2024-04-01 104 views
食完成餐飯會感受到老闆同老闆娘對於食物嘅選材真係落足心思。可能喺有啲好出名嘅餐廳都會食到類似嘅菜式,但嗰種用心同細緻度係吉氏先食到。1️⃣法式鴿子千層批寫住期間限定,冇理由唔點!喺屯門可以食到咁考功夫嘅菜式👍🏿👍🏿👍🏿千層批表面焗得夠酥夠香,裡面嘅鴿子亦保持肉嫩,酥皮同肉之間有蔬菜隔住,所以令鴿肉一啲都唔乾。2️⃣時令生蠔 呢期老闆入嘅係法國空運到港嘅Taylie Oyster 🦪 ,差唔多有成隻手掌咁大,肥美之餘帶有少少海水鹹味,$58一隻,依家重要做緊買3送1,勁抵!老闆娘建議我哋食完隻蠔,即刻飲返啖Chardonnay,完全帶出生蠔嗰種鮮甜。3️⃣巴伐洛娃蛋白餅呢個Pavlova 好Foamy,食落好有食緊棉花糖嘅感覺,亦有脆口的糖,幾種口感加埋好特別,配上熱情果醬好清新解膩,生果都好新鮮。4️⃣Affogato 老闆娘整緊咖啡嘅時候已經聞到好香,因為啲豆係特別挑選。呢個Affogato 有啲唔同嘅係之加咗啲酒,成件事好似昇華左,食完會令人更開心。5️⃣餐湯+餐包

1️⃣法式鴿子千層批

2️⃣時令生蠔

3️⃣巴伐洛娃蛋白餅

4️⃣Affogato

5️⃣餐湯+餐包

2024-03-26 148 views
朋友神神秘秘,話帶我食隱世精緻西餐🤭。餐廳自成一角,舒適恬靜,食物高質,渡過了一個開心又快樂的晚上❤️。頭盤《香煎帶子配黑牛油醋汁》擺搬非常漂亮,色彩及味道配搭得宜,非常精緻。上枱時香氣四溢,帶子呈完美焦糖色,咬下去仍然鮮嫩多汁,配上帶點微酸的醋汁,十分惹味。《甘荀湯》非常濃稠,剛剛掛羹。一啖入口,口感香滑綿密,濃郁又美味。最重要的是熱力控制得非常之好,喝到最後一羹,仍然是熱辣滾燙,暖心又暖胃。主菜《西班牙燒乳豬配薯蓉及燴煙肉椰菜》 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)乳豬外皮烤至金黃,燒得非常香脆可口。但肉質保持嫩滑多汁,配上醬汁,真是皮酥肉嫩,別有一番獨特風味👍🏻👍🏻。配上清爽的燴煙肉椰菜及香滑的薯蓉,中和了油膩感,味道更為豐富,非常高質,絕對值得推薦❤️。甜品《巴伐洛娃蛋白餅》老闆娘指出整個屯門區只有他們這裏提供這樣的蛋白餅,聽到立即😍😍眼。雪白的蛋白餅鋪上色彩繽紛的水果,賣相十分吸引。蛋白餅非常鬆化,內層豐富,加上空氣感的蛋白蛋糕,配上酸酸甜甜的熱情果醬汁,在甜酸之間達到完美的平衡,值得一試。飲品《Sangria Red》亦稱西班牙水果酒,紅酒及水果份量非常之多。酸酸甜甜,帶點清爽,而且溫度控制得非

頭盤《香煎帶子配黑牛油醋汁》

《甘荀湯》

甘荀湯

主菜《西班牙燒乳豬配薯蓉及燴煙肉椰菜》 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

甜品《巴伐洛娃蛋白餅》

飲品《Sangria Red》
亦稱西班牙水果酒,紅酒及水果份量非常之多。酸酸甜甜,帶點清爽,而且溫度控制得非常之好,足夠冰凍,伴着高質的食物,絕對是絕配。
Sangria  (Red)

