2021-06-28 799 views
今日又要上桌球,夜晚又要去打golf,見中間有d時間,就之前係網上平台買咗個tea set諗住舒舒服服咁坐一陣。餐廳都唔難搵嘅,佢其實就係城市花園隔離個維港頌嘅下邊,一搭扶手電梯落到去就見到餐廳門口!一入到餐廳,就見到周圍有好多水晶燈,好似好grand咁!由於已經買咗coupon,d staff二話不說咁攞咗個Menu嚟,就話會包一杯酒同埋一杯嘢飲,咁我就叫咗杯氣泡酒同埋要咗個French Earl Grey。起泡走就正正常常,唔會話特別甜酸,都幾易入口!咁個茶係用TWG茶包,都有d驚喜,質素都好有保證!再過一陣,個set就嚟啦!首先就食咗個鹹點先啦,d咸點都幾好食,一口size咁!都冇話特別有啲好食有啲唔好食!至於個鬆餅呢,就冇乜牛油味,但好有奶香都幾鬆化!到最上層嘅甜點啦,正正常常咁,係紅色嗰舊有啲酸酸地都幾好食,我鍾意!其實個朱古力慕絲蛋糕都好食嘅,但我可能年紀大咗,冇咁鍾意食朱古力了!食到半路,有個Staff埋你叫我揀雪糕,我先驚覺個set我原來我仲有杯雪糕嘅,佢有2個味俾你揀,最後我揀咗芒果味。食完之後就入咗宴會廳對出個走廊度影吓相,雖然大家都係黑白雲石地磚,再加埋啲金色門同

氣泡酒

TWG  French  Earl  Grey
Afternoon  Tea  Set
咸點

至於個鬆餅呢,就冇乜牛油味,但好有奶香都幾鬆化!
鬆餅

甜點

Haagen  Dazs雪糕

食完之後就入咗宴會廳對出個走廊度影吓相,雖然大家都係黑白雲石地磚,再加埋啲金色門同水晶吊燈咁,個感覺都幾瑰麗嘅,但又真心好土豪😂!睇完我又夠鍾打golf啦!
2021-06-27
$246 (Tea)
TWG  French  Earl  Grey
Haagen  Dazs雪糕
2021-06-23 681 views
夏天炎熱, 又去唔到旅行又唔想去室外就當然選擇同朋友去食個靚靚下午茶😍🧡 試左果漾瑰寶下午茶套餐 🧡下午茶set好值得打卡多款咸點同甜點提子Scone 味道都吾錯🤗🤗甜點不過不失😆本人覺得咸點比較岀色🤪下午茶仲有酒送,好正,有紅酒/香檳或者汽泡酒選擇😆😆如果想同朋友去chill下,坐下傾計,一路食一路影相,其實都吾錯😍酒店餐廳好靚有幾個打卡位好岩女生🥰🥰🥰服務員好有禮貌🧚🧚👌
夏天炎熱, 又去唔到旅行
又唔想去室外
就當然選擇同朋友去食個靚靚下午茶😍

🧡 試左果漾瑰寶下午茶套餐 🧡
下午茶set好值得打卡
多款咸點同甜點
提子Scone 味道都吾錯🤗🤗
甜點不過不失😆
本人覺得咸點比較岀色🤪
下午茶仲有酒送,好正,有紅酒/香檳或者汽泡酒選擇😆😆

酒店餐廳好靚
有幾個打卡位好岩女生🥰🥰🥰

服務員好有禮貌🧚🧚👌

Tea
2021-06-19 920 views
約了幾個舊同事來這家酒店餐廳吃半自助午餐,我們之前考慮過不同選擇,見這間做推廣,網上訂購有優惠,可以選擇要主菜與否,價錢約相差HK$60。主菜有頗多選擇,有中式和西式的,我們4人點了2款中式和1款西式共3個主菜:碧綠黃金蝦球:這個美味,雖然偏咸但可接受,份量夠一個人吃,送飯較好但沒有白飯跟。蒜片鵝肝牛柳:這個算不錯,精髓在蒜片,牛柳算嫰。扒三文魚:這個也不錯,三文魚算大件,也算嫰滑不過火,但白色的汁液太稀(不知是什麼醬汁)頭盤有沙律菜、切片凍肉、湯、刺身和焗蠔任食。沙律菜較差,我吃了少許麻辣黑木耳,真的難食(味道很怪,有點麻但辣,總之調味很差,沒有想過黑木耳可以如似難食。)湯是南瓜湯,味濃但偏咸,調淡些味較好。刺身有三文魚、甜蝦、魷魚、蟹柳和另一款魚,尚可。焗蠔尚可。甜品有驚喜,有朱古力慕絲蛋糕、藍莓芝士蛋糕、芒果拿破崙、意大利芝士餅,甜品整體不錯,甜度適中,算美味。有自助咖啡、茶任飲,也有橙汁和蘋果汁但不好飲。一人二百多的價錢來說整體尚可。

