2021-04-13 31 views
今次去左朋友介紹高質火鍋店,位於旺角的「尚膳養顏滋補鍋」,地方超大,環境雅緻好舒服,除了大廳,仲有唔同分隔房,同party房等,QR code 落單方便,食物質素新鮮美味,我同朋友都話,下次一定要再encore。鴛鴦鍋(尚膳養顏美人鍋及尚膳麻辣鍋) 養顏美人鍋湯底清甜滋養,入面有桃膠及半隻烏雞,仲加入杞子、龍眼乾及黑棗等藥材,建議打邊爐前記得飲返1-2碗,飲完會想再繼續飲;尚膳麻辣鍋,揀咗小辣,入面有好多鴨血及蜂巢豆腐,鴨血好滑,蜂巢豆腐吸曬啲湯勁正,仲有唔同香料,麻香十足。海鮮拼盤包括6款當日時令海鮮,每款都好新鮮, 特別喜歡海中蝦,大隻多肉,肉質彈牙, 另外門鱔片,非常後肉肥美,夠曬鮮味。美國桶蠔一盤有7隻,超大隻,肉質肥美滑溜,啖啖肉。西班牙黑毛豬肉質鮮嫩,質感細滑,油香十足又多汁。新鮮本地牛頸脊肉質嫩滑,雪花均勻,牛味夠濃,入鍋十秒即可食。另外仲叫左三色滑拼、四式餃子拼盤、雜菜拼盤、 蜂巢冰豆腐、鹹蛋黃魚皮及鹵水拼盤,樣樣都好出色。自助吧醬料,仲有少量前菜及檸檬水任取。

鴛鴦鍋(尚膳養顏美人鍋及尚膳麻辣鍋)

美國桶蠔
一盤有7隻,超大隻,肉質肥美滑溜,啖啖肉。

西班牙黑毛豬
肉質鮮嫩,質感細滑,油香十足又多汁。

新鮮本地牛頸脊
肉質嫩滑,雪花均勻,牛味夠濃,入鍋十秒即可食。

自助吧醬料,仲有少量前菜及檸檬水任取。

2021-04-08
  • 尚膳養顏美人鍋
2021-04-12 32 views
好耐都冇出去食飯,今日就約左朋友去旺角一間新開嘅火鍋店,上到去裡面好大好闊落,裝修得好有古式古香感覺,我地坐定之後,店員相當有礼貌行過黎,主動話我地知打左咭後就會有杞子圓肉菊花茶或洛神花茶送,非常親切我地點左個招牌湯底,尚膳養顏美人鍋,裡面有烏雞,桃膠,圓肉同其他藥才,呢個湯底果然係冇介紹錯,湯底好鮮甜,桃膠好軟身,圓肉好甜👍👍直得再試火鍋配料,我地點左,手切牛肉,一口牛,生蠔,蜆肉,牛骨髓同手打丸,2款牛肉口感一流,肉質好鬆軟,肥瘦色中,一D都唔硬,生蠔好大隻,估唔到有一隻手咁大,仲好有蠔嘅鮮甜味,蜆肉好爽,又大隻完全冇沙好甜,最有驚喜就係,估唔到可以食到咁新鮮嘅牛骨髓,正,最後就係個手打丸好彈牙,真心講句,呢間火鍋店所有食材真係好新鮮,完全冇雪藏味

