2024-09-25 884 views
雖然落雨,但無損我同朋友飲早茶的心情。早茶開11點,訓多陣去飲茶,當係早午飯都唔錯。好在地理位置唔錯,尖沙咀P1出口,沿著香格里拉酒店向前行就見到尖沙咀中心,行入中座有部子彈𨋢按3字就到,其實好方便。如果天氣好,真係可以睇到無敵大海景。我哋叫左唔少點心,大約$450左右,價錢合理,因為質素算高。點心是人手即做,不是預製點心,所以等待美食是需要時間。黑松露鮮蝦燒賣鮮蝦大隻,肉質爽口,豬肉很入味,加上黑松露點綴,很貴氣魚翅灌湯餃其實唔太貴,有一梳梳的魚翅,還有豬肉碎及鮮蝦,湯頭清甜,加入少許紅醋,非常提鮮鳳尾蝦芋角外脆內軟,十分酥脆可口,入面是軟綿綿的芋泥,更有已醃好的豬肉碎,鮮蝦大隻。擺碟用紅架上,仲有食用花配襯,岩曬打卡鮑汁蘿蔔絲酥香酥可口,見到一層層的摺紋,仲有白芝麻,食落好香口,內餡是滑甜蘿蔔絲,正。豉汁排骨蒸陳村粉排骨新鮮,而且肥瘦適中,豉汁香濃,陳村粉蒸得很透,亦有米香,吸收了肉汁香味。鮑片棉花雞雞塊是取自鮮雞腿位置,香滑又唔會太肥,仲有鮑片,淮山,豬皮,很養生韭黃鮮蝦腸粉腸粉滑溜,鮮蝦大隻,韭黃鮮嫩,淋上甜甜的醬油,要襯熱食先好食箭豬奶黃包造型可愛,奶黃餡流心,幼滑香甜手磨杏

黑松露鮮蝦燒賣
鮮蝦大隻,肉質爽口,豬肉很入味,加上黑松露點綴,很貴氣

魚翅灌湯餃

鳳尾蝦芋角

鮑汁蘿蔔絲酥

豉汁排骨蒸陳村粉

鮑片棉花雞

韭黃鮮蝦腸粉

箭豬奶黃包
造型可愛,奶黃餡流心,幼滑香甜

手磨杏仁茶
杏仁茶最岩秋冬季進食,仲有滑溜的蛋白,滋潤肺腑,唔會太甜。

呢日中秋節放早,特登同朋友約咗喺尖沙咀飲茶傾偈,搵咗一間安靜望海景嘅中菜餐廳。打去餐廳訂位時,職員有溫馨提醒,係尖東地鐵站P1出口,幾分鐘距離行去尖沙咀中心,到中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓 就會到。餐廳完全望住維港景色,闊大開陽,仲有獨立房間,啱晒一大班人聚會。我哋眼闊肚窄點了好多嘢食,估唔到全部點心份量都好紮實好足料,食得太滿足了。🩵三星燒責賣(豬肚、豬間、冬菇)星燒責賣係懷舊點心已經好少茶樓會做,呢一間做得好好食,真材實料。🩵魚翅灌湯餃一碗一大隻,入邊真係有不少魚翅,湯汁香濃,肉香鮮美。🩵鳳尾蝦芋角打卡必點,又靚又好食,炸得鬆脆嘅外皮入邊包住好大隻嘅蝦,芋角餡料在底,食落一啲都唔會油膩。🩵羅宋湯鮮竹卷必點,估唔到係新派點心遠勝傳統。用羅宋湯取代舊式點心的芡汁,完全減低油膩感,羅宋湯仲可以飲晒。🩵手磨杏仁茶職員推薦,餐廳親自做嘅杏仁茶,又滑又香,必點的甜品。🩵筍尖鮮蝦餃睇得出的餃皮晶瑩剔透,入邊蝦仁非常飽滿大隻。🩵紅燒妙齡乳鴿乳鴿好唔好食一上枱就知道,呢隻一睇就知好食,外皮炸得香脆,依然保留好多肉汁。🩵惹味醬蒸鳳爪🩵迷你雪山叉燒包(3件)仲有鳳爪同叉燒包都係比一般酒樓好食,睇得出點心師傅

