Hiring
$16,000-$16,500
$17,000-$20,000
$17,000-$23,000
2024-07-09 324 views
喺商場揾餐廳食飯,俾門口隻可愛白色飛天豬所吸引🐽😂,就同我友立即入去試下,估唔到唔單止可愛,仲幾好食😍✨「幸せの二重丼」系列✨又想食飯又想食烏冬,心大心細,唔知點揀?唔緊要,小孩才作選擇,呢個系列好開心,滿足晒你所有需要。🔸宮崎和牛丼配烏冬(熱)$158和牛非常嫩滑,牛味濃,配上煮得軟稔的鴻禧菇,爽口的葱絲,口感豐富。淋上微甜的醬汁,非常開胃。烏冬非常爽身彈牙,一啖入口,湯底有淡淡的昆布同鰹魚甜味,熱辣辣,好好味😋。🔸角切魚生丼配烏冬(冷)$138色彩繽紛,賣相十分吸引。內有多款刺身,三文魚、吞拿魚、大大粒三文魚籽、青瓜粒及玉子,的確十分豐富。搭配冷烏冬,簡直係涼浸浸之選,所以喺我心目中,係最完美嘅夏日套餐。所有此系列的定食都會配味噌湯、沙律、飲品及沖繩豬肉煎餃2件,一口下去去,香脆多汁🤩,好正。還附上日式蕨餅作為甜品,黃豆粉很香,煙煙韌韌,真的深得我心😍。店入面有好多🐷形飾品,超級可愛😍,喜歡朋友不要錯過!想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗

✨「幸せの二重丼」系列✨

🔸宮崎和牛丼配烏冬(熱)$158

🔸角切魚生丼配烏冬(冷)$138

店入面有好多🐷形飾品,超級可愛😍,喜歡朋友不要錯過!

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
2024-07-14 277 views
成日食日本定食時1516咁,心大心細咁每次都想食吾同類型既野,今次比我見到炙・宴出左二重丼,一個價錢,有2款不同的食物重包埋小食餃子🥟沙律、湯品同甜品上網睇原來有好多分店,我就過嚟元朗YOHO試吓,平日18:00可以直接入座,相信19:00就會比較多人角切魚生丼配烏冬雖然係角切魚生,但係材料都係新鮮,顏色配搭鮮明,而且青瓜粒口感更加清新,另外配搭冷烏冬質感更煙靭,啱晒炎炎嘅夏日豬肉餃子外皮微微帶焦香,咬落有肉汁宮崎和牛丼配烏冬和牛表面帶微焦,咬下肉質很嫩,配上甜甜既醬汁,吃下去很開胃🤤呢個價錢係幾抵食,甜品係黃豆粉蕨餅,口感煙靭軟糯
成日食日本定食時1516咁,心大心細咁

重包埋小食餃子🥟沙律、湯品同甜品

角切魚生丼配烏冬

雖然係角切魚生,但係材料都係新鮮,顏色配搭鮮明,
豬肉餃子外皮微微帶焦香,咬落有肉汁

宮崎和牛丼配烏冬

和牛表面帶微焦,咬下肉質很嫩,
配上甜甜既醬汁,吃下去很開胃🤤呢個價錢係幾抵食,
甜品係黃豆粉蕨餅,口感煙靭軟糯
上星期希希去完元朗同朋友仔玩完之後,就去左Yoho行街不過爸爸想食飯🍚,媽媽想食魚生🐟,而希希又想食烏冬🍜喎,搵左好耐都未搵得啱去邊度食。突然見到【炙・宴 Aburi-EN】有個《幸せの二重丼》⁡,可以一次滿足哂希希一家人嘅要求😋🐂宮崎和牛井配烏冬(熱)🍜一打開呢個宮崎和牛井,已經俾嗰陣香氣吸引住👃個丼飯用上優質嘅宮崎和牛🥩牛肉片片厚薄均勻,煮到啱啱好,保持住嫩滑嘅口感。牛肉上面灑咗少少蔥花同香菇,仲有啲微微嘅香味。米飯方面,用嘅係日本珍珠米🍚煮得非常好,粒粒分明,唔會過硬又唔會過軟,仲有少少彈牙嘅口感,配埋和牛真係一流👍配餐嘅烏冬亦都唔錯,湯底清甜但有層次感🍲唔會過於濃味,飲落去好舒服。烏冬麵條彈牙,有啲Q彈嘅口感。加咗不少昆布同埋鳴門卷,增添咗唔同嘅口感😋沖繩豬肉煎餃係配菜,餃子皮炸到金黃酥脆🥟但係入面嘅餡料仲保持住嫩滑,多汁😋🐟角切魚生丼配烏冬(冷)🍜另一個餐係角切魚生丼,同樣令人驚喜🤩魚生每一件都切得厚薄適中,魚肉新鮮。魚生鋪滿成碗飯🍣底下同樣係日本短粒米,飯嘅質感同之前嘅和牛丼一樣,保持住高水準。冷烏冬係夏天嘅一大享受❄️麵條一樣係彈牙,但冷麵嘅口感更為爽口,令人食完之後感覺好
上星期希希去完元朗同朋友仔玩完之後,就去左Yoho行街