2021-04-09 30 views
約得朋友食飯 ,可以吹水耐啲,我通常都會揀打邊爐, 今次我地就揀咗, 地點就腳啲嘅旺角食 行經新興大廈, 就俾樓下嘅招牌 吸引咗,(尚膳), 目測種類都算多, 尤其是見到美人鍋😍 吸引咗就呢間, 一坐低 店員就同我哋講 要落單就掃QR code, 果然夠方便 我哋叫咗 尚膳養顏美人煱, 果然足料成隻烏雞👍🏻 唯一不足個湯 要出嚟再慢慢煲 另外再叫咗 牛黃喉呢個超爽,薑汁豬潤夠滑, 獅頭鵝腸夠曬新鮮 仲會帶點爽脆👍🏻 新鮮本地牛頸脊 好嘅牛肉味 四式手工丸爽口彈牙, 點少得啤啤佢, 佢種類都算多,呢餐都幾滿意最緊要食材係好新鮮👍🏻👍🏻
2021-04-09 21 views
好想食麻辣火鍋,決定去旺角食個養顏鍋,這間好有中國風,環境寬敞,自己調味醬料。尚膳麻辣鍋加尚膳養顏美人鍋做鴛鴦鍋,麻辣惹味,美人鍋滋補四色手工丸拼盤四種顏色好搶眼,黑松露蝦丸、芝心牛肉丸、梅菜豬肉丸、黃金墨魚丸,粒粒飽滿,彈牙爽口新鮮本地牛頸脊油花靚,牛味濃,爽口嫩滑炸厚切午餐肉 即食同加湯煮幾秒都好食什菜籃 菜和菌類夠新鮮爽甜紅薯粉 寬身好煙韌,吸收晒湯精華椰青水和可樂一樣解渴解膩晚市有手拍青瓜、鹵水花生和蕎頭做餐前小食
好想食麻辣火鍋,決定去旺角食個養顏鍋,
這間好有中國風,環境寬敞,自己調味醬料。

尚膳麻辣鍋加尚膳養顏美人鍋做鴛鴦鍋,麻辣惹味,美人鍋滋補

新鮮本地牛頸脊油花靚,牛味濃,爽口嫩滑

炸厚切午餐肉 即食同加湯煮幾秒都好食

什菜籃 菜和菌類夠新鮮爽甜

紅薯粉 寬身好煙韌,吸收晒湯精華

椰青水和可樂一樣解渴解膩

晚市有手拍青瓜、鹵水花生和蕎頭做餐前小食
2021-03-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Dinner
養顏美人鍋的火鍋材料有半隻烏雞,紅棗,杞子,仲有大量桃膠,豐富的膠原蛋白,未打邊爐前已經飲了湯先,很清甜,雞湯加上紅棗很清香又滋補。朋友嗜辣,叫了鴛鴦鍋,香辣十足的麻辣湯內仲有嫩滑的鴨血,少不了花椒,八角,指天椒乾,真係辣得過癮。海鮮拼盤很新鮮,我搶先食蟶子煌,爽口彈牙。仲有牛頸脊,牛味香濃,嫩滑。四色餃子拼盤很精緻,有鮮蝦菜肉餃,韮菜豬肉餃,鮮蝦雲吞,鳳城水餃,其中韮菜餃的餡料飽滿,韮菜味濃。四色丸拼盤令人驚喜,黑松露蝦丸超香黑松露味,蝦丸爽口彈牙,芝心牛肉丸內含爆漿式芝士,小心燙口,很香濃牛味及芝士味很夾。最後仲有果盤,有橙,青提,桃駁李,很新鮮又香甜,擺盤用心設計,食完好滿足。like 社交平台 送飲品,正呀

like 社交平台 送飲品,正呀
2021-04-08 23 views
今晚girls talk ,同幾個女人仔一聚,其中一位介紹依間就在旺角新興大廈一樓嘅尚膳養顏滋補鍋😋在彌敦道入口上一層扶手電梯就見到,好就腳好方便。而且材料非常新鮮,食到我哋都停唔到口👍🏻yummy !裝修方面,好舒服,差不多每一枱都有屏風,感覺好獨立好有空間。原來有啲房重有門,分幾枱來個小型聚會,生日會等就最好不過了(仲可以佈置下場地.好有氣氛)🌸我哋叫咗鴛鴦鍋一邊係尚膳養顏美人鍋,另外一邊係尚膳麻辣鍋美人鍋滿滿嘅桃膠加烏雞湯頭真係好甜。麻辣鍋底香麻辣度適中,加入無味精嘅湯,依兩款湯底真係各具特色👍🏻🌸海鮮拼盤之中我最鍾意食門鱔片,肥美而且無骨,証明廚師刀工一流🌸美國🇺🇸桶蠔,食材非常鮮甜,而且好大隻🌸新鮮本地牛頸脊,韓國梅花豬好好食肉味香濃🌸咸蛋黃魚皮,一定要叫,不油膩而且咸蛋黃香味十足❤️大愛🌸蜂巢冰豆腐吸收晒湯頭嘅精華,超級入戲🌸鴨血配麻辣鍋真係無得頂