🩵三星燒責賣(豬肚、豬間、冬菇)

🩵魚翅灌湯餃
一碗一大隻,入邊真係有不少魚翅,湯汁香濃,肉香鮮美。

🩵鳳尾蝦芋角

🩵羅宋湯鮮竹卷

🩵手磨杏仁茶
職員推薦,餐廳親自做嘅杏仁茶,又滑又香,必點的甜品

🩵筍尖鮮蝦餃
睇得出的餃皮晶瑩剔透,入邊蝦仁非常飽滿大隻。

🩵紅燒妙齡乳鴿

🩵惹味醬蒸鳳爪
🩵迷你雪山叉燒包(3件)
仲有鳳爪同叉燒包都係比一般酒樓好食,睇得出點心師傅用心製作,用新鮮食材,即叫即做。

餐廳員工非常友善,推薦的蜜桃烏龍茶超級好飲,我哋坐角落位置,會不時過嚟望一望是否需要加水同收碟。整體感覺非常好,無論環境食物質素同埋員工態度,呢間餐廳直頭會推薦屋企人一齊再嚟食。
2024-09-17
$220 (Lunch)
2024-09-19 1071 views
我同陳生平時放假,瞓晏啲中午直接飲茶🫖今日揀咗尖東新開一間酒樓有無敵海景同埋高質fusion 加古早味點心🥧。🥢魚翅灌湯餃 💰$58平時食灌湯餃都💰4x,富都軒加多小小錢就有魚翅,仲要好足料。🥢鳳尾蝦芋角(3件) $42外層係酥皮,內層上面係完整嘅蝦,下面係芋頭。鳳尾蝦芋角除咗外型靚之外,口感多層次。🥢鮑汁蘿蔔絲酥(3件) $48蘿蔔絲酥金黃色嘅外層一睇就知師父有料到,蘿蔔絲一絲絲口感分明,鮑汁有畫龍點睛嘅效果。🥢羅宋湯鮮竹卷 $42第一次食羅宋湯鮮竹卷,酸酸甜甜好開胃。大家可以試吓出面未見過呢道fusion菜,鮮竹索晒羅宋湯好入味又唔會嬲。🥢姬松茸野菌餃(3件) $42姬松茸對身體好有益,晶凝通透既表皮包住足料姬松茸野菌。🥢瑤柱花膠絲燜伊麵 $138我最愛既花膠除咗可以煲湯🍲原來炒都唔錯👍爆多花膠同瑤柱,一大兜伊麵先百幾蚊,抵呀!!🥢箭豬奶黃包(3件)$42箭豬造型好精緻,奶黃包甜而不膩。呢個點心岩晒小朋友👧🏻。🥢一口炸鮮奶$42炸鮮奶外層炸至金黃面頭審上芝麻,內層牛奶唔會好甜。🥢迷你雪山叉燒包(3件) $42雪香色既菠蘿🍍包皮好薄皮,入面嘅叉燒餡調味恰到好處,唔會好咸同好油,叉燒半
🥢魚翅灌湯餃 💰$58

