2014-05-16
生日踏正母親節,男友左諗右諗白頭髮都出埋,先揾到一間價錢較為合理,食物質素較高,環境舒服嘅餐廳. 生日可以豪食一餐,但唔可以比人明呃!! 十二點前到,大家企哂係門口等開門. 入到去,坐嘅並非窗邊位,男友看來有啲吾滿意. 但無所謂啦,食物質素同飯腳對我更重要!! 依個係一個weekend brunch, 前菜甜品任食,加自選main course. 食物選擇比想像中多好多,而且幾有特色. 麵包,煙三文魚,各式火腿,蘋果沙律,雞塊,炸雞丸,蕃茄配芝士,我可以話每一隻都好好食. 前菜竟然有千層麵,有點意外! 味道亦非常好! 唔好睇少右邊嘅雜菜,味道同想像差很遠,絕非中式雜菜味,特別得來又美味. Pizza 好大! 芝士十足,但批邊有點硬,其餘位置則不錯,但不算特別好食. 牛水準很高, 帶牛香得來一點都不un, 外面仲煎得脆脆地. 伴碟嘅半熟蛋配薯蓉亦不可忽視,非常香滑. 甜品選擇都幾多,有macaron. Macaron 唔算太甜,但一粒就夠. 甜品中自己較鍾意嘅係cheese cake 同個donut, 其餘不太特別. 男友就鍾意mousse cake. 值得一讚係佢嘅size, 細細件,
甜品選擇都幾多,有macaron. Macaron 唔算太甜,但一粒就夠. 甜品中自己較鍾意嘅係cheese cake 同個donut, 其餘不太特別. 男友就鍾意mousse cake. 值得一讚係佢嘅size, 細細件,全部試哂都吾會太膩.
由十二坐到三點幾,一個好滿足舒服嘅下午. 人大一歲,同中女越來越近吧哈哈! 只希望天天愉快,能掌控自己嘅生活,品嘗更多嘅美食!