Restaurant: Gyu Sou Ichuya
Terms & Details:
2023-06-18 88 views
好耐都冇食過即叫即燒嘅串燒去開銅鑼灣行街行到肚仔餓就搵吓附近嘅登龍街有乜好食#牛魔王 的朋友就提議去呢一間位於永光中心的日式居酒屋🍢「 牛惣居酎屋 」幸好我哋比較夜嘅時間去所以就唔使等位即刻入得我哋就被安排喺門口旁邊的四人枱位置兩個人坐都非常寬敞舒適居酒屋主打不同和牛串燒同埋燒酎款式夠晒多喔❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🍹【 #LimeSoda 】坐低先點了一杯消暑解渴的特飲清清甜甜有氣的可以爽一爽喉嚨先我哋一口氣就order左超過10款的串燒及菜式⬇️以下幾款更令我食過返尋味😁🥗【 #生野菜沙律 】鮮艷嘅新鮮椰菜口感非常爽脆配上麵豉醬汁鹹香配上鮮味搭夠🌊 【 #日本海膽 】原個新鮮即叫即開嘅海膽配上粒粒爆漿嘅三文魚籽及食用花首先要相機食先小心翼翼地刮出鮮橙色嘅海膽味道非常鮮甜又Creamy而且帶點入口即溶口感🐔 【 #燒雞翼 】雞翼外皮燒到好香脆整體來說燒得恰到好處雞肉唔會太老又唔會太生反而雞肉肉質好彈牙鮮嫩🐮 【 #厚燒牛舌 】每一次食串燒必點的就是牛舌鍾意佢燒得非常林及香放進口裏質感好軟熟而且好入味🐮【 #橫格肌SET 】師傅建議我哋由左邊開始食由醬
好耐都冇食過即叫即燒嘅串燒
去開銅鑼灣行街行到肚仔餓
就搵吓附近嘅登龍街有乜好食
#牛魔王 的朋友就提議去
呢一間位於永光中心的日式居酒屋

🍢「 牛惣居酎屋 」
幸好我哋比較夜嘅時間去

其他口味都別有一番風味

🐑【 #燒羊架 】

身為 #羊架迷 的我
這一份羊架有兩件
咬落去口感軟林林、鹹度適中
還帶一點我最喜歡嘅羊騷味
確實會令人食過返尋味㗎

另外還有 :
燒自家製豆腐、牛沙瓜、燒飯團、蘆筍豚肉卷等
每一款都是有水準之作
同朋友share一齊食
最後飽到口福滿瀉🤤❣️

2023-06-15 48 views
近排對日式串燒要求高咗,我要食勁好食的,朋友推介了這間,就等我睇下有幾正🤣🤣🤣🤩橫格肌SET橫格肌肉質細嫩,經過燒烤後外脆內嫩,入口即化。還有四款唔同口味,有芝麻、青蔥、芥辣和原味😋😋🤩牛舌牛舌肉質豐富,經串燒烤後帶有煙燻味,嚼勁十足但不柴,是牛肉中比較上等的部位🤤🤤🤤🤩白鱔白鱔肉質鮮甜,燒烤後魚肉仍保持鮮味,加上醬油的層次變化😝😝😝桃酒 桃香味甚至蓋過了酒精,帶有桃子清新的甜味,甜中帶酸🥳🥳🥳淺間梅酒梅酸味道濃郁,入口清涼刺激,酒精度數適中😎😎😎又真係唔錯! 可以再去😍😍😍