🥢鳳尾蝦芋角(3件) $42

🥢鮑汁蘿蔔絲酥(3件) $48

🥢羅宋湯鮮竹卷 $42

🥢姬松茸野菌餃(3件) $42
姬松茸對身體好有益,晶凝通透既表皮包住足料姬松茸野菌。

🥢瑤柱花膠絲燜伊麵 $138

🥢箭豬奶黃包(3件)$42
箭豬造型好精緻,奶黃包甜而不膩。呢個點心岩晒小朋友👧🏻。

🥢一口炸鮮奶$42
炸鮮奶外層炸至金黃面頭審上芝麻,內層牛奶唔會好甜。

🥢迷你雪山叉燒包(3件) $42
雪香色既菠蘿🍍包皮好薄皮,入面嘅叉燒餡調味恰到好處,唔會好咸同好油,叉燒半肥瘦。

總結:富都軒位於尖東擁有無敵海景,坐起呢度食飯飲茶心情特別好。食物外型精緻,味道創新有誠意。店員服務好仲會主動介紹菜式,店員話點心係師傅人手整,唔係拎貨,一食就知師傅有心,由擺盤到味道👅都一百💯,富都軒主打鮑參翅肚,所以點心,小菜都有海味,好足料👍。

📍 富都軒 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓

🌟建議乘坐“子彈𨋢”上3樓 及 尖東地鐵站P1出口

2 day(s) ago 0 views
飽覽維港美景 享受高級粵菜食府新開業的富都軒,位於尖東尖沙咀中心,於中庭乘坐子彈即可到達。酒樓食物質素高,環境寬敞舒適,無敵浪漫美景,絕對不能錯過!晚市二人套餐風沙豬手粒以炸蒜香紅椒炒香,穫氣十足,豬手肥厚,肉腍惹味,豬皮炸至香脆可口,超讚!鐵板蜜汁叉燒必食!叉燒肥瘦適中,肉質帶有均勻油花,口感極細膩柔,香甜美味,令人一試難忘黑松露翡翠炒蝦球餸菜分量多,絕對超值!蝦球巨型肥美,肉質彈牙鮮味,配上西芹雲耳,清新爽口,伴隨着淡淡黑松露香頭抽櫻花蝦炒飯櫻花蝦、元貝、蝦仁、鮮雞蛋、菜粒飯粒炒至粒粒分明,櫻花蝦惹味,每口也充滿豐富食材,口感層次非常豐富,海鮮鮮味突出楊枝甘露配料十足,西柚、芒果,西米,整體甜度適中,每口也帶著清新果香,為這頓晚餐劃上完美的句號富都軒📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓
飽覽維港美景 享受高級粵菜食府

頭抽櫻花蝦炒飯

楊枝甘露

富都軒
📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓
5個人 食左12款,都係 7百蚊。筍尖鮮蝦餃, 鮮蝦菜苗餃, 鳳尾蝦芋角, 啤梨鹹水角, 山竹牛肉球, 惹味醬蒸鳳爪, 鮑片棉花雞, 羅宋湯鮮竹卷, 姬松茸野菌餃, 厚切黑豚叉燒, 滷水掌翼, 紅棗花包最特別 桃味烏龍茶總括: 舒服,好食,抵食。
2024-10-06
$140 (Lunch)
蜜桃烏龍
滷水掌翼
厚切黑豚叉燒
  • 鮮蝦菜苗餃
4 day(s) ago 0 views
全新開業的富都軒,主打精緻點心,高質粵菜。餐廳空間十分寬敞,差不多每一個座位都能飽覽維港景色,加上鄰近港鐵站十分方便。晚市二人套餐✨金沙炸魚皮咸蛋黃的味道濃郁,魚皮炸得很酥脆,而且一點都不油膩,越吃越上癮!✨脆皮炸子雞(半隻)炸子雞炸得色澤金黃,外脆肉嫩,肉質口感剛好,一點也不柴!✨鮑汁鵝掌伴柚皮鵝掌裹滿醬汁色澤金黃,肉嫩多汁。柚皮肉身軟腍,爆汁棉滑,有入口即化的感覺。✨瑤柱花膠絲炆伊麵花膠爽口彈牙,炆得好入味,而且非常足料。✨蛋白杏仁茶蛋白好滑杏仁茶口感好細緻,甜度剛剛好,不會太甜。富都軒📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓(尖東地鐵站P1出口)

晚市二人套餐
✨金沙炸魚皮

✨脆皮炸子雞(半隻)
炸子雞炸得色澤金黃,外脆肉嫩,肉質口感剛好,一點也不柴!