🐂宮崎和牛井配烏冬(熱)🍜

一打開呢個宮崎和牛井,已經俾嗰陣香氣吸引住👃
牛肉上面灑咗少少蔥花同香菇,仲有啲微微嘅香味。

配餐嘅烏冬亦都唔錯,湯底清甜但有層次感🍲
唔會過於濃味,飲落去好舒服。烏冬麵條彈牙,有啲Q彈嘅口感。
加咗不少昆布同埋鳴門卷,增添咗唔同嘅口感😋

沖繩豬肉煎餃係配菜,餃子皮炸到金黃酥脆🥟
但係入面嘅餡料仲保持住嫩滑,多汁😋

🐟角切魚生丼配烏冬(冷)🍜

另一個餐係角切魚生丼,同樣令人驚喜🤩
魚生每一件都切得厚薄適中,魚肉新鮮。魚生鋪滿成碗飯🍣

冷烏冬係夏天嘅一大享受❄️麵條一樣係彈牙,但冷麵嘅口感更為爽口,令人食完之後感覺好清新🍃

甜品方面,蕨餅上面灑滿咗黃豆粉,咬落去有一種軟糯嘅口感😋
2024-06-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
炙•宴 周圍都有分店,但原來我地未食過😝今日係yoho形點行完街,見呢度都有分店仲做緊套餐優惠🔛幸せの二重丼餐牌定食呢個餐牌吸引左,套餐有味噌湯,沙律🥗餃子🥟甜品及飲品餐廳座位都算闊落,日本🇯🇵風格嘅裝潢,環境舒適,到處都是豬🐷🐽燈籠嘅吊飾職員態度親切有禮,感覺良好《幸せの二重丼餐牌定食 》幸福二重丼🔛 宮崎和牛丼 配熱烏冬 $158宮崎和牛丼嘅和牛用燒肉醬汁調制,油脂豐滿,牛味香濃熱烏冬配鰹魚湯底味道岩岩好,唔會過鹹個set仲包埋味噌湯、沙律、沖繩豬肉煎餃、飲品及甜品(是日甜品:黃豆粉蕨餅)幸福二重丼🔛月見豬腩肉井配炸雞芝士黑咖喱飯($128)呢個set真係好豐富,一次過滿足哂✌🏻兩個味道嘅丼飯,豬腩肉同炸雞份量夠,豬肉燒得好香又夠淋,炸雞唔會太油膩,外層乾身,但肉質juicy,配上一隻溫泉蛋黑咖喱🍛好特別😍香料味唔錯,除咗丼飯,個set仲包埋味噌湯、沙律、沖繩豬肉煎餃、飲品及甜品(是日甜品:黃豆粉蕨餅)呢餐真係大滿足💯💯💯💯
炙•宴 周圍都有分店,但原來我地未食過😝
今日係yoho形點行完街,見呢度都有分店

職員態度親切有禮,感覺良好

《幸せの二重丼餐牌定食 》

幸福二重丼🔛 宮崎和牛丼 配熱烏冬 $158
宮崎和牛丼嘅和牛用燒肉醬汁調制,油脂豐滿,牛味香濃
熱烏冬配鰹魚湯底味道岩岩好,唔會過鹹

幸福二重丼🔛月見豬腩肉井配炸雞芝士黑咖喱飯($128)

