2019-04-24 65 views
今日朋友帶左我去食上海菜。呢間餐廳既環境都幾好,坐得好舒服夠哂大間。上海菜好多野食都好味,好岩我胃口。當然唔少得 叫小龍包 食啦😄即叫即蒸既 小龍包,熱辣辣出哂煙。要趁熱食先好味😄仲要小心翼翼夾起。沾少少醋調一調味。一咬,啲湯流哂出黎。呢個小龍包都唔錯,個皮夠薄,啲汁幾鮮味!蛋白賽螃蟹🦀️先將蛋 攪匀好,加點醋令到食落每啖既蛋白都夠哂味道。加上一粒粒既帶子,食落爽口,口感更滋味!酸菜魚塊☺️大大盤酸菜魚,夠哂開胃呀!除左有魚肉之外,仲有雜菇同薯粉。魚塊都幾大塊,口感嫩滑又鮮味。酸酸地又幾好味。薯粉配酸湯,食落好彈牙,又幾岩我胃口😋宮保蝦球🌶🌶呢個幾好味!甜酸辣 三個味道集合左係度,味道相當豐富!大大舊黃金蝦球,炸到好香脆。一咬,蝦球相當彈牙爽口。食落唔會太辣,又加點酸甜味 中和一下,好開胃☺️☺️最後仲叫左個甜品叫: 吾係南瓜🎃賣相好精緻,成粒南瓜仔咁😄食落好軟綿綿,咬開裡面有紫薯蓉。味道甜甜的。又幾好味
今日朋友帶左我去食上海菜。

呢間餐廳既環境都幾好,坐得好舒服夠哂大間。
上海菜好多野食都好味,好岩我胃口。
當然唔少得 叫小龍包 食啦😄

即叫即蒸既 小龍包,熱辣辣出哂煙。
要趁熱食先好味😄仲要小心翼翼夾起。

沾少少醋調一調味。一咬,啲湯流哂出黎。
呢個小龍包都唔錯,個皮夠薄,啲汁幾鮮味!

蛋白賽螃蟹🦀️

先將蛋 攪匀好,加點醋令到食落每啖既蛋白都夠哂味道。
加上一粒粒既帶子,食落爽口,口感更滋味!

酸菜魚塊☺️
大大盤酸菜魚,夠哂開胃呀!
除左有魚肉之外,仲有雜菇同薯粉。
魚塊都幾大塊,口感嫩滑又鮮味。酸酸地又幾好味。

薯粉配酸湯,食落好彈牙,又幾岩我胃口😋

宮保蝦球🌶🌶呢個幾好味!

甜酸辣 三個味道集合左係度,味道相當豐富!
大大舊黃金蝦球,炸到好香脆。
一咬,蝦球相當彈牙爽口。
食落唔會太辣,又加點酸甜味 中和一下,好開胃☺️☺️

最後仲叫左個甜品叫: 吾係南瓜🎃

賣相好精緻,成粒南瓜仔咁😄
食落好軟綿綿,咬開裡面有紫薯蓉。味道甜甜的。
又幾好味
間唔中過黎銅鑼灣都會嚟登龍街呢邊食晚餐,而見到V-point地庫開左間新既中菜廳,主要食京滬菜,菜式都有齊我鐘意食既野,所以就同朋友一齊試試。裝修上雖則並非富麗堂皇,但係擺設上有放置水墨畫,茶具,好有中國古舊既氣息。環境闊落完全唔會逼狹,坐得舒適,餐廳內都有好幾張大圓枱,適合家庭聚餐👍🏻《羅春閣爆汁生煎包》$68名乎其實,稍稍咬開啲湯汁就即刻流出黎,都幾燙口,食既時候要小心🤣生煎包皮唔厚,底煎得脆口,整體都唔錯!《韮王炒鱔糊》$128好有穫氣既一道菜。韮王炒得好香,又保留到爽脆既口感,而鱔糊非常柔軟,夠晒入味,好味👍🏻🤩《砂鍋雲吞雞(半份)》$98好有驚喜!湯既雞味好濃,感覺真係餚製過,而非開出黎,仲飲到白菜既鮮甜味,比之前飲過既都出色👍🏻雲呑皮薄餡多,裡面係豬肉白菜餡🥰值得讚既係店員好貼心地幫我地筆好湯同埋將隻雞拆件,食起黎都方便好多👍🏻《黃金姜米鱈魚粒炒飯》$108呢個味道就較一般,好清淡。但係飯粒炒得粒粒分明而且唔會軟淋淋,好有嚼口,碢底亦有飯焦,脆卜卜得黎唔會好油膩👍🏻《牛肝菌什菌慢煮黑豚肉》$198最好味同出色既一道菜。等待既時間較長,證明係好考功夫。首先擺盤好靚,唔同位置上