✨鮑汁鵝掌伴柚皮

✨瑤柱花膠絲炆伊麵
花膠爽口彈牙,炆得好入味,而且非常足料。

✨蛋白杏仁茶
蛋白好滑杏仁茶口感好細緻,甜度剛剛好,不會太甜。

富都軒
📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓(尖東地鐵站P1出口)
金沙炸魚皮
脆皮炸子雞(半隻)
瑤柱花膠絲炆伊麵
鮑汁鵝掌伴柚皮
蛋白杏仁茶
金沙炸魚皮
脆皮炸子雞(半隻)
鮑汁鵝掌伴柚皮
蛋白杏仁茶
4 day(s) ago 0 views
尖沙咀 🫖飲茶+望住海景🌊無論環境同服務都好舒服👍🏻點心精緻出色堅好食🤤超推介飲茶地🌟傾計食飯都非常合適↗️記得去中庭乘坐子彈𨋢上3️⃣樓💜蝦筍尖鮮蝦餃💜黑松露鮮蝦餃燒賣💜鳳尾蝦芋角💜翡翠叉燒腸💜黃金蘿蔔糕💜鼓油皇炒麵💜蛋白杏仁茶
  • 黃金蘿蔔糕
同二個仔去完興趣班,經過尖沙咀中心(尖東地鐵站P1出口),見到新開左一間酒樓,入去飲下茶先,呢到好特別架,可以係中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓,就會見到富都軒蜜桃烏龍茶🫖入口有淡淡的水蜜桃果香,好特別,別有一番風味黑松露鮮蝦燒賣💫面頭有黑松露,燒賣有原隻蝦肉喺入面,真材實料羅宋湯鮮竹卷🥠好特別的點心,配搭出奇地咁夾,羅宋湯嘅酸酸甜甜味道突顯到鮮竹卷嘅鮮味🦐鳳尾蝦芋角擺盤賣相當吸睛,面頭炸得鬆脆,芋頭蓉多到瀉出來,仲有原隻大蝦😋😋另外仲叫左幾款點心🐮山竹牛肉球上湯米粉🍜🍞紅棗花包韭黃鮮蝦腸粉紅燒妙齡乳鴿🦆仲有呢到有無敵大海景✅絕對視覺和味覺都有雙重享受,間中又見到直昇機🤤小朋友都會開心又興奮😍#kol #foodie #香港美食 #中菜 #粵菜 #酒家 #酒樓 #尖沙咀 #尖東 #做節 #維港 #hk #富都 #點心 #燒賣 #蝦餃 #富都軒 #尖沙咀中心 #尖沙咀酒樓 #尖沙咀必去 #尖沙咀美食 #香港好去處 #美食關注組 #酒樓關注組 #子彈𨋢

