2024-03-26 94 views
餐廳外面掛住好多燈籠充滿日式風格,而內裡格局以木系裝潢為主。餐廳環境闊落,枱與枱距離充足,好適合一大班朋友飯聚。餐廳坐位有室外同室內供選擇。而座位大致分卡位、吧枱位,同普通餐枱。鱈魚白子¹³⁸鱈魚白子味道鮮甜,入口綿滑。而外層輕輕火炙之後,變得更香口。搭配柚子醋,更添鮮味。磯燒富山灣螢光魷魚⁹⁸螢光魷魚經磯燒後味道鮮甜美味,入口有陣淡淡的海水鮮魚味,如果不是有開車,邊食邊飲清酒,簡直係人生一大享受!極上大漁貝燒¹³⁸極上大漁貝燒分別有帆立貝、生蠔、海老、三文魚籽、海膽。海鮮經炭燒後鮮味十足,鮮甜無比。尤其帆立貝爽口彈牙,湯汁滿溢。海膽蟹味噌甲羅燒¹²⁸味噌甲羅燒有鵪鶉蛋、海膽、蟹肉,還有三文魚籽。上菜果刻已經聞到香濃嘅蟹膏味。而入口鮮味甘甜且有三文魚籽的鹹香,加上梳打餅,層次更加豐富。炭燒明太子雞翼三本⁹⁸明太子雞翼經炭燒後外皮變得金黃香脆,肉質嫩滑,肉汁滿滿。雞翼去骨後可以大大啖咁食,非常滿足!鐵板燒海鮮野菌(鮑魚、海老,魷魚)¹⁸⁸鐵板燒海鮮野菌有爽口的鮑魚、鮮甜的海老、彈牙的魷魚,仲有滿滿牛油同黑椒味的野菌。一上枱熱辣辣香噴噴,佐飯一流!黑門三文魚加州反卷¹³⁸黑門三文魚味道鮮味

鱈魚白子¹³⁸

磯燒富山灣螢光魷魚⁹⁸

極上大漁貝燒¹³⁸

海膽蟹味噌甲羅燒¹²⁸

炭燒明太子雞翼三本⁹⁸

鐵板燒海鮮野菌(鮑魚、海老,魷魚)¹⁸⁸

黑門三文魚加州反卷¹³⁸
黑門三文魚味道鮮味爽甜富甘香,魚油豐膄,肉質新鮮,極之爽口!而表面點綴蛋黃醬,中間再有甜甜的牛油果蓉,令人大快朵頤!

椰子雪葩半個⁷⁸
椰子雪葩口感綿滑,味道濃郁。作飯後甜點一流!

赤子草莓⁷⁸
草莓味道濃郁,酸酸甜甜開胃解渴必選!

整體餐廳評分很高。餐廳環境闊落舒適,枱與枱距離充足。店員服務態度好又夠細心,食材更是從日本直運到港,非常新鮮。而款式又夠多樣化,係一間好值得推介嘅日本餐廳!
磯燒富山灣螢光魷魚
炭燒明太子雞翼三本
鐵板燒海鮮野菌(鮑魚、海老,魷魚)
椰子雪葩半個
赤子草莓
磯燒富山灣螢光魷魚
炭燒明太子雞翼三本
鐵板燒海鮮野菌(鮑魚、海老,魷魚)
椰子雪葩半個
赤子草莓
2024-03-24 85 views
一開頭見到間嘢喺Fashion Walk幾新穎就諗住入去試吓啦,點知就出事。其實見到成條街差唔多間間舖頭都有人排隊呢一間比較少人就知道有少少問題。一開頭service都好似正正常常,之後就覺得越嚟越奇怪。啲Staff一啲都唔friendly.,又黑面。埋單都2000幾蚊兩個人食。原本啲嘢食都算一般水平,正正常常,加埋垃圾Service,簡直係完全唔值呢個價錢。試過兩三次俾晒機會佢,都係咁垃圾。算啦都係決定以後唔去。之後發現都有幾個朋友去完之後賴嘢。結論就係Service超有問題,都係嗰幾個女侍應生出事。希望佢哋可以多啲Staff Professional Development day.期待佢哋嘅改變,如果唔係真係好可惜,因為見親啲人鬧都係鬧啲Service唔好。