🤩橫格肌SET

🤩牛舌

🤩白鱔

桃酒
桃香味甚至蓋過了酒精,帶有桃子清新的甜味,甜中帶酸🥳🥳🥳

淺間梅酒
梅酸味道濃郁,入口清涼刺激,酒精度數適中😎😎😎

又真係唔錯! 可以再去😍😍😍
2023-06-09 34 views
位於銅鑼灣的一家高質量日本居酒屋🏮幾乎每一個串燒都好吃,實在是太棒了,必須給五星好評!🥬生野菜沙律:非常清新的開胃菜,沾上蘸料特好吃!🦐刺身盛合(五點):海膽、帶子、三文魚、油甘魚、甜蝦,全部都很新鮮,特別是甜蝦,肥美又鮮甜!🐮和牛他他配柚子醬:我覺得這道是今晚最最最好吃的一道,和牛配上蒜片、柚子醬、蔬菜,細細咀嚼和牛入口即化,柚子醬中有淡淡的芥末辣味,整個搭配非常合適!🐮然後就是主菜,點了白鱔、牛舌、牛心、牛小腸、雞皮蝦卷。🧅蔬菜點了芝士燒意大利翠玉瓜和洋蔥。🍙最後再點了兩個燒飯團(咸牛肉+明太子),幾乎和我的拳頭一樣大的份量,吃完非常滿足!
🥬生野菜沙律:非常清新的開胃菜,沾上蘸料特好吃!
🐮然後就是主菜,點了白鱔、牛舌、牛心、牛小腸、雞皮蝦卷。
🧅蔬菜點了芝士燒意大利翠玉瓜和洋蔥。
2023-05-24
$500 (Dinner)
  • 牛舌
  • 燒飯團
  • 刺身盛合(五點)
2023-06-04 437 views
上次同朋友食完不同部位的雞串燒,諗諗不忘,一直話想話睇下有冇專門食牛串燒的餐廳。係同事介紹下,就嚟咗呢間居酒屋。一睇餐牌就知嚟啱地方,有好多唔同牛部位的串燒,仲有不同內臟。如果唔食牛,都會有豬同雞可以㨂,最鐘意係佢都有小食同刺身。最有驚喜係伊佐木刺生,一條魚有三種食法,刺身有火炙厚切同薄切,條魚骨可以炸或煲湯。好鐘意的魚湯,係奶白色,味道非常鮮甜❤️串燒就叫咗幾串,都有問下店員推介。有牛舌,牛小腸,蜜糖芥辣和蒜香橫格肌,全部味道同口感都唔一樣。牛舌同牛小腸牛脂比較重同香口。而橫格肌就比較軟熟,個人鐘意蒜香口味多d. 而自家制豆腐口感特別,先炸後烤,仲有3款調味可以選擇。每次去居酒屋都會食燒飯團,食咗鹹牛肉同明太子口味。幾鐘意鹹牛肉口味,比較少見,同埋燒到非常香口❤️餐廳是開放式廚房,但完全無油煙味,用餐環境寬敞舒適。職員十分友善,服務非常好,會建議分量同菜式。以居酒屋嚟講價錢合理,可以再去。

魚湯

蜜糖芥辣和蒜香橫格肌
牛舌
自家制豆腐
燒飯團
今天約了閨蜜一聚,當然要吃得豐富,吃得盡興。我們都是日式串燒控,最後選擇了牛惣居酒屋🏮。餐廳環境寬敞,燈光昏暗有情調,比其他居酒屋舒適很多。我們先點了梳打解渴消暑,喝得爽快,一掃悶氣!生野菜沙律 $28野菜香脆,配上豆瓣醬,新鮮惹味。時令活魚—伊佐木刺身 $458我們聽從職員的推介,選了伊佐木刺身,果然沒有介紹錯。刺身鮮味十足,鮮甜甘香,口感爽口富彈性。薄切及火炙質素同樣出色,配上酸汁或芥辣豉油,鮮味更突出。師傅最後還將魚骨煮成魚湯,配上豆腐香蔥,味道十分鮮甜甘香,令人非常滿足。自家制豆腐(厚揚)$32燒得非常甘香,外脆內嫩,加入柴魚,薑蓉及香蔥,味道更出色。蒜香横格肌 $48蜜糖芥辣横格肌 $48肉質非常鮮嫩,肉汁豐富,牛肉味香,蒜香及蜜糖芥辣各有特色,不相伯仲,同樣令味道昇華。牛舌 $72超·級·美·味!絕對對得起價錢!厚切牛舌,口感爽脆,鮮嫩多汁,吃到停不了口。牛小腸 $46外皮燒得香脆,內裡脂肪非常甘香,入口即化,且不會覺得油膩。牛沙瓜 $42很少餐廳有此部位,看到是人氣之選,當然要一試。牛味很香且不會羶,口感特別,外皮爽脆,內則有嚼勁。燒飯團(咸牛肉)$40燒飯團(明太子)$

我們先點了梳打解渴消暑,喝得爽快,一掃悶氣!