蜜桃烏龍茶🫖
入口有淡淡的水蜜桃果香,好特別,別有一番風味

黑松露鮮蝦燒賣💫
面頭有黑松露,燒賣有原隻蝦肉喺入面,真材實料

羅宋湯鮮竹卷🥠

🦐鳳尾蝦芋角

另外仲叫左幾款點心
🐮山竹牛肉球

上湯米粉🍜

🍞紅棗花包

韭黃鮮蝦腸粉

紅燒妙齡乳鴿🦆

早幾日行開尖東,無意中見到依間新開既酒樓,一於試試佢! 一上到去佢個無敵海景真係不得了,酒樓採光十分舒適,環境比我地感覺十分唔錯🏙再食埋啲點心,就覺得依間酒樓高質‼️唔係淨係食個景,連啲出品都好認真👍🏻同酒樓姐姐閒談間得知酒樓好多都係手工點心,選擇亦多。仲有啲特別既選擇,例如三星燒賣(豬肚、豬潤、冬菇燒賣),可惜個日去到賣曬喇!唯有下次去再試~而我地嗌左個幾樣野都好滿意😻 絕對係用心之作呀~🤎 筍尖鮮蝦燒賣 餃皮晶瑩剔透,一咬落去勁多蝦仁,亦十分Juice!!🤎 鳳尾蝦芋角顏值高!外皮酥脆,口感層次分明,蝦仁、 芋泥同肉餡比較恰到好處,個人覺得係必點😙🤎 鮑片棉花雞原塊帶骨雞件及鮑片蒸出黎,底層既魚肚同准山吸滿曬啲鮑片雞汁😍🤩🤎 山竹牛肉球肉質鮮嫩,睇得出係巧手製作,調味亦👍🏻🤎 箭豬流沙奶黃包流心奶黃內餡,甜度適中,一口咬落去會爆漿😍🤎 福建鮮蝦炒飯飯炒得粒粒分明,用料新鮮紮實,仲有靈魂瑤柱絲,香氣十足😋 係可以encore既茶樓‼️ 我地個日埋單仲有試業優惠8折🥳最後需要分享佢有宜家傢俬個隻款既BB凳提供👍🏻 帶幼童去都完全無問題呀💕

再食埋啲點心,就覺得依間酒樓高質‼️
唔係淨係食個景,連啲出品都好認真👍🏻

而我地嗌左個幾樣野都好滿意😻 絕對係用心之作呀~

🤎 筍尖鮮蝦燒賣
餃皮晶瑩剔透,一咬落去勁多蝦仁,亦十分Juice!!

🤎 鳳尾蝦芋角

🤎 鮑片棉花雞

🤎 山竹牛肉球
肉質鮮嫩,睇得出係巧手製作,調味亦👍🏻

🤎 箭豬流沙奶黃包
流心奶黃內餡,甜度適中,一口咬落去會爆漿😍

🤎 福建鮮蝦炒飯
飯炒得粒粒分明,用料新鮮紮實,仲有靈魂瑤柱絲,香氣十足😋

2024-09-26
  • 鳳尾蝦芋角
2024-10-02 137 views
『尖東海景高級粵菜~富都軒』🇭🇰好耐冇飲茶啦,所以豬包放學後一家人去飲茶🫖 聽朋友講尖沙咀富都軒唔錯,所以一於去試吓😆富都軒臨近地鐵站🚉 在尖東地鐵站P1出口,交通方便👍🏻 到尖沙咀中心中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓,一入去就見到環境開揚,仲可以望住個海添🌊見係好chill 好享受呀👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗幾樣點心,每一樣都唔錯👍🏻 大家都好滿意呀😄👍🏻🌟箭豬奶黃包D奶黃係流心㗎,甜度又適中😍🌟黑松露鮮蝦燒賣肉質鮮嫩,真係好食過出面好多呀😋🌟惹味醬蒸鳳爪好惹味,又唔會咸,係爸B嘅最愛😍🌟荀尖鮮蝦餃皮薄餡靚,巧手製作👍🏻🌟鳳尾蝦芋角賣相夠曬排場🤩 咬落去芋頭味香😋仲有大大隻蝦仁係裡面🌟啤梨鹹水角出面炸得好脆,裏面有煙煙靭靭有咬口,香得來又有創意👍🏻🌟翡翠叉燒腸個皮好滑,個餡又好食👍🏻🌟粟米魚肚雞粒粥特登要俾豬包食,豬包好中意😋 一啖接一啖🌟七味一口豆腐惹味又香口,外脆內軟😋🌟小豬芒果布甸呢個係我在茶樓食過最好食嘅芒果布甸😋👏🏻👏🏻 好濃芒果味,又唔會太甜👍🏻富都軒環境好👍🏻 交通亦方便👍🏻 又有high chair 提供,所以帶埋小朋友來都無難度😁👍🏻 食物又好食😋 仲可以影打卡靚相大家快去試吓啦
『尖東海景高級粵菜~富都軒』
🇭🇰
好耐冇飲茶啦,所以豬包放學後一家人去飲茶🫖
聽朋友講尖沙咀富都軒唔錯,所以一於去試吓😆

