2020-02-25 108 views
今次黎到旺角嘅一間酒店內嘅餐廳,位置非常寬敞舒適,菜單都係用iPad ,但點單就要叫服務員。.龍蝦鍋套餐 $1200見新年就食過貴少少嘅獎勵一下上年嘅自己啦!🤣龍蝦刺身- 刺身size 比較少同細,但份量都岩岩好,食落口軟綿綿!龍蝦頭仲可以放埋入火鍋度做湯底,令個湯底更鮮味呀!火鍋底 - 火鍋湯底分為蕃茄龍蝦🦞湯及素菇龍蝦湯底,個蕃茄湯本人覺得特別出色,飲得出佢嘅鮮味!肉類 - 套餐已包有牛豬羊肉幾片,最為出色嘅真係非牛莫屬,牛味濃郁,口感軟綿!留意番牛肉係用番本地牛,仲要係牛頸脊肉!.龍蝦套餐又點會淨係得龍蝦呢,仲有鮑魚、大紅蝦、桂花蚌呢啲海鮮!.仲有玩味十足嘅百花海參雲腿釀蟹鉗、黑松露豬肉丸、羊肚菌黑豚肉餃、蟲茸野菌福袋、響聆、准山,仲有菜籃同稻庭烏冬呀!.我地兩個人真係食到勁飽攬住個肚走呀!!

龍蝦鍋套餐 $1200
見新年就食過貴少少嘅獎勵一下上年嘅自己啦!🤣
我地兩個人真係食到勁飽攬住個肚走呀!!
  • 本地新鮮牛頸脊
今晚黎到呢間火鍋店, 偏離左繁衍嘅街頭, 可以靜靜地打邊爐室內環境寬敞, 樓底又高, 座位唔會排到好迫, 非常舒服醬料方面有成14 款: 蔥花、蒜蓉、豆瓣醬、日式胡麻醬、炸蒜、鮮洋蔥粒、自家製沙嗲醬、潮州辣椒油、花生醬、自家製麻辣醬、廖孖記腐乳、指天椒、麻油、豉油, 可以盡情混醬川芎白芷魚頭湯湯味非常鮮美, 用材十足, 除左有川芎白芷, 仲加入多款藥材, 所以味道好濃郁, 魚頭大大個, 魚雲又大又滑 ~~煲滾後不妨先飲番杯魚湯, 試試佢嘅味道先再放食物入去本地新鮮牛頸脊色澤紅潤, 雪花紋清晰, 而且肉質結實爽嫩, 肉味較濃, 可以食到啖啖油香蟹籽海皇餃屬於自家製系列, 入面加左蝦 & 蟹籽, 所以餡料口感非常爽彈冰菜第一次用冰菜打邊爐, 唔洗烚太耐, 口感爽脆, 而且水分夠多鮮冬菇份量唔少, 非常抵食香菇貢丸一碟有成 12 粒竹蔗茅根水清熱解渴, 味道唔會好甜
今晚黎到呢間火鍋店, 偏離左繁衍嘅街頭, 可以靜靜地打邊爐

