Restaurant: Crazy Noodles (Kai Tak Commercial Building)
Info:

2023-03-15 40 views
位於中環鬧市嘅樓上一樓餐廳,單睇裝修已經知係傳統既中國風,古色古香。有木枱、筷子筒,好似古時嘅麵店一樣🏮🍜瘋狂肥腸麵佢哋嘅湯面可以揀白湯或者紅湯,白湯可以俾唔食辣嘅朋友揀,我自己就揀咗紅湯,紅湯亦都可以揀不同辣度同麻度。腸內壁油脂都被清除左所以十分爽口🤩,大大片又唔會靭🤗🍝瘋狂擔擔面店舖使用既麵係新鮮水麵,好口感,唔會太淋。另外亦都有肉碎、青瓜絲🥒同花生🥜可以撈埋一齊食,青瓜新鮮脆口😙每條麵都吸收晒啲汁,口味油香麻辣👍🏽🥚高湯蒸蛋蛋上面有啲肉碎增加口感,另外蛋味濃郁而且好滑😋🐔泡椒鳳爪泡椒鳳爪絕對係令人食指大動,非常香辣入味,鳳爪爽脆,食唔停口🤪🍮成都老冰粉好少店舖可以食到冰粉,喺呢度見到梗係要嗌!冰粉配上微甜嘅糖水、花生🥜、黑白芝麻、山楂餅碎同提子乾🍇。酸酸甜甜又可以解辣。🥃烏梅汁和羅漢果冬瓜茶烏梅汁,飲落酸酸地,好開胃。羅漢果冬瓜茶就有微微既甜味,如果叫嘅面係辣嘅話就可以飲佢,可以即時解辣🤭餐廳有自選套餐或者散叫,可以根據自己食量或者想食啲咩而去選擇A B C D餐。A先揀食咩麵而且可以另加配料, B飲品,C小食,D甜品。店鋪環境舒適😙感受到成都小面既吸引力👍🏽

🍜瘋狂肥腸麵

🍝瘋狂擔擔面

🥚高湯蒸蛋
蛋上面有啲肉碎增加口感,另外蛋味濃郁而且好滑😋

🐔泡椒鳳爪

🍮成都老冰粉

🥃烏梅汁和羅漢果冬瓜茶

$120 (Dinner)
2023-03-14 42 views
全球都沒有只限制消費時間45分鐘的店,全球獨家, 為了翻台不顧客戶體驗,門口接待人員服務態度惡劣,再也不會光顧!價錢也貴,真的以為自己味道多好,在內地就是一家普通店,店員跩到不行!
全球都沒有只限制消費時間45分鐘的店,全球獨家,

係中環發現一間好隱蔽嘅小店,係一棟商廈嘅一樓,食四川粉麵嘅店舖😆 Menu有幾個套餐組合可以係粉麵、飲品、小吃同甜品自己配搭~✿ 瘋狂牛肉麵套餐 ($109)湯底我揀咗紅湯,係好濃郁嘅牛肉湯,夠味之餘唔會死咸個種。辣味好足夠,有地道四川菜嘅味道😋 麵質係新鮮麵條,偏硬身又夠彈牙,係我喜歡嘅質感~ 牛肉用牛腱子,肉質硬淨但又唔會好鞋。✿ 涼拌木耳涼拌汁做得幾好食,用咗辣椒、蒜等配料所以味道好豐富,好開胃嘅小吃🤪✿ 成都老冰粉係香港好少機會食到嘅一款食品。冰粉食落似係寒天或啫喱咁,幾爽滑😋 再配提子乾、山楂粒、花生芝麻等配料。味道好清甜,食埋甜品呢一餐就完滿啦~✿ 金桔檸檬 (+$7)食辣嘢配呢杯金桔檸檬汁真係夾到不得了,酸酸甜甜好解渴,可以中和番啲辣味~

✿ 瘋狂牛肉麵套餐 ($109)