富都軒臨近地鐵站🚉

我哋叫咗幾樣點心,每一樣都唔錯👍🏻 大家都好滿意呀😄👍🏻

🌟箭豬奶黃包
D奶黃係流心㗎,甜度又適中😍

🌟黑松露鮮蝦燒賣
肉質鮮嫩,真係好食過出面好多呀😋

🌟惹味醬蒸鳳爪
好惹味,又唔會咸,係爸B嘅最愛😍

🌟荀尖鮮蝦餃
皮薄餡靚,巧手製作👍🏻

🌟鳳尾蝦芋角
賣相夠曬排場🤩 咬落去芋頭味香😋仲有大大隻蝦仁係裡面

🌟啤梨鹹水角
出面炸得好脆,裏面有煙煙靭靭有咬口,香得來又有創意👍🏻

🌟翡翠叉燒腸
個皮好滑,個餡又好食👍🏻

🌟粟米魚肚雞粒粥
特登要俾豬包食,豬包好中意😋 一啖接一啖

🌟七味一口豆腐
惹味又香口,外脆內軟😋

🌟小豬芒果布甸

仲可以影打卡靚相
大家快去試吓啦‼️

📍尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心3樓

2024-09-30
$120 (Breakfast)
尖東新開張無敵海景高級粵菜必試黑松露燒賣+魚翅灌湯餃🤩 大家小時候喜歡搭「子彈𨋢」嗎? 小編到現在還是十分喜歡。最近尖東新開張一間高級海景酒樓「富都軒」,在尖東地鐵站P1出口5分鐘直達。位於尖沙咀中心內由中庭乘坐“子彈𨋢”上3樓 ,就可以坐擁無敵海景的環境下用餐,心情真的會特別好。✨ 「富都軒」除了一般的壽眉、普洱、鐵觀識外,還有蜜桃烏龍茶,茶味散發出淡淡的水蜜桃果香,入口細膩甘甜。食物方面,點心款式種類多,款款外型精緻,足料有誠意。餐廳更主打鮑參翅肚及各式小菜,絕對讓人在視覺和味覺上都有雙重享受。🪼 蔥油海蜇 $48蔥油海蜇是上海家庭地道的涼拌前菜,海蜇爽脆,散發出濃郁的蔥香,涼浸浸十分開胃。🐔 麻辣口水雞 $48 嫩滑雞肉加入紛陳惹味的辛香料及花生粒,層次豐富。雞肉嫩滑,皮爽滑彈,價錢亦非常親民。🥟 魚翅灌湯餃 $58飽滿的灌湯餃裹滿肉餡、蟹柳和蝦仁,湯汁非常鮮美,上湯加入魚翅,更顯矜貴。🍄 黑松露鮮蝦燒賣 $48原隻鮮蝦燒賣加上爹哋黑松露後,獨特的香氣充斥口腔,口感豐富。🥬 薑汁芥蘭 $42芥蘭爽脆嫩綠,加入薑汁和薑粒散發出淡淡的薑香,是正氣之選。🍜 銀牙肉絲兩面黃 $138煎得
尖東新開張無敵海景高級粵菜
必試黑松露燒賣+魚翅灌湯餃

