餐廳:中環茶記 (中環)地址:中環威靈頓66號裕榮大廈地舖唔好以為係中環食野一定係高尚又貴格,其實中環都有好多傳統同有手特色嘅餐廳,而價錢亦都較為宜人同大眾化,講緊嘅係中環茶記皇牌雜扒 $128$128一個價錢有齊豬牛雞扒,仲有煙肉同珍寶腸,同點少得雜菜同薯條伴碟,每塊扒都大大件,仲要每一款都肉汁多而不韌,切得好輕鬆,食又食得好滋味,即叫即整夠哂新鮮入味,肉汁都爆哂出黎瑤柱上湯浸菜心 $68一碟簡單嘅小菜卻睇得出唔少嘅心思,除左有茶餐廳嘅味道之餘,菜嘅鋪排亦相當整齊,上枱時汁亦都唔會淺到碟嘅周圍,剩係呢一點都值得加分啦,湯汁加上蠔油令每條菜心都入味,又唔會過濃鹹,果然夠水準懷舊紅荳冰 $30一杯紅荳冰除左睇佢紅豆嘅份量之餘,另外一樣重要嘅係奶香同椰汁香嘅比重,中環茶記嘅紅豆份量唔算多,但係椰香就非常突出香濃,甜滑得黎紅豆香亦無被蓋過,係懷舊嘅滋味另外仲跟餐叫左杯熱奶茶少奶,要知道一間茶餐廳嘅水準去到邊,香港地道嘅香滑奶茶又點少得成為評分嘅準則之一呢,呢到嘅奶茶茶香醇而不澀,茶色吸引鮮明,而奶茶用嘅杯亦都無平時出面一般茶餐廳咁有崩角崩口嘅情況,抵讚
餐廳:中環茶記 (中環)
地址:中環威靈頓66號裕榮大廈地舖

皇牌雜扒 $128

瑤柱上湯浸菜心 $68

懷舊紅荳冰 $30

2019-08-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
2019-08-23 76 views
平日就好少去茶記,因為茶記比人感覺好似係老同舊啲,但潮流興復古,中環有間茶記唔舊不但止,裝修仲好復古,比大家可以重溫舊式茶記既情懷👏👏未見其舖,遠遠已見門口大大塊霓虹燈招牌,上面仲有大大隻金色一龍一鳳襯托,已經好懷舊。入面裝修亦跟足六十年代茶餐廳,紅白格磁磚既牆、木色既桌椅。但呢到賣既食品就一啲都唔老套,有傳統常餐、雞骴沙律紅豆冰、鐵板扒餐、三文治多士同咖哩等等,亦有注入新元素,有日韓菜式,選擇比一般茶餐廳更豐富👍🏾👍🏾今日試左個特別既野,就係呢到既主打,沙嗲牛肉菠蘿包。沙嗲牛肉同菠蘿包都係我至愛,但究竟佢地可以擦出咩火花呢?個包比起麵包舖果啲大1倍,而且漲卜卜,金黃色好吸引,包中間劃左個口,塞滿沙嗲牛肉。食落去先係會食到濃味既沙嗲汁,後面先會食到菠蘿包既甜,兩者互有特色,又幾夾🤤呢個時候點可以唔叫杯港式奶茶先!比起珍珠奶茶果啲,港式奶茶更可以飲到茶底既甘香,呢種味道只可以係正宗既茶餐廳先飲到!呢到既奶茶茶底咁香,入口醇滑,very nice👍🏾👍🏾另外仲叫左呢到既特別推介,海南雞、無骨豬手雙拼飯。由於兩樣都好吸引,why not both😂平時去茶記食雞飯,頂多得五、六塊雞肉,但呢到

入面裝修亦跟足六十年代茶餐廳,紅白格磁磚既牆、木色既桌椅。

平時去茶記食雞飯,頂多得五、六塊雞肉,但呢到雞肉差唔多成份例牌咁多,豬手亦有五塊,算是十分足料!
雞肉已經起骨,可以大口大口食,雞味唔算重,但夠嫩滑,即使有些胸位亦做得很滑😋

豬手都好出色,口感爽口,豬皮位置更彈牙,蘸少少醋汁食更唔會覺得膩!飯係油飯,味道更為香口👍🏾👍🏾推介❗️

坦白講呢到既價錢比起一般茶記貴,但以中環地段黎講係好合理,但佢既出品絕對對得住價錢!