呢餐真係大滿足💯💯💯💯
2024-03-11 381 views
見好耐冇食過 所以即興入去食,發現餐廳冇乜人可以任意錯位好舒服,最鍾意坐一字型日式枱 入到去,你可以將你個袋擺低落個籃 用QR code落單 10分鐘左右就已經上菜 鐵板燒味道唔錯,好多牛肉牛肉薄新入味 跟餐仲有麵豉湯同嘢飲揀 個飯味道就一般如果係珍珠米就最好仲包埋兩舊日式缺餅 性價比高 埋單$108 👍🏻👍🏻想輕食可以揀呢間☺️
鐵板燒牛肉餐
炙・宴位於形點一期二樓,係一間連鎖日式餐廳,以豚肉為主打,成間餐廳掛滿豬仔燈籠,日式風格既裝修都幾舒適,食物方面都幾多選擇,有拉麵、丼飯、小食,岩哂唔同口味既人士。————————————♥———————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -♥️ 輕燒宮崎和牛月見丼 $158宮崎和牛顏色鮮嫩,外層輕微香脆,食第一塊肉質幾柔軟,但之後食幾塊都好難咬開,秘製燒汁加生蛋黃撈飯食岩岩好。♥️ 火炙宮崎和牛拉麵 $138睇相已經覺得好吸引,宮崎和牛大約有4-5塊,以薄切方式上碟,火炙既做法令牛肉香味更特出,加$10轉左烏冬,口感細滑,最出色係湯底濃郁而不咸,會忍唔著飲哂,整體味道相當唔錯。♥️ 沖繩豬肉煎餃 $48一碟豬肉煎餃🥟有5件,外皮帶少少脆,裏面豬肉帶點肉汁,沾上醬汁更添美味。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -————————————♥———————————
————————————♥———————————

♥️ 輕燒宮崎和牛月見丼 $158

♥️ 火炙宮崎和牛拉麵 $138

♥️ 沖繩豬肉煎餃 $48

————————————♥———————————
  • 火炙宮崎和牛拉麵
2023-10-17 420 views
看介紹知道ABURI-EN 炙・宴來自日本炙燒丼飯專門店,以北海道十勝著名的鄉土料理 豚丼 作為賣點,嚴選鮮嫩豚肉、日本第一宮崎和牛及優質雞肉等豐富食材,配上特製日式燒肉醬汁、以鐵板燒演繹出柔軟焦香燒肉與米飯融合的完美組合。太誇張了吧!味道口感都好-般般,食物過咸又細碟價錢貴,感覺中伏。照燒雞翼2件$48火炙三文魚沙律&98酥炸宮崎青鯉魚$48宮崷和牛•ABURI-EN豚肉雙拼熊&169凍熱情果檸檬茶$38

照燒雞翼2件$48
火炙三文魚沙律&98
酥炸宮崎青鯉魚$48
宮崷和牛•ABURI-EN豚肉雙拼熊&169
凍熱情果檸檬茶$38
Type of Meal
Lunch
2023-10-03 312 views
行yoho餓餓地,見到門面都幾正常,乾乾淨淨,坐低叫咗沖繩拉麵同豚肉丼,味道唔錯,但小食嘅燒牛舌真係好細舊,得4小粒收$68,仲要加一,非常唔抵食。下次去唔會再叫小食。
火炙牛舌
2023-08-10 483 views
🎶賴東東不錯嘛~🎶賴東東不錯嘛~今日蠟筆小新大電影上映啦!睇戲前食咩好?梗係要食番個蠟筆小新套餐啦!「蠟筆小新」X「炙•宴 ABURI ENJ「炙燒!不理不理怒食丼飯大作戰」期間限定三個月‼️‼️春日部X香港炙.宴全線10分店聯乘推廣活動,化身為期間限定主題店,除左推出主題餐目,仲有多款限量精品添!不理不理豚腩丼 蛋黃液流下,為原本已經煎得香香的豬腩肉增添風味!超級下飯!蠟筆小新特選和牛飯 宮崎和牛一向以其優質的肉質和口感而聞名,是很有名的和牛品牌。滿滿的脂香,一口便愛上!武士豚肉腸沖繩豬肉腸絕對是小朋友的最愛,脆皮的口感真好吃!小新仲夏物語是藍色的原味乳酸梳打,而小葵草莓物語就是士多啤梨乳酸梳打。兩款都是微酸可口,夏日超清爽~現凡惠顧堂食即可以優惠價換購多款限量可愛蠟筆小新精品,留言板磁貼、和風手挽袋等等。炙・宴 (形點 I) (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2046號舖#蠟筆小新 #新次元蠟筆小新電影超能力大決戰飛吧手卷壽司 #crayonshinchan #hkfoodie #hkblogger #hkfoodieblogger #香港美食#美食分享 #餐廳推薦 #hkfood
「蠟筆小新」X「炙•宴 ABURI ENJ
「炙燒!不理不理怒食丼飯大作戰」期間限定三個月‼️‼️

