2020-10-14
想吃很久的瑞樵閣終於來了網上預約店員也會前一兩日來跟你confirm枱 入去坐低幽暗的燈光 裝飾 銀器 氣氛有令你置身於瑞士的小餐廳想念瑞士的一切 希望疫情快過吧 坐下order後,店員便會送上麵包配有鹽及無鹽牛油 個人認為無鹽的比較香。麵包有點點硬 所以吃不完也煩請店員為我打包不用浪費Salade chesa沙律的dressing很 開胃 而且配有鵪鶉蛋,蘑菇,牛油果也是我很喜歡吃的 😋 yummy而且沙律內有鵪鶉蛋比較少見Fondue montagnarde半島的芝士火鍋酒味香濃 店員說是四種芝士加煙肉做火鍋base 配長通粉及烚薯仔 濃厚滋味!而店員還細心地拎baguette比我地試吓Sliced veal with mushroom in light cream sauce 呢個小牛肉入口嫰滑 香煎薯餅煎得香脆 再配以蘑菇醬汁增添滑溜感 Side dish加左個fried onion rings 食咗兩件飽到食唔到了😂take away please最後甜品揀咗chalet suisse 一早請店員幫忙制定生日朱古力牌本身都驚呢個甜品好漏 但食落又唔會喎因屋仔的朱古力片很
入去坐低幽暗的燈光 裝飾 銀器 氣氛
有令你置身於瑞士的小餐廳
想念瑞士的一切 希望疫情快過吧
坐下order後,店員便會送上麵包
Salade chesa
沙律的dressing很 開胃
而且沙律內有鵪鶉蛋比較少見
Fondue montagnarde
最後甜品揀咗chalet suisse
一早請店員幫忙制定生日朱古力牌
本身都驚呢個甜品好漏 但食落又唔會喎因屋仔的朱古力片很薄而內裏的雲呢拿雪糕配開心果忌廉同朱古力sauce 成個package幾夾
我好鍾意個朱古力sauce😋幼滑又香濃
今晚餐飯不經不覺食了快三小時