室內環境寬敞, 樓底又高, 座位唔會排到好迫, 非常舒服

川芎白芷魚頭湯

煲滾後不妨先飲番杯魚湯, 試試佢嘅味道先再放食物入去

本地新鮮牛頸脊

蟹籽海皇餃

冰菜

鮮冬菇
份量唔少, 非常抵食

香菇貢丸
一碟有成 12 粒

竹蔗茅根水
清熱解渴, 味道唔會好甜
2020-02-13
2020-02-11 117 views
最近天氣凍左好多 所以打邊爐就當然的但大家都記住注意衛生 要用公筷喔!肉類就要淥熟先好食啊🤪今次同屋企人黎到Canton Pot裝修好雅致 寧靜舒適可以慢慢食湯底方面我哋要咗川味麻辣+松露百靈菇野菌湯 ($116)川味麻辣充滿麻香 而野菌湯清清地 幾好飲架😋餐廳仲提供12款固定配料及醬料 ($28/1人)美國牛頸脊 ($218)是必點的 牛味幾重 唔錯另外我叫咗蒙古牛肉片($118) 一啲都唔羶而餐廳職員更推薦沖繩豬肩肉 ($188)肉質幾厚實 都真係幾好味架👍🏻最後我都推薦大家飲返壺菊花茶 ($38) 可消滯😆-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
最近天氣凍左好多 所以打邊爐就當然的
但大家都記住注意衛生 要用公筷喔!
肉類就要淥熟先好食啊🤪
今次同屋企人黎到Canton Pot
裝修好雅致 寧靜舒適可以慢慢食
湯底方面我哋要咗川味麻辣+松露百靈菇野菌湯 ($116)
川味麻辣充滿麻香 而野菌湯清清地 幾好飲架😋
餐廳仲提供12款固定配料及醬料 ($28/1人)
美國牛頸脊 ($218)是必點的 牛味幾重 唔錯
另外我叫咗蒙古牛肉片($118) 一啲都唔羶
而餐廳職員更推薦沖繩豬肩肉 ($188)
肉質幾厚實 都真係幾好味架👍🏻
最後我都推薦大家飲返壺菊花茶 ($38) 可消滯😆
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
川味麻辣+松露百靈菇野菌湯
醬料
美國牛肩脊
蒙古羊肉片
炸響鈴
手打墨魚滑
菊花茶
$280 (Dinner)
川味麻辣+松露百靈菇野菌湯
醬料
美國牛肩脊
蒙古羊肉片
炸響鈴
手打墨魚滑
菊花茶
1K
天氣冷加上很想食熱辣辣嘅食物保暖,火鍋必定係我同朋友的首選,今日來到旺角一間酒店大廈內的火鍋店「Canton Pot」,餐廳闊落而且座位舒適, 三五知己或者一大班良朋嚟打邊爐就最好不過。農曆新年為咗獎勵自己我哋就食咗一個價值1288蚊嘅龍蝦鍋套餐, 包括有湯底是龍蝦伊麵鴦鍋,一邊是番茄龍蝦湯底,以另外一邊就係清湯龍蝦湯底,食火鍋前先嘆一下番茄龍蝦湯,味道十分鮮甜,有很香濃的龍蝦鮮味。食材主角是原隻新鮮龍蝦刺身,size剛好2人份量,龍蝦肉軟綿綿,加上刺身豉油及wasabi,非常可口。新鮮鮑魚仔已切成一片片,輕灼數1分鐘就可以食,爽口夠彈牙。阿根廷紅蟹超大食,肥美鮮甜,食咗一隻十足滿足。肉類方面有豬、牛、羊,個人喜歡牛多一點,因為油脂分佈平均,肉質腍嫩,啖啖牛肉香。桂花蚌多爽脆新鮮,白花海參雲腿釀蟹鉗香口彈牙, 松茸野菌福袋食到滿口鮮菌味,響鈴合格正常,野生竹笙、山藥及有機甜粟米是健康食材好新鮮。稻庭烏及冬田園菜籃是最後淥的,因為可以吸引所有精華,味道更加濃郁。最後點了冰糖燉雪梨作結,滋潤一下,我哋二人都十分滿足, 捧著肚子回家。

2020-01-17 91 views
睇食評好似幾唔錯,終於可以試下喇!個麻辣唔算辣,鍾意食辣既朋友應該會想加辣!牛頸脊、炸魚皮都好好味,勁香脆,有個福袋入面係菇黎既,奉勸各位唔好放落麻辣湯底,因為太索味,太鹹了,所以最好就係幾個朋友去叫多一個清鍋。我哋果個清湯叫左椰子雞,都好香椰子味,正🤤成晚最差最差係佢既通風系統,坐房的話,有兩個麻辣鍋,龔鼻龔到成枱成晚都在打乞嗤😖
2020-01-11 106 views
Canton Pot聽就聽過好多次啦,食就第一次。餐廳好多野食都好靚,服務員會話好仔細咁話俾你聽呢個係乜嘢,牛都幾好幾種,邊隻係餐廳招牌等,而呢個餐廳招牌就係我返噱既理由!👉🏻 今次食左本地牛頸脊、澳洲牛及安格斯,本地牛頸脊就係招牌,真係好好食,好淋、脂肪比例好好(申利:我對日本和牛冇乜感覺)、牛味足夠👉🏻 麻辣湯底不夠辣,加辣後不錯。起初食嘅時候都幾好味,但係打到後來就好咸,咸到不能加湯,要叫加水👉🏻 飛碟咁既甜品好靚,係楊枝金露,ok啦 特別既
👉🏻 飛碟咁既甜品好靚,係楊枝金露,ok啦 特別既
2020-01-02 141 views
講起打邊爐~不期然想起好難浪漫到~事關環境一定嘈服務一定冇但canton pot居然可以做到浪漫打邊爐!男朋友同我講要去酒店食嘢~我以為一定西餐點知原來係港式打邊爐!!😱仲要lee度有包廂房入面好隔音同有部電視~門都係自動~但lee d只係加分位!~嘢食先至最重要!佢有好多出面好少見到ge湯底好多藥材補身湯!我地就叫左lee個「竹絲雞湯拼佛跳牆」($888)d湯勁足料未打住先飲幾碗湯!侍應姐姐們會幫你分大細碗裝5同湯非常貼心!~個套餐包左幾樣嘢食~有響鈴/木耳/蘿蔔/米線餃子/手打丸/豆腐/粟米/蝦牛同豬(我覺得肉份量少左d)仲有生菜籃!~份量好足!~另外我地仲叫左一瓶紫貝天葵($88)侍應們會幫你用煲暖住佢~等飲時暖笠笠~最後仲有甜品成餐飯非常滿足~值得一讚係服務!雖然我地係房但姐姐們係不時留意我地需要~非常有禮貌~雖然價錢幾貴但食物質素同服務完全值~一大班人想食得好又要有私隱推薦lee度~但記得book時講定想要房啊~
講起打邊爐~
不期然想起好難浪漫到~
事關環境一定嘈
服務一定冇
但canton pot居然可以做到浪漫打邊爐!
男朋友同我講要去酒店食嘢~
我以為一定西餐
點知原來係港式打邊爐!!😱
仲要lee度有包廂
房入面好隔音同有部電視~
門都係自動~
但lee d只係加分位!~
嘢食先至最重要!