蒜片鵝肝牛柳:這個算不錯,精髓在蒜片,牛柳算嫰。

頭盤有沙律菜、切片凍肉、湯、刺身和焗蠔任食。

湯是南瓜湯,味濃但偏咸,調淡些味較好。
刺身有三文魚、甜蝦、魷魚、蟹柳和另一款魚,尚可。
焗蠔尚可。

有自助咖啡、茶任飲,也有橙汁和蘋果汁但不好飲。

一人二百多的價錢來說整體尚可。
2021-06-18
$242 (Lunch)
2021-06-13 1018 views
上次食過歷山的三文魚刺身覺得新鮮、軟滑;令到再次重臨。今次感覺無上次感好,只可說不錯。其餘食物還可以,但今日個中式節瓜湯煲得好好味。服務人員表現殷勤、熱情、細心。環境氣氛悠閒、自在;不失一個好去處😊
服務人員表現殷勤、熱情、細心。
環境氣氛悠閒、自在;不失一個好去處😊
2021-06-08 729 views
有機會來到打卡熱點,唔係唔做下港女呀!?環境:價錢有一半是食環境,打卡是必須的!Afternoon tea: ($268 +1%)包一壺茶 + 一杯酒茶是TWG的花茶,我們試了Jasmine Queen Tea, Geisha Blossom Tea & French Earl Grey. Geisha Blossom Tea 是最清香,其餘兩隻都比較普通,跟這個環境不太合襯。酒:可選紅酒、白酒及氣泡酒。但我們無人懂得品嘗,未能給評論。食物:下層 包括:1)鴨肝慕絲奶油多士配魚子醬2)香煎帶子伴川汗 - 個醬汁有少辣,好味3)酥炸馬鈴薯蝦卷 - 好脆又不太油4)鮑魚野菌忌廉酥皮盒 - 夠脆夠juicy5) 吞拿魚芝士牛角包 - 佢上下切開了,上蓋很脆,下面的吞拿魚芝士則一般6)煙三文魚配忌廉多士 - 塊煙三文魚有點鹹整體鹹點都好夠脆中層 Scone個鬆餅一切就會碎,要小心吃。但不會太濕也不會太乾個忌廉有點乾身,😐個紅醬的果肉?打得很碎,與汁混為一體,但味道👌🏻。上層:1)紅桑莓jelly w 荔枝moose cake - 酸酸地2)鮮芒果moose 雲呢拿雪芳蛋糕 - 冇乜芒果味,
有機會來到打卡熱點,唔係唔做下港女呀!?

環境:

價錢有一半是食環境,打卡是必須的!

Afternoon tea: ($268 +1%)
包一壺茶 + 一杯酒
茶是TWG的花茶,我們試了

食物:

6)煙三文魚配忌廉多士 - 塊煙三文魚有點鹹
整體鹹點都好夠脆

中層 Scone
中層-鬆餅

個鬆餅一切就會碎,要小心吃。但不會太濕也不會太乾

上層:
上層-甜點

2)鮮芒果moose 雲呢拿雪芳蛋糕 - 冇乜芒果味,所以我鍾意

3)鮮鳳梨蓉 意式奶凍 - 冇乜味🤔
4)60%可可黑朱古力芝士蛋糕 - 超漏,食左1/3已經唔想再食

整體:好壞參半

$295 (Tea)
下層-鹹點
中層-鬆餅
上層-甜點
2021-06-01 482 views
之前見到朋友去過呢間食下午茶,覺得環境靚同埋個set好靚好似好好味所以就訂左同屋企人去試下~Tea set係按人頭上,3個人所以就有3 set 層架,同平時既high tea set一樣,都會有鹹點同甜點同埋scone~佢既鹹點比較好食我覺得,有鴨肝mousse多士同埋有個鮑魚蛋批都好特別,意想不到的好味甜點creme brulee都好味,但蛋糕同埋panna cotta都比較甜同埋膩,但味道上都係好食既!整體上成個tea set同埋環境都比平時食開既都好食d同埋都豐富d