🌸我哋叫咗鴛鴦鍋
一邊係尚膳養顏美人鍋,另外一邊係尚膳麻辣鍋
美人鍋滿滿嘅桃膠加烏雞湯頭真係好甜。

🌸美國🇺🇸桶蠔,食材非常鮮甜,而且好大隻

🌸新鮮本地牛頸脊,韓國梅花豬好好食肉味香濃

🌸咸蛋黃魚皮,一定要叫,不油膩而且咸蛋黃香味十足❤️大愛

🌸蜂巢冰豆腐吸收晒湯頭嘅精華,超級入戲
🌸鴨血配麻辣鍋真係無得頂
2021-04-06 26 views
首先可以揀2 個湯底 鴛鴦鍋唔使加錢😎揀左尚膳養顏美人鍋同埋滋潤魚雲靜心鍋一邊係烏雞 一邊係有魚記得未落野食前要飲湯! 好足料! 好味!新鮮本地牛頸脊!好juicy ! 每一口都會食到牛油香味~脆骨腩新鮮竹笙同埋萵筍! 竹笙係好大條 ! 好正!如果鍾意新加坡嗰隻鹹蛋黃魚皮一定要叫啦!皇帝菜 另外仲叫咗即炸響鈴!上枱時係熱辣辣! 即炸嫁! 白色嗰一碟就係牛胸爽!我地有like 社交平台 換杞子圓肉菊花露同埋 寧神洛神花茶食完之後仲有生果拼盤同埋朱古力!畫上完美嘅句號😛
首先可以揀2 個湯底
鴛鴦鍋唔使加錢😎
揀左尚膳養顏美人鍋同埋滋潤魚雲靜心鍋
一邊係烏雞 一邊係有魚
記得未落野食前要飲湯!
好足料! 好味!

新鮮本地牛頸脊!
好juicy ! 每一口都會食到牛油香味~

脆骨腩
新鮮竹笙同埋萵筍!
竹笙係好大條 ! 好正!

如果鍾意新加坡嗰隻鹹蛋黃魚皮一定要叫啦!
皇帝菜
另外仲叫咗即炸響鈴!
上枱時係熱辣辣! 即炸嫁!
白色嗰一碟就係牛胸爽!
我地有like 社交平台 換
杞子圓肉菊花露同埋 寧神洛神花茶
食完之後仲有生果拼盤同埋朱古力!
畫上完美嘅句號😛
2021-04-05 23 views
經常等巴士的時候,都會睇到這間火鍋店的招牌,今晚便來一試。尚膳養顏美人鍋拼尚膳麻辣鍋$188美人鍋湯內有半隻烏雞,味道可口。而麻辣火鍋,辣度適中,附送麻辣鴨血,兩款湯底味道都不錯。茶芥$40,包括火鍋配料、小食及清茶。龍躉片$168,由於切得很薄,龍躉片放在湯中,淥幾淥便可以吃到味道鮮甜的龍躉片了。值得一提的是,這個龍躉片份量都很多,足夠兩人吃飽。鮮淮山$48,具有健脾作用,鮮甜可口,每次我吃火鍋,都會點一嚇,那保持健康。醇滑加士伯$28,喜歡飲酒嘅我,最鍾意就係飲到冰凍嘅啤酒,侍應非常貼心,就算我只係點左一支啤酒,佢都拎咗一個冰桶俾我,保持啤酒的冰凍,這個安排非常之喜歡。
經常等巴士的時候,都會睇到這間火鍋店的招牌,今晚便來一試。