✿ 涼拌木耳

✿ 成都老冰粉

✿ 金桔檸檬 (+$7)
2023-03-11 47 views
週末經開中環,搵唔到嘢食,係openrice度睇到,就試吓呢間。舖頭都算幾大可以坐好多人,但係員工就好少,所以落單同上餐都需要等。嘢食方面就真係好普通冇乜特別,如果呢個價錢寧願去食譚仔仲好
嘢食方面就真係好普通冇乜特別,如果呢個價錢寧願去食譚仔仲好
2023-03-10 40 views
喺中環放工,今日同朋友一齊試吓呢間重慶特色嘅餐廳!果然都幾驚喜!值得一試啊!🧡瘋狂肥腸面套餐 瘋狂肥腸面 朋友叫咗呢個廚師推介嘅套餐,咁佢肥腸嘅特色係冇咗嗰層脂肪,所以食落去唔會覺得有種好驚嘅感覺。另外佢俾你揀要幾大程度嘅辣同埋麻,但我自己唔係太食得太食得辣嘅人來講覺得小辣都係有啲辣😂🧡烏梅汁(常溫) 呢個烏梅汁係我第一次飲,我覺得比酸梅湯更加好飲,都係酸酸地嘅感覺。🧡瘋狂雜面套餐 瘋狂豌雜面 走辣 BB麻 話說,呢一間既麵佢話係水麵,的確食到煙煙韌韌嘅感覺,而呢一款都係廚師推介,有啲豌豆加埋肉醬,仲有花生,都幾豐富!🧡蒸蛋 個蒸蛋係超驚喜!竟然係勁滑,喺入口即溶嗰一種!同埋佢限量供應,所以嚟到記得要嗌!🧡成都老冰粉(凍) 呢款甜品好特別啊!佢係好大嚿嘅白涼粉,但係上面仲有提子乾,山楂餅,同埋有花生,仲有酒糟同埋芝麻,好有特色!咁樣嘅套餐一人都係$100多啲,喺中環來講係好抵!仲要係晚市呢!鍾意食麻辣嘅朋友就唔好錯過啦!

🧡瘋狂肥腸面套餐 瘋狂肥腸面

🧡烏梅汁(常溫)

🧡瘋狂雜面套餐 瘋狂豌雜面 走辣 BB麻

🧡蒸蛋

🧡成都老冰粉(凍)

2023-03-07 94 views
Nightmare began almost right after I entered, wrong drink was served and after 10 mins of waiting, the table next to me was served first even though I had a single order. When I asked the person, he retorted by saying should I switch her bowl (which she had already started to eat) and give it to you? I expected an explanation, and if it’s an error so be it. But no, what I got in return is an entitled response from a rude worker, who then said that if you are not happy waiting, you can just leave. Since my correct order of drink was not served, I thought there was no payment required. He then stopped me from leaving and insisted I paid for drinks which I agreed to and asked for takeaway, to which he replied I had to pay extra than what I was billed. I then said I’ll drink there, only to know that my drinks have been cleared and they returned it to me for me to finish. All in all a terrible experience and I’ll never go back there again.
2023-03-07
2023-03-07 30 views
雖然係濕疹體質,但間唔中都要解放下,食麻辣麵嚟過下癮😋今次揀咗呢間瘋狂小麵嚟做lunch😃餐廳嘅午市有三種套餐組合,有齊面食、小食、飲品和甜品。主食分乾面和湯面兩種。乾面只有兩款,湯面再細分紅湯、白湯、蕃茄湯和酸辣幾種,有牛肉、肥腸、大排、豬肚等多種選擇。瘋狂牛肉麵佢有紅湯或者白湯揀,我就揀咗紅湯,BB麻同BB辣😆牛腱香粒厚切,燉煮得軟腍但又有口感,仲滷得好入味!而面條係用新鮮水面,既幼軟滑身又有嚼勁,非常正宗!不錯👍🏻小食我揀咗泡椒鳳爪,酸辣又爽口😆最後甜品就叫咗成都冰粉,冰粉裡面有山楂乾、花生、提子乾、芝麻同埋酒糟等等,甜度調教得剛剛好,食落酸酸甜甜,健康又好食,非常解辣!