2019-08-21 74 views
今日又到訪中環茶記,霓虹燈係門面依然非常搶眼~一入去就有一種懷舊餐室既感覺~我想講店員真係好熱情又有禮貌,入門口會有一個梯級,佢地都會小心叮囑,仲有位想扶我落果級~真係受寵若驚~沙爹牛肉包今次黎睇下個menu,發現唔知係咪上次同同事傾得太開心,發覺有d野食係上次冇見到既~好似呢個沙爹牛肉包~佢特別之處係個包係用上5吋既菠蘿包,送上檯既時間仲暖既~入面既沙爹牛肉好足料又唔太咸,成個包既口感非常好~呢個餐配埋雙檸樂都係$38,細食既女士食完應該已經飽左~香煎美國牛柳拼大蝦鐵板形式上,配左黑椒汁,淋上面既咋咋聲好治癒~!大蝦切半好多膏,牛柳比想像中細件,不過肉質唔錯唔會韌,配上既薯角夠大隻,又夠脆,點黑椒汁食唔錯!呢個餐配左海鹽柚子樂,味道少少微咸,酸甜味多d,飲落幾特別!欖角金沙骨大食朋友食完鐵板餐唔夠喉於是叫埋欖角金沙骨,上檯賣相好吸引,,味道甜甜地有d黑椒係面又有少少微辣,金沙骨肥瘦適中咬落去啖啖肉超正!呢間茶記真係超高水準,希望可以有多d分店就好!

沙爹牛肉包

香煎美國牛柳拼大蝦

欖角金沙骨

呢間茶記真係超高水準,希望可以有多d分店就好!

2019-08-20 74 views
等個好耐無見嘅朋友放工之後,一齊係中環食飯,我地隨便行左陣就入左來呢度。呢間餐廳主題係近期好興嘅懷舊港式冰室,裡面有好多懷舊風嘅海報。我同朋友都好肚餓,大家都想食飽D,所以朋友叫左呢度嘅皇牌雜扒,而我就食呢度都出名嘅焗豬排飯(轉意粉)皇牌雜扒非常大份,有豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、腸仔、薯條,簡直係食肉獸必點,仲有幾款醬汁可以選,包括有黑椒、燒汁、茄汁。幾種扒嘅肉質大致上都幾嫩滑,肉汁都多,唔會太乾。不過一個人食真係幾heavy,可以叫來同朋友share。招牌豬扒飯(轉左意粉)厚切嘅豬扒用左秘製調味料醃製,再用高溫煎焗。焗出來嘅豬扒幾鮮嫩多汁、肉質都頗鬆軟,大大塊,十分飽肚!凍奶茶嘅奶味、茶味同樣濃郁!

招牌豬扒飯(轉左意粉)

凍奶茶嘅奶味、茶味同樣濃郁!
2019-08-14 1130 views
今日同媽媽黎食晚餐,這間茶餐廳好有型的門面,又見滿滿客人,就黎試試。以懷舊的裝飾及感覺,光亮舒適的空間,坐位舒服軟熟,乾淨整齊的擺放餐具在枱下櫃筒中;服務好有善親切,侍應風趣幽默,主動與客人互動食物方面都幾多選擇,有下午茶餐、懷舊香港美食、自家製椰香咖哩系列、鐵板系列、西日韓之味、焗焗新煮意、中菜小碟等飲品跟餐一杯,多點了一杯。招牌熱奶茶(好香滑濃郁茶香,必飲之最)熱杏霜(香濃杏仁,好滑又健康養顏)(自家製椰香咖哩魚柳飯)可選擇:飯或薄餅,咖哩好香濃有椰汁味配香軟白飯好夾,微微香辣野味,魚柳炸香顏色好靚,較咸但香口,還保有香脆口感;更配有爽脆健康洋蔥及青椒,另外配菜(紅蘿蔔、西蘭花、豆角)好腍身易咬,好適合媽媽的口感!(烤豬扒拼鰻魚)份量好多,不同醬汁選擇(黑椒/蒜蓉/燒汁),鰻魚大條厚身口感正,醬汁甜香野味,唔會太膩;厚身豬扒又香又香軟可口,唔乾身,不用點醬汁都已經好夠味;配菜有紅蘿蔔、豆角、西蘭花等軟腍,薯角好香口好脆口,外脆內軟的薯蓉!

