2019-04-19
一家大細o黎日喜樓食飯,新開張乾淨企理光猛,大人細路都坐得舒服!一個Pad睇晒主菜單同 Drink Menu,方便又環保D先o黎一碟杞子花彫醉雞,用杞子湊左朵花岀o黎,賣相好掂,酒味香濃,D雞係好嫩黃金蝦球好香咸蛋香,大大粒啖啖肉,蝦肉彈牙爽口!想食羊,店員就介紹左呢碟京燒羊比我地。無介紹錯,外皮燒得酥脆香口,裏層帶少少脂肪,不膻不膩,正!試下LEE到GE日喜灌湯小籠包,厚薄適中 ,熱辣辣入面湯汁超燙口,有水準👍🏼芙蓉三鮮睇落平平無奇,蛋白炒起好似芙蓉花,三鮮就係蝦仁、帶子、鮑片,令成道菜非常鮮甜厚切海參黑豚煲好抵食,一煲有勁肥厚重量級海參同靚靚黑豚肉,肥肉甘爽!雖然已經好滿足,不過都叫左個北京炒拉麵,食下D澱粉質落肚。又炒得幾好,加D辣辣地GE豆瓣醬好好食老婆例牌要食飯後甜品,吾是南瓜個樣夠晒特別!南瓜GE外表,紫薯蓉GE內心,清甜不膩,有驚喜👍🏼
黃金蝦球好香咸蛋香,大大粒啖啖肉,蝦肉彈牙爽口!