2024-02-24
2024-03-22 31 views
餐廳環境夠光猛,座位闊落。亦都有室外座位,感覺放鬆。北海道蜜柑鯛薄切刺身刺身本身個味道就比較淡清,主要係靠中間嘅蜜柑酸汁去帶出個味道黑門令蟹味噌甲羅燒加咗味噌格羅燒都幾濃味,配上梳打餅一流。可以選擇自己燒或者比店員燒(我哋揀咗店員,佢哋應該可以控制得火候更好😂)赤鬼海老天反卷夠多蝦子魚子同千島醬,口感同味道都比較豐富黑門三文魚加州反卷都係口感豐富嘅飯卷,食落同赤鬼海老天反卷差唔多鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心味道不過不失牛肉金菇卷、香草腩肉車厘茄卷、燒翠玉瓜啲串燒又幾好磯燒富山灣營光魷魚

餐廳環境夠光猛,座位闊落。亦都有室外座位,感覺放鬆。

赤鬼海老天反卷
夠多蝦子魚子同千島醬,口感同味道都比較豐富

黑門三文魚加州反卷
都係口感豐富嘅飯卷,食落同赤鬼海老天反卷差唔多

鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心
味道不過不失

牛肉金菇卷、香草腩肉車厘茄卷、燒翠玉瓜
啲串燒又幾好
磯燒富山灣營光魷魚
黑門水產以日本魚市場做主題,裝修非常有特色,充滿日本元素,日式海報、燈籠、掛畫等全部都好適合打卡,感覺好似去咗日本魚市場咁🇯🇵餐廳食材全部都好新鮮,特別係佢哋嘅磯燒水產,即叫即燒,好高質😍🍽️黑門令龍蝦湯煮海鮮龍蝦湯底好濃郁,但冇蓋過其他海鮮嘅鮮味。海鮮都好足料,有魷魚、海螺、鮮蝦、廣島蠔,非常惹味!🍽️黑門令蟹味噌甲羅燒蟹蓋上有鵪鶉蛋、新鮮蟹肉、蟹膏和蟹籽,賣相高級,燒熱後有濃郁嘅蟹膏味,將滿滿嘅蟹鋪勻放係香脆嘅梳打餅上面食,好滿足!🍽️赤鬼海老天反卷份量好多,海老好脆口,配埋卷物上面嘅蟹籽同沙律醬,口感十足。🍽️黑門帆立貝伴魚籽醬帆立貝大大粒,新鮮得嚟又爽口,上面有魚籽醬同海膽,好有層次。黑門水產すいさん 📍銅鑼灣加寧街5-7號Fashion Walk地下C及D號舖

🍽️黑門令龍蝦湯煮海鮮

🍽️黑門令蟹味噌甲羅燒

🍽️赤鬼海老天反卷

🍽️黑門帆立貝伴魚籽醬

黑門水產すいさん

2024-03-18 26 views
朋友話今晚想食日本野減下壓經過Fashion walk果邊食街見呢間座位非常之寬落plus裝修靚靚仔仔咁就揀呢間🎏🍵🥙🎎壽司🍣$398(共11件)海膽蟹味噌甲羅燒$128Staff同我地講我哋可以自己燒或者可以佢哋幫我哋燒☺️ 我哋選擇左自己燒佢哋會提供instructions 教我哋自己燒並且久唔久又會過嚟睇吓洗唔洗幫手咁超鍾意食海膽既我哋Order 左呢個海膽刺身$398鱈魚白子Seasonal野大概份量有三大件到表面輕輕燒過內𥚃軟林林嘅極上大漁貝燒(帶子、蝦、海膽、三文魚籽、蠔)有多款特式甜品🍧亦有不同特飲同酒精飲品🍸🍹🍶🥃啱曬同朋友聚下吹水的好地方位置於Fashion walk食街𥚃面都好易揾到😄
朋友話今晚想食日本野減下壓