尚膳養顏美人鍋拼尚膳麻辣鍋$188

茶芥$40,包括火鍋配料、小食及清茶。

2021-04-04 18 views
見有一段時間冇烚下烚下,今次就約埋朋友去咗旺角彌敦道尚膳養顏滋補鍋嘆番下!首先點咗杞子圓肉菊花露,清甜解渴,明目又滋潤!再來碟前菜小吃鹵水牛腱,品嚐住先,牛腱鹵得入曬味。幾位女士一致點選尚膳養顏美人鍋,超足料,成隻烏雞响入面,湯底勁香甜,再配大量桃膠,滋補又養顏,女士們啱哂!日本A5三角和牛腩脂肪比例較多,色澤好新鮮,肉質係超級juicy!新鮮本地牛頸脊亦絕對值得推介,肉同脂肪分佈平均,而且牛味比較濃又有咬口。四色餃子拼盤,包括有鮮蝦菜肉餃、豬肉韭菜餃、鮮蝦雲吞同埋鳳城水餃各兩粒。鮮蝦菜肉餃既有蝦鮮味又有菜肉嘅新鮮。豬肉韭菜餃就一定係鍾意食韭菜嘅朋友萬勿錯過,韭菜好足。鮮蝦雲吞就大大粒好彈牙,咬落去d海鮮味道出曬嚟,鳳城水餃亦非常好足料。四色手工丸拼盤分別有黑松露蝦丸、黃金墨魚丸、芝心牛肉丸同埋梅菜豬肉丸各兩粒,全部都係人工手打關係,粒粒彈牙,最緊要足料及新鮮。即炸響鈴即叫即炸好香脆,焯一焯食一流。什菜籃就蔬菜種類多又新鮮。大滿足!

大滿足!
2021-04-04 14 views
.我發現我哋成班朋友都好鍾意打邊爐,今次就去咗旺角新開無耐嘅藥膳火鍋店,餐廳地方都好大,而且裝修好特別,有一種古色古香嘅客棧咁樣嘅感覺☺️我哋成班都係有選擇困難症,所以湯底就好鍾意叫鴛鴦鍋,一邊係酸菜白肉鍋另一邊係滋潤魚雲靜心鍋,好足料嘅湯底,一滾起就聞到好香,個個都忍唔住試咗個湯底先😆魚雲靜心鍋,有大大個魚頭同埋四份一隻竹絲雞加埋一啲藥材,飲落有魚嘅鮮味仲有微微嘅藥材味同埋好特別嘅係有少少胡椒味😋蟹柳響鈴呢個配搭相當特別,輕輕浸一浸湯就食得,外層脆卜卜嘅響鈴包住蟹柳,口感好特別手切牛肉(細)唔會過肥或過瘦,油脂分布好平均,牛味香濃西班牙黑毛豬色澤粉嫩,薄薄一片,淥幾下就食得野生竹笙平時食竹笙都係比較細條,但係呢度就大大條,用嚟打邊爐好正索晒湯底嘅味道龍躉片即叫即劏,好新鮮,而且份量都唔少,啱晒鍾意食魚嘅朋友.
蟹柳響鈴
手切牛肉(細)
唔會過肥或過瘦,油脂分布好平均,牛味香濃
西班牙黑毛豬
色澤粉嫩,薄薄一片,淥幾下就食得
野生竹笙
龍躉片
即叫即劏,好新鮮,而且份量都唔少,啱晒鍾意食魚嘅朋友
2021-04-03 435 views
諗唔到食咩嘅時候食火鍋就係最好嘅選擇!大家各自叫自己鍾意嘅配料,然後一邊食一邊傾偈!今次嚟到新開嘅尚膳顏鍋,我哋叫咗鴛鴦湯底,一邊係養顏美人鍋,另外一邊就梗係麻辣鍋啦美人鍋裏面有好多配料,有大大隻嘅竹絲雞,非常滋補,湯底味道好濃郁裏面仲有桃膠,養顏之選湯底夠哂足料!外面除咗有醬料之外,仲有啲餐前小食例如青瓜、蕎頭同滷水花生等等,仲有醬料都係可以喺出面自取我哋叫咗幾款嘢食,呢度嘅配料可以半份咁樣叫,如果兩個人打邊爐嘅就非常方便,可以叫多幾款嘢食我哋叫咗手打蝦丸同埋墨魚丸,兩款都非常彈牙,而且仲大大粒我哋仲叫咗鹹蛋黃炸魚皮,鹹蛋味都幾香,重大有少少甜味,係偏向新加坡鹹蛋魚皮嘅口味牛肉我哋都係叫咗細份,但係份量都幾多,兩至三個人食就啱啱好,而且脂肪比例平均,牛脂味幾香叫咗麻辣鍋底,又點少得鴨血,鴨血吸收晒麻辣燙嘅精華,非常入味佢哋嘅響鈴內有乾坤,我哋叫咗蟹棒響鈴,響鈴係即叫即炸,上菜時係熱辣辣嘅,可以即刻食,好脆卜卜,入面仲有蟹棒,更加滿足另外仲叫咗一個蘿蔔片,佢哋切得好薄身,好快就可以吸收晒湯嘅味道最後佢哋仲會送埋生果盤,的確令人有賓至如歸嘅感覺呢