每一道菜也感受到主廚的用心,言談間才知道這間餐廳是由夫婦二人共同主理,主廚擁有超過十年的西廚經驗,難怪創造出如此精緻的菜式。@Big_Big_Foodie

巴伐洛娃蛋白餅
Sangria  (Red)
  • 西班牙燒乳豬配薯蓉及燴皺紋椰菜
吉氏(屯門)今次泥到屯門置樂呢邊搵嘢食,專登預訂咗呢間吉氏,之前都嚟過一次體驗真係唔錯尤其是佢嗰個西班牙烤乳豬真係出色,今次就專登嚟試吓佢其他唔同嘅菜式應該都會有驚喜今次都係叫咗佢哋嘅House wine白酒,相當唔錯酒體比較輕, 酸感唔會太重而且帶有美味葡萄甜香相當容易入口鴿子千層批($368)呢個真係超級推介非常有驚喜, 🤤🤤做法表面就好似威靈頓牛柳金黃香脆嘅奶油餡皮而且擺盤相當精緻, 內餡就係但內餡為鴿肉、鵝肝和蔬菜,食得出濃郁嘅鴿油脂香,嫩滑嘅鴿肉同埋酸菜恰好平衡油膩嘅感覺,配搭上油封嘅嫩滑鴿子腿肉真係超邪惡😈西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)呢一道馬尼拉蜆肉食落去非常鮮甜配搭上西班牙辣肉腸拌炒多咗一份香辣香口嘅感覺辣肉腸粒同鮮甜嘅蜆做出到幾好嘅層次感👍👍
吉氏(屯門)

鴿子千層批($368)

西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)

2024-03-20 35 views
~ Starters ~西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆 ($148) 🇪🇸辣肉腸會有少少鹹香味 令到好開胃啊😋 而且切到一細細粒 配埋蜆一啖食好正啊啲蜆都好大粒 好飽滿啊🌕是日餐湯 - 甘荀湯 ($35)🥕🥣甘荀湯好甜啊 唔會好稀 杰杰地 作為開胃湯幾好啊👍🏻~ Main Course ~紅酒燴和牛面頰配薯蓉及甘荀苗 ($278)🍷🐮🥔🥕今次去有驚喜啊 除咗有紅酒調味 餐廳仲用咗朱古力醬作為調味 會有啲甜甜地🍫和牛面頰嘅部分都好嫩 唔洗咬就可以食啦 唔會有筋位😬旁邊仲有啲炸甘荀伴碟🍽️~ Dessert ~朱古力梳乎厘 ($68)🍫朱古力味好濃啊 值得一試👍🏻~ Drinks ~BELLA (House Wine) ($68)🍷Cold Chocolate ($28)🔥🍫
~ Starters ~
西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆 ($148) 🇪🇸
啲蜆都好大粒 好飽滿啊🌕

是日餐湯 - 甘荀湯 ($35)🥕🥣
甘荀湯好甜啊 唔會好稀 杰杰地
作為開胃湯幾好啊👍🏻

~ Main Course ~
紅酒燴和牛面頰配薯蓉及甘荀苗 ($278)🍷🐮🥔🥕
和牛面頰嘅部分都好嫩 唔洗咬就可以食啦 唔會有筋位😬
旁邊仲有啲炸甘荀伴碟🍽️

~ Dessert ~
朱古力梳乎厘 ($68)🍫
朱古力味好濃啊 值得一試👍🏻

~ Drinks ~
BELLA (House Wine) ($68)🍷
Cold Chocolate ($28)🔥🍫
2024-03-17 55 views
今次泥到屯門置樂呢邊搵嘢食,專登預訂咗呢間吉氏,之前都嚟過一次體驗真係唔錯尤其是佢嗰個西班牙烤乳豬真係出色,今次就專登嚟試吓佢其他唔同嘅菜式應該都會有驚喜今次都係叫咗佢哋嘅House wine白酒,相當唔錯酒體比較輕, 酸感唔會太重而且帶有美味葡萄甜香相當容易入口鴿子千層批($368)呢個真係超級推介非常有驚喜, 🤤🤤做法表面就好似威靈頓牛柳金黃香脆嘅奶油餡皮而且擺盤相當精緻, 內餡就係但內餡為鴿肉、鵝肝和蔬菜,食得出濃郁嘅鴿油脂香,嫩滑嘅鴿肉同埋酸菜恰好平衡油膩嘅感覺,配搭上油封嘅嫩滑鴿子腿肉真係超邪惡😈西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)呢一道馬尼拉蜆肉食落去非常鮮甜配搭上西班牙辣肉腸拌炒多咗一份香辣香口嘅感覺辣肉腸粒同鮮甜嘅蜆做出到幾好嘅層次感👍👍疏乎厘($68)食落去口感偏向輕柔而且做到空氣感十足,蛋漿調配得宜蛋味濃郁,食得出師傅嘅工架十足先做到咁樣嘅疏乎厘👍👍

