱸魚片
  • 青花椒酸菜湯
2021-08-11 212 views
之前幫襯過天水圍天一商城店,見到元朗開了分店,即刻便前去一嘗。菜單推出了大份量的酸菜魚。也保留了一人份量,可以配飯。二話不說,和友人點了大份量酸菜魚配薯粉。酸菜魚是預設了老壇湯底,店員貼心地幫忙點了少辣,但湯底相比以前一人份,略嫌不夠酸。湯底下有不同配菜,例如萵筍、豆皮、扁薯粉等等。相比之下,另外附上的是幼薯粉,略嫌不能吸收湯底,若果能轉配扁薯粉會更好。是次魚片可選擇鱸魚、生魚片和龍脷柳,用上鮮魚味道就更佳!建議可選鱸魚。而且若果能加配魚片,就更好了!

大份量老壇酸菜魚

大份量老壇酸菜魚
2021-08-10 173 views
放假又同太太周圍逛,今次近近地逛左去元朗😂經過見到呢間「魚眾不同」個名幾特別啵,就試一試點與眾不同先😝一坐低,我哋就已經聞到好濃烈嘅酸菜味🤤好香 即時好肚餓啦🤭金湯酸菜鱸魚(萵筍 豆卜)米線$70+$12 青蘋果梳打特飲個湯底好濃味 好正呀😍豆卜亦好入味,吸收哂啲精華😊正👍青蘋果🍏梳打就不算太特別,水準之作😬青花椒酸菜墨魚(蘿蔔 金針菇)薯粉$79+$12 菠蘿🍍梳打特飲呢個係太太叫嘅,因為小編怕食辣,而太太就喜歡食辣,所以叫左呢個湯底,太太話雖然依家個湯底都已經好正,但如果個辣度可以再辣多少少,就正啦😬菠蘿梳打比青蘋果梳打較好味,菠蘿味好清新😋

一坐低,我哋就已經聞到好濃烈嘅酸菜味🤤好香 即時好肚餓啦🤭

個湯底好濃味 好正呀😍豆卜亦好入味,吸收哂啲精華😊正👍

青蘋果🍏梳打就不算太特別,水準之作😬

菠蘿梳打比青蘋果梳打較好味,菠蘿味好清新😋
元朗好多人都知係美食小店天地,有好多鋪頭仔食肆選擇,而且極之多元化。日前行到教育路附近,見到有間頗為出名的食酸菜魚餐廳 – 魚眾不同(元朗店),望到價錢又抵兼睇到晚市超多食客,唔會伏得去邊,果然!食完真係翻尋味!中意食酸菜魚的原因,主要都係貪佢愈食愈惹味,麻辣香氣逼人,,魚肉嫩滑無魚骨,魚湯酸辣並重,但又辣得黎有鮮甜味,咁先係一盤好食嘅酸菜魚。依家餐廳有好幾種酸菜魚選擇,今次揀左一人份系列,原來都大碗,一定食得飽! 先揀一款肉類;再揀湯底;揀兩款素菜(可加錢加其他肉類配料);最後揀主食1. 青花椒酸菜湯、鱸魚片、豆腐皮、黑木耳、白飯($70)辣度: 中辣湯底濃郁,油份唔算多,花椒味好突出,麻辣感覺更重,撈飯食特別索湯;爐魚好滑、無骨,食得好舒服,而魚片份量都好多,食極都仲有;豆腐皮、黑木耳都索哂汁,加埋食就多左口感。2. 酸菜金湯、墨魚片、萵筍、薯仔、薯粉($79)辣度: 中辣感覺上酸菜金湯好似無咁辣,主要係無左花椒的麻香味,相對湯底較為鮮甜,薯粉撈湯係絕配;估唔到配搭墨魚片係幾特別,墨魚片好爽口彈牙,仲要有少許海鮮咸香味;萵筍、薯仔都超級爽口。

1. 青花椒酸菜湯、鱸魚片、豆腐皮、黑木耳、白飯($70)
辣度: 中辣

2. 酸菜金湯、墨魚片、萵筍、薯仔、薯粉($79)
辣度: 中辣

2021-08-03 116 views
好耐冇食酸菜魚,中午黎左元朗行街,search 到呢間酸菜魚就黎試試,平日唔算太多人,店鋪細細但好多位,坐都唔會坐好逼,夠哂安心見到佢好多唔同系列,可以比 2-4 人食,雖然好吸引但怕兩個人食唔哂,最後都係各自叫左個一人份系列,結果一人份系列都超豐富,真心抵食分別同朋友叫左不辣老壇酸菜湯,搭配精選肥牛,大豆芽,白蘿白。仲有蕃茄濃湯,搭配墨魚片,萵筍,豆卜。每款湯都超大碗,老壇酸菜湯好開胃,酸得黎易入口,入面亦超足料,肥牛好香牛味,夠抵食。蕃茄濃湯好夠蕃茄味,入面有新鮮蕃茄,墨魚片夠爽口,份量亦好足,萵筍都好好味。兩款湯底都適合食唔到辣既人,加上無論係主食定係 d 餸都超多,一定唔怕食唔飽,同朋友超飽咁走店員都好 nice , 落完單亦唔洗等好耐,真心值得黎試

店員都好 nice , 落完單亦唔洗等好耐,真心值得黎試
2021-07-24 150 views
食辣會上癮😋🌶🌶🌶今次試咗呢間新野 🐟店面光線充足,座位闊落,坐得舒服!最欣賞佢有超多款湯底、主題食物、配菜同麵款 可自由配搭!「青花椒酸菜湯鱸魚薯粉 配萵荀腐皮」 🌶🌶薯粉自動分湯上,所以大碗內全部都係餸😍份量十足。湯底夠麻夠酸夠夠辣,魚肉又滑又厚又無骨,好鬼正!🤪🤪🤪「麻辣濃湯墨魚片薯粉 配豆卜娃娃菜」🌶🌶🌶 湯底睇色紅噹噹就知非同小可,麻辣充斥口腔每個角落,爽YY! 🤩墨魚鮮味爽口,豆卜同娃娃菜吸滿湯汁,入味!手打薯粉軟硬適中,彈牙得嚟又唔會咬唔入,讚!👍🏻總結: 嗜辣必試!
食辣會上癮😋🌶🌶🌶
今次試咗呢間新野 🐟
店面光線充足,座位闊落,坐得舒服!

最欣賞佢有超多款湯底、主題食物、配菜同麵款 可自由配搭!
「青花椒酸菜湯鱸魚薯粉 配萵荀腐皮」 🌶🌶

「麻辣濃湯墨魚片薯粉 配豆卜娃娃菜」🌶🌶🌶

總結: 嗜辣必試!