2016-09-15
朋友介紹下去左呢間放工食飯,佢話呢間水準好高,由酒店大廚主理,佢話我一定會滿意,有好野食我梗跟去~~去到嗰時岩岩有人包場完場散band,好彩無白行~ 見到貼喺餐廳內外既雜誌報章介紹令我更期待~我地各人叫左一個Steak Set~包晒前菜、湯、扒、茶/咖啡~首先嚟餐包~配埋成樽仔蘿勒醬比你~好味又大方。麵包香脆新鮮。湯-我選擇左「經典蜆肉雜燴濃湯」,十分香濃,湯中有麵包粒、大量蜆肉&洋蔥粒!前菜-我選擇左「嫩煎吞拿魚沙律」主菜- 日本活性水飼育豬架 10oz 為左保持肉質鮮嫩所以煮到7成熟,切開可見肉質鮮嫩,入口溶化,每口都有肉汁,而且稔身容易咀嚼;碟上既洋蔥係另一佳作,慢火燒左45分鐘而成,好香好稔!整個主菜都十分出色!餐飲- 我點左「苦青檸」,第一次飲,原來係粉紅色樽裝飲品!味道似有汽水柚子汁。甜品- 散叫「Green Apple Sobert」價錢略貴,但入口有驚喜,sobert充滿清甜青蘋果味,而且勻合鮮青蘋果蓉,十分出色。
去到嗰時岩岩有人包場完場散band,好彩無白行~ 見到貼喺餐廳內外既雜誌報章介紹令我更期待~ 我地各人叫左一個Steak Set~包晒前菜、湯、扒、茶/咖啡~
首先嚟餐包~配埋成樽仔蘿勒醬比你~好味又大方。麵包香脆新鮮。 湯-我選擇左「經典蜆肉雜燴濃湯」,十分香濃,湯中有麵包粒、大量蜆肉&洋蔥粒! 前菜-我選擇左「嫩煎吞拿魚沙律」 主菜- 日本活性水飼育豬架 10oz
為左保持肉質鮮嫩所以煮到7成熟, 切開可見肉質鮮嫩,入口溶化,每口都有肉汁,而且稔身容易咀嚼;碟上既洋蔥係另一佳作,慢火燒左45分鐘而成,好香好稔!整個主菜都十分出色!
餐飲- 我點左「苦青檸」,第一次飲,原來係粉紅色樽裝飲品!味道似有汽水柚子汁。 甜品- 散叫「Green Apple Sobert」