2024-09-11 14 views
今次去嘅火鍋店實在令人驚喜!佢哋嘅牛骨湯底濃郁鮮甜,真係一試難忘。匙仁(大)新鮮爽口,仲可以打真擺,用嚟打卡,加入火鍋內煮熟,更加鮮美。豬肉粟米餃同獅頭鵝肉丸都係店內招牌,每一口都充滿豐富嘅肉汁,口感豐富。娃娃菜清爽可口,配合火鍋食用,更加豐富了整體風味。而炸蝦餅外脆內嫩,鮮甜嘅蝦肉與香脆外殼形成完美組合,令人欲罷不能。另外醬料方面,佢地仲會有自家製嘅辣椒油,好香,少少辣,好味,而且好貼心🫶🏻🫶🏻

2024-09-10 33 views
一講起潮州,必然會諗起最出名又有特色嘅滷水,估唔到旺角呢間潮汕火鍋店真係用咗滷水嚟做火鍋湯底,香醇嘅藥材香料味滿足到我嘅潮州胃口。澄海滷水湯底🤍匙仁(大)🤍豬肉芹菜餃 🤍潮汕牛肉丸 🤍菠菜🤍炸蝦餅 叫咗個最吸睛嘅匙仁(即係牛肩胛骨比較细嫩而帶筋花嘅肉),手切嘅關係厚薄有點不一 ,牛味突出濃郁,要注意唔可以淥太耐影響肉質。炸蝦餅尤其出色,平時食開嘅蝦餅係蝦膠居多,今次食到嘅有整整一隻蝦係裏面,炸得薄脆香超好食。潮汕牛肉丸都係必叫之選,睇住牛丸慢慢漲大,吸收曬滷水湯汁,食落彈牙多汁。潮城潮汕火鍋 (旺角)旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖

澄海滷水湯底
🤍匙仁(大)
🤍豬肉芹菜餃
🤍潮汕牛肉丸
🤍菠菜
🤍炸蝦餅

潮城潮汕火鍋 (旺角)
2024-09-10 31 views
今日同朋友係旺角睇波鞋,好想打邊爐😂搵到呢間新開嘅潮汕牛專門店,近排好興食潮汕牛,我哋想試下潮汕牛同一般火鍋店有什麼分別⋯⋯餐廳環境好寬躺,衛生乾淨。入坐後,有不同嘅醬料可以自己調味,店員話佢哋嘅豉油是自己煲的火鍋豉油,特別鮮味。我哋揀咗牛骨湯底香濃而不油膩,最適合打邊爐,能夠食出其他食物本身的味道。炸墨魚丸🦑即叫即炸熱辣辣,味道鮮味,口感彈牙爽口,記得要趁熱食!!!匙柄🐮手切匙柄是肩胛骨的牛肉,肉質中間有條明顯的樹杈筋肉質細嫩,肉汁豐富。牛舌🐂新鮮嘅牛舌大大片,薄切放入鍋內即時收縮緊實,點上自家製嘅豉油,提升鮮甜又爽口。牛骨髓🐂味道濃郁帶有濃厚的牛骨香味同甜味,入口非常滑順。豬肉韭菜餃🥟店家新鮮自己包,大大粒皮薄多餡,內餡是滿滿的韭菜。萵筍🎋顏色清透翠綠,新鮮爽口又鮮甜冰豆腐🧊吸收晒湯底精華,軟綿綿的口感。

炸墨魚丸🦑
即叫即炸熱辣辣,味道鮮味,口感彈牙爽口,記得要趁熱食!!!

匙柄🐮

牛舌🐂

牛骨髓🐂
味道濃郁帶有濃厚的牛骨香味同甜味,入口非常滑順。

豬肉韭菜餃🥟
店家新鮮自己包,大大粒皮薄多餡,內餡是滿滿的韭菜。

萵筍🎋
顏色清透翠綠,新鮮爽口又鮮甜
冰豆腐🧊
吸收晒湯底精華,軟綿綿的口感。

2024-09-08
2024-09-10 29 views
🌟朋友話旺角白布街開左間潮式火鍋,必食靚牛,每日屠場最快6小時直送,新鮮味美。🧂餐廳醬料幾別出心裁,有自家制辣椒醬,夠香夠惹味。🦴牛骨湯底呢度湯底價錢超級親民,牛骨湯底夠晒清甜。🥩匙仁上枱賣相好靚,肉盤可以座枱😆肉色嫩紅,全隻牛只有3%, 涮8秒就食得,滑嫩鮮美😍🥟豬肉玉米餃手工餃,豬肉新鮮,玉米都多,有口感。🥟另外叫左魚皮餃,炸魚皮同娃娃菜。🦑炸墨魚餅爽口彈牙,不錯。 🌟總括嚟講,呢間餐廳真係必食牛肉,有不同部位的牛肉選擇,一定不會失望。另外火鍋配料的價錢仲超級親民👍🏻