生野菜沙律 $28
野菜香脆,配上豆瓣醬,新鮮惹味。

時令活魚—伊佐木刺身 $458

自家制豆腐(厚揚)$32
燒得非常甘香,外脆內嫩,加入柴魚,薑蓉及香蔥,味道更出色。

蒜香横格肌 $48
蜜糖芥辣横格肌 $48

牛舌 $72

牛小腸 $46
外皮燒得香脆,內裡脂肪非常甘香,入口即化,且不會覺得油膩。

牛沙瓜 $42

燒飯團(咸牛肉)$40
燒飯團(明太子)$40
飯團🍙燒得剛剛好,外面有一層薄薄的飯焦,非常香口,兩款口味各有特色,我比較喜歡明太子,朋友即比較喜歡咸牛肉,用香脆紫菜包著吃,口感更有層次。

最後,我要大大力讚賞每位職員的服務,態度非常誠懇專業,令我和朋友都有賓至如歸的感覺,滿分的服務,值得欣賞,多謝你們每一位🙏🏼!
聽朋友推介牛惣居酎屋嘅食物質素好高今日就約朋友嚟一齊試吓餐廳裝修得好有格調,一入門口已經俾餐廳既酒瓶牆吸引住,即刻想飲番杯😆一坐低,當然要叫番杯酒先啦! 我哋叫咗一杯菠蘿酒,味道甜甜酸酸好易入口之後餐廳就上咗一份生野菜沙律作為前菜沙律搭配上麵豉醬,清新得來,又帶上一份鹹香首先,我哋叫咗一份生蠔,生蠔10十分飽滿,又creamy 又鮮甜, 十分新鮮,一啲都唔腥來的居酒屋,當然要食吓串燒啦!所有串燒都熱辣辣,即叫即燒雞翼串燒採用鹽燒嘅方法,最能夠保留到雞肉嘅原味,外皮燒得香脆,內裏仍保留肉汁自家製豆腐串外層香口,內裏嫩滑,口味一流, 餐廳仲有特製嘅醬料,同埋日式鰹魚片,令豆腐更加惹味橫格肌set 係必叫既,幾乎每一枱都有叫,橫格肌共有4隻味,蜜糖芥辣,wasabi,蒜香,黑燒橫格肌既肉質比較淋,而且多汁,配上4隻味各有風味, 蜜糖芥辣既味道比較輕, 最能特出牛肉既味道,而黑燒則係麻醬味,似泰國串燒風味食左咁多肉 當然要食返啲菜,我哋叫左一份茄子,配上芝麻醬,真係一口接一口,好欣賞佢既茄子已經去皮,食起嚟更加方便最後叫左一份咸牛肉同明太子燒飯團,飯團燒得香脆,係一個完美嘅句號整體而言,餐廳食

聽朋友推介牛惣居酎屋嘅食物質素好高
今日就約朋友嚟一齊試吓

之後餐廳就上咗一份生野菜沙律作為前菜
沙律搭配上麵豉醬,清新得來,又帶上一份鹹香

來的居酒屋,當然要食吓串燒啦!所有串燒都熱辣辣,即叫即燒

整體而言,餐廳食物既質素都好高,推介大家黎食❤️
2023-05-26 28 views
老細話今晚要去居酒屋 chill一下。於是乎預約了一間係銅鑼灣區,方便飲後回家。食物種類不少,刺身,串燒…….,還有多款酒類飲品。老細喜歡清酒,唯獨我最愛梅酒,有清新梅香。燒帆立貝,上枱己鮮香樸鼻,鮮甜嫰滑。白鱔燒得皮脆肉嫩。當咬一口時,卜脆聲音好聽。少少鹽香。厚切牛舌最有口感,油脂香溢。串燒露筍,爽口鮮甜。燒飯團,咸牛肉味和明太子味。飯團外邊燒到似飯焦,非常香口,明太子藏入飯團內,特別有驚喜。咸牛肉濃厚味道跟飯團原來好夾味。