大概份量有三大件到
表面輕輕燒過
內𥚃軟林林嘅

極上大漁貝燒
(帶子、蝦、海膽、三文魚籽、蠔)

有多款特式甜品🍧

亦有不同特飲同酒精飲品🍸🍹🍶🥃
啱曬同朋友聚下吹水的好地方

位置於Fashion walk食街𥚃面
都好易揾到😄

2024-03-15 23 views
早兩日我去咗呢間位於銅鑼灣食街嘅黑門水產,首先唔得不讚佢入面嘅空間好大超級靚,好似去咗日本咁樣。雖然佢哋嘅價錢比較高,但係佢哋嘅質素真係好好。首先係有呢個池魚嘅刺身,薄切嘅質感非常好,而且非常甜。全晚我最鍾意係呢個海膽味噌甲羅燒,師傅幫我燒完之後加落餅乾上面食每啖都好鮮甜好正,連個蟹殼都舐埋。另外今晚仲食咗啲比較特別嘅嘢,例如係螢光魷魚。除此之外我嗌咗啲比較日常嘅嘢例如玉子燒,鰻魚同玉子燒真係好夾,甜甜嘅玉子燒入面包住鹹香嘅鰻魚。阿波美雞翼皮脆肉嫩,咗甜品柚子雪芭,酸酸甜甜,清新開胃。成個體驗都唔錯。
2024-03-13
2024-03-12 37 views
今日去到銅鑼灣食呢間黑門水產,裝修得非常靚,室內空間亦好大同有日本特色,出邊仲有魚缸非常之新鮮!我地叫左磯燒榮螺,個壚笑得好快,而且火候控制得好,佢可以到加海鮮汁或者原味,燒完之後可以一次過飲,真係好正黑門甲羅燒上面有隻鵪鶉蛋,將佢撈勻之後非常之鮮味,唔會過咸/ 甜,配埋餅乾,加少少蒜頭,食落有唔同嘅層次,有餅干脆卜卜,蟹膏既咸香同魚子既口感!深海池魚薄切刺身擺盤啲都非常之吸引,魚呢度得切非常之薄,可以見到師傅嘅功架鬼海老天反卷有天婦羅蝦,魚子, 沙律醬等等~份量都幾大,食落內熱外冷,脆脆地又濕濕地!我哋仲叫咗一個壽司拼盤,好多都係醬油漬同埋衫鞋嘅選擇亦都非常之多,建議大家想感受一下日本風情同埋居酒屋嘅風味都可以過嚟

2024-03-10 31 views
今日朋友想靜靜地食餐飯,我就介紹咗佢去黑門水產。之前食過尖沙咀嗰間覺得幾好,點知銅鑼灣門市咁大坐得咁舒服,而且種類選擇多更加多。北海道蜜柑鯛薄切刺身($238): 一碟大概有9塊左右,切得夠薄。之前有一隻三文魚食橙大嘅,魚身會有少少橙香味,但係呢一個係只係調味汁有少少蜜柑嘅味道,但係都要讚一讚佢哋用了新鮮,所以簡單點少少汁已經好好食啦。赤鬼海老天反卷($188): 佢嘅魚子同埋蟹子多到一個點!!! 食落去嘅時候口感好好,每咬一啖都會食到卜卜聲,而且真係食得出佢係新鮮嘅三文魚子,因為係難d咬得開嘅。如果鍾意孩子同埋三文魚子嘅,呢一碟千祈唔好錯過。海膽蟹味噌甲羅燒($128):尤記得之前喺尖沙咀店都食過呢一味,但係嗰陣就冇海膽嘅,今次試咗加埋海膽會有咩唔同呢,其實都差唔多,而且食到滿滿嘅蟹味,反而海膽味就唔係主角啦。鍾意蟹膏嘅呢一度絕對滿足到你😂鮪魚赤身拖羅蓉千本太卷($198): 卷入邊嘅拖內容同埋赤身完全係飯都包唔住,咁嘅價錢絕對食得過👍🏻黑門鰻魚玉子燒($98): 正正常常,鰻魚,如果再多少少就好啦。和風鮭魚果漬沙律($98): 記得上次食過佢哋嘅和牛沙律都覺得幾好因為佢哋嘅菜好新鮮