2021-05-28 840 views
終於到歷山酒店這個打卡熱點, 品嚐英式下午茶。裝潢豪華至極, 大量打卡位。由於係星期一, 所以人流不算太多。由於在Klook 買了套票,所以每人只需$241。這是兩人份量, 每人一個架。點了洋甘菊茶另外還有sparkling wine.熱盤方面:做得很出色,有煙三文魚三文治,牛角包,鵝肝窩夫,鮑魚蛋撻仔,燒蝦蕃茄仔,沙律多士。第二層就係焦糖燉蛋,牛油鬆餅。個人認為牛油鬆餅做得10分出色,好鬆軟。由於份量很多,都食到最頂層的甜品已經吃不消,朱古力慕絲蛋糕很濃朱古力香味;黃色是芒果蛋糕,還有士多啤梨牛乳奶凍,全部都做得很好。唯獨藍莓蛋糕芝士味偏濃, 怪怪的。由於朋友生日,他們會送上芝士蛋糕。味道都幾好! 總括來講,性價比很高,食物分量很大。

由於係星期一, 所以人流不算太多。
由於在Klook 買了套票,所以每人只需$241。

這是兩人份量, 每人一個架。

點了洋甘菊茶另外還有sparkling wine.

由於朋友生日,他們會送上芝士蛋糕。味道都幾好!

總括來講,性價比很高,食物分量很大。
2021-05-24
Tea
Celebration
Birthday
Dining Offer
Group-buy
2021-05-26 829 views
#歷山酒店 #北角#HotelAlexandraHongKong♒︎抵食semi-buffet lunch💕 ♒︎Victorian style interior design with dazzling crystal chandeliers♒︎相信大家都知道歷山酒店嘅裝修好靚,環境好bling bling💫最近去食佢哋嘅lunch buffet,食物質素好咗好多~♒︎$288就可以自助任攞冷盤、湯、刺身、甜品!每款都好多選擇,當日食物有不斷refill~主菜方面都有唔同選擇可以揀☺️︎︎♒︎佢仲會每人送三隻蠔🦪,三隻都用唔同調味料去煮,幾特別♒︎主菜方面我就試咗佢哋嘅牛扒,肉質都好嫩,配埋啲薯菜一齊食好飽肚~♒︎
#歷山酒店 #北角
#HotelAlexandraHongKong
抵食semi-buffet lunch💕
♒︎
最近去食佢哋嘅lunch buffet,食物質素好咗好多~
$288就可以自助任攞冷盤、湯、刺身甜品
每款都好多選擇,當日食物有不斷refill~
主菜方面都有唔同選擇可以揀☺️
︎︎♒︎
佢仲會每人送三隻蠔🦪,三隻都用唔同調味料去煮,幾特別

2021-05-22 756 views
我哋又返黎食晚市自助餐啦。因為上次小朋友喺度食得好開心,所以今次想食buffet都再book返呢度。同上幾次比,今次晚市真係多咗好多人,全場滿座,咁就證明咗佢哋已經一洗初初開張時既污名,真心有誠意改進。首先晚市buffet每位會送鮑魚花膠 (之前嗰次係龍蝦)今次嚟到,魚生部份除咗三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦外,今次重多咗赤背,同埋帶子,非常新鮮👍🏻. 冷盤仲有生蠔,凍蝦,蟹腳,青口,真係淨係食海鮮都回到本。仲有即叫即煎鵝肝,蒜泥白肉都值得推介。中湯同西湯都依舊出色,羊扒都一定要試。今次仲有蒜蓉粉絲蒸帶子,原條糖醋魚 😋😋😋甜品有好多蛋糕選擇,雪糕係Häagen-Dazs。值得一讚嘅係雖然9:30係last order,我哋9:15出去想攞雪糕,佢哋都仲refill緊 👍🏻最後一題,官網訂buffet有八折,或者如果有人生日,生日嗰位有半價(唔計生日嗰位最少要有四人)。仲有值得一讚嘅係四歲以下小朋友係免費。

首先晚市buffet每位會送鮑魚花膠 (之前嗰次係龍蝦)