鴿子千層批($368)

西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆($148)

疏乎厘($68)

2024-03-16 65 views
今日入屯門同朋友慶祝生日,想食西餐,但又想好好聊天。好彩搵到屯門置樂吉氏,主打高質精緻西餐,服務細心,環境舒適。🌟#餐包外皮金黃酥脆,內裡鬆軟細緻,散發著誘人的香氣。🌟是日餐湯:#蘑菇湯湯色澤濃郁,湯底濃稠滋味豐富,蘑菇鮮香讓人感受到滿滿的溫暖和滿足。🌟#西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆馬尼拉蜆當造,鮮甜爽口,肉腸的辣味配搭蜆的鮮甜,好好味。🌟#法式鴿子千層批必試!👍🏻一道令人驚艷的法國菜,鴿子肉鮮嫩多汁,搭配千層批的酥脆口感,擺盤精美,食慾大增!🌟#Bella (Red Wine) (gis)搭配精選紅酒,酒香濃郁,與菜品相互輝映,使整餐更加完美。🌟#梳乎厘外皮酥脆,內裡濕潤細膩,入口即化。這家餐廳的每道菜品都展現了高超的廚藝和獨特的口味組合,讓人流連忘返。可見廚師對食材的用心和對味覺的追求。

🌟#餐包
外皮金黃酥脆,內裡鬆軟細緻,散發著誘人的香氣。

🌟是日餐湯:#蘑菇湯

🌟#西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆
馬尼拉蜆當造,鮮甜爽口,肉腸的辣味配搭蜆的鮮甜,好好味。

🌟#法式鴿子千層批

🌟#Bella (Red Wine) (gis)
搭配精選紅酒,酒香濃郁,與菜品相互輝映,使整餐更加完美。

🌟#梳乎厘
外皮酥脆,內裡濕潤細膩,入口即化。

• 西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆
  • 紅酒
2024-03-14 103 views
今日去左屯門探朋友,朋友就帶左我去佢屋企附近既法式小店,小店就係角落,唔太起眼,但我地去到已經坐滿人,原來呢間店係主打法式手工菜,店內雖小,但食物質素非常高。粟米湯粟米湯非常鮮甜濃厚,口感幼滑。西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆西班牙辣肉腸好爽脆,而馬尼拉蜆肉厚又甜美,醬汁酸酸甜甜,店員仲推薦另一個食法,就係將醬汁配埋餐包一齊食,口感都好夾。法式鴿子千層批鴿子批是比較創新既手工菜式,這道菜源自法國,類似威靈頓牛既做法,由一款甜品演變成鹹點,用酥皮包裹住乳鴿肉,焗至外皮酥脆,千層批個皮酥香柔潤不膩,鴿肉味道非常突出,很特別。朱古力梳乎厘朱古力梳乎厘非常蓬鬆,味道唔會太甜,口感軟熟。紅酒、白酒兩道菜都非常適合配餐酒,呢兩款酒由店員推薦,非常夾。
粟米湯
粟米湯非常鮮甜濃厚,口感幼滑。
朱古力梳乎厘
朱古力梳乎厘非常蓬鬆,味道唔會太甜,口感軟熟。
紅酒、白酒
兩道菜都非常適合配餐酒,呢兩款酒由店員推薦,非常夾。
2024-03-09
2024-03-04 56 views
📍Guts呢間係由本地人打理嘅家庭式法國餐廳,雖然位置遠咗少少,但環境同食物都不錯!適合帶屋企人同朋友嚟聚會🤓藍芝士啤梨松子仁沙律🥗芝士味道濃烈香口,再配埋沙律同埋特調嘅醬汁非常之清新。薯仔麵團配蕃茄羅勒醬🍅口感非常特別,而且第一次嘗試呢一種面類,都幾掛汁👍🏻西班牙辣肉腸炒蜆🐚蜆肉數量都幾多幾抵食,而且唔會有沙,好新鮮。焦糖燉蛋蛋香好濃,面頭嘅脈焦糖用匙羹輕輕敲碎之後撈埋一齊好正🤤
📍Guts