餐廳嘅午市有三種套餐組合,有齊面食、小食、飲品和甜品

瘋狂牛肉麵

小食我揀咗泡椒鳳爪,酸辣又爽口😆

值得一試嘅彈牙紅湯麵 肥腸必食~~~中環返工有時壓力真係好大,就會想食下辣野,呢間瘋狂小面就係我嘅心水之選。~~佢哋嘅麵可選白湯和紅湯,白湯不辣,紅湯則有 3個辣度,仲有多款小食,飲品等等。~~~🥢面質非常彈牙,湯底辣得惹味,麻麻地,調味好到位,加上滿滿蔥花,解膩非常,難怪多年都係中環人氣餐廳。瘋狂大排面嘅大排骨,非常入味,質地軟爛,一咬就是輕易離骨。而肥腸就洗得非常乾淨,一d脂肪位都冇,但係食落去就有滿滿嘅脂香,份量亦都俾得好大方,值得一試。~~~最後我地嘅甜品就叫咗成都冰粉,非常解辣嘅冰粉裡面有黑白芝麻、花生🥜、糯米、山楂碎等等,食落酸酸甜甜,而且係低甜個種,健康又好食,高質。~~~餐廳名稱:瘋狂小面 (中環)餐廳地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
值得一試嘅彈牙紅湯麵 肥腸必食
~~
~~~
餐廳名稱:瘋狂小面 (中環)
餐廳地址:中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
2023-02-19 52 views
店內設計帶傳統中國風 ,古色古香牆身石磚牆同木製窗等等,環境寛敞闊落餐廳主打四川菜小面,愛辣人士不可錯過✾ 套餐A+B+C+D $109(瘋狂小面|瘋狂飲品|瘋狂小吃|瘋狂甜品)✾ 瘋狂肥腸面(紅湯)辣度同麻度有得選擇,非常貼心肥妹就揀左正常辣同麻湯底辣中帶麻,香濃惹味,令人瘋狂流汗🤭肥腸處理乾淨沒有異味;軟糯入味有嚼勁而麵條係新鮮水麵,入口爽滑✾ 鐘水餃(套餐加$33)睇醬汁紅噹噹以為好辣點知入口甜甜地很香口,帶濃濃四川香料香味水餃細細粒,一啖一粒✾ 紅棗銀耳湯(凍)銀耳份量都多,口感爽滑整體入口清甜滋潤✾ 羅漢果冬瓜茶(熱)清熱解辣,甜度剛剛好
店內設計帶傳統中國風 ,古色古香
牆身石磚牆同木製窗等等,環境寛敞闊落
餐廳主打四川菜小面,愛辣人士不可錯過

✾ 套餐A+B+C+D $109
(瘋狂小面|瘋狂飲品|瘋狂小吃|瘋狂甜品

✾ 瘋狂肥腸面(紅湯)
辣度同麻度有得選擇,非常貼心
肥妹就揀左正常辣同麻
湯底辣中帶麻,香濃惹味,令人瘋狂流汗🤭
肥腸處理乾淨沒有異味;軟糯入味有嚼勁
而麵條係新鮮水麵,入口爽滑

✾ 鐘水餃(套餐加$33)
睇醬汁紅噹噹以為好辣
點知入口甜甜地很香口,帶濃濃四川香料香味
水餃細細粒,一啖一粒

✾ 紅棗銀耳湯(凍)
銀耳份量都多,口感爽滑
整體入口清甜滋潤

✾ 羅漢果冬瓜茶(熱)
清熱解辣,甜度剛剛好
2023-02-11 2269 views
星期六去#中環 嘅#大館 行下。去之前,就係附近嘅 #瘋狂小面 @crazynoodles.hk 食番個lunch 先。佢位置係樓上鋪。係#中環街市 岀黎之後,靠左行落去會見到南記。#南記 右邊有個佳德商業大廈。就係個到上一樓就得!好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💋瘋狂肥腸牛肉面(紅湯)話説@bili_blu 都係#重慶 短居過半個月。個時都食唔少重慶面。佢個紅湯味道的確幾重慶。只係重慶嘅更多油。相信係在地化左,少啲油迎合番要健康嘅香港人。肥腸處理得好乾淨,亦都煮到夠哂淋同入味。大推。另加左$15 要個牛肉。牛肉係牛𦟌位置。所以唔會好硬。而個面呢,好感幾好,有啲似手拉麵嘅質感。💋瘋狂大排面(白湯)白湯就唔辣嘅,飲落有啲似#胡椒豬肚湯 嘅味。大排即係大排骨。一夾啲肉就會從骨甩岀黎。💋椒泡鳳爪呢個好食但好好好辣。辣得超過癮!就係你明明覺得好辣,但又會夾第二舊黎食😂😂 估計辣度係至少譚仔小辣。💋蒜泥青瓜香蒜味同青爪爽脆!💋#成都老冰粉 冰粉有少少似廣東嘅涼粉。但佢就用石花樹嘅籽凝結而成,好似啫喱咁。另外仲用花生,提子乾,酒糟,芝麻,甜水作配料。解