裏面仲有桃膠,養顏之選
湯底夠哂足料!

我哋叫咗手打蝦丸同埋墨魚丸,兩款都非常彈牙,而且仲大大粒

最後佢哋仲會送埋生果盤,的確令人有賓至如歸嘅感覺呢

2021-04-03 27 views
最近什麼都潮流興講養生,我係火鍋控就算想打邊爐都希望食得比較滋補,旺角 尚膳 係一個很好的選擇。室內裝修優雅以木色為主,主打養顏滋補養生鍋,地方寬敞又舒適,食過就知道食物質素好,服務到位,值得推介!前菜及醬料 選擇特別多,多款醬料及涼拌小食,最細心係檸檬水,自助任飲!醬料區驚喜是涼拌小食:涼拌青瓜、五香毛豆都是隨心任食,蒜蓉、乾蒜、芝麻醬、沙嗲醬應有盡有。尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 $188這裏人氣台式火鍋店,平時無飯主婦最想飲湯,特別選擇了滋補的烏雞配上豐富葯材,天氣乾燥飲美人鍋最適合,沒有添加味精及調味料,嫩滑烏雞配以桃膠、杞子、龍眼肉、黨參;滋潤皮膚好好,先飲為敬,湯的原汁原味,入口鮮甜而藥材味濃郁。我很掛念台灣的鴨血,所以雙拼了尚膳麻辣鍋,首次追加鴨血是免費的,濃郁的麻辣醬汁配上滑流流的鴨血、蜂巢豆腐吸湯汁精華爽滑可口,滋味無窮。小辣我自己覺得啱啱好,惹味刺激得來又唔會掩蓋食物的味道。食到熱辣辣想飲嘢,記得 社交平台 打卡有優惠,送了舒服潤喉的蘆薈飲品,清涼又夠爽!手切牛肉 $188打邊爐唔食牛就會有啲失色,手切牛肉牛脂分佈平佈,一眼已經睇得出色澤鮮明,肉質柔軟,牛味非常濃

前菜及醬料

尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 $188

手切牛肉 $188
打邊爐唔食牛就會有啲失色,手切牛肉牛脂分佈平佈,一眼已經睇得出色澤鮮明,肉質柔軟,牛味非常濃郁,牛香慢慢滲滿口腔。鮮嫩牛肉想食得幼滑,滾幾秒就好放入口啦!入口即溶,正呀!

台式蛋餃 $36
半份試吓幾特別,餃子皮是蛋做,陣陣蛋香味,肉鮮味唔錯。

炸魚皮 $48
新鮮又薄有咬口,,入口香脆即化,份量多特別惹味!