藍芝士啤梨松子仁沙律🥗
芝士味道濃烈香口,再配埋沙律同埋特調嘅醬汁非常之清新。

薯仔麵團配蕃茄羅勒醬🍅
口感非常特別,而且第一次嘗試呢一種面類,都幾掛汁👍🏻

西班牙辣肉腸炒蜆🐚
蜆肉數量都幾多幾抵食,而且唔會有沙,好新鮮。

焦糖燉蛋
蛋香好濃,面頭嘅脈焦糖用匙羹輕輕敲碎之後撈埋一齊好正🤤
2024-03-01 85 views
朋友介紹黎到屯門置樂隔離嘅一間地中海菜,餐廳係以意式法式為主嘅傳統菜。環境寬敞精緻,適合情侶約會。偷偷得知,原來主厨係來自 “上環 英文字 Kitchen ”的。老闆仲有講,呢度會有四季 menu,保持大家嘅新鮮感🦪法國生蠔買3送1抵食!大食!新鮮!一次過集齊3大重要元素🥢蕃茄羅勒醬煮薯仔麵團朋友非常鍾意! 酸酸味味嘅蕃茄醬加上大量勁正嘅義大利油漬蕃茄乾。薯仔麵團口感煙煙韌韌,味道開胃又好食🌟法式鴿子千層批我就最驚嘆個威靈頓鴿!可以話係必食菜式之一。千層批外皮酥香柔潤不膩口。入面包住鴿肝醬、鴿胸肉、鴿脾肉等等餡料,層次濃香甘香分明,驚喜滋味無窮!而旁邊隻煙燻鴿脾雖然細細隻,但嫩滑得黎,味道更係入味到極🍨野莓梳乎厘梳乎厘蛋味非常濃郁,而且口感鬆軟,空氣感十足,🍷白/紅酒抵飲又香滑

🦪法國生蠔買3送1
抵食!大食!新鮮!一次過集齊3大重要元素

🥢蕃茄羅勒醬煮薯仔麵團

🌟法式鴿子千層批
我就最驚嘆個威靈頓鴿!可以話係必食菜式之一。

🍨野莓梳乎厘
梳乎厘蛋味非常濃郁,而且口感鬆軟,空氣感十足,

🍷白/紅酒
抵飲又香滑
2024-02-22
法式鴿子千層批
黎到置樂花園呢邊,搵到呢間環境設計幾精美的餐廳,朋友話想食下呢間餐廳係夫妻檔形式經營,以意法風情的款式為食物主題,煮嘅食物係特別與眾不同廚師表示:3-4個月會轉一次menu椰菜花忌廉湯椰菜花打成蓉,加入忌廉好creamy, 椰菜花味夠濃香上面有脆脆麵包粒🤩 期間限定 法式鴿子千層批一上枱已經覺得好靚外層酥皮超脆,人手逐層包,酥皮用叉篤落去係有聲的內層見到有包心菜,鴿子肉,菠菜碎伴碟有薯蓉,甘筍條,鴿子腳,有美感鴿子肉入味好嫩,點汁食更juicy 🥕平時出面生生地甘筍條我係好驚㗎😣,個種唔熟嘅青草味,呢款係稔身鮮甜我覺得幾唔錯Main course 薯仔麵團配蕃茄羅勒醬 出面少啲見到,薯仔麵團外脆內軟,好煙靭,醬料用咗鮮蕃茄,蕃茄醬,洋蔥粒,有芝士薄片,薄片入口即溶,呢種甜酸味好開胃,又飽肚甜品Roseberry soufflé 脹卜卜上枱,顏色呈嫩粉紅色,勁少女feel 裡面空氣感好重,軟綿綿,唔會好甜上面的覆盆莓帶酸甜味*影相要快,如果唔係好快塌下

廚師表示:3-4個月會轉一次menu

椰菜花忌廉湯
椰菜花打成蓉,加入忌廉好creamy, 椰菜花味夠濃香
上面有脆脆麵包粒

🤩 期間限定
一上枱已經覺得好靚
外層酥皮超脆,人手逐層包,酥皮用叉篤落去係有聲的
內層見到有包心菜,鴿子肉,菠菜碎
伴碟有薯蓉,甘筍條,鴿子腳,有美感
鴿子肉入味好嫩,點汁食更juicy

Main course

甜品
Roseberry soufflé
脹卜卜上枱,顏色呈嫩粉紅色,勁少女feel
裡面空氣感好重,軟綿綿,唔會好甜
上面的覆盆莓帶酸甜味
*影相要快,如果唔係好快塌下