蒜蓉粉絲蒸扇貝
黃金蝦
煎鵝肝
2021-05-22
$574 (Dinner)
蒜蓉粉絲蒸扇貝
黃金蝦
煎鵝肝
2021-05-17 480 views
嘢食OK,唔算太貴 。 其實最欣賞佢哋用嘅餐具 - earth tone顏色感覺柔和舒服 成個感覺都好唔錯 形狀都好特別 唔知點解有啲人話唔好食 我覺得性價比都幾高 不妨可以黎試吓
2021-05-11 697 views
🕌同朋友食嘅宮廷風afternoon tea$𝟚𝟞𝟠位 誠哥嘅歷山酒店🏨裝修真係好鬼靚✨三層加真係好吸引亦都好靚$268一位係擁有一個三層架比起好多食下午茶嘅餐廳份量多d,因為好多兩位先至擁有一個三層架整個環境真係好靚我都抱了好多期望 點知實際環境真係好靚 完全冇令我失望,🥴樓底非常高而且睇得出裝修非常華麗同埋落足本,$268一位下午茶 ☕️已經每位一杯香檳🍾️氣泡香檳 影相都係非常靚糕點方面 有甜品同埋有鹹點,鹹點嘅外貌都唔馬虎,有一隻鮑魚喺面,我覺得甜點嘅味道一般,可能係我拍照影得太耐所以令到甜點溶化,影響味道了可是還沒有影響我美好的心情,因為這個環境實在怎麼拍也是非常漂亮,沒想到$300都不用的價錢竟然享受這麼高級的環境
🕌
同朋友食嘅宮廷風afternoon tea
$𝟚𝟞𝟠位

誠哥嘅歷山酒店🏨裝修真係好鬼靚✨
三層加真係好吸引亦都好靚
$268一位係擁有一個三層架

比起好多食下午茶嘅餐廳份量多d,
因為好多兩位先至擁有一個三層架

整個環境真係好靚我都抱了好多期望
點知實際環境真係好靚 完全冇令我失望,
🥴
樓底非常高而且睇得出裝修非常華麗同埋落足本,
$268一位下午茶 ☕️已經每位一杯香檳🍾️
氣泡香檳 影相都係非常靚

糕點方面 有甜品同埋有鹹點,
鹹點嘅外貌都唔馬虎,有一隻鮑魚喺面,

可是還沒有影響我美好的心情,
因為這個環境實在怎麼拍
也是非常漂亮,
沒想到$300都不用的價錢
竟然享受這麼高級的環境
2021-05-09 798 views
其實歷山酒店自助餐開幕初期負評太多,近期見到評語不錯,趁母親節前夕跟相公大人吃自助餐為奶奶慶祝。剛巧看到其eshop有折,於是相公大人便訂購了四人晚餐。餐廳很貼心,用餐前都跟相公確認訂座,用餐時攜同其電郵PDF列印本前行便可。餐廳環境金碧輝煌:食物種類都不俗。有刺身、壽司、煎鴨肝、天婦羅、生蠔;中湯、西湯、炸春卷、薄餅、蜜煻焗薯、燒多春魚;即切香草烤羊鞍、即切慢烤特級肉眼扒、即製熱香餅及窩夫、另有凍蝦、螺、蟹腳等海鮮、沙律及多款熟食等。飲品方面,當天有鮮橙汁,蘋果汁,檸檬水、咖啡奶茶等均可自取。生果有蜜瓜、西瓜、火龍果及菠蘿。雪糕櫃有排列整齊的Haagen-Dazs雪糕杯、甜品有椰汁露及多款蛋糕。每位還另送炆鮑魚併花膠一客因為我不吃刺身,所以評價不了味道。不過跟我同桌的人不斷的去拿取刺身,應該都新鮮吧,他們的帶子都很厚身,赤貝也新鮮味美,見他們都拿了很多轉。奶奶口中雖說生蠔質素普通,有些還有碎瞉,不過她一人也吃了一打。說說我覺得好吃的食物吧。1. 芒果拿破崙、紐約芝士蛋糕。其實平時的我食自助餐胃裏能容納蛋糕的位置空間十分有限,但今次我差不多所有款式的蛋糕都嘗試了,最好吃的是芒果拿破崙,

餐廳環境金碧輝煌:

食物種類都不俗。有刺身壽司、煎鴨肝、天婦羅、生蠔;中湯、西湯、炸春卷、薄餅、蜜煻焗薯、燒多春魚;即切香草烤羊鞍、即切慢烤特級肉眼扒、即製熱香餅及窩夫、另有凍蝦、螺、蟹腳等海鮮、沙律及多款熟食等。飲品方面,當天有鮮橙汁,蘋果汁,檸檬水、咖啡奶茶等均可自取。生果有蜜瓜、西瓜、火龍果及菠蘿。雪糕櫃有排列整齊的Haagen-Dazs雪糕杯、甜品有椰汁露及多款蛋糕。每位還另送炆鮑魚併花膠一客