🧂餐廳醬料幾別出心裁,有自家制辣椒醬,夠香夠惹味。

🦴牛骨湯底
呢度湯底價錢超級親民,牛骨湯底夠晒清甜。

🥩匙仁

🥟豬肉玉米餃
手工餃,豬肉新鮮,玉米都多,有口感。

🥟另外叫左魚皮餃,炸魚皮同娃娃菜。

🦑炸墨魚餅
爽口彈牙,不錯。

2024-09-08
  • 匙仁
黑白布街附近好多邊爐呢間主打潮汕牛係最近啱啱新裝修可以唱K有豪放冷氣成間party room咁夏天去食打邊爐最緊要冷氣舒服😌牛肉嘅種類有好多選擇兩個人去揀咗個大嘅雪花牛頸脊因為主要想食牛同店員介紹咗醬料所以湯底就揀個清少少嘅姫松茸豬骨店員話炸蒜係店內自家製作嘅另外仲有蒜油加埋係愛蒜之人嘅心頭好用嚟配食牛肉好正🙌🏻潮州嘢有好多炸嘢食炸丸同扎肉等等所以都試咗個炸蝦餅坐耐咗飲多兩杯啤酒🍻炸物小食一向都係停唔到口又邪惡嘅嘢食火鍋配料仲揀咗芹菜餃魚皮餃同潮州魚蛋連埋嘢飲埋單五百零蚊都算幾抵食🍲
黑白布街附近好多邊爐

坐耐咗飲多兩杯啤酒🍻
炸物小食一向都係停唔到口又邪惡嘅嘢食
火鍋配料仲揀咗芹菜餃魚皮餃同潮州魚蛋
連埋嘢飲埋單五百零蚊都算幾抵食🍲
好多人好鍾意返深圳食潮汕牛肉打邊爐,今晚喺旺角搵食,見到呢間潮汕牛肉打邊爐,就好想入嚟試吓清清地叫咗個牛骨湯底,有白蘿蔔、粟米做呢個清湯嘅配料,飲落都幾清甜喎打邊爐料:吊龍伴(大) 非常薄切,仲係用一個圓形冇邊碟上,仲可以打直擺黎打卡,同我喺深圳有次食過嘅感覺係一樣,牛肉味都係同大陸食嘅一樣喎,價錢就唔使講啦,真係冇得比嘅😆😆😆不過喺香港都食到潮汕牛肉嘅新鮮濃牛味,又真係值得一讚潮汕牛肉丸 (四粒) )粒牛丸個樣好似現成咁平平無奇,但係食落嘅時候又真係會噴汁個喎,而且你會睇到粒牛丸個形狀係大小不一,咬開會見到有氣孔,睇得出係人手打嘅。豬肉粟米餃(四粒)、唐生菜手工包嘅餃子,好新鮮,粟米粒嘅甜味同豬肉嘅鮮味好突出!同生菜都好嫩、好新鮮!炸蝦餅(四件)個蝦餅炸至金黃色,咬開入邊見到有原隻鮮蝦,蝦膠又夠彈牙,外皮又炸得夠脆口,正!調打邊爐醬油時,食得辣既就記得試下佢哋自家製既辣椒油呀!我唔食得辣都覺得好香!服務好好嘅打邊爐,當見到我哋差唔多打完邊爐嘅時候,侍應會主動過嚟話幫我哋熄咗個爐;另外,當見到我哋食緊嘢,個煲入面冇嘢滾緊嘅時候,佢又會主動過嚟話幫我哋將個火收細,以免煲乾水。

打邊爐料:
吊龍伴(大)

潮汕牛肉丸 (四粒) )

豬肉粟米餃(四粒)、唐生菜

炸蝦餅(四件)