2024-02-22
$380 (Dinner)
  • 薯仔麵團配蕃茄羅勒醬
2024-02-26 43 views
行行吓街竟然喺屯門發現咗一間隱世嘅西餐廳,環境好精緻特別,位置寬敞舒服唔會迫,好適合情侶過嚟打卡😘老闆娘笑容好好,好照顧客人嘅需要🥰西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆$148醬汁好特別,少少辣咁樣,蜆肉嘅份量適合兩個人食😋,食一啖蜆再飲一啖白酒,簡直係Perfect match薯仔麵團配蕃茄羅勒醬$178款式非常之獨特,酸酸味味,薯仔麵團口感煙煙韌韌咁樣配埋開胃嘅蕃茄醬一齊食😍口感好衝擊🥰自己一個人都拍晒成碟水煮魚柳蘆筍,椰菜花魚子牛肉忌廉汁$198魚柳係用咗慢煮嘅方式烹調,魚柳嘅口感係入口即溶非常滑捋捋😍,配埋忌廉醬汁一齊食,非常之好味白酒$68/紅酒$68聽老闆娘講呢兩款就係佢親自嘗試過,入口唔會苦澀🥰,而且非常之香,平時唔飲酒嘅,我都忍唔住飲晒成杯😋最後重頭戲法式焦糖燉蛋$58面頭嘅焦糖脆卜卜😋,燉蛋滑嘟嘟😝,兩樣夾埋一齊食好正食十個都仲得呀總括嚟講屯門區好少有如此高質嘅餐廳😍,每樣菜店主都係精心設計過,係一間充滿人情味性價比高嘅打卡店😚實屬完美吉氏屯門青善街28號康景花園地下1號舖
老闆娘笑容好好,好照顧客人嘅需要🥰

西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆$148

屯門青善街28號康景花園地下1號舖
水煮魚柳蘆筍椰菜花魚子牛肉忌廉汁
法式焦糖燉蛋
白酒及紅酒
$395 (Dinner)
水煮魚柳蘆筍椰菜花魚子牛肉忌廉汁
法式焦糖燉蛋
白酒及紅酒
2024-02-25 21 views
節日唔想特登出九龍同人迫迫迫…..想搵間餐廳燭光晚餐餐廳當日分左2個時段女朋友收工我地趕得切食6點時段🌹🌹🌹🌹🌹情人節晚餐🌹🌹🌹🌹🌹海鮮拼盤🦪🦪🦐🦐🐚🐚西西紅蝦他他西班牙凍湯牛肝菌雞清湯伴意式雲吞🥟🥟香煎美國頂級西冷配法式千層薯法式鴿子千層批宜家好少地方會做既手工菜朱古力三重奏女朋友仔表示滿意餐廳當晚仲有小驚喜即影即有相及砌圖花🌹🌹🌹氣氛同環境都好舒適女朋友仔話下年都想再黎
節日唔想特登出九龍同人迫迫迫…..
想搵間餐廳燭光晚餐

2024-02-14
Celebration
Valentine's Day
2024-02-04 27 views
去咗「吉氏」,唔經唔覺飲埋晒一晚,每樣嘢食都靚得嚟😋。揼一揼,鋪頭有種愜意嘅感覺,憑住呢份好心情,開始我嘅食之旅🍴。先講下肉眼扒🥩,簡直係肉中之寶!入口柔軟,惹味十足,肉汁味濃郁,烤得啱啱好。幾塊嫩煙肉搭檔,啖啖肉嘅熱情,實在過癮。黑蒜嘅香氣又幫到手,幾唔錯!生蠔🦪,新鮮得滯,無論係口感定係海水味,都啱晒我嘅胃口。好似喺海邊吃咁,真係一試難忘。至於主打甜點巴伐洛娃🍰,充滿驚喜!蛋白餅外脆內軟,同百香果嘅酸甜夾擊,真係唔知點形容好!一啖一啖,無咁膩,食完啲甜嘢,反而令人舒暢。餐廳每一樣食物都做得好有心機,對屋企廚房嘅做法完全兩回事,攞出嚟個個都能打個好高分,睇得出老闆珍惜食客嘅腳步。走到屯門,記得拎個位試吓「吉氏」,準保唔會失望!🥂