飲品

(自家製椰香咖哩魚柳飯)
椰香咖哩魚柳飯

(烤豬扒拼鰻魚)

2019-08-13
$100 (Dinner)
  • 烤豬扒拼鰻魚
  • 自家製椰香咖哩魚柳飯
2019-08-11 820 views
門面既霓虹燈牌好吸睛,入到去係有兩層,裝修行懷舊風,下層坐滿既關係被安排到上層,見牆上掛有啲舊相🙃▪️ 香煎美國西冷牛扒(7/10)💲148睇中呢間既皇牌鐵板扒類系列,全部都係可以配黑椒汁、燒汁、蒜蓉汁🤗要左個蒜蓉汁,出到黎會微鹹比較重口味,所以唔駛落太多😳西冷牛扒五成熟,質感大致上軟腍,間唔中有啲筋位,牛味亦都夠香濃既,仲有啲薯菜伴碟,薯角外脆內軟好啖啖薯,但調味有少少偏鹹🙈▪️ 香煎美國牛柳配大蝦(6/10)💲168燒汁無蒜蓉汁咁鹹,牛柳厚身切落去比較結實,但肉質會韌,味道比起西冷牛扒遜色,大蝦未算係好新鮮,食落會有雪味,同埋質感可以爽彈一點會更好,薯角同樣係偏鹹🤔▪️ 薄荷朱古力(7/10)💲+10 (跟餐) / 30特飲跟餐只係加$10,呢杯既質感係沙冰,入口都係磨得細滑,薄荷味頗為突出,亦有彩色朱古力碎同陣陣朱古力味☺️▪️ 香濃朱古力咖啡(6.5/10)💲+10 (跟餐) / 32一樣都係沙冰質感,至於朱古力味同咖啡都係有既,不過兩者都唔算好濃咁🤤🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 香煎美國西冷牛扒(7/10)💲148

▪️ 香煎美國牛柳配大蝦(6/10)💲168
香煎美國牛柳配大蝦
香煎美國牛柳配大蝦

▪️ 薄荷朱古力(7/10)💲+10 (跟餐) / 30

薄荷朱古力

香濃朱古力咖啡

🔎 整體評分(6.5/10)
薄荷朱古力
2019-08-10 150 views
中環搵食甚艱難啊!好彩發掘到呢間中環茶記!等位快、坐得舒服、價錢合理😍😍😍抵食午餐散叫menu (唔包野飲)友人要左個鋪燒鰻魚飯,係上次有同事特登介紹佢食!賣相就頂呱呱,點知,一試就發覺小伏🤣 個鰻魚質地好怪😨 係好實好膠😨 唔知係咪因為條魚唔新鮮先會咁,從來都冇試過咁嘅咬口🤣🤣🤣我就要左個葡國雞焗飯,係本身午餐set黎嘅!炎炎夏日,加咗$10轉特飲,諗住嘆番杯紅豆冰消暑!個飯有啲驚喜!炒底😍個汁唔會過鹹,仲幾香添,正!可惜紅豆冰就麻麻哋啦,我明明叫佢少冰,點知上黎嗰陣仲勁多冰😓😓😓 同埋甜得滯😨😨😨😨不過啲紅豆幾好,下次再叫一定要叫佢走冰少甜😅Anyways, 喺中環呢個價錢,又坐得舒服,一定回頭啦😗

抵食午餐

散叫menu (唔包野飲)

炭燒鰻魚飯

葡國雞飯

個飯有啲驚喜!炒底😍
個汁唔會過鹹,仲幾香添,正!