《羅春閣爆汁生煎包》$68

《韮王炒鱔糊》$128

《砂鍋雲吞雞(半份)》$98

《黃金姜米鱈魚粒炒飯》$108

《牛肝菌什菌慢煮黑豚肉》$198
最好味同出色既一道菜。等待既時間較長,證明係好考功夫。首先擺盤好靚,唔同位置上撒上什菌同牛肝菌,兩款菌既份量都好多,菇味非常香濃,更驚喜係黑豚肉既肥肉部份口感好似啫喱般軟滑,入口即溶😍完全無好肥膩既感覺,肉質好鬆軟入味,十分推薦呢個菜!

呢度食物質素真係幾唔錯,適合一家大細聚餐,另外店員嘅服務態度好好,有位好後生著西裝既經理好有耐心地介紹同埋推薦菜式俾我哋,亦好好笑容,下次同屋企人食飯都會考慮嚟呢度。
2019-04-23 73 views
今個weekend 去左銅鑼灣時代廣場買東西,逛逛下又到晚餐時間,由於屋企人偏向中菜,所以即是上網做功課,近近地喺燈龍街搵到一間京川菜館- 日喜樓餐廳位於V Point 地庫一樓,𥚃面呈長方形,兩邊擺放著方形枱子,中間位置放著大圓枱,並且設有廂房,可供多人聚餐餐牌電子化,方便又淸晰茶種類有很多,選左菊花,菊花清香又冇草腥味五香薰魚魚肉肉質新鮮雪白,表面炸得香脆,𥚃面又唔駭囗,夾有煙薰香,味道更有層次茶樹菇,金菇高湯翡翠苖翡翠苖幼㜛多汁,配左茶樹菇金菇,好健康香酥鴨跟荷葉夾一上枱,香酥鴨味香味飄出,十分吸引鴨肉表面煮得乾身,入面鴨肉仍然幼嫰,一尐都唔肥,醃料用左花椒八角等,更為惹味甜品要左高力豆沙香蕉,呢餐好滿足