粟米豬肉餃子
自加醬油
自家製辣椒油
2024-09-10 12 views
今日去咗呢間新開嘅潮式火鍋店,佢地嘅裝修都幾懷舊,好有 feel。炸蝦餅湯底未滾先食個小食先,外皮炸得好脆,入面d蝦肉好彈牙,送酒一流。牛骨湯底個湯底望落好清,但飲落原來都幾濃郁,飲完一碗都唔覺口渴,湯底入面仲有羅白同粟米,所以個湯底帶有少少清甜嘅味道,唔錯。雪花牛頸脊雪花紋好靚,肥瘦均勻,食落好香牛嘅油脂香味,質地好淋滑。三花趾店員介紹係牛嘅前腿,完全冇食過呢個部位,佢個花紋都幾特別,食落好有咬口,都幾有牛味。黑栢葉塊塊都幾大塊,淥10幾秒就食得,食落好爽口,一d都唔韌。潮城五寶丸拼盤分別有牛筋丸,牛丸,墨魚,魚旦同蝦丸,每種丸都好彈牙同新鮮,好味。娃娃菜都好新鮮,用牛骨湯黎淥,吸晒d湯嘅味道,正

雪花牛頸脊
雪花紋好靚,肥瘦均勻,食落好香牛嘅油脂香味,質地好淋滑。

三花趾

黑栢葉
塊塊都幾大塊,淥10幾秒就食得,食落好爽口,一d都唔韌。

潮城五寶丸拼盤

娃娃菜
都好新鮮,用牛骨湯黎淥,吸晒d湯嘅味道,正

2024-09-10 14 views
今天去了旺角一間新開專打潮州火鍋的中菜館叫潮城,可以食牛的不同部位而且環境寬敞,有分上下層,决定一試😚我地選了鴛鴦湯底🥘牛骨湯底+澄海滷水湯底牛骨湯底散發牛骨的濃郁香味而中藥熬制滷水湯底,入口啖啖滷水香😝五花趾🐮$118牛後腿肌腱, 筋肉分明, 口感脆嫩, 嚼勁十足😍匙仁🐮$98匙仁位於頸子的下方,肉質细嫩帶少量筋花,嫩中之嫩,口感豐富爽口😙匙柄🐮$78匙柄位於肩腹肉的一部份,質地細膩,味道鮮美,口感豐富😝雪花牛頸脊🐮$108雪花牛頸脊指牛頸部肉中的嫩肉部分, 肉質比較細嫩, 有豐富油花和冰雪花紋,牛肉入口爽嫩多汁,大推😜吊龍伴🐮$88吊龍伴係牛脊背上嘅一條長肉,又稱為肉眼邊,肉質鮮嫩,香滑可口,較為多汁😋潮汕牛筋丸🍡$78帶有濃郁的牛肉風味,口感紮實有嚼勁😜澄海滷水鵝件$78滷鵝味道非常鲜美, 肉質細嫩😙雜菜拼盤$58提供多樣的蔬菜, 蔬菜新鲜爽脆,味道鲜甜😝雜菇拼🍄$68由蘑菇、杏鮑菇、金菇组成,菇味香濃😋整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇潮城火鍋🎈旺角白布街2-24號藝興大廈5號鋪地下及閣樓