佢有好多出面好少見到ge湯底
好多藥材補身湯!
我地就叫左lee個「竹絲雞湯拼佛跳牆」($888)

d湯勁足料
未打住先飲幾碗湯!

侍應姐姐們會幫你分大細碗裝5同湯
非常貼心!~
個套餐包左幾樣嘢食~

有響鈴/木耳/蘿蔔/米線
餃子/手打丸/豆腐/粟米/蝦

牛同豬(我覺得肉份量少左d)

仲有生菜籃!~
份量好足!~
另外我地仲叫左一瓶紫貝天葵($88)

侍應們會幫你用煲暖住佢~
等飲時暖笠笠~
最後仲有甜品
成餐飯非常滿足~
值得一讚係服務!
雖然我地係房
但姐姐們係不時留意我地需要~
非常有禮貌~
雖然價錢幾貴
但食物質素同服務完全值~
一大班人想食得好又要有私隱
推薦lee度~
但記得book時講定想要房啊~

2019-12-23 109 views
兩個女仔去食火鍋,又諗住養生,哈哈好矛盾!估唔到呢度有啱我哋食嘅嘢!湯底方面,我地點左個鮮椰皇燉雞湯,湯底非常足料,真係非常鮮甜,個湯一滾左我哋係咁飲湯,好好味!而且佢嘅雞肉好嫩,平時唔食湯渣嘅我,竟然將隻雞食晒!等待火鍋料嘅時候,可以調配調味醬,呢度有成12款料可以揀!喜歡佢個自家製麻辣醬,感覺到餐廳對食材嘅用心。雖然話就話養生姐,打邊爐又點少得牛肉呢?點左一碟本地新鮮牛頸脊,油花分布超級靚,食落牛味濃郁,油香十足,而且好滑!另外點左半份四寶丸,包括線黑松露豬肉丸、鮮墨魚丸、鮮蝦丸、陳皮鯪魚丸。粒粒都爽口彈牙,我最喜愛豬肉丸,加入黑松露嘅味道好香。先墨魚丸都好爽彈,值得一試!另外點左竹笙,個椰子湯滾完,吸晒椰子雞精華,好鮮甜。呢度連冰菜都有,唔係好多火鍋店有的。喜歡冰菜嘅口感,好特別。份量都算多,幾抵食。最後食埋金菇,已經非常之飽,滿足滿足!下次都會再嚟,整體食物都是高水準,服務亦都非常好。