紅豆冰

Anyways, 喺中環呢個價錢,又坐得舒服,一定回頭啦😗
葡國雞飯
2019-08-09 101 views
對於一個中上環返工既上班族,緊係要試下哩間裝潢咁令既茶記啦,裝潢好特別係港式茶記行懷舊風咁,所以同同事去左試下🙌🏻食品方面:🔘香茅雞中翼🔘炭燒鰻魚烏冬🔘香煎美國牛柳拼大蝦🔘菠蘿生炒骨🔘懷舊紅豆冰香茅雞中翼好大隻好香脆,🤪大大隻又入味好正,鰻魚烏冬好大塊,好滑而且無骨啖啖肉,牛柳超淋,肉味都幾濃,醬汁揀了蒜茸汁,配上4隻大蝦,蝦都幾彈牙,味道岩岩好,另外再叫了一款小菜試一下小炒😏小菜全部即叫即整,熱辣辣而且好脆,最主要既咕嚕汁酸甜度都岩岩好,連同配菜的青椒.菠蘿.洋蔥沾好爽脆非常開胃,黎到茶餐廳必飲紅豆冰,當然吾例外要試1試,紅豆好淋甜度都岩岩好,好重椰奶味,我覺得無加水,真材實料,跟餐加幾蚊超抵飲!整體方面: 裝潢特別有懷舊風格,打卡影相一流🤟🏻而且通往上層既樓梯仲超令,我都影左好多張相🤗食物質素有保證,小炒牛柳都好好味,係中環黎講,其實吾算好貴,可以試下有特色既茶餐廳!!
對於一個中上環返工既上班族,
緊係要試下哩間裝潢咁令既茶記啦,
裝潢好特別係港式茶記行懷舊風咁,
所以同同事去左試下🙌🏻

🔘菠蘿生炒骨
菠蘿生炒骨

🔘懷舊紅豆冰
紅豆冰

香茅雞中翼好大隻好香脆,🤪
大大隻又入味好正,
鰻魚烏冬好大塊,好滑而且無骨啖啖肉,
牛柳超淋,肉味都幾濃,醬汁揀了蒜茸汁,
配上4隻大蝦,蝦都幾彈牙,味道岩岩好,
另外再叫了一款小菜試一下小炒😏
小菜全部即叫即整,熱辣辣而且好脆,
最主要既咕嚕汁酸甜度都岩岩好,
連同配菜的青椒.菠蘿.洋蔥沾好爽脆非常開胃,
黎到茶餐廳必飲紅豆冰,當然吾例外要試1試,
紅豆好淋甜度都岩岩好,好重椰奶味,
我覺得無加水,真材實料,跟餐加幾蚊超抵飲!

整體方面:
裝潢特別有懷舊風格,打卡影相一流🤟🏻
而且通往上層既樓梯仲超令,
我都影左好多張相🤗

食物質素有保證,小炒牛柳都好好味,
係中環黎講,其實吾算好貴,
可以試下有特色既茶餐廳!!
香茅雞中翼
炭燒鰻魚烏冬
美國牛柳拼大蝦
菠蘿生炒骨
2019-08-07 337 views
上次行過威靈頓街離遠就見到依間中環茶記, 門面既燈同一龍一鳳矚目到好難見佢唔到! 亦都令人好有印象, 上網搵下佢原來有4層咁大, 今日過去中環就專登去會一會佢。懷舊feel既裝潢, 連牆上既餐牌都份外有味道, 真係好似番左六七十年代茶記咁。我地今日早左d食飯, 夜晚6點幾未係好多人, 所以無機會上到樓上, 不過地下裝修都夠哂懷舊而且坐位都幾闊落。依度有一系列用可樂做既小食, 仲有好特別既海鹽柚子樂同香茅青檸可樂, 兩杯都想試, 就兩杯都叫哂啦飲品先到, 香茅青檸可樂飲落味道好創新個人比較中意, 而海鹽柚子樂就甜左d, 但係海鹽吊起咸咸地既味又幾夾。 香煎美國西冷牛扒香港茶記文化點少得港式鐵板餐呢獨特既渣渣聲, 牛味濃又唔會好肥, 做到5-6成熟, 不錯牛扒下係雜菜同埋薯角, 薯角要讚下, 新鮮炸起外脆內軟, 香口香煎美國牛柳拼大蝦大蝦開左半更有睇頭, 煎得均勻唔老。而牛柳就比西冷煎得over左少少, 但係一樣牛味濃郁黑椒汁有辣勁好香口係中環食飯黎講依度算正常價錢, 如果唔食鐵板餐都有好多平靚正選擇, 客飯小菜都係幾廿蚊, 環境又特別坐得都幾舒適, 係中環區一個不錯既選擇

香港茶記文化點少得港式鐵板餐呢
獨特既渣渣聲, 牛味濃又唔會好肥, 做到5-6成熟, 不錯

香煎美國牛柳拼大蝦
黑椒汁有辣勁好香口

2019-08-04
Type of Meal
Dinner
I visited 中環茶記 for the coke-cola wings they are so proud of. However, for HKD$36 you only get four wings…which is way more expensive than I expected or making them at home, so I didn’t get that. I get this afternoon tea set of Toasted Minced Beef Sandwich instead for HKD$24, which is more fair in Central district…The sandwich was great, as it’s freshly toasted with crunchy bread. Minced beef was rightly salted and delicious.Lemon coke was just okay, I would like more lemon so that my drink could
Toasted Minced Beef Sandwich with Lemon Coke