紅薯粉 $38
食麻辣火鍋配紅薯粉 最夾,爽口彈牙勁爽,

三色滑拼 $128
一次過試齊三款口味,墨魚~蝦~鯪魚賣相精緻,墨魚滑新鮮彈牙可口,蝦滑 新鮮美味,肉質Q彈,口感不錯。

滷水牛筋 $88
自家製清新可口,麻香味重,咬落去牛油脂香。

總括來說,價錢合理,食物質素高,服務細心體貼。

$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋
  • 手切牛
  • 三色滑拼
2021-04-03 11 views
很久未有一家人外出晚餐,決定吃至愛的火鍋,火鍋無論任何天氣,都一樣受歡迎尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋美人鍋有黨蔘、桃膠、烏雞等材料,養顏美肌,好啱我;麻鍋鍋辣度宜人,麻味香,辣得惹味,一上枱已香氣迫人!新鮮本地牛頸脊牛味濃,脂肪分布平均,入口嫩滑,有牛香,帶點爽口嫩滑鴨血麻辣鍋點少得鴨血,鴨血入口即化,嫩滑彈,就算唔辣一樣好食生果新鮮清甜,盤雪得冰凍,保持到生果溫度,吃完火鍋再吃冰凍生果,好醒胃夜晚有手拍青瓜、蕎頭、鹵水花生小食即場讚好FB/IG 即送一杯杞子圓肉菊花露/寧神洛神花茶。
很久未有一家人外出晚餐,決定吃至愛的火鍋火鍋無論任何天氣,都一樣受歡迎

新鮮本地牛頸脊
牛味濃,脂肪分布平均,入口嫩滑,有牛香,帶點爽口

嫩滑鴨血
麻辣鍋點少得鴨血,鴨血入口即化,嫩滑彈,就算唔辣一樣好食

夜晚有手拍青瓜、蕎頭、鹵水花生小食

即場讚好FB/IG 即送一杯杞子圓肉菊花露/寧神洛神花茶。

2021-03-28
2021-03-31 15 views
今晚約了朋友去打邊爐,我地選擇了位於旺角的尚膳養顏滋補鍋。餐廳面積好大,坐得好舒服,落單也是用二維碼自助落單,非常方便。餐廳有提供前菜,係任食嫁,好抵呀。我鍾意食鹵水花生,不過吾好食太多,否則食吾落正餐。火鍋湯底都有不少選擇,我們選擇了鴛鴦鍋,藥膳養顏鍋拼麻辣鍋。火鍋配料方面,餐廳有海鮮選擇,可以睇餐牌。養顏鍋好好味,入面有半隻雞,重有大量桃膠,可以先飲一碗湯,食一點湯料才開始打邊爐。麻辣湯底辣度適中,偏辣少麻,適合大眾口味。鴨血份量非常多,建議放麻辣湯,鴨血吸收了麻辣味,更加好味。手切肥牛,脂肪及肉的比例非常平均,入口即溶既感覺,一點也不韌,而且牛味都可以,不錯選擇。蝦丸拼墨魚丸,爽口彈牙,用料充足,必食之選。蘿白,我特登放入去麻辣湯,蘿白吸收了麻辣味,非常好味,喜歡食辣的朋友仔,可以試一下。最後,餐廳還有生果盤提供,都幾貼心。整體黎講,都係非常高質,大家都快啲去試下啦。