餐牌電子化,方便又淸晰

茶種類有很多,選左菊花,菊花清香又冇草腥味
菊花茶

茶樹菇,金菇高湯翡翠苖
翡翠苖幼㜛多汁,配左茶樹菇金菇,好健康

香酥鴨跟荷葉夾
一上枱,香酥鴨味香味飄出,十分吸引
荷葉夾

甜品要左高力豆沙香蕉,呢餐好滿足
高力豆沙香蕉球

菊花茶
荷葉夾
  • 香酥鴨
  • 茶樹菇金菇高湯翡翠苖
2019-04-23 103 views
呢間餐廳既一個主要賣點係有百碟宴食,好似好正咁😍如果揾到咁多人一齊去我都想試下😛餐廳係銅鑼灣登龍街,地點方便不在話下,裏面環境寬敞光猛,裝修都幾high class,座位闊落,感覺都好舒服😊最初以為用ipad點菜,原來ipad只係用黎睇餐牌🤣茶芥$12位,我地揀左普洱,比普通酒樓飲到既好飲👍🏻.🐥杞子花彫醉雞 醉雞既份量唔少,肉質都幾滑,食落有淡淡既花彫酒味,加埋幾粒杞子,甜甜地,味道唔錯!.🦐乾燒蝦球配鍋巴底 (四件)蝦球好大隻,肉質彈牙,加上沾滿甜甜地又辣辣地既醬,好惹味🥰而鍋巴底仲有驚喜🤩原來撈左鹹蛋黃炸架💕鹹香味十足而且非常香脆可口。呢個餸可謂色香味俱全,全晚最讚👍🏻.🦆北京填鴨(半隻)而家做緊優惠,半隻北京填鴨只係$159😉半隻份量都好多😆皮薄得黎好香脆,肉質幾嫩,有小小位置偏肥,但都唔算好油膩。平時食到最後一定會唔夠薄餅皮,但呢度有12塊咁多😂最後竟然係有皮淨🤣🤣但食到一半個皮凍左就開始硬😣由於個人唔食京蔥,所以我只配青瓜同烤鴨醬☝🏻.日喜灌湯小籠包 (四件)熱辣辣既小籠包食落鮮甜多汁,皮薄但完全冇穿,輕鬆將佢夾起😬值得一試👏🏻👏🏻👏🏻

🐥杞子花彫醉雞
乾燒蝦球配鍋巴底

🦐乾燒蝦球配鍋巴底 (四件)
北京填鴨

🦆北京填鴨(半隻)
日喜灌湯小籠包

日喜灌湯小籠包 (四件)
Type of Meal
Dinner
乾燒蝦球配鍋巴底
2019-04-23 94 views
精緻中菜@銅鑼灣上海菜嘅涼菜眾多,我至愛係醉雞。呢個杞子花雕醉雞嘅花雕酒香四溢,滲透到每一件雞呀,雞肉都好滑嫩,水準好好 而且杞子鋪排到花形,令賣相更精緻!芙蓉三鮮個名充滿詩意,其實係包含海鮮嘅炒蛋白嚟。三鮮就係蝦仁、帶子同鮑片,份量豐富,蛋白既嫩又吸收咗三鮮嘅鮮味~京燒羊係傳統京菜,而家以新派嘅樣子呈上,唯一不變嘅就係外脆肉軟嗰股經典味道。鍾意羊肉嘅人必試!黃金蝦球包咗層鹹蛋,所以先金黃色嘅外表,鹹蛋固然惹味鹹香,但值得一讚係蝦球無被蓋過,仍然鮮甜爽滑彈牙小籠包係必食 item,呢個日喜灌湯小籠包真係好多湯,成隻好飽滿咁半隻香酥鴨價錢唔貴,鴨肉入味,配咗幾個荷葉夾(就係蒸籠裏嗰幾個似包嘅東西)可以將鴨肉包起食。甜品係可愛嘅南瓜造型,不過內裏犯紫薯餡,所以甜品名稱就叫「吾是南瓜」,哈哈~ 紫薯甜而不膩,都唔錯。
精緻中菜@銅鑼灣

杞子花雕醉雞

而且杞子鋪排到花形,令賣相更精緻!