Lemon coke was just okay, I would like more lemon so that my drink could have a real lemon flavor…Topping it up with HKD$8 wasn’t really worth it, I could buy a whole lemon myself and add it in with that money…
2019-08-06
$32 (Tea)
2019-08-06 96 views
#香煎美國西冷牛扒 🥩 ($148)好耐無食過茶餐廳既扒啦😛 牛扒質素比一般茶餐廳的好😍 叫了5成熟😋👋🏻 肉質一點也不韌🤤 醬汁方面可以揀黑椒汁、燒汁或蒜茸汁😊#咖哩雞球蔥油餅 🥠 ($62)咖哩可配飯或蔥油餅👍🏻 咖哩只係微辣🍛 不吃辣的都可以食到😎 雞球份量十分多👏🏻 而且無骨食落好方便😋 如果蔥油餅多啲會更好😅📍中環威靈頓66號裕榮大廈地舖🚇 中環站D2出口#eforeat_central #eforeat_茶餐廳
#香煎美國西冷牛扒 🥩 ($148)

#咖哩雞球蔥油餅 🥠 ($62)
📍中環威靈頓66號裕榮大廈地舖
🚇 中環站D2出口
#eforeat_central #eforeat_茶餐廳
這次來中環茶記吃晚餐,之前試過鐵板餐好正! 這次想食一下香港小菜,就點了幾個常見的小菜椒鹽鮮魷椒鹽鮮魷外表炸得黃金色很吸引, 鮮魷肉質不錯炸蒜和椒鹽味很香又帶微辣, 很有避風塘的味道, 吃起來很香口,外脆內軟, 很推薦!咕嚕蝦仁咕嚕汁酸甜度調得剛好, 配菜的青椒,菠蘿,洋蔥沾上咕嚕汁很好吃!蝦仁大隻爽口, 蝦肉結實彈牙, 很開胃的一道小菜,配飯應該很不錯!欖菜肉碎四季豆四季豆很新鮮很嫩, 炒得微焦又乾身, 充滿大排檔的鑊氣,肉碎和菇片炒得很香,很惹味, 連蔥白都炒得很脆很鮮甜!沙嗲金菇肥牛煲賣相很不錯,色彩繽紛, 送上來時鍋內充滿醬汁被燒得滋滋的聲音 鍋燒得很熱既可以保住溫度和香氣, 又可以蒸發多餘的水份, 讓味道更濃郁!肥牛量很多, 配菜也很爽脆 微辣的沙嗲醬汁,好惹味!最下面的粉絲吸收了滿滿的沙嗲牛肉汁, 很好吃!飲品最後搭配上茶餐廳必備的凍奶茶和凍檸茶就完美啦!凍奶茶 - 奶味和茶味很平衡,不會死甜 凍檸茶 - 喝得出檸檬很新鮮,有茶香味,甜度也剛好。中環茶記不只是茶餐廳, 連小菜都很有水準! 下次可以帶朋友一起來吃晚餐啦!
這次來中環茶記吃晚餐,之前試過鐵板餐好正!
這次想食一下香港小菜,就點了幾個常見的小菜

椒鹽鮮魷
椒鹽鮮魷外表炸得黃金色很吸引,
鮮魷肉質不錯
炸蒜和椒鹽味很香又帶微辣,
很有避風塘的味道,
吃起來很香口,外脆內軟,
很推薦!

咕嚕蝦仁
咕嚕汁酸甜度調得剛好,
配菜的青椒,菠蘿,洋蔥沾上咕嚕汁很好吃!
蝦仁大隻爽口,
蝦肉結實彈牙,
很開胃的一道小菜,配飯應該很不錯!

欖菜肉碎四季豆
四季豆很新鮮很嫩,
炒得微焦又乾身,
充滿大排檔的鑊氣,
肉碎和菇片炒得很香,很惹味,
連蔥白都炒得很脆很鮮甜!

沙嗲金菇肥牛煲
賣相很不錯,色彩繽紛,
送上來時鍋內充滿醬汁被燒得滋滋的聲音
鍋燒得很熱既可以保住溫度和香氣,
又可以蒸發多餘的水份,
讓味道更濃郁!
肥牛量很多,
配菜也很爽脆
微辣的沙嗲醬汁,好惹味!
最下面的粉絲吸收了滿滿的沙嗲牛肉汁,
很好吃!