好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💋瘋狂肥腸牛肉面(紅湯)

💋瘋狂大排面(白湯)

💋椒泡鳳爪

💋蒜泥青瓜
香蒜味同青爪爽脆!

💋#成都老冰粉
冰粉有少少似廣東嘅涼粉。但佢就用石花樹嘅籽凝結而成,好似啫喱咁。另外仲用花生,提子乾,酒糟,芝麻,甜水作配料。解辣一流!
2023-02-11
  • 瘋狂肥腸面
2023-02-07 76 views
🐳非常低調的一間四川菜,主要食肥腸麵,牛肉麵,酸辣麵。很多配菜和小食任配搭,還有甜品架!🐳蕃茄牛肉面+涼拌木耳+熱檸茶+紅棗銀耳湯💰109牛肉面非常大碗,牛肉原來是用牛展代替的,蕃茄湯又濃又好味!涼拌木耳微辣,爽口!紅棗銀耳湯像老人家的食物,但其實非常滋潤非常好飲的!🐳酸辣粉+蒜泥青瓜+紅肉柚子💰105這碗酸辣粉有很多材料,十分豐富,雖然不是很特別的材料,但有時候簡單就是美(好味)😅 很香,辣度可自由選擇!蒜泥青瓜非常脆口,蒜泥也十分多,最啱喜歡吃蒜的我們!飲品選擇了紅肉柚子,不酸,好飲!👍

🐳蕃茄牛肉面+涼拌木耳+熱檸茶+紅棗銀耳湯💰109

🐳酸辣粉+蒜泥青瓜+紅肉柚子💰105
2023-01-31 66 views
好耐冇嚟呢度食想當年我仲響中環返工,呢間嘢岩岩開,嗰陣我食過一次,覺得一般般依家我已經冇返中環,今日請咗半日假返搞少少文件,順便食吓情懷,冇諗過比記憶入面好食好多我約莫12點搭三到,門口已經排滿人。如果有用Guru攞位應該會排少啲隊。食咗D餐,有麵+小食+野飲+甜品,一百蚊樓上,以中環嚟講算抵食麵:加辣肥腸麵,湯底好濃郁,有種咸香,就算加辣都冇死辣,麵底有啲咬口小食:酸辣黑木耳,醋,青辣椒同蒜頭嘅調味好清新野飲:室溫烏梅汁,幾好飲甜品:冰粉有驚喜,芝麻,提子乾,酒糟米,山楂餅粒,淡淡嘅糖水同配料一齊食好有風味總結:調味比想像中精緻如果我第日又有野要返中環搞,應該會再食
好耐冇嚟呢度食

小食:酸辣黑木耳,醋,青辣椒同蒜頭嘅調味好清新
野飲:室溫烏梅汁,幾好飲
總結:調味比想像中精緻

如果我第日又有野要返中環搞,應該會再食

2023-01-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 瘋狂肥腸面
  • 烏梅汁
2023-01-28 396 views
天氣凍最適合就係食一碗熱辣辣嘅面食,呢間舖頭真的為我們帶來驚喜。我們兩個人分別點了兩個套餐,主食選擇了瘋狂豌豆面和瘋狂牛肉麵。兩碗麵的辣度剛剛好,加入配料味道很香很濃,非常之有風味。牛肉煮得很入味,面的口感很好,很有咬勁!小食我們點了一個餃子和一個棒棒雞。餃子普通,但醬汁調得很好。另外,值得一提是他們的飲品和甜點。點了冰糖雪梨水、紅棗銀耳羹;他們都很夠冰,而且不大甜,非常適合不太喜歡甜的朋友👍🏻

棒棒雞
2023-01-28
棒棒雞
  • 紅棗銀耳湯
  • 瘋狂豌雜麵
2023-01-14 112 views