不理不理豚腩丼
蛋黃液流下,為原本已經煎得香香的豬腩肉增添風味!超級下飯!

蠟筆小新特選和牛飯

武士豚肉腸
沖繩豬肉腸絕對是小朋友的最愛,脆皮的口感真好吃!

炙・宴 (形點 I) (元朗)
元朗朗日路9號形點 I L2樓2046號舖

#hkfoodie #hkblogger #hkfoodieblogger #香港美食#美食分享 #餐廳推薦 #hkfoodblogger#thkfoodblog #香港美食指南 #美食推薦 #相機食先
2023-08-08 288 views
前年已經食過一次午餐,覺得佢d野都幾好食。今次4個大人+個BB去食晚飯,侍應安排窗邊位置都幾闊落,放左BB車都唔會阻住其他食客,侍應仲好貼心問我要唔要兒童餐具添。而且後面就係平台花園,就算BB扭計都可以即刻抱佢岀去睇野,唔會影響到其他人食嘢,地理位置冇得輸。原本想食刺身壽司,但為左啱啱可以食大人野既BB,唯有委屈自己同家人叫熟食啦。叫左鰻魚飯、烏冬、海膽蟹肉石頭飯等等⋯⋯不過淨係幫個飯影左相🤣🤣🤣
海膽蟹肉石頭飯
海膽蟹肉石頭飯
2023-05-16 891 views
如果平日拍拖想搵個靚靚哋嘅餐廳可以揀呢間餐廳,簡簡單單嘅日式裝修令人入坐嘅時候好舒服。食物方面都有好多選擇,有燒肉丼,有魚生丼,有火煱,小食種類繁多,任大家選擇。🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕我哋今次叫咗牛肉拼豚肉丼,-次嘗試吓兩種燒肉嘅味道,食落一般好味。另外我哋仲叫咗壽喜燒豚肉鍋,如果想小肉多菜呢一個係一個非常好嘅選擇。小食方面,我哋揀咗豚肉餃子同埋燒雞翼,呢隻雞翼真係令我諗起喺日本居酒屋嗰時食嘅雞翼,質感一模一樣,大家不妨嚟試吓。

🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕

2023-05-15
一直都想試的豚肉飯,今日終於可以試下啦!週末晚上九點,yoho mall 有些店已經last order,幸好這間豚肉店九點十五點才last order,我和朋友便以極快速度點了兩個飯和一個小食。首先介紹下餐廳環境,都幾舒服,座位都好闊落,啱朋友/家庭聚會。餐廳以豚肉作主打,因此周圍都是豬燈籠的吊飾。可能我們是最後落單的客人,兩個飯上得非常快。首先送到的是炙燒北海道帶子海鮮丼($148)賣相不錯,有四片三文魚,三片帶子,兩片玉子燒和一湯匙左右的三文魚籽。食炙燒是喜歡那種重油感和少許燒焦的香味,可惜這個海鮮丼兩樣都冇,味道淡淡的,唯有加D薑片同wasabi 一齊食啦!宮琦和牛。Aburi-en豚肉雙拼飯 ($169)期待的豚肉飯終於到了,叫左個雙拼可以順便試埋和牛。豚肉一般,醬汁也不是很濃/很特別。和牛不是那些入口即融的,牛味又不是相當重。以這個價錢來說,確實有點失望。相信這一餐最好是厚炸沖繩島豆腐($42)豆腐內脆外軟,沒有特別調味,豆味都算不錯。最後埋單$395。雖然環境服務不算差,但價錢跟食物質素有點距離,可能下次到yoho mall 要再找一間更好的宵夜了。
一直都想試的豚肉飯,今日終於可以試下啦!