和風鮭魚果漬沙律($98): 記得上次食過佢哋嘅和牛沙律都覺得幾好因為佢哋嘅菜好新鮮,今次就叫咗呢一個三文魚沙律,同樣都係材料豐富,唔會欺場,雖然主打唔係沙律,但係都做得好好。

最後簡單嗌咗兩串串燒:燒雞腎($38)同埋雞髀肉大蔥卷($58)。

總結:自己對呢個品牌嘅出品都幾有信心,雖然價錢唔算大眾化,但係用了真係有返咁上下,雖然開返關,但係如果唔係成日去到日本嘅去呢度都唔錯,而且覺得銅鑼灣呢一度坐低真係幾舒服,同幾個朋友嚟飲下酒,去吓居酒屋都唔錯。

2024-03-08 34 views
喺睇戲之前,嚟銅鑼灣嘅黑門水產食日本菜,餐廳同尖沙咀分店嘅裝修一樣充滿日本居酒屋嘅風格,環境舒適簡約~睇完餐牌用 qrcode點菜之後,店員仲同我哋講可以等師傅教完之後自己燒甲羅燒,不過烹調食材都係等專業嘅師傅負責啦 😚✨北海道蜜柑鯛薄切刺身薄切嘅蜜柑鯛刺身,晶瑩剔透,好考師傅嘅刀工呢~配埋特製嘅醬汁,味道鮮甜清新。✨黑門令蟹味噌甲羅燒嚟到緊係要食黑門令蟹味噌甲羅燒,啖啖蟹膏、蟹肉嘅鮮味,撈好加埋梳打餅一齊食,味道豐富!✨鐵板燒海鮮雜菌鐵板燒海鮮雜菌有鮑魚、海老、魷魚同雜菌,材料好豐富。上菜嘅時候已經聞到香噴噴,魷魚同鮑魚鮮甜又彈牙,鍾意海鮮嘅記得試試~✨黑門令彩虹丼丼飯食材新鮮,而且刺身足料,有海膽、吞拿魚、吞拿魚蓉、蟹子同蟹膏等等,海膽同吞拿魚刺身甘香鮮甜,口感軟滑,好滿足呀😋😋✨炭燒北海道阿波尾雞翼用咗炭燒嘅雞翼,唔單止鎖住雞翼嘅肉汁,仲充滿炭燒香氣,入口香脆鮮嫩!
✨北海道蜜柑鯛薄切刺身
鐵板燒海鮮雜菌
黑門令彩虹丼
炭燒北海道阿波尾雞翼
2024-03-05 27 views
新年去完日本黑門市場, 念念不忘新鮮美味嘅刺身, 壽司. 返到黎香港就搵返間高質素嘅日本餐廳回味下. 餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk. 行到門口好多旗幟飛下飛下. 好易認.深海池魚薄切刺身 – 味道爽甜, 沾少少付上嘅酸汁, 更加能帶出池魚嘅鮮甜味道.三文魚腩刺身 – 非常肥美, 入口油脂充滿口腔, 真係有D 日本Feel.海膽蟹味噌甲羅燒 – 先將蟹膏、蟹肉, 蟹籽鵪鶉蛋攪勻, 再放上爐燒約5分鐘. 加上鵪鶉蛋漿的蟹膏甘香幼滑, 味道香濃, 配上餅乾黎食, 中和返蟹膏香濃味, 非常精彩.磯燒岩手縣生蠔 - 大過我隻手掌嘅生蠔, 非常肥美. 我地揀左磯燒, 所以慢慢燒更加惹味. 加入少少海鮮汁調味汁, 將生蠔鮮甜程度更加昇華.磯燒刀貝 – 爽甜彈牙新鮮, 無得輸. 具類最緊要新鮮, 點樣煮法都係好好味. 刀貝燒到開殼後加入少少清酒. 鮮味程度更加高層次.壽司盛合 – 新鮮, 肥美, 鮮甜黎形容就可以了.海底之心 – 藍色的飲品是帶著神秘, 入口清清, 酸酸甜甜. 喺又濕又熱嘅天氣下, 嘆設杯飲品作為今晚嘅結案, 非常美滿.