京燒羊

黃金蝦球

京燒羊
黃金蝦球
2019-04-22 89 views
銅鑼灣V Point前身為另一座大廈,在一年多前經過翻新工程後,才成了現今的V Point,而同一座大廈裡林立數間的餐廳,有的是日式,有的是中式。而有個共通點就是,在遊客區的餐廳其實也不會便宜到哪兒去,都是一些高級的餐廳,這次選擇了一間中菜聽,名為「日喜樓」。裡面的環境也不算太豪華,以大的桌子為主,還好牆身旁有些金黃色的裝飾,增加了豪華感。在別的中菜廳吃過同一道菜式,已經對它念念不忘,在這裡當然也忍不住點啦。碟子並不是很大隻,蝦的數量算適中,黑松露覆蓋全部蝦仁,很是香口,蝦仁爽口彈牙,整體來說質素很高。之後點了一碗陽春麵,是傳統的上海菜式,麵上有一些薺菜,不知道是否大部分人都能接受薺菜,我自己就覺得可以。陽春麵每一條都很幼小,吃進口只需花小量的咀嚼時間,絕對較粗的好吃。小籠包也是我每次吃上海菜必點的菜式,小籠包裡的湯味道濃郁,每次一咬開小籠湯包的皮,便有大量的湯流出來,好有滿足感。但豬肉不夠結實,這方面可以做得再好一點。上海炒年糕上佈滿海鮮醬,令原本味道單調的年糕變得濃郁,而且年糕質感十分煙韌,令我想起了現今年輕人也很愛吃的韓式年糕😋還有一些白菜仔和雞絲。吃過某間連鎖生煎包店的生煎包,

黑松露炒蝦仁

陽春麵

上海炒年糕

吃過某間連鎖生煎包店的生煎包,覺得不錯,突然又想在這裡試試傳統的上海生煎包。生煎包竟是是用煲子盛載,很是特別🤣咬開後是滿滿的湯汁,但跟小籠包有個共通的缺點,就是裡面的豬肉不夠結實。
羅春閣爆汁生煎包

北京埴鴨是日喜樓的招牌菜式,原價二百多元,現在正做優惠,比原價便宜得多了。埴鴨的擺設並不是放得太整齊,味道倒是令我大開眼界。埴鴨每一件都沒有太多的肥肉,連皮也不會太油膩!
日喜北京埴鴨

吃北京埴鴨就當然還有青瓜和配埴鴨的醬汁,很有風味

2019-04-17
$300 (Dinner)
黑松露炒蝦仁
陽春麵
日喜北京埴鴨
2019-04-22 41 views
小籠包, 柔滑的肉餡和清鮮的湯汁,即使吃完了一整籠仍不覺膩,餘味鮮美,很值得一嘗宋嫂魚羮 , 色澤油亮,魚肉質細嫩, 鮮嫩滑潤,蟹肉一樣的口感, 芙蓉三鮮 , 火候控制得好,蝦仁、帶子, 鮑片及蠶豆,蛋白嫩滑溜口,同時又嚐到食材的鮮味,滋味無窮陽春麵 , 加入高湯, 麵條Q彈鹹香夠味.蔥燒海參 , 細細嚼來,軟糯滑膩、膠質肥厚,帶點韌性,轟然入口,醬汁蔥香撲鼻,寬厚粘稠,滿口流香桂花糕晶瑩剔透,口感水嫩幼滑, 且透着一股特别的清香, 讚

陽春麵 , 加入高湯, 麵條Q彈鹹香夠味.

桂花糕晶瑩剔透,口感水嫩幼滑, 且透着一股特别的清香, 讚

2019-04-22 66 views
黑松露煙燻蛋流心做得相當好😎幾乎成個蛋黃都係流心蛋漿煙燻味道剛好😉唔會過濃加上松露醬☺️有種幸福感覺羅春閣爆汁生煎包🥟包皮做得非常薄😉底部煎得香脆可口😚一咬勁多肉汁流出黎🤪內裡嘅豬肉餡非常大粒😆要小心燙襯咀仔喔😘講完好食嘅野🤭都要講下伏野雞樅菌素炒飯🍚真心油到不得了炒飯夠哂豉油色水🤔以為味道唔錯點知淡到不得了😧可以話係無味齋過食齋😐北京片皮鴨🦆仲不得了大部分鴨肉都紅紅地色🤥甚至有幾塊係生生地嘅🥴唔熟都比人食?!🤒其實仲叫左其他食物但無影相😅同一碟菜有D勁鹹😞有D無味廚師應該放左鹽無炒勻😕
黑松露煙燻蛋