我地選了鴛鴦湯底🥘
牛骨湯底+澄海滷水湯底

五花趾🐮$118
牛後腿肌腱, 筋肉分明, 口感脆嫩, 嚼勁十足😍

匙仁🐮$98

匙柄🐮$78
匙柄位於肩腹肉的一部份,質地細膩,味道鮮美,口感豐富😝

雪花牛頸脊🐮$108

吊龍伴🐮$88

潮汕牛筋丸🍡$78
帶有濃郁的牛肉風味,口感紮實有嚼勁😜

澄海滷水鵝件$78
滷鵝味道非常鲜美, 肉質細嫩😙

雜菜拼盤$58
提供多樣的蔬菜, 蔬菜新鲜爽脆,味道鲜甜😝

雜菇拼🍄$68
由蘑菇、杏鮑菇、金菇组成,菇味香濃😋

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5

🎇潮城火鍋
🎈旺角白布街2-24號藝興大廈5號鋪地下及閣樓
2024-09-10 29 views
旺角新既潮式火鍋, 兩層環境寬敞, 2樓有大電視. 佢個辣醬幾香, 其他sauce 都齊存牛骨湯底$68配有冬瓜及粟米, 帶牛骨淡淡香味. 炸蝦餅$38外層炸得外層黃金香脆,中間彈牙, 好食匙柄 $78大片薄切, 中間有條明顯肉筋好似鑰匙柄, 肉質柔軟帶嚼勁三花趾 $78又稱三花腱, 牛前腿部位、肩胛骨內側. 牛脂肪與肌肉適中潮汕墨魚丸$43帶幾香墨魚味, 彈牙豬肉韭菜餃$58一碟有8粒. 皮薄, 餡足, 韭菜香味濃幾足料魚皮$38生菜$23
旺角新既潮式火鍋, 兩層環境寬敞, 2樓有大電視.
佢個辣醬幾香, 其他sauce 都齊存
牛骨湯底$68
配有冬瓜及粟米, 帶牛骨淡淡香味.
炸蝦餅$38
外層炸得外層黃金香脆,中間彈牙, 好食
匙柄 $78
大片薄切, 中間有條明顯肉筋好似鑰匙柄, 肉質柔軟帶嚼勁
三花趾 $78
又稱三花腱, 牛前腿部位、肩胛骨內側. 牛脂肪與肌肉適中
潮汕墨魚丸$43
帶幾香墨魚味, 彈牙
豬肉韭菜餃$58
一碟有8粒. 皮薄, 餡足, 韭菜香味濃幾足料
魚皮$38
生菜$23
之前在深圳吃過潮汕牛肉火鍋,有很多不同位置的牛肉可以吃得到,香港開始都有潮汕牛肉火鍋店了,這次去到旺角新開的潮汕牛肉火鍋店。餐廳裝潢簡約,用上鐵製的桌椅,最方便的是桌子中間的圓盤好像酒樓的桌子是可以旋轉的,方便一大班人的時候圍爐進食。整個架子送上來,感覺精美而且節省位置,位置多自然吃得更舒適呢~.入座後,職員先送上醬料盤,選好醬料後,就開始火鍋了。.♡牛骨湯底$68湯底內有粟米和白蘿蔔,味道清甜和一般感覺油膩的牛骨湯底截然不同。牛肉就點了一碟♡吊龍伴$88和一碟♡嫩肉$68,吊龍伴帶少許油花,嫩肉相比之下肉質質就比較瘦。♡潮汕墨魚丸 4粒$43潮汕除了牛肉出名之外,丸類也是有名的食物,所以點了墨魚丸試一下。♡豬肉芹菜餃 4粒$33平常吃的都是韭菜餃比較多,這個芹菜餃口感爽脆,帶有芹菜的清新味道。♡炸墨魚餅4塊$43口感彈牙,很有嚼口,咀嚼的時候散發出魷魚香味。另外點了一個娃娃菜$23,配上湯底吃更鮮甜。.✔️餐廳設加一服務費
之前在深圳吃過潮汕牛肉火鍋
有很多不同位置的牛肉可以吃得到,
香港開始都有潮汕牛肉火鍋店了,
這次去到旺角新開的潮汕牛肉火鍋店。

餐廳裝潢簡約,用上鐵製的桌椅,
最方便的是桌子中間的圓盤好像酒樓的桌子是可以旋轉的,
方便一大班人的時候圍爐進食。

整個架子送上來,
感覺精美而且節省位置,位置多自然吃得更舒適呢~
入座後,職員先送上醬料盤,
選好醬料後,就開始火鍋了。

♡牛骨湯底$68
湯底內有粟米和白蘿蔔,
味道清甜和一般感覺油膩的牛骨湯底截然不同。
吊龍伴
嫩肉

牛肉就點了一碟♡吊龍伴$88和一碟♡嫩肉$68,
吊龍伴帶少許油花,嫩肉相比之下肉質質就比較瘦。
潮汕墨魚丸

♡潮汕墨魚丸 4粒$43
潮汕除了牛肉出名之外,丸類也是有名的食物,
所以點了墨魚丸試一下。
豬肉芹菜餃

♡豬肉芹菜餃 4粒$33
平常吃的都是韭菜餃比較多,
這個芹菜餃口感爽脆,帶有芹菜的清新味道。
炸墨魚餅

♡炸墨魚餅4塊$43
口感彈牙,很有嚼口,咀嚼的時候散發出魷魚香味。

另外點了一個娃娃菜$23,配上湯底吃更鮮甜。
✔️餐廳設加一服務費
吊龍伴
嫩肉
潮汕墨魚丸
豬肉芹菜餃
炸墨魚餅
2024-09-10 15 views
潮城潮汕火鍋 (旺角)旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖同朋友仔行開旺角,順便食埋個晚餐,就見到呢間火鍋店❤️唔洗北上都食到潮汕火鍋🍲🤣湯底就簡左牛骨湯底,湯頭清甜,入面仲有粟米🌽同白蘿蔔,都好清甜好食潮汕火鍋當然要叫潮汕牛肉食啦👍🏻,潮汕牛肉三拼,牛肉三款都唔錯,肉質有咬口,牛肉味都出,愈咀嚼牛味都會愈出咁,配埋餐廳既特製辣椒醬,更加惹味好食仲叫左2款餃類,豬肉芹菜餃同魚皮餃各4粒,豬肉芹菜餃食落幾清香,芹菜味幾出炸潮州蝦棗,都幾有驚喜,口感好有彈性,唔錯唔錯🤣油麥菜
潮城潮汕火鍋 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖

炸潮州蝦棗,都幾有驚喜,口感好有彈性,唔錯唔錯🤣

油麥菜

2024-09-09 18 views
今次去咗一間新開嘅牛肉火鍋😮餐牌大致就係食牛同鵝 牛嘅唔同部位(雖然我睇唔明😂)可以俾你哋揀😂打邊爐最緊要係湯底😆今次我哋嗌咗番茄粟米豬骨湯 $78打邊爐之前一定要先飲下個湯🤤佢個湯豬骨味濃郁鮮甜🤤入邊嘅料仲有粟米同番茄都係大大舊好新鮮!拎嚟煮娃娃菜$23👍🏻炸牛筋丸 $43/4外表炸得香 牛肉味濃郁 彈牙👍🏻!匙仁牛肉(大) $208牛肉擺盤精緻有心機 牛肉都新鮮 切到厚薄啱啱好 烚幾秒就可以食啦✌🏻💬 一入到去間鋪係行簡約設計風格雖然價錢稍貴 但牛肉都新鮮同有唔同部位比大家簡嚟食😆📍 潮城潮汕火鍋 (旺角)旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角美食 #美食 #潮城 #火鍋 #牛肉火鍋 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡#港女日常#照騙 #旺角必食#旺角餐廳 #旺角好去處#旺角美食地圖 #餐廳推介 #潮汕牛肉火鍋
今次去咗一間新開嘅牛肉火鍋😮
餐牌大致就係食牛同鵝
牛嘅唔同部位(雖然我睇唔明😂)
可以俾你哋揀😂

打邊爐最緊要係湯底😆
今次我哋嗌咗番茄粟米豬骨湯 $78
打邊爐之前一定要先飲下個湯🤤
佢個湯豬骨味濃郁鮮甜🤤
入邊嘅料仲有粟米同番茄都係大大舊好新鮮!
拎嚟煮娃娃菜$23👍🏻

炸牛筋丸 $43/4
外表炸得香 牛肉味濃郁 彈牙👍🏻!

匙仁牛肉(大) $208

💬 一入到去間鋪係行簡約設計風格
雖然價錢稍貴 但牛肉都新鮮同有唔同部位比大家簡嚟食😆

📍 潮城潮汕火鍋 (旺角)

2024-09-06 109 views
1️⃣蕃茄栗米豬骨湯底個湯底嘅粟米好甜,裏面亦都有蘿蔔亦都係勁嫩㗎~!好少一個湯底可以覺得佢咁足料,仲要你feel到佢嘅鮮甜係來自於佢裏面嘅材料,包括蕃茄,粟米,蘿蔔。2️⃣雪花牛頸脊牛頸脊一向都係我好鍾意嘅部位,所以一定要嗌啦!見到佢裏面嘅雪花都幾靚,肉質都唔錯!3️⃣匙仁香港少食到呢個位置,所以都想試吓!4️⃣炸潮州蝦棗 4粒超好食呀,鮮炸啦~個蝦又好嫩滑!5️⃣豬肉粟米餃 4粒豬肉配合埋好鮮甜嘅粟米,令到成個餃嘅層次昇華咗~~6️⃣潮汕墨魚丸 4粒呢個墨魚丸超彈牙~墨魚亦都好足夠~喺裏面真係食到墨魚嘅丸!7️⃣唐生菜
1️⃣蕃茄栗米豬骨湯底
個湯底嘅粟米好甜,裏面亦都有蘿蔔亦都係勁嫩㗎~!

2️⃣雪花牛頸脊

3️⃣匙仁
香港少食到呢個位置,所以都想試吓!
4️⃣炸潮州蝦棗 4粒
超好食呀,鮮炸啦~個蝦又好嫩滑!

5️⃣豬肉粟米餃 4粒
豬肉配合埋好鮮甜嘅粟米,令到成個餃嘅層次昇華咗~~

6️⃣潮汕墨魚丸 4粒
呢個墨魚丸超彈牙~墨魚亦都好足夠~喺裏面真係食到墨魚嘅丸!