食物質素高水準!各有套餐及散叫提供,有素食提供。所有套餐都可以跟餐飲,務求令到客人滿足有白湯及紅湯揀,故名思意係,白唔辣,紅係辣,任君選擇。✏️ 瘋狂肥腸套餐岀名大食積嘅我有ABCD 全套我一定會揀曬,而好多時如果食類似運冒菜,酸辣粉我一定揀有大腸的,夠地道口味!套餐會跟小食,小食我就揀選泡椒鳳爪🤤有無朋友都一樣對泡椒毫無抵抗力?而小糖水方邊就揀咗凍成都老冰粉。好👌🏻小前菜嘅泡椒絕對令人食指大動,係一道美味嘅開胃菜。然後主菜肥腸麵都到埋了,雖然係肥腸但並無濃厚肥膏女仔食都覺得唔肥膩,又唔癡牙仲綿糯添。係真好味🤤配上紅肉柚子,仲爽呀!✏️ 瘋狂素小面套餐約咗位素食朋友同我午餐,即使食濃味嘢,茹素人士都有選擇呀,絕對無問題👍🏻即是平時想偶爾清淡下淨係想食果覺嘅衝擊,呢項係非常好嘅選擇⋯⋯內裏有菜心,有菇有木耳,加上煙靭嘅擔擔麵,簡直一流。份量好足,大大的一碗👍🏻小食方面,朋友就揀咗蒜泥青瓜,好爽口嘅拍青瓜,加上適當嘅麻油同蒜泥調味清爽得來,又不失惹味🤤✏️成都老冰粉食完超級香辣濃味嘅麵之後食返一碗冰粉,簡直係人生一大享受😎其實係我第一次食發覺真係好得意。好似啫喱咁嘅冰粉凍冰冰完全可以清理味蕾上嘅
食物質素高水準!

各有套餐及散叫提供,有素食提供。
所有套餐都可以跟餐飲,務求令到客人滿足
有白湯及紅湯揀,故名思意係,白唔辣,紅係辣,任君選擇。
✏️ 瘋狂肥腸套餐
而小糖水方邊就揀咗凍成都老冰粉。
好👌🏻小前菜嘅泡椒絕對令人食指大動,係一道美味嘅開胃菜。
✏️ 瘋狂素小面套餐
內裏有菜心,有菇有木耳,加上煙靭嘅擔擔麵,簡直一流。
份量好足,大大的一碗👍🏻
✏️成都老冰粉
好似啫喱咁嘅冰粉凍冰冰完全可以清理味蕾上嘅刺激感令到個人舒服曬,又唔算太甜,但係有香香嘅桂花味芝麻味杞子味好清新。絕對推介💯‼️
2023-01-13
  • 成都老冰粉
小有名氣 Bookmark左好耐 終於有機會黎試下食完好非常滿足 好過癮 夠麻夠辣😋走個陣見到原來被評為成都小麵十強 怪唔得咁好食 咁多人幫襯啦😂.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .🌟A+B套餐 $83▪️瘋狂牛肉麵 金桔檸檬 (+$6)🌟A+B+C套餐 $93 ▫️酸辣粉 凍檸茶 (+$5) 鐘水餃 (+$32).川味紅燒牛肉麵味道有驚喜‼️湯底濃郁 香氣十足👍🏻👍🏻👍🏻牛肉好入味之餘 筋腩比例適中 口感香軟 唔會太韌.酸辣粉都完全唔失色 幾好食🤤表面滿滿肉碎 份量一啲都唔馬虎~薯粉軟硬適中 夠彈牙.🥟鐘水餃意外地冇咁重口味醬汁充滿芝麻同埋麻油嘅鮮香 味道唔辣 都幾特別 值得一試💗.❝☺︎ ғᴏʟʟᴏᴡ ᴜs @ragdoll.kjai ғᴏʀ ᴍᴏʀᴇʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ • ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎• ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ⋆♬︎ • ᴛʀᴀᴠᴇʟ*⋆✈︎❞
小有名氣 Bookmark左好耐 終於有機會黎試下
食完好非常滿足 好過癮 夠麻夠辣😋
走個陣見到原來被評為成都小麵十強
怪唔得咁好食 咁多人幫襯啦😂
🐈🎀
ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
🌟A+B套餐 $83
▪️瘋狂牛肉麵 金桔檸檬 (+$6)
🌟A+B+C套餐 $93
▫️酸辣粉 凍檸茶 (+$5) 鐘水餃 (+$32)
川味紅燒牛肉麵味道有驚喜‼️
湯底濃郁 香氣十足👍🏻👍🏻👍🏻
牛肉好入味之餘 筋腩比例適中 口感香軟 唔會太韌
酸辣粉都完全唔失色 幾好食🤤
表面滿滿肉碎 份量一啲都唔馬虎~
薯粉軟硬適中 夠彈牙
🥟鐘水餃意外地冇咁重口味