其實仲叫左其他食物但無影相😅
同一碟菜有D勁鹹😞有D無味
廚師應該放左鹽無炒勻😕
2019-04-22 58 views
頭先喺灣仔嗰邊行過嚟見到呢度有間靚嘅餐廳嘅事就入去試吓啦一落去就覺得餐廳嘅裝修好舒服可能我哋早去啦一去到都未係超多人啲位坐得好寬敞同埋好靚完全冇逼夾的感覺餐廳嘅Menu係用電子化極速叫嘢食之後啲嘢食超快就來到啦咁我哋就叫咗雞絲粉皮份量都幾大下必食的灌湯小籠包金腿娃娃菜叫咗海皇鍋巴超香噴噴最少要叫兩件鍋巴夠脆又夠多食材喺上面蜜汁火方六件超靚最後仲食埋甜品桂花糕清甜又香三件完全唔夠食呢間餐廳服務同裝修都好好值得同客嚟食飯
頭先喺灣仔嗰邊行過嚟見到呢度有間靚嘅餐廳嘅事就入去試吓啦

三件完全唔夠食

呢間餐廳服務同裝修都好好
值得同客嚟食飯
2019-04-01
$260 (Dinner)
2019-04-21 56 views
同朋友出街過想食清淡少少,就揀左呢間食上海菜。入到餐廳唔算好大,加上地段都估到價錢都好合理。本身打電話去book 枱 receiption話可以walk-in 但最後去到又話可能冇位,不過好快都有俾到位我地。叫左半隻烤鴨,一碟醉雞,小籠包同翡翠苗同上海年糕。烤鴨味道一般般,包同鴨都放涼左。小籠包出奇地好食過某間連鎖上海餐廳,醉雞係冰鮮雞味,翡翠苗就好好食!上海年糕都好夠味,好彈牙食過覺得普普通通,但價錢都算平,服務改善一下會更好!

食過覺得普普通通,但價錢都算平,服務改善一下會更好!
半隻烤鴨
醉雞
小籠包
2019-04-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
小籠包
  • 北京填鴨半隻
2019-04-21 107 views
今日中午行到鵝頸橋附近,見有一條街係全部都係食店即管行入去睇吓 行到半路有個侍應好殷勤咁送張宣傳單張埋嚟叫我入去試吓,我睇d嘢食又幾啱食,又見有時間同有d累想坐吓休息吓,就答應左佢 侍應好有禮貌地帶我落到去餐廳埋位坐低,跟住侍應就遞上既先進又環保既平板餐牌俾我睇,我見餐牌內有好多好吸引既食物不過一次試唔晒,只叫左幾款來試,其餘留返之後再試。黑松露煙薰蛋:入口黑松露味好香,蛋白好滑,蛋黃甘香好creamy鐵板蒽爆羊肉:鐵板和羊肉分開上,侍應之後將羊肉倒落鐵板,就刻發出''渣渣'' 聲,羊肉入晒味有返d羊羶味,肉質好嫩,蒽好鮮嫩索晒d汁好入味杞子花雕醉雞:杞子好甜,雞肉好嫩滑,好濃花雕味羅春閣爆汁生煎包:食既時候要小心, 篤穿佢放左d肉汁先食,因為會爆汁而且好熱會燙親,包皮有兩種囗感,一面煎到脆咯咯,一面軟淋淋,好正內裏既肉入口唔肥膩,而且好多肉汁流出,肉汁非常美味呢個真係堅正,而且現在做緊優惠價原價$68(四隻)宜家只需$36好彩今次信左侍應介紹,唔係就錯過左呢間噤正既食店
不過一次試唔晒,只叫左幾款來試,其餘留返之後再試。