壽司盛合 – 新鮮, 肥美, 鮮甜黎形容就可以了.

2024-03-04 27 views
尖沙咀分店食得多 第一次是銅鑼灣。環境大好多  位於fashion walk高端地帶。 今晚叫咗以下食物: 赤鬼海老天飯卷 188 深海池魚刺身(4切) 188牛油燒帆立貝 88日本生海膽刺身 398 黑門雞皮海老卷 (--串 ) 58明太子山藥 (一串) 48 黑門大阪燒 98 食材新鮮多元化 非常多選擇。特別要提佢哋有個bbq爐 可以叫啲海鮮 銅鑼燒自己燒或者叫店員幫你燒。我哋啲新手梗係交返畀啲專業人士處理🤣所以隻帆立貝配合佢哋嘅特製海鮮汁 燒得特別好食 又唔會過火喉🤤🤤 下次可以試埋其他時令海鮮自己燒~ 其他食物都不過不失 合格有找~

今晚叫咗以下食物:
黑門雞皮海老卷 (--串 ) 58
明太子山藥 (一串) 48
黑門大阪燒 98

2024-03-03 64 views
今日黎銅鑼灣行街,夜晚唔知食咩好,見到Fashion Walk食街好多高質餐廳咁,就睇吓有咩食見到呢間日本餐廳裝修好吸引,一於入黎試吓。一坐低,店員就會比兩杯綠茶🍵,根住就用QR code落單,網頁都有圖片可以參考,亦有實體menu,唔洗驚唔知叫左d咩👍🏻甲羅燒同貝燒真係比較少餐廳食到,我地決定叫兩個;仲有梗係要叫魚生😋。海膽蟹味噌甲羅燒 $128海膽好有鮮味,撈埋蟹膏送飯一流🫶🏻極上大漁貝燒 $138 (好鮮甜必試)呢個好鮮甜,d海鮮汁可以當湯飲🤣😋磯燒富山灣螢光魷魚 $98赤鬼海老天反卷 $188好有層次,炸得好脆,個sauce都好惹味🤤大阪木津海鮮丼 $268隻蝦係醉蝦黎ga🤣煙燻三文魚活火山 $128 (抵食必叫之選)呢個好特別,勁多塊三文魚圍住砌到成個火山咁,d炸牛蒡好食😋 勁滿足😍🥳黑門角切海鮮沙律 $108 (抵食必叫之選)好多款魚生😍 好fresh好開胃💚燒雞肝 $38店內有幾個包廂,真係好似去左日本咁🤩,同朋友吹水唔洗驚嘈住人啦呢餐真係大滿足,慰勞自己又鍾意食日本野一定要試吓呢間😋🤤