另外點左竹笙,個椰子湯滾完,吸晒椰子雞精華,好鮮甜。

最後食埋金菇,已經非常之飽,滿足滿足!
下次都會再嚟,整體食物都是高水準,服務亦都非常好。
踏入十二月,香港終於涼少少❄️,姐係話,又到火鍋季節🍲🔥🔥!!😍呢晚嚟到位於油麻地嘅《Canton Pot》,有多款高質湯底可供選擇,材料質素上乘,裝修時尚,服務良好。原來打邊爐都可以咁高級!(事後睇返先知道原來Canton Pot係酒店集團L’hotel旗下食肆,難怪可以咁高質素啦!)餐廳店面好大,有好多間房,book一間一大班人打邊爐都咪話唔爽🤪呢晚我哋去嘅時候已經入晒座,我哋兩個人獲安排坐一張四人枱,位置多咗,擺餸都無咁迫!12款固定配料及醬料 ($28/位)一坐低,侍應已經送上調味盤,勁多選擇,任由你配搭,好霸氣🔥菜單喺ipad上面睇,有圖有真相;落單又唔駛用紙,環保得多。首先係湯底:花膠燉響螺湯 ($298)湯底可以雙拼,所以個煲有兩邊。但我哋淨係揀咗一個湯底,所以兩邊係一樣嘅。我哋嘅碗前面,除咗有碗、碟、調味碟之外,仲有隻杯仔。原來係用嚟試飲啲湯嘅!個湯底一上枱,侍應就幫我哋「不」出嚟,俾我哋試下飲先。個湯好清,無好重味精嘅感覺☺️真材實料+足料,好多大塊厚肉嘅花膠🤩🤩之後就到餸喇。餐廳好好,餸可以選擇半份,價錢就咁除二,咁就可以試多啲嘢食啦!美國手切雪花牛片 (半份) ($7

12款固定配料及醬料
12款固定配料及醬料 ($28/位)
一坐低,侍應已經送上調味盤,勁多選擇,任由你配搭,好霸氣🔥

首先係湯底:
花膠燉響螺湯
花膠燉響螺湯 ($298)
花膠燉響螺湯
個湯底一上枱,侍應就幫我哋「不」出嚟,俾我哋試下飲先。
個湯好清,無好重味精嘅感覺☺️
花膠燉響螺湯
真材實料+足料,好多大塊厚肉嘅花膠🤩🤩

沖繩豬肩肉;美國手切雪花牛片
美國手切雪花牛片 (半份) ($79)
沖繩豬肩肉 (半份) ($94)
肉類價錢唔平,份量都唔多,原來係因為係高級肉🤤
美國手切雪花牛片
雪花牛紋路清晰,食落牛味濃郁,口感軟腍;
沖繩豬肩肉
沖繩豬肩肉油脂多而不膩,脂肪分佈平均,口感一流👍
想試多款肉類又唔想咁貴嘅朋友都可以好似我哋咁半份半份咁叫。
四寶丸拼盆
四寶丸拼盆 (半份) ($49)
- 鮮黑松露豬肉丸、鮮墨魚丸、鮮蝦丸、陳皮鯪魚丸
丸類一律係手打,非常彈牙👅
比較特別既係陳皮鯪魚丸,可以一戰😏
松茸野菌福袋
松茸野菌福袋 (半份) ($59)
腐皮包裹住松茸野菌粒,餡料滿滿。鍾意菇類嘅朋友一定要試下!
響鈴卷
響鈴卷 (半份) ($34)
響鈴係打邊爐必備菜式。
呢到嘅響鈴,上桌時熱辣辣,侍應仲叫我哋可以唔浸湯就咁試咗先。
咬落去脆卜卜,仲有勁多層,口感超正!😍😍
響鈴卷
同一個酸甜汁一齊上枱,點埋一齊食有錦鹵雲吞嘅味道!
響鈴卷
浸一兩秒湯汁先食,又係另一種享受呀🤩
芋絲
芋絲 ($38)
聽聞芋絲卡路里極低又飽肚,減肥良物,所以最近打邊爐都會叫😻
有機甜粟米
有機甜粟米 (半份) ($29)
幾甜,唔錯🌽
雪碧;可口可樂
雪碧;可口可樂 ($38/支)
雖然汽水一支都38蚊,不過打邊爐都真係要飲汽水先爽🤣
黑白朱古力甜品火鍋
黑白朱古力甜品火鍋 ($128)
最後最後,我哋仲叫咗呢個甜品火鍋!!!
雖然香港有好多火鍋店,但通常食到嘅甜品都係中式甜品,無幾何會有甜品火鍋
火鍋嘅地方,梗係食火鍋啦!
朱古力火鍋側邊配上香蕉、脆餅乾條、棉花糖、士多啤梨,可以蘸朱古力熔岩一齊食,i’m in heaven 🤤
唔知道朱古力🍫係咪採用爐邊嘅「Royce」朱古力呢,朱古力味香濃,唔會過甜👍
以朱古力火鍋做結,為愉快嘅火鍋晚餐劃上完美嘅句號。❤️

