2022-02-20
上次介紹完石塘咀cafe 今次介紹呢間位於上環 用藍色做主調既cafe 都係wfh好地方 🥰 有兩層 樓底好高 同埋上層無咩人~好闊落Hand drip ($68)人大左飲少左latte 學識品下咖啡🤣 叫左Guji uraga / yirgacheffe dumerso兩隻豆來試~Yirgacheffe好香citrus同floralGuji就有passionfruit 同black tea 比較tropical既味~Spicy bolognese sandwich ($58)嘩呢個包好有驚喜!個法包真係外脆內軟!影左陣相都可以仲暖架🤣 入面係辣肉醬 好惹味~ 不過食呢個濃味sandwich會影響左咖啡既味🤣Pistachio financier ($16)次次見到madeleine/ financier都會忍唔住叫 好中意d petite 既蛋糕🤣 配咖啡/茶一流!店員即刻焗熱左 外脆內軟 再配埋面頭既pistachio 好香🥰🥰Apple crumble ($38)店員話係off menu~ 要好彩先食到 佢推介我試呢個 但我食落覺得有d咸咸地🤣 出面個皮唔係牛油撻皮 而係酥皮 幾
Hand drip ($68)
Yirgacheffe好香citrus同floral
Pistachio financier ($16)
Apple crumble ($38)
店員話係off menu~ 要好彩先食到 佢推介我試呢個 但我食落覺得有d咸咸地🤣 出面個皮唔係牛油撻皮 而係酥皮 幾特別 但唔係我心目中既apple crumble 🤣