🪼 蔥油海蜇 $48

🐔 麻辣口水雞 $48

🥟 魚翅灌湯餃 $58

🍄 黑松露鮮蝦燒賣 $48

🥬 薑汁芥蘭 $42
芥蘭爽脆嫩綠,加入薑汁和薑粒散發出淡淡的薑香,是正氣之選。

🍜 銀牙肉絲兩面黃 $138
煎得金黃又脆卜卜的炒麵,配搭爽口銀牙及香軟肉絲,啖啖口感層次豐富,想更開胃的話,不妨加一點紅醋,更添美味。

2024-09-23
Type of Meal
Lunch
一進入富都軒,環境舒服,坐位空間夠大,望住超靚維港景色,值得加分黑松露燒賣放著大大隻蝦上面,濃郁黑松露味道。箭豬奶黃流沙包,奶黃真係好滑流頭抽海皇櫻花蝦炒飯,全家人都話好味,超棒
黑松露燒賣放著大大隻蝦上面,濃郁黑松露味道。
箭豬奶黃流沙包,奶黃真係好滑流
頭抽海皇櫻花蝦炒飯,全家人都話好味,超棒
2024-09-29
2024-09-28 0 views
🍽️ 環境一行入去富都軒,原來喺全海景😍超靚每一個座位都能享受到壯觀的海景,好治癒☺️☺️餐廳空間寬敞,每張桌子都有足夠的距離坐得好舒服,我可以慢慢睇晒啲書🥟 美食推薦所有食物均由酒樓自家廚房製作,即叫即蒸,保證新鮮美味。以下是幾款我特別推薦的點心:蝦餃:皮薄餡多,蝦肉鮮甜🍤🍤燒賣:豐滿的內餡搭配黑松露,好新鮮😋😋小籠包:咬開即爆湯,超多汁水,簡直就係我嘅最愛❤️📍 交通便利想來富都軒?非常簡單!我地喺尖東地鐵站P1出口行約3分鐘到左尖沙咀中心既中庭搭「子彈𨋢」上3樓,就即到,超方便

🍽️ 環境
一行入去富都軒,原來喺全海景😍超靚
每一個座位都能享受到壯觀的海景,好治癒☺️☺️
餐廳空間寬敞,每張桌子都有足夠的距離
坐得好舒服,我可以慢慢睇晒啲書

🥟 美食推薦
蝦餃:皮薄餡多,蝦肉鮮甜🍤🍤
燒賣:豐滿的內餡搭配黑松露,好新鮮😋😋
小籠包:咬開即爆湯,超多汁水,簡直就係我嘅最愛❤️

📍 交通便利
Delivery
  • 小籠包
2024-09-28 0 views
朋友仔推介靚景飲茶真心好食望住個維多利亞🏞海景食野心情都靚D,义燒:超级食一D都唔肥但又好冧打入口即融😋正正正。鳳尾蝦芋角:好多地方會有怪味,但呢道一D都冇重好好味。姬松茸野菌餃:真材實料好香好味。
朋友仔推介靚景飲茶真心好食
望住個維多利亞🏞海景食野心情都靚D,
义燒:超级食一D都唔肥但又好冧打入口即融😋正正正。
鳳尾蝦芋角:好多地方會有怪味,但呢道一D都冇重好好味。
姬松茸野菌餃:真材實料好香好味。
2024-09-28
Type of Meal
Lunch
2024-09-27 0 views
細個同屋企人嚟尖沙咀中心飲茶,每次坐子彈𨋢都好興奮,經過附近開會見到原來嗰度附近開咗間中菜餐廳,見價錢合理,一於上去試吓。餐廳就係中庭位置,搭子彈lift上3樓就到。最驚喜餐廳原來望到維港靚景,望住呢個海景食飯真係特別享受,首先乳鴿,新鮮炸起,脆卜卜好入味,另外叫咗千葉豆腐,一道好考功夫嘅餸菜,豆腐切得咁薄,但依然好滑,真係好犀利。老公最愛食斑腩煲,一上枱已經聞到好香好香,成個煲有成七至八塊斑腩,好厚身好多肉,味道亦都做得非常出色,用嚟送飯真係一流。另外蘆筍炒蝦球,蝦球好大隻,而且非常彈牙,最驚喜係擺盤好靚,用嚟打卡非常吸睛。最後食碟菜清一清口腔,豆乳味配搭蔬菜,原來成個感覺都幾清新,最後食埋個甜品,估唔到連甜品都令我咁驚喜,真係超級好食嘅杏仁茶,同埋我食完一杯想再食多一杯嘅木糠布甸。總括叫咗幾道菜由前菜主菜到甜品,都做得咁出色,真係好少見,下次要同屋企人再嚟飲茶,試埋呢度啲點心先。