即煎鴨肝

熱葷

Haagen Dazs雪糕櫃

刺身櫃

說說我覺得好吃的食物吧。

1. 芒果拿破崙
、紐約芝士蛋糕

其實平時的我食自助餐胃裏能容納蛋糕的位置空間十分有限,但今次我差不多所有款式的蛋糕都嘗試了,最好吃的是芒果拿破崙,基本上每次一出,都被人清空,而由於我坐的位置直望是蛋糕位,所以看得一清二楚。另外紐約芝士蛋糕都好食。蛋糕款式種類繁多,又不會太甜,每款都合本人胃口。

甜品蛋糕合集
芒果拿破崙

2.蒜泥白肉

平常吃的蒜泥白肉是一片片的,不過這裏的蒜泥白肉很特別,它是小卷包著青瓜,所以咬下去是既有蒜香味又清新爽爽的,甚是好吃。

3. 慢烤特級肉眼扒
、玫塊豉油雞
、西蘭花花枝
、松鼠魚

肉眼扒及豉油雞都很嫩滑,花枝片及松鼠魚都十分好吃。
慢烤特級肉眼扒,香草烤羊鞍

牛仔骨,玫瑰豉油雞,黃金蝦

西蘭花花枝
]

至於我認為質素較普通的食物也有一些,如想嘗試,拿小小便可。這包括有:

1. 蒜蓉粉絲蒸扇貝

平時我愛吃的,但不知何解蒜味沒,是首輪的關係嗎,扇貝熟了點啊!

蒜蓉扇貝

2. 煙三文魚

相公說從來沒吃過這麼鹹的煙三文魚

總括來說,令我印象最深刻的是每一個員工都十分有禮貌,十分勤力,清碟速度其快,細心留意客人桌上的吉碟。雖然是晚full house,可幹勁十足。而雖然廚師們都帶著口罩,看不到他們臉上的笑容,從對話中都聽得出他們殷勤的工作態度,食物refill的速度其快,完全不用擔心吃不到想吃的食物。我都很久沒有到過如此good service的餐廳,也很久沒有享用過這麼悠閒的自助餐了。

開幕初期的糟糕食評我看過也知道,親自嘗試過後了解到他們的改變及進步。如果你之前吃過是早期開幕時的自助餐,相信你若重臨都會感受到他們的脫變。
2021-05-07
$574.2 (Dinner)
Celebration
牛仔骨,玫瑰豉油雞,黃金蝦
西蘭花花枝
1K
2021-05-06 508 views
星期日下午, 陽光普照, 約了老友去嘆個下午茶, 今次去北角新酒店,  歷山酒店, 這裡面積大, 富麗堂皇.歷山餐廳, 在酒店大堂樓層, 餐廳裝修美弇侖美奐,  座位多, 環境靚, 燈飾有氣派座位分隔闊落下午茶 High Tea,  食物豐富,三層架食物送到, 連同每人一杯葡萄酒/氣泡酒,  咖啡/奶茶, 酒香清涼, 茶具美觀, 茶香奶滑.High-Tea 共有三層精點.  第一層:   蛋糕甜點, 手工賣相, 盡見心思.第二層:  英式松餅, 配奶油, 果醬.第三層:  是鹹點, 鵝肝格餅, 原隻鮑魚,  巴馬火腿牛角飽, 煙三文魚三文治, 香煎虎蝦車厘茄......款式多也好味. 餐廳設拍照打卡位, 客人可隨意拍照留記念.酒店門外有停車位, 泊車好方便.在此嘆下午茶, 確不錯!要一提提, 洗手間裝修也是金碧輝煌.
這裡面積大, 富麗堂皇.
 環境靚, 燈飾有氣派
座位分隔闊落
下午茶 High Tea,  食物豐富,
酒香清涼, 茶具美觀, 茶香奶滑.
High-Tea 共有三層精點.
第一層:   蛋糕甜點, 手工賣相, 盡見心思.
第二層:  英式松餅, 配奶油, 果醬.
款式多也好味.
餐廳設拍照打卡位, 客人可隨意拍照留記念.
酒店門外有停車位, 泊車好方便.
在此嘆下午茶, 確不錯!
要一提提, 洗手間裝修也是金碧輝煌.
$300 (Tea)
2021-05-02 705 views
前幾個月唔使多講一定話唔好食,反而今日同朋友再去多一次,搏一搏 果然所有熱盤同冷盤 ,不可思議大改變,樣樣都OK,尤其是牛扒和羊架 非常好味,今次初嘗試食早午自助餐 都幾正三個鐘,廚師及侍應個個都好好招呼,收碟收又快 同埋會自動幫客人添加任何飲品,啲廚師哥哥都盡量幫客人,好似我今日切牛扒和羊架某部份,廚師哥哥都樂意幫我切 我喜歡某個部位 ,而家好少廚師會願意幫客人,真係值得一讚,添加食品又快手 同咗一位女經理傾計,她說晚上有其他食品更加正,我一定會試吓,其實都冇乜嘢好講 ,只好講一句已經大大改變,有時某些酒店都未必短短時間 ,咁快改變得到,依間酒店都真係快,希望日後更多好味食材
前幾個月唔使多講一定話唔好食,反而今日同朋友再去多一次,搏一搏 果然所有熱盤同冷盤 ,不可思議大改變,樣樣都OK,尤其是牛扒和羊架 非常好味,今次初嘗試食早午自助餐 都幾正三個鐘,廚師侍應個個都好好招呼,收碟收又快 同埋會自動幫客人添加任何飲品,啲廚師哥哥都盡量幫客人,好似我今日切牛扒和羊架某部份,廚師哥哥都樂意幫我切 我喜歡某個部位 ,而家好少廚師會願意幫客人,真係值得一讚,添加食品又快手