7️⃣唐生菜
2024-09-03 218 views
【旺角•潮城潮汕火鍋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ潮汕邊爐特色火爐牛骨湯底匙仁猪肉韭菜皎潮汕牛筋丸炸蝦餅唐生菜牛骨湯底牛骨湯底是潮汕地區的經典滋補菜品。湯底由大骨頭熬製而成,湯頭濃郁醇厚,飽含了牛肉的鮮美味道。配上細嫩的牛筋丸和香脆可口的炸蝦餅,酣暢淋漓,口感層次豐富。匙仁匙仁是潮汕菜中的另一絕品。細米製成的圓餅配上入餡,包裹在稻葉中蒸煮而成。入口即化的餅皮配上蓬鬆多汁的內餡。猪肉韭菜餃精選猪肉與爽脆韭菜製成餡料,餃子皮薄餡多,Q彈有嚼勁。唐生菜這盤新鮮爽脆的唐生菜非常開胃。淡雅的蔬菜清香配上山椒醋汁,清新怡人,彷彿置身在潮汕鄉村。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #潮城潮汕火鍋 #web3旺角潮城潮汕火鍋旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖
【旺角•潮城潮汕火鍋】@
潮汕邊爐特色火爐

匙仁
猪肉韭菜皎
潮汕牛筋丸
唐生菜

匙仁

猪肉韭菜餃

精選猪肉與爽脆韭菜製成餡料,餃子皮薄餡多,Q彈有嚼勁。

唐生菜

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #潮城潮汕火鍋 #web3旺角
潮城潮汕火鍋
旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖
超多不同部位手切牛肉❗️新開潮汕火鍋🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹不用北上也食到高質的潮汕火鍋!超多不同部位手切牛肉任君選擇如嫩肉、吊龍、三花趾牛肉賣相超好!將牛肉放在一個大碟上因新鮮牛肉有吸力所以將碟戙高牛肉也不會跌下來!湯底清甜,突出食材的原味小食及火鍋食材用料上乘新鮮好味之餘,都是特色手工心機菜!而且店員超nice,加分加分!① 蕃茄粟米豬骨湯底 $78湯底清淡湯式以突出食材的原味蔬菜新鮮鮮甜② 匙仁 (大) $208匙仁是指牛肩胛骨上面托著的一塊嫩肉的中心部分占全牛比例3%,淥8秒鐘即可新鮮手切,帶牛肉味筋肉結實,肉中間穿插著細筋③ 炸蝦餅 $38🦐外脆,蝦肉新鮮彈牙,配上喼汁④ 獅頭鵝肉丸 $33爽口彈牙多汁,食到一粒粒的軟骨③ 豬肉芹菜餃 $33大愛自家製的餃子皮!軟糯有咬口芹菜及豬肉也十分新鮮④ 唐生菜 $23 🥬⑤ 菠菜麵吸收了湯的精華,撈麵一流!📍潮城潮汕火鍋旺角白布街2-24號藝興大廈地下5號舖
超多不同部位手切牛肉❗️新開潮汕火鍋

不用北上也食到高質的潮汕火鍋
超多不同部位手切牛肉任君選擇
如嫩肉、吊龍、三花趾
牛肉賣相超好!
將牛肉放在一個大碟上
因新鮮牛肉有吸力
所以將碟戙高
牛肉也不會跌下來!

湯底清甜,突出食材的原味
小食及火鍋食材用料上乘
新鮮好味之餘,都是特色手工心機菜!
而且店員超nice,加分加分!

① 蕃茄粟米豬骨湯底 $78
湯底清淡湯式以突出食材的原味
蔬菜新鮮鮮甜

② 匙仁 (大) $208
匙仁是指牛肩胛骨上面托著的一塊嫩肉的中心部分
占全牛比例3%,淥8秒鐘即可
新鮮手切,帶牛肉味
筋肉結實,肉中間穿插著細筋

③ 炸蝦餅 $38🦐
外脆,蝦肉新鮮彈牙,配上喼汁

④ 獅頭鵝肉丸 $33
爽口彈牙多汁,食到一粒粒的軟骨

③ 豬肉芹菜餃 $33
大愛自家製的餃子皮!軟糯有咬口
芹菜及豬肉也十分新鮮

④ 唐生菜 $23 🥬

⑤ 菠菜麵
吸收了湯的精華,撈麵一流!

📍潮城潮汕火鍋