食物種類不少,刺身,串燒…….,還有多款酒類飲品。

老細喜歡清酒,唯獨我最愛梅酒,有清新梅香。

燒帆立貝,上枱己鮮香樸鼻,鮮甜嫰滑。

白鱔燒得皮脆肉嫩。當咬一口時,卜脆聲音好聽。少少鹽香。

厚切牛舌最有口感,油脂香溢。

串燒露筍,爽口鮮甜。

燒飯團,咸牛肉味和明太子味。
咸牛肉濃厚味道跟飯團原來好夾味。

2023-05-17
$750 (Dinner)
2023-05-24 32 views
今日嚟銅鑼灣,試吓呢間居酒屋生野菜沙律配豆瓣醬,清新開胃的前菜食完前菜叫咗個生蠔,非常水嫩新鮮,口感爽滑呢度嘅串燒牛舌肉質柔軟,燒烤火候恰到好處,外脆內軟串燒牛沙瓜,幾特別食落爽口彈牙燒茄子先去除外皮,嫩滑嘅茄子肉再配上芝麻醬及木魚片,食落非常野味得嚟唔會好膩串燒橫格肌set,由左手邊數起分別係黑燒、蜜糖芥辣味、Wasabi味同埋蒜香味,作為牛魔王嘅我個人最鍾意呢度菜橫格肌配上四款不同醬汁配料,味道層次豐富牛味十足鹹牛肉同明太子燒飯團,呢度嘅燒飯團好香口,唔會燒得太乾,食落好香口

今日嚟銅鑼灣,試吓呢間居酒屋

生野菜沙律配豆瓣醬,清新開胃的前菜

食完前菜叫咗個生蠔,非常水嫩新鮮,口感爽滑

呢度嘅串燒牛舌肉質柔軟,燒烤火候恰到好處,外脆內軟

串燒牛沙瓜,幾特別食落爽口彈牙

橫格肌配上四款不同醬汁配料,味道層次豐富牛味十足

2023-05-22 31 views
呢晚又食好西,收工來到銅鑼灣食串燒😋餐廳日式居酒屋設計,座bar枱飲啤酒食串燒ladystalk 正😎.生野菜沙律 $28刺身盛合(五點)$358Pinapple Liquo $69Suntory Draft $69安格斯牛柳x2 $108牛舌x2 $144牛小腸x2 $92萵筍牛肉巷x2 $76雞皮蝦卷x2 $100白鱔x2 $124軟殼蟹沙律 $108燒丸子 $24A5和牛 $168.頭盤已經覺得好正正!生野菜沙律一條條拎住咬正,青瓜白蘿蔔酸甜開胃,再一大碗軟殼蟹沙律滿滿沙律菜,軟殼蟹厚肉脆卜卜炸得出色,再來多盤肥美鮮甜的刺身拼盤,大愛甜蝦超大隻,海膽勁鮮😋.到串燒時間!絕對係牛之盛宴😍 萵筍牛肉卷,入面萵筍爽甜出面牛包住加上黑椒好食😌 牛小腸幾特別!煙韌好好食!A5和牛滿滿的油膩入口已覺幸福😌 牛舌厚身彈牙👍🏻 安格斯淋身牛味出正.其他串燒都相當高質,白鱔厚肉彈牙大家都讚好,雞皮蝦卷出面雞皮脆卜卜帶少少煙,炭燒口味好好食👍🏻 最後燒丸子其實係雷沙湯丸!咁燒香食原來咁正!.愛牛之人一定要來試下,收工來飲番杯食咁高質串燒太舒壓😌