2021-05-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$400 (Lunch)
  • 羊架
2021-04-21 15116 views
呢間上年年尾先開業嘅歷山酒店,裝修以宮廷風,好華麗feel,好啱打卡📸!雖然呢間酒店開業初期嘅評價麻麻,但都過左多幾個月,一於等我來打下卡兼試試有冇伏啦🤪!今次帶埋媽咪來食semi-buffet lunch,每人就可以揀一個主菜,而前菜、沙律、湯、甜品、水果就可以自取任食!前菜同沙選擇都幾多。仲有刺身同海鮮凍盤,如大蝦🦐、青口、螺🐚等!另外每人仲有🦪焗蠔拼盤一份,一份有三款煮法嘅焗蠔,包括莧菜忌廉汁焗蠔、煙肉洋蔥焗蠔、三色芝士焗蠔,三款都整得好惹味,特別鐘意煙肉洋蔥果款,好香口,連我本身麻麻地愛食蠔都覺得正😂👍🏻而主菜就有十款可選,中式西式都有,我就揀左扒三文魚扒配檸檬忌廉汁,三文魚扒皮脆肉嫩,配上檸檬忌廉汁好清新!而媽咪就揀左炭燒肉眼扒配紅酒汁,肉眼扒啖啖肉汁,仲有陣陣炭燒香味,配合埋紅酒汁令牛味更提升🤓!食完主菜,又點少得甜品呢!自助區都有多款蛋糕西餅,水果 ,仲有中式糖水,推介必試芒果拿破崙,拿破崙好香脆芒果又甜!整體質素都不錯,平時下午去,人流唔算太多,坐得都舒適,重點宮廷風裝修好靚,食飽飽都可以去影下相呀!
呢間上年年尾先開業嘅歷山酒店,
裝修以宮廷風,好華麗feel,好啱打卡📸!

雖然呢間酒店開業初期嘅評價麻麻,
但都過左多幾個月,一於等我來打下卡
兼試試有冇伏啦🤪!

今次帶埋媽咪來食semi-buffet lunch,

另外每人仲有🦪焗蠔拼盤一份,

而主菜就有十款可選,中式西式都有,

我就揀左扒三文魚扒配檸檬忌廉汁,
三文魚扒皮脆肉嫩,配上檸檬忌廉汁好清新!

而媽咪就揀左炭燒肉眼扒配紅酒汁,
肉眼扒啖啖肉汁,仲有陣陣炭燒香味,
配合埋紅酒汁令牛味更提升🤓!

食完主菜,又點少得甜品呢!
自助區都有多款蛋糕西餅,水果 ,
仲有中式糖水

推介必試芒果拿破崙,
拿破崙好香脆芒果又甜!

整體質素都不錯,平時下午去,
人流唔算太多,坐得都舒適,
重點宮廷風裝修好靚,食飽飽都可以去影下相呀!
Lunch