平時邊爐就打得多,想試下坐得舒服少少,嘢食好食又高質嘅邊爐,不妨嚟試下《Canton Pot》。:>
2019-12-18 108 views
今個星期見凍凍地,約埋一班同事去打邊爐。同事就介紹呢間canton pot!雖然佢位置係有小小難搵,縮左入去,但一入到間口都覺得餐廳係整齊企理,不竟係連住service apartment吧😄我地叫左花膠嚮螺湯底,打邊爐之前會先用小杯試下湯,好鮮甜呀!配料方面有攣毛豬(經理話出面好小有),牛頸脊,蔬菜,小象拔,餃子等等,豬係的好香,但最出色一定係牛頸脊!好鬆軟甘香,所以我地都再叫多一碟😂另一出色就係和牛芝士餃,好香但芝士又唔會蓋過牛肉味,不錯!仲有阿根廷蝦,好新鮮,其實佢所有野都好新鮮,價錢中規中矩啦,不過值得一試👍🏻👍🏻
開始凍喇,打邊爐嘅季節又黎喇,同幾個朋友趁住閒日無咁多人就聚一聚啦👭👭🏻「湯底是川芎白芷魚頭鍋」聽個名,就覺得好鮮味,果然黎到係好香嘅魚味,唔怕腥,清清地都好健康架。「豬牛羊拼盤」有三款肉,岩哂想食唔同肉嘅朋友喇👍🏻仲要每款都係新鮮切出,脂肪同肉嘅比例分佈得好平均,咬感一流。「本地手切牛頸脊」呢個係無得輸架,平時好少地方可以食到牛頸脊,肉質鮮味,呢個絕對要試🤤「珊瑚蚌」食開嘅,都知道係幾爽脆,打邊爐唔小得嘅其中一款餸。「羊肚菌豚肉餃」第一次食,感覺幾特別,仲唔到呢個配搭又Match得幾好啵。「脆骨腩」厚切得黎勁爽脆,配埋魚湯底,係鮮中帶鮮,更突顯出魚味嘅精髓。「油麥菜」菜係好新鮮,而且一份有勁多,食太多肉好濟嘅,就食下菜fresh下啦。「楊枝甘露水滴」和「川貝陳皮雪耳燉津梨」食完一餐肉肉火鍋🍲,最適合食返酸酸甜甜嘅甜品消消濟,為一餐豐富嘅晚餐畫上完美句號。👏🏻

2019-12-11 113 views
旺角薈賢居酒店內的Canton Pot,置身酒店來打邊爐,頓時變得高級,無論環境及食物質素都屬酒店級數。首先有12款固定配料及醬料($28/位),當中有幾款自家製醬料,例如麻辣醬,有辣勁;以及名店廖孖記腐乳,配肉類好夾。湯底揀咗花膠燉響螺湯($298):湯頭好清甜,湯料有花膠及響螺肉,好滋補。本地新鮮牛頸脊($159/半份) :2人打邊爐最怕碟頭太大,吃不完浪費。Canton Pot可以讓食客叫半份,非常彈性。本地牛有肉味,夠新鮮。 匈牙利綿羊豬肩胛肉($149/半份): 綿羊豬入口軟滑,比較少見。 松茸野菌福袋($59/半份): 福袋索滿湯汁,內裡有滿滿的野菌粒,好有咬口。 蟹籽海皇餃($49/半份): 吃慣雲吞,轉食這個海皇餃也不錯,餡料換了海皇餡,有新鮮感! 皇帝菜($58)

皇帝菜($58)
2019-12-04
$420 (Dinner)
2019-12-08 1206 views
🌀天寒地凍,🥘打邊爐嘅季節又黎。今日老細見我咁夜仲係到OT 所以就一齊去食晚餐,佢請。所以我就攞電話search 下附近有咩中上質素嘅打邊爐食店😋。🥰呢一間個環境真係一流,座位又靚又闊落,乾淨就基本啦。每個位都有足夠嘅餐具,公筷私筷自己都會有一set。👍🏼今日我地個位係間房到,📺所以有埋電視機睇,真係仲舒服過係屋企打邊爐。🤣🥰服務方面都好好,我地食食下會有人幫我地舀走泡同多餘嘅油。👍🏼佢個menu 係個pad 到睇,價錢有平有貴,原因係佢嘅種類同食材都真係好多同高質。⭐️調味料先調好自己嘅醬料。⭐️沙嗲湯底太耐冇打邊爐了,好掛住沙嗲湯底。⭐️美國頂級牛肋片❤️係高級嘅宮崎和牛同普通肥牛中,我地取左個平衡,叫左美國頂級牛肋片。果然都冇令我地失望。⭐️澳洲和牛芝士餃👍🏼呢個係佢地個自家製嘅餃,超好味,推薦。⭐️鮮蝦丸⭐️墨魚丸⭐️冰菜⭐️沈香茶🍵唔係好多餐廳都有提供呢個茶,沈香茶對身體好好,而且又有特別嘅味道。一壺茶又可以沖好多次,所以相當划算啊。🤑