生野菜沙律 $28
白鱔x2 $124
軟殼蟹沙律 $108
燒丸子 $24
A5和牛 $168

愛牛之人一定要來試下,收工來飲番杯食咁高質串燒太舒壓😌
2023-05-22 373 views
首先侍應會放底一碟生野菜沙律 ($28)作為晚餐的前菜!🍷作 雅乃智 中取 · 純米大吟釀 720 ml ($748)侍應介紹我哋話最適合女士飲用,果然冇介紹錯。🌈刺身盛盒(五款)($358)- 雖然不是今晚的主角,但一點也不失色,最重要係夠新鮮!🍢牛骨髓($43)(必食)- 口感好creamy🍢牛沙瓜 ($42)(人氣)- 鍾意佢好爽口🍢自家製豆腐 ($32)- 味道ok🍢荔枝煙肉卷 ($34)- 如果荔枝味可以濃啲會更好。🍢蝦夷蔥油牛肉卷 ($38)- 幾特別🍢日本青椒仔 ($32)- 比較普通🍢橫格肌 set ($158) (必食)(1)蜜糖芥辣 (2)wasabi (3)蒜香 (4)黑燒 - 一次過食四種口味,比較喜歡蜜糖芥辣。🍢牛舌 ($72)-厚切的牛舌,真的好好味!
首先侍應會放底一碟生野菜沙律 ($28)作為晚餐的前菜!
侍應介紹我哋話最適合女士飲用,果然冇介紹錯。
🍢牛骨髓($43)(必食)- 口感好creamy
🍢牛沙瓜 ($42)(人氣)- 鍾意佢好爽口
🍢自家製豆腐 ($32)- 味道ok
🍢荔枝煙肉卷 ($34)- 如果荔枝味可以濃啲會更好。
🍢蝦夷蔥油牛肉卷 ($38)- 幾特別
🍢日本青椒仔 ($32)- 比較普通
🍢橫格肌 set ($158) (必食)
🍢牛舌 ($72)-厚切的牛舌,真的好好味!
2023-05-11
Type of Meal
Dinner
2023-05-19 24 views
銅鑼灣一向多居酒屋,襯假期我又出動喇!雞肉大蔥串🐔雞肉口感算嫩滑,加上醬汁好惹味,大蔥燒得剛好帶微甜牛小腸🪱口感彈牙,但係唔食內臟嘅人可能會覺得有少少腥,襯熱食!燒白鱔燒得啱啱好,新鮮爽脆,肉質厚實🤌🏻自家製炸豆腐🫘外表香脆內部鬆軟,配埋薑蔥好香口蝦夷蔥牛肉卷🫔尼個比較特別,蝦夷蔥係精粹!配搭牛肉有清新感,濃中帶香,推介!橫格肌Set🍢橫格肌牛味最濃,肉質結實,配上唔同醬汁幾特別,個人最鍾意配wasabi💚燒飯團(咸牛肉+ 明太子)咸牛肉味道比較香濃,唔會過咸,每一口都好滿足😌明太子正常發揮,不過加上焦香飯味點都會好食🤤
銅鑼灣一向多居酒屋,襯假期我又出動喇!

雞肉大蔥串🐔
雞肉口感算嫩滑,加上醬汁好惹味,大蔥燒得剛好帶微甜

牛小腸🪱
口感彈牙,但係唔食內臟嘅人可能會覺得有少少腥,襯熱食!