鐵板蒽爆羊肉

杞子花雕醉雞:杞子好甜,雞肉好嫩滑,好濃花雕味
杞子花雕醉雞

內裏既肉入口唔肥膩,而且好多肉汁流出,肉汁非常美味
呢個真係堅正,而且現在做緊優惠價
原價$68(四隻)宜家只需$36
羅春閣爆汁生煎包

好彩今次信左侍應介紹,唔係就錯過左呢間噤正既食店
2019-04-18
Type of Meal
Lunch
鐵板蒽爆羊肉
2019-04-21 49 views
朋友之前去過舊舖,感覺很好。今次我們仨,光顧新店。入到餐廳,好光,而且裝修主色是白色,感覺清潔乾淨 Tablet 餐牌,好現代,減少印刷用紙,比較環保。食物種類繁多,涼拌小食,小炒,小菜,肉類,包類,片皮鴨,甜品,等等有10多頁。我們仨今次 order 好幾碟涼拌小菜及小炒,還有包點。燻魚香脆又有煙燻味,醬汁有霉味,讚呀 四喜臨門小籠包,皮薄餡靚,內裡有湯。生煎包內有湯,好熱好熱好熱,好彩服務員細心提醒,免得 燙嘴喔 北京雙面皇,就麻麻地,原來是乾蛋麵加湯,太硬了。 可能味道淡口,跟蔥爆羊肉一齊食,感覺還可以。蔥爆羊肉用鐵板上,好有鐵板燒 feel,唔鹹, 亦沒有羊騷味 家常娃娃菜就鹹咗少少,但如果跟飯一齊食,就問題不大。可惜,這是我們後加的,只因想多食菜,而未有另外 order 白飯。桂花糕甜味合適,中間又夾有蘆薈,感覺好清新喔
朋友之前去過舊舖,感覺很好。今次我們仨,光顧新店。

入到餐廳,好光,而且裝修主色是白色,感覺清潔乾淨

我們仨今次 order 好幾碟涼拌小菜及小炒,還有包點。

燻魚香脆又有煙燻味,醬汁有霉味,讚呀

四喜臨門小籠包,皮薄餡靚,內裡有湯。

桂花糕甜味合適,中間又夾有蘆薈,感覺好清新喔

蔥爆羊肉

燻魚

桂花糕
2019-04-18
$287 (Dinner)
蔥爆羊肉
燻魚
桂花糕
  • 經典肴肉
2019-04-21 37 views
同媽媽食輕量晚餐,我媽媽喜歡食中菜,所以我們選了這間方便就腳的上海菜。在登籠街地庫,好易找因有大大個招牌寫著。落了電梯,有一個個特色小圓椅子,設計都好特別好雅緻,裝飾以花花大自然及圓型的鏡子。地方好寬敞,更有獨立房間讓一班客人可以有私人空間傾計享受;另外也有大廳位置,坐位有圓枱及梳化位,好舒適又休閒的風格,令客人可以慢慢好好品嚐美食及分享!。全無添加的手工菜用上Tapas小碟方式呈現,配合自家研製的中式雞尾酒及雞尾茶。更有出名之首次獨創「百碟宴」,將傳統京川滬菜製成Tapas小吃,每席足足100碟,滿足視覺享受之餘,還可一次過嘗試44款涼菜、熱菜、經典京點及甜品菜式。餐牌是用電子ipad, 分了不同種類,有涼菜、京菜、主菜、甜點等等,更有廚師推介!菜餚顏色豐富又靚的圖畫!地方乾淨整潔,好靚一套的餐具及碗,好高級!1. 杞子花彫醉雞:花彫好香好濃郁,杞子擺放成花花的樣子,好有心思!醉雞份量唔少件,雞唔會好肥,肉滑又入味,雞皮好薄又凍凍口感又彈牙,正呀!日喜灌湯小籠湯包,熱辣辣蒸起,好薄薄的皮又好有技巧的有好多摺,湯汁好多包在皮中,肉香又滑,配上香醋及薑絲更出味又中和了油膩味!必點之選3.