麻辣湯底辣度適中,偏辣少麻,適合大眾口味。

鴨血份量非常多,建議放麻辣湯,鴨血吸收了麻辣味,更加好味。

蝦丸拼墨魚丸,爽口彈牙,用料充足,必食之選。

2021-03-24
Dinner
身為邊爐怪既我 襯住天氣仲未熱得晒 緊係出街打邊爐😛對於啲養生湯底 特別情有獨鍾♥️ 今次呢間都唔例外聽店家講 遲啲仲可能會推出海鮮蒸氣鍋😍啲店員都好nice 間中會就埋黎傾下計 仲話我地放到咁靚 佢又影埋一份🤣🥢自助區可以自己調配醬料 亦有啲小食: 蕎頭, 五香毛豆, 涼拌大豆芽 細細個去親近酒樓都好中意食蕎頭 而家好多年冇見到嚕🥺🥢鬼馬雙星 ($68)係墨魚滑/蝦滑釀落油炸鬼小食😋 本身係熟既 墨魚滑同蝦滑彈牙 油炸鬼超香脆 沾埋甜酸醬解油膩感🥰🍲尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 ($188)美人鍋入面有烏雞,桃膠,圓肉,紅棗,杞子等等先飲頭啖湯 之後再打邊爐 湯底飲落好鮮甜😋麻辣鍋叫左小辣 食得辣既可以直接由中辣開始叫麻辣鍋另送一份鴨血/炸芋頭 但其實鍋入面本身都有鴨血同蜂巢豆腐😍🥢海鮮拼盤 ($288)6款時令海鮮 有海蝦,象拔蚌,桂花蚌,白鱔片,脆骨腩,番薯蜆🦐🐟全部都生猛新鮮😍 海蝦黎到都仲係郁緊 大隻彈牙🦐白鱔片好滑嫩 脆骨腩爽脆肉厚😋 桂花蚌爽口鮮甜😍我同朋友都覺得呢個價錢 又咁新鮮 好抵食!🥢新鮮本地牛頸脊(細) ($298)厚薄適中 肉質鮮嫩👍🏻🥢四色餃子拼盤 ($82
身為邊爐怪既我 襯住天氣仲未熱得晒 緊係出街打邊爐😛
對於啲養生湯底 特別情有獨鍾♥️ 今次呢間都唔例外
聽店家講 遲啲仲可能會推出海鮮蒸氣鍋😍

🥢自助區
鬼馬雙星

🥢鬼馬雙星 ($68)
尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋

🍲尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 ($188)
美人鍋入面有烏雞,桃膠,圓肉,紅棗,杞子等等
先飲頭啖湯 之後再打邊爐 湯底飲落好鮮甜😋
麻辣鍋叫左小辣 食得辣既可以直接由中辣開始叫
海鮮拼盤

🥢海鮮拼盤 ($288)
全部都生猛新鮮😍 海蝦黎到都仲係郁緊 大隻彈牙🦐
白鱔片好滑嫩 脆骨腩爽脆肉厚😋 桂花蚌爽口鮮甜😍
我同朋友都覺得呢個價錢 又咁新鮮 好抵食!
新鮮本地牛頸脊(細)

🥢新鮮本地牛頸脊(細) ($298)
厚薄適中 肉質鮮嫩👍🏻
四色餃子拼盤

🥢四色餃子拼盤 ($82)
豬肉韮菜餃, 鮮蝦菜肉餃, 鮮蝦雲吞, 鳳城水餃各2粒🥟
估唔到佢水餃入面都用左大大隻既蝦 同埋食得出係新鮮彈牙😍 而且皮薄多餡 最中意鳳城水餃😋
蟹棒響鈴

🥢蟹棒響鈴 ($58)
打邊爐必定要叫響鈴 但係入面藏住蟹棒既響鈴真係第一次見😍 蟹棒控見到就狗衝左🤪 入面蟹棒既經係煮熱過 都係浸一浸就食得😋

🥢蜂巢冰豆腐 ($48)
本身以為麻辣湯冇 所以叫多左份🙈

🍹杞子圓肉菊花露 ($0)
like 社交平台 就送一杯 打邊爐咁熱氣 飲番杯下火啱晒👍🏻
生果盤

🍉生果盤 (free)
最後餐廳送左個生果盤 一啲都唔馬虎 絕對係加分位🥰
有橙 菠蘿 楊桃 加兩粒朱古力 生果好甜 夠凍😋

🍵茶芥每人$20

total: $1177
杞子圓肉菊花露
鬼馬雙星
海鮮拼盤
新鮮本地牛頸脊(細)
蟹棒響鈴
生果盤