燒白鱔
燒得啱啱好,新鮮爽脆,肉質厚實🤌🏻

自家製炸豆腐🫘
外表香脆內部鬆軟,配埋薑蔥好香口

蝦夷蔥牛肉卷🫔

橫格肌Set🍢

燒飯團(咸牛肉+ 明太子)
2023-05-19 296 views
我最近去咗牛惣居酎屋食飯,呢度既日式料理真係唔錯,氣氛好好,當晚好多人、Full House要等位,好彩一早Book左。今晚叫咗好多款菜式,其中包括刺身盛盒、橫格肌Set、牛小腸、燒飯團(咸牛肉)、燒飯團(明太子)、蝦夷蔥牛肉卷、雞肉大蔥、自家製炸豆腐同燒白鱔。刺身盛盒4/5⭐️刺身盛盒真係唔錯,每一塊切得剛好,入口爽口鮮甜,可一試。橫格肌Set4/5⭐️橫格肌Set好有牛味,燒得啱啱好,肉質都好嫩,配上啲醬汁真係好好食,不過份量唔係好多,略嫌可惜。牛小腸3.8/5⭐️牛小腸可以,口感有啲彈牙,但係個味道唔係好突出,同其他菜式相比略嫌普通。燒飯團(咸牛肉)4/5⭐️燒飯團(咸牛肉)真係好好食,糯米飯燒得啱啱好,咸牛肉味道香濃,每一口都好有口感。燒飯團(明太子)3.5/5⭐️燒飯團(明太子)同燒飯團(咸牛肉)相比,味道略嫌淡,明太子味道唔夠突出。蝦夷蔥牛肉卷4/5⭐️蝦夷蔥牛肉卷好有口感,牛肉燒得啱啱好,配上蔥同醬汁,味道好香濃,推介🤤雞肉大蔥3.5/5⭐️雞肉大蔥可以,口感有少少嫩滑,但係味道略嫌淡,同其他菜式相比略嫌普通。自家製炸豆腐4/5⭐️自家製炸豆腐香脆可口,豆腐內部鬆軟,配上啲醬汁,味道好香

刺身盛盒
4/5⭐️
刺身盛盒真係唔錯,每一塊切得剛好,入口爽口鮮甜,可一試。

橫格肌Set

牛小腸
3.8/5⭐️

燒飯團(咸牛肉)

燒飯團(明太子)
3.5/5⭐️

蝦夷蔥牛肉卷

雞肉大蔥
3.5/5⭐️

自家製炸豆腐
4/5⭐️
自家製炸豆腐香脆可口,豆腐內部鬆軟,配上啲醬汁,味道好香濃,推介🤤

燒白鱔
4.2/5⭐️
燒白鱔好有口感,燒得啱啱好,魚肉質地鮮嫩,每一口都好有嚼勁,推介🤤

整體而言,呢度既日式料理算唔錯,部分菜式味道突出,有啲菜式份量略嫌少同偏淡,但係整體上味道同質素都唔錯,值得一試!

2023-04-23
$550 (Dinner)
  • 自家製炸豆腐
  • 燒白鱔
3K
2023-05-18 25 views
朋友特別喜歡食串燒,今晚預定了嚟間居酒屋,主打串燒,燒物…一定能滿足到佢。去得居酒居,必定飲些少酒蒸成份飲品,梅酒就最配合不過。開胃前菜係各類蔬菜沙律,又爽又脆。刺身盛合有濃郁餘韻嘅海膽,鮮甜帶子,爆膏甜蝦,肥美三文魚和時令魚。自家製豆腐,外層脆脆,內𥚃綿滑。建議加上木魚碎,蔥花和羗蓉一齊吃,層次豐富。用四款不同素材來伴食嘅橫格肌set,非常有心思。黑胡麻醬,蜜糖,芥末,蔥花橫格肌肉質好軟腍,肉汁滿溢。牛小腸串有嚼口,佐酒一流。

去得居酒居,必定飲些少酒蒸成份飲品,梅酒就最配合不過。

開胃前菜係各類蔬菜沙律,又爽又脆。

用四款不同素材來伴食嘅橫格肌set,非常有心思。
黑胡麻醬,蜜糖,芥末,蔥花
橫格肌肉質好軟腍,肉汁滿溢。

牛小腸串有嚼口,佐酒一流。

2023-05-17
$700 (Dinner)
2023-05-15 29 views
香港日式串燒餐廳愈來愈多,大多數都水準幾好,銅鑼灣的牛惣居亦唔例外,燒得啱啱好,味道又唔會過鹹,價錢合理。兩個人K.O.一支清酒,一期一會作 雅乃智.純米大吟釀,果味香,很易入口。刺身盛盒(五款),我最鍾意嘅方式齊全,海膽、三文魚、帶子、牡丹蝦、鯛魚。必食牛骨髓,有益又特別,用很多蔥提味。吃了人氣牛沙瓜,即係牛個人胃,好好嚼。我非常鍾意的荔枝煙肉卷。蝦夷蔥油牛肉卷幾特別,味道好。自家製豆腐唔容易燒,燒得好好好食。日本青椒仔剛熟,唔生又唔硬。招牌菜橫格肌 set,必食,一次過四款口味:蜜糖芥辣、日本芥辣、蒜香、黑燒 牛舌,夠厚,正!