飲品
最後搭配上茶餐廳必備的凍奶茶和凍檸茶就完美啦!
凍奶茶 - 奶味和茶味很平衡,不會死甜
凍檸茶 - 喝得出檸檬很新鮮,有茶香味,甜度也剛好。

中環茶記不只是茶餐廳,
連小菜都很有水準!
下次可以帶朋友一起來吃晚餐啦!
2019-07-31 79 views
食物味道差,比一般茶記難食,早餐選擇少。上菜速度極慢,一個波蘿油製作需時半個鐘,向伙記再三催促,伙記只是話:「整緊!整緊!」令人非常無奈。待同桌親友食完,波蘿油先製作完成。
食物味道差,比一般茶記難食,早餐選擇少。

• 鮮牛油菠蘿包
2019-07-29 88 views
今晚去左一間好有懷舊feel嘅茶記食晚飯🕺🏻餐廳位置好方便📍喺正蘭桂芳中心地帶裝修似足70年代feel, 好有特色, 啱晒打卡🤳🏻-食物方面, 除左有茶記平時嗰d野食, 夜晚仲有好多小菜~~小菜款式一d都唔會比酒樓少👍🏻-🦐美極大蝦隻蝦非常大隻, 個殻煎到非常香口卜卜脆架🤩-🐔麻辣雞煲上枱仲滾緊熱辣辣, 雞件肉好滑, 唔會太辣,送飯好正🤓-🍛印度咖哩配薄餅薄餅做法好正宗, 同印度果d paratha薄餅一模一樣囗感😗-🍲瑤柱上湯時蔬清清地, 夠味又幾好食~~-依到叫小菜仲可以加$10要埋老火湯, 抵!今晚就係青紅蘿蔔煲豬𦟌, 煲得好甜又夠火喉👍🏻-如果想中環食小菜但又想經濟d, 依度都係唔錯嘅選擇~~
今晚去左一間好有懷舊feel嘅茶記食晚飯🕺🏻
餐廳位置好方便📍喺正蘭桂芳中心地帶
裝修似足70年代feel, 好有特色, 啱晒打卡🤳🏻
食物方面, 除左有茶記平時嗰d野食, 夜晚仲有好多小菜~~
小菜款式一d都唔會比酒樓少👍🏻
🦐美極大蝦
隻蝦非常大隻, 個殻煎到非常香口卜卜脆架🤩
🐔麻辣雞煲
上枱仲滾緊熱辣辣, 雞件肉好滑, 唔會太辣,送飯好正🤓
🍛印度咖哩配薄餅
🍲瑤柱上湯時蔬
清清地, 夠味又幾好食~~
依到叫小菜仲可以加$10要埋老火湯, 抵!
今晚就係青紅蘿蔔煲豬𦟌, 煲得好甜又夠火喉👍🏻
如果想中環食小菜但又想經濟d, 依度都係唔錯嘅選擇~~
2019-07-28 78 views
最近去左中環茶記食晚飯🥣,呢間茶記原來除左有一般茶餐廳食物,好似常餐,西多士嗰d之外,仲有小菜食架😄今次就叫左以下幾個小菜麻辣雞煲🐓- 雞夠滑,麻味都夠,少少辣,幾惹味瑤柱上湯浸時蔬🥬- 有得揀白菜仔或者芥蘭,我地就揀左白菜仔,有少少瑤柱絲,上湯都有瑤柱味架美極大蝦🍤- 個蝦頭好大呀,隻蝦炸過好香咖哩牛肉配蔥油餅🍛- 咖哩唔太辣,但夠香,配埋薄餅好食呀另外仲叫左例湯🥣,青紅蘿蔔豬骨湯同埋飲熱柚子蜜☕️
今次就叫左以下幾個小菜
麻辣雞煲🐓- 雞夠滑,麻味都夠,少少辣,幾惹味

美極大蝦🍤- 個蝦頭好大呀,隻蝦炸過好香

咖哩牛肉配蔥油餅🍛- 咖哩唔太辣,但夠香,配埋薄餅好食呀

另外仲叫左例湯🥣,青紅蘿蔔豬骨湯

同埋飲熱柚子蜜☕️