見到呢間日本餐廳裝修好吸引,一於入黎試吓。

海膽蟹味噌甲羅燒 $128
海膽好有鮮味,撈埋蟹膏送飯一流🫶🏻

極上大漁貝燒 $138 (好鮮甜必試

呢個好鮮甜,d海鮮汁可以當湯飲🤣😋

磯燒富山灣螢光魷魚 $98

赤鬼海老天反卷 $188
好有層次,炸得好脆,個sauce都好惹味🤤

大阪木津海鮮丼 $268
隻蝦係醉蝦黎ga🤣
大阪木津海鮮丼

煙燻三文魚活火山 $128 (抵食必叫之選

黑門角切海鮮沙律 $108 (抵食必叫之選

好多款魚生😍 好fresh好開胃💚

燒雞肝 $38
燒雞肝

呢餐真係大滿足,慰勞自己又鍾意食日本野一定要試吓呢間😋🤤

大阪木津海鮮丼
燒雞肝
2024-03-02 78 views
垃圾一般嘅Service。其實已經去咗幾次,開始冇乜新意,Menu已經十年如一日,但係諗住正正常常應該食餐飯冇問題呀,跟住就賴嘢!我決定以後都唔去!見到成間鋪冇人就心知不妙。一坐低已經有個阿嬸侍應不停喺度sell佢哋個讕係新嘅濱燒系嘅燒物,因為無啦啦每張枱多咗個火爐仔擺喺度。咁好啦,咪嗌少少來食囉… 本身諗住佢會幫我哋燒,之後同一個阿嬸就懶係嘢咁話俾我哋玩下自己燒。又話有清酒同埋海鮮汁自己落。Ok! 咁咪自己燒囉。之後無啦啦又懶係嘢,係咁叫我哋影相影片,但自己又亂咁擺將舊海鮮擺位,反轉俾我影咁樣叫我影,心諗佢想點…即係你想我影個殼?老公叫佢有得我哋自己影啦唔該晒,佢又好冇癮咁行開咗。心諗,正正常常加啲日本酒同海鮮汁,啱味就正常燒啦,點知佢啲阿嬸啲同事又不停走過嚟喺度check住我哋點樣整。又話我哋咁樣燒唔啱,要落多啲汁,我話唔需要因為怕太鹹啦,佢話唔係㗎一定要落多啲,如果唔係唔夠濕已經燒乾啦。我心諗,頂咁不如你幫我燒啦!其實佢呢一個濱燒系不嬲都有,只不過平時係廚師會幫我哋燒埋佢先攞出嚟。今次讕係有新意,咁要顧客自己燒,但係又喺背後指指點點。算啦,諗住快快脆脆食完就走,所以叫佢一次過幫我

見到成間鋪冇人就心知不妙。

咁好啦,咪嗌少少來食囉…

Ok! 咁咪自己燒囉。

老公叫佢有得我哋自己影啦唔該晒,佢又好冇癮咁行開咗。

算啦,諗住快快脆脆食完就走,所以叫佢一次過幫我哋燒晒佢算啦。點知真係唔好食!又鹹又貴。我頂你個肺!

跟住又叫啲阿嬸同事不停走過來check住我哋食嘢。不停喵嘴喵舌。又不停好似想趕我哋走咁樣不停收嘢。

其實佢來來去去都只得兩台客,我真係諗住食飽就走,點知真係嬲到食唔落!

其實自問都係一個過35K followers嘅Foodie, 我想做你我一定會開你名做你,不過我諗住OpenRice用普通人嘅身份同大家講算。

今日其實叫咗唔係好多嘢食都要$2000埋單,我唔好飛去日本食黑門市場!都冇咁嬲!

大家請諗吓點解呢間舖成日都冇乜人幫襯,就一定有佢嘅原因!已經唔想再去。仲好嬲。

What terrible service.! I've actually been there several times before, and it's lost its novelty. The menu hasn't changed for a decade, but I thought a regular meal there shouldn't be a problem, but then it was a disaster! I've decided I won't go there again!

Seeing the place empty, I had a bad feeling.

As soon as we sat down, an auntie waitress kept trying to sell us on their supposedly new Binchōtan grilled dishes because every table suddenly had a little stove on it.

Well then, we thought we might as well order a bit to try...

I thought she would grill it for us, but then this auntie told us lazily that we could try grilling it ourselves as in “play around with it”. She said to add sake and seafood sauce on our own.

Okay! So we grilled it ourselves then.

Then out of the blue, she was lazy again, kept asking us to take photos and videos, but then she haphazardly arranged the old seafood for the shots, telling us to take them this way and that. I wondered what she was thinking... did she want me to photograph the shell?

My husband asked her to let us take our own photos kindly, and she walked away looking quite uninterested.

I thought, just add some Japanese sake and seafood sauce, and it should grill up just fine. But then her auntie colleagues kept coming over to check on us and how we were cooking. They said we were grilling it wrong and needed to add more sauce. I said it wasn't necessary as I was worried it would be too salty, but they insisted that we had to add more, or it wouldn't be moist enough and would dry out. I thought to myself, if that's the case, you might as well do the grilling for me!

Actually, this Binchōtan grill has always been available, but usually, the chefs would grill it before serving it to us. This time, they wanted to add a new twist by having customers grill it themselves, yet they still hovered and nitpicked from behind.

