2022-08-14
超高質好新鮮既海鮮蒸鍋 - 蟹仙海鮮蒸碢大公館今次就係朋友介紹,帶我黎銅鑼灣食海鮮蒸鍋🦞🦀🤤我地叫左個尊貴海鮮套餐 $449/each店員會先放上粥底,入面有粟米、豬骨及芋頭,再係上面放蒸板同海鮮,最後先會食粥。同時,蒸海鮮既過程,海鮮既精華會流入底層既粥底,咁樣係食完食材之後,就可以食到充滿鮮味既粥~一上黎個海鮮拼盤好吸引👍🏻😍套餐就包左以下10款食物:罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹蟹肉份量亦唔少,蟹肉同蟹膏都好鮮甜太平洋饅頭蟹/日本深海石斑一夜干我都係第一次食一夜干,呢款魚幾重魚同鹽水味,鮮香十足👍🏻野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦龍蝦新鮮、爽口、彈牙!肉質結實,蟹膏仲要勁鮮甜,絕對係好食推介👍🏻😍台灣九孔鮑魚鮑魚都新鮮、爽口又彈牙🤤日本野生大赤蝦呢個都入口新鮮,質感爽彈之後仲有大西洋野生青口/紐西藺刀具蚌/野生日本深海白刀具,紐西藺月亮具/日本大元貝,韓國斧川珍珠蠔,全部都好新鮮好好食😋最後仲有機蔬菜籃同粥,食埋就剛剛好喇😍蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下-1樓
今次就係朋友介紹,帶我黎銅鑼灣食海鮮蒸鍋🦞🦀🤤
我地叫左個尊貴海鮮套餐 $449/each
一上黎個海鮮拼盤好吸引👍🏻😍
套餐就包左以下10款食物:
罕有藻食綠膏蟹/野生膏仔蟹
蟹肉份量亦唔少,蟹肉同蟹膏都好鮮甜
太平洋饅頭蟹/日本深海石斑一夜干
我都係第一次食一夜干,呢款魚幾重魚同鹽水味,鮮香十足👍🏻
野生琵琶龍蝦/澳洲青年龍蝦
台灣九孔鮑魚
鮑魚都新鮮、爽口又彈牙🤤
日本野生大赤蝦
呢個都入口新鮮,質感爽彈
最後仲有機蔬菜籃同粥,食埋就剛剛好喇😍
蟹仙海鮮蒸碢大公館 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地下-1樓