可能我們是最後落單的客人,兩個飯上得非常快。
首先送到的是炙燒北海道帶子海鮮丼($148)

宮琦和牛。Aburi-en豚肉雙拼飯 ($169)

相信這一餐最好是厚炸沖繩島豆腐($42)
豆腐內脆外軟,沒有特別調味,豆味都算不錯。

二訪的高質人氣好店✨次次都見到人龍可見水準真係唔錯餐廳以日式便當炙燒丼飯為主☀️宮崎和牛鍋 $179選擇壽喜燒湯底🍲加送1隻生雞蛋鮮嫩牛肉配烏冬 好滿足的一人餐☀️宮崎牛肉•ABURI-EN豚肉雙拼飯一次過滿足2個願望🐮🐷炙燒烤肉超送飯🍚招牌必試烤肉真係好入味 但對男生來說份量可能就少左D首推宮崎牛肉🎖炙燒得很香 醬汁回味無窮外賣有85折優惠環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
二訪的高質人氣好店✨

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2023-02-26 467 views
Yoho有午巿時段有豚肉丼食。未夠鐘睇戲, 喺商場內行陣街睇吓食咩醫肚先。行經Aburi-Yen, 睇個Menu, 有丼飯, 和牛及拉麵食,啱我口味都幾吸引就入去試吓。環境幾光猛闊落, 坐得舒服🤩👍🥓豚肉用醬汁燒過, 肉較薄, 燒得又比較乾身, 入口味道我覺得淡咗啲。可能我喜愛有多啲醬汁淋喺上面啦, 我問職員拎咗少少醬汁倒落豚肉及飯上面食。咁就啱啱好。價錢$88另加一
Yoho有午巿時段有豚肉丼食。

環境幾光猛闊落, 坐得舒服🤩👍

價錢$88另加一
我和另一半都頗喜歡吃日式丼飯,這間從日本開過來的炙燒丼飯專門店一直未有機會嘗試,趁着這個新年來試試嚕!環境餐廳很大,內裏位置眾多,適逢新年的下午時段也是人潮湧湧!餐牌 酥炸宮崎青眼魚 $48青眼魚其實常在福島縣沿海捕獲,由於骨頭非常地軟,用來油炸做小吃一流,別看小小的魚,內裏白肉可不少喔! 沖繩風昆布炒豬肉 $48昆布切成絲,配上炒豬肉,鹹鹹點很開胃,簡單美味。 特選宮崎和牛飯 $179主角宮崎和牛!特選A5級別,選用每頭牛只有3-4kg的稀有部位,厚度件件均稱,一咬下去鬆軟帶肉汁,肥瘦均勻,油脂不會太重,幾乎入口即溶,配日本米,很快吃光光! 宮崎和牛芝士黑咖喱飯 $128另一款點了這個比較特別的芝士黑咖喱,咖喱加入墨魚汁,這個配搭不錯呢!墨魚咖喱汁很香,不能吃辣的不用擔心,不辣反而帶甜味,牛肉粒大大一件,同樣肉質鬆軟,還配了薯菜,很飽肚! 香檸蝶豆花梳打及 香桃檸檬茶 $38底層是香檸糖漿,上面是蝶豆花,有層次的一杯飲料;香桃檸檬茶不太甜,兩杯都很清爽喔!

餐廳很大,內裏位置眾多,適逢新年的下午時段也是人潮湧湧!

餐牌

酥炸宮崎青眼魚 $48
酥炸宮崎青眼魚

沖繩風昆布炒豬肉 $48
沖繩風昆布炒豬肉

昆布切成絲,配上炒豬肉,鹹鹹點很開胃,簡單美味。

特選宮崎和牛飯 $179
特選宮崎和牛飯