⭐️調味料
先調好自己嘅醬料。

⭐️沙嗲湯底
太耐冇打邊爐了,好掛住沙嗲湯底。

⭐️美國頂級牛肋片❤️

⭐️澳洲和牛芝士餃👍🏼
呢個係佢地個自家製嘅餃,超好味,推薦。

⭐️鮮蝦丸

⭐️墨魚丸

⭐️冰菜

⭐️沈香茶🍵

2019-12-04 130 views
最近天氣凍🥶,最適合打邊爐,而我就去咗canton pot度打🍲.佢哋有得叫套餐或者散嗌,我哋懶惰所以揀咗至尊滋補瑪卡鴛鴦湯套餐,個套餐咩食物都有啲,適合二至三人份量👫,咁就可以每樣食少少,試多幾款餸啦.呢個鴛鴦湯套餐嘅湯底有瑪卡燉竹絲雞🐓拼佛跳牆,兩款湯底都滋補十足,味道又好飲,燉竹絲雞湯嘅雞味會濃啲,而佛跳牆就胡椒味重啲,不過兩種湯底都好飲呀😋.而套餐嘅配料就包括本地新鮮牛頸脊🐂,西班牙橡果黑毛豬🐖,海中蝦🦐,香菇貢丸🍡,羊肚菌黑豚肉餃🥟,竹笙菠菜野菌餃,有機山水滑豆腐,響鈴卷,有機甜粟米🌽,秀珍菇,有機白蘿蔔,黑木耳,米線同埋田園菜籃🥬.佢哋嘅食材真係十分新鮮👍🏻,全部都係靚料,好高質,食得出同其他地方嘅有分別,十分有驚喜🤩.一開始望落d配料份量以為唔係好多,點知原來眼闊肚窄,食到超飽🤭,食唔晒添啊,所以係夠晒二人份量有餘🤗飲品我哋就叫咗紫背天葵🍹,唔知點解佢可以報到好濃,好似飲緊果汁咁,又係十分高質,第二度飲唔番😆

今天想找新地方飲茶,唔想諗咁多,貪方便,就上咗openrice去睇,見到嚮旺角有間叫做canton pot 有茶飲喎,仲有七折添💕,所以就去咗嗰度喇😋。去到都成兩點半,所以都無其他人了,自然我就變咗包場😂😂😂。見到張餐單,都有幾多選擇,但係就特別留意到無蒸排骨🤔,應該係因為依家啲豬價錢太貴了😥。蒸籠點心全部熱辣辣上枱,餡料還很juicy😍。海皇粥用料新鮮,粥底靚正👍🏻。咖哩煎餃很有特色,相當不錯😀。xo醬蘿蔔糕,乾身熱辣辣,乾爽有驚喜😋。花膠湯也足料,鮮甜✨。鹹水角用料足,十分美味,只可惜外邊有少少部份炸over左,有丁點位硬身左😔。作為一間小型酒店嘅食店,質素方面整體都算唔錯,性價比方面也可以👍🏻。食物方面全部都係即叫即做💕💕💕
今天想找新地方飲茶,
唔想諗咁多,
貪方便,
就上咗openrice去睇,
見到嚮旺角有間叫做canton pot 有茶飲喎,
仲有七折添💕,
所以就去咗嗰度喇😋。

去到都成兩點半,
所以都無其他人了,
自然我就變咗包場😂😂😂。

見到張餐單,
都有幾多選擇,
但係就特別留意到無蒸排骨🤔,
應該係因為依家啲豬價錢太貴了😥。

蒸籠點心全部熱辣辣上枱,
餡料還很juicy😍。

海皇粥用料新鮮,

花膠湯也足料,
鮮甜✨。

鹹水角用料足,
十分美味,
只可惜外邊有少少部份炸over左,
有丁點位硬身左😔。

作為一間小型酒店嘅食店,
質素方面整體都算唔錯,
性價比方面也可以👍🏻。
食物方面全部都係即叫即做💕💕💕
2019-12-01
$200 (Lunch)
Dining Offer
Coupon