在登籠街地庫,好易找因有大大個招牌寫著。

和尚帶帽

3. 和尚帶帽(配4件薄餅):好特別的名字,又是蔬菜類有多點纖維又健康,所以就點了。賣相好靚又香噴噴,和尚帶帽我們估是那片炒蛋,蛋厚又煎得好香好靚又脆脆的質感,下面是蔬菜,包括:芽菜、香蔥、木耳、粉絲、菜絲等等,好香好爽口帶有不同口感,入味的內餡放在薄薄又熱熱的薄餅皮,包好如春卷的樣子,好健康又美味又可以自己製作!
豆沙鍋餅

4. 豆沙鍋餅:新鮮出爐好熱好香脆的外皮,內餡微甜又滑滑的紅豆沙,必點的甜品,好愛食這個喔!
環境一流服務又好,食物菜餚當然正啦-色香味俱全!

2019-04-16
$170 (Dinner)
豆沙鍋餅
  • 杞子花雕醉雞
去左呢間新派上海餐廳食飯, 座位闊落, 坐得都幾舒服 七點幾去到都唔係好多人,都幾多位,裝修係走年輕人路線 點左小籠包, 皮薄同都幾juicy 點左個大千雞, 少少辣, 都幾惹味 鱈魚雪裡紅煨麵, 呢個好好味, 湯夠濃, 有少少鱈魚, 又有雪裡紅吊味, 成碗麵連湯食晒~ 仲點左蜜汁火方, 本身驚唔夠飽, 但食埋呢個飽晒, 蜜汁火方蜜糖味好濃, 下面仲有好多蓮子, 好甜好似食甜品咁~
去左呢間新派上海餐廳食飯,
座位闊落,
坐得都幾舒服
七點幾去到都唔係好多人,
都幾多位,

呢個好好味,
湯夠濃,
有少少鱈魚,
又有雪裡紅吊味,
成碗麵連湯食晒~

仲點左蜜汁火方,
本身驚唔夠飽,
但食埋呢個飽晒,
蜜汁火方蜜糖味好濃,
下面仲有好多蓮子,
好甜好似食甜品咁~
2019-04-02
$232 (Dinner)
2019-04-20 40 views
上星期喺銅鑼灣行街發現V Point地底下的餐廳變身為一間名叫為「日喜樓」的京川滬餐廳,下午兩點幾,見肚仔餓,一於走入去試試!一落到地底見到餐廳裝修都幾grand,好有風格,地方廣大,座位寬敞又舒適,帶埋一家大細黎家庭聚餐就最好不過菜單用平板電腦展示,夠晒新潮先進,選擇仲好豐富添日喜灌湯小籠包價值$63嘅小籠包到底質素如何?果然係冇失望!湯包外皮薄得來帶點嚼口,有麵粉香,內裡包住好軟腍的豬肉內餡,一咬開上湯汁就頓然湧出來,皮薄餡靚,非常juicy呢芙蓉三鮮三鮮分別係:帶子、鮑魚片、鮮蝦,三款海鮮都好新鮮,份量充足,爽口彈牙!芙蓉其實即係蛋白,蛋白份量都幾多,炒得非常嫩滑,加上黑醋後更能提鮮,送飯食就啱晒黃金薑米鱈魚粒炒飯炒飯用煲仔呈上,可以keep住溫度!黃金薑米的薑味唔算好重,反而好有鑊氣,鱈魚粒同飯都炒得好香口,炒飯粒粒分明,唔油膩,口感偏硬,有嚼勁,我鍾意總括而言,食物價錢合理而且幾高質,午市仲要免加一,物有所值啊!

菜單用平板電腦展示,夠晒新潮先進,選擇仲好豐富添

芙蓉三鮮

黃金薑米鱈魚粒炒飯

$170 (Lunch)