必食牛骨髓,有益又特別,用很多蔥提味。

吃了人氣牛沙瓜,即係牛個人胃,好好嚼。
我非常鍾意的荔枝煙肉卷。
蝦夷蔥油牛肉卷幾特別,味道好。
自家製豆腐唔容易燒,燒得好好好食。
日本青椒仔剛熟,唔生又唔硬。

牛舌,夠厚,正!

2023-04-29 61 views
朋友想去食串燒,我記得銅鑼灣有一間串燒店「牛惣居酎屋」相當不錯,我哋去到餐廳已經有不少食客,好彩我哋一早訂咗枱,我們叫了:1️⃣ 生野菜沙律 $28生野菜沙律 一個簡單又好味嘅前菜2️⃣ 刺身盛合(五點) $338刺身有三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦及海膽,樣樣剌身都好新鮮,味道又鮮甜美味3️⃣ 清酒煮蜆 $118清酒煮蜆 食落口蜆肉十分清甜,完全沒有沙,正我哋叫咗多款串燒,包括:4️⃣ 牛舌 (2 x $68) $136牛舌 食落口柔嫩脆韌,肉質又彈牙,好食5️⃣ 牛小腸(2 x $43) $86牛小腸 油脂十分濃郁,味道甘甜又美味6️⃣ 雞翼(2 x $40) $80燒雞翼 是我必食之選,師傅燒得啱啱好,果然沒有令我失望7️⃣ 蘆筍豚肉卷 (2 x $34) $68蘆筍豚肉卷,薄薄的豚肉片包着鮮嫩蘆筍,又美味又健康8️⃣ 自家制豆腐(厚揚) (2 x $32) $64自家制豆腐 味道都唔錯9️⃣ 橫格肌 SET $148橫格肌 牛味濃郁,一次過可以食到四種不同口味 (黑燒、Wasabi、蜜糖芥辣、蒜香),非常滿足,而且每款味道都各有特色,值得一讚🔟 燒飯團🍙 (咸牛肉 $40、三文魚$40)燒飯團 外層燒至香脆內暖,不錯

1️⃣ 生野菜沙律 $28
生野菜沙律 一個簡單又好味嘅前菜
生野菜沙律

2️⃣ 刺身盛合(五點) $338
刺身盛合(五點)

3️⃣ 清酒煮蜆 $118
清酒煮蜆 食落口蜆肉十分清甜,完全沒有沙,正
清酒煮蜆

我哋叫咗多款串燒,包括:

4️⃣ 牛舌 (2 x $68) $136
牛舌 食落口柔嫩脆韌,肉質又彈牙,好食
牛舌 (2 x $68)

5️⃣ 牛小腸(2 x $43) $86
牛小腸 油脂十分濃郁,味道甘甜又美味
牛小腸(2 x $43)

6️⃣ 雞翼(2 x $40) $80
燒雞翼 是我必食之選,師傅燒得啱啱好,果然沒有令我失望
雞翼(2 x $40)

7️⃣ 蘆筍豚肉卷 (2 x $34) $68
蘆筍豚肉卷,薄薄的豚肉片包着鮮嫩蘆筍,又美味又健康
蘆筍豚肉卷 (2 x $34)

8️⃣ 自家制豆腐(厚揚) (2 x $32) $64
自家制豆腐 味道都唔錯
自家制豆腐(厚揚) (2 x $32)

9️⃣ 橫格肌 SET $148
橫格肌 SET

🔟 燒飯團🍙 (咸牛肉 $40、三文魚$40)
燒飯團 外層燒至香脆內暖,不錯不錯
燒飯團 (咸牛肉 $40、三文魚$40)

1️⃣1️⃣ 飲品
🍻Suntory Draft $69、淺間梅酒 (Gls) $79