Whatever, I thought I'd just eat quickly and leave, so I asked them to just grill everything for us at once. Turns out, it was really bad! Both salty and expensive. I was so angry!

And then the auntie colleagues kept coming over to check on us eating. They kept prying and seemed like they wanted to hurry us out by constantly clearing things away.

In reality, they only had two tables of customers, and I really just wanted to eat and leave, but it made me so angry that I lost my appetite!

Honestly, as a foodie with over 35K followers, I would blast your name and shame you, but I thought I'd tell everyone as a regular person on OpenRice.

Today, we didn't even order much, and the bill
was close to $2000. I might as well fly to Japan and eat at Kuromon Market! I've never been so mad!

Everyone, please think about why this place is always empty. There must be a reason! I don't want to go there anymore. Still so angry.
2024-03-02
$1000 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2024-02-25 40 views
最近到銅鑼灣的黑門水產享用了一頓令人難忘的海鮮盛宴。這家餐廳以其新鮮的海鮮和傳統的日本料理聞名首先,我點了鰻魚飯定食。這道菜以炭火燒烤的鰻魚搭配白飯,味道十分美味。鰻魚肉質鮮嫩多汁,外層烤至香脆,每一口都帶來濃郁的炭火香氣。搭配上他們特製的鰻魚醬汁,更加豐富了味道,定食還有蒸蛋、沙律及麵鼓湯。接下來,我試了赤鬼海老天反卷。這是一道蝦天婦羅卷,內餡包含了新鮮的海老、魚子及三文魚子,外層的天婦羅酥脆,再配沙律醬很美味。我還品嚐了北海道蜜柑鯛薄切刺身。這道刺身以新鮮的蜜柑鯛為主,切得非常薄,入口即化,魚肉鮮嫩,帶有淡淡的甜味,這是一道非常精緻的刺身。接著,我嚐了他們的海膽蟹味噌甲羅燒。這道菜以新鮮的海膽、蟹肉、鵪鶉蛋及蟹籽為主,海膽鮮美濃郁,蟹味噌帶來了濃郁的海鮮風味。此外,我還點了清酒煮白蛤和海老天婦羅。清酒煮白蛤讓蛤蜊保持了其原有的鮮甜口感,搭配上清酒的香氣,讓整道菜更加清爽美味。海老天婦羅則是炸至金黃酥脆,每一口都帶來了滿滿的海老風味。總體而言,食物質素很高很新鮮,很美味的午餐,下次會再來

總體而言,食物質素很高很新鮮,很美味的午餐,下次會再來
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
  • 赤鬼海老天反卷
2024-02-25 30 views
銅鑼灣加寧街有好多唔錯嘅餐廳,之前試過幾間餐廳都唔錯,今次就試下依間好日本風嘅餐廳,佢嘅裝修真係令人覺得好似去左日本咁,好岩打咭!深海池魚薄切刺身 HKD268 - 推介!切得好薄,擺盤超靚🙈食落幾鮮味,爽口!赤鬼海老天反卷 HKD188 - 味道都唔錯,材料鮮味。磯燒富山灣營光魷魚 HKD98 - 推介!味道幾特別,依款係要加醬料再燒,魷魚爽口加上海苔咸香幾特別,送酒應該都唔錯!赤鬼蟹味噌甲羅燒 HKD128 - 甲羅燒係依度既名物!網上見到好多人都食依個,擺得勁靚🙈影完相就mix埋佢燒,香濃嘅蟹香,送餅乾一流!蔥吞拿魚腩卷 HKD128 - 材料鮮味❤️明太子山藥 HKD48 - 明太子咸香帶起山藥既味道,增加層次感。蒲燒鰻魚飯 HKD168 - 正常發揮。柚子檸檬梳打 HKD78 - 打咭唔錯,味道正常發揮。

赤鬼海老天反卷 HKD188 - 味道都唔錯,材料鮮味。

蔥吞拿魚腩卷 HKD128 - 材料鮮味❤️

蒲燒鰻魚飯 HKD168 - 正常發揮。

柚子檸檬梳打 HKD78 - 打咭唔錯,味道正常發揮。