2024-02-01 73 views
肥仔見置樂開咗呢間感覺幾傳統嘅西餐廳,有法國生蠔買三送一,一於俾個機會佢試吓。🍽️法國Taylie生蠔🍽️蠔肉飽滿,海水味適中,回甘強,餘韻帶榛子香味。老闆娘suggest配埋買一送一嘅house wine白酒,比較fruity, 加強咗生蠔入口嘅鮮味。🍽️龍蝦湯🍽️一入口已經感受到蝦殼蝦膏打岀嚟嘅顆粒感。蝦味濃稠,又有龍蝦肉同洋蔥,口感豐富。🍽️西班牙燒乳豬🍽️乳豬皮烤得好輕薄香脆,但入面嘅肉鬆軟幼嫩,油脂適中不乾不油,juicy。配上薯蓉同燴煙肉酸菜,三者互相配合,味覺口感平衡。🍽️薯仔麵團配番茄蘿勒醬🍽️Gnocchi 薯仔麵團外皮一面用pan煎到微焦,有一層薄脆外殼,口感煙韌,但內裏保持香滑。蕃茄蘿勒汁味道酸甜,又有風乾茄增強蕃茄香味,濃淡適中。🍽️巴伐洛娃蛋白餅屯門甚至香港都好少有賣嘅Pavlova!上層係酥脆嘅蛋白霜,中層塗上sharp醒嘅熱情果雪糕,底層係空氣感鬆軟蛋白,層次感豐富。最上面配上生果,加埋酸甜嘅熱情果醬,平衡咗前邊菜式濃郁嘅口味。總結,十分難得喺屯門食到酒店級嘅西餐。餐後同大廚兩夫婦傾了一陣,了解到佢哋係用心製作嘅小店,即使晚市能做一輪,都堅持要即叫即整,讓客人享受到熱辣辣嘅

🍽️法國Taylie生蠔🍽️

🍽️龍蝦湯🍽️

🍽️西班牙燒乳豬🍽️

🍽️薯仔麵團配番茄蘿勒醬🍽️

🍽️巴伐洛娃蛋白餅

總結,十分難得喺屯門食到酒店級嘅西餐。餐後同大廚兩夫婦傾了一陣,了解到佢哋係用心製作嘅小店,即使晚市能做一輪,都堅持要即叫即整,讓客人享受到熱辣辣嘅新鮮食物。
喺屯門用平民價錢食到如此高質的西餐,絕對推薦!

最近發現屯門有好多隱藏小店放工相約朋友小聚 當然想揀間氣氛好環境舒適嘅西餐廳👯‍♀️餐廳由兩公婆主理 老闆娘好親切介紹特色菜 令我哋食完都相當滿足😋🔸西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆用辣肉腸炒蜆嘅配搭好創新😊辣肉腸炒過後帶點微辣同咸香味再加入洋蔥蕃茄香葉令醬汁更惹味每粒蜆都掛滿醬汁外 入口依然品嘗到鮮味 !🔹薯仔麵團配蕃茄羅勒醬薯仔麵團入口軟糯而且帶點煙韌 蕃茄羅勒醬用上油浸蕃茄 乾蕃茄 蕃茄蓉味道酸中帶甜 特別鮮美配上薄薄芝士片 又係另一番風味😌🔸紅酒燴牛尾伴薯蓉及白甘荀牛尾經過長時間燉煮後 肉質變得非常軟!用叉輕輕拮已經骨肉分離肉味非常濃郁 食得出脂肪同肉完美比例伴碟薯蓉絕不馬虎 入口好軟滑 而且有奶香 🤤🔹巴伐洛娃蛋白餅見餐牌寫住係招牌 本著好奇心就叫咗🫣最面層鋪滿新鮮水果(特別係有布冧)中層係軟滑忌廉底層係脆身蛋白餅 加上酸甜百香果醬 令成件甜品味道更豐富 每層都可以食到唔同口感 值得一試😋🚩吉氏 屯門青善街28號康景花園地下1號舖
最近發現屯門有好多隱藏小店
放工相約朋友小聚
當然想揀間氣氛好環境舒適嘅西餐廳👯‍♀️

🔸西班牙辣肉腸炒馬尼拉蜆
用辣肉腸炒蜆嘅配搭好創新😊
辣肉腸炒過後帶點微辣同咸香味
再加入洋蔥蕃茄香葉令醬汁更惹味
每粒蜆都掛滿醬汁外 入口依然品嘗到鮮味 !

🔹薯仔麵團配蕃茄羅勒醬

肉味非常濃郁 食得出脂肪同肉完美比例
伴碟薯蓉絕不馬虎 入口好軟滑 而且有奶香 🤤

🔹巴伐洛娃蛋白餅
見餐牌寫住係招牌 本著好奇心就叫咗🫣
最面層鋪滿新鮮水果(特別係有布冧)
中層係軟滑忌廉
底層係脆身蛋